تارا فایل

تحقیق در مورد انجمن معتادان گمنام


مختصری از تاریخچه انجمن ما
در سال 1935 میلادی پدیده ای به نام ( alcoholics anonymous) الکلی های گمنام که به AA معروف است، در دنیای ما به وجود آمد که تاثیرات آن در زندگی الکلی ها و معتادان، مانند تاثیر پیغمبران در زندگی بی اعتقادان بود. بنیان گذار این انجمن در اثر یک تجربه عمیق روحانی از وسوسه اعتیاد به الکل رها شده بود و به تجربه دریافت که رسانیدن پیام بهبودی به الکل های دیگر، تضمینی جهت بهبودی شخصی اوست. او متوجه شده بود که فقط با در میان گذاشتن تجربه بهبودی خود، قادر به حفظ آن می شود.
گسترش ابعاد این کشف بزرگ روز به روز فرا تر رفت و اکنون حدود 250 برنامه خود یاری در زمینه های مختلف اعتیاد و نا هنجاری روانی، از همین روش که به نام برنامه دوازده قدمی، معروف شده بهره برداری می کنند. الکل های گمنام اکنون بیش از دو میلیون نفر عضو بهبود یافته دارد.
در سال 1953 میلادی تعدادی از دو میلیون که در AA در حال بهبودی بودند، انجمنی به نام ( Narcotics Anonymous) معتادان گمنام که به NA معروف است، تاسیس کردند. امروز این انجمن جهانی دارای بیش از یک میلیون عضو در حال بهبودی در سراسر جهان است.

تاریخچه معتادان گمنام در ایران:
در سال 1369 دو برادر که در خارج از کشور با کمک انجمن، در بهبودی به سر می برند و به ایران آمده بودند، اولین جلسه معتادان گمنام را در مرکز بازپروری قرچک برگزار کردند. این جلسات به مدت یک سال ادامه داشت اما به علت دیده گاه های آن زمان نسبت به بیماری اعتیاد، این دو برادر از ادامه این راه باز ماندند و انجمن معتادان گمنام ایران که تازه تاسیس و نو پا بود برای مدتی فعالیتش متوقف شد، اما این پایان راه نبود زیرا در سال 1372 دو نفر که در ایالات متحده و کانادا از طریق انجمن، سلامتی خود را باز یافته بودند، در تهران به طور اتفاقی در یک مهمانی با هم آشنا می شوند و تصمیم می گیرند که به یاری هم و با همکاری سازمان بهزیستی پیام بهبودی را به معتادانی که در مرکز بازپروری قرچک بسر می برند برسانند. در این بین یکی از اعضای نسبتا با سابقه و فعال انجمن در خارج از کشور نیز به جمع آنها اضافه شد و پس از آن شکل گیری انجمن معتادان گمنام در ایران شتاب بیشتری به خود گرفت و بالاخره آنان موفق شدند نظر مسئولین بهزیستی را برای برگزاری جلسات هفتگی در مرکز باز پروری قرچک در تاریخ( 31/1/73 ) جلب نمایند. این گروه 3 نفری در مرداد 1373 توانستند محلی مستقل در تهران برای برگزاری جلسات خود اجاره نمایند. ضمنا یکی از دو برادری که در ابتدا از آنها یاد کردیم نیز به این گروه نو پا پیوست و هم اکنون پس از سالها همه روزه جلسات متعددی در تهران، مراکز استانها، شهرستانها، روستاها واقصی نقاط کشور برگزار می شود و تعداد قابل توجهی از معتادان توانسته اند با کمک انجمن بهبودی و سلامتی خود را بازیابند.

منبعی در اجتماع شما:
معتادان گمنام، تشکیلاتی غیر انتفاعی، بین المللی و انجمنی برخاسته از بطن اجتماع می باشد که با هدف بهبودی معتادان، در 127 کشور فعال است. اعضای انجمن معتادان گمنام NA ، چگونگی زندگی کردن بدون مواد مخدر را از یکدیگر یاد گرفته و از عوارض اعتیاد در زندگی شان بهبود می یابند.
اگر در نظر دارید ، انجمن معتادان گمنام را به کسی که با مواد مخدر مشکل دارد، توصیه کنید، ممکن است سوالاتی داشته باشید. این جزوه برای پاسخگویی به چنین سوالاتی ، طراحی شده است.

اعضای انجمن معتادان گمنام چه کسانی هستند؟
هر کسی که بخواهد مصرف مواد مخدر را قطع کند ، می تواند عضوی از انجمن معتادان گمنام باشد. عضویت محدود به مصرف ماده خاصی نمی باشد. کسانی که احساس می کنند با مواد مخدر ( از نظر ما الکل هم نوعی ماده مخدر است) چه انواع قانونی آن و چه غیر قانونی که البته شامل الکل هم می شود. مشکل دارند به جمع ما خوش آمدند. تمرکز بهبودی در NA بر روی مشکل اعتیاد است نه یک ماده خاص.

گمنامی:
اصل اساسی گمنامی، باعث می شود تا معتادان بدون ترس از ممانعت های اجتماعی و قانونی، در جلسات شرکت کنند. این برای معتادی که قصد دارد برای اولین بار در جلسات شرکت کند. مسئله مهمی است. همچنین، گمنامی، فضای یکسان و مساوات را در جلسات به وجود آورده و این اطمینان را ایجاد می کند که هیچ فرد یا شرایطی، مهمتر از پیام های بهبودی که در قالب مشارکت مطرح می شود، نیست.

جلسات:
روش اصلی بهبودی در NA ، باور این برنامه و ارزش درمانی کمک یک معتاد به معتاد دیگر است. اعضاء ، با حرف زدن درباره تجربیات و بهبودی شان از مصرف مواد مخدر، در جلسات شرکت می کنند. ساختار جلسات NA غیر رسمی است و در مکانی که توسط گروه اجاره می شود، برگزار می گردد و توسط اعضلیی که به نوبت جلسه را باز و بسته می کنند، رهبری می شود. هزینه جلسات NA و سایر خدمات، به طور کامل از محل کمک های داوطلبانه اعضای معتاد و فروش نشریات بهبودی، تامین می گردد. کمک های مالی از طرف کسانی که عضو نیستند، مورد قبول نیست. اکثر NA ، به طور مرتب و هفتگی ، در زمان و مکان معینی و معمولا در اماکن عمومی، برگزار می شوند. اساسا ، دو نوع جلسه وجود دارد: جلساتی که برای عموم آزاد است (جلسات باز) و جلساتی که برای عموم آزاد نبوده و مختص معتادان اسن(جلسات بسته) . جلسات اشکال و فرم های متفاوتی دارند: مشارکت، سخنران، سوال و جواب، موضوعی و بعضی نیز ترکیبی از این موارد می باشند. هدف همه جلسات یکی است: فراهم کردن محیطی امن و مناسب برای بهبودی شخصی.

NA چگونه کار می کند؟
کمک معتادان به یکدیگر برای بهبودی، پایه و اساس NA است. اعضاء به طور مرتب ، گرد هم جمع می شوند تا درباره تجربیات شان در بهبودی حرف بزنند. اعضای با تجربه بیشتر ( که به راهنما معروفند) به طور فردی با عاضای جدیدتر کار می کنند. هسته اصلی و قلب برنامه NA، دوازده قدم است. این قدم ها مجموعه ای از رهنمون ها برای دست یابی عملی به بهبودی استو با دنبال کردن این رهنمون ها و کار کردن صمیمانه با سایر اعضاء معتادان یاد می گیرند که مصرف مواد مخدر را قطع کرده و با مسائل زندگی روزانه روبرو شوند. انجنم معتادان گمنام، یک سازمان مذهبی نیست و نماینده مکتب اعتقادی خاصی نمی باشد. این انجمن، اصول روحانی پایه ای مانند صداقت، روشن بینی، ایمان ، تمایل و فروتنی را به معتادان می آموزد تا در زندگی روزانه مورد استفاده قرار دهند. نحوه استفاده عملی از اصول روحانی، خاص هر فرد است و توسط خود وی تعیین می گردد. بهبودی در NA ، یک درمان معجزه آسا نیست که در یک مقطع زمانی خاص صورت بگیرد، بلکه فرآیندی است مداوم و مشخص. اعضاء ، خود، برای پیوستن به NA و طی کردن بهبودی با سرعت دلخواهشان ، شخصا تصمیم می گیرند.

میزان رشد:
از آنجای که هیچ مدرکی از حضور و شرکت افراد در برنامه، نگهداری نمی شود، بر آورد کسانی که به انجمن معتادان گمنام آمده و نهایتا ، پاکی های طولانی مدتی را بدست می آورند ، سخت است. تنها شاخص و موفقیت ما، رشد سریع تعداد مختلف جهان است.

سن:
2% پاسخگوها کمتر از 20سال سن داشتند.
11% بین 21 تا31 سال سن داشتند.
32% بین 31 تا 40 سال سن داشتند.
41% بین 41 تا 50 سال سن داشتند.
12% بالای 51 سال سن داشتند.
2% پاسخگو نبودند.

جنسیت:
55% پاسخگوها،مرد بودند.
44% پاسخگوها، زن بودند.
1% پاسخگو نبودند.

نتایج اولین آمارگیری مقایسه ای در NA ایران:
کمیته اطلاع رسانی معتاذان گمنام در بهار 1384 نتایج آماری که با هدف دستیابی به شاخص های NA در ایران صورت گرفته است را براساس نمونه های آماری زیر اعلام کرد.

میزان مقایسه ای افراد پاک شده به لحاظ سن آنها.
سن
درصد
بالاتر از 45 سال
15%
بین 30تا 45 سال
43%
بین 20تا 30 سال
40%
کمتر از 20سال
2%
میزان مقایسه ای نحوه آشنایی اعضاء با انجمن.

درصد
آشنایی از طریق اعضای انجمن
93%
آشنایی از طریق پزشکان و مراکز سم زدایی
5%
آشنایی به صورت متفرقه
2%

سن پاکی
درصد
کمتر از یک سال
60%
بین یک تا سه سال
28%
بین سه تا پنج سال
1/11%
بیش از پنج سال
9/. %

قابل توجه آن که نمونه های فوق صرفا از میان دواطلبان شرکت در آمارگیری حاصل شده است.

برنامه معتادان گمنام چیست:
معتادان گمنام یک انجمن غیر انتفاعی از زنان و مردانی است که اعتیاد به مواد مخدر مشکل اصلی زندگی شان بوده است. ما معتادانی هستیم که در حال بهبودیم و اکنون به طور مرتب گرد هم می آییم تا به کمک هم پاکی خود را حفظ کنیم.
این برنامه، یک برنامه پرهیز کامل از هر گونه ماده مخدر است. تنها لازمه عضویت در این انجمن تمایل به قطع مصرف مواد مخدر است. پیشنهاد می کنیم در این مورد روشن بین باشید و این فرصت را از دست ندهید. برنامه ما مرکب از اصولی است که بسیار ساده بیان شده اند و ما می توانیم آنها را در زندگی روزمره خود به کار بندیم. نکته بسیار مهم این برنامه، عملی بودن آن است.
در معتادان گمنام هیچ شرط و شروطی وجود ندارد. ما به هیچ سازمانی وابسته نیستیم. حق عضویتی نداریم و با هیچ سازمان سیاسی، مذهبی، و یا انتظامی ارتباطی نداریم. هرگز تحت نظز نبوده و نیستیم. هر کس که مایل باشد بدون در نظر گرفتن سن ، مذهب، نژاد و جنسیت می تواند به ما بپیوندد.
برای ما مهم نیست که شما چه چیز و چه مقدار مصرف کردید و یا آنچه را از چه کسی و از کجا می خرید. کارهایی که در گذشته کرده اید و یا دارای و نداری شما برای ما بی تفاوت است. تنها چیزی که برای ما اهمیت دارد، این است که شما می خواهید در مورد مشکل تان چه بکنید و ما چه طور می توانیم به شما کمک کنیم. در اینجا تازه واردان از همه مهم ترند زیرا ما فقط با در میان گذاشتن آن چه که داریم، می توانیم آن را حفظ کنیم. تجربه گروهی ما نشان می دهد کسانی که به طور مرتب در جلسات شرکت می کنند پاک می مانند.

معتاد کیست:
اکثر ما برای جواب دادن به این سوال احتیاج به فکر کردن نداریم و جوابش را خوب میدانیم.
زمانی تمام زندگی و فکر کردن و ذکر ما در مواد مخدر خلاصه شده بود. ما همیشه یا مشغول گرفتن و مصرف کردن آن بودیم و یا به دنبال راه تهیه اش می گشتیم. ما زندگی می کردیم که مصرف کنیم و مصرف می کردیم که زندگی کنیم.
خیلی ساده معتاد، زن یا مردی است که زندگی اش را مواد مخدر کنترل کند.
ما کسانی هستیم که در چنگال یک بیماری مزمن و پیش رونده گرفتاریم و همیشه عاقبتی چون زندان، تیمارستان و مرگ در انتظارمان است.

قدم های دوازده گانه معتادان گمنام:
این قدم ها در قلب برنامه بهبودی ما قرار دارد و ما از طریق به کار گیری آنها به طور عملی و رعایت اصول معنوی مستتر در آنها در کلیه امور زندگی، به مرور از درون متحول شده و به عنوان اعضای مسئول و سازنده به اجتماع باز می گردیم.
1- ما اقرار کردیم که در برابر اعتیادمان عاجز بودیم و زندگی مان غیر قابل ادارا شده بود.
2- ما به این باور رسیدیم که یک نیروی بتر می تواند سلامت عقل را به ما باز گرداند.
3- ما تصمیم گرفتیم که ادارا و زندگی مان را به مراقبت خداوند، بدان گونه که او را درک می کردیم، بسپاریم.
4- ما یک تراز نامه اخلاقی بی با کانه و جستجو گرانه از خود تهیه کردیم.
5- ما چگونگی دقیق خطاهایمان را به خداموند، به خود و یک انسان دیگر اقرار کرده ایم.
6- ما آمادگی کامل پیدا کردیم که خداوند کلیه نواقص شخصیتی ما را بر طرف کند.
7- ما با فروتنی از او خواستیم کمبودهای اخلاقی ما را برطرف کند.
8- ما فهرستی از تمام کسانی که به آنها صدمه زده بودیم تهیه کرده و خواستار جران خسارت از تمام آنها شدیم.
9- ما به طور مستقیم در هر کجا که امکان داشت، از این افراد جبران خسارت کردیم، مگر در مواردی که اجرای این امر به ایشان و یا دیگران لطمه بزند.
10- ما به تهیه تراز نامه شخصی خود ادامه دادیم و هر گاه در اشتباه بودیم سریعا به آن اقرار کردیم.
11- ما از راه دعا و مراقبه و خواهان ارتقاء رابطه آگاهانه خود با خداوند، بدان گونه که او را درک می کنیم شده و فقط جویای آگاهی از اراده او برای خود و قدرت اجرایش شدیم.
12- با بیداری روحانی حاصل از برداشتن این قدم ها، ما کوشیده ایم این پیام را به معتادان برسانیم و این اصول را در تمام امور زندگی خود به اجرا در آوریم.

"اعتیاد و جنایت "
یک جوان معتاد در بابلسر ، وقتی نتوانست مانند دفعه های قبل از مادرش برای خرید مواد مخدر پول بگیرد ، مادر خود را به آتش کشید . این جوان 30 ساله که کیومرث نام دارد ، هنگامی که با توسل به زور و پس از ضرب و شتم مادرش نتوانست برای خرید مواد مخدر ، از وی پول بگیرد ، نیمه شب که همه اهل خانه و همسایه ها در خواب بودند؛ مادرش را به پشت حیاط خانه کشاند و پس از بستن دست و پای وی ، یک گالن نفت بر سر و رویش پاشید و او را آتش زد .
* ملیحه ، دختر 19 ساله مقتول می گوید : پس از آن که برادرم نتوانست از مادرم پول بگیرد ، از خانه بیرون رفت . من و دو خواهرم به اتاق خودمان برگشتیم و خوابیدیم . اما نیمه شب با فریادهای مادرم از خواب پریدیم . صدا از پشت حیاط بود هنگامی که به آن جا رسیدیم ، دیدم که مادرم در میان شعله های آتش فریاد می زند و کمک می خواهد.
برادرم ، به هر طرف دوید و به دنبال وسیله ای می گشت تا آتش را خاموش کند اما هنگامی که آتش را خاموش کردیم دیگر دیر شده بود و مادرم قبل از رسیدن به بیمارستان ، دیده از جهان فرو بست.
* جوان معتاد 26 ساله ای که در اقدامی جنون آمیز ، مادرش را به قتل رسانده ، و خواهرش را مجروح کرده بود ، روز گذشته برای آخرین دفاع ، در برابر قاضی ایستاد.
وی متهم است که در روز 8 بهمن 87 در کمال خسارت ، مادر بی گناهش را به قتل رسانده و خواهر 22 ساله خود را نیز با ضربه های کارد ، مجروح کرده است . وی در روز حادثه بااطلاع از این که پدرش خانه خود را در جنوب تهران فروخته است به آن جا رفت تا مقداری از پول خانه را به چنگ آورد . اما وقتی از پیدا کردن محل پول ها مایوس شد به سراغ خواهرش رفت و گلوی او را فشرد . بعد به خیال این که خواهرش جان سپرده ، او را روی زمین انداخت و بلافاصله به سراغ مادرش رفت و پس از جر و بحث طولانی ، ضربه ای با کارد به مادرش کوبید و او را به قتل رساند.
جوان معتاد، در حالی که به شدت خشمگین و عصبانی بود، دوباره به آشپزخانه برگشت و با کاردی که داشت ، دو ضربه بر پیکر بی هوش خواهرش وارد کرد !

جوانی هستم 34 ساله شغلم آزاد ومتاهل هستم تحصیلاتم دیپلم می باشد . من نزدیک به 9 سال بود که مواد مصرف می کردم و موادها از قبیل حشیش ، تریاک ، شیشه و هروئین . اولین بار در خانه مجردیم در سن 16 سالگی با دوستانم شروع به مواد کشیدن کردم . مقدار مصرف روزانم هر چه بیش تر بود بهتر . اولین بار که مصرف کردم آرامش پیدا کردم . پول مواد را از هر کجا و به هر شکلی که بود تهیه می کردم و ازنظر جسمی و روانی دچار مشکل بودم . خانواده ام اول در جریان نبودنند ولی با پیشرفت اعتیادم متوجه شدند و نصیحتهای خانواده به هیچ عنوان روی من تاثیر نمی گذاشت چون به نظر من مثل این است که به یک نفر که دیالیز می شود را بگوییم چرا کلیه های شما از کار افتاده است . مشکلاتی که من در رابطه با ترک داشتم باقی ماندن در حالت ترک بود. علت ترکم دیگه نمی تونستم جایی کار پیدا کنم چه مواد مصرف می کردم و چه نمی کردم حالم همیشه بد بود. گاهی وقت ها به خودکشی فکر می کردم حالا که مواد مصرف نمی کنم و با برنامه (NA ) آشنا شدم با اصول برنامه زندگی خوبی دارم . به خاطر حمل مواد بازداشت شدم . ولی در حال حاضر سیگار هم نمی کشم . به نظر من اعتیاد ، جنسیت ،نجات، مذهب ، سن ، مجرد یا متاهل و پولدار یا بی پول نمی شناسد. برای فرد معتاد مقدار مصرف مهم نیست بلکه واکنش روح و روان جسم یک معتاد به مواد مهم است . یعنی اثر گذار است من فکر می کنم اعتیاد یک بیماری روحی و روانی ، عاطفی و احساسی است و فقط 3 درصد اشکال یک معتاد مواد مخدر است و 97% مشکلات روحی است .
فردی هستم 38 ساله شغلم کارگر در شرکت خصوصی و متاهل هستم و دارای دو فرزنددو دختر می باشم . تحصیلاتم دیپلم می باشد. در سن 19 سالگی مواد را شروع کردم . موادی مثل تریاک. اولین باری که مصرف کردم حس لذت بخشی داشتم بدنم داغ شده بود و روی ابرها پرواز می کردم . در کارگاه شخصی خودم مواد مصرف می کردم . در حال حاضر سیگار هم می کشم . 15 سال سابقه اعتیاد دارم علت هم ناشناخته است . ولی نظر شخصی من فقط برای من کمبودهای دوران کودکی و نوجوانی و تصویرسازی های خیالی بوده است . خانواده ام در جریان بودند از نظر ظاهری خیلی به هم ریخته بودند برخورد خانواده ام با من خوب بود ولی یک بار برای آخرین بار که همسرم مواد مخدر را پیدا کرد به شدت ناراحت شد و از خانه قهر کرد و رفت . مقدار مصرف روزانه ی ما اوایل روزانه یک بسته بود ولی اواخر 3 گرم شده بود و یک بار به خاطر مصرف مشروب و مواد بازداشت شدم . پول مواد را از حقوق خودم می دزدیدم و به همسرم دروغ می گفتم . بعضی وقت ها مال فروشی می کردم . بعضی وقت ها آویزان می شدم به دیگران . آخرین باری که مصرف کردم حدود 5 گرم بود . آخرین مدتی که در ترک به سر بردم 8 روز بود بدون برنامه . من 10 بار ترک کردم ولی در ترک ماندن را بلدنبودم و نهایتاً دوباره شروع کردم . با مصرف بیش تر مواد می خواستم روی امراض جسمانی و روانی سرپوش بگذارم ، ولی نمی توانستم و هیچ وقت به خودکشی فکر نمی کردم . الان 5 سال و 7 ماه است که پاکم . شغل موفقیت آمیزی به دست آوردم و صاحب اعتبار شدم . اوضاع شرایط زندگیم بهتر شده . قبلاً من هر کجا که بودم بیماری اعتیاد با من بود و الان از لحاظ مکانی هر جا بروم خلوت یا شلوغ برایم فرقی نمی کند ولی وقتی بدنم به مواد احتیاج داشت همیشه دنبال جای خلوتی می گشتم . به نظر من اعتیاد درمان قطعی ندارد ولی با در ترک ماندن بهبودی حاصل می شود و بدون مواد مخدرهم می شود زندگی کرد . با دور ماندن از مواد می توان از خیلی از نواقص و عیوب پرهیز کرد و با توکل به خداوند مهربان راه درست را در پیش گرفت و مسیر درست و حقیقت را پیدا کرد.

موضوع:
انجمن معتادان گمنام

خداوندا
آرامشی عطا فرما تا بپذیرم آنچه
را که نمی توانم تغییر دهم.
شهامتی که تغییر دهم آنچه را که
می توانم و دانش که تفاوت آن دورا بدانم
آمین


تعداد صفحات : 19 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود