تارا فایل

تحقیق مواد و مصالح ساختمانی – پلاستیک ها




مواد و مصالح ساختمانی
پلاستیک ها

پلاستیک ها
پلاستیکها ، موادی حقیقی هستند که نخستین بار به وسیله ی انسان ساخته شده اند. ساختار مواد پلاستیک بر پایه ی عناصر شیمیایی همانند کربن، هیدروژن، اکسیژن ، نیتروژن ، کلر و گوگرد استوار است. این عناصر از هوا ، آب ، گاز ، نفت ، ذغال سنگ و حتی از گیاهان زنده به دست می آیند. این اندیشه ی خلاق بشر و آرزوی دیرینه ی او بود که بتواند این عناصر را تهیه و خالص سازی کند و سپس آنها را از طریق واکنش ها ی شیمیایی گوناگون ، با هم مخلوط و ترکیب سازد تا تقریبا رشته های متعدد و بی پایانی از ترکیب عناصر گوناگون را تولید کند و در طیف گسترده ای از درشت مولکولها یا پلیمرها (بسپارها) به کار برد که امروزه تحت عنوان پلاستیک (plastic) شناخته شده اند.

پلاستیک به دسته ای از مواد مصنوعی یا نیمه مصنوعی گویند که از فرایند بسپارش یا پلیمریزاسیون بدست می آیند. پلاستیک ها دسته ای از بسپارهای افزایشی یا تراکمی هستند. پلاستیک ها را می توان به شکل های مختلف درآورد.

عمدتاً پلاستیک ها برای عرضه به بازار به مواد کمکی متعددی از قبیل مواد ضد بلوک، آنتی اکسیدان ها، عوامل ضدشکاف مانند پلی بوتادین ها، پایدارکننده های گرمایشی، لغزنده کننده ها، رنگ ها و تاخیراندازهای شعله وری از قبیل آنتمران آغشته می کنند. پس از دفع پلاستیک به صورت زباله، هر یک از این مواد می تواند در اثر حرارت غذا با مواد غذایی وارد واکنش شیمیایی پلیمر شود.

نخستین پلاستیک تجارتی
در ایالت متحده، نیترات سلولز بود که تولید آن به یک قرن پیش بر می گردد. این پلاستیک توسط gohn wesly hyatt تولید گردید تا جایگزین عاج فیل شود. از عاج فیل تزئینات و وسایل بازی می ساختند. در ابتدا پیشرفت و توسعه در تکنولوژی پلاستیک ها به آهستگی پیش می رفت، صنایع پلاستیک های تجاری امروزی بعد از دهه ۱۹۳۰ شروع به کار نمودند. پس از پایان یافتن جنگ جهانی دوم، پلاستیک ها به طور گسترده در ساختمان بناها مورد استفاده قرار گرفتند. انجمن ملی صنایع پلاستیک ایران به عنوان فراگیرترین تشکل پلیمری کشور از سال ۱۳۹۲ فعالیت خود را آغاز کرد.

خصوصیات :
پلاستیک ها خواص متعددی دارند که دیگر مواد ساختمانی از آن برخوردار نیستند. آنها ضد رطوبت و در برابر فرسودگی مقاومند؛ علاوه بر آن وزنی سبک دارند. استحکام آنها خوب است و به راحتی می توان آنها را به اشکال پیچیده و گوناگون قالب ریزی نمود.[۲]

ساختار مولکولی مصالح پلاستیکی :
برخی از پلاستیک ها نرم و انعطاف پذیرند و بعضی سفت و محکمند. برخی از آنها نرم می شوند و حتی زمانی که در معرض گرما قرار می گیرند. ممکن است ذوب شوند و بعضی نیز هیچ گونه حرارتی بر آنها تاثیر ندارد. بررسی و مطالعه ساختار مولکولی پلیمر های عالی می تواند بسیاری از این تفاوت ها در خواص و رفتار پلاستیک ها را توضیح دهد.

پلیمرهای آلی در ساختمان سازی:
بسیاری از پلاستیک ها مبتنی بر شیمی کربن می باشند، یعنی این که آنها به خصوصیات و خواص اتم کربن وابسته اند. اتم کربن چهار ظرفیتی است یعنی در چهار نقطه، اتم های دیگر به آن متصل می شوند. اتم های عناصر دیگر ظرفیت های متنوعی دارند.[۲]

تقسیم بندی پلاستیک ها :

پلاستیک ها از نظر ساختار مولکولی تقسیم بندی می شوند:
ترموپلاستیک ها : که به دفعات می توان با استفاده از گرم یا سرد نمودن، پلاستیک را نرم یا سخت نمود.
ترموست ها: که در طول شکل گیری، یک شکل دائمی به خود می گیرند و با گرم کردن مجدد نمی توان آن را نرم نمود.
الاستومرها : که حالت کشسانی دارند و پس از برداشتن نیرویی که باعث تغییر شکل آنها می شود به حالت اولیه بازمی گردند.

گونه ها :

پلی آمید
پلی کربنات
پلی استر
پلی اتیلن
پلی پروپیلن
پلی استایرن
پلی اورتان
پلی وینیل کلراید
آکریلونیتریل بوتادین استایرن

7

مشخصات عمومی پلاستیک ها :

وزن مخصوص
استحکام
استحکام در برابر ضربه
سختی
خزش
خواص گرمایی
ویژگی های الکتریکی
جذب رطوبت
مقاومت در برابر تحلیل
مقاومت در برابر آتش[۲]

فرایند شکل دهی به پلاستیک ها :

بر اساس طبیعت محصول، پلاستیک ها ممکن است با فرایند متوالی یا غیر متوالی تولید شوند. برای ترموپلاستیک ها، اغلب فرایند دوبخشی مناسب ترین راه است که در آن مواد خام، که توسط تولیدکننده اولیه به صورت پودر یا گرانول تهیه شده است به روش اکستروژن یا تولید صفحه شکل می گیرند و سپس به محصول نهایی تغییر شکل می دهند.

اتصال قطعات پلاستیکی :

اجزای پلاستیکی عموماً به وسیله پیچ، پیچ ومهره و چسب می توانند به یکدیگر متصل شوند. ترموپلاستیک ها می توانند به دو روش دیگر متصل شوند.

جوش حرارتی : مصالحی را که قرار است به هم متصل شوند یه یکدیگر فشرده نموده به سرعت حرارت داده می شوند.
چسباندن : به کمک حلال یک روش بسیار ساده و رایج اتصال مصالحی مانند p.v.c و پلی استایرین است.

باتشکر از
همراهی صمیمانه شما


تعداد صفحات : 14 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود