تارا فایل

تحقیق معماری اکو تک




عنوان پروژه :معماری اکو تک
اکولوژی-تکنولوژی ( Ecology – Technology)

فهرست مطالب:
ریچارد راجرز
ساختمان دادگاه های مرکزی شهر بردو، فرانسه، ۱۹۹۸
ساختمان لویدز، لندن،۸۶- ۱۹۷۸
پوسته خارجی
پوسته داخلی
ساختمان دادگاه حقوق بشر اروپا،استراسبور،فرانسه، ۱۹۹۵
مرکز فرهنگی ژان ماری تیجیبائو،نومه آ،۹۸-۱۹۹1
ساختمان موزه مِنیل،هوستون، تگزاس ،۸۶-۱۹۸۲
ساختمان دفتر" کارگاه ساختمانی "،جنوا،۹۱-۱۹۸۹
مجموعه اورورا، برج اداری و بلوک های ساختمانی، سیدنی استرالیا ،۲۰۰۰-۱۹۹۷
نیکلاس گریمشاو
مرکز ملی فضایی لستر، بریتانیا،2001

معماری اکو تک را می توان پاسخی معمارانه به بحران های زیست محیطی و جنبش های سبز جهان قلمداد نمود،که از اهداف اصلی آن می توان به تامین نیازهای اساسی، بهبود و ارتقاء سطح زندگی همگانی، حفظ محیط زیست از ضایعات صنعتی و اداره ی بهتر اکوسیستم ها و آینده امن تر و سعادتمند تر اشاره نمود.
معماران اکو-تک با اعتقاد به بینش پوزیتیویسم ،معتقدند که مشکل تکنولوژی نیست بلکه راه حل در استفاده صحیح از تکنولوژی نهفته است . در معماری اکو-تک ،تکنولوژی در مقابل طبیعت قرار ندارد بلکه در کنار و به موازات حفظ طبیعت برای بهره برداری هر چه بیشتر از امکانات محیطی و تامین آسایش انسان تلاش می شود.
ریچارد راجرز:
یکی از برجسته ترین معماران انگلیسی که به همراه فاستر گرایش معماری پایدار را در دنیا رهبری کرد ریچارد راجرز است.در سال ۱۹۶۳ میلادی به همراه نورمن فاستر، وندی چیسمن و سورا راجرز دفتر معماری گروه ۴ را تاسیس کرد. او بعد از جدا شدن از فاستر به همکاری رنتسو پیانو برنده مسابقه مرکز ملی هنری و فرهنگی ژرژ پمپیدو در پاریس به سال ۱۹۷۱ میلادی شد .او دفترفعلی خودش را باعنوان راجرز و همکاران در سال ۱۹۷۷ تاسیس کرد .

آنچه که برای راجرز در طراحی پروژه های اقلیمی مهم است، احداث ساختمان های انعطاف پذیر و سازگار با اقلیم و طبیعت جغرافیایی است .به عقیده ی او معماری متناسب با اقلیم ،ضمن ارزش گذاریِ پیشرفت تکنولوژی در پی خلق فضایی انسانی و سازگار با محیط است. این پیشرفت های تکنولوژی همواره گام هایی هستند که به ایده های بلندپروازانه ی معمار پاسخ مثبت می دهند و افقی هستند که انسان را به طبیعت نزدیک تر می گرداند. به زعم راجر ، دغدغه ها و مباحث مطرح شده علوم جدید، بحث در مورد ذخیره ی انرژی و یا پول و سرمایه نیست بلکه آنچه مهم است حفظ زمین از آلاینده های مضر صنعتی و پساصنعتی است.
ساختمان دادگاه های مرکزی شهر بردو، فرانسه، ۱۹۹۸:
– دارای تهویه مطبوع طبیعی در آب و هوای گرم اروپایی
– تاثیر نیاز به چرخش هوای تازه در اتاق های دادگاه بر طرح بنا
– وجود استخر آب و فواره های بزرگ بر رطوبت و خنکای هوای ورودی به اتاق های دادگاه اثرگذار بوده است .
– سالن عمومی این ساختمان که دارای ۷ اتاق دادرسی است در سایه قراردارد ولی کاملا روشن است.

ساختمان لویدز، لندن،۸۶- ۱۹۷۸:
– دارای سازه بتنی
– در نظر گرفتن ارتفاع طبقات بالاتر از حد استاندارد به دلیل استفاده از تاسیسات خاص
– ساختمان دارای دو پوسته داخلی و خارجی است :
پوسته خارجی:
– پوسته مثلثی شیشه ای دوجداره برای عایق بندی
– سقف بتنی بدون پوشش جهت جذب انرژی سرمایی در طول شب و استفاده از آن انرژی در طول روزکه سبب کاهش نیاز به خنک کننده های مصنوعی میشود.
پوسته داخلی:
نصب پنجره ها بر پوسته داخلی

ساختمان دادگاه حقوق بشر اروپا،استراسبور،فرانسه، ۱۹۹۵:
– ایده ی اولیه خلق ساختمان یادمانی با نمودی شکوهمند و دارای خصوصیات دادگاه حقوقی برای جامعه مدرن اروپا بود.
– چشم اندازی خاص برای سایت با فرم استوانه ای شکل به عنوان حجم اصلی و حجم های فرعی الحاق شده ایجاد شده است.
– حجم های استوانه ای پخ دارشده که با پانل های صاف و ضد زنگ فولادی محصور شده روی قاب های بتنی سه پایه بر فراز تالار عمومی معلق نگه داشته شده اند.
– تالار مرکزی با پله های منحنی در طبقه بالا به محل دادگاه منتهی می شوند.
– شفافیت ساختمان نشان دهنده ی سطوح بالای روند دعاوی حقوقی است.
استخر جلوی ساختمان علاوه بر چشم انداز خواص باعث تعدیل دما می شود و مسیر حرکت آب به داخل ساختمان طراحی شده که زیبایی خاصی به ساختمان میدهد.

رنتسو پیانو را هم پایه ی فیلیپو برونلسکی معمار شهیر دوره رنسانس آغازین می دانند . وی جایزه های بین المللی متعددی از جمله جایزه پرایتزکر دریافت کرده است .
معماری پیانو در واقع هنر ،معماری و مهندسی در ترکیبی چشمگیر است. آنچه آثار وی را به معماری اکو-تک پیوند می زند توجه به طبیعت ،توجه به سایت و کشف اصل استقراری نهفته در خصوصیات سایت،مورفولوژی زمین ،رابطه ی انسان با معماری است که از درون آنها قواعد هر پروژه استخراج می شود. در پروژه های پیانو ،فضا بدون هیچ مانعی از میان پوسته های سبک و شفاف به محیط اطراف جریان می یابد وعلاوه بر شکستن مرز بین فضاهای خارجی و داخلی، محیط و منظر را احاطه می کند.

مرکز فرهنگی ژان ماری تیجیبائو،نومه آ،۹۸-۱۹۹1:
– این مجموعه به عنوان سمبل استقلال قوم کانک با الهام گرفتن از معماری بومی منطقه طراحی شده است که در روش ساخت و مصالح به کار رفته در آن ها هم از فرهنگ آنها الهام گرفته شده است.
– این مجموعه از ۱۰ سازه ی کلبه مانند در ابعاد مختلف و به صورت سه گروهی به وجود آمده که هر بخش به عنوان یک دهکده بومی و مستقل است :دهکده اول به نمایش ها و رقص های محلی، دوم به فضاهای نمایشگاهی و سوم به دفاتر اداری اختصاص دارد .
– با بررسی مسئله ی اقلیم، از باد برای کنترل دمای دیوار دوجداره ی بیرونی و نیز تهویه ی طبیعی فضاهای داخلی استفاده شده است .بخش فوقانی این مجموعه طوری طراحی شده تا باد هایی که همیشه در یک جهت می ورزند را دریافت می کند و دمای داخل را با تخلیه ی مدام هوای گرم کاهش می دهد.

ساختمان موزه مِنیل،هوستون، تگزاس ،۸۶-۱۹۸۲:
-موزه در بردارنده چندین ساختمان بزرگ است که چندان مرتفع نیستند و دیوار آنها از چوب سدر و الوار هایی در چارچوب های فلزی تشکیل شده است و مانند ستون های فولادی ساده و سفیدرنگ یادآوری ایوان های بلند در خانه های این منطقه است .
-سقف مجموعه از قطعات ورقه ای نازک بتنی ِقابل تفکیک تشکیل شده است که یک تیر فولادی آن را فرا گرفته است. ورقه های نازک سبز در طول فضاهای داخلی امتداد یافته اند تا جایی که با عناصر طبیعی اطراف پارک تلفیق شده اند .
-شکل گیری هویت فضای نمایشگاهی با جریانی از نور اشباع شده میسر می شود به طوری که سازه ی برگی شکل معلق از سقف، نور را به داخل هدایت می کند.

ساختمان دفتر" کارگاه ساختمانی "،جنوا،۹۱-۱۹۸۹:
– دفتر شخصی پیانو با "کارگاه ساختمانی" شهرت دارد و تلفیق هوشمندانه از فناوری و طبیعت است که بیشتر به گلخانه شباهت دارد تا دفتر اداری.
– از یک سقف شیبدار و دیوارهای شیشه ای تشکیل شده است که در زیر آن تراس های پلکانی فضای پیوسته را بدون تقسیمات داخلی به وجود می آورد.
– فرم داخل را نه دیوار بلکه کف تعیین می کند و درختان و گیاهان حکم دیوار را دارند.

مجموعه اورورا، برج اداری و بلوک های ساختمانی، سیدنی استرالیا ،۲۰۰۰-۱۹۹۷:
– طرح ساختمان متناسب با جهت تابش آفتاب و باد غالب منطقه طراحی شده است.
– پلان همکف به صورت فرم های باریک برای ایجاد میدان عمومی طراحی شده اند فضایی که شبیه لابی ورودی است. از خط نما و سطوح شیشه ای، ساختمان کمی عقب تر طراحی شده است تا باعث ایجاد حس شفافیت و عمق درسطح پیاده رو شود .
– سطوح شیشه ای که روی فضاهای مسکونی و سقف آن ها ادامه یافته ،همراه با یک قالب بندی سازه ای فلزی، فضایی برای تاسیسات مکانیکی ایجاد کرده است.
این برج به صورتی طراحی شده که سایه ی آن مانع رشد گیاهان باغ گیاه شناسی مجاور آن نشود.

نیکلاس گریمشاو:
معماراهل بریتانیا که در سال ۱۹۶۵ برنده ی دیپلم افتخار معماری و مدال انجمن معماران فرانسه شد.

– پروژه ایدن، شرق انگلستان، ۱۹۹۶:
– یکی از مهمترین پروژه های نیکلاس گریمشاو پروژه ایدن است. ایده اصلی طراحی پروژه رابطه پیچیده بین انسان و طبیعت است.
– این مجموعه رابطه ی زنده و پویا بین گیاهان و فرهنگ های ملل مختلف و جایگاه گیاه در تفکر ملل را به نمایش می گذارد.
– نحوه انتخاب زمین و توپوگرافی آن، رابطه ی پیچیده ای با پرورش گونه های خاص گیاهان دارد. فرم های پوشش گلخانه ها بر اساس فرم های طبیعی و هندسه ارگانیک طراحی شده است .

مرکز ملی فضایی لستر، بریتانیا،2001:
سالن اصلی نمایشگاه، حجمی با چیدمان انعطاف پذیر و ارتفاع دوبرابری را فراهم می کند .
لایه بیرونی از فلز منفذ دار پوشیده شده که ساختمان را متحد می کند.
گنبد ژئودزیکی سیاره نما درراس هندسه مارپیچی سقف است. این گنبد بتنی سقف را سوراخ می کند و به عنوان یک فویل برای برج عمل می کند.
این برج که موشک هایی را در خود جای داده است، و از نظر فضایی با ابعاد آنها تعریف می شود، یک سازه فولادی بسیار کارآمد با حداقل تکیه گاه های ثانویه است.
در طراحی این برج موضوعاتی مانند اتلاف یا افزایش گرما، عایق بندی ، پوشش ساختمان در برابر نورخورشید، عوامل سرما و باد، بازتاب و جذب نور از پوسته، تولید انرژی توسط سلول های خورشیدی در نظر گرفته شده است.

2


تعداد صفحات : 10 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود