تارا فایل

تحقیق، اسکوپ در سنک کاری و انواع آن، در قالب ورد،28 صفحه




بسم الله الرحمن الرحیم

موضوع:
اسکوپ در سنک کاری و انواع آن

سال 1400

فهرست مطالب
اسکوپ سنگ 4
انواع روشهای اسکوپ (اتصال) سنگ نمااسکوپ سنگ و اسکوپ سرامیک 4
آشنایی با اسکوپ سنگ و اسکوپ سرامیک و میله : 5
چرا باید اسکوپ کنیم؟ 6
انواع روشهای اسکوپ سنگ چست؟ 6
روش ایجاد شیار در سنگ؟ 9
اسکوپ بعد از نصب سنگ چگونه است؟ 9
همه چیز درباره اسکوپ سنگ نمای ساختمانی 10
روش مهار سنگ نما 11
اسکوپ کردن به روش سیم مفتول 11
اسکوپ کردن به روش لقمه گذاری 12
اسکوپ کردن به روش دو پایه 12
اسکوپ کردن به روش سه پایه 13
اسکوپ کردن به روش پروانه ای 13
اسکوپ کردن به روش Z 13
اسکوپ بعد از نصب سنگ چگونه است؟ 14
اسکوپ سنگ نما به روش پیچ و رولپلاک 14
سخن آخر 14
روش استفاده 15
اسکوپ کردن سنگ 15
اسکوپ سنگ چگونه انجام می شود؟ 16
انواع روشهای اسکوپ (اتصال) سنگ نما 16
هشدار استفاده غیر اصولی از سنگ! 19
دلیل استفاده از اسکوپ سنگ 20
مزایا 23
الف) هزینه های کم 23
ب) راحت تر بودن نصب 23
نما های پر زرق و برق هنگام زلزله 23
تولید اسکوپ سنگ 24
طریق نصب اسکوپ سنگ 25
چه عواملی در ریزش مصالح نمای ساختمان تاثیر دارند؟ 25
کاربرد دیگر سنگ اسکوپ 27
منابع 28

اسکوپ سنگ
عموماً واژه اسکوپ به عنوان مهار سنگهای نما شناخته می شود ولی حتی برای سنگهای قائم که به عنوان سنگ ازاره در داخل فضاهایی مانند بیمارستان و بانکها مورد استفاده قرار می گیرد نیز بایستی انجام شود.اسکوپ سنگ بدین معنی است که سنگ هایی که در تراز قائم استفاده می شود برای اطمینان از عدم شل شدن و سقوط آن و همچنین پایداری در حین زلزله، اسکوپ می شود. برای این منظور پشت سنگ توسط دستگاه فرز سنگ شیار داده شده و بعد سیم آرماتور بندی سخت نه نرم دور این حاشیه قرار داده می شود و از پشت این سیم از دو طرف سنگ به هم تابونده می شود. این سنگ وقتی در تراز قائم قرار گرفت و وقتیکه دوغ آب پشت سنگ ریخته شد سیم با دوغ آب پیوستگی ایجاد کرده و احتمال سقوط سنگ از بین خواهد رفت. دلیل اسکوپ این است که سنگ بر خلاف آجر قدرت مکش کمتری داشته و ملات را کمتر به خود جذب می کند. به همین دلیل ممکن است به مرور زمان ملات پشت سنگ خشک شده و چسبندگی بین ملات و سنگ از بین رفته و سنگ سقوط کند که در حالت سنگ نما می تواند خطر آفرین باشد.
انواع روشهای اسکوپ (اتصال) سنگ نمااسکوپ سنگ و اسکوپ سرامیک
کلیه مصالح غیر فلزی ساختمان که به عنوان باربر یا بصورت تزیینی در ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند در صورتیکه دارای خاصیت مکندگی نباشند و یا مکندگی آنها کافی نباشد در مجاورت ملات ، آب آن را به خود جذب نمی کنند که در این صورت چسبندگی بین مصالح و ملات به حد کافی نیست . یکی از این مصالح سنگ می باشد که اغلب به عنوان نما ، حتی در مکان های مرتفع نیز استفاده می شود که در صورت کنده شدن می تواند برای عابرینی که از زیر چنین جاهایی عبور می کنند خطر جانی داشته داشته باشد و همچنین کنده شدن سنگ باعث لطمه خوردن به نمای ساختمان شده که برای تعمیر آن مجبور به صر هزینه و زمان زیادی هستیم . پس از بررسی روشهای سنتی اسکوپ کردن سنگ نتایج قابل توجهی بدست آمد و با طراحی و ساخت بست اسکوپ راهکاری ارائه شد که نکات منفی روش سنتی را پوشاند و جایگزین مناسبی برای روش سیم اسکوپ باشد .
آشنایی با اسکوپ سنگ و اسکوپ سرامیک و میله :
نصب سنگ پلاک روی دیوارهای آجری مدتی پس از اتمام دیوار انجام می شود.در صورتیکه سنگهای پلاک در حین اجرای دیوار و یا بلافاصله پس از اجرای آن روی دیوار نصب شود ممکن است در اثر نشستهای جزیی دیوار , سنگ از دیوار جدا شده و بالاخره سقوط نماید.در ساختمانهای اسکلتی بتن آرمه و یا فلزی که نشست ساختمان تقریبا ناچیزی است ممکن است نصب سنگهای بلاک در حین اجرای کار نیز صورت گیرد.در این موارد نیز باید از قلابهای فلزی مخصوص که از جنس برنج یا فولاد ضد زنگ ساخته می شوند استفاده کرد .
طرز استفاده از اسکوپ سنگ مخصوص سنگ بر حسب آنکه چه نوع دیواری داشته باشیم و محل نصب سنگ در کدام قسمت از دیوار باشد , تا حدودی با هم متفاوت است برای نصب سنگ بر روی دیوارهای آجر با استفاده ازاسکوپ سنگ به این ترتیب است که در موقع آجر چینی پس از اتمام دیوار اسکوپها را در هرزه ملاتهای دیوار مجکم کرده و سنگها را با کمک آنها به دیوار نصب می نمایند.سپس پشت سنگها حدفاصل بین دیوار و سنگ با ملات ماسه و سیمان , که از حد معمول شل تر است بتدریج پر می کنند. به این ترتیب قلابها را قبل از بتن ریزی در محل خود کاملا محکم شوند.برای سهولت کار می توان میل گردهایی در محلهای مناسب در بتن کار گذاشت و پس از باز کردن قلابها و در موقع نصب سنگها قلابها را به ترتیبی نظیر جوش به میل گردها فوق متصل ساخت.
نوع دیگر سکوپ سنگ کردن سنگ معمولا برای سنگهای صیقلی مانند گرانیت که دارای سطح صیقلی هستند و ممکن است خوب به ملات چسبیده نشوند انجام می گیرد.این عمل برای سنگهایی که سطح قائم و نما بکار می روند انجام می شود تا در صورت کنده شدن سنگ از ملات , باعث جلوگیری از سقوط سنگ شود.همجنین باعث درگیر شدن بهتر سنگ با ملات می شود.
۱- چسباندن قطعه سنگ مستطیلی به پشت سنگ

یکی از روشهای بسیار آسان و ارزان اسکوپ سنگ در نما، چسباندن تکه های سنگی به ابعاد حدود ۳ سانتیمتر و ضخامت حدود ضخامت سنگ، در فواصل و تعداد مناسب، در پشت سنگ است.

۲- اسکوپ به روش پیچ و رول پلاک

استفاده از پیچ و رولپلاک بعد از اجرای نمای سنگی و در مواقع اضطراری مرسوم است. در این روش در ۲ تا ۴ نقطه از سنگ بکمک دریل و پیچ و رولپلاک سنگ را به ملات پشت آن درگیر میکنند.

۳- مهار سنگ نما با سیم فلزی

در این روش، پیش از نصب سنگ، شیارهایی را به کمک دستگاه فرز بر روی لبه های سنگ ایجاد کرده و سپس سیمهای گالوانیزه را بصورت ضربدری از شیارهای ایجاد شده عبور می دهند؛ بدین ترتیب با قرار گرفتن این سیمها در دوغاب ریخته شده در پشت سنگ، اتصال مقاومتری میان سنگ و دیوار ایجاد می شود.

نکته ای که در هنگام قرار دادن سیم ها باید رعایت شود این است که میان سنگ و سیم گالوانیزه یک لقمه سنگی قرار می گیرد که موجب بهتر قرار گرفتن سیم در دوغاب سیمانی خواهد شد.

مطلب شما در دسته بندی نشده پست شد و در اسکوپ, سنگ, عمران برچسب زده شد. شما می توانید آن را به علاقه مندی (بوکمارک) مطلب خود اضافه کنید.
سنگ به دلیل داشتن سطح نسبتا صاف، مکش آب پایین، امکان جدا شدن از ملات پشت خود در اثر کوچکترین زمین لرزه ای دارد.
مخصوصا سنگ های گرانیت که کاملا سطح صافی دارند و مکش آب بسیار پایینی دارند. برای جلوگیری از سقوط سنگ بین ملات پشت آن و سنگ به روشهای مختلفی گیرداری ایجاد می کنند که به این روشها در اصطلاح اسکوپ کردن سنگ می گویند.
چرا باید اسکوپ کنیم؟
تمام سنگ های نما و سنگ هایی که بصورت قائم نصب می شوند مانند سنگ هایی که در راهروهای بیمارستانها و مدارس نصب شده باید اسکوپ شوند در غیر اینصورت بر اثر کوچکترین زمین لرزه ای سقوط کرده و خطرآفرین هستند. مخصوصا در نمای ساختمان که در اثر سقوط و برخورد با شخصی باعث مرگ خواهد شد. حتی برای ساختمان های بلند دیگر نمای سنگ را بصورت خشک اجرا میکنند و کاملا توسط ریلهایی سنگ ها را مهار می کنند.
انواع روشهای اسکوپ سنگ چست؟
روشهایی متفاوتی برای اسکوپ سنگ انجام می دهند.
۱-لقمه گذاری
در این روش دو عدد لقمه سنگ با چسب سنگ به سنگ پلاک اتصال داده و سپس سنگ را نصب می کنند.
نفوذ دوغاب ماسه سیمان پشت سنگ بصورت افقی و عمودی به لقمه سنگ ها گیرداری را ایجاد می کند
۲-سیم مفتول در این روش دو سر سنگ پلاک را شیار ایجاد می کنند و مفتول آهنی به قطر ۲ میلیمتر را از این شیار ها عبور داده و گره می زنند. بدین ترتیب سیم به ملات پشت سنگ گیر گرده و سنگ را نگه می دارد

۳-اسکوپ دو پایه
این اسکوپ ها قطعه ای از جنس استیل هستند که دو بالچه دارند.
این اسکوپ ها با چسب به پشت سنگ می چسبانند بصورتی که بالچه ها بصورت عمودی قرار گیرند و مانع از نفوظ دوغاب به بخش هایی پایینی نشوند.
۴-اسکوپ سه پایه
مانند اسکوپ بالایی است با این تفاوت که یک لبه سومی دارد. ابتدا یک شیار در سنگ ایجاد کرده و داخل شیار را چسب زده و لبه سوم این اسکوپ را درون شیار قرار می دهند تا خشک شود.

۵-اسکوپ پروانه ای
ابتدا شیاری با زاویه ۴۵ درجه در سنگ ایجاد می کنند و سپس این قطعه اسکوپ پروانه ای را درون شیار جای می دهند و حالا می توان سنگ را نصب کرد. نفوذ دوغاب به اطراف اسکوپ پروانه ای باعث گیرش سنگ می شود.

۶-اسکوپ Z
این قطعه که بصورت حرف Z انگلیسی است و ابتدا شیاری در سنگ ایجاد کرده و این قطعه را درون شیار قرار می دهند و سنگ را نصب می کنند

روش ایجاد شیار در سنگ؟
برای ایجاد شیار در سنگ می توان از سنگ فرز های دستی استفاده کرد یا از دستگاه مخصوصی که برای شیار زدن اسکوپ ساخته شده استفاده کرد. در اینجا تصویر دستگاه شیار زن اسکوپ را می بینید

اسکوپ بعد از نصب سنگ چگونه است؟
اگر چنانچه سنگ را اسکوپ نکرده و نصب کرده باشند، می توان توسط پیچ و رولپلاک سنگ ها را اسکوپ کرده و مانع از سقوط آنها بشوند. نکته ای که در اینجا وجود دارد برای ردیف اول سنگ نما حتما از نبشی در زیر سنگ استفاده شود تا وزن سنگ بر روی نبشی انتقال داده شود و نبشی این نیرو را به سازه منتقل کند.

همه چیز درباره اسکوپ سنگ نمای ساختمانی
اسکوپ سنگ بدین معنی است که سنگ هایی که در تراز قائم استفاده می شود برای اطمینان از عدم شل شدن و سقوط آن و همچنین پایداری در حین زلزله، اسکوپ می شود.
بعضی از سنگهای ساختمانی مانند تراورتن دارای تخلخل می باشند سوراخ هایی در پشت سنگ هستند که باعث می شوند ملات به داخل سنگ نفوذ کند. اما در مقابل سنگ هایی مانند سنگ گرانیت هیچگونه تخلخلی در سطح خود ندارند. پس بعد از مدت زمانی در اثر زلزله، نفوذ آب باران، … از کار جدا می شوند. از این رو خطر افتادن سنگ نما بر روی عابران افزایش می باید.
برای حل این مشکل از اسکوپ سنگ نما استفاده می کنند.
اسکوپ کردن سنگ ساختمانی به این معنا می باشد که سنگ را به وسیله ابزار مخصوص به نما می چسبانند. در واقع اسکوپ کردن سنگ، بی نقص ترین روش برای محکم کاری نمای سنگی و جلوگیری از سقوط آنها می باشد.

روش مهار سنگ نما
اسکوپ کردن سنگ نما بدون ایجاد آسیب به نمای ساختمان، به چند روش مختلف که در زیر به آنها اشاره کرده ایم انجام می شود :
اسکوپ کردن به روش سیم مفتول
زمانی که سنگ دارای حداقل میزان چسبانندگی باشد و به سختی به ملات بچسبد باید از روش سیم مفتول از جنس گالوانیزه استفاده کرد. این روش هزینه بالا و کاربرد کمتری نسبت به روش های دیگر دارد. در روش سیم مفتول برای چسباندن سنگ به ملات در دو طرف سنگ دو عدد شیار به وسیله ابزار مخصوص ایجاد میکنند. سپس مفتولی را به قطر ۲ میلیمتر را از بین این دو شیار به صورت ضربدری رد میکنند و گره می زنند. بدین ترتیب سنگ ساختمانی به کمک سیم فلزی گالوانیزه به ملات به خوبی می چسبد.و دارای ایمنی بسیار بالایی نیز خواهد بود

اسکوپ کردن به روش لقمه گذاری
این روش یکی از رایج ترین روش های محکم کردن سنگ نما به نمای خارجی می باشد. در روش لقمه گذاری، پشت سنگ را برش می دهند. سپس قسمت لچک طور لقمه فلزی را در قسمتی که برش زده اند به وسیله چسب سنگ متصل می کنند. بعد از این کار دوغاب ماسه و سیمان را به پشت سنگ ریخته و سنگ ساختمانی را به نما می چسبانند.
اسکوپ کردن به روش دو پایه
اسکوپ دو پایه نیز یکی از روش های اسکوپ سنگ نما محسوب میشود. اسکوپ های دو پایه قطعاتی فلزی و از جنس استیل هستند که دلیل نامگذاری آن ها به دو پایه به دلیل وجود بالچه های آن است. این قطعه دارای دوبالچه است که به وسیله چسب سنگ به پشت سنگ نما متصل میشوند. بهترین روش برای نصب اسکوپ های دو پایه در پشت سنگ نما این است که آن ها را به طور عمودی بچسبانند. زیرا بعد از این مرحله باید دوغاب به بخش های پایینی نفوذ کند و اگر این اسکوپ ها به صورت افقی چسبانده شوند دوغاب به بخش های پایینی راه پیدا نخواهد کرد.

اسکوپ کردن به روش سه پایه
روش اسکوپ سه پایه مانند روش قبل انجام می شود. اسکوپ ها از قطعات استیل هستند که باید به صورت عمودی در پشت سنگ چسبانده شوند تا دوغاب به بخش های پایینی نفوذ کند.
اما تفاوت اسکوپ سه پایه با اسکوپ دو پایه در تعداد پایه ها و نحوه نصب پایه سوم است.
در این روش برای نصب پایه سوم باید به وسیله ابزار مخصوص یک شیار در سنگ ایجاد کنند و بعد از چسب زدن در آن , پایه سوم را در شیار قرار دهند. برای خشک شدن چسب باید مدتی صبر کنند سپس اقدام به نصب سنگ نما کنند.
اسکوپ کردن به روش پروانه ای
به کار بردن اسکوپ پروانه در پروسه نصب سنگ نما موجب میشود, که دوغاب به اطراف اسکوپ نفوذ کند و موجب چسبیدن سنگ بر روی سطح نما شود. برای نصب اسکوپ پروانه ای در پشت سنگ ابتدا باید شیاری در آن ایجاد شود. بهترین زاویه برای ایجاد شیار زاویه ۴۵ درجه است.
اسکوپ کردن به روش Z
اسکوپ Z نیز یکی از پرکاربردترین روش ها است که قطعه ای فلزی مانند حرف Z است که باید در پشت سنگ نما نصب شود.
برای نصب آن باید مانند اغلب روش ها شیاری در سنگ ایجاد شود و بعد از قرار دادن و چسباندن اسکوپ در شیار اقدام به نصب سنگ نما بر روی سطح ساختمان کنند.
بهترین روش برای ایجاد شیار بر روی تمام سنگ استفاده از دستگاه فرز است. این دستگاه ها میتوانند بر روی تمام سنگ ها بدون هیچ گونه آسیبی شیار ایجاد کنند. دستگاه های فرز دارای تیغه بسیار نازکی هستند که موجب عدم آسیب به سنگ میشود.
اسکوپ بعد از نصب سنگ چگونه است؟
اگر چنانچه سنگ را اسکوپ نکرده و نصب کرده باشند، می توان توسط پیچ و رولپلاک سنگ ها را اسکوپ کرده و مانع از سقوط آنها بشوند.
نکته ای که در اینجا وجود دارد برای ردیف اول سنگ نما حتما از نبشی در زیر سنگ استفاده شود تا وزن سنگ بر روی نبشی انتقال داده شود و نبشی این نیرو را به سازه منتقل کند.
اسکوپ سنگ نما به روش پیچ و رولپلاک
روش پیچ و رولپلاک برای زمانی استفاده می شود که سنگ نما نصب شده و مدتی از نصب آن می گذرد. در این روش سنگ نما را با دریل سوراخ کرده و سنگ را با پیچ و رولپلاک محکم می کنند. و در مواقع اضطراری مرسوم است
سخن آخر
باید به این نکته اشاره کنیم که شیارهایی که بر سطح پشت سنگ ایجاد می کنند به وسیله دستگاه هایی مانند فرز بُر یا شیار زن اسکوپ انجام می شود.
دلیل اسکوپ این است که سنگ برخلاف آجر قدرت مکش کمتری داشته و ملات را کمتر به خود جذب می کند. به همین دلیل ممکن است به مرور زمان ملات پشت سنگ خشک شده و چسبندگی بین ملات و سنگ از بین رفته و سنگ سقوط کند که در حالت سنگ نما می تواند خطر آفرین باشد.
بهترین متریال برای استفاده در نمای خارجی ساختمان، استفاده از سنگ ساختمانی می باشد.
زیرا بر کسی پوشیده نیست که سنگ ساختمانی به دلیل داشتن ویژگی های منحصربه فرد، به مصالح ساختمانی بی رقیب برای نمای خارجی تبدیل شده است.
اسکوپ سنگ و سرامیک که با نام های بست سنگ نما یا اتصالات فلزی سنگ و سرامیک هم یاد می شود، قطعه ای است فلزی از جنس ورق گالوانیزه، که مانع از ریزش و افتادن سرامیک و سنگ نما می شود.

روش استفاده
اسکوپ با شیاری کم عمق که در پشت سنگ یا سرامیک ایجاد شده -بوسیله سنگ فرز – وارد سنگ و سرامیک شده و پایه های آن درملات (دوغاب) پشت سنگ درگیر می شود؛ و همین امر مانع از سقوط سنگ و سرامیک از نما می شود.
اسکوپ کردن سنگ
این روش جایگزین روش های قدیمی سنگ کاری نظیر خشکه چین، پیچ و رولپلاک و قرار دادن لقمه در پشت سنگ و سرامیک است
استفاده از سنگ و اسکوپ سنگ از جمله مصالح پر استفاده در نما کاری ساختمان است. استفاده از سنگ برای زیبا سازی نمای ساختمان ها جلوه ای زیبا و بی نظیر به ساختمان ها می دهد. در واقع انسجام ساختمان از نظر زیبایی شناسی و از لحاظ معماری توسط سنگ کاری نمای آن صورت می گیرد. استفاده از سنگ در نماکاری می تواند مزایای زیادی داشته باشد. از جمله این که باعث می شود که به راحتی بتوان آن را تمیز کرد و در شهرهای پر جمعیت که آلودگی هوا زیاد است. ساختمان هایی که نمای آن ها از سنگ باشند نسبت به مصالح دیگر دیرتر کثیف می شوند و در واقع استفاده از سنگ به گونه ای باعث می شود ساختمان ها هویتی معنا دار پیدا کنند.
چرا از اسکوپ سنگ نما استفاده میشود
وقتی که در نمای ساختمان از سنگ استفاده می کنیم، علی رغم این که دارای زیبایی است اما می تواند در صورت وقوع زلزله نه چندان بزرگ سنگ های به کار برده شده در نما چون دارای سطحی صاف و صیقلی هستند با ملاتی که در پشت آن قرار می گیرد چسبندگی کامل پیدا نمی کنند و همچنین به دلیل اختلاف ضریب انبساط حرارتی سنگ با ماسه و سیمان پشت آن به مرور زمان سبب خواهد شد که ملات پشت سنگ از آن جدا شود و اگر تکانه ای بر ساختمان وارد شود و یا زلزله ای اتفاق بیفتد به احتمال خیلی زیاد سنگ نما از ملات جدا شده و سقوط خواهد نمود. این قضیه می تواند بسیار حیاتی و مهم باشد برای حل این مشکل روش های مختلفی توسط معماران و مهندسین ساختمان طراحی شده اما یکی از این روش ها اسکوپ سنگ می باشد؛ بنابراین برای جلوگیری از سقوط سنگ ها از نمای ساختمان آن را به اصطلاح اسکوپ سنگ نما می کنند.
جنس اسکوپ سنگ از گالوانیزه است و در واقع اسکوپ سنگ که با نام بست سنگ نما نیز شناخته می شود باعث می شود که سنگ و سرامیک به صورت محکم با ملات پشت سنگ اتصال پیدا کرده و مانع از سقوط و ریزش آن شود. همان طور که بیان کردیم سنگ ها چون سطح صافی دارند و قدرت مکش آب آنها پایین است. بنابراین اگر تکانه ای بر ساختمان وارد شود ممکن است که سنگ نما از ملات پشت آن جدا شده و بر روی زمین بیفتد و باعث خسارت های مالی یا جانی شود. در این حالت برای جلوگیری از این کار از اسکوپ سنگ استفاده می کنند و این قطعه فلزی باعث چسبیدن سنگ به ملات شده و از سقوط آن جلوگیری می کند.
اسکوپ سنگ چگونه انجام می شود؟
در قدیم برای برطرف کردن مشکل سقوط سنگ و نچسبیدن سنگ به ملات پشت خود از شیوه هایی چون پیچ و رول پلاک، خشکه چینی و کار گذاشتن لقمه در پشت سرامیک و سنگ استفاده می کردند، امروزه اسکوپ سنگ جایگزین این روش های قدیمی شده است. در واقع با استفاده از این روش برای جلوگیری از سقوط و شل شدن سنگ هایی که در تراز قائم قرار گرفته اند آن را اسکوپ می کنند. کار هم به این صورت است که با استفاده از دستگاه فرز در پشت سنگ شیار ایجاد کرده و در داخل این شیارها بندی از اسکوپ سنگ های مختلفی استفاده می کنند به طوری که وقتی ملات در پشت سنگ قرار گرفت بتواند با سنگ اتصال و پیوستگی پیدا کرده و از سقوط آن جلوگیری کند.
اگرچه واژه اسکوپ سنگ را برای سنگ های نما به کار می برند اما بر روی هزاره که در جایی مثل بانک و بیمارستان ها نیز از آنها مورد استفاده قرار می گیرد باید عمل اسکوپ کردن انجام شود.
حتی اگر تکانی و یا زلزله ای صورت نگیرد و ساختمانی لرزش نداشته باشد باز هم به دلیل این که قدرت مکش آب در سنگ نما کم است در نتیجه به مرور زمان وقتی که ملات پشت سنگ خشک بشود باعث می شود که چسبندگی ملات و سنگ از بین برود و باعث پایین افتادن سنگ های قسمت های مختلفی از نمای ساختمان باشیم. برای دریافت مشاوره رایگان در مورد قیمت اسکوپ سنگ با شماره های موجود در سایت ما تماش بگیرید.
انواع روشهای اسکوپ (اتصال) سنگ نما

۱- چسباندن قطعه سنگ مستطیلی به پشت سنگ
یکی از روشهای بسیار آسان و ارزان اسکوپ سنگ در نما، چسباندن تکه های سنگی به ابعاد حدود ۳ سانتیمتر و ضخامت حدود ضخامت سنگ، در فواصل و تعداد مناسب، در پشت سنگ است
۲- اسکوپ به روش پیچ و رول پلاک
استفاده از پیچ و رولپلاک بعد از اجرای نمای سنگی و در مواقع اضطراری مرسوم است. در این روش در ۲ تا ۴ نقطه از سنگ بکمک دریل و پیچ و رولپلاک سنگ را به ملات پشت آن درگیر میکنند.
۳- مهار سنگ نما با سیم فلزی

در این روش، پیش از نصب سنگ، شیارهایی را به کمک دستگاه فرز بر روی لبه های سنگ ایجاد کرده و سپس سیمهای گالوانیزه را بصورت ضربدری از شیارهای ایجاد شده عبور می دهند؛ بدین ترتیب با قرار گرفتن این سیمها در دوغاب ریخته شده در پشت سنگ، اتصال مقاومتری میان سنگ و دیوار ایجاد می شود.
نکته ای که در هنگام قرار دادن سیم ها باید رعایت شود این است که میان سنگ و سیم گالوانیزه یک لقمه سنگی قرار می گیرد که موجب بهتر قرار گرفتن سیم در دوغاب سیمانی خواهد شد.

یکی از مصالحی که به وفور در نمای ساختمان بکار میرود، سنگ است، سنگ از دیدگاه معماری و زیبایی به ساختمان انسجام میدهد و به ساختمان های شهر هویت معنا داری میبخشد. سنگ از مصالحی است که با توجه به آلودگی های زیاد شهری دیرتر از مصالح دیگر کثیف میشود و تمیز کردن آن به مراتب آسان تر است.
اما سنگ به علت دارا بودن سطح صاف و صیقلی و عدم خاصیت مکندگی، اتصال کاملی با ملات پشت آن ندارد، ضمن اینکه اختلاف ضریب انبساط حرارتی آن با ملات باعث میشود براحتی از ملات پشت آن جدا گردد. همچنین تکان های وارده بر ساختمان توسط نیروی زلزله یکی از دلایل مهم افتادن سنگ های نما می باشد، بطوریکه حتی در زلزله ها با مقیاس پایین نیز امکان جدا شدن و افتادن سنگ نما وجود دارد. افتادن سنگ از نما گاهی باعث واردن آمدن خسارت مالی و جانی زیادی میگردد. روش هایی برای بر غلبه بر مشکل فوق وجود دارد اما کماکان به عنوان یک دغدغه پایدار در طول عمر ساختمان، در استفاده از این نمای زیبا، برای مهندسان وجود دارد.
یکی ار روشهای اسکوپ سنگ نما استفاده از اسکوپ کششی میباشد
مزایای اسکوپ کششی:
1-نصب آسان و سریع
2-نیاز به دو شیار ساده
3-توانایی تحمل 100 کیلوگرم بار (معادل 20 برابر وزن سنگ) تنها توسط یک اسکوپ
4-قابلیت تحمل انواع بار وارده بر سنگ از قبیل کشش، برش و ممان (در جهات مختلف) مانند نیروی زلزله
5-تحمل چندین برابر وزن سنگ صرف نظر از چسبندگی بین سنگ و ملات (بدون نیاز به هیچ گونه تکیه گاه)
6-قابلیت اعتماد بسیار بالا در طول عمر ساختمان
در مقالات قبل به این موضوع اشاره کردیم که بهترین متریال برای استفاده در نمای خارجی ساختمان، استفاده از سنگ نما می باشد. زیرا بر کسی پوشیده نیست که سنگ ساختمانی به دلیل داشتن ویژگی های منحصربه فرد، به مصالح ساختمانی بی رقیب برای نمای خارجی تبدیل شده است.
اما بعضی از سنگهای نما بعد از مدتی از کار جدا می شوند. این سنگ های ساختمانی سطح بسیار صاف و صیقلی دارند، و در برابر نفوذ آب مقاوم هستند، به همین دلیل به ملات به خوبی نمی چسبد. از این رو خطر افتادن سنگ نما بر روی عابران افزایش می باید. برای جلوگیری از این کار سنگ ساختمانی طبیعی را اسکوپ می کنند. بعضی از سنگهای ساختمانی مانند تراورتن دارای تخلخل می باشند. خلل و فرج سوراخ هایی در پشت سنگ هستند که باعث می شوند ملات به داخل سنگ نفوذ کند. اما در مقابل سنگ هایی مانند سنگ گرانیت هیچگونه تخلخلی در سطح خود ندارند. پس بعد از مدت زمانی در اثر زلزله، نفوذ آب باران، … از کار جدا می شوند.
برای حل این مشکل از اسکوپ کردن سنگ نما استفاده می کنند. اسکوپ کردن سنگ ساختمانی به این معنا می باشد که سنگ را به وسیله ابزار مخصوص به نمای ساختمان می چسبانند. در واقع اسکوپ کردن سنگ، بی نقص ترین روش برای محکم کاری نمای سنگی و جلوگیری از سقوط آنها می باشد.
روش پیچ و رولپلاک برای زمانی استفاده می شود که سنگ نما نصب شده و مدتی از نصب آن می گذرد. در این روش سنگ نما را با دریل سوراخ کرده و سنگ را با پیچ و رولپلاک محکم می کنند.
در این اینجا باید به این نکته اشاره کنیم که شیارهایی که بر سطح پشت سنگ ایجاد می کنند به وسیله دستگاه هایی مانند فرز بُر یا شیار زن اسکوپ انجام می شود.
کوپ سنگ در نما کاری ساختمان بسیار استفاده شده و از جمله قطعات پر مصرف در این حوزه از صنعت است. استفاده از سنگ برای زیبا سازی نمای ساختمان ها جلوه ای زیبا و بی نظیر به ساختمان ها می دهد. در واقع انسجام ساختمان از نظر زیبایی شناسی و از لحاظ معماری توسط این وسیله و نمای آن صورت می گیرد. استفاده از این جنس در نما کاری می تواند مزایای زیادی داشته باشد. از جمله این که باعث می شود در شهر های پر جمعیت که آلودگی هوا زیاد است، به راحتی بتوان آن را تمیز کرد.

هشدار استفاده غیر اصولی از سنگ!
ساختمان هایی که نمای آن ها از این جنس باشند، نسبت به مصالح دیگر دیرتر کثیف می شوند.
در واقع استفاده از آن به گونه ای باعث می شود ساختمان ها هویتی معنا دار پیدا کنند. البته باید این موضوع را نیز مد نظر داشت که کار با این مصالح به صورت اصولی انجام شده باشد؛ زیرا سنگ کاری غیر اصولی می تواند مشکلات بسیار زیادی را در آینده به وجود بیاورد

از آنجایی که سنگ ها سطح نسبتاصاف و جذب آب پایینی دارند پیوند مناسبی با ملات های پشت خود برقرار نمی کنند و همین باعث می شود که امکان افتادن آنها همیشه وجود داشته باشد، به خصوص سنگ هایی مانند گرانیت که جذب آب پایین و سطح بسیار سختی دارند.
به همین دلیل برای نصب این سنگ ها از روش هایی مانند پیچ کردن و یا استفاده از اسکوپ استفاده می کنند که در این مطلب در خصوص استفاده از اسکوپ قصد داریم صحبت کنیم.
دلیل استفاده از اسکوپ سنگ
استفاده از اسکوپ باعث می شود که سنگ های کار شده به صورت ایستاده و سنگ های استفاده شده در نمای ساختمان، از استحکام بیشتری برخوردار باشند و با افتادن خود جان افراد دیگر را نیز تهدید نکنند. این موضوع به قدری برای نمای ساختمان مهم است که در ساختمان های بلند برای نصب سنگ نمای از ریل برای مهار سنگ استفاده می شود.
روش اول: لقمه گذاری
این روش بسیار ساده است و در آن دو یا چند سنگ لقمه ای را به پشت سنگ مورد نظر برای استفاده در نما می چسبانند و سپس سنگ مورد نظر خود را با سیستم دوغابی نصب می کنند.

روش دوم: استفاده از سیم مفتول برای نگه داشتن سنگ
در این روش دو سر سنگ مورد نظر برای نمای ساختمان را با استفاده از ابزار مناسب شیار می دهند و یک مفتول آهنی به قطر 2 میلی متر از این شیار ها را عبور می دهند و آنها را به هم گره می زنند و با این کار باعث می شوند که سیم ها به پشت ملات گیر کند و سنگ را نگه دارد.
روش سوم: استفاده از اسکوپ های دو پایه.
شکل ظاهری این اسکوپ ها به صورت یک قطعه سیم مفتولی از جنس استیل است که دو قطعه به نام بالچه دارد. نحوه اتصال این اسکوپ ها به پشت سنگ ساده است و با استفاده از چسب می توان آنها را به سنگ وصل کرد و برای نصب دوغابی آماده کرد، وظیفه بالچه ها این است که راه را برای رفت دوغاب به سطوح پایین تر هموار کنند.

روش چهارم: استفاده از اسکوپ های سه پایه
استفاده و روند کاری این اسکوپ ها مانند اسکوپ های دو پایه می باشد، ولی با این تفاوت که یک لبه سوم نیز دارد که درون یک شیار ایجاد شده درون سنگ قرار می گیرد و سپس با استفاده از چسب سنگ محکم می شود.
روش پنجم: استفاده از اسکوپ پروانه ای
در این روش ابتدایک شیرا با زاویه 45 روی سنگ ایجاد می کنند و بعد از آن قطعه مورد نظر را به صورت پروانه ای درون سنگ جا می دهند و سپس بعد از دوغاب ریزی سیمان و دوغاب اطراف این سیم ها را گرفته و سنگ شما را محکم نگه می دارد.
روش ششم: استفاده از اسکوپ Z
همانطور که از اسم این قطعه پیداست، به شکل Z می باشد و برای نصب آن ابتدایک شیار روی سنگ ایجاد می کنند و بعد از آن عملیان نصب و دوغاب دهی سنگ مورد نظر را انجام دهند.

یکی از اصول مربوط به سنگ کاری، استفاده کردن از اسکوپ سنگ می باشد.
این محصول به شکلی هوشمندانه طراحی شده است تا بتوان بدون هیچ گونه آسیبی به نمای ساختمان، مصالح را محکم کرده و از سقوط آنها جلوگیری کرد. اسکوپ سنگ از بی نقص ترین روش ها برای محکم کاری این نوع نما و جلوگیری از سقوط آنها می باشد. این موضوع باعث شده تا در نما کاری ساختمان های چند طبقه فقط از اسکوپ سنگ استفاده شود.
استفاده از پیچ و مهره مختص به نما های قدیمی است که از اسکوپ سنگ در آنها استفاده نشده است.
مزایا
اسکوپ سنگ مثل قطعات کوچک اما پرکاربرد آهن آلات مانند تسمه قالب و اسپیسر هارد می باشد که مزایای فراوانی دارد.
> اگر کنجکاوید تا از تسمه قالب فلزی و قیمت تسمه قالب بدانید، صفحه تسمه تنگ آهن تخفیف را ببینید.
الف) هزینه های کم
یکی از موضوعاتی که در نما کاری ساختمان حائز اهمیت می باشد، هزینه های مربوط به آن می باشد.
چنانچه نما بدون سنگ اسکوپ نما انجام شود، نیاز به پیچ و مهره و سایر روش های محکم کاری قابل اجرا پس از نما کاری را دارد. پیچ و مهره کردن معمولا نیاز به صرف هزینه های بیشتری نسبت به اسکوپ سنگ نما دارد. بدین ترتیب بهتر است از این محصول برای نصب این نوع نما استفاده شود.
هزینه های مربوطه فقط پرداختی شما برای قیمت اسکوپ سنگ نما می باشد و نصب آن هزینه خاصی نخواهد داشت.
ب) راحت تر بودن نصب
به طور معمول اسکوپ نما همزمان با نصب سنگ نما انجام می شود.
بعد از نما کاری نیاز به انجام یک مرحله کار بر روی این نوع برای محکم کاری می باشد. از طرفی نصب سنگ اسکوپ نیاز به زمان زیادی نداشته و تنها یک شیار با سنگ فرز برای نصب آنها کافی است. بدین ترتیب با استفاده از این محصول می توان هم در وقت و هم در هزینه های مربوط به نما کاری ساختمان کمک کرد.
این موضوع در استقبال بسیار زیاد از اسکوپ سنگ در سال های اخیر بی تاثیر نبوده است.
نما های پر زرق و برق هنگام زلزله
وقتی که در نمای ساختمان از مصالح پرکاربرد تزئینی استفاده می کنیم، زلزله آن را به شدت تهدید می کند.
علی رغم این که دارای زیبایی است اما می تواند در صورت وقوع زلزله نه چندان بزرگ نما ی به کار برده شده، چون دارای سطحی صاف و صیقلی هستند با ملاتی که در پشت آن قرار می گیرد چسبندگی کامل پیدا نمی کنند و همچنین به دلیل اختلاف ضریب انبساط حرارتی این جنس با ماسه و سیمان پشت آن به مرور زمان سبب خواهد شد که ملات پشت مصالح از آن جدا شود و اگر تکانه ای بر ساختمان وارد شود و یا زلزله ای اتفاق بیفتد به احتمال خیلی زیاد مصالح موجود در نما از ملات جدا شده و سقوط خواهد نمود.
تهدید فروریختن نما در هنگام زلزله می تواند بسیار حیاتی و مهم باشد.
برای حل این مشکل روش های مختلفی توسط معماران و مهندسین ساختمان طراحی شده اما یکی از این روش ها استفاده از سنگ اسکوپ می باشد؛ بنابراین برای جلوگیری از سقوط مصالح از نمای ساختمان آن را به اصطلاح اسکوپ سنگ نما می کنند.
پس انداز کنید!
در صورتی که از اسکوپ در زیبا سازی نما استفاده نشود، اسراف در صرف مصالح و سرمایه انجام می شود.
زیرا نمایی که سنگ اسکوپ در آن مورد استفاده قرار نگرفته باشد، دوام چندان زیادی نداشته و در کمتر از ۲ یا ۳ سال شاهد فرو ریختن برخی از مصالح شده و نمای ظاهری ساختمان زشت می شود. هنگامی که یکی از این جنس از نما سقوط کند، شرایط برای سقوط سایر مصالح نیز فراهم می شود.
بدین ترتیب برای جلوگیری از سقوط حتی یکی از مصالح از نما، می بایست از اسکوپ سنگ استفاده شود.
تولید اسکوپ سنگ
اسکوپ سنگ از ورق گالوانیزه تولید می شود و با نام بست سنگ نما نیز شناخته می شود.
> ورق گالوانیزه چیست: پاسخ این سوال همراه قیمت ورق گالوانیزه فولاد مبارکه و کاشان، در سایت آهن تخفیف.

طریق نصب اسکوپ سنگ
این قطعه باعث می شود که مصالح به سرعت با ملات پشت سنگ اتصال پیدا کرده و مانع از ریزش شود.
همان طور که بیان کردیم، سنگ ها چون سطح صافی دارند، قدرت مکش آب آنها پایین است. بنابراین اگر تکانه ای بر ساختمان وارد شود ممکن است که مصالح از ملات پشت آن جدا شده و بر روی زمین بیفتد و باعث خسارت های مالی یا جانی شود. در این حالت برای جلوگیری از این کار از محصول یاد شده استفاده می کنند و این قطعه فلزی باعث چسبیدن سنگ به ملات شده و از سقوط آن جلوگیری می کند.
چه عواملی در ریزش مصالح نمای ساختمان تاثیر دارند؟
تا به حال با عبور از کوچه و خیابان با نمایی که برخی از مصالح آن سقوط کرده مواجه شدید!
1) نما کار
با دیدن چنین صحنه ای معمولا اولین متهم، شخصی است که اجرای این نما را بر عهده داشته است.
اما این موضع تنها یک طرف قضیه می باشد، زیرا عوامل بسیار زیادی در این اتفاق دخیل می باشند.
2) زمین لرزه
می توان زمین لرزه را یکی از دلایل اصلی افتادن مصالح استفاده شده در نما دانست.
استفاده از سنگ اسکوپ می تواند تا حدود زیادی از به وجود آمدن چنین مشکلی جلوگیری کند.
3) تغییرات آب و هوایی
سرمای زیاد در فصل زمستان و گرمای زیاد در فصل تابستان نیز عامل دیگری می باشد.

انقباض و انبساط ناشی از سرما و گرمای هوا در فصول مختلف یکی از اصلی ترین دلایل سقوط مصالح کوجود در نما می باشد. سنگ اسکوپ می تواند روشی کاملا کاربردی برای حل کردن این موضوع به شمار برود.
اسکوپ سنگ روشی است که هزینه آن کم و نصب آن نیز ساده و راحت می باشد.
در قدیم برای رفع مشکل سقوط مصالح و نچسبیدن مصالح به ملات از پیچ و رول پلاک استفاده می شد.
از خشکه چینی و کار گذاشتن لقمه در پشت سرامیک و دیگر جنس های مصرفی در نما نیز استفاده می کردند. امروزه اسکوپ سنگ جایگزین این روش های قدیمی شده است. در واقع با استفاده از این روش برای جلوگیری از سقوط و شل شدن سنگ هایی که در تراز قائم قرار گرفته اند آن را اسکوپ می کنند.
روش کار هم ساده و به این صورت است:
1. ایجاد شیار
در ابندا با استفاده از دستگاه فرز در پشت سنگ شیار ایجاد می شود.
2. قراردادن اسکوپ در شیار
در داخل این شیار بندی ها، از اسکوپ سنگ های مختلفی استفاده می کنند.
این کار به طوریست که وقتی ملات در پشت مصالح قرار گرفت بتواند با سنگ اتصال و پیوستگی پیدا کرده و از سقوط آن جلوگیری کند.
گرد و خاک حاصل از فرز کاری ممکن است سبب کاهش کیفیت ملات و نچسبیدن ملات به مصالح شوند. بدین ترتیب در مواردی که فرز کاری انجام می شود، بهتر است با استفاده از یک پارچه مرطوب سنگ ها تمیز شوند.
این کار باعث می شود تا مصالح بادوام شده و مدت بیشتری را حتی بدون کمک اسکوپ نما روی دیوار بمانند.
کاربرد دیگر سنگ اسکوپ
بر روی هزاره که در جایی مثل بانک و بیمارستان از آن استفاده می شود، باید عمل اسکوپ کردن انجام شود.
حتی اگر تکانی و یا زلزله ای صورت نگیرد و ساختمانی لرزش نداشته باشد باز هم به دلیل این که قدرت مکش آب در سنگ نما کم است در نتیجه به مرور زمان وقتی که ملات پشت مصالح خشک بشود، باعث می شود که چسبندگی ملات و سنگ از بین برود و باعث پایین افتادن مصالح قسمت های مختلفی از نمای ساختمان باشیم.
برای دریافت مشاوره رایگان درمورد قیمت اسکوپ سنگ نما با شماره های موجود در سایت ما تماس بگیرید.
خرید اسکوپ سنگ با آشنایی کامل!
امروزه روش های بسیار متنوعی برای اسکوپ سنگ نما وجود دارد.
معمولا قطعات و نیم ساخته های مختلفی به عنوان اسکوپ مورد استفاده قرار می گیرند. به همین خاطر نیاز است تا هم افرادی که در زمینه خرید و فروش اسکوپ سنگ و هم افرادی که مصرف کننده اسکوپ نما بوده که اغلب سنگ کار و کاشی کاران هستند، با آنها آشنایی کامل پیدا کنند. سنگ اسکپ نما اگر به صورت اصولی انجام شود، به هیچ عنوان در آینده با مشکل سقوط مصالح موجود در نما مواجه نخواهیم شد. از این رو نیاز است تا انواع اسکوپ نما شناسایی شوند تا بتوان در هنگام نیاز بهترین آنها را انتخاب کرد. برای رفع این مشکل توسط پیچ و رول پلاک مصالح را اسکوپ کرده تا با این کار از افتادن آن هایی که در نما هستند، در صورت خشک شدن ملات پشت آن و یا تکانه های ساختمان جلوگیری کنیم. برای انجام این کار باید نکته ای را رعایت کنیم و آن این است که ابتدا باید حتماً نبشی مناسب را در زیر مصالح موجود در نما قرار دهیم، زیرا قرار دادن نبشی سبب خواهد شد که نبشی بار نما را به سازه منتقل کند.
منابع
1. مصالح ساختمانی سوداگر
2. مقررات ملی ساختمان مبحث پنجم
3.
https://www.memart.ir/fa/mainurl/category/
https://ahantakhfif.com/fa/ironproducts/
http://www.mycivil.ir/forum
https://mag.bamatabam.com/performance/stone-scoop/
https://heneza.com/

26


تعداد صفحات : 28 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود