عنوان گزارش: گزارش عاطفی
تاریخ: ۸/۱۰/۱۳۹۹
مقدمه :
هر انسانی ناچار است که در محیط زندگی خود به برقراری روابط متنوع اقدام کند. در محیط خانواده ، مدرسه ، کار، تفریح به برقراری روابط با دیگران نیاز دارد از میان همه عوامل شادی و سعادت آفرین شاید بدون گزافه گویی برقراری روابط انسانی مطلوب ترین و عمده ترین عامل موفقیت هر کس در زندگی است.https://vista.ir/article/139166/) تاریخ دسترسی ۸/۱۰/۱۳۹۹)
جو سازمانی مدرسه یکی از عوامل مهم است که بر روابط کارکنان آموزشی ، معلمان و دانش آموزان در مدارس اثر غیرقابل انکاری دارد و به مجموعه حالت ها، خصوصیات و ویژگی های حاکم بر مدرسه یا محیط آموزشی را در بر می گیرد این جو ممکن است محیط مدرسه را گرم یا سرد قابل اعتماد ، ترس آور یا اطمینان بخش ، تسهیل کننده یا بازدارنده سازد و سبب تمایز دو مدرسه مشابه از یکدیگر شود(میر کمالی،۱۳۹۸)
ارتباط عامل اصلی یادگیری است که شاخص های متعددی را در بر می گیرد. اهمیت ارتباط در کلاس درس آنقدر زیاد است که بعضی از صاحب نظران معتقدند ارتباط و اداره و کنترل یک کلاس درس لازم و ملزوم یکدیگرند. در برقراری ارتباط با دانش آموزان در کلاس، معلم با موانع و عوامل زیادی روبرو است که آگاهی و تسلط معلم بر این موارد و مهارت های ارتباطی در جهت تحقق اهداف آموزشی امری اجتناب ناپذیر است(قاسمی اومسالان سفلی، سمیرا؛ دادرس خالدی،فاطمه.(۱۳۹۴) ،مقاله تاثیر روابط و تعامل معلمان بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزانhttps://civilica.com/doc/52197 )
تشویق غیر مادی یعنی تایید دانش آموزان در قبال انجام مورد قبول که با دادن چیزی که ارزش پولی نداشته باشد. این نوع تشویق به دو صورت کلامی و غیر کلامی انجام می پذیرد. غیر کلامی اغلب رفتارها حرکات و اعمالی که بدون استفاده زبان و صرفاً با ایما، اشاره و حالات ظاهری بدن صورت می گیرد مانند لبخند زدن، تکان دادن سر به منظور تایید، دست زدن روی شانه دانش آموز و نمره دادن اما تشویق کلامی به تشویق می گوییم که در قبال انجام کار مورد قبول از طرف دانش آموز توسط معلم و گفتن کلامی مانند: بله خوب است، آفرین، باریکلا، خوشم آمد صورت می گیرد.(سیف، علی اکبر. (۱۳۵۵).کتاب روانشناسی پرورشی_ روانشناسی یادگیری و آموزش. چاپ اول)
معلم از طریق رابطه علمی با شاگردان برقرار می کند اگر این روش تدریس با روحیه شاد و سرحال باشد در دانش آموزان ایجاد انگیزه می کند و آنها نیز با شور و نشاط در کلاس حاضر می شوند و از درس خواندن لذت می برند و همین عامل آنها را به سوی خلاقیت و نوآوری و ظهور استعدادها و بیان اندیشه ها سوق می دهد(https://hawzah.net. تاریخ دسترسی ۸/۱۰/۱۳۹۹) .
با توجه به اینکه امسال کلاس ها در مدرسه …… به صورت مجازی برگزار می شوند و بخش بیش تر گزارش عاطفی بر مبنای مشاهده مستقیم ارتباط بین معلم و دانش آموزان، ارتباط بین کادر مدرسه و معلم و ارتباط کادر مدرسه با نیروهای دیگر مدرسه است. به همین خاطر دامنه گزارش عاطفی کم تر شده و محدود به روابط بین معلم و دانش آموزان در کلاس های درس مجازی و ویژگی های اخلاقی معلم است. بیش تر کدهایی که از گزارشات به دست آوردم به همین مسئله مربوط است. از جمله مهم ترین این کد ها ارتباط و تعامل معلم با دانش آموز، صحبت کردن معلم، ارتباط کادر باهم و اولیا، ارتباط معلم با کارورز، تامل و شور و شوق است.( بعضی از کد ها از طریق تحلیل پیام های موجود در گروه به دست آمده و ممکن است که قضاوت ها صد درصد درست نباشد).
ارتباط و تعامل بین معلم و دانش آموزان
ارتباط با دانش آموز مشکل دار:
با توجه به شرایط بیماری معمولا تعدادی از افراد به بیماری مبتلا می شدند. وقتی این دانش آموزان در کلاس حاضر می شدند، خانم …… با دانش آموزان همدردی می کردند و از حال آن ها خبردار می شدند. اگر مشکلی برای آنها پیش آمده بود سعی در برطرف کردن آن داشتند(عقب افتادگی دانش آموز بیمار در درس هایش او را نگران کرده بود که خانم …… پس از ارام کردنش به او اطمینان داد که کمک می کند ) و تحت فشار قرارشان نمی داد. علاوه بر این از آنها می خواست تا تجربیات شخصی خودشان را برای بچه ها بازگو کنند.(کد ۳۹،۴۰،۷۱،۱۳۴) زیرا سلامت دانش آموزان برای ایشان خیلی مهم بود و بسیار به آن تاکید می کردند همچنین پرسش های کلاسی به تفاوت های فردی دانش آموزان ، شرایط و مشکلات آنها توجه می کردند و برای عزت نفس دانش آموزانی که نمره خوبی کسب نکرده بودند نمره ها را در گروه کلاسی نفرستادند .( کد ۱۹،۱۰۰،۱۵۴)
صمیمیت و توجه معلم و دانش آموز:
بین معلم و دانش آموزان کلاس های مختلف روابط صمیمی دیده می شد، خصوصا کلاس دوازدهم ب که ۳ سال با معلمشان همراه بودند (یک روز تولد معلمشان را با تبریک گفته بودند خانم …… از انها تشکر کردند و لفظ دوستان سه ساله را به کار برده بودند)، اکثر مواقع از اسم کوچک بچه ها برای صدا زدن استفاده می کردند. در گروه ها دیده می شد که بچه ها در ساعات غیر درسی در گروه پیام می دادند و خانم …… با حوصله همه را جواب می دادند.(کد ۷،۱۵،۱۸،۷۲،۱۳۷) خواسته ها و حالات روحی بچه ها را درک می کردند ( خستگی دانش آموزان و ادامه ندادن کلاس )همچنین به خواسته های منطقی بچه ها(افزایش زمان امتحان و تغییر ساعت کلاسی) توجه می کردند ولی به خواسته های نا مربوط (تغییر زمان امتحان مشترک شهرستانی) توجهی نمی کردند.( کد ۷۷،۷۰،۱۳۱،۱۳۰،۱۴۴) در کل معلم زیاد سخت گیری نبودند برای مسائل بی اهمیت ولی در عین صمیمیت در کارشان جدیت دیده می شد
ترغیب و تشویق:
معلم در کلاس تمام تلاشش را می کردند که همه افراد در بحث های کلاس شرکت کنند و به سوال هایی که در کلاس مطرح می شود پاسخ دهند و گاهی برای پیدا کردن جواب انها را به تحقیق و پژوهش ترغیب می کردند. با توجه به شیوه های تشویق و تنبیه ای که در نظر گرفته بودند تا حدودی به این هدف رسیدند،( کد۱۰،۲۶،۲۲،۵۳،۴۲،۸۸،۸۰،۱۰۲) برای مثال از تشویق های لفظی برای تکلیف های نمونه ، اعطای بسته های مشاوره رایگان و جزوه درسی برای کسانی که نمره خوبی در امتحان کسب کنند، استفاده می کردند.(کد ۹۲) همچنین در برخورد با بی نظمی های موجود در کلاس و کسانی که بی توجه به درس بودند آنها را تنبیه می کردند به گونه ای که از آنها در جلسه بعد حتما سوال می پرسیدند.(کد ۱۴۲)
صحبت کردن:
در کل صدای معلم حین صحبت کردن مناسب کلاس بود و وضوح کامل را داشت( قابل فهم بود)، ولی گاهی اوقات به دلیل اینکه کلاس ها در صبح برگزار می شد، معلم و بچه ها فعالیت فیزیکی خاصی نداشتند صدایشان پر انرژی نبود که با گذشت زمان بهتر می شد.( کد ۱۴۰،۱۱۳،۹۹،۲۴) در کلاس برای متوجه کردن دانش آموزانی که به ایشان توجه نمی کردند لحن صدایشان را تغییر می دادند و کمی جدی تر حرف می زدند. (کد ۱۰۴) تا دانش آموزان متوجه شوند. همچنین در طول تدریس وقتی به مباحث مهم می رسیدند با بلند کردن صدای شان و تاکید بیش تر بر آنها دانش آموزان را متوجه اهمیت این مبحث می کردند. (کد ۷۸)
ارتباط بین کادر مدرسه و اولیا:
با توجه به اینکه فضای مدرسه مجازی است و این ارتباط ها خیلی کم شده ولی در این اوضاع باز هم جلساتی در مدرسه برگزار می شد تا معلمین و معاونین به همراه مدیر برای بررسی مسائل مهم صحبت کنند و تصمیمات لازم را اخذ کنند. (کد ۱۴۵،۱۱۲)در گزارش دیده می شد که مدیر درمورد حضوروغیاب دانش آموزان با والدین انها در ارتباط بوده است.(کد ۹۶،۱۲۰)
ارتباط معلم با کارورز:
از روز اول که کارورزی من شروع شد، ایشان با خوش رویی و حوصله با من رفتار کردند و همکاری لازم را با من داشتند. در روز اول هم به طرز درستی من را به دانش آموزان معرفی کردند، که با بازخورد های خوبی از دانش آموزان دریافت کردم . وقتی هم از ایشان خواستم که سوالات امتحان را برایم بفرستند آنها را بدون هیچ گونه معطلی فرستادند و به من اعتماد داشتند.(کد۵،۹،۸۴)
تامل:
در تدریس مباحث تعادل رعایت می شد و وقتی به بچه ها تکلیفی ارائه می دادند یا سوالی می پرسیدند زمان کافی برای تفکر و تحویل آنها به بچه ها می دادند.(کد ۸۴،۵۰،۱۲۷) در کلاس دانش آموزان عجولی مشاهده می شد که در حین پرسش و پاسخ جو کلاس را متشنج می کردند ولی معلم سریع آنها را آرام می کردند. بیشتر زمان کلاس به تدریس اختصاص داده می شد و معلم به مباحث حاشیه ای زیاد توجه نمی کردند.(کد۱۰۱،۱۵۲)
شور و شوق:
خانم …… با ظاهری مرتب در کلاس ظاهر می شدند(کد ۵۷)وقتی در گروه کلاسی سوالی از معلم پرسیده می شد بعد از اینکه معلم به همه بچه ها اجازه می دادند تا نظر خودشان را بگویند و پس از آن با صبر و حوصله تمام سوالات را به طور کامل توضیح می دادند. (کد ۲۷) و همچنین اگر در کلاس مشکلی ایجاد می شد یا اتفاقی می افتاد واکنش مناسبی نسبت به آنها نشان می داد از جمله: همدردی با دانش اموز بیمار و تلاش برای رفع مشکل آن.(کد ۱۳۵) یا وقتی کسی اعتراض می کرد با حفظ احترام به او رفتار مناسبی را نشان می دادند.(کد ۷۳)
نتیجه گیری:
با توجه به مشاهدات من در کلاس های مدرسه …… …… و کد هایی که از گزارشات استخراج کردم به این نتیجه رسیدم که در کلاس درس روابط بسیار صمیمی بین معلم و دانش آموزان دیده می شود، به خوبی روحیات بچه ها و رفتار انها را زیر نظر می گرفتند و متناسب با ان با بچه ها رفتار می کردند(یا تشویق می کردند یا به انها اخطار می دادند). این روابط به گونه ای نبوده که بچه ها از این اخلاق سو استفاده کنند زیرا علاوه بر این رابطه دوستانه بین انها، جدیت در ارتباط با دانش اموزان و مسئولیت هایی که به انها محول شده بود، دیده می شد . متاسفانه به دلیل حضوری نبودن کلاس ها ارتباط بین بقیه اعضای مدرسه مشاهده نمی شد که همین خودش موضوعی جدی محسوب می شد.
عنوان گزارش: گزارش آموزشی
تاریخ: ۵/۱۰/۱۳۹۹
مقدمه:
همه گیری ویروس کرونا و تعطیلی اجباری آموزش ها و سوق دادن مدارس به سمت آموزش غیر حضوری در اواخر سال گذشته و تداوم آن در سال تحصیلی جاری به مجموعه نظام آموزشی و در کنار آن معلمان و دانش آموزان شد وارد کرد و تدریس در سال جدید در سامانه شاد و فضای مجازی شروع شد که در این به مشکلات زیادی پیش آمد از جمله: ناگاه بودن خانواده در زمینه مجازی و کنترل نکردن بچه ها تدریس تعاملی نبوده و رفع اشکال صد درصد صورت نمی گیرد ،با وجود تلاش های زیاد هنوز سامانه شاد مشکلات عدیده ای دارد ، و بستر آموزش مجازی یعنی اینترنت است(.irna.ir تاریخ دسترسی 5/10/1399)
برای مدیریت کلاس مجازی سعی کنید قبل از شروع جلسه برای خود برنامه ریزی کنید و لیستی از کارهایی که باید در کلاس انجام دهید آماده کنید پس برای مدیریت بهتر کلاس سعی کنید یک روال معمول برقرار کنید، بلافاصله و بدون هیچ استثنایی با بی نظمی ها مقابله کنید، همه را درگیر کنید، دوستانه و محکم در کلاس برخورد کنید، دانش آموزان خود را ستایش کنید و سعی کنید تا اعتماد به نفس داشته باشید. (tehran server.com, تاریخ دسترسی ۵/۱۰/۱۳۹۹ )
یک معلم بزرگ و عالی می تواند پیچیده ترین مسائل را با ساده ترین روش ممکن توضیح دهد، زیرا به طور کامل با موضوع مورد نظر آشنایی دارد و می داند که در هر نقطه به چه نکته ای اشاره کند. اصلی ترین مشکل اکثر معلمان این است که نمی توانند به طور کامل موضوع به مورد تدریس خود را درک کنند و آن را به صورت مبهم به دانش آموزان انتقال می دهد شفافیت در تدریس انتقال مطلب به صورت واضح موضوع بسیار مهمی در آموزش موثر در کلاس درس است. ( https://dabestannasim.com ۵/۱۰/۱۳۹۹)
من در کلاس های مجازی پایه های دوازدهم ،یازدهم و دهم مدرسه …… شهرستان …… که مربوط به خانم …… بودند، به عنوان کارورز شرکت می کردم، از این کلاس ها مهم ترین مسائل آموزشی را از گزارش های روزانه به دست آوردم به طور خلاصه در این گزارش بیان می کنم از جمله :شیوه تدریس، حضور در کلاس، مدیریت کلاس ،انواع دانش آموزان، تکالیف ،مشکلات فضای مجازی و نارضایتی بچه ها ،امتحان و اهمیت کتاب درسی است.
حضور در کلاس:
معمولا اولین کاری که خانم …… بعد از سلام و احوالپرسی در گروه انجام می دادند حضور غیاب در کلاس بود که مقوله بسیار مهمی برای معلم و کادر مدرسه به حساب می امد. حضور و غیاب به گونه ای بود که دانش اموزان اسم خود را در گروه واتساپ یا شاد می نوشتند و حضور خود را اعلام می کردند .دانش آموزان فقط با اجازه مدیر و دلیل موجه می توانستند غیبت کنند (کد ۱۲۰) پس از حضور و غیاب لیستی از غایبین تهیه می شد و به گروه می فرستادند و از بچه ها می خواستند دلیل غیبت و تاخیر خود را ارائه دهند (کد ۵۶) (به صورت پیام در چت شخصی یا در کلاس بیان می کردند.) و اگر غیبت آنها بیش از سه جلسه می شد حذف می شدند(کد ۹۵) در کل با توجه به تاخیر و غیبت دانش آموزان و معلم حضور انها در کلاس بسیار خوب بود حتی بعضی وقت ها دانش آموزان قبل از معلم در کلاس حاضر می شدند (کد ۳۴،۲۱،۱۶،۱۲)
کلاس مجازی و نارضایتی بچه ها:
زمان کلاس های مجازی از ۵۰ تا ۷۰ دقیقه متغیر بوده (با توجه به نیاز معلم کم و زیاد هم می شد).و از ساعت ۷ و نیم شروع می شد که با اعتراض بچه ها به اینکه کلاس بازدهی ندارد زمان ان به ۸ تغییر کرد، با توجه به این که کلاس ها مجازی بود ولی همچنان قوانینی بر آن حاکم بود که مربوط به شرایط چت در گروه ،تصویر نمایه و … (کد ۲۰، ۴۷،۶ ،۱۴۳ ).
طبق بخش نامه کلاس ها باید در گروه شاد برگزار می شد ولی با وجود عضویت بچه ها در گروه این برنامه مشکلاتی داشته و کلاسی در شاد برگزار نمی شد و فقط حضور و غیاب گاهی موافق در انجا انجام می گرفت .با این شرایط مدرسه از قبل سایتی را برای بچه ها طراحی کرده بود که تدریس گاهی اوقات در انجا صورت بگیرد .بعضی مواقع دانش آموزان گوشی نداشتند یا سیستم معلم خراب می شد و علی رغم تلاش هایی که مسئول فناوری مدرسه انجام می داد سایت مدرسه هم مشکلات زیادی داشت؛از جمله:مشکل ورود بچه ها به سایت ، نیاز داشتن اینترنت پر سرعت ، قطعی مداوم صدا و هدر رفتن زمان بچه ها (کد ۳۶،۳۸،۵۸،۹۳،۱۱۹۱۴۹ ،۱۱۱) با این وجود در کلاس ها مشاهده می شد که عملکرد سامانه در ساعت های اخربهتر بود،ولی کلا دانش آموزان زیاد از این شیوه استقبال نمی کردند و خواستار این بودند که اکثر مواقع کلاس در گروه واتساپ برگزار می شد.(کد ۱۲۵،۸۲) در کل نارضایتی بچه ها از محیط مجازی و برنامه درسی زیاد بود ولی تا حد امکان این موضوعات بررسی و حل می شد.(کد ۱۴،۱۲۹،۹۷،)
شیوه تدریس:
قبل از شروع درس جدید معلم برای اندازه گیری یادگیری دانش آموزان از مباحث قبلی سوالاتی می پرسیدند پس از پرسش کلاسی برای بچه ها رفع اشکال می کردند و خلاصه ای از مطالب درس قبل را ارائه می دادند (کد ۲۳،۲۵ ۲۸) سپس روند کلاس را برای بچه ها توضیح می دادند معمولاً در تدریس بیشتر از شیوه سخنرانی استفاده می کردند که از طریق ویس ها و فیلم های ضبط شده بود ، گاهی اوقات هم به صورت آنلاین در گروه های مختلف بود که مطلب جدید را با یک سوال آغاز می کردند(کد ۴۳،۲۲،۷۹،۴۸،۱۵۰،۱۰۶) .
پس از ان در صورت امکان مطالب جدید را با مطالب قبل ترکیب می کردند .نکات مهم هر مبحث ، نمونه سوال هایی که امکان دارد ازانها طرح شود و اشکالات متداول دانش آموزان در پاسخگویی به سوالات امتحانی را توضیح می دادند و گاهی اوقات برای تدریس از اطلاعات دانش آموزان و پرسش و پاسخ های تعاملی استفاده می کردند(کد ۴۵،۴۴،۶۰،۲۹،۶۱،۶۳،۴۷،۹۱) در تدریس مباحث جدید و نا مفهوم سعی می کردند که از مطالب واضح و قابل فهم استفاده کنند و درس را با یک مثالی ارائه بدهند و مطالب را معادل سازی کنند ،همچنین در برخی از موارد از شیوه های حل مسئله راحت تر استفاده می کردند و ریشه کلمات درسی را برای فهم بهتر مطلب برای بچه ها بازگو می کردند( کد ۴۹،۱۲۴،۱۳۹،۹۰،۱۵۱)
در اخر کلاس هم خلاصه ای از مطالب را به صورت مکتوب برای بچه ها ارسال می کردند و نکات مهم را برای انها عنوان می کردند(کد ۶۶،۸۹)
اهمیت کتاب درسی:
با توجه به اینکه در کتاب زیست شناسی تصاویر زیادی وجود دارد و سوالات زیادی از انها در کنکور می اید و همچنین برای حل سوالات باید مطالب کتاب را به درستی بلد باشند لذا خانم …… به اشکال کتاب و متن ان بسیار اهمیت می داد و از بچه ها می خواست هم زمان به بخش هایی که تدریس می شود نگاهی هم بیندازند .در رابطه با تصاویر کتاب نکات لازم را که معمولا در کتاب نمی نویسند با کمک بچه ها بیان می کردند و از آنها می خواست تا شکل ها را دقیق بخوانند و حتی برای خود رسم کنند.(کد۶۲،۱۰۷،۱۰۹)
انواع دانش آموز :
چیزی که در کلاس مشهود بود وجود دسته های مختلف دانش اموزان بود .با توجه به شرایط و اینکه معلم بر بچه ها دسترسی ندارد پس لازم است خود دانش آموزان تمام تلاششان را بکنند تا مطالب را یاد بگیرند بعضی از دانش آموزان در کلاس به صورت داوطلبانه در مباحث شرکت می کردند.( کد۶۴) بعضی از انها هم با وجود بیماری و مشکلات زیادی که داشتند درس خود را می خوانند و وظایفی را که معلم به عهده انها گذاشته بود انجام می دادند. (کد۴۱) ولی با این حال بودن دانش آموزانی که در حین کلاس به مطالب توجه نمی کردند که با اخطار معلم روبه رو می شدند.(کد۱۴۱)
محتوای کمک آموزشی:
علاوه بر کتاب درسی خانم …… برای بچه ها پاور خلاصه و کلیپ های آموزشی فراهم می کردند و در گروه می فرستادند ، گاهی اوقات هم برای افزایش اطلاعات عمومی بچه ها مطالبی را از اینترنت می گرفتند و برای ها بیان می کردند همچنین سایت های مختلف و کتاب هایی را که برای آموزش بچه ها مناسب بود به آنها معرفی می کرد و خودشان هم در کلاس کتاب های کمک آموزشی برای توضیح مباحث و پرسش و پاسخ استفاده می کردند( کد ۱۱۷،۳۰،۳۷،۸۲،۱۵۳،۱۳۸،۱۱۸)
تکلیف :
معمولاً بعد از درس و در پایان کلاس معلم تکالیفی در قالب یک پرسش یا برگه کار به عنوان کار در خانه که به محتوای درسی مرتبط می شد به منظور تثبیت یادگیری یا تحلیل درس به بچه ها ارائه می دادند که گاهی جنبه تحقیقی نیز داشت و دانش آموز علاوه بر تسلط به موضوع درسی باید نمونه هایی را در زندگی خود پیدا می کردند (کد۴۶،۵۲،۸۵) .این تکالیف سطوح مختلف سوال را در بر داشت و باید در زمان خاصی ارسال می شدند و معلم هم تکالیف برتر را تشویق می کردند تا بچه ها ی دیگر به درست نوشتن این تکالیف ترغیب شوند.( کد ۳۲،۵۱)
امتحان :
معمولا بعد از اتمام هر فصل امتحان به صورت پرسش در کلاس بود یا هم در سامانه برگزار می شد .خانم …… از قبل زمان امتحان و شیوه ان را به بچه ها توضیح می دادند تا آماده باشند و زمان امتحان هم وقتی بود که اکثر کلاس موافق باشند و مخالفتی نباشد، معمولا در امتحانات سوالات از همه سطح وجود داشت و چینش سوالات از ساده به سخت بود بعد از امتحان ان ها را تصحیح می کردند و جواب صحیح را برای بچه ها می فرستادند (کد۶۷،۶۸،۷۵،۷۶،۱۲۸،۱۵۵)
مدیریت کلاس :
خانم …… معمولا سعی می کردند کلاس ها را در زمان مقرر شروع کنند و به پایان برسانند ،ولی گاهی به دلیل مشکلات فضای مجازی زمان انها کم و زیاد می شد و وقتی متوجه خستگی دانش آموزان می شد کلاس را به پایان می رساندند( کد۳۳،۱۳،۸۳،۵۴،۷۷)در حین تدریس هم خانم …… به بچه ها توجه زیادی داشتند که مطالب بدون مشکل توسط همه دریافت شود . بعضی مواقع در کلاس دانش اموزان از مباحث درسی فاصله می گرفتند و در مورد مطالب حاشیه ای صحبت می کردند که خانم …… به انها هشدار می داد (کد۹۸،۱۲۶،۱۲۱،۵۹)
نتیجه گیری:
مطابق مشاهداتی که در کلاس داشتم و کدهایی که در گزارشات مشخص کردم به این نتیجه رسیدم که در کلاس های زیست پایه دهم،یازدهم، و دوازدهم مدرسه …… که خانم …… تدریس در آن ها را به عهده داشتند،علی رغم مشغله کاری زیاد ایشان (سر گروه شهرستان ، و هماهنگ کردن مدارس …) و تازه کار بودن ایشان مدیریت کافی برای برگزاری کلاس ها و ارائه مطالب به بچه ها داشتند ، مطالب درسی را به خوبی مسلط بودند ،مشکلات دانش آموزان را گوش می دادند و ابهامات آن ها را برطرف می کردند، هم کادر مدرسه و هم دانش آموزان از ایشان راضی بودند.
در تدریس ابتدا از پیش سازمان دهنده ها استفاده می شد پس از آن تدریس مبحث جدید صورت می گرفت که از شیوه های مختلف تدریس استفاده می شد از جمله: تدریس تعاملی در سایت، شیوه سخنرانی در واتساپ ، فیلم های اسکرین در گروه های مختلف فرستاده می شدند. برای موارد مختلف معادل سازی می کردند ، از مثال های واضح استفاده می کردند و سعی می کردند متن درس را به زندگی روزمره بچه ها مرتبط کنند بعد از اینکه موضوع درس تمام شد خانم …… کار برگی به عنوان تکلیف در خانه به بچه ها می دادند که باید در زمان مقرر باید آنها را تحویل بدهند طریقه امتحان هم به صورت تستی در سایت بود ولی بیشتر ارزشیابی تکیه بر پرسش و پاسخ های کلاسی بود .با وجود تمام تلاش هایی که هم دانش آموزان و هم معلم انجام می دادند مشکلات عدیده ای در سامانه وجود داشت که قرار شد قبل از شروع امتحانات بررسی شود این مشکلات حل شوند.
7