تارا فایل

گزارش کارآموزی رشته حسابداری در جهاد کشاورزی




دانشگاه آزاد اسلامی
واحد ……………
گزارش کارآموزی برای دریافت درجه کارشناسی در رشته حسابداری

عنوان:
کارآموزی در حسابداری جهاد کشاورزی ………

استاد راهنما:
………………………

کارآموز:
…………

شماره دانشجویی:

…………………

سال 95

فهرست مطالب

عنوان صفحه

چکیده 1
مقدمه 1
میزان رضایت دانشجو از این دوره 1
فصل اول 2
مقدمه 2
تاریخچه تشکیل جهاد کشاورزی 2
اهداف و وظایف 4
الف_ سیاست گذاری ، برنامه ریزی و نظارت 4
ب_ امور پژوهش ، آموزش و ترویج 5
ج_ امور منابع طبیعی و آبخیزداری 6
د_ امور زیربنایی کشاورزی و توسعه روستایی 7
ه_ امور کشاورزی، دام و آبزیان 8
ز_ امور حمایتی 9
اهداف و وظایف دفتر آمار و فناوری اطلاعات 10.
شرح وظایف مدیریت امورمالی و ذیحساب سازمان 11
شرح وظایف اداره اعتبارات ، دریافت و پرداخت 13
شرح وظایف اداره رسیدگی به اسناد و دفتر داری 14
شرح وظایف اداره حقوق و دستمزد و امور بازنشستگان 15
شرح وظایف امین اموال 16
شرح وظایف معاونت برنامه ریزی و امور اقتصادی 17
شرح وظایف مدیریت امور برنامه و بودجه 18
فصل دوم 20
آشنایی با مکان کار آموزی (امور مالی ) 20
نمونه فیش حقوقی 23
نمونه کارهای انجام شده در دوره کار آموزی 24
صورت مغایرت 27
فصل سوم 29
گزارش کارآموزی 29
گزارش روزانه کارآموزی 29
محدودیت ها و پیشنهادات 32
ﻧﺘﯿﺠﻪ ﮔﯿﺮی 32

چکیده
اینجانب دوره کارآموزی خود را در واحد مالی جهاد کشاورزی گذرانده ام .
این دوره شامل گزارش ها ، و تجربیاتی است که در آموزش دانشگاه به مدت ۲۴۰ ساعت کارآموزی ، ثبت شده است و مقایسه اطلاعات و تئوری های مختلف صورت گرفته است ودر پایان از زحمات مسئولین جهاد کشاورزی کمال تشکر رادارم .
مقدمه
دانشجویان در پایان هر دوره تحصیلی احتیاج به گذراندن یک دوره کارآموزی جهت آشنایی بیشتر با نحوه کار وهمچنین آموزش آموخته های تئوری خود دارند.کارآموزی در نحوه یادگیری تاثیر بسیاری دارد به طوریکه بسیاری از دانشجویان در دوره کارآموزی نکاتی را می آموزند که در طول دوره تحصیلی حتی با آن برخورد نکرده اند.
اگر دانشجو دوره کارآموزی خود را در مکانی مناسب و با امکانات فراوان بگذارند به طوریکه آن مکان طوری باشد که بتوان از تجربه های افراد متخصص و فنی در زمینه آن شغل استفاده بهینه را کرد خیلی سریعتر وبهتر درباره آینده کاری خود می تواند تصمیم بگیرد و همچنین مواردی را آموزش دیده وتجربه هایی کسب میکند که بعدا در زمینه شغلی که انتخاب می کند برای او مفید می باشد پس باید در زمینه انتخاب مکان کارآموزی و استفاده درست و بهینه از تجربه افراد متخصص در آن مکان دقت داشت.

میزان رضایت دانشجو از این دوره
این دوره بسیار مفید و برای دانشجوحاعز اهمیت می باشد وهدف آشنایی با محیط کارگاهی ، کسب تجربه ، ایجاد و درک روابط بین مفاهیم و اندوخته های تئوری با روشها و کاربردهای عملی و اجرایی ، ایجاد ارتباط با محیط کار و تعیین میزان کاربرد تئوری در عمل بوده است.

فصل اول
مقدمه :
وزارت جهادکشاورزی یکی از مهم ترین و کلیدی ترین وزارتخانه های دولت است که براساس اصول متعدد قانون اساسی کشور ، مفاد سند چشم انداز بیست ساله کشور و مواد زیادی از قانون برنامه های چهارم و پنجم توسعه ، ماموریت های بزرگی در حوزه "تامین امنیت غذایی" و "خودکفایی در تولید محصولات اساسی و توسعه صادرات محصولات کشاورزی" "حفاظت از منابع طبیعی" و فراهم آوردن زمینه های رشد 6.5 % در بخش کشاورزی برعهده دارد. بی گمان دستیابی به چنین اهداف سترگی در حوزه کشاورزی ، مستلزم فراهم شدن زمینه تعاملات ، هماهنگی ها و همکاری های قانونی و ضابطه مند و ایفای وظایفی است که مستند به قانون مصوب مراجع ذیصلاح باشد. این وزارتخانه در تاریخ 6/10/1379 از ادغام دو وزارت جهاد
سازندگی و وزارت کشاورزی با تصویب مجلس شورای اسلامی تاسیس گردید. پس از ابلاغ این قانون و به استناد ماده (2) قانون مذکور ، شرح وظایف تفضیلی وزارت جهادکشاورزی توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور (سابق) تهیه و در تاریخ 2/4/1381 به تصویب هیات دولت رسید. همچنین شورای عالی اداری در نود و هشتمین جلسه خود و به استناد تصویب نامه شماره 1901/205240 مورخ 6/11/1380 ، در اجرای بندب ماده یک قانون برنامه سوم توسعه و به منظور اعطای اختیارات لازم به مسئولین واحدهای استانی ، شرح وظایف سازمان جهادکشاورزی استان ها را تصویب نمود.

تاریخچه تشکیل جهاد کشاورزی
پس از پیروزی انقلاب اسلامی بمنظور انجام اقدامات وسیع و سریع برای رفع محرومیت از روستاهای کشور ایران بنا به فرمان رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) نهادی به نام جهاد سازندگی در 27 خرداد 1358 تشکیل گردید. همزمان نیز وزارت کشاورزی ایران به ارائه خدمات در چارچوب وظایف و ماموریت های محوله خود از جمله کشاورزی و دامپروری مشغول بود .
با شروع جنگ تحمیلی عراق علیه جمهوری نوپای اسلامی ایران جهاد سازندگی علاوه بر رسالت اصلی خود که رسیدگی به آبادانی وارتقاء سطح زندگی مردم در مناطق محروم و روستائی بود با بسیج نیروهای مردمی و کارکنان جهاد سازندگی وظیفه خطیر و مهم پشتیبانی از جنگ ( ساخت سنگر ، راه ، کانال ، آبراه و…. ) نیروهای مسلح اعم از ارتش ، سپاه و بسیج را به عهده گرفت در این راه جهاد سازندگی استان اصفهان بیش از 630 نفر شهید تقدیم انقلاب اسلامی نمود از این رو امام خمینی نام سنگر سازان بی سنگر را به نیروهای اعزامی از طرف جهاد سازندگی اطلاق نمودند.
خدمات ارزشمند جهاد سازندگی در زمینه فعالیت های فرهنگی،بهداشت و درمان، عمران ،کشاورزی و دامپروری و بطورکلی سازندگی مناطق دور افتاده روستاها باعث گردید مجلس شورای اسلامی در سال 1362قانون تشکیل وزارت جهاد سازندگی را تصویب نماید. در این راستا وظایف و ماموریتهائی به جهاد سازندگی اضافه و یا حذف گردید.
سال 1369 مجلس محترم شورای انقلاب اسلامی قانون تفکیک وظایف دو وزارتخانه جهاد سازندگی و کشاورزی را تصویب نمود بموجب قانون مذکور وظایف مربوط به امور دام و طیور ، شیلات ، امور عشایر ، عمران روستائی ( امور راه ، آب و فاضلاب ، برق و صنایع روستائی ) ، آبخیزداری و منابع طبیعی به وزارت
جهاد سازندگی و کلیه وظایف مربوط به امور کشاورزی شامل زراعت ، باغبانی ، حفظ نباتات ، آب و خاک ،
مکانیزاسیون و تحقیقات کشاورزی به وزارت کشاورزی محول گردید.
سال 1379 بار دیگر طرح ادغام دو وزارتخانه در مجلس شورای انقلاب اسلامی مطرح و با هدف تجمیع وظایف و اصلاح ساختار اداری و تشکیلاتی و واگذاری امور غیر مرتبط با این دو وزارتخانه به سایر دستگاههای ذیربط ، وزارت جهادکشاورزی تاسیس و مورد تصویب نمایندگان محترم قرار گرفت و کلیه امور کشاورزی و دامپروری و ترویج و تحقیقات کشاورزی و…. در این وزارت تجمیع گردید در مراکز استانهاسازمان جهاد کشاورزی در مراکز شهرستانها مدیریت جهاد کشاورزی و در سایر بخشها و دهستانها مراکز ترویج وخدمات جهاد کشاورزی تشکیل گردید.
این وزارتخانه همواره اهداف عالیه رهبر کبیر انقلاب را سرلوحه برنامه ها و وظایف خود قرارداده و می کوشد در زمینه قطع وابستگی کشوربه دیگر کشورها در زمینه محصولات کشاورزی و سایر فرآورده های دامی و پروتینی و ترویج کشاورزی و استفاده بهینه از آب و خاک و مکانیزاسیون تلاش و فعالیت نماید.

اهداف و وظایف :
وزارت جهاد کشاورزی _ سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور
هیات وزیران در جلسه مورخ ٢/٤/١٣٨١ بنا به پیشنهاد شماره ٩٠٤١/٨٩_ ١٣٨٩٩/١٠٥ مورخ ٧/٩/١٣٨٠ سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و به استناد ماده (٢) قانون تشکیل وزارت جهاد کشاورزی – مصوب ١٣٧٩_ شرح وظایف تفضیلی وزارت جهاد کشاورزی را به شرح زیر تصویب نمود:

الف_ سیاست گذاری ، برنامه ریزی و نظارت:
١_ تعیین سیاست ها و راهبردهای مربوط به بخش کشاورزی ، توسعه و عمران روستاها و مناطق عشایری و همچنین تنظیم و اجرای برنامه های توسعه کشاورزی در چارچوب سیاست های توسعه پایدار.
٢_ انجام بررسی ها و اقدامات لازم به منظور برنامه ریزی تولید و تامین نیاز کشور به محصولات و فرآورده های کشاورزی و دامی و توسعه صادرات با رعایت مزیت های نسبی در چارچوب سیاست های بازرگانی کشور.
٣_ تهیه تدوین اجرا و به هنگام سازی نظام های اطلاع رسانی کشاورزی و روستایی و استقرار نظام های آماری .
٤_ تهیه استانداردها و ضوابط و برنامه ریزی لازم در زمینه تاسیسات و زیرمساخت های مورد نیاز تولید و تولید کنندگان بخش کشاورزی.
٥_ نظارت و ارزشیابی عملکرد و فعالیت های موسسات و شرکت های وابسته به وزارتخانه و ایجاد هماهنگی های برنامه ای و عملیاتی لازم.
٦_ نظارت و ارزشیابی برنامه ها، طرح ها، فعالیتها و اقدامات در حیطه وظایف وزارت جهاد کشاورزی به منظور سنجش میزان کارایی و اثر بخشی آن ها .
ب_ امور پژوهش ، آموزش و ترویج :
١_ انجام پژوهش های کاربردی و توسعه ای در زمینه های زیر
الف_ آب و خاک ، اصلاح بذر و نهال ، اصلاح نژاد، پرورش دام و آبزیان ، جنگل و مرتع و آبخیزداری آفات و بیماریهای گیاهی و راه های مبارزه با آن .
ب_ بهره برداری از فنون پیشرفت بیوتکنولوژی و مهندسی ژنتیک در بخش کشاورزی ، تدوین شیوه های مناسب و استفاده از فناوری های نوین توسعه کشاورزی و دامی متناسب با شرایط اقلیمی و جغرافیایی کشور.
ج_ افزایش بهره بروری ، کاهش ضایعات و بهبود کیفی تولید محصولات و فرآورده های بخش کشاورزی.
د_ بیماری ها ، مایه ها ، سرم ها و مواد بیولوژیک لازم برای پیشگیری و مبارزه با بیماری های دامی آبزیان و مشترک انسان و دام و تهیه و تولید آنها در کشور.
٢_ حفاظت جمع آوری ، ارزیابی ، احیا و توسعه ذخایر توارث ژنتیکی ، تنوع زیستی گیاهی و ژرم پلاسم گیاهان زراعی ، باغی ، زینتی ، دارویی ، مرتعی ، جنگلی و دام و آبزیان و میکروارگانیزم ها و حشرات مفید و زیان آور کشاورزی در چارچوب وطایف محول شده .
٣_ مطالعه و تحقیق به منظور توسعه کشاورزی و ارتقای جایگاه آن در اقتصاد ملی و توسعه روستایی و عشایری.
٤_ برنامه ریزی و اجرای آموزش های علمی – کاربردی و فنی – حرفه ای شاغلان بخش کشاورزی و صنایع روستایی در چهارچوب سیاست های مصوب و همچنین آموزش روش ها و فنون نوین کشاورزی و دامداری به تولید کنندگان مربوط .
٥_ مطالعه، طراحی و بهینه سازی الگوها و نظام های تولید و بهره برداری در بخش کشاورزی و ارزیابی و اصلاح مستمر آنها.
٦_ برنامه ریزی و ارائه نتایج پژوهش های انجام شده به کارکنان ، تولید کنندگان و بهره برداران بخش کشاورزی و نیز شناخت مسائل و مشکلات آنها و اقدام در جهت رفع آن از طریق اجرای برنامه های ترویجی.

ج_ امور منابع طبیعی و آبخیزداری:
١_ بررسی و مطالعه جامع حوزه های آبخیز کشور به منظور تهیه طرح های آبخیز داری و جلوگیری از فرسایش خاک و تهیه برنامه جامع استفاده از اراضی کشاورزی و منابع طبیعی و بهره برداری بهینه از این اراضی .
٢_ برنامه ریزی و انجام اقدامات لازم به منطور جلوگیری از تغییر و تبدیل کاربردی اراضی کشاورزی و جنگل.
٣_ حفظ، احیاء گسترش ، حمایت و بهره برداری صحیح از جنگل ها و مراتع طبیعی و دست کاشت کشور و فراهم نمودن زمینه اجرای طرح های بزرگ جنگل کاری ، جنگل داری ، مرتع داری، ایجاد پارک های جنگلی و تفریگاه های طبیعی در چارچوب هدف ها و سیاست های توسعه پایدار و اعمال نظارت های لازم .
٤_ برنامه ریزی و اجرای طرح های آبخیزداری و تثبیت شن های روان وبیابانی زدایی.
٥_ تشخیص و تفکیک حریم قانونی اراضی ملی از مستثنیات اشخاص حقیقی و حقوقی و واگذاری منابع ملی به نام دولت جمهوری اسلامی ایران و اجرای مقررات مربوط به مدیریت و واگذاری اراضی ملی و دولتی در چارچوب قوانین و مقررات موجود.
د_ امور زیربنایی کشاورزی و توسعه روستایی:
١_ توسعه مکانیزاسیون با توجه به ویژگیهای اقلیمی و فرهنگی مناطق مختلف و ارائه خدمات حمایتی و فنی مورد نیاز.
٢_ یکپارچه سازی اراضی، احداث راه های بین مزارع، تجهیز و نوسازی مزارع و باغ ها به منظور استفاده موثر از منابع و نهادهای کشاورزی و ارتقای بهره وری در فرآیند تولید با تاکید بر بهبود بهره وری از آب.
٣_ برنامه ریزی و انجام اقدامات لازم در زمینه حفظ و اصلاح خاک و فراهم آوردن موجبات بهره برداری مطلوب از آن.
٤_ فراهم آوردن موجبات لازم به منظور افزایش اثر بخشی و بازدهی آبیاری در مزارع و باغ ها.
٥_ برنامه ریزی برای انتقال آب شبکه های ٣و٤ و انهار سنتس و قنوات ، توزیع و مصرف آب کشاورزی و انجام اقدامات لازم به منظور احداث، و نگهداری تاسیسات مربوط در چارچوب قوانین موجود.
٦_ انجام وظایف ناشی از اجرای قانون توزیع عادلانه آب – مصرف ١٣٦١_ و اصلاحات بعدی آن.
٧_ برنامه ریزی و انجام مطالعات لازم به منظور طراحی و اجرای طرح های کوچک توسعه منابع آب پس از کسب مجوز لازم از مقررات نیرو.
٨_ برنامه ریزی و اقدامات لازم در جهت احداث، نگهداری و بهره برداری از بنادر شیلاتی و تاسیسات زیربنایی با رعایت وظایف سایر وزارتخانه ها.
٩_ برنامه ریزی، اتخاذ تدابیر و پیش بینی ساز و کارهای لازم به منظور توسعه و عمران روستاها با هماهنگی سایر دستگاه ها.
١٠_ برنامه ریزی و ساماندهی کوچ و اسکان عشایر در چهارچوب طرح های جامع ناحیه ای.
١١_ توسعه و حمایت صنایع کوچک تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی و صنایع روستایی در چارچوب سیاستهای صنعتی کشور.
ه_ امور کشاورزی، دام و آبزیان:
١_ برنامه ریزی و اتخاذ تابیر لازم به منظور افزایش بهره وری از عوامل و منابع تولید کشاورزی و دستیابی به الگوهای کشت متناسب با منابع آب در دسترس، ظرفیت های تولید و شرایط اقلیمی مناطق مختلف کشور.
٢_ تامین بهداشت دام و فرآورده های مربوط به آن و مبارزه با بیماریهای دامی و مشترک انسان و دام، قرنطینه دام و کنترل بهداشتی کشتارگاه ها و نظارت بهداشتی بر مراتع، آبشخورها ، محل نگهداری دام، کارخانه های تولید خوراک دام و سایر تاسیسات و مراکز تهیه ، نگهداری و عرضه فرآورده های خام دامی.
٣_ نظارت و کنترل بر تولید، واردات و مصرف مایه ها و سایر مواد بیولوژیکی مورد مصرف دامی. .
٤_ برنامه ریزی و انجام اقدامات لازم به منظور ایجاد و گسترش شبکه های پیش آگاهی و مراقبت ، پیشگیری، قرنطینه گیاهی و تشخیص و مبارزه با آفات و بیماریهای عمومی ، همگانی و سایر آفات و بیماری های گیاهی و نظارت بر ورود، تولید توزیع و مصرف سموم مورد نیاز بخش کشاورزی با رعایت شاخص های زیست محیطی کشور..
٥_ برنامه ریزی و تهیه و اجرای طرح های مربوط به حفظ منابع دام، طیور و اصلاح نژاد و بهبود تغذیه دام.
٦_ توسعه کمی و کیفی تولیدات دامی و تدوین واجرای نظام دامداری کشور و ساماندهی کشتارگاه ها .
٧_ برنامه ریزی و اتخاذ تدابیر لازم در جهت حفظ احیاء توسعه و بهره برداری مناسب از منابع آبزی آب های تحت حاکمیت و صلاحیت دولت جمهوری اسلامی ایران و توسعه آبزی پروری در کشور.

ز_ امور حمایتی:
١_ حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و استفاده از تسهیلات اعتباری بانک کشاورزی و سایر منابع بانکی و تشکیل صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی و روستایی با مشارکت تولید کنندگان و فراهم آوردن تسهیلات لازم برای تامین اعتبارات مورد نیاز تولید کنندگان بخش کشاورزی.
٢_ اجرای سیاست ها و روش های حمایتی و بیمه ای به منظور حمایت از تولید کنندگان ، تولیدات و تاسیسات بخش کشاورزی و پرداخت خسارت به تولید کنندگان خسارت دیده براساس سیاست های اتخاذ شده .
3_ فراهم آوردن زمینه های لازم برای تامین و توزیع نهاده های کشاورزی و دامی، دارو، سرم و سایر مواد بیولوژیک از طریق بخش غیر دولتی و در صورت لزوم توسعه وزارتخانه و اعمال نظارت های لازم در این زمینه.
.
* اهداف و وظایف دفتر آمار و فناوری اطلاعات :
* ایجاد ارتباط متقابل با کلیه واحد های تابعه وزارت جهاد کشاورزی جهت دریافت و شناخت نیازهای آماری و طبقه بندی و اولویت بندی آنها .
* گرد آوری ،طبقه بندی ، پردازش آمار و اطلاعات بخش کشاورزی و نهایتاً ایجاد نظام آماری متناسب با نیاز وزارت متبوع .
* تهیه طرحها و فرمهای جمع آوری ، نگهداری ، استخراج و بهنگام سازی آمار و اطلاعات ، اسناد و مدارک فنی و تخصصی و ارایه خدمات مربوط به نحو بهره برداری از آنها .
* مطالعه ، بررسی، تدوین ، تصویب، نظارت عنداللزوم اجرای طرحهای آماری در سطح وزارتخانه متبوع .
* همکاری در استقرار شبکه اطلاع رسانی آماری در سطح وزارت جهاد کشاورزی .
* همکاری در طراحی و استقرار نظام آمارهای ثبتی در زیربخشهای اجرایی وزارت جهاد کشاورزی .
* تهیه و اجرای طرحهای آماری با استفاده از تکنولوژی سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی GIS .
* برنامه ریزی و سیاست گذاری و هماهنگی در خصوص اجرای پروژه های سنجش از دور و تهیه داده های ماهواره ای مورد نیاز معاونت برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی از طریق منابع داخلی و خارجی .
* نظارت ، هماهنگی و ارایه خدمات مشاوره ای جهت تهیه سخت افزار و نرم افزار های پایه و کاربردی به کلیه واحد های ستادی وزارت جهاد کشاورزی .
* نظارت ، هدایت ، تولید ، راهبری و نگهداری سیستم های اطلاعاتی کاربردی مورد نیاز و پیشنهاد استاندارد های لازم بر مبنای فن آوریهای نوین تولید نرم افزار .
* طراحی ، تولید و بهنگام سازی بانک های اطلاعاتی کشاورزی .
* مطالعه و بهره گیری از فناوری اطلاعات در خصوص تولید ، و ارایه آمار و اطلاعات .
* استقرار زیر ساخت های مناسب شبکه ارتباط داده ای در سطح وزارت به منظور در اختیار قرار دادن خدمات اینترنتی و اینترانتی و راهبری آن و همچنین تدوین استاندارد های لازم در خصوص طراحی و پیاده سازی آن .
* تهیه نشریات آماری ادواری و گزارشات تحلیلی آمار و اطلاعات کشاورزی .
شرح وظایف مدیریت امورمالی و ذیحساب سازمان :
1. اعمال نظارت مالی و انطباق دریافت ها و پرداخت ها با قوانین و مقررات جاری کشور
2. نگهداری و تنظیم حسابها مطابق قوانین و مقررات و ضوابط مربوطه و ارسال آن به مراجع ذیربط
3. تهیه وم تنظیم گزارش تفریغ بودجه در پایان هر سال و ارسال آن به مراجع ذیربط
4. نگهداری حساب اعتبارات بر اساس قوانین بودجه سالیانه کشور
5. حفظ و نگهداری اسناد و دفاتر مالی مطابق ضوابط دیوان محاسبات کشور
6. نگهداری و تحیول وجوه و نقدینه ها و سپرده ها و اوراق بهادار
7. نگهداری حساب اموال دولتی و نظارت بر حساب اموال مذکور و همچنین نظار بر انبارها
8. نگهداری حساب درآمدها و تهیه و تنظیم گزارشات مربوط به تفکیک منابع درآمدی
9. تامین اعتبار حواله های صادره از سوی مقامات مجاز به منظور اختصاص تمام و یا قسمتی از اعتبار مصوب برای هزینه معین
10. دراختیار قرار دادن تنخواه گردان پرداخت به عاملین و مسئولین امورمالی شهرستان ها با تائید مقامات مجاز برای برخی از هزینه ها و پیگیری های لازم جهت واریز آن
11. تهیه و تنظیم و پرداخت لیست حقوق و مزایای کارکنان شاغل ، بازنشسته و موظفین
12. معرفی عاملین و مسئولین امورمالی و امناء اموال و نظارت بر عملکرد آنان
13. افتتاح حسابهای مورد لزوم جهت انجام امور دریافت و پرداخت سازمان و حسب مورد انسداد حسابهای غیر ضروری با مجوز سازمان اقتصادی و دارایی
14. همکاری با معاونت برنامه ریزی و امور اقتصادی به منظور بودجه سالیانه سازمان
15. درخواست تنخواه حسابداری از خزانه به منظور پرداخت تعهدات قابل پرداخت مطابق با موافقن نامه های مبادله شده
16. نظارت و نگهداری و حفظ سوابق و اسناد مالی و پیگیری جهت امحاء اسناد در موعد مقرر طبق قانون دیوان محاسبات کشور
17. همکاری و پیگیری در زمینه دوره ها و برنامه های آموزشی و افزایش اطلاعات فنی و تخصصی کارکنان و عاملین ذیحساب و کارپردازان و امناء اموال
18. شرکت در جلسات کمیسیون های مناقصه و مزایده و سایر جلسات جهت تصمیم گیری و اظهارنظر به مدارک و اسناد مناقصه و تنظیم صورتجلسات مربوطه
19. پیگیری جهت مانده وجوه اعتبارات جذب نشده هزینه ای تا آخرسال مالی هزینه ایی و وجوه جذب نشده اعتبارات تملک دارائیها تا آخر سال مالی تملکی و بستن حسابها
20. ارزیابی عملکرد واحدها و مدیریت ها با توجه به نتایج گزارشات مالی و اعلام نقاظ ضعف و قوت ( طی جداول و نموداریها مصرف اعتبارات )

شرح وظایف اداره اعتبارات ، دریافت و پرداخت
 صدور درخواست وجه اعتبارات هزینه ای و سرمایه ای عهده خزانه معین استان
 پیگیری درخواست وجه های صادره تا مرحله دریافت اعتبار
 صدور اسناد حسابداری اعتبار مصوب تخصیص اعتبار ، درآمد ها و اصلاحیه موافقتنامه ها
 نگهداری حساب اعتبارات بر حسب برنامه ها و طرح ها و تهیه گزارشات لازم
 تامین اعتبار حواله های صادره از سوی مقامات مجازبراساس لیست های توزیعی وثبت هزینه های انجام شده
 انطباق عملیات ثبت شده در سیستم اعتبارات با سیستم حسابداری و رفع مغایرت احتمالی
 تهیه گزارشات مربوط به اعتبارات و ارسال آن جهت بهره برداری ریاست محترم و معاونین سازمان و مجریان طرحها و عاملین مسئول امور مالی و سایر مراجع ذیربط حسب مورد
 ارسال اعتبارات به شهرستانها همراه با مکاتبات مربوطه
 اخذ صورتحساب بانکی ردیف های درآمدی و اخذ تاییدیه از خزانه
 صدور اسناد حسابداری وصول درآمد ها و واریز آن به حساب خزانه
 پاسخگوئی به مکاتبات سازمانهای تابعه و شهرستانها و سایر موارد ارجاعی توسط مدیریت
 صدور اسناد پرداخت های قطعی و غیر قطعی
 دریافت دسته چک از بانک و صدور چک
 پیگیری امور بانکی
 پیگیری امور خزانه استان و اداره کل امور مالیاتی
 صدور اسناد حسابداری حقوق و تنظیم فرم 1/5 سازمان بازنشستگی
 صدور سند حسابداری هزینه های فوت ، ازدواج ، پاداش پایان خدمت بازنشستگان و نقل و انتقال
 صدور سند حسابداری حقوق بازنشستگان و موظفین
 پیگیری جهت تسویه حساب ، حسابهای سنواتی ( علی الحساب ، پیش پرداخت و … )
 پیگیری جهت استرداد سپرده حسن انجام کار جهت پرداخت به پیمانکاران
 ثبت و نگهداری کلیه تضمینات

شرح وظایف اداره رسیدگی به اسناد و دفتر داری
 بررسی اسناد هزینه های ارسالی از طریق عاملین و مسئول امور مالی و انطباق آنها با قوانین و مقررات و ضوابط اجرائی قانون بودجه و موافقت نامه های مبادله شده با سازمان مدیریت و برنامه و بودجه
 اعلام نظر درخصوص پیش نویس قراردادها مطابق قوانین و مقررات مالی
 صدورسندحسابداری تنخواه گردان های واریزی و اسناد هزینه سنوات قبل عاملین
 بررسی و رسیدگی کلیه اسناد حسابداری و انطباق آن با قوانین، مقررات ، بخشنامه ها ، دستورالعمل ها ضوابط اجرائی قانون بودجه و موافقت نامه های مبادله شده با سازمان مدیریت وب رنامهر یزی کشور
 رسیدگی به صدور وضعیت پیمانکاران و مشاورین طبق بخشنامه های سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور مفاد قرارداد مربوطه
 بررسی لیست حقوق و مزایای ماهیانه از حیث احکام ، صحت کسورات محاسبه شده و مزایایا پرداخت شده مطابق قوانین و مقررات و دستورالعمل ها
 بررسی لیست حقوق ماهیانه بازنشستگان و موظفین از حیث کسورات محاسبه شده و حقوق پرداختنی طبق حکم
 پاسخگویی به استعلام های واحدها و سازمانهای مرتبط بخصوص تامین اجتماعی و سازمان اقتصاد و دارائی
 کنترل بررسی تسویه حسابهای سنوات قبل از قبیل علی الحساب ها و پیش پرداختها
 پاسخگویی به استعلام های واحدها و سازمانهای مرتبط( به خصوص تامین اجتماعی و سازمان اقتصاد و دارائی)
 پیگیری رفع واخواهی احتمالی صورتحساب ها تا ثبت آن در گزارش تفریغ بودجه کل کشور
 مقابله حساب و تطبیق مانده ها با شرکتها و سازمانها و سایر اشخاص حقوقی
 اعمال کنترل های داخلی و بررسی صحت مانده حسابها
 پیگیری قراردادهای راکد و تعیین تکلیف قراردادها و مانده احتمالی
 جمع آوری اسناد حسابداری پس از تکمیل امضاءهای مجاز و تحویل به بایگانی
 سایر موارد ارجاعی از طرف مدیریت

َشرح وظایف اداره حقوق و دستمزد و امور بازنشستگان
 ورود اطلاعات مربوط به کسورات ماهیانه و حقوق و مزایای شاغلین و اعمال تغییرات بعدی
 تنظیم لیست حقوق و مزایا و کسورات ماهیانه پس از اعمال کنترل های لازم و صدور فیش حقوقی
 صدور اسناد حسابداری حقوق و تنظیم فرم 1/5سازمان بازنشستگی
 تنظیم لیست پرداخت های موردی از قبیل پاداش و عیدی و
 بررسی احکام و صدور سند حسابداری هزینه های فوت ، ازدواج ، پاداش پایان خدمت بازنشستگان و نقل و انتقال
 رسیدگی احکام صادره توسط اداره کل امور اداری و تطبیق آن با قوانین و مقررات
 تهیه مستندات و بخشنامه های مربوط به حقوق و مزایا ، کسورات حقوق و بازنشستگان
 ورود احکام و برقراری حقوق و عائله مندی و کسورات و موظفین
 تنظیم موازنه و منظور نمودن اسامی بازنشستگان و موظفین در تغییرات حقوق ماهانه (فرم 1/1 سازمان بازنشستگی ) به منظور دریافت اعتبار حقوق
 تنظیم لیست حقوق بازنشستگان و موظفین و صدور فیش حقوقی و تحویل آن به سازمان بازنشستگی
 صدور سند حسابداری حقوق بازنشستگان و موظفین
 تنظیم لیست کسورات حقوق ماهیانه بازنشستگان و موظفین
 بررسی و کنترل سن فرزندان بازنشستگان و موظفین که حق عائله مندی دریافت می نمایند
 مراجعه به سازمان بازنشستگی جهت اعتبار و تسویه حساب پایان سال
 تنظیم لیست عیدی پایان سال بازنشستگان و موظفین و سایر پرداختهای موردی بازنشستگان
 درخواست استرداد کسور مازاد بر رسی سال از سازمان بازنشستگی و تهیه فرم های مربوطه
 سایر موارد ارجاعی توسط مدیریت

شرح وظایف امین اموال
 مسئولیت حفظ و نگهداری اموال و کالاهائی که در ابوابجمعی او قرار دارد
 مسئولیت حفظ و نگهداری اوراقی که در حکم وجه نقد است
 تنظیم صورتحساب ها و دفاتر اموالی
 تحویل و تحول اموال تحت ابوابجمعی
 تنظیم فر مهای اموالی و ارسال آن به مراجع مربوطه
 کنترل اموال موجود در واحد به طور دوره ای
 ارائه پیشنهاد و در مورد اموال فرسوده که باید از گردش خارج شود
 دریافت اموال جدید و توزیع آن بین واحدهای تحت ابوابجمعی و ثبت و نگهداری و حسابها آنها
 مراقبت در حفاظت فیزیکی اموال و عندالزوم تهیه گزارش های لازم برای رئیس واحد مربوطه  نگهداری حساب اموال غیرمنقول و همچنین سوابق مربوط به آنها و ارائه سند مالکیت برای ارسال به مراجع ذیربط
شرح وظایف معاونت برنامه ریزی و امور اقتصادی
– انجام بررسی های مختلف در عرصه تولید کشاورزی استان جهت دستیابی به شاخص ها و الگوهای توسعه بخش در استان
– انجام بررسی های اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی در خصوص ایجاد بستر مناسب به منظور اصلاح و بهبود الگوی غذائی رایج در استان و تدوین برنامه توسعه پایدار بخش کشاورزی در چارچوب سیاست ها و برنامه های مصوب
– راهبری و اجرای سیاست ها و برنامه های کلان دستگاه در زمینه فناوری اطلاعات و ارائه خدمات لازم جهت بهبود ارتباطات شبکه اتوماسیون سازمان استان در راستای کارآمدسازی شبکه اطلاعات رایانه ای
– جمع آوری آمار و اطلاعات کشاورزی استان و تجربه و تحلیل آنها و تهیه گزارشات لازم جهت ارائه به مراجع ذیربط
– اجرای سیاست ها و خط مشی های وزارت جهادکشاورزی در زمینه بازرگانی و بیمه محصولات کشاورزی در استان
– انجام برنامه ریزی لازم جهت ساماندهی بازارهای محصولات کشاورزی در منطقه و طراحی سیستم توزیع مناسب جهت عرضه محصولات مختلف کشاورزی و برآورد قیمت خرید تضمینی
– تعیین و برآورد میزان خسارات وارد شده به کشاورزان به واسطه حوادث غیرمترقبه و شرایط نامساعد محیطی و برنامه ریزی جهت تامین پرداخت های جبرانی لازم
– انجام هماهنگی های لازم با مراجع داخل و خارج از سازمان استان جهت تامین منابع مالی جبران خسارت بهره برداران بخش کشاورزی
– برنامه ریزی لازم جهت گسترش زمینه های کارآفرینی و ایجاد اشتغال در بخش کشاورزی استان در راستای سیاست های مصوب
– زمینه سازی برای جذب و هدایت سرمایه گذاری غیردولتی در بخش کشاورزی استان
– تنظیم بودجه مورد نیاز سالانه بخش کشاورزی با توجه به برنامه های کلان سازمان
– تدوین برنامه های بلندمدت مطابق بر سود کوتاه مدت برای بخش کشاورزی
– تدوین برنامه های خاص و ویژه در مقاطع مختلف از جمله حوادث ، …

شرح وظایف مدیریت امور برنامه و بودجه
هماهنگی و هدایت واحدهای مختلف سازمان در تدوین برنامه های پیشنهادی و تلفیق برنامه های مختلف جهت برنامه ریزی جامع در مقاطع مختلف زمانی تهیه پیش نویس موافقتنامه های پروژه های تملک دارائی های سرمایه ای سازمان با هماهنگی معاونت ها و مدیریت های اجرائی سازمان و طرح در کمیته های برنامه ریزی شهرستانها و مبادله موافقنتامه با معاونت برنامه ریزی و اقتصادی استانداری تنظیم بودجه مورد نیاز سالیانه با توجه به برنامه های کلان سازمان در قالب دستورالعمل های مربوط و هماهنگی لازم جهت تخصیص و توزیع بودجه به واحدهای مختلف انجام اقدامات لازم به منظور اخذ و تخصیص اعتبارات جاری ، عمرانی و ارزی و سایر منابع اعتباری سازمان و ابلاغ آن کنترل و نظارت بر هزینه کرد اعتبارات براساس طرح ها ، برنامه ها و موافقتنامه های مصوب و ارائه گزارش های لازم کنترل و دریافت اطلاعات مربوط به جذب ریالی و پیشرفت فیزیکی شهرستان ها و درج در سامانه یکپارچه کنترل و نظارت وزارت کشور

فصل دوم
آشنایی با مکان کار آموزی (امور مالی ) :
وزارت جهاد کشاورزی که فعالیتهای ان مربوط میشود به مکانیزاسیون کردن کشاورزی در سطح کشور و اما فعالیتهای امورمالی جهاد کشاورزی که من دوره کاراموزی خود را در آن گذرانده ام .این چنین بود که……..
امورمالی ازچند قسمت داخلی تشکیل شده است:
1-ممیزی
2-اموال
3-اعتبارات
4-صدور چک
5-سند رسمی
6-قراردادها
7-انبارها
وغیره………می باشد.
سیستم کاری به این صورت است که سازمان برنامه وبودجه وزارت کشور بودجه ای را جهت کارهای کشاورزی به وزارت کشاورزی تخصیص می دهد و این وزارت بودجه را بین استانهای کشورتقسیم کرده واستان بودجه را به شهرستانهای مربوط تخصیص می دهد این بودجه وقتی که به حساب امورمالی شهرستان مربوط واریز می شود امور مالی از طریق کارهای مختلف انرا هزینه میکند.

مثلا جهت هزینه های جانبی شهرستان از قبیل تعمیر و سرویس ماشین الات وتعمیر ساختمان و غیره به یک نفر کارمند وزارت که رسمی و واجد شرایط می باشد مبلغی به عنوان تنخواه پرداخت می کند که نحوه پرداخت به این صورت است که ابتدا درخوست وجه نوشته می شود.
این در خواست توسط رئیس مربوطه امضاء می شود.امور مالی پس از بررسی مبلغ در خواستی را حواله وسند زده به شرح ذیل:
تنخواه گردان آقای جمشیدی 50000
بانک پرداخت 50000
پرداخت به آقای جمشیدی بابت تنخواه

وپس ازامضاء جهت تایید به دفترمدیر ارسال کرده تا با امضاء مدیرآماده پرداخت شود سپس سند مربوط به قسمت صدور چک رفته و چک ان صادر می شود و بعد از هزینه کردن توسط تنخواه گردان فاکتورهای مربوط به امور مالی داده می شود تا مورد بررسی قرار بگیرند ودر نداشتن اشکالات فاکتوری از قبیل خط خوردگی مبلغ و تاریخ *داشتن تاریخ صحیح صورت داشتن ادرس و مهر فروشنده فاکتور تحویل گرفته شده و از حساب تنخواه گردان کسر و به حساب هزینه مربوط برده می شود که ثبت ان نیزبه شرح ذیل می باشد:

هزینه سوخت 50000
تنخواه گردان آقای جمشیدی 50000
دریافت هزینه از آقای جمشیدی بابت تسویه تنخواه

ویا اگر پرداخت بصورت هزینه قطعی می باشد دیگر مبلغ مربوط با دریافت فاکتور مستفیم به شخص پرداخت می شود به شرح ذیل :

هزینه سوخت 5000
بانک جاری 5000
پرداخت به آقای جمشیدی بابت هزینه

و اگر سازمان مربوط بخواهد پروژه های خود را جهت کارهای بزرگ مانند کانال کشی یا تسطیح اراضی کشاورزان به پیمانکاران واگذار کند انرا به مناقصه گذاشته و کار را به شرکتی که برنده مناقصه شده واگذار میکند.
بدین صورت که سازمان مربوط نحوه اجرای کار در یکی از روز نامه ها گزارش کرده وازپیمانکاران جهت شرکت در مناقصه دعوت به عمل می اید شرکتهایی که می خواهند در این مناقصه شرکت کنند باید 5% از مبلغ مورد نظر سازمان را به حسابی که به انها اعلام می شود، واریز کنند و همواره اساس نامه و اخرین تغییرات شرکت در مناقصه شرکت می کنند و کسی که کمترین مبلغ را به شرکتهای دیگر پیشنهاد کند برنده مناقصه می شود اگر قادر و حاضر به انجام کار باشد کار را انجام می دهد ولی اگر حاضر به انجام کار نشود5% واریزی شرکت در مناقصه ان شرکت توسط سازمان ضبط شده وکار به شرکت بعدی واگزار می شود وپس از پایان کار با ارائه صورت وضعیت مبا لغ هزینه کرد وپس از تائید ناضران مربوط و مدیران دریافت میکند ونحوه پرداخت به این صورت است که از مبلغ صورت وضعیت5% به حساب داریی و6/6درصد به حساب تامین اجتماعی و10%به عنوان حسن انجام کار از صورت وضعیت کسر شده و به شرکت مربوط پرداخت می گردد که از ان10% باقی می ماند پس از پایان صورت وضعیت 5%ان به شرکت پرداخت شده 5%باقی مانه پس از تحویل قطعی کار و گذراندن دوره تضمین به ان شرکت پرداخت می کند.
حسابداری انبارها به این صورت می باشد که سازمان مربوط اقلام و اجناس راکه خریداری می کند تحویل انبار داده ورسید انبار می کند و کاردکس می شود که مو جودی اجناس محفوظ بماند و با توجه به نیاز از انبار خارج می شود و با هر خروج مقداری از کاردکس کسر شده تا موجودی به صفر برسد.
حسابهای اموال به این صورت می باشد که وقتی اموال جهت سازمان خریداری می شود مانند کولر*صندلی و غیره بر چسب اموال خورده و توسط امین اموال تحویل شخص مربوط به نام جمعداراموال می شود که این اموال به صورت موجود تا زمانی که قابل استفاده هستند می باشد و در زمانی که به صورت اسقاط واز رده خارج محسوب شدند از موجودی جمعدار اموال واموال سازمان سازمان کسر و به انبار اسقاط ارسال می شود تا به صورت مزایده به پیمانکارن فروخته شود.مزایده به این صورت می باشد که هرکس بالاترین قیمت را پیشنهاد دهد اجناس به ان فروخته می شود.
نمونه فیش حقوقی

نام ونام خانوادگی: نام شهرستان:امیدیه (فیش حقوق ومزایای مردادسال1387جهاد کشاورزی استان خوزستان)

حقوق ومزایا

مبلغ

کسورات

مبلغ

نام بدهی

کل بدهی

اقساط

مانده

سایر اطلاعات

حقوق
حق جذب
سختی کار
تفاوت تطبیق
ف.سه گانه
جذب نقاط محروم
ف.تعدیل
حداقل دریافتی
کمک هزینه مسکن
اضافه کار
ایاب وذهاب
ت.اجتماعی س. ک
بیمه عمر س.ک
بیمه دانا

مالیات
تامین اجتماعی
بیمه دانا
بیمه عمروحوادث
ص جهادکشاورزی

وام صندوق15001

20000000

500000

14500000

شماره پرسنلی: 10190002
شماره حساب: 65 /547914
پس اندازتعاونی اعتبار:0
پس اندازصندوق شرکت:0

روز کارکرد:
ساعت اضافه کار :

وضعیت مرخصی سال 1387 مدت

حقوق ومزایا:

جمع کسورواقساط وام:

مبلغ قابل پرداخت:
نمونه کارهای انجام شده در دوره کار آموزی :
در دوره کار آموزی خود در اداره جهاد کشاورزی و در واحد امور مالی مشغول به کار آموزی بودم و در تهیه مدارک مربوط به حسابداری آموزش لازم را دیدم .
مثال عمیلیاتی درموردجهادکشاورزی:
1- جمع فروش نقدی پنجم اسفند1370 موسسه سپهر به موجب نوار ماشین صندوق بالغ بر 300000 ریال و وجه نقد شمارش شده در پایان همان روز بالغ بر 299000 ریال باشد.
مطلوب است:
الف) وجه نقد شمارش شده نسبت به جمع نوار ماشین صندوق 1000 ریال کسری داشته باشد.
ب) وجه نقد شمارش شده 302000 ریال باشد.
الف: 5/12 صندوق 299000
کسور و اضافات صندوق فروش 1000
فروش 300000
ب: 5/12 صندوق 302000
فروش 300000
کسور و اضافات صندوق 2000
2- عملیات زیر در مورد یکی از حسابهای تنخواه گردان شرکت آلفاست:
1- پرداخت 500000 ریال وجه نقد به عنوان تنخواه گردان به آقای احمدی.
2- ارائه مدارک مربوط به مخارج انجام شده توسط آقای احمدی به شرح زیر:
پرداخت بابت نوشت افزار 120000
پرداخت بابت خرید ماشین حساب 240000
پرداخت بابت خرید بنزین 30000
پرداخت بابت تعمییر اتومبیل 20000
3- صدور چک به مبلغ 410000 ریال در وجه آقای احمدی.
4- شرکت تصمیم به بستن حساب تنخواه گردان آقای احمدی نموده است. آقای احمدی 230000 ریال وجه نقد و مدارک مخارج زیر را تحویل داده است.
پرداخت بابت خرید قند و چای 60000
پرداخت بابت هزینه نصب کولر 50000
پرداخت بابت هزینه کرایه اتومبیل 80000
پرداخت بابت خرید وسایل بهداشتی 80000
مطلوب است : انجام ثبت های لازم با استفاده از دو روش ثابت و متغییر.
ثابت متغییر
1- تنخواه گردان 500000 تنخواه گردان 500000
وجه نقد 500000 وجه نقد 500000
2-هزینه ها: هزینه ها:
نوشت افزار 120000 نوشت افزار 120000
خرید ماشین حساب 240000 خرید ماشین حساب 24000
بنزین 30000 بنزین 30000
تعمیر 20000 تعمیر 20000
وجوه نقد 410000 تنخواه گردان 410000
3- تنخواه گردان 410000
بانک 410000
4- وجوه نقد 230000 وجوه نقد 230000
هزینه ها: هزینه ها:
خرید قند و چای 60000 خرید قند و چای 60000
نصب کولر 50000 نصب کولر 50000
کرایه اتومبیل 80000 کرایه اتومبیل 80000
وسایل بهداشتی 80000 وسایل بهداشتی 80000
تنخواه گردان 500000 تنخواه گردان 500000

موجودی حساب بانک شرکت سیما در تاریخ 30/9/ طبق دفاتر شرکت 12520000 ریال و طبق صورت حساب بانک معادل 11200000 ریال می باشد. پس از تطبیق صورت حساب مذکور با دفتر شرکت موارد اختلاف به شرح زیر مشاهده نشده.
1- بانک مبلغ 2250000 ریال اسناد دریافتنی شرکت را وصول کرده که شرکت از وقوع آن بی اطلاع است.
2- مبلغ 3520000 ریال به حساب شرکت در پایان وقت اداری واریز گردید. که در صورت حساب بانک منعکس نیست.
3- چک های صادره شرکت که تا پایان ماه برای وصول به بانک ارائه نشده معادل 3500000 ریال.
4- چکی به مبلغ 780000 ریال جهت خرید اثاثه صادر شده که اشتباها به مبلغ 870000 ریال در دفاتر شرکت ثبت شده است.
5- سفته بدون بهره آقای علوی به مبلغ اسمی 1500000 ریال که قبلا نزد بانک تنزیل شده بود در تاریخ 29/9/ نکول شده و بانک اصل آن را از حسابداری شرکت برداشت کرده است.
6- چک های دریافتی از مشتریان بابت فروش کالا به مبلغ 600000 ریال جهت وصول به بانک ارائه شده که تا تاریخ تنظیم صورت حساب بانکی مبلغ مذکور در بستانکار حساب جاری شرکت توسط بانک ثبت نشده است.
7-هزینه های بانکی به مبلغ 20000 ریال توسط بانک از حساب شرکت برداشت شده که در دفاتر شرکت عمل نشده است.
8-حسابدار بانک چکی به مبلغ 800000 ریال که توسط شرکت تبری صادر شده بود اشتباها از حساب شرکت سیما برداشت نموده است.
9-چکی به مبلغ 910000 ریال بابت خرید کالا اشتباها توسط حسابدار شرکت به مبلغ 190000 ریال ثبت شده است.
تهیه صورت مغایرت بانکی و انجام ثبت های اصلاحی و رسیدن از یک مانده به مانده دیگر.

صورت مغایرت
م طبق دفاتر شرکت 12520000
اضافه می شود:
اسناد دریافتنی2250000
اشتباه حسابدار شرکت90000
———–
2340000
————
14860000
کسر می شود:
سفته واخواستی 1500000
هزینه بانکی 20000
اشتباه حسابداری 720000
———-
2240000
————
12620000
————-
م طبق صورت حساب بانک11200000
اضافه می شود:
سپرده بین راهی 3520000
چک در جریان وصول600000
اشتباه بانک 800000
———–
4920000
————
16120000
کسر می شود:
چک های معوق 3500000
————

1262000
———–

مانده طبق دفاتر شرکت 12520000
اضافه می شود:
اسناد دریافتنی 2250000
اشتباه حسابدار شرکت 90000
چک های معوق 3500000
—————-
5840000
————
18360000
کسر می شود:
سپرده بین راهی 3520000
چک در جریان وصول 600000
اشتباه بانک 800000
سفته واخواستی 1500000
هزینه بانکی 20000
اشتباه حسابداری 720000
———–
7160000
————-
11200000

بانک 2340000 هزینه بانکی 20000
اسناد دریافتنی 2250000 ح دریافتنی 1500000
اثاثه 90000 خرید کالا 720000

بانک 2240000

فصل سوم
گزارش کارآموزی
محل کارآموزی
به عنوان دانشجوی رشته حسابداری کارآموزی خود را در واحد حسابداری این اداره سپری نمودم.

شرح وظایف محوله به کارآموز
گزارش روزانه کارآموزی
چهارشنبه و پنج شنبه (19/12/94 و 20/12/94)
– آشنایی با برخی از اسناد اعم از حقوقی و تدارکاتی و عمرانی و … و مطابقت دادن با قوانین و مقررات مالی علی الخصوص آئین نامه های مالی
– آشنایی با نحوه پیگیری و اخذ بخش نامه های مختلف مالی و به روز نمودن اطلاعات مالی جهت بررسی بهینه اسناد
– آشنایی با شیوه استعلام قیمتهای مختلف کالا و خدمات دریافتی از بازار و ارگان های ذیربط و تطابق دادن با فاکتورها و اسناد تنظیم شده

شنبه تا پنج شنبه(22/12/94 تا 27/12/94)
– بررسی برخی از اسناد مالی و آشنایی با نحوه ثبت اسناد تنظیم شده مربوطه
– بررسی لیست کسورات حقوق و غیر حقوق اعم از بیمه و مالیات از دریافت و پرداخت و واریز به حسابهای مربوطه، جهت آشنایی با نحوه محاسبات مربوطه
– آشنایی و بررسی کسورات واریزی به واحد دریافت و پرداخت جهت تنظیم اسناد مربوطه
شنبه تا چهارشنبه (07/01/95 تا 11/01/95)
– دریافت گواهی کار و احکام پرسنلی از اداره کارگزینی و گسترش جهت بررسی نحوه تنظیم لیست حقوق پرسنل در موعد مقرر
– بررسی نحوه ارائه لیست کسورات به مسئول امورمالی جهت تامین اعتبار و صدور چک حداکثر دو روز بعد از پرداخت حقوق
– کمک به پرسنل بخش مالی برای پرداخت به موقع حقوق

شنبه تا دوشنبه (14/01/95 تا 16/01/95)
– آشنایی با نحوه تنظیم لیست حقوق پرسنل به همراه کسورات واریزی
– بررسی اسناد حقوق ومزایا اعم از عیدی- مسکن – کارانه و… جهت یادگیری بیشتر

سه شنبه تا پنج شنبه (17/01/95 تا 19/01/95)
– جمع آوری اطلاعات و آمار اسناد مالی اعم از حقوقی و تدارکاتی و بازرگانی و ردیف های اعتبار و…(در غالب بانک اطلاعاتی)
– تفکیک اسناد مالی اعم از جاری و اختصاصی و ردیفهای اعتباری و بازرگانی و…
ارائه گزارش به مسئول امور مالی در ارتباط با اسناد مالی تفکیک شده

شنبه تا پنج شنبه (21/01/95 تا 26/01/95)
– دریافت اطلاعات مربوط به میزان هرینه های معمول اعم از بنزین، پذیرایی و نقلیه و ….
– گرد آوری و جمع آوری اطلاعات مربوط به هزینه های مذکور
– مقایسه هزینه های انجام گرفته نسبت به اعتبارات و تخصیص های مربوطه
– ارائه گزارش به مسئول امور مالی در ارتباط با میزان هر یک از هزینه ها

شنبه تا دوشنبه (28/01/95 تا 30/01/95)
– بررسی دقیق موجودی انبار طبق دفاتر و موجودی در سیستم با موجودی کالاهای مربوطه در انبار
– شمارش دقیق موجودی انبار جهت اطمینان از ثبت دقیق قبض های انبار و حواله های صادره
– آشنایی با شیوه بایگانی دقیق قبض های انبار و حواله انبار

سه شنبه و چهارشنبه (31/01/95 تا 01/02/95)
– آشنایی با نحوه جابجای و تغییر و تحول اموال بین واحدها طبق قوانین و مقررات مربوطه
– آشنایی با فهرست و لیست اموال تهیه شده به همراه شماره اموال

شنبه تا دوشنبه (04/02/95 تا 06/02/95)
– گرد آوری و جمع آوری اطلاعات مربوط به درآمدهای اداره
– مقایسه درآمدهای انجام گرفته نسبت به اعتبارات و تخصیص های مربوطه
– ارائه گزارش به مسئول امور مالی در ارتباط با میزان هر یک از درآمد ها

سه شنبه و چهارشنبه (07/02/95 و 08/02/95)
– آشنایی با نحوه واریز وجوه نقد و همچنین واریز به موقع وجوه نقد
– آشنایی با نحوه ثبت دفاتر واحد درآمد

محدودیت ها و پیشنهادات :
1. کمبود زمان کارآموزی در مورد بررسی بیشتر سیستم حسابداری مالی در جهاد کشاورزی.
2. عدم دسترسی به اطلاعات مالی با توجه به محرمانه بودن اسناد و عدم همکاری بیشتر باکارآموز با توجه به تهیه صورتهای مالی میان دوره ای توسط واحد مربوطه.

ﻧﺘﯿﺠﻪ ﮔﯿﺮی
ﮐﺎرآﻣﻮزی را ﻣﯽ ﺗﻮان ﻣﺮﺣﻠﻪ آﻏﺎز ﮐﺎرﺑﺮد اﻧﺪوﺧﺘﻪ ﻫﺎی ﻋﻠﻤﯽ داﻧﺸﺠﻮﯾﺎن در ﻃﻮل ﺗﺤﺼﯿﻞ ﻣﺤﺴﻮب ﮐﺮد ﮐﻪ داﻧﺸﺠﻮﯾﺎن ﺑﺎ آﻣﻮزش در ﺣﻮزه ﺣﺴﺎﺑﺪاری و ﻣﺤﯿﻂ ﮐﺎر ﺣﺴﺎﺑﺪاری و اﺳﺘﻔﺎده از ﺗﺠﺮﺑﯿﺎت دﯾﮕﺮان ﺗﻮاﻧﺎﯾﯽ و آﻣﺎدﮔﯽ ﻻزم را ﺑﺮای ﭘﺬﯾﺮش ﻣﺴﺌﻮﻟﯿﺖ ﮐﺴﺐ ﻣﯽ ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ.
ﺑﺪون ﺷﮏ اﯾﻦ ﻧﻮﺷﺘﻪ ﻧﯿﺰ ﻋﻠﯿﺮﻏﻢ ﻫﻤﻪ ﺗﻼﺷﻬﺎی ﺑﮑﺎر رﻓﺘﻪ ﺧﺎﻟﯽ از ﮐﺎﺳﺘﯽ ﻧﯿﺴﺖ و اﻣﯿﺪ ﺑﻪ درﯾﺎﻓﺖ ﻧﻈﺮات ارﺷﺎدی و راﻫﻨﻤﺎﯾﯽ ﻫﺎی اﺳﺎﺗﯿﺪ ﻣﺤﺘﺮم و ارﺟﻤﻨﺪ رﺷﺘﻪ ﺣﺴﺎﺑﺪاری اﺳﺖ.

و

2

ا


تعداد صفحات : 37 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود