تارا فایل

تحقیق در مورد گروه حفاظت از جنگل و مراتع


 فهرست مطالب
عنوان صفحه
گروه حفاظت از جنگل و مراتع 1
تحقیقات آفات جنگل و مرتع 2
موزه بندپایان و جوندگان جنگلها و مراتع 3
تحقیقات بیماریها و بهداشت جنگل و مرتع 4
تحقیقات کنترل بیولوژیک 5
اصول جنگل 6
مقدمه 7
اصول / عناصر 8
منابع 16

گروه حفاظت از جنگل و مراتع
این گروه در سال 1370 تاسیس شده و تحقیقات بنیادی و کاربردی را در زمینه های مختلف از قبیل بندپایان مفید، عوامل غیرزنده و زنده خسارت زا به جنگل ها و مراتع انجام می دهد. این گروه با هدف حفظ تعادل پایدار و تنوع زیستی در گستره جنگل ها و مراتع ایران، تدوین برنامه های لازم برای حفظ عرصه های منابع طبیعی کشور را سرلوحه فعالیت های تحقیقاتی خود قرار داده است. بدین منظور نخستین اقدام، انجام مطالعات فونستیک و شناخت روابط اکولوژیک حاکم بین اجزاء زنده و غیرزنده بوده است. مدیریت تلفیقی برای حفاظت و حمایت از اکوسیستم های مختلف جنگلی و مرتعی به عنوان هدف نهایی این گروه محسوب شده و در راستای دستیابی به این اهداف طرح های تحقیقاتی مختلفی در سراسر کشور اجرا گردیده و یا در حال اجرا می باشد. در حال حاضر حدود 50 محقق در ستاد موسسه و مراکز تحقیقات استان های سراسر کشور فعالیت می نمایند.
گروه دارای سه واحد تخصصی بوده و اهداف آن از طریق این واحد ها تحقق می یابد:

◊ تحقیقات آفات جنگل و مرتع

وظایف و اهداف تحقیقاتی این واحد به شرح زیر می باشد:
• مطالعه بیولوژی و اکولوژی آفات جنگلها و مراتع.
• بررسی عوامل موثر در طغیان جمعیت بند پایان جنگلها و مراتع.
• بررسی نوسانات جمعیت آفات مهم بمنظور استفاده در برنامه های پیش آگاهی.
• مدیریت کنترل آفات درختان سریع الرشد.
• مطالعه روی آفت کشهای کم خطر در جهت دستیابی به ترکیبات ایمن‎تر برای محیط زیست و اختصاصی‎تر برای آفات هدف.
• ‎بررسی روشهای سازگار با طبیعت برای کنترل آفات.
• جمع آوری، شناسایی و بررسی عوامل مولد محصولات فرعی جنگلها و مراتع.

• موزه بندپایان و جوندگان جنگلها و مراتع

این موزه در سال 1378 تاسیس گردید و نمونه های گردآوری شده در آن عمدتا مربوط به طرح ملی" فون حشرات جنگلها و مراتع ایران" و یا سایر طرحهای تحقیقاتی می باشد.
تا کنون بیش از 30000 نمونه از راسته های مختلف حشرات که از عرصه جنگلها و مراتع کشور جمع آوری شده اند در این موزه نگهداری می شود که تعداد زیادی از آنها توسط محققین داخلی و خارجی، شناسایی شده اند.‎ جهت سهولت در مدیریت و ورود به اطلاعات کلکسیون یک برنامه نرم افزاری رایانه ای طراحی شده که در این برنامه اطلاعات جامعی مربوط به حشره مورد نظر، میزبانها, کانونهای استقرار، پراکنش و سایر اطلاعات منطقه ثبت شده است. این نرم افزار قادر است در کوتاهترین زمان اطلاعات مربوط به نمونه یا نمونه های مورد نظر در بانک را در قالب گزارشهای عمومی و تخصصی در اختیار قرار دهد.

◊ تحقیقات بیماریها و بهداشت جنگل و مرتع

وظایف و اهداف تحقیقاتی این واحد به شرح زیر می باشد:
• شناسایی عوامل بیماریزای جنگلها و مراتع.
• بررسی بیولوژی عوامل بیمارگر جنگل و مرتع.
• مطالعه روی زمینه های گسترش و اپیدمی شدن عوامل بیماریزای مهم و مخرب جنگلها و مراتع.
• بررسی قارچهای ماکروسکوپی جنگلها و مراتع ایران.
• بررسی عوامل پارازیت‎کننده و آنتاگونیست روی پاتوژنهای گیاهی.
• مطالعه عوامل غیر زنده و تاثیر گذار روی فیزیولوژی گیاهان و ایجاد خسارت روی آنها.
• بررسی نقش میکروارگانیسمهای همزیست با گیاهان (نظیر میکوریزها و ریزوبیومها) در پایداری گیاهان جنگلی و مرتعی.

• مطالعه و بررسی اثر آلاینده های زیست محیطی و عوامل تخریب کننده روی پوششهای گیاهی مهم.
• بررسی و مطالعه روی علل و عوامل ایجاد آتش‎سوزی در جنگلها و مراتع
• بررسی رستنیهای مزاحم و گیاهان ناخواسته در عرصه نهالستانها، جنگلها، مراتع.
◊ تحقیقات کنترل بیولوژیک

وظایف و اهداف تحقیقاتی این واحد به شرح زیر می باشد:
• جمع‎ آوری، تشخیص و تعیین نقش عوامل زنده مفید کنترل کننده آفات جنگلها و مراتع.
• مطالعه بیولوژی و اکولوژی دشمنان طبیعی آفات مهم جنگلها و مراتع.
• بررسی روشهای تولید انبوه و رها سازی پارازیتویید‎ها، شکارچیها و عوامل بیمارگر بمنظور کنترل بیولوژیک آفات کلیدی جنگلها و مراتع.
• بررسی روشهای حمایت و حفاظت از دشمنان طبیعی و سایر عوامل مفید در محیط طبیعی بمنظور کنترل موثر آفات.
اصول جنگل
در آغاز تدارک جهت برگزاری اجلاس زمین ، امید می رفت که بیانیه ای قانونی درباره جنگل ها و معاهدات پیرامون تغییرات آب و هوا و تنوع بیولوژیکی در طی کنفرانس به امضاء برسد.
قبلاً "سازمان خواروبار و کشاورزی سازمان ملل متحد" ( FAO ) مشاوره و مذاکراتی را پیرامون تنظیم یک موافقت نامه قانونی بین المللی مربوط به مدیریت پایدار جنگل ها آغاز نموده بود.
در مراحل اولیه مذاکرات ، کشورهای صنعتی خواستار موافقت نامه ای شدند که بریدن درختان جنگل های باران زا را که بیشتر از بقیه در معرض نابودی هستند ممنوع نماید. کشورهای در حال توسعه به رهبری مالزی در پی آن بودند که هرگونه توافقی ناظر بر حفاظت از جنگل های واقع در مناطق معتدل و یا جنگل های واقع در عرض های جغرافیایی شمالی نیز باشد. اینها مناطقی هستند که بخش اعظم جنگل های پیشین در آنها از بین برده شده و جنگل زدایی در آنجا آهسته تر از مناطق حاره صورت می گیرد (نظیر مناطقی که در ایالات متحده ، کانادا و شوروی سابق یافت می شوند.)
رفع این اختلاف نظر وسیع تا هنگام برگزاری کنفرانس ریو ممکن نگردید. ماحصل مذاکرات ، تدوین یک سری اصول جهت مدیریت پایدار جنگل های جهان بود، که پایه ای جهت گفتگوهای پس از برگزاری اجلاس شود تا یک توافق قانونی بین المللی پیرامون مسئله جنگل ها به دست آید. این اصول در اجلاس زمین به صورت نهایی در آمده و تصویب شدند.

بیانیه اساسی اصول لازمه توافق کلی جهانی پیرامون مدیریت ، حفاظت و توسعه پایدار انواع جنگلها. این بیانیه الزام قانونی ندارد.
مقدمه
(الف ) مسئله جنگلها به تمامی گستره مسائل و فرصت های زیست محیطی و توسعه ، از جمله حق اجتماعی ـ اقتصادی توسعه پایدار ربط پیدا می کند.
(ب ) هدف اصلی این اصول عبارت است از ارتقاء مدیریت ، حفاظت از محیط زیست و توسعه پایدار و فراهم آوردن امکان کارکردها و بهره گیری گوناگون و مکمل از جنگلهاست .
(ج ) مسایل جنگلها و فرصتها و امکاناتی که فراهم می آورند می بایست به گونه ای فراگیر و متوازن در چارچوب کلی توسعه محیط زیست و با التفات به کارکردها و استفاده های گوناگون آن منجمله استفاده های سنتی و تاثیرات محتمل اقتصادی و فشارهای اجتماعی ناشی از منع یا محدود نمودن اینگونه استفاده ها و نیز امکانات بالقوه ای که مدیریت پایدار جنگل ها برای توسعه ایجاد می نماید بررسی گردند.
(د) این اصول نخستین توافق کلی جهانی پیرامون جنگلها را منعکس می سازد. باتعهد نمودن به اجرای سریع این اصول ، کشورها خود را هم چنین مصمم به ارزیابی متناسب بودن آن برای ارتقاء همکاری بین المللی در مورد مسائل جنگل می دانند.
(ه) این اصول در مورد کلیه جنگلها، چه طبیعی و چه مصنوعی ، و در تمام مناطق جغرافیایی و آب و هوایی ، از جمله مناطق سردسیر، گرمسیر، معتدل ، نیمه معتدل ، حاره و نیمه حاره قابل اجرا می باشند.
(و) تمامی انواع جنگلها از روندهای تکاملی پیچیده و منحصربفرد اکولوژیکی برخوردارند که پایه توانمندی حاضر و بالقوه آنها را در تامین منابع لازمه رفع نیازهای انسانی و ارزش های محیط زیستی تشکیل داده و لذا مدیریت کارآمد و حفاظت از آنها در زمره توجهات دولتهایی است که این جنگل ها به ایشان تعلق داشته و نیز برای جوامع محلی و نیز محیط زیست ، به عنوان یک تمامیت ارزشمنداند.
(ز) جنگلها لازمه توسعه اقتصادی و حفظ کلیه اشکال حیات می باشند.
(ح ) با توجه به آن که مدیریت ، حفاظت و توسعه پایدار جنگل ها در بسیاری از کشورها در سطوح متفاوت فدرال / ملی ، مرکزی ، استانی و محلی انجام می گیرد، لازم است این کشورها مطابق با قوانین اساسی و یا دیگر قوانین خویش این اصول را در سطوح مختلفه پیگیری نمایند.
اصول / عناصر
1ـ (الف ) دولتها بر اساس منشور ملل متحد و اصول قوانین بین المللی از حق حاکمیت استفاده از منابع خویش مطابق سیاست های زیست محیطی خود برخوردارند و موظفند یقین حاصل نمایند فعالیت هایی که در قلمرو قانونی یا تحت کنترل ایشان انجام می گردد موجب خسارت به محیط زیست دیگر کشورها یا مناطق خارج از قلمرو ملی ایشان نمی گردد.
(ب ) تامین کل هزینه های افزایشی مورد توافق ، حصول به مزایای ناشی از حفاظت جنگلها و توسعه پایدار آن مستلزم همکاری فزاینده بین المللی بوده و باید جامعه بین المللی متساویاً در آن مشارکت جوید.
2ـ (الف ) دولتها از حق حاکمیت و غیر قابل دخالت ، بهره گیری ، مدیریت و توسعه جنگل های خود، مطابق با نیازهای توسعه ای و سطح توسعه اجتماعی و اقتصادی خویش و بنا بر سیاستهای ملی همساز با قوانین و توسعه پایدار، از جمله تبدیل آن برای استفاده های دیگر در چارچوب برنامه کلی توسعه اجتماعی و اقتصادی و مطابق با سیاست های عقلایی بهره گیری از زمین برخوردارند.
(ب ) منابع و سرزمین های جنگلی باید بطور پایدار به گونه ای مدیریت شوند که پاسخگوی نیازهای اجتماعی ، اقتصادی ، محیط زیستی ، فرهنگی و روحانی نسل های حاضر و آینده باشند. این نیازها مشتمل اند بر نیاز به محصولات و خدمات جنگلی نظیر چوب و محصولات چوبی ، آب ، غذا، خوراک دام ، دارو، سوخت ، پناهگاه ، اشتغال ، تفریح ، ماوای جانوران ، تنوع مناظر زمین ، مخازن و منابع جذب کربن و سایر محصولات جنگلی . جهت حراست از ارزش های متعدد جنگل ها، باید اقدامات مناسب برای حفاظت از آنها در مقابل اثرات مخرب آلودگی ، از جمله آلودگی هوا، آتش سوزی ، انگل و بیماری های گیاهی صورت بگیرد.
(ج ) فراهم آوردن اطلاعات صحیح و بموقع و معتبر درباره جنگلها و سیستم های زیست محیطی جنگل ها برای ایجاد آگاهی عمومی و اتخاذ تصمیمات آگاهانه ضروری است .
(د) دولتها باید امکانات لازم را برای شرکت طرفهای علاقمند، از جمله جوامع محلی و مردم بومی ، صنعت ، نیروی کار، سازمان های غیردولتی و افراد مستقل ، ساکنان جنگل ها و زنان در تدوین برنامه ریزی و اجرای سیاست های ملی درباره جنگل ها فراهم کنند.
3ـ (الف ) سیاست و استراتژی های ملی باید باعث ایجاد چارچوبی جهت تلاش بیشتر از جمله تاسیس و تقویت نهادها و برنامه های مدیریت ، حفاظت از توسعه پایدار جنگل ها و سرزمین های جنگلی گردد.
(ب ) تنظیمات نهادین بین المللی ، با استفاده مناسب از سازمان ها و مکانیسم های موجود، می بایست همکاری بین المللی در زمینه جنگل ها را تسهیل نماید.
(ج ) کلیه جوانب حفاظت از محیط زیست و توسعه اجتماعی و اقتصادی تا آنجا که به موضوع جنگلها مربوط می شوند، باید منسجم و جامع باشند.
4ـ نقش حیاتی انواع جنگلها در حفظ فرآیندها و توازن اکولوژیکی در سطح محلی ، ملی ، منطقه ای و جهانی ، و نیز نقش آنها در حفاظت از اکو سیستم های شکننده زیست محیطی ، آبخیزها، منابع آب شیرین و اهمیت آنها به عنوان مخازن غنی تنوع زیستی و منابع بیولوژیکی و منابع ژنتیکی جهت تهیه محصولات بیوتکنولوژیکی و فتوسنتز باید شناخته شود.
5ـ (الف ) سیاست های ملی جنگلها باید هویت و فرهنگ و حقوِ مردم بومی و جوامع آنها و سایر جوامع و ساکنان جنگلها را به رسمیت شناخته و از آن حمایت نماید. شرایط مناسب برای آنکه این افراد و جوامع بتوانند در استفاده از جنگلها سهم اقتصادی داشته ، قادر باشند به فعالیت اقتصادی دست بزنند، هویت فرهنگی و نظام اجتماعی شان را حفظ کنند و از یک سطح زندگی مناسب و رفاه برخوردار باشند، می بایست از طرِ لازم منجمله روش های مالکیت مناسب که انگیزه های مدیریت پایدار را فراهم آورد، ایجاد گردد.
(ب ) شرکت کامل زمان در کلیه جوانب مدیریت ، حفاظت و توسعه پایدار جنگلها باید فعالانه تشویق شود.
6ـ (الف ) تمامی انواع جنگلها از طریق عرضه انرژی تجدیدشونده زیستی ، به ویژه در کشورهای در حال توسعه نقش مهمی را در رفع تقاضای انرژی ایفا نموده و تقاضای هیزم مورد نیاز خانواده ها و تقاضای صنعتی می بایست از طریق مدیریت ، جنگل کاری و تجدید جنگل به گونه ای پایدار تامین گردد. در راستای این هدف نقش بالقوه کاشت وسیع گونه های بومی و نو برای تامین هیزم و چوب صنعتی باید مد نظر قرار گیرد.
(ب ) سیاست های ملی جنگلها، باید رابطه بین حفاظت از جنگلها، نگهداری و توسعه پایدار آنها و کلیه جوانب تولید، مصرف ، بازیافت و دورریزی نهایی محصولات جنگلی را، در صورت وجود چنین رابطه ای مد نظر قرار دهد.
(ج ) تصمیم گیری پیرامون مدیریت ، حفاظت و توسعه پایدار منابع جنگلی باید تا آنجا که ممکن است بر اساس یک ارزیابی جامع از ارزش های اقتصادی و غیر اقتصادی محصولات و خدمات جنگلی و سود و زیان آن برای محیط زیست اتخاذ شود. همچنین تدوین و توسعه روشها و شیوه های انجام این ارزیابی باید تشویق گردد.
(د) نقش جنگل های مصنوعی و کاشت گیاهان کشاورزی و دائمی به عنوان منابع پایدار، سازگار با محیط زیست و تجدید شونده انرژی و مواد خام صنعتی شناخته شده ، گسترش یافته و تشویق گردد. نقش اقدامات فوِ در حفظ فرآیندهای اکولوژیکی ، تقلیل فشار بر جنگل های بکر و قدیمی ، ایجاد اشتغال و توسعه منطقه ای با مشارکت مناسب مردم بومی ، باید شناخته شده و تشویق شود.
(ه) جنگل های طبیعی نیز منبع محصولات و خدمات هستند، حفاظت و مدیریت پایدار آنها باید تشویق گردد.
7ـ (الف ) باید تلاش شود تا یک جوّ اقتصادی بین المللی حامی که مشوِ پایدار و سازگار با محیط زیست جنگل ها در همه کشورها باشد، به وجود آید. این امر شامل ترویج الگوهای پایدار تولید و مصرف ، فقرزدایی و ایجاد امنیت غذایی نیز خواهد بود.
(ب ) برای کشورهای در حال توسعه ای که دارای مناطق جنگلی قابل ملاحظه ای می باشند و برنامه هایی برای حفاظت از جنگل ها، منجمله حفاظت از مناطق جنگلی طبیعی اجرا می نمایند، باید منابع مالی خاصی در نظر گرفته شود. این مناطق باید در وهله اول متوجه آن بخش های اقتصادی گردد که محرک فعالیت های جایگزینی اقتصادی و اجتماعی می باشند.
8ـ (الف ) برای سبز کردن جهان باید تلاش گردد. همه کشورها، خصوصاً کشورهای پیشرفته ، باید برای جنگل کاری ، تجدید جنگل و حفاظت و نگهداری از جنگلها دست به اقدامات شفاف ، مثبت و مناسب بزنند.
(ب ) با اتخاذ اقداماتی که از لحاظ اکولوژیکی ، اقتصادی و اجتماعی مناسب باشد و از طریق بازسازی ، جنگل کاری و درختکاری مجدد روی زمین هایی که چندان بارور نیستند و یا در نواحی که جنگل ها تخریب شده یا از بین رفته اند و نیز از طریق مدیریت منابع جنگلی موجود، باید برای حفظ و افزایش پوشش جنگلی زمین و افزایش باروری جنگل ها کوشش شود.
(ج ) اجرای سیاستها و برنامه های ملی جهت مدیریت ، حفاظت و توسعه پایدار از جنگل ها، خصوصاً در کشورهای در حال توسعه ، باید از طریق همکاری مالی و فنی بین المللی ، و در صورت لزوم با مشارکت بخش خصوصی آن ، حمایت گردد.
(د) مدیریت و استفاده پایدار از جنگلها باید بر اساس سیاست ها و اولویت های توسعه ای ملی و برپایه رهنمودهای صحیح زیست محیطی ملی صورت پذیرد. هنگام تدوین این رهنمودها باید در صورت امکان و حسب لزوم از روش ها و معیارهای مناسب بین المللی استفاده شود.
(ه) مدیریت جنگلها باید با مدیریت مناطق مجاور ادغام شود تا موازنه اکولوژیکی و باروری پایدار حفظ گردد.
(و) قوانین و سیاست های ملی در رابطه با مدیریت و حفاظت و توسعه پایدار جنگل ها باید در عین حال شامل جنگلهایی شود که از لحاظ اکولوژیکی نمونه قابل حفظ یا منحصربفرد محسوب می شوند منجمله جنگل هایی که از لحاظ فرهنگی ، معنوی ، تاریخی ، مذهبی و جنبه های استثنایی دیگر دارای ارزش ملی باشند.
(ز) دسترسی به منابع بیولوژیکی ، از جمله مواد ژنتیکی می بایست با توجه کامل به حقوِ مالکیت کشورهایی که جنگل ها در آن واقع شده اند و بر اساس مشارکت در تکنولوژی و سود حاصله از محصولات بیولوژیکی ناشی از این منابع بر مبنای توافق طرفین صورت پذیرد.
(ح ) سیاست های ملی باید انجام ارزیابی پیرامون اثرات زیست محیطی را هر جا که احتمال می رود فعالیت ها اثرات زیان بار مهمی بر منابع جنگلی داشته باشند و همچنین هر جا که اقدامات فوِ تابع تصمیم گیری یک مقام صلاحیتدار ملی هستند را، تضمین نمایند.
9ـ (الف ) تلاش کشورهای در حال توسعه جهت تقویت مدیریت ، حفاظت و توسعه پایدار منابع جنگلی شان باید با عنایت به اهمیت جبران بدهی های خارجی ، خصوصاً هنگامی که این بدهی ها بواسطه انتقال منابع خالص به کشورهای پیشرفته تشدید شده است و نیز مسئله کسب حداقل ارزش جایگزینی جنگل ها از طریق دسترسی بهتر کشورهای در حال توسعه به بازار محصولات جنگلی ، خصوصاً محصولات تمام شده ، مورد حمایت جامعه بین المللی قرار گیرد. در این زمینه ، باید به کشورهایی که اقتصادشان در حال گذر به اقتصاد بازار است ، توجه خاصی معطوف شود.
(ب ) مسایلی که باعث جلوگیری از نیل به هدف حفاظت و استفاده پایدار از جنگل ها می گردد و ناشی از فقدان راه حل های ممکن برای جوامع محلی به ویژه جمعیت های فقیر شهری و روستایی است که از لحاظ اقتصادی و اجتماعی وابسته به جنگلها و منابع جنگلی هستند، باید مورد توجه دولتها و جامعه بین المللی قرار گیرند.
(ج ) تدوین سیاست های ملی در رابطه با انواع جنگلها، باید فشارها و تقاضاهایی که از ناحیه عوامل تاثیر گذارنده خارج از بخش جنگل ها بر اکوسیستم ها و منابع جنگلی وارد می آید، را در نظر گرفته و راه های چند بخشی مقابله با این فشارها و تقاضاها را مورد ملاحظه قرار دهد.
10ـ باید منابع مالی جدید و اضافی در اختیار کشورهای در حال توسعه قرار گیرد تا ایشان را قادر سازد از طرفی مانند جنگل کاری ، تجدید جنگل ، مبارزه با جنگل زدایی و مبارزه با تخریب جنگل و زمین به گونه ای پایدار جنگل های حوزه مدیریت خود را محافظت نموده و توسعه دهند.
11ـ برای آنکه کشورهای جهان ، خصوصاً کشورهای در حال توسعه بتوانند توانایی های بومی خود را جهت مدیریت ، حفاظت و توسعه بهتر منابع جنگلی گسترش دهند، دسترسی آنها به ، انتقال تکنولوژی و دانش مربوطه که از لحاظ حفظ محیط زیست ، سالم و مناسب باشد، بر اساس شرایط مناسب منجمله شرایط امتیازی و ترجیحی ، بر مبنای توافق طرفین و مطابق مفاد دستور کار 21 می بایست تشویق ، تسهیل و تامین مالی گردد.
12ـ (الف ) پژوهش های علمی ، آماربرداری از جنگل و ارزیابی هایی که توسط نهادهای ملی انجام شده و حسب مورد متغیرهای بیولوژیکی ، فیزیکی ، اجتماعی و اقتصادی و نیز تحولات تکنولوژیکی و کاربرد آن در زمینه مدیریت ، حفاظت و توسعه پایدار جنگل را در مد نظر داشته باشند، می بایست از طرِ موثر مناسب منجمله همکاری بین المللی تقویت گردند. در این چارچوب ، توجه کافی می بایست مبذول پژوهش و توسعه محصولات غیر چوبی که به گونه ای پایدار قابل برداشت باشند گردد.
(ب ) توانایی های سازمان های ملی ، حسب لزوم سازمان های منطقه ای و بین المللی در زمینه های آموزش ، تربیت ، علوم ، تکنولوژی ، اقتصاد، انسان شناسی و جوانب اجتماعی مربوط به جنگلها و مدیریت آنها، جهت حفاظت و توسعه پایدار جنگلها امری حیاتی است که باید تحکیم و تقویت شود.
(ج ) تبادل اطلاعات در سطح بین المللی پیرامون نتایج پژوهش و توسعه در مورد جنگلها و مدیریت آنها باید، حسب لزوم با بهره گیری کامل از نهادهای آموزشی و تربیتی ، از جمله نهادهای بخش خصوصی تقویت و گسترش یابد.
(د) توانایی های بومی و دانش محلی مربوط به حفاظت و توسعه پایدار جنگلها باید از طریق حمایت مالی و نهادین و در همکاری با جوامع محلی ذینفع ، شناخته شده ، مورد احترام قرار گیرد، ثبت گردد و توسعه داده شود و در صورت مناسبت ، در برنامه اجرایی گنجانده شود. طبعاً منافع حاصله از کاربرد دانش بومی باید بطور عادلانه با افراد ذینفع تقسیم گردد.
13ـ (الف ) داد و ستد محصولات جنگلی باید براساس ضوابط و روش های مورد توافق چند جانبه عاری از تبعیض و مطابق قوانین و ضوابط بین المللی تجارت صورت گیرد. در این رابطه تجارت باز و آزاد بین المللی محصولات جنگلی باید تسهیل گردد.
(ب ) اقداماتی که در رفع موانع تعرفه ای و حل مشکلات دسترسی به بازارها و قیمت های بهتر محصولات جنگلی با ارزش افزوده بالا و موانع و مشکلات مربوط به فرآیند نمودن محلی این محصولات انجام می گردد باید مورد حمایت قرار گیرد تا کشورهای تولیدکننده بتوانند منابع تجدید شونده جنگلی خود را بهتر حفظ و مدیریت نمایند.
(ج ) گنجاندن هزینه و سود حفاظت از محیط زیست در قیمتها و مکانیسم بازار جهت نیل به امر حفاظت از محیط زیست و توسعه پایدار باید هم در سطح ملی و هم در سطح بین المللی تشویق گردد.
(د) سیاست های مربوطه به حفاظت و توسعه پایدار جنگل باید در سیاست های اقتصادی و تجارت و سایر سیاست های مربوطه ادغام گردد.
(ه) سیاست های مالی ، تجاری ،صنعتی ، حمل و نقل و دیگر روش ها و سیاست هایی که محتملاً منجر به نابودی جنگلها می گردد، باید کنار گذاشته شود. سیاست های مناسبی که حسب لزوم متضمن مشوقاتی بوده و هدف آن مدیریت ، حفاظت و توسعه پایدار جنگل هاست باید مورد حمایت قرار گیرند.
14ـ اقدامات یک جانبه ای که با موافقت نامه ها و تعهدات بین المللی منافات داشته باشند و منجر به محدود کردن یا ممنوع کردن تجارت جهانی چوب و سایر محصولات جنگلی گردند، باید جهت نیل به هدف درازمدت ، مدیریت پایدار جنگلها کنار گذاشته شده و از اتخاذ آن اجتناب گردد.
15ـ آلوده کننده ها، به ویژه آلوده کننده های هوا، منجمله آن دسته از آلوده کننده های مسئول ریزش باران های اسیدی ، که موجب صدمه به سلامت جنگل ها در سطح محلی ، ملی و بین المللی می گردند باید تحت کنترل قرار گیرند.

منابع :
http://www.rifr-ac.ir/group/protection/about.htm
http://birjandzist.ir/index.php?option=com_content&task=view&id=107&Itemid=8


تعداد صفحات : 17 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود