تارا فایل

تاریخچه امور تربیتی در آموزش و پرورش ایران


بسمه تعالی

نگاه اجمالی به تاریخچه امور تربیتی در آموزش و پرورش ایران

چکیده:
امور تربیتی به عنوان نهادی در بطن آموزش و پرورش با هدف تربیت انسانهایی مطلوب و سازنده با معیارهای اسلامی و الهی صدقه جاریه شهید رجایی است اما حقیقت این است که سنت تربیت و پرورش رسمی دانش آموزان ریشه در گذشته دارد . این مقاله به عنوان تاریخچه امور تربیتی ابتدا نگاهی به این پدیده در قبل از انقلاب دارد و سپس سیر تکوینی آن را بعد از انقلاب دنبال می نماید. در این بررسی به تحولات نیروهای تربیتی و ساختار این تشکیلات که در سه دهه گذشته رخ داده است پرداخته شده است.
کلید واژه ها : امور تربیتی ، معاونت پرورشی ، آموزش و پرورش ، تعلیم و تربیت ، تاریخچه ، شهید رجایی

نگاه اجمالی به تاریخچه امور تربیتی در آموزش و پرورش ایران

مقدمه:
تاریخ هر پدیده ای و بررسی آن در بستر زمان ضمن اینکه آدمی را به شناخت دقیقتر آن پدیده رهنمون می سازد قدرت پیش بینی و امکان تصمیم گیری صحیح و هدایت مناسب آن را نیز فراهم می سازد . آموزش و پرورش هر جامعه ای نیز به عنوان یک پدیده اجتماعی در گذر زمان دستخوش تحولات و فراز و فرود های بسیاری قرار می گیرد . یکی از آن تحولات ، پیدایش امور تربیتی و توجه خاص به امر پرورش مهارتهای لازم و ایجاد نگرش ها و ارزشهای اخلاقی ، انسانی و دینی در دانش آموزان است. تاثیر چنین پدیده ای بی شک در نظام آموزشی کشور و به تبع آن بر فرهنگ و تربیت اجتماعی آحاد مردم تاثیر تعیین کننده ای دارد.
اگرچه در قدیم الایام پدران و مادران کودکان خود را در گیرودار زندگی روز مره تربیت می کردند و راه رسم زندگی و آداب کسب و کار و زراعت را به آنان می آموختند ولی طبقات متوسط شهری و بعضا روستایی کودکان خود را به مکتب می سپردند تا با سواد شوند و در کنار آن تربیت لازم را نیز پیدا می کردند. این سنت تا مدتها پیش نیز به طور غیر رسمی ادامه داشت و اکنون نیز شاید در برخی جوامع دایر باشد. بنابراین جای تردیدی نیست که نظام تعلیم و تربیت سابقه دیرینه ای در کشورمان دارد و همین قدمت بر اهمیت و ضرورت بررسی و تبیین تاریخی آن تاکید می نماید.

آغاز تعلیم و تربیت رسمی:
تعلیم و تربیت رسمی برای اولین بار در زمان ناصرالدین شاه در ایران پاگرفت که در آن زمان " وزارت علوم " نامگذاری شده بود. سپس در زمان مشروطیت " وزارت معارف " نام گرفت . این وزارتخانه در سال 1329 شمسی به " وزارت فرهنگ" تغییر نام داد و در سال 1343 به سه نهاد "وزارت فرهنگ و هنر" و "وزارت آموزش و پرورش" و سازمان اوقاف تقسیم گردید( دبیرخانه شورا). در بهمن ماه 1346 از بطن وزارت آموزش و پرورش دو وزارتخانه آموزش و پرورش و آموزش عالی متولد گردید.
امور تربیتی قبل از انقلاب
تعیین نام این وزارتخانه با ترکیبی از دو مفهوم متفاوت " آموزش" و " پرورش "توسط نظام حاکم در سال 43 13بی دلیل نبوده است . اساسا قبل از اینکه این وزارت خانه به آموزش و پرورش تغییر نام دهد از سال 1341 توجه به تغییر فرهنگ نسل جوان و پرورش آنان متناسب با اهداف انقلاب سفید شاهنشناهی و خواسته های طاغوتی رژیم دست نشانده پهلوی آغاز شده بود و سازمان پیشاهنگی از اولین نهادهایی بود که به دنبال تغییر نام این وزارتخانه به آموزش و پرورش، امور پرورشی دانش آموزان را به عهده گرفت . بدین ترتیب کلیه فعالیتهای فوق برنامه از قبیل روزنامه نگاری ، نمایشنامه، مسابقات درسی ، ورزشی و هنری در سطوح مختلف بین مدرسه ای ، شهری ، استانی و ملی ، اجرای مراسم صبحگاهی، بازدید از کارخانجات و موسسات تولیدی ، برگزاری نمایشگاه صنایع دستی و کاردستی دانش آموزان ، اردوهای دانش آموزان در سطح منطقه ای و ملی، اردو های تابستانی و کلوپ های هنری و فعالیتهای مشابه تحت مدیریت سازمان ملی پیشاهنگی ایران که معاون آموزشی وزارت، خود رئیس این سازمان بود اداره می شد. سازمان پیشاهنگی با عناوین سه گانه : شیر بچه ، پیشاهنگی و سیار در مقاطع تحصیلی ابتدایی ، راهنمایی و متوسطه و همچنین سازمان جوانان شیر و خورشید سرخ با فعالیتهای متنوع از جمله نهادهای تربیتی بودند که دانش آموزان را به سمت اهداف خاصی هدایت می نمودند.
بعدها اداره کل امور تربیتی زیر مجموعه معاونت آموزشی قرار گرفت و با دو اداره امور فعالیتهای فوق برنامه و اداره امور اردوها و مسابقات هنری و درسی در کنار سازمان پیشاهنگی و سازمان جوانان شیر وخورشید سرخ به طور مستقیم مسئولیت پرورشی دانش آموزان را به عهده گرفت . سپس تشکیلاتی به نام " لژیون خدمتگزاران بشر " به این مجموعه افزوده شد که چگونگی خدمات برون مرزی را به دانش آموزان می آموخت .
امور تربیتی بعد از انقلاب
بعد از انقلاب اسلامی یعنی در هشتم اسفند 1358 ، با تدبیر شهیدان ، رجایی و باهنر ، نهاد "امور تربیتی" در آموزش و پرورش با ساختار جدید و اهداف نظام اسلامی بنیان نهاده شد. اهمیت این تدبیر ، زمانی روشن می شود که بدانیم در آن زمان ، آموزش و پرورش و مدارس کشور علاوه بر این که گرفتار فرهنگ غربی و ستمشاهی بود ، آماج انواع حملات گروههای سیاسی شده بود و اگر این اقدام صورت نمی گرفت ، میلیون ها جوان کشور در معرض تبلیغات گروههای مختلف قرار گرفته بودند و مدارس کشور، بهترین میدان جذب نیرو برای انواع گروههای سیاسی می شد. علاوه بر این ، ضرورت داشت که فرهنگ اسلامی به نحو درست در میان جوانان و دانش آموزان گسترش می یافت و از دستاوردهای انقلاب اسلامی در آموزش و پرورش حراست می شد. تاکید مکرر امام خمینی( ره ) بر تربیت صحیح جوانان و دانش آموزان در آن زمان ، به نوعی مهر تاییدی بر تشکیل نهاد "امور تربیتی" در مدارس به شمار می رفت.
این دو شهید بزرگوار ( رجایی و با هنر ) با تاسیس نهاد امور تربیتی و جذب مربیان شریف و زحمت کش ، در حفظ دست آوردهای انقلاب ، ترویج ارزش ها و معارف اسلامی، مبارزه با افکار انحرافی و مخرب پس از دوران پیروزی انقلاب ، حضور پرشور در خط مقدم جبهه های نبرد حق علیه باطل و پاسداری از شرف و حیثیت و هویت دینی و ملی ملت بزرگ ایران و تهییج دانش آموزان برای حرکت در این راه پرثمر ، برنامه ریزی در راستای شناسایی و رشد و هدایت استعدادهای میلیون ها نفر دانش آموز سهم بزرگی داشتند و همچنین شرکت در سازندگی کشور و از همه مهم تر ، تلاش برای تربیت دینی دانش آموزان ، به فرموده ی مقام معظم رهبری ، حضرت آیت الله خامنه ای ، صدقه ی جاریه و کار حسنه ای از خود بر جای گذاشتند.
حقیقت این است که جوهر اصلی تاسیس امور تربیتی حفظ و حراست از انقلاب بود. یعنی انگیزه های سیاسی بود که موجب تاسیس این نهاد گردید. به همین دلیل در آن روزگار شعار " مربیان تربیتی سربازان انقلابند " به عنوان نشانی از شهیدان رجایی و باهنر محور برنامه ریزی ها و فعالیت های امور تربیتی قرار گرفت . در واقع مسائلی از قبیل هنجار های رفتاری دانش آموزان و مهارتهای اساسی و سایر مهارتهای زندگی که بعداً به بدنه امور تربیتی ملحق شدند، نقشی در پیدایش این نهاد نداشتند. امور تربیتی به ضرورت انقلاب اسلامی و به عنوان جبران کاستی های سیاسی و عقیدتی و انقلابی کارکنان و معلمان آن روزگار در دل آموزش و پرورش شکل گرفت. به این ترتیب در شرایط تاسیس جمهوری اسلامی و حضور گروه های سیاسی و نظامی مخالف نظام، نهاد تربیتی برای دفاع از انقلاب و طاغوت زدایی در حوزه آموزش و پرورش تلاشهای فراوانی کرد. اسناد، سخنرانی ها و عملکرد این نهاد در دهه اول (67ـ 57) نشان می دهد که در این برهه از زمان امور تربیتی کارکردی سیاسی داشته و وظیفه آن مبارزه با گروه های سیاسی مخالف انقلاب و بازماندگان رژیم سابق و نیز تامین نیرو برای جبهه و جنگ بوده است و با تثبیت نظام جمهوری اسلامی، حذف گروهک ها و پایان جنگ در سال 68 این وظیفه به پایان می رسد.
فعالیت مربیان تربیتی ابتدا منحصر به مدرسه بود ولی سپس متولیانی برای پشتیبانی آنان در ادارات آموزش و پرورش شهرستانها ، استانها و ستاد وزارتخانه تعیین گردید . به طوری که تا سال 1360 اداره ای تحت نام اداره کل امور تربیتی در ستاد وزارتخانه و نمایندگی هایی با عنوان امور تربیتی در سطح استانها و شهرستانها تمشیت امور تربیتی را در سطح کشور بر عهده گرفتند.
در این میان سازمان ملی پیشاهنگی ایران همچنان به فعالیت خود ادامه می داد . زیرا امام خمینی (ره) رهبر کبیر انقلاب اسلامی ایران در تاریخ 24/12/57 یعنی یک ماه پس از پیروزی انقلاب در اجتماع چندین هزار پیشاهنگ و مربیان پیشاهنگی که برای دیدار ایشان درمدرسه فیضه قم گرد آمده بودند فرمودند:" پیشاهنگی باید باقی بماند و خدمات خود را ادامه دهد" .
کارنامه درخشان امور تربیتی سبب شد که هنگام تصویب قانون وزارت آموزش و پرورش ، این نهاد مورد توجه مسئولان قرار گیرد . به طوریکه مجلس شورای اسلامی در مصوبه 25 بهمن 1366 ، ذیل ماده 4 از فصل سوم قانون اهداف وزارت آموزش و پرورش ، چنین تصویب کرد : "جهت تقویت بنیه تربیتی نظام "واحد امور تربیتی" در سطح معاونت وزارت تشکیل می شود." (معاونت پرورشی و تربیت بدنی )
از اینرو وقتی مرحوم شهید رجایی دریافت که باید مدارس ما امور تربیتی داشته باشند بلافاصله برای تربیت نیروی انسانی آن دستور تاسیس مرکز تربیت معلم مربی پرورشی را ابلاغ نمود .این مرکز ابتدا در تهران تاسیس گردید و داوطلبانی از استانها در این مراکز آموزش دیدند. روند فوق همچنان ادامه یافت و بعد ها در استانها نیز این مراکز ایجاد شد تا به تامین و تربیت مربیان پرورشی بپردازند .
مربیان پرورشی در روند تحولات
با ورود مربیان پرورشی به مدارس، در شرایط خاص اوایل انقلاب، افراد شاغل در آموزش و پرورش عملاً در دو جبهه مختلف قرار گرفتند. گروههای چب و ضد انقلاب تلاش می کردند مربی پرورشی را که با نام سربازان انقلاب در مدارس فعالیت می کردند منزوی نمایند.
توجه بیشتر به نیروهای پرورشی ، این تصور را در میان معلمان تقویت می کرد که گویا نظام جمهوری اسلامی به معلمان اعتماد کافی ندارد و آنان را برای پرورش ویژگی های مطلوب تربیتی و اخلاقی در دانش آموزان شایسته نمی داند . اغلب معلمان براساس همین تصور با دانش آموزان رفتار می کردند و برای تعقیب اهداف تربیتی ، از خود اشتیاقی نشان نمی دادند. در چنین فضایی که مربیان تربیتی در میان انبوه همکاران آموزشی منزوی و تنها شده بودند، عده ای از صاحبنظران امور تربیتی در اوایل دهه هفتاد، بحث تعمیم فعالیتهای تربیتی را پیش کشیدند( طرح تعمیم فعالیتهای پرورشی) ، تا شاید به این وسیله هم مربیان تربیتی را از انزوا خارج کنند و هم توده بی شکل معلمان را که به سوی بی تفاوتی مطلق سیاسی پیش می رفتند به شور و شوق وا دارند. در این طرح نیز دوگانگی بین آموزش و پرورش حفظ گردید و تنها بخشی از فعالیت های امور تربیتی مانند برگزاری مسابقات، روزنامه دیواری و اجرای مراسم به دیگر همکاران آموزشی واگذار گردید ولی هدایت، برنامه ریزی و کنترل در اختیار مربی پرورشی بود. به همین دلیل معلمان از این طرح استقبال نکردند .
بخش عمده این وضعیت ناشی از کارهای پرحجم ولی کم اهمیت، نمایشی و کم محتوایی بود که برای مربیان در نظر گرفته شده بود. در طی سالهای گذشته اصلی ترین مسئولیت مربی، برگزاری مسابقات چندگانه ای بود که هر روز تعداد آنها بیشتر می شد. این مسابقات بعنوان ابزارهای تربیتی برای کشف استعدادها در طی سالهای گذشته به خاطر غفلت از مسائل و اهداف اصلی سر لوحه کار قرار گرفت و به همین دلیل، بیشتر امکانات امور تربیتی به برگزاری بهتر و پر سرو صدا تر این مسابقات اختصاص یافت. به علاوه ، بخش عمده ای از فرصت مربیان را جواب دادن بخشنامه ها و گزارش نویسی از همین فعالیتهای نمایشی گرفت و چون یکی از ملاکهای ارزیابی کار مربی، همین گزارش ها بود، در نتیجه آمارهایی بسیار اغراق آمیز و غیر واقعی از میزان مشارکت دانش آموزان در فعالیتهای امور تربیتی ارائه می شد. آمارهای مذکور این توهم را القا می کرد که کارهای بزرگی صورت گرفته و اهداف تربیتی نظام آموزش و پرورش به میزان قابل قبولی، تحقق یافته است. این کارهای پرحجم ولی کم خاصیت به تدریج بر جایگاه مربی تاثیر گذاشتند و فرصت مطالعه و تحقیق و شناخت مسائل مهم جامعه را از وی گرفتند.
تحولات ساختاری در امور تربیتی
دهه شصت دوران طلایی مربیان پرورشی بود. آنها جوانان پرشور و آرمانگرایی بودند که خود را "سربازان انقلاب" می دانستند. مبارزه امور تربیتی در ابعاد گوناگون نظامی ، فرهنگی-آموزشی و تربیتی تاثیر عمیقی در دانش آموزان بر جای نهاد. اما با ‎آغاز دهه هفتاد همه چیز دگرگون شد. دوره سازندگی ارزش های فرهنگی جدیدی را در جامعه مطرح کرد. در این سالها بود که مدیریت نهاد امور تربیتی رو به ضعف نهاد و از افراد خبره برای فعالیت های تربیتی استفاده نگردید و برخی از افراد که توانایی انجام کار خاصی را در نظام آموزش و پرورش نداشتند، به ناچار مربی تربیتی شدند، در نتیجه وضعیت امور تربیتی کم بازده و نابسامان گردید و فعالیت هایش از مسیر اصلی خود فاصله گرفت و عمدتاً معطوف به کارهای صوری و ظاهری شد. از همین سالها بود که مسئولان وزارت آموزش و پرورش به این نتیجه رسیدند که این ساختار نیاز به اصلاح دارد. اما به دلیل اقتضای زمان، از انجام این کار صرف نظر کردند.
در سال 1378 به پیشنهاد وزارت آموزش و پرورش اساسنامه سازمانی به نام "سازمان دانش آموزی" با اهداف و اصول سیاستهای همانند امور تربیتی به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شد. پس از تصویب این اساسنامه وزیر وقت در تاریخ 23/11/1379 طی بخشنامه ای سازمان دانش آموزی را به عنوان نهادی جدید به جای معاونت پرورشی معرفی کرد و دستور داد کلیه وظایف هماهنگی و اجرای فعالیتهای اوقات فراغت دانش آموزان ، مدیریت و بهره برداری و نگهداری کلیه کانونهای فرهنگی و تربیتی، اردوگاههای کشوری، استانی، منطقه ای، خوابگاههای اردوگاهها و سالنهای سینمایی به همراه تشکیلات سازمانی و تجهیزات و نیروی انسانی به این سازمان واگذار شود و بلافاصله معاونت پرورشی منحل و پستهای سازمانی و دفاتر آن به سازمان دانش آموزی ، معاونت تربیت بدنی ، آموزش نظری و آموزش و پرورش عمومی منتقل گردید. اما در مناطق آموزش و پرورش این قالب سازمانی و نیروهای شاغل در مدارس همچنان در ماموریت های قبلی خود باقی ماندند. این اقدام پس از یک بحث و گفتگوی تلویزیونی و چند جلسه کارشناسی، سرانجام در تاریخ ششم آذر ماه 80 به امضای حاجی، وزیر آموزش و پرورش و ستاری فر رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور رسید.
معاونت آموزش عمومی و امور تربیتی و معاونت آموزش و پرورش نظری – مهارتی تبدیل می شود و دفتر ارزشیابی تحصیلی و تربیتی حذف می گردد و به "دفتر هماهنگی و نظارت برنامه آموزش برای همه" تبدیل می شود. دفتر جدیدی که نیازی به تاسیس آن نبود و دفاتر ذیربط باید اهداف آن را پیگیری می کردند. دو سال بعد از انجام این تلفیق، دفتر تربیت بدنی دختران با دفتر تربیت بدنی پسران ادغام شد و یکی از دفاتری که باید وضعیت عقب افتادگی جسمانی دختران را مورد توجه قرار می داد عملا از صحنه برنامه ریزی حذف گردید و جای آن به" دفتر استاندارد سازی و توسعه تربیت بدنی " سپرده شد ، عنوان زیبا و محکمی که چندین سال دفتری شبیه خود را در معاونت برنامه ریزی داشت ولی ثمری از آن حاصل نشد . همچنین دفتری با عنوان " مدیریت پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و مواجهه با بلایای طبیعی " تاسیس گردید که در عمل چندان ارتباطی با آموزش و پرورش نداشت و کلیه وظایف مرتبط با آن باید در کتب درسی منظور می شد.
احیاء امور تربیتی
چنانکه ملاحظه گردید نهاد امور تربیتی حدود 23 سال پس از تشکیل ، به دلیل تغییر برخی سیاستها ، از حوزه ستادی حذف و برچیده شد و فعالیتهای مربیان پرورشی در مدارس نیز رو به افول نهاد. گرچه سال 1380 ، سال انحلال امور تربیتی بود ولی حدود 3 سال پس از این تاریخ ، یعنی در سال 1383 بار دیگر سخن از احیای نهاد امور تربیتی به میان آمد. شاید نخستین کسی که موضوع احیای امور تربیتی را مطرح کرد ، رهبر فرزانه انقلاب اسلامی بود. رهبر معظم انقلاب ، حضرت آیت الله خامنه ای در تاریخ 29 تیرماه 1383 در دیدار با مسوولان آموزش و پرورش سراسر کشور، بر رفع خلاء امور تربیتی در عرصه تعلیم و تربیت تاکید کردند. تلاش و تکاپو برای احیای امور تربیتی ، سرانجام به اینجا ختم شد که در فروردین 1384 ، در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی کلیات طرح احیای معاونت پرورشی و سلامت را در وزارت آموزش و پرورش تصویب کند. بدین ترتیب ، بار دیگر ضرورت تشکیل امور تربیتی آشکار گردید ( صراف : 1384). سرانجام قانون احیاء معاونت پرورشی و تربیت بدنی در وزارت آموزش و پرورش در جلسه علنی روز چهارشنبه مورخ 7/4/85 مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ 21/4/1385 به تایید شورای نگهبان رسید. بر اساس ماده واحده این قانون ، معاونت پرورشی و تربیت بدنی در وزارت آموزش و پرورش احیاء و تمامی وظایف ، اختیارات و امکانات و پست های امور پرورشی و تربیت بدنی و سلامت دانش آموزان به این معاونت واگذار گردید. همچنین سازمان دانش آموزی تحت نظر این معاونت فعالیت نمود و ریاست این سازمان با معاون پرورشی و تربیت بدنی است. بر اساس تبصره 3 این قانون نیز ، تشکیلات معاونت پرورشی و تربیت بدنی در تمامی سطوح مدیریتی از ستاد وزارتخانه تا مناطق و واحدهای آموزشی جاری خواهد بود و در واحدهای آموزشی یکی از معاونت ها به معاونت پرورشی و تربیت بدنی اختصاص خواهد یافت. هر مدرسه باید حداقل یک نیروی پرورشی تمام وقت اعم از معاون پرورشی و تربیت بدنی یا مربی پرورشی داشته باشد.
بدین ترتیب مجددا تشکیلات معاونت پرورشی در حوزه ستادی دایر گردید و امور تربیتی اقتدار سابق خود را بازیافت. اکنون بیش از یک سال است که نهاد امور تربیتی زیر لوای معاونت پرورشی و تربیت بدنی فعالیتهای خود را ادامه می دهد. اما قضاوت در این باره که این نهاد با ساختار و مدیریت جدید و نیروها و امکانات موجود چقدر می تواند اهداف مورد نظر در طرح مزبور را تامین نماید نیازمند گذشت زمان است .

فهرست منابع
1.دبیرخانه شورای عالی آموزش و پرورش . تاریخچه مختصر تشکیل شورای عالی آموزش و پرورش و دبیرخانه آن . فصلنامه تعلیم و تربیت ، شماره 4 زمستان 1364.
2.کفاش ، حمید رضا . برنامه پرورشی مدارس غیر انتفاعی کشور . تهران : معاونت مشارکتهای مردمی و امور مدارس غیر انتفاعی وزارت آموزش و پروسرش ، 1374
3.صراف ، حمید . اظهار نظر کارشناسی در باره طرح : احیای معاونت پرورشی . گزارش مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی دوره هفتم . کد موضوعی 190 شماره مسلسل 7369. سال اول 1384.
4.امین فر، مرتضی . تاریخچه برنامه ریزی آموزش و پرورش . فصلنامه تعلیم و تربیت شماره 1 بهار 1364.
5.مجیدی، موسی . تاریخچه مختصر کتابهای درسی در ایران از دارالفنون تا به امروز1364 . فصلنامه تعلیم و تربیت ، شماره 4 زمستان 1364.
6.عبادی ، رحیم . امور تربیتی در آیینه زمان . تربیت ، سال چهاردهم ، شماره هشتم.
7.عالمی ، سید کمال. جایگاه معلم پرورشی . تربیت ، سال 79 شماره 9
8.معاونت پرورشی و تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش. نگاهی به اهداف ، سیاستها و عناوین کلی برنامه های معاونت پرورشی و تربیت بدنی . تربیت ، آبان 1379
9.کریمی ، عظیم رویکردهای نوین تربیت . آموزه ، شماره هفتم
10.عظیمی ، سعید. علمی شدن مشارکت معلمان در فعالیتهای پرورشی . تربیت ، خرداد 80.
11.سهرابی ، علیرضا. پژوهش در تربیت:بررسی برخی از عوامل موثر در تواناسازی مربیان پرورشی . تربیت، دیماه 1379.
12.هزاوه ای ، سید مرتضی. مربی پرورشی از دیدگاه قرآن . تربیت ، سال چهاردهم ، شماره دوم
13.منفرد، غلامرضا. راهنمای مربیان تربیتی ، ویژه کلاس پرورشی دوره راهنمایی ( پایه سوم ) ، معاونت پرورشی وزارت آموزش و پرورش ، 1372.
14.دلفایی ، محمود . اسناد سازمان پیشاهنگی ایران در دوره رضاشاه . تهران ، سازمان اسناد و کتابخانه های جمهوری اسلامی ایران .

Name Of God

Overview of the History of Education in Education

Abstract:
The structure and organization of the educational forces of change that has occurred in the past three decades has been paid.
Key words: educational affairs, deputy, education, education, history, RAJAEE

Overview of the History of Education
Introduction:
Education and society as a social phenomenon over time and the changes will be many ups and downs. One of those developments , paying particular attention to the development of education and development of skills and attitudes and moral values, human and religious students. This phenomenon undoubtedly impact on the educational system of the country and consequently the cultural and social education of the public is crucial.
It should also be educated and trained in the would have found it. This tradition has continued for a long time as an unofficial and still may be established in some communities. It is no doubt that the education system has a long history in this country dating back to investigate and explain its historical importance and emphasis is.

Beginning of formal education:
Formal education for the first time beginning since the Shah of Iran at that time "Department" was named. Then the Constitution "Moe" was named. The ministries in the year 1329 AD the "Ministry of Culture" in 1343, the three institutions renamed "Ministry of Culture" and "Ministry of Education" and was assigned to the Endowment (Council). In February 1346 the two ministries of education within the Department of Education and Higher Education was born.
Educational affairs of the
The name is a combination of two different concepts of ministry "training" and "education" are not unnecessarily by the government in 43 13.seeking to change the name of the Ministry of Education, cultural affairs, students assumed. Thus, all extracurricular activities such as journalism, drama, school events, sports and the arts at all levels of school, city, provincial and national ceremonies of the morning, visiting factories and manufacturing establishments, exhibition of handicrafts and crafts students, students in regional and national camps, summer camps and clubs and similar activities under the supervision of the artistic vanguard of the national training deputy minister, the president of the organization was run. Scouts with three topics: nursing pioneer in mobile and educational levels, elementary, junior high and high school youth and the red lion and sun with a variety of activities, including educational institutions to students who were guided by a particular purpose,
The organization was called the "Legion of human servants" were added to the complex nature of cross-border services to students learned.
After the revolution of Educational Affairs
After the Islamic revolution in eighth Persian date Esfand 1358, with prudence Rajai and Bahonar, the "State of Education" Education in the new structure and goals of the system was established.were subjected to various groups and schools its propaganda, recruitment field for all political groups were the best. In addition, it was necessary for the correct syntax of Islamic culture among the youth and students spreading the achievements of the Islamic revolution in education were protective. Repeatedly emphasized by Imam Khomeini on the proper training of the young students at the time, a kind of seal of approval on the "State of Education" in schools was considered.
The martyr (Rajai and bahonar), the establishment of educational institutions and teachers to attract honest and diligent in preserving the gains of the revolution, and the promotion of Islamic values, fighting deviant and destructive thoughts during the Revolution, vibrant presence in theAlso participating in the reconstruction of the country and, most importantly, working for religious education students, to whom the supreme leader, Ayatollah Ali Khamenei, charity and good work from their left.
The truth is that the essence of the educational establishment to protect and safeguard the revolution. The political motives that led to the establishment of this institution . Therefore, in those days the motto "Soldiers training instructors revolution" as a sign of Rajai and Bahonar was centered planning activities and educational affairs. Indeed, issues such as behavioral norms and fundamental skills and other life skills that students then were joined to the body of educational affairs, had no role in the formation of this entity. Necessary to compensate for deficiencies in the educational affairs of the Islamic revolution and the revolutionary political and ideological education of staff and teachers were inside at the time. Thus, the establishment of the Islamic Republic and the political and military opposition groups , educational institutions and for the defense of the revolution in the field of education efforts Anti-shah much. Documents, presentations and performances in the first decade (67, 57) indicate that at this point in time, political and educational affairs function of the task, and remnants of the former regime against opposition groups and security forces in the war and the establishment of the Islamic republic, omission group and 68 in the task of ending the war comes to an end.
Special education teachers of the school, but then Trustees cities to support their education departments, provincial ministries and headquarters were determined.
The vanguard of the national organization to continue its work continued. Because Imam Khomeini, leader of Iran's Islamic Revolution in Great date of 12/24/57, one month after the revolution, the vanguard of thousands of public school teachers and their vanguard to visit Qom gathered Fiza said: "vanguard should remain and to continue his service. "
Educational affairs of the Act brilliant career at the Ministry of Education, the institution shall be considered official. As passed by the Parliament on 25 February 1366, under Article 4 of Chapter III of the Ministry of Education goals, such passed "to strengthen the educational system," Department of Education "to be held at the Deputy Minister level." (VP cultural and physical education)
Therefore, when Late Rajaee receive our schools should have the right education for the training grammar Center Teacher Training School counselors can be delivered. These first center was established in Tehran and the provinces in the center and trained volunteers. This trend continued after the provincial breeding centers were created to provide education and pay teachers.
School counselors in the transition process
By entering teacher education schools, special conditions early in the revolution, people working in education were actually two different fronts. School counselors left and anti-revolutionary groups which were trying to name the soldiers were working in isolation in their schools.
Greater attention to cultural forces, reinforcing the notion that the teachers seem to not have enough confidence in the Islamic Republic and their teachers to develop educational and behavioral characteristics of students does not deserve. Most of the teachers thought that the students would behave and to pursue educational goals, their enthusiasm did not show. In a context where the mass education teachers teaching colleagues were isolated and alone, some commentators educational affairs in the early seventies, discuss extending the activities of educational transformation (generalized scheme of breeding activities), so perhaps by the time training instructors The amorphous mass of teachers out of isolation and absolute indifference to the political forces were going to have enthusiasm. This design was maintained in the duality between education and only a part of the educational activities such as rowing, wall paper and other colleagues teaching was awarded the ceremony, but guided, Planning and Control at the disposal of School counselors. For this reason, teachers welcomed the plan failed.
Much of the work of this voluminous but less important, and less dramatic content that was intended for instructors. In past years, the main responsibility of the instructor, who was holding multiple tournaments every day their number increased. In addition, most of the teachers the opportunity to answer the same directives and documentation activities such as drama and one of the criteria used to evaluate the instructor, the report was highly exaggerated and unrealistic statistics of the students' participation in activities Educational activities were provided. These figures give the illusion that he was a great job and educational goals of the education system to an acceptable level, has been realized. These things voluminous, but little effect gradually influenced the position of teacher and an opportunity to study, research and understanding of the key issues were his.
Structural changes in the educational
School counselors sixties were a golden era. Their passion and idealism of young people who called themselves "the soldiers" knew. The military aspects of the educational, cultural – educational institutions place a strong impact on the students. But everything changed with the beginning of the seventies. Construction of new cultural values ​​in the society.was disorganized and inefficient activities away from its original path and was primarily focused on superficial things. The same years, the Ministry of Education officials concluded that the structure needs to be refined. But due to time require, regardless of the work they do.
In 1378 the Ministry of Education proposed charter organization called "student organization" with the purposes and principles of the Education Policy was presented to the SCCR. After approval of the Minister on 23.11.1379 in a circular Constitution of the students as he introduced a new entity instead of deputy and ordered the execution of all tasks and coordination of leisure activities for students, management and utilization ofDepartment of Physical Education, training and education, public opinion shifted. But this form of organization and manpower in the areas of education in schools still remained in their previous missions. The action followed a discussion of TV and several expert meetings, finally signed on 1380 azar sixth Haji, Minister of Education and Head of the Management and Planning was Sattari-Far.
Educational Evaluation and Education Office will be deleted and the 'Liaison Office and Monitoring Program for all "becomes. It was not necessary to establish new offices and agencies relevant to the goals they pursue.Development of Physical Education "was given, as bold and beautiful in the same office for several years, but it gained from the Planning Department had not. The book, titled "Facing disaster management and prevention of social pathologies" that was established in connection with education and did not practice all the related tasks must be in the textbooks.
Rehabilitation of Educational Affairs
As was shown, almost 23 years after the formation of the Department of Education due to some change in policy, and efforts to remove administrative and field activities also waned School counselors in schools. In 1380, though, since the dissolution of the educational affairs, but about 3 years after that date, namely in 1383, once again came to talk of reviving the educational affairs. Maybe the first one who raised the issue of the rehabilitation of educational affairs, the wise leader of the Islamic revolution. Supreme Leader, Ayatollah Ali Khamenei, on 29 July 1383 at a meeting with education officials across the country, the gap in educational affairs and education was emphasized. Trying and trying to restore educational affairs, and finally ended up here in April 1384, in an open session of parliament and deputy general health of the recovery plan is approved by the Ministry of Education. Thus, once again, it was evident the necessity of Educational Affairs (Saraf: 1384). The Rehabilitation Act and the deputy minister of education in physical education at the open session of parliament approved on Wednesday 04/07/85 dated 21.4.1385 was approved by the Guardian Council. Based on a single article of the Law Department of the Ministry of Education, Rehabilitation counselors and physical education, and all the duties, powers and possibilities of cultural and physical education and health posts and pupils were transferred to the Department. The student organizations under the auspices of the Vice President and the Vice President of the organization's culture and physical education. Every school should have at least one full-time staff, including counselors and assistant counselors and physical education instructors are farmed.
This re-organization was established administrative and educational affairs deputy of recovering its former strength. It is now more than a year of educational institutions under the banner of his deputy and physical education activities will continue.

References
1. Secretariat of the Higher Council of Education. Brief History of Higher Education Council and the Secretariat. Journal of Education, No. 4, Winter 1364.
Two. Kaffash , HR. Breeding programs of non-profit school. Tehran: Office of popular participation and non-profit schools and Training Department of Education, 1374
Three. Sarraf, H.. Expert opinions about the project: restoring deputy. Report of the seventh Majlis Research Center . Code serial number 7369 190. Year 1384 .
4. Amin Far, M. Planning education. Education Quarterly, Spring 1364 1.
5. Majidi, Moses. Brief History textbooks in the Academy until 1364. Journal of Education, No. 4, Winter 1364.
6. Ebadi Rahim. Educational affairs in the mirror of time. Education, year XIV, No. VIII.
7. Alemi, Seyed Kamal. Role of Teacher Education. Education, age 79, Issue 9
8. Deputy minister of education and physical education. A look at the goals, policies and programs , deputy general topics and physical education. Physical, Persian date Aban 1379
9. Karimi, great new educational approaches. Handbook, Seventh
10. Azimi, S. Science teachers' participation in cultural activities . Education, June 80.
11. Sohrabi, AR. Research in Education: A Study of Factors Enabling Teachers Education. Education, January 1379.
12. A Hezaveh, SM. School counselors in the Quran. Education, age fourteen, second edition
13. Monfared , GR. Instructions education teachers, school counselors special class (third grade), deputy of the Ministry of Education, 1372.
14. Dolfaee, Mahmoud. Documents Scouts Iran during Reza Shah. Tehran, the Library and Archives of the Islamic Republic of Iran.


تعداد صفحات : 25 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود