تارا فایل

تحقیق در مورد ویژگی های حکومت ما


حکومت ما چه ویژگی هایی دارد ؟

مردم هر سرزمینی برای زندگی کردن روش خاصی دارند و حکومت های گوناگونی را تجربه می کنند . به نظر شما چه عواملی موجب تعدّد و تنوع حکومت در کشورهای مختلف جهان شده است ؟
تفاوت در حکومت ها به تفاوت در دین ، فرهنگ و تاریخ هر کشور بستگی دارد .یکی از مهمترین ملاک های طبقه بندی نوع حکومت ، میزان توجه به قوانین الهی است . بر اساس این حکومت ها را می توان به دو دسته ی عمده تقسیم کرد :
الف – حکومت الهی
ب- حکومت غیر الهی
در یک حکومت الهی ، فرد یا گروهی به نمایندگی از طرف مردم طبق دستورات و قوانین خداوند بر آنان حکومت می کند . هدف اصلی این حکومت رشد و سعادت مردم است .

حکومت الهی دارای ویژگی های زیر است :
1- قوانین آن بر اساس دستورات خداوند باشد و نمایندگان مردم قوانین مخالف دستورات الهی را تصویب نکنند .
2- رهبری آن در دست فردی باشد که احکام و دستورات خداوند را به خوبی بداند تا بتواند راه الهی را تشخیص دهد ، سیاستمدارباشد ، بینش اجتماعی داشته باشد ، با تقوا باشد . مردم ایران درسال 1357 علیه حکومت ظالم و ستمگر شاهنشاهی به رهبری امام خمینی (ره) انقلاب کردند و به پای صندوق های رای رفتند و به حکومت جمهوری اسلامی رای دادند .

بعضی از انواع حکومت های غیر الهی عبارتند از :
حکومت مطلقه (استبدادی)  حکومتی است که در آن اعمال قدرت یک یا چند نفر بر گروه یا جامعه ای بدون مشارکت دیگران صورت می گیرد و قدرت حاکمه و اختیارات نامحدود به شخص ظالم و مستبدی مثل سلطان واگذار شده است . شخص ظالم اصولاً خود را قانون می داند و خود را سایه و مظهر قدرت خدا در زمین معرفی می کند .
حکومت مشروطه سلطنتی  در این نوع از حکومت ، سلطنت حق ثابت شاه است و به فرزندانش به ارث می رسد . اختیارات پادشاه بر خلاف سلطنت مطلقه طبق قانون محدود می شود . پارلمان و قانون اساسی دارد و اختیارات به سه قوه مقننه ، مجریه و قضائیه واگذار شده و پادشاه مسئولیتی در قبال کارها ندارد اما امکانات زیادی در اختیار پادشاه است مثل حکومت انگلستان

حکومت اریستو کراسی یا اشرافی  حکومتی است که شخصی یا گروهی به اعتقاد برتری نژاد ی بر مردم حکومت می کنند . حکومت اشراف و برگزیدگان و یا گروهی کوچک از افراد ممتاز یا طبقه بالا و صاحب امتیاز و با نفوذ از یک طبقه یا گروهای اجتماعی که از حقوق و امکانات مخصوص برخوردارند .

حکومت مردم بر مردم یا دموکراسی  مقصود از دموکراسی، حکومت مردم است که معمولاً باتوجه به آراء اکثریت مردم از طریق انتخابات نمایندگان مجلس ملی اجرا می گردد .
وجه مشخصه دموکراسی اصل تبعیت اقلیت از اکثریت و به رسمیت شناختن آزادی و حقوق مساوی افراد و اتباع است . بنابر این در این نوع حکومت منشا اصلی تصمیم گیری ، مردم هستند .

حکومت جمهوری اسلامی ایران هم مردمی است و هم الهی است زیرا :
1- مردمی است چون مردم آن افرادی را به نمایندگی از طرف خود برای به دست گرفتن و اداره ی کشور انتخاب می کنند .
2- الهی است چون قوانین آن بر اساس دستورات خداوند بناشده است .

حکومت اسلامی کشورما از نوع ولایت فقیه است یعنی سرپرست آن ، شخصیتی روحانی ، مسلط به احکام دینی و مطلع از سیاست و اداره ی جامعه است .

ارکان حکومت جمهوری اسلامی ایران عبارتند از :
1- قوه ی مقننه که وظیفه ی قانون گذاری را بر عهده دارد .
2- قوه ی مجریه  که وظیفه ی اجرای قوانین را بر عهده دارد .
3- قوه ی قضائیه  که وظیفه ی نظارت بر اجرای قوانین را بر عهده دارد .
4- رهبری  که مهم ترین رکن حکومت اسلامی است و با اختیاراتی که قانون اساسی به او می دهد بر کار سه قوه نظارت دارد .
5- مجلس خبرگان  که از متخصصان امور دینی تشکیل شده و وظیفه آن ، انتخاب رهبر و نیز تشخیص صلاحیت رهبری بر اساس معیارهای قانون اساسی است .

دو رکن قوه ی مقننه عبارتند از :
1- مجلس شورای اسلامی
2- شورای نگهبان

شورای نگهبان از 6 نفر فقیه منتخب رهبری و 6 نفر حقوقدان تشکیل می شود که وظیفه دارد قوانینی که در مجلس تصویب می شوند با احکام اسلامی و قانون اساسی مخالفت نداشته باشد .
رهبر ی از طریق :
عزل و نصب فقها ی شورای نگهبان بر قوی مقننه نظارت می کند
عزل و نصب ورئیس قوه قضائیه بر  قوه ی قضائیه نظارت می کند
امضای حکم ریاست جمهوری یا عزل وی بر  قوه ی مجریه نظارت می کند .

حضرت محمد (ص) فرمودند :
هر که زمامدار مردم شود و ستمشان نکند و با آنها سخن کند و دروغشان نگوید و وعده شان دهد و تخلف نکند وی از جمله کسانی است که مروتش به کمال رسیده و عدالتش نمایان گشته و برادری با وی واجب و غیبتش حرام است .

7


تعداد صفحات : 7 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود