تارا فایل

بررسی هتل ها و موزه ها و تحلیل شاخص های گوناگون در آنها


کاربری مورد بررسی : گردشگری . موارد خاص بررسی شده : هتل ها ، موزه ها

هتل
موزه

هتل از آن دسته مباحثی محسوب میشود که بیشتر به عملکرد بنا توجه دارد تا به فرم آن. با این وجود نمی توان از فرم به عنوان یکی از مهمترین عناصر جذب مخاطب فارغ شد. هتل ها از نظر کیفی به چند دسته ی عمده تقسیم میشوند. که در زبان عام از آنها به تعداد ستاره تعبیر میشود.
هتل ها

استاندارهای بررسی شده :
هتل

لیست فضاها :
هتل
– سرسرای ( لابی )
– اتاق ها ( یک نفره،اتاق دونفره )
آپارتمان ( سوئیت )
سالن رستوران ،آشپزخانه مجهز ( شامل قسمت های آماده سازی،
تهیه غذاهای سرد و گرم،شستشوی ظروف) سالن چای خانه(کافی شاپ)و آبدارخانه مخصوص
– سرویس های بهداشتی مجزای زنانه و مردانه
– مغازه های مختلف(صنایع دستی، سوپرمارکت)
– تاکسی و دفتر خدمات تاکسیرانی مهمانان مهمانخانه
– امور اداری(اتاق مدیر،معاون،حسابداری،کارگز ینی و…)
– خانه داری در طبقات جهت نگهداری پتو،ملحفه و…
پله فرار ، راهروها،محوطه(فضای باز)، سالن های اجتماعات ،
پیش ورودی ها ( میز اطلاعات و پذیرش) ، پارکینگ

ابعاد:
هتل

ابعاد:
هتل

مبلمان:
هتل
سبک اما مستحکم
فاقد لبه ها و گوشه های تیز و برنده ( سازه هاس فلزی مناسب هتل ها نیستند)
عدم استفاده از قطعات شیشه ای بزرگ ( سازه های شیشه ای امنیت پایینی دارند )
تعادل بین زیبایی ، ایمنی و قیمت

سیرکولاسیون حرکتی : ( خارجی )
راههای ارتباطی به ورودی اصلی باید به دقت طراحی ،علامت گذاری و نور گذاری شوند نکاتی که باید مورد توجه قرار گیرند ،عبارتند از :
_ مشخص بودن ورودی اصلی ( در صورت لزوم آن را در سطح بالاتری طراحی می کنیم ).
_ دسترسی مناسب برای پیاده ها و مسافرینی که تازه وارد می شوند .
_ فضای ورودی وسیع و بدون ترافیک برای پیاده ها ( درحدود 3/5 تا 4/5 متردر هتلهای بزرگ)
_ دسترسی یک طرفه به ورودی با میدان برای دور زدن
_ ورودی عریض برای عدم ایجاد مزاحمت بین وارد شوندگان و خارج شوندگان
_ طراحی فضاهایی برای پارک تاکسی ها در نزدیکی ورودی و دسترسی فوری و …..

هتل

سیرکولاسیون حرکتی: ( داخلی )
1- مسیر حرکت مهمانان، وسایل و کارکنان باید جدا باشد. 2- به ازای هر اتاق 6 متر مربع فضای راهرو به عرض 1.50 تا 1.80 متر لازم است.
3 – بخش سرایداری هر طبقه در امتداد راهروهای منتهی به اتاق مهمانان سازمان دهی می شود . 4- برای افزایش بازده بهتر است مسیرهای بین آشپزخانه – تحویل غذا – رستوران تا حد امکان کوتاه باشد. 5- خدمات مربوط به آماده سازی غذا و نوشیدنی در هتل سه نوع می باشد: الف: رستورانها و بوفه های شامل فضاهای ضیافت که به آشپزخانه ی ماهواره ای شکل نزدیک هر رستوارن و اتاق ضیافت نیاز دارد و بخش های پذیرایی در اتاق مهمانان هر طبقه وجود دارد. ب: یک یا دو رستوران و اتاق عملکردی که به یک آشپزخانه نیاز دارد تا بتواند مستقیماً رستورانها و اتاقها را سرویس دهد
هتل

نقشه دسترسی
هتل

نورپردازی:
هتل
هال ورودی: تنظیم چشم انداز هتل ، پذیرش قسمت پذیرش دو نقش کاربردی و دکوراتیو توامان دارد. نورپردازی در سطح کاربردی باید چند منظور را تامین کند. نورهای رو به پایین که بالای میز کار قرار می گیرند به مشتری کمک می کنند که فرم ها را مطالعه کند و بداند در حال امضاء و قبول چه مواردی است!

راهروها: نور راهنمای گذر
اتاق ها :در حالی که نحوه ی پرداختن به فرمول طراحی هتل های بین المللی هر روز در حال تغییر و بررسی است، فضایی که چندان تغییر نکرده است و همچنان به صورت سنتی طراحی می شود، اتاق های آن است.
رستوران و فروشگاه ، اماکن تفریحی و ورزشی : هرچند به جهت صرفه جویی انرژی و نگهداری لازم به نظر می رسد که در همه ی قسمت های یک هتل لامپ ها و منابع نوری مشابه به کار گرفته شود تا هزینه ها کاهش یابد و راندمان عملی بالا رود، اما ضرری که یکنواختی و کسالت بار بودن فضاها در دفع مراجعان ایجاد می کند بسیار قابل توجه است. 

جنس:
هتل
موادو مصالح
1- روکش دیوار از جنس پشم شیشه
2- کرکره هایی از جنس الیاف مصنوعی
3- رو تختی ، رو کش تشک و بالش از جنس الیاف مصنوعی
4- کوسن هایی از جنس فوم های کند کننده پیشروی حریق ، پوشش مبلمان ضد اتش
5- فرش ضد اتش از جنس نایلون
6- مواد غیر قابل اشتعال ( آینه ،شیشه ، کاشی ، فلز )

همجواری ها :
هتل
عدم قرار گیری در فضاهای نیازمند بازسازی
دسترسی آسان به اماکن فضای سبز
نزدیکی و یا دسترسی آسان به اماکن خاص زیارتی ، سرگرمی و …
دسترسی به امکانات حمل و نقل شهری
دسترسی به اماکن خدماتی و درمانی

همجواری ها :
هتل
** امروزه هتل ها کاملا وابسته به نیاز ساخته می شوند لذا با توجه به هدف از ساخت هتل جدول همجواری دچار تغییرات جزئی می گردد .

همجواری ها ( ارزیابی کاربری های مختلف ) :
هتل

مکان یابی :
هتل
  خدمات اقامتی و پذیرایی مانند قهوه خانه، هتل مهمانپذیر، رستوران، اغذیه فروشی و مراکز عرضه غذا در کنار کارگاههای کوچک تعمیراتی مانند پنچر گیری، تعویض روغن، تعمیر لوازم خانگی، تعمیر و نگهداری وسایل گرمایش و سرمایش، تعمیر وسایل الکتریکی و… از جمله کاربریهای تجاری نیز محسوب می شوند فلذا مکان یابی آن در شهرهای مختلف بنابه سیاست شهرداری ها متفاوت می باشد .

مکان یابی :
هتل

مکان یابی :
هتل

تاثیر هتل ها بر توسعه شهری :
هتل
  اهمیت اقتصادی گردشگری در جهان معاصر به اندازی قابل توجه است که از آن به عنوان صنعت گردشگری یاد می شود. این صنعت دربردارنده فعالیت های مدیریتی، اجتماعی، صنعتی و تولیدی فراوانی است که موجب اشتغال زایی، کسب درآمد، فروش محصولات و تولیدات می شود. اهمیت گردشگری در دو بعد اقتصادی و اجتماعی قابل توجه است. اینک گردشگری در حال تبدیل شدن به فعالیت اقتصادی پیشتاز جهان در ربع اول قرن 21 و مهم ترین و سودآورترین تجارت جهان است.

تاثیر هتل ها بر توسعه شهری :
هتل

تاثیر هتل ها بر توسعه شهری :
هتل

سیستم های ایمنی :
هتل
در حالیکه سیستمهای ایمنی پیشرفته تر ، مردم را در مقابل حریق یا سایر حوادث اضطراری ، از قبیل زلزله محافظت می نمایند ، سیستمهای امنیتی جدید ، مهمانها ، کارکنان و اشیا را در مقابل جرائم محافظت می کنند .
_ برای محافظت در برابر سرقت ، حمله به افراد ، خرابکاری و ایجاد حریق عمدی و تروریسم ، سیستم امنیتی هتل سه اصل اساسی دارد :
1_ سیستم قفلها
2_ دوربین های تلویزیونی مخصوص نظارت و مراقبت
3_ انواع اعلام خطر

نمونه هتل : هتل هیلتون تایلند
هتل

نمونه هتل : هتل هیلتون تایلند
هتل
هتل هیلتون شهر بانکوک تایلند در سال ۲۰۰۷ طراحی و در زمینی که به مساحت ۳۰۰۰۰ متر مربع کلنگ اجرای آن زده شد که در سال ۲۰۱۱ به اتمام رسید.
این هتل از نوع ۵ ستاره و با داشتن ۱۸۶ سویت فوق امکانات و با۲ فضای تفریحی و اقامتی مکمل یکی از زیباترین هتل های شرق آسیا می باشد. 
مفهوم زیباشناسی شهری با استفاده از توپوگرافی شهر بانکوک ، رشته کوههای آتشفشانی آن و فرهنگ و آداب رسوم منطقه طراحی گردیده و سعی شده نهایت کاربردهای معماری بومی و همچنین اصول طراحی شهری بانکوک در آن گنجانده شود.

نمونه هتل : هتل هیلتون تایلند
هتل
ویژگی خاص
دسترسی ها در هتل :

از زیباترین بخش ها یکپارچه سازی فضاهای مختلف هتل است ، به طوری که ارتباط فضای داخلی هتل و بخش تفریحی خارجی آن از طریق راههای دسترسی متعدد خود نوعی نوگرایی را در طراحی هتل بوجود آورده است. دسترسی اتاق ها به قسمت های دیگر ساختمان از طریق پله های مارپیچی فوق العاده زیبا بوجود آمده که باعث زیبایی خاصی در این بنا شده است. البته آسانسورهای شیشه ای نیز تنوع خاصی را در رفت و آمد در این بنا بوجود آورده است .

نمونه هتل : هتل هیلتون تایلند
هتل
ویژگی هتل از منظر مصالح مورد استفاده :

استفاده از دیوار های شیشه ای ، سنگ ها و مواد بومی منظقه و همچنین سازگاری با فضای سبز منطقه ترکیب زیبایی را از معماری و طبیعت بوجود آورده است که چشم هر بیننده ای را به خود جلب می کند.

نمونه هتل : هتل هیلتون تایلند
هتل
دکوراسیون داخلی :

فرایند طراحی داخلی این پروژه بر اساس یک درک جامع ، تحقیق در زمینه های فرهنگی ، اقتصادی و جغرافیایی آب و هوایی منطقه بوجود آمده است که می توان به جدیدترین مصالح ساختمانی روز دنیا و ترکیب آنها با معماری بومی منطقه اشاره کرد. اکثر سویت های این هتل در ابعاد ۴۰ متر مربع و با داشتن حمام های شیشه ای ، مبلمان کاملا بروز و چشم انداز های چشمگیر رشته کوههای مجاور هتل باعث شده که میهمانان وقت بیشتری را در اتاق های این هتل سپری کرده و از آرامش آن نهایت استفاده را ببرند.
 

نمونه هتل : هتل هیلتون تایلند
هتل
محل قرار گیری:
سایت پلان این بنا در دامنه رشته کوههای جنوبی بانکوک و در منظقه ای عمدتا ویلایی انتخاب شده که دلیل اصلی آن مسافرانی است که برای تفریح به این منطقه مراجعه می کنند.از مزیت های دیگر این هتل داشتن ایستگاه راه آهن شهری در ۵ کیلومتری آن است که باعث شده مسافران آسوده تر مراحل سفر خود را طی کنند کند.

موزه ها نقش حیاتی موزه ها در جوامع بشری نقشی بدیع، ماندگار و مروج ناب ترین پدیده های فرهنگی است. موزه ها از معدود مراکز حافظ یادگاران نسل گذشته و در حقیقت فرزندان هنر و تاریخ هستند. هر یک از این اشیا در عین بی زبانی به هزار زبان سخن می گویند زیرا اسناد معتبری از هنر، فرهنگ و تاریخ را ارایه می دهند.

استاندارهای بررسی شده :
موزه

لیست فضاها :
1-تالارورودی یا لابی 2-گالری ها یا تالار های نمایش آثار 3-کتابخانه 4-آزمایشگاه 5-چایخانه یا کافه تریا 6-انبار آثار 7-بخش اداری 8-آمفی تئاتر 9-بخش آموزشی -تحقیقاتی
موزه

ابعاد:
موزه
– ارتفاع درها نباید از 220 سانتیمتر کمتر باشد.
– عرض کریدورها 110 سانتیمتربرای تا 100 نفر، 160 سانتیمتر برای تا 250 نفر بازدید روزانه باید باشد.
– پلکان با عرض 110سانتیمتر برای تا 100 نفر، 160 سانتیمتر برای تا 250 نفر باید باشد.
حداقل ارتفاع پله ها 14 سانتیمتر و حداکثر 18 سانتیمتر باید در نظر گرفته شود.
از طرح دیوارهای قوسی و سهمی و دیوارهایی به شکل مقعر خودداری شود.
تمامی درهای خروجی به سمت بیرون باز شوند .

مبلمان:
موزه
مبلمان همواره یکی از مهمترین بخشهای طراحی دکوراسیون می باشد و بر خلاف تصور برخی شامل بسیاری از وسایل و نه فقط مبل راحتی اتاق نشیمن یا مبل رسمی اتاق پذیرایی است. یکی از مهمترین نمادهای مبلمان در بیشتر فضاها صندلی است که در واقع توجه به طراحی آن، سرآغاز گرایش به طراحی مبلمان هم هست 
در مورد موزه ها بیان این نکته ضروری است که موزه محلی برای عبور و گذر است لذا تنها حس آرامش منتقله از مبلمان گذرا و جایگاهی برای وقفه کوتاه ( استراحت ) می تواند پاسخگوی نیاز طراحی مبلمان داخلی یک موزه باشد .

سیرکولاسیون حرکتی :

اصولا سیرکلاسیون در داخل موزه ها به دو قسمت تقسیم
می شود.

سیر کلاسیون دورانی بسته: که از این نوع سیر کلاسیون در داخل موزه ها باید تا آنجا که ممکن است پرهیز نمود.
سیر کلاسیون خطی: که با اضافه کردن پارتیشن هایی تبدیل به دورانی می شود.

موزه

نورپردازی:
موزه
نورپردازی در موزه ها پارامتری بسیار مهم است. چرا که نور زیاد برای ترغیب و جلب توجه به موضوعات به نمایش درآمده ضروری است و در عین حال ممکن است عاملی برای صدمه زدن به آنها محسوب شود. نیازهای نوری بطور گسترده ای از موزه ای به موزه ی دیگر و از بخشی به بخش دیگر در یک موزه ی واحد متنوع است.
نورپردازی فضاهای سرویس دهی عمومی
نور پردازی مصنوعی
پنجره ی دیواری
پنجره ی سقفی

جنس:
موزه
موزه های سنتی : مصالح سنتی نظیر آجر ، انواع ملات ، چوب ، شیشه
موزه های نوین :بتن ، سیمان ، کامپوزیت ، سنگ های تزئینی ، …

همجواری ها :
موزه
ضرورت همجواری موزه ها تنها با موارد ذیل متصور می باشد :
اماکن آموزشی ، علمی ، فرهنگی هنری
اماکن تاریخی
جاذبه های گردشگری طبیعی

همجواری ها :
موزه

همجواری ها ( ارزیابی کاربری های مختلف ) :
موزه

مکان یابی :
موزه
  موزه ها یکی از عوامل اصلی جذب گردشگر و در پی آن رونق صنعت گردشگری می باشند بنابراین مکانیابی مناسب به ارتقاء این صنعت کمک خواهد نمود.

مکان یابی :
موزه

مکان یابی :
موزه

تاثیر موزه ها بر توسعه شهری :
موزه
 موزه ها بصورت مستقیم و غیر مستقیم بر دو عامل اقتصادی و فرهنگی توسعه شهری تاثیر گذارند .

تاثیر موزه ها بر توسعه شهری :
موزه

تاثیر موزه ها بر توسعه شهری :
موزه

ایمنی در موزه ها :
موزه
ایمنی در موزه ها به سه گروه ایمنی تقسیم می شود :
حفاظت کالبدی
حفاظت فنی
حفاظت پیشگیرانه

موزه گوگنهایم بیلبائو (Guggenheim Museum Bilbao) یکی از معروف ترین موزه های جهان در در سال 1997 در اسپانیا و در شهر بیلبائو  توسط فرانک گه ری طراحی شده است .
نمونه موزه

نمونه موزه

طراحی خاص موزه به دلیل سبک طراحی خاص خود سر و صدا زیادی در جهان به عنوان یک ساختمان تماشایی در جهان به پا کرد . شکل اصلی این بنا شبیه یک کشتی است که شیشه های بکار رفته در این بنا شبیه فلس ماهی است که بازتاب نور را بدلیل وجود درخشندگی تیتانیوم در این بنا است. ارتفاع بنا در بیشترین نقطه 52 متر می باشد همچنین این بنا در مجاورت رودخانه ای قرار دارد و پل عظیمی نیز به نحو غریبی با ساختمان پیوند داشته و از فراز گالری اصلی موزه می گذرد .
موزه گوگنهایم بیلبائو

موزه گوگنهایم بیلبائو

تاثیر در توسعه شهری موزه گوگنهایم علاوه بر این که موفقیت شگرفی در جذب فیزیکی مردم به این نقطه داشته در جلب توجه جهانیان به یک مکان دور گمنام و متفاوت نیز بسیار موثر بوده اما این توجه جهانی دارای یک جنبه منفی نیز است، چرا که موزه گوگنهایم در بیلبائو به عنوان یک نماد شهری بارها از سوی جدایی طلبان باسک به بمبگذاری تهدید شده است.
موزه گوگنهایم بیلبائو

موزه گوگنهایم بیلبائو

منابع : استاندارد نویفرت استانداردهای و اصطلاحات هتل و موزه در ایران پایگاه اطلاع رسانی اداره کل موزه ها سازمان میراث فرهنگی و گردشگری پرتال جامع پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با سپاس از بذل توجه شما


تعداد صفحات : 54 | فرمت فایل : .pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود