تارا فایل

گزارش کارورزی 1 – رشته آموزش ابتدایی




گزارش کارورزی
دانشجو:بهروز روزبه
شماره دانشجویی:39801125
رشته تحصیلی : آموزش ابتدایی
استاد کارورزی: خانم : سلیمان پور
محل کارورزی : دبستان انقلاب اسلامی حبکلی

سال تحصیل:1401

فهرست مطالب
عنوان صفحه
چکیده ………………………………………………………………………1
مقدمه ……………………………………………………………………….2
مشخصات ساختمان…………………………………………………………..9
گزارش موقعیت فیزیکی مدرسه……………………………………………..10
گزارش موقعیت عاطفی مدرسه……………………………………………..20
گزارش آموزشی مدرسه ……………………………………………26
گزارش ساختار سازمانی……………………………………………………30
مشکلات فیزیکی مدرسه ……………………………………………………31
پیشنهاد برای بهبود وضعیت تربیتی مدرسه…………………………………..32

چکیده :
کارورزی برنامه پیشرفت فردی و حرفه ای کارورز بر پایه نظریه یادگیری تجربی است که تحت نظارت یک گروه دانشگاهی با تکالیف برنامه ریزی شده صورت می گیرد. در این کارورزی 5گزارش نوشته شده است ، در ابتدا گزارش روز اول کارورزی به طور کامل روایت شده است و سپس به گزارش فیزیکی محیط آموزشی و گزارش عاطفی از وضعیت مدرسه و گزارش آموزشی شامل نحوه تدریس معلم ، نحوه ی برخورد معلم ، نحوه مدیریت کلاس و نحوه ی مدیریت زمان بررسی شده است و همچنین گزارش ساختاری مدرسه و در پایان به ارائه پیشنهاد و راهکار برای بهبود وضعیت فیزیکی ، عاطفی ، آموزش مدرسه اقدام گردیده است.

مقدمه :
برای آماده سازی یک فرد برای شغل معلمی ، که شغل انبیاست ، مراحل مختلفی را باید پیمود. در این مسیر تاثیر واحدهای عملی در کنار واحد های تئوری نقش بسزایی دارد. از جمله این واحدهای عملی ، کارورزی می باشد که شخص معلم بطور عملی و مستقیم با وظایف خود آشنا می شود. کارورزی یکی از واحدهای عملی است که تاثیر فراوانی بر دانشجو می گذارد ودر این عمل دانشجو فارغ از شرایط دانشگاه و درس های تئوری در یک محیط کوچک تری به نام مدرسه قرار می گیرد که میتواند با استفاده از تجربه ی معلمان و کارکنان آن سازمان با وظیفه ی خود آشنا شود. شخص تا زمانیکه در کلاس درسی دانشگاهی حضور می یابد تنها با دروسی آشنا می شود که ممکن است دانشجویان سایر رشته ها نیز آن ها را فراگیرند ، ولی زمانی که بعنوان یک کارورز وارد مدرسه ای می شود در کنار نام دانشجو ، میتوان او را معلم نامید و این همان ویژگی است که معلم را از دیگران متمایز می کند. بطور خلاصه می توان گفت ، در این مرحله از آموزش است که دانشجو با روحیه ی معلمی ، اصول و روش تدریس ، فلسفه ی معلمی ودر یک مرحله بالاتر با فلسفه ی آموزش و پرورش آشنا می شود.

گزارش موقعیت فیزیکی مدرسه
موقعیت مدرسه : مدرسه پسرانه و دخترانه انقلاب اسلامی درروستایی حبک در قسمت ابتدایی روستا قرار دارد
دیوارهای مدرسه از بیرون با رنگ سفید رنگ آمیزی شده و درب مدرسه به به رنگ سفید و سبز پرچمی رنگ شده است روی دیوار ساختمان مدرسه با رنگ سیاه ضرب نوشته شده است که همان طور که گفته شد دیواره ای ساختمان مدرسه به رنگ سفید با سیمان سفید پوشیده شده است مدرسه یک درب ورودی دارد درب بزرگی که برای رفت وآمد دانش آموزان و همچنین برای ورود و خروج اتومبیل استفاده می شود. که به دلیلی کوچکی محیط مدرسه سعی بر این می شود که وسایل نقلیه در بیرون حیاط مدرسه گذاشته شود
تابلوی مدرسه :
بالای درب مدرسه تابلوی نسبتاً بزرگ مستطیلی شکل که کاشی کاری شده وبه شکل سنتی و به رنگ آبی است قرار دارد که عبارت " دبستان انقلاب اسلامی در وسط آن وزیر این قسمت عبارت "دوره ی تحصیلی" ودر پایین سمت چپ سال تاسیس مدرسه نوشته شده است.

حیاط مدرسه : کف حیاط مدرسه با آسفالت پوشیده شده است فضای سبز در خود حیاط مدرسه وجود ندارد و لازم است که در کنارهای دیوارهای حیاط به فاصله های معین درخت کاشته شود البته بهتر داست این درخت ها در قسمت بیرونی حیاط مدرسه کاشته شود تا محیط مدرسه کوچک نشود . نقاشی های روی دیوار ساختمان مدرسه وجود ندارد که با توجه به سمانی بودن وسفید بودن بدنه ای ساختمان می توانستند این کار را برای جلب توجه بیشتر دانش آموزان واشتیاق آنها انجام دهند .
در ورودی مدرسه ، زمین های ورزشی خط کشی شده است و دروازه های فوتیال دروازه های گل کوچیک به چشم نمی خورد و دروازه ای برای بازی فوتبال سنگ های در دو گوشه می باشند ، متاسفانه به دلیل عدم وجود جای مخصوص پارک ، کارکنان این مدرسه اتومبیل های خود را در کنار ودروازبانودر حیاط پارک می کنند.

در ضلع شمالی حیاط آموزشگاه ، سرویس های بهداشتی و شیر کوچکی برای آب خوری بچه ها ققرار دارند که هر دو دریک مکان تعبیه شده است ، که شامل دو سرویس بهداشتی برای کار کنان و دانش آموزان است که به دلیل خرابی یکی از سرویس ها از یک سرویس مشترک استفاده می شود .

مشخصات کلی ساختمان
ساختمان مدرسه تک طبقه است ، ساختمان آموزشی به اندازه ی یک پله از کف حیاط بالاتر است. در ورودی ساختمان ، یه راه رو کوچک است که جلوی آن دفتر و در دوطزف آن درب ورودی به کلاس ها قرار دارد و در کنار آن هم کمدی قرار دارد برای گذاشت وسایل آزمایشگاهی و وسایل ورزشی دانش آموزان . همانطور که گفته شد اتاق مدیر و کارکنان در جلوی درب ورودی ساختمان به رنگ بنفش هم رنگ با رنگ در کلاس ها وساختمان ها است که البته لازم به ذکر است که در حیاط مدرسه یک اتاق کوچک تقریبا 3در 2 نیز وجو دارد که قبل محل استراحت کارکنان بوده است ولی الان بخاطر افزایش دانش آموزان قرار بر این شده که تبدیل به کلاس شود .

وضعیت کلاس : ابعاد کلاس 8×6 می باشد. ارتفاع سقف تقریباً 3 متر است ، دیوارها وسقف دارای درز و ریختگی نمی باشد.
کف کلاس ها موزائیک بوده و قابل شستشو است. دارای دو پنجره به ابعاد 5/1 ×5/1 می باشد که هر کدام به رنگ بنفش رنگ آمیزی شده است. ارتفاع پنجره ها از کف کلاس 1 متر است. برای سیستم گرمایش کلاس شوفاژ تعبیه شده است.

رنگ دیوارها هم به رنگ بنفش است ، سقف آن با چیزی پوشیده نشده است و تیر آهن ها با میلگرد ها قابل مشاهده است است. رنگ درب بنفش می باشد. کلاس دارای 2مهتابی است. جلوی کلاس یک پله بالا تر از کف کلاس است و میز معلم روی آن قرار دارد، تا معلم بتواند بر کلاس اش امنیت کاملی داشته باشد. کلاس دارای 15 میز و حدود8صندلی تک نفری که به رنگ ابی و میله های فلزی سبز رنگ می باشد که در سه ردیف در کلاس قرار گرفته اند و هیچ کدام از کلاس های این آموزشگاه هوشمند سازی نشده است و هر کلاس مجهز به ویدئو پروژکتور و یک کامپیوتر نمی باشد، در ضمن تخته وایت برد نیز برای استفاده در مواقع مورد نیاز در کلاس تعبیه شده است است که آن هم برای یک کلاس وجود دارد و در هر کلاس در مجاورت ، تخته وایت برد یا تخته سیاه ، سطل زباله قرار دارد

گزارش موقعیت عاطفی مدرسه :
1.رابطه متقابل مدیر با معلمان :
رابطه بین مدیر و معلمان در این مدرسه بسیار احترام انگیز است به طوری که آقای مدیر به هنگام ورود معلمان به دفتر از جا بر می خیزد و به آن ها خوش آمد می گوید. همچنین در زنگ های تفریح که معلمان ، معاونین و مدیر گردهم می آیند در خصوص مسائل مختلف با هم به بحث و گفت وگو می نشینند و گاهی نیز مشاهده می شود که با هم شوخی و مزاحی نیز دارند ، البته این رابطه صمیمی و متقابل بین مدیر و معلمان باعث نمی شود که خط مشی ها و قوانین زیر پا گذاشته شوند. گاهی مشاهده می شود که مدیر با جدیت تمام مسائلی هم چون دیر آمدن معلمین به مدرسه و کلاس و همچنین تکثیر بیش از حد کاغذ و مسائلی دیگر از این قبیل تذکراتی می دهد و برخورد می کند.
2.رابطه متقابل مدیر با معاونین :
رابطه ای صمیمی همراه با احترام متقابل وجود داشت ، در مدت حضور ما در مدرسه همیشه شاهد برخورد صمیمانه ی آن ها با هم بودیم که با همکاری یک دیگر در جهت پیشبرد اهداف آموزشی کلاس می کردکه البته با این را نیز متذکر بشم که در این مدرسه معاونی وجود ندارد اما مدیر از معلم مدرسه تا حد امکان به عنوان یک معاون کمک می گیرد تا جایی خال حس نشود
3.رابطه ی متقابل مدیر با دانش آموز :
مدیر مدرسه بر خلاف معلم ها که تقریباً با دانش آموزان رفتار زیاد آزاد می دارند با جدیت بیشتری با آنان برخورد می کند و به نظم آن ها توجه زیادی می کند و دانش آموزان نیز طبق پیش بینی به مدیر علاقه کمتری نسبت به معلم نشان می دهند.

4.رابطه ی متقابل دانش آموزان با یکدیگر:
دانش آموزان این مدرسه طبیعتاً مانند دیگر مدارس با هم روابط دوستانه و صمیمی ای دارند و این رابطه در دانش آموزان هم کلاسی و هم پایه بیشتر به چشم می خورد و به طوری که مشاهده می شود دانش آموزان که کنار یک دیگر می نشینند در امور درسی به یکدیگر کمک می کنند ، وسایل آموزشی خود را در اختیار دوست خود قرار می دهند ، در زنگ های تفریح با هم تغذیه می خورند ، با هم بازی می کنند و … واما تنش هایی نیز در روابط متقابل بین دانش آموزان هم پایه مشاهده می شود که این تنش ها در روابط بیشتر جنبه ی ابتدایی خود را دنبال می کند و درگیری ها کمتر از یک دقیقه به طول می انجامد و نتیجه ی آن فراموش کردن سریع این درگیری ها می باشد.
5.رابطه ی متقابل معلمان با یکدیگر :
معلم های این مدرسه با یکدیگر روابط بسیار صمیمی و حسنه دارند بعد از به صدا درآمدن زنگ تفریح دبیران یکی یکی وارد اتاق دبیران میشوند و پس از سلام و احوال پرسی مشغول صرف و صبحانه می شوند. رفتار کاملاً متعارف بین آن ها قابل مشاهده بود به طوری که گروهی در مورد مسائل آموزشی و تغییرات کتاب های درسی و حل سوالات مختلف با همکاری یک دیگر مشغول بودند و گروهی در مورد مسائل و اخبارهای روز ایران و دنیا بحث می کردند. ارتباط دیگر ارتباطی است که بین معلمین هر پایه برقرار است. معلمین هر پایه است معمولاً در موضوع تدریس ، روش تدریس ، هماهنگی دروس ، موضوع امتحان و روز امتحان با هم مشترک و هماهنگ کار می کنند.
6.رابطه ی متقابل ومعلم و دانش آموز :
در این مدرسه رابطه ی معلم با دانش آموز از راه های مختلفی انجام می شود از جمله سلام و احوال پرسی در آغاز کلاس ، پرسش های کلاسی ، آموزشی که می دهد ، بحث و گفتگو های کلاسی ، تشویق و تنبیهات که از سوی معلم بر دانش آموز اعمال می شود. و ….. داش آموزان در ارائه تکالیف ها هنگام پاسخ دادن به سوالات معلم و همچنین از طریق سوالاتی که از معلم خود می پرسیدند روابط مطلوبی با ایشان برقرار می کردند. به طوریکی دانش آموزان برای معلمان خود احترام بسیاری قائلند و در واقع او را می پرستند و این موضوع باعث می شود بین آنها روابط صمیمی و احترام انگیز ی وجود داشته باشد.
7.رابطه کارکنان مدرسه و اولیا :
رابطه ی صمیمانه و محترمانه بود. و اولیا در کارهای اجرایی مدرسه از طریق کمک های داوطلبانه و دیگر زمینه ها نقش مهمی داشتند.

گزارش ا آموزشی مدرسه :
قبل از تدریس : آقای روزبه در ورود به کلاس با گرمی و صمیمیت با دانش آموزان احوال پرسی می کرد و چون تمام دانش آموزان را می شناخت بدون اینکه حاضر غایب کند ، غایبن را می شناخت و علت غیبتشون را از دوستانش جویا می شد. آقای روزبه با یک طنز و لطیفه زمینه را برای شروع درس در دانش آموز آماده می کرد.
روش تدریس معلم : آقای روزبه قبل از شروع درس جدید به بررسی تکالیف و حل مشکلات دانش آموزان در درس گذشته می پرداخت معلم با توجه به محتوای درس و همچنین کتابهای مختلف روش های تدریس مختلفی و مناسب هر درس اتخاذ می کرد برای مثال در تدریس ریاضی از طریق پرسش و پاسخ و یا در تدریس علوم بیشتر به روش سخنرانی یا گروه بندی اعضای کلاس با همیاری دانش آموزان به تدریس می پرداخت و در حین تدریس سوالاتی از شاگردان خود می پرسد.
بعد از تدریس : در جمع بندی تدریس خود اکثر به پرسش مطالب تدریس شده از دانش آموزان داوطلب می پرداخت ودر صورت جواب صحیح ، دانش آموز مورد نظر را تشویق می کرد.
نحوه ی استفاده معلم از وسایل آموزش : ایشان از وسایل آموزشی به خوبی در امر تدریس بهره می برد ، در تدریس درس های ریاضی و علوم از زیاد استفاده می کرد و منطبق با درس ویدیوها و مسائل آموزشی که در دانش آموزان ایجاد انگیزه کند ، بهره می برد.
نحوه ی مدیریت کلاس : آقای روزبه با اینکه فرد بسیار شوخ طبع بود اما در هنگام تدریس با قاطعیت برخورد می کرد، کلاس را طوری هدایت می کرد که دانش آموزان راحت عقاید خود را بیان می کند، در صورتی که یکی از دانش آموزان شلوغ می کرد جوری به دانش آموز نگاه می کرد که دانش آموز از رفتار نادرست خود آگاه شود و دیگر آن را تکرار نمی کرد شیوه ی او بسیار درست بود و حتی دانش آموزان دیگر نیز با خبر نمی شدند. در هنگام تدریس اکثراً در حال قدم زدن بود و هنگام تدریس به همه ی دانش آموزان توجه داشت .
نحوه ی مدیریت زمان : آقای روزلبه همیشه سر موقع در کلاس درس حاضر می شدو حدود 5 دقیقه ای با دانش آموز سلام و احوال پرسی می کرد و زمان تدریس خود را طوری تنظیم می کرد که در دو دقیقه ی مانده به زنگ تمام کند.
ایجاد و انگیزه در دانش آموزان : برای ایجاد انگیزه در دانش آموز آقای روزبه از روش های مختلفی استفاده می کرد مثلاً از فیلم های آموزشی ،مثال های که با مزاح همراه بود که باعث شادی و در نتیجه یادگیری بیشتر دانش آموزان می شد و همچنین استفاده از برچسب های تشویقی مانند صد آفرین ، عالی است و …
اصول و موزاین اخلاقی نیز در کلاس به خوبی رعایت میشد و تمام موارد تربیتی با موازین اخلاقی اسلامی هم خوانی داشت.

گزارش ساختار سازمانی
دبستان انقلاب اسلامی حبکلی مدارس ناحیه 2 خراسان شمالی است که 1 شیفت اداره می شود که پسرانه و دخترانه است. در دبستان 64 نفر در دوره های اول وتا ششم ابتدایی درس می خوانند که مدیر این مدرسه آقای پورزاده است که امر تدریس را نیز بر عهده دارد ، به ازای هر 105 نفر یک معاون آموزشی است در این مدارس فعالیت می کند که در این مدرسه وجود ندارد
در مدرسه انقلاب اسلامی 1کلاس اول ابتدایی و آمادگی ،1 کلاس دوم ابتدایی وسوم 1کلاس ابتدایی ودر پایه های چهارم و پنجم و شش از هر کدام کلاس وجود دارد ودر مجموع 3کلاس می باشد. وتعداد معلمان نیز 3نفر می باشد .

مشکلات فیزیکی مدرسه:
1-در حیاط مدرسه ، هیچ فضای سبزی دیده نمی شود ، لازم است در حیاط مدرسه درختکاری و باغچه ی کوچک ایجاد شود. البته در کناره مدرسه که زیاد استفاده نمی شود
2-سالن ورزش در مدرسه وجود ندارد دروازه های فوتبالی ندارد.
3-در مدرسه کتاب خانه وجود ندارد. و لازم است برای افزایش مطالعه ی دانش آموزان کتاب خانه آماده شود.
4-جای پارک ماشین های کارکنان مدرسه در کنار ساختمان مدرسه است که بهتر است مکان دیگری برای پارکینگ اتومبیل کارکنان انتخاب شود.
5-سرویس بهداشتی و آبخوری دانش آموزان در یک مکان نزدیک تعبیه شده است و لازم است جایگاه مخصوص آبخوری ایجاد شود.
6-تعداد سطل آشغال های مدرسه کم است و بهتر است سطل آشغال های ثابت و فلزی در چند نقطه از مدرسه نصب شود.
7.

ارائه چند پیشنهاد برای تقویت وضعیت تربیتی و عاطفی :
1-توجه به نیازهای روانی و عاطفی کارکنان و دانش آموزان
2-برگزاری مراسم های مذهبی و جشنها
3-پرهیز از تنبیه – توهین ، سرزنش ، تحقیر در مدرسه
4-تقویت فعالیت های هنری در مدرسه مانند گروه تئاتر ، گروه سرود

1


تعداد صفحات : 15 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود