تارا فایل

گزارش کارآموزی رشته حسابداری در تامین اجتماعی




دانشگاه آزاد اسلامی
واحد ……….
گزارش کارآموزی برای دریافت درجه کارشناسی در رشته حسابداری

عنوان:
کارآموزی در تامین اجتماعی قسمت حسابداری

استاد راهنما:
……………………..

کارآموز:
………………

شماره دانشجویی:

……………………….

سال ……..

فهرست مطالب
عنوان صفحه
درباره تامین اجتماعی 1
مهمترین تعهدات و خدمات سازمان تامین اجتماعی 2
هدف از تاسیس 2
ساختار سازمانی 3
تشکیلات، وظایف، تعهدات و حمایت های سازمان تامین اجتماعی 4
ستاد مرکزی سازمان 5
معاونت امور اقتصادی و برنامه ریزی 5
معاونت حقوقی و امور مجلس 6
اداره کل امور استانها 7
معاونت فنی و درآمد 7
معاونت امور درمان 8
معاونت اداری و مالی 8
وظیفه اصلی 9
نمونه ثبت های حسابداری محل کاراموزی 9
ثبت های حقوق بازنشستگان 9
ثبت های مربوط به پاداش و ذخیره مرخصی استفاده نشده کارکنان 10
ثبت های مربوط به تنخواه گردان پرداخت 10
نمونه ثبتهای دریافت ضمانت نامه 11
نمونه ثبتهای درآمد 12
گزارش روزانه کارآموزی 13
محدودیت ها و پیشنهادات 18
ﻧﺘﯿﺠﻪ ﮔﯿﺮی 18

درباره تامین اجتماعی
سازمان تامین اجتماعی یک سازمان بیمه گر اجتماعی است که ماموریت اصلی آن پوشش کارگران مزد و حقوق بگیر (به صورت اجباری) و صاحبان حرف و مشاغل آزاد (به صورت اختیاری) است. جمعیت تحت پوشش این سازمان، شامل حدود ١٢میلیون نفر بیمه شده و بیش از ٢ میلیون نفر مستمری بگیر است که با درنظر گرفتن افراد خانواده بیمه شدگان، جمعیت تحت پوشش این سازمان برای خدمات درمانی به بیش از ٣٧ میلیون نفر می رسد. براساس قانون، سازمان تامین اجتماعی یک سازمان عمومی غیردولتی است که بخش عمده منابع مالی آن از محل حق بیمه ها (با مشارکت بیمه شده و کارفرما) تامین می شود و متکی به منابع دولتی نیست. به همین دلیل، دارایی ها و سرمایه های آن متعلق به اقشار تحت پوشش در نسل های متوالی است و نمی تواند قابل ادغام با هیچ یک از سازمان ها و موسسات دولتی یا غیردولتی باشد. تکیه گاه اصلی این سازمان مشارکت سه جانبه کارفرمایان، بیمه شدگان و دولت در عرصه های مختلف سیاستگذاری، تصمیم گیری های کلان و تامین منابع مالی است.
اصول و مبانی بیمه گری این سازمان به نحوی تنظیم شده که بین اهداف اصلی آن با اهداف کلان نظام اقتصادی کشور همسویی کامل وجود دارد. از یک سو رونق فعالیت های تولیدی و صنعتی موجب افزایش جمعیت تحت پوشش بیمه و تقویت منابع مالی این سازمان می شود و از سوی دیگر پوشش بیمه ای کارگران به افزایش اطمینان خاطر، ایجاد امنیت روحی و سلامت جسمی و در نهایت ارتقای بهره وری نیروی کار منجر می گردد.
همچنین همه عواملی که فعالیت های اقتصادی و صنعتی را تحت تاثیر قرار دهد بر منابع و مصارف سازمان تامین اجتماعی نیز اثرگذار است. از جمله این عوامل می توان به بحران بیکاری، افزایش نرخ سالمندی، بی ثباتی در فعالیت های اقتصادی، افزایش حوادث و سوانح در کشور و رشد روزافزون هزینه های درمان اشاره کرد.
تعهدات این سازمان برابر استانداردهای تعیین شده به وسیله سازمان بین المللی کار و سازمان بین المللی تامین اجتماعی تنظیم شده و بالاترین حد این استانداردها را در بر می گیرد. چگونگی تحقق این تعهدات و ارایه خدمات به وسیله این سازمان را قانون معین کرده است.
مهمترین تعهدات و خدمات سازمان تامین اجتماعی برمبنای قانون تامین اجتماعی و مقررات مربوط به آن، به شرح زیر است:
حمایت در برابر حوادث، بیماری ها و بارداری
مستمری بازنشستگی
مستمری از کارافتادگی
مستمری بازماندگان
مقرری بیمه بیکاری
غرامت دستمزد ایام بیماری
پرداخت هزینه وسایل کمک پزشکی
کمک هزینه ازدواج

هدف از تاسیس
امروزه یکی از موضوع های مورد توجه کشورها ، تحقیق عدالت اجتماعی ، برابری و دستیابی به امکانات اجتماعی و اقتصادی است .
برابری و عدالت اجتماعی موضوعی نیست که فقط در کشورهای سوسیالیستی پیگیری شده باشد ، بلکه تعاملهای سرمایه داری در این خصوص جدی ترند و این امر پایدار تو تحقق یافته است . بدون شک لازمه دستیابی به عدالت اجتماعی و برابری ، توسعه همه جانبه اقتصادی و اجتماعی است چنانچه خدمات اجتماعی مناسبی در زمینه های تامین اجتماعی ، سلامت ، حمل و نقل ، آموزش و پرورش و غیره … به همه مردم جامعه ارائه شود رویای عدالت اجتماعی در جامعه تحقق خواهد یافت .
یکی از اهداف و وظایف وزارت رفاه و تامین اجتماعی ، فقر زدایی به مفهوم علمی کلمه است .
مفهوم فقر زدایی این نیست که ما برویم سراسر کشور را بگردیم و فقرا را پیداه کرده و به وضعیت آنها رسیدگی کنیم ، بلکه مفهوم علمی آن این است که برای کسانی که ناتوانایی های اقتصادی دارند ، زمینه ها و شرایطی را فراهم شود تا بتواند در تولید و ایجاد ارزش افزوده نقش داشته باشند و متناسب با تلاش خود از در آمد مناسب برخوردار شوند و بتواند حداقل های زندگی خود و افراد تحت تکفلشان را تامین کنند .
بر اساس برخی بررسی های انجام شده در کشور ما ، تعداد افرادی که زیر خط فقر قرار دارند حدود ۱۰ میلیون نفر است که یک میلیون آنها با فقر شدید غذایی مواجه هستند و وظیفه دولت حمایت از این قبیل افراد است از این رو بر اساس طرحی که به نام چتر ایمنی و رفاه اجتماعی در دست بررسی است افراد زیر خط فقر تحت پوشش قرار می گیرند .
در طرح چتر ایمنی در رفاه اجتماعی ، سعی بر این است که فقر کاهش یابد و شرایطی فراهم شود تا تمام مردم ایران بتوانند از امکانات ، ظرفیتها پتانسیل های موجود کشور استفاده کنند .
از گفته های بالا می توان به این نتیجه رسید که تامین اجتماعی ، مهمترین عامل امنیت اجتماعی ، اقتصادی و سیاسی است . تامین اجتماعی باعث به هم پیوستگی طبقات اجتماعی می شود ، یعنی طبقات اجتماعی را به هم پیوند می دهد و باعث گسترش طبقه متوسط جامعه می شود .
تامین اجتماعی همچنین از بروز شکاف طبقاتی جلوگیری و حداقل معاش را برای افراد جامعه فراهم می کند و به این ترتیب نقش اساسی در ایجاد امنیت اجتماعی ، اقتصادی و سیاسی و جلوگیری از بروز بحران ها ایفا می کند . به عبارت بهتر برابری ناشی از تامین اجتماعی انگیزه کار و تولید را تقویت می کند و از این روقرین با عدالت اجتماعی به شمار می آید که به هر کس به اندازه ای نیاز، کار و سهم او در تولید امتیاز می دهد و از سوی دیگر از فرو افتادن در گرداب مخاطرات اجتماعی اقتصادی جلو گیری می کند .

ساختار سازمانی
ماده یک قانون تامین اجتماعی می گوید:
به منظور اجرا و تعمیم و گسترش انواع بیمه های اجتماعی و استقرار نظام هماهنگ و متناسب با برنامه های تامین اجتماعی، همچنین موضوع قانون تامین اجتماعی و سرمایه گذاری و بهره برداری از محل وجوه و ذخائر، سازمان مستقلی به نام "سازمان تامین اجتماعی" وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که در این قانون سازمان نامیده می شود، تشکیل می گردد. سازمان دارای شخصیت حقوقی و استقلال مالی و اداری و امور آن منحصراً طبقق اساسنامه ای که به تصویب هیئت وزیران می رسد اداره می شود.

تشکیلات، وظایف، تعهدات و حمایت های سازمان تامین اجتماعی
سازمان تامین اجتماعی دارای وظایف عمده در دو بخش بیمه ای و درمانی می باشد که برای اجرای وظایف خود دارای تشکیلات مرکزی و واحدها، شعب و نمایندگی هاو مراکز درمانی و بیمارستانی ،کلینیک ،پلی کلینیک و دی کلینیک در تهران و شهرستانها می باشد.
سازمان تامین اجتماعی دارای وظایف عمده در دو بخش بیمه ای و درمانی می باشد که برای اجرای وظایف خود دارای تشکیلات مرکزی و واحدها، شعب و نمایندگی هاو مراکز درمانی و بیمارستانی ،کلینیک ،پلی کلینیک و دی کلینیک در تهران و شهرستانها می باشد.
موضوع قانون تامین اجتماعی مصوب ١٣٥٤ حسب ماده "٣" شامل موارد زیر می باشد :
الف : حوادث و بیماریها
ب : بارداری
ج : غرامت دستمزد
د: از کارافتادگی
هـ: بازنشستگی
و: مرگ
و مشمولین قانون از کمک های ازدواج و عائله مندی طبق مقررات مربوط برخوردار می شوند.
مشمولین قانون تامین اجتماعی حسب ماده "٤" عبارتند از :
١. افرادی که به هر عنوان در مقابل دریافت مزد یا حقوق کار می کنند.
٢. صاحبان حرف و مشاغل آزاد
٣. دریافت کنندگان مستمری های بازنشستگی ، از کارافتادگی و فوت .
انجام تعهدات ناشی از ماده "٣" قانون حسب قانون الزام سازمان در بند الف و ب به عهده بخش درمان سازمان و تعهدات بندهای ج ، د ، هـ و به عهده بخش بیمه ای سازمان می باشد.

ستاد مرکزی سازمان :
به عنوان یک تشکیلات هدایت کننده زیر مجموعه ها و شرکت های تحت پوشش خود با برنامه ریزی کلان، ایجاد هماهنگی، کنترل عملیات و در نهایت اعمال مدیریت بر مبنای هدف، جهت رسیدن به اهداف سازمان فعالیت می نماید.
ستاد مرکزی سازمان دارای معاونت های تخصصی به شرح زیر می باشد:

معاونت امور اقتصادی و برنامه ریزی
جهــت پاسخگویی به نیازهــای مبرم سازمان در امور برنامه ریزی و بودجه ریزی، برای بخش های امور بیمه ای ، درمان و شرکت ها، تلفیق برنامه ها و بودجه ها با یکدیگر، رسیدگی کارآمد به وضعیت شرکت های تحت پوشش سازمان ، نظارت و ارزشیابی امور سرمایه گذاری های مستقیم و غیرمستقیم ، طراحی و تدوین راهبردها و استراتژی های سرمایه گذاری، جمع آوری تمامی آمار و اطلاعات مربوط به ذخائر مادی و فیزیکی سازمان و همچنین راهبری سیستم های رایانه ای.
معاونت اقتصادی و برنامه ریزی بر اساس الزامات فوق با دارابودن ٥ دفتر به شرح زیر انجام وظیفه می نماید :
١- دفتر برنامه ریزی اقتصادی و اجتماعی
٢- دفتر امور ذخائر و سرمایه گذاری
٣- دفتر تلفیق برنامه و بودجه و امورشرکتها
٤- دفتر آمار و محاسبات اقتصادی و اجتماعی
٥- دفتر راهبری سیستمها

معاونت حقوقی و امور مجلس
جهت پاسخگویی به مسائل گسترده و روبه رشد امور حقوقی – قانونی و ضرورت برقراری ارتباط موثر و فعال صندوق با مراجع قانونگذاری ، قضایی و اجرایی کشور ، ارائه اطلاعات دقیق، به هنگام و کارشناسانه به نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی ، طرح مسائل صندوق در کمیسیونها و صحن علنی مجلس، دفاع از مصالح و اهداف سازمان و همچنین پیگیری ، ردیابی و پاسخگویی به مکاتبات خاص (مقامات و مراجع فراسازمانی همچون دفتر رهبر معظم انقلاب ، سران سه قوه ، مجلس شورای اسلامی ، شورای نگهبان ، دولت و کمیسیون های مربوط به آن ، دیوان عدالت ، دیوان محاسبات عمومی و …)، ضرورت ایجاد نگرش جامع و همه جانبه نگر از مسائل سازمان و کارکردهای مختلف آن و…

معاونت حقوقی و امور مجلس با دارابودن ٣ دفتر در راستای این الزامات انجام وظیفه می نماید :
١- دفتر امور حقوقی و دعاوی
٢- دفتر امور مجلس
٣- دفتر امور قوانین و مقررات

اداره کل امور استانها
جهت پاسخگویی به نیازها و مسائل رو به گسترش ادارات استانها و واحدهای اجرایی و همچنین توسعه گسترده و همه جانبه دولت به استانها ، استحکام برنامه ریزی منطقه ای کشور (تقویت مدیریت های استانی) و با توجه به شکل گیری شوراهای شهر و روستا ، ضرورت نگرش جدید به مسائل استانی ، توجه به برنامه ریزی استانی و منطقه ای و نظارت و ارزشیابی از کارکردها و فعالیتها ، ایجاب می کند که سازمان به صورت گسترده خود را با این شرایط رو به رشد و در حال تحول ، همسان ساخته تا بتواند ضمن هماهنگی ساختار فرهنگی ، اجتماعی، اقتصادی و پاسخگویی به نیازهای، هرچه بیشتر موجب کارآمدی سازمان را فراهم سازد.

معاونت فنی و درآمد
این معاونت به منظور رسیدگی به امور مربوط به مطالبات سازمان از کارفرمایان بابت حق بیمه و همچنین رسیدگی به امور مربوط به سوابق بیمه ای، انجام خدمات و تعهدات قانونی (کوتاه مدت و بلندمدت ) به بیمه شدگان (به عنوان مشتریان اصلی ) بنا گردیده است .
این معاونت دارای ٤ اداره کل می باشد که عبارتند از :
١- اداره کل امور فنی مستمریها
٢- اداره کل امور فنی بیمه شدگان
٣- اداره کل درآمد حق بیمه
٤- اداره کل نامنویسی و حساب های انفرادی

معاونت امور درمان
به منظور تحقق کامل تعهدات مقرر در آیین نامه قانون الزام و نظارت بر اجرای آن ، سازمان تامین اجتماعی موظف شده است، حوزه معاونت امور درمان مشمولین تامین اجتماعی را در تشکیلات سازمان ایجاد و فردی را به سمت معاون مدیرعامل در امور درمان منصوب نماید.
حسب ماده "١٠" قانون الزام ، تعهدات درمانی موضوع ماده "٢" آیین نامه آن به دو صورت انجام می گیرد .
١- روش ارائه درمان مستقیم : با استفاده از تمامی امکانات درمانی تحت مالکیت و استیجاری سازمان .
٢- روش ارائه درمان غیرمستقیم : از طریق خرید خدمت پزشکان ، گروه های پزشکی بیمارستان های بخش دولتی و خصوصی بصورت کلینیکی وپاراکلینیکی وداروخانه ها
درمان غیرمستقیم ، درمانی است که بیمه شده از خدمات درمانی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ، مراکز بهداشتی ، درمانی و بیمارستانی وزارتخانه ها ، صندوقها ، نهادها ، ارگان های دولتی و غیردولتی طرف قرارداد سازمان استفاده کند و یا با مراجعه به پزشکان و بیمارستان های خصوصی غیرطرف قرارداد با صندوق، هزینه های درمانی را حسب تعرفه های مصوب از دفاتر رسیدگی به اسناد پزشکی دریافت نماید .
این معاونت دارای ٣ اداره کل به شرح زیر می باشد :
١- اداره کل درمان مستقیم
٢- اداره کل درمان غیرمستقیم
٣- اداره کل پشتیبانی

معاونت اداری و مالی :
این معاونت به منظور پشتیبانی و یاری رساندن به واحدها در انجام امور از حیث مالی، اداری، تشکیلات، نیروی انسانی ، بودجه ، خدمات و آموزش، تشکیل شده است . این معاونت حالت ستادی داشته و پشتیبانی کننده برنامه های معاونت های دیگر می باشد.
با توجه به شرح پیش گفته این معاونت دارای پنج اداره کل و یک دفتر به شرح زیر می باشد :
١- اداره کل امور مالی
٢- اداره کل امور اداری
٣- اداره کل بودجه و تشکیلات
٤- اداره کل خدمات عمومی و رفاه
٥- اداره کل آموزش
٦- دفتر فنی و مهندسی

وظیفه اصلی
-هدایت وسرپرستی ومراقبت برحسن عملیات اجرایی کلی برنامه ها وفعالیتهای مرتبط با امورمالی واداری شعب وواحدهای اجرایی تامین اجتماعی تابعه استان براساس خط مشی ها وسیاستهای مصوب درچارچوب قوانین ومقررات و دستورالعملهای صادره ابلاغی
-هدایت وسرپرستی کلی برنامه ها وفعالیتهای مرتبط با تهیه وتنظیم برنامه وبودجه پیشنهادی سالانه، ابلاغ اعتبارات مصوب واحدهای تابعه، اجرا ونظارت بربودجه ابلاغی درچارچوب اصول وموازین برنامه و بودجه مصوب ابلاغی به استان
-هدایت و سرپرستی کلی برنامه ها وفعالیتهای مرتبط درایجاد هماهنگی بین شعب و واحدهای اجرایی تامین اجتماعی تابعه درحوزه مورد عمل به منظورحسن جریان اموروحصول اطمینان از انجام بهینه وظایف و ماموریتهای محوله
-هدایت وسرپرستی کلی برنامه ها وفعالیتهای مرتبط با نقل وانتقال، ارتقاء ، انتصاب، ماموریت، مرخصی ، ارزشیابی، کارایی وامورآموزشی کارکنان، تامین نیروی انسانی مورد نیاز واحدهای تابعه درچارچوب مقررات ودستورالعملهای صادره وبراساس ردیفهای تشکیلاتی مصوب واختیارات تفویضی

نمونه ثبت های حسابداری محل کاراموزی
ثبت های حقوق بازنشستگان :در این خصوص ثبتها به شرح ذیل تشریح میگردد
الف ) دریافت و پرداخت حقوق توسط ستاد مدیریت مالی
1) دریافت حقوق از سازمان بازنشستگی
بانک پرداخت حقوق بازنشستگان **
سایر حسابهای پرداختنی شبه تجاری/سازمان بازنشستگی حقوق امانی **
2)پرداخت حقوق بازنشستگان
سایر حسابهای پرداختنی شبه تجاری/سازمان بازنشستگی حقوق امانی **
بانک پرداخت حقوق بازنشستگان(خالص) **
بانک پرداخت حقوق بازنشستگان(سایر کسور) **
ب)دریافت حقوق توسط ستاد مدیریت مالی و پرداخت در واحدهای تابعه
بانک پرداخت حقوق بازنشستگان **
سایر حسابهای پرداختنی شبه تجاری/سازمان بازنشستگی حقوق امانی **
سایر حسابهای پرداختنی شبه تجاری/سازمان بازنشستگی حقوق امانی **
بانک پرداخت حقوق بازنشستگان **

ثبت های مربوط به پاداش و ذخیره مرخصی استفاده نشده کارکنان
الف)در پایان سال مالی ابتدای حسابداری تعهدی مابه التفاوت پاداش را ثبت می نماییم
کمک های رفاهی کارکنان/پاداش **
کمک های رفاهی کارکنان/ذخیره مرخصی **
ذخیره پاداش پرداخت نشده **
ذخیره مرخصی استفاده نشده **

ب)در پایان سال مالی دوم حسابداری تعهدی چگونگی ثبت مابه التفاوت پاداش وذخیره مرخصی
از آنجاییکه قسمتی از مابه التفاوت مربوطه بایستی با توجه به اصل شناسایی و هزینه و درآمد و اصل تعهدی
مربوط به سال دوم نیست بلکه مربوط به سنوات قبل از سال دوم می باشد لذا به اندازه مابه التفاوت مذکور **حساب تعدیلات سنواتی **بدهکار میگردد.
کمک های رفاهی کارکنان/پاداش **
کمک های رفاهی کارکنان/ذخیره مرخصی **
حساب تعدیلات سنواتی **
ذخیره پاداش پرداخت نشده **
ذخیره مرخصی استفاده نشده **

پ)پرداخت هزینه پاداش و ذخیره مرخصی
ذخیره پاداش پرداخت نشده **
ذخیره مرخصی استفاده نشده **
بانک پرداخت اعتبارات جاری **
لازم به ذکر است بایستی پاداش و ذخیره مرخصی پرسنل به تفیک تفضیل یک (پرسنل )جهت پرسنل رسمی و پیمانی و قراردادی ثبت و در حسابها منعکس نمود

ثبت های مربوط به تنخواه گردان پرداخت
نبایستی سقف پرداخت تنخواه به کارپرداز از سقف معاملات متوسط تجاوز نماید
1)تنخواه کارپردازی
تامین اعتبار / برنامه… **
ذخیره تامین اعتبار … **
تنخواه اعتبارات/…. **
بانک پرداخت اعتبارات/… **

2) تسویه تنخواه کارپردازی
حسابهای پرداختنی /کنترل خرید **
تنخواه اعتبارات/… **
ذخیره تامین اعتبار/….
تامین اعتبار/… **
لازم به ذکر است حسابهای کارپردازی بایستی در پایان سال مالی تسویه و بسته شود.

نمونه ثبتهای دریافت ضمانت نامه
الف)ضمانت نامه واحدهای تابعه
1)دریافت ضمانت نامه از واحدهای تابعه
طرف حساب اسناد تضمینی دیگران نزد ما**
رابط اسناد تضمینی دیگران نزدما**
2)عودت ضمانت نامه به واحدها جهت آزاد سازی
رابط اسناد تضمینی دیگران نزدما**
طر ف حساب اسناد تضمینی دیگران نزد ما**
ب)دریافت ضمانت نامه توسط ستاداز پیمانکاران
1)دریافت ضمانت نامه
طرف حساب انتظامی تضمینات بستانکار(بد)**
حساب اسناد تضمینات بستانکار(بس)**
2)آزاد سازی تضمینات
حساب اسناد تضمینات بستانکار(بد)**
طرف حساب انتظامی تضمینات بستانکار(بس)**

3)ضبط ضمانت نامه به نفع ستاد
بانک تمرکز درآمد غیر قابل برداشت**
درآمد غیر عملیاتی متفرقه**
حساب اسناد تضمینات بستانکار(بد)**
طرف حساب انتظامی تضمینات بستانکار(بس)**
نمونه ثبتهای درآمد
1)وصول درامد از واحد تابعه توسط ستاد
بانک غیر قابل برداشت درآمد **
رابط بستانکار درآمد (بستانکار) **
2)ارسال به خزانه استان
خزانه تمرکز درامد غیر قابل برداشت**
بانک غیر قابل برداشت درآمد **
درآمد ارسالی به خزانه **
خزانه تمرکز درآمد غیر قابل برداشت**
3)دریافت اعتبار از خزانه استان
بانک اعتبارات/… **
کمک های دریافتی از دولت/.. **
4)کسر ۷ درصد درآمد واحدها یا عناوین مشابه
رابط بستانکار درآمد (بدهکار) **
در آمد وصولی از واحدهای تابعه **
که بدین منظور هنگام ثبت در واحدها جهت دریافت اعتبار درآمد
در آمد ارسالی به مدیریت مالی **
رابط بدهکار درآمد(بستانکار) **
لازم به توضیح است معادل درآمد تحقق یافته مدیریت مالی نسبت به ثبت ذیل در حسابها اقدام می نماید
حساب درآمد پیش بینی شده **
حساب درآمد تحقق یافته **

گزارش کارآموزی
محل کارآموزی
به عنوان دانشجوی رشته حسابداری کارآموزی خود را در این تامین اجتماعی سپری نمودم.

شرح وظایف محوله به کارآموز

گزارش روزانه کارآموزی

چهارشنبه 07/07/95
– آشنایی با برخی از اسناد اعم از حقوقی و تدارکاتی و عمرانی و … و مطابقت دادن با قوانین و مقررات مالی علی الخصوص آئین نامه های مالی

پنج شنبه 08/07/95
– آشنایی با نحوه پیگیری و اخذ بخش نامه های مختلف مالی و به روز نمودن اطلاعات مالی جهت بررسی بهینه اسناد
– آشنایی با شیوه استعلام قیمتهای مختلف کالا و خدمات دریافتی از بازار و ارگان های ذیربط و تطابق دادن با فاکتورها و اسناد تنظیم شده

شنبه10/07/95
– بررسی برخی از اسناد مالی و آشنایی با نحوه ثبت اسناد تنظیم شده مربوطه
– تهیه ریز کسورات بازنشستگی

یک شنبه 11/07/95
– بررسی لیست کسورات حقوق و غیر حقوق اعم از بیمه و مالیات از دریافت و پرداخت و واریز به حسابهای مربوطه، جهت آشنایی با نحوه محاسبات مربوطه
– صدور چکها و تاییدیه های مربوط به کلیه پرداختهایی که حواله یا سند آن صادر شده است.

دوشنبه 12/07/95
– دریافت اطلاعات مربوط به محاسبه حقوق کارکنان مثل لیست اضافه کاری و تعطیل کاری و …
– آشنایی و بررسی کسورات واریزی به واحد دریافت و پرداخت جهت تنظیم اسناد مربوطه

سه شنبه 13/07/95
– بررسی برخی از اسناد هزینه ای به همراه ضمایم مربوطه
– آشنایی با برخی از ضمایم لازم برای هر سند تا بتوان آن سند را ثبت سیستم مالی نمود.

چهارشنبه 14/07/95
– بررسی ضمایم مربوط به سند حقوق و کلیه دستور العمل های لازم و قانون کار و لیست گروه بندی کارکنان جهت ثبت مالی سند حقوق کارکنان
– آشنایی با نحوه ثبت سند حقوق کارکنان با توجه به ردیف های بودجه ای مربوط به حقوق و مزایا
پنج شنبه 15/07/95
– آشنایی با نحوه ممیزی اسناد هزینه ای از جمله سند حقوق کارکنان
– آشنایی با ممیزی و بررسی ضمایم اسناد درآمدی

شنبه 17/07/95
– آشنایی با نحوه ثبت دفاتر واحد درآمد اعم از دفتر نگهداری حساب های درامد
– آشنایی با ثبت دفتر بانک حساب به صورت روزانه و مغایرت گیری آن در هر ماه و نگهداری صورت مغایرات مربوطه

یکشنبه 18/07/95
– بایگانی فیشهای واریزی مربوطه به صورت جداگانه
– دریافت کسورات اسناد بیمه به صورت ماهیانه از واحد درآمد و ارائه گزارش طلب از بیمه ها به مسئول امور مالی به صورت کتبی با مستندات مربوطه

دوشنبه 19/07/95
– ثبت و بایگانی قبوض انبار و حواله به صورت دقیق و تنظیم در سیستم
– برآورد نیاز واحدها به صورت کارشناسی و تحویل ملزومات و لوازم مورد نیاز دقیقاً برابر نیاز با هماهنگی
– بررسی درخواست های غیر معقول و گزارش به مدیر برای جلوگیری از هرگونه سوء استفاده احتمالی

پنج شنبه 22/07/95
– آشنایی با واحد کار پردازی و وظایف آن
– ثبت سند پرداخت تنخواه به کارپرداز با توجه به درخواست کتبی وتایید رئیس
– صدور حواله و پرداخت هزینه های مربوط به کسری بودجه

شنبه 24/07/95
– ثبت اسناد با اولویت پرداخت مثل بیمه خودروهای و آب، برق،گاز و تلفن و مسئولیت عدم پرداخت آنها در موعد مقرر متوجه کارپرداز می باشد.
– تحویل مدارک مربوط به خرید های کارپرداز مثل درخواست اولیه، فاکتورو قبض انبار و ثبت آنها در سیستم حسابداری

یک شنبه 25/07/95
– جمع آوری اطلاعات و آمار اسناد مالی اعم از حقوقی و تدارکاتی و بازرگانی و ردیف های اعتبار و…(در غالب بانک اطلاعاتی)
– تفکیک اسناد مالی اعم از جاری و اختصاصی و ردیفهای اعتباری و بازرگانی و…
– ارائه گزارش به مسئول امور مالی در ارتباط با اسناد مالی تفکیک شده

دوشنبه 26/07/95
– دریافت اطلاعات مربوط به میزان هرینه های معمول اعم از بنزین، پذیرایی و نقلیه و ….
– گرد آوری و جمع آوری اطلاعات مربوط به هزینه های مذکور

سه شنبه 27/07/95
– مقایسه هزینه های انجام گرفته نسبت به اعتبارات و تخصیص های مربوطه
– ارائه گزارش به مسئول امور مالی در ارتباط با میزان هر یک از هزینه ها

چهارشنبه 28/07/95
– بررسی دقیق موجودی انبار طبق دفاتر و موجودی در سیستم با موجودی کالاهای مربوطه در انبار
– شمارش دقیق موجودی انبار جهت اطمینان از ثبت دقیق قبض های انبار و حواله های صادره

پنج شنبه 29/07/95
– آشنایی با شیوه بایگانی دقیق قبض های انبار و حواله انبار

شنبه 01/08/95
– آشنایی با نحوه جابجای و تغییر و تحول اموال بین واحدها طبق قوانین و مقررات مربوطه
– آشنایی با فهرست و لیست اموال تهیه شده به همراه شماره اموال

یکشنبه 02/08/95
-کلیه قبض های انبار صادره و حواله های صادر ثبت دفاترشد.
-همچنین جهت کلیه حواله ها قبض انبار صادر شد و ثبت دفاتر شدند.

دو شنبه 03/08/95
– محاسبه طرح کارانه ی کارکنان
– محاسبه و ارزیابی افزایش حقوق رسمی ، طرحی و پیمانی

سه شنبه 04/08/95
– ثبت هزینه دراسناد هزینه
– محاسبه ی درآمد اختصاصی

چهار شنبه 05/08/95
– آشنایی ترازعملیات مالی دراواخر هر ماه
– تهیه ترازعملیات مالی دراواخر هر ماه

پنج شنبه 06/08/95
– آشنایی با ارائه لیست بیمه به اداره ی تامین اجتماعی
– ارائه لیست بیمه به اداره ی تامین اجتماعی
– تهیه و تنظیم اظهارنامه های بیمه خدمات درمانی و تامین اجتماعی و فرمهای مربوط به کسور بازنشستگی

شنبه 08/08/95
– گرد آوری و جمع آوری اطلاعات مربوط به درآمدهای اداره
– تطبیق روزانه دفتر پرداختی با ته سوش چکهای صادره.

یک شنبه 09/08/95
– مقایسه درآمدهای انجام گرفته نسبت به اعتبارات و تخصیص های مربوطه
– ارائه گزارش به مسئول امور مالی در ارتباط با میزان هر یک از درآمد ها

دو شنبه 10/08/95
– آشنایی با نحوه واریز وجوه نقد و همچنین واریز به موقع وجوه نقد
– آشنایی با نحوه ثبت دفاتر واحد درآمد

سه شنبه 11/08/95
– بررسی برخی از اسناد هزینه ای به همراه ضمایم مربوطه
– بررسی برخی از ضمایم لازم برای هر سند تا بتوان آن سند را ثبت سیستم مالی نمود.

چهارشنبه 12/08/95
– بررسی ضمایم مربوط به سند حقوق و کلیه دستور العمل های لازم و قانون کار و لیست گروه بندی کارکنان جهت ثبت مالی سند حقوق کارکنان
– بررسی ثبت سند حقوق کارکنان با توجه به ردیف های بودجه ای مربوط به حقوق و مزایا
پنجشنبه 13/08/95
– ممیزی اسناد برخی از اسناد هزینه ای
– ممیزی و بررسی ضمایم اسناد درآمدی
– رسیدگی و بررسی ماهانه صورت مغایرتهای بانکی و ارسال به اداره دفترداری و تنظیم حساب

شنبه 15/08/95
– جمع آوری اطلاعات و آمار اسناد مالی اعم از حقوقی و تدارکاتی و بازرگانی و ردیف های اعتبار و…(در غالب بانک اطلاعاتی)
– تفکیک اسناد مالی اعم از جاری و اختصاصی و ردیفهای اعتباری و بازرگانی و…
یکشنبه 16/08/95
– دریافت اطلاعات مربوط به میزان هرینه های معمول اعم از بنزین، پذیرایی و نقلیه و ….
– گرد آوری و جمع آوری اطلاعات مربوط به هزینه های مذکور

دوشنبه 17/08/95
– مقایسه هزینه های انجام گرفته نسبت به اعتبارات و تخصیص های مربوطه
– ارائه گزارش به مسئول امور مالی در ارتباط با میزان هر یک از هزینه ها

سه شنبه 18/08/95
– تهیه ترازعملیات مالی دراواخر هر ماه
– تهیه صورت و ضعیت حسابهای سپرده در پایان هر ماه.

چهارشنبه 19/08/95 و پنج شنبه 20/08/95
– گرد آوری و جمع آوری اطلاعات مربوط به درآمدهای اداره
– ارائه لیست بیمه به اداره ی تامین اجتماعی

محدودیت ها و پیشنهادات :
1. کمبود زمان کارآموزی در مورد بررسی بیشتر سیستم حسابداری مالی در تامین اجتماعی.
2. عدم دسترسی به اطلاعات مالی با توجه به محرمانه بودن اسناد و عدم همکاری بیشتر باکارآموز با توجه به تهیه صورتهای مالی میان دوره ای توسط واحد مربوطه.
ﻧﺘﯿﺠﻪ ﮔﯿﺮی
ﮐﺎرآﻣﻮزی را ﻣﯽ ﺗﻮان ﻣﺮﺣﻠﻪ آﻏﺎز ﮐﺎرﺑﺮد اﻧﺪوﺧﺘﻪ ﻫﺎی ﻋﻠﻤﯽ داﻧﺸﺠﻮﯾﺎن در ﻃﻮل ﺗﺤﺼﯿﻞ ﻣﺤﺴﻮب ﮐﺮد ﮐﻪ داﻧﺸﺠﻮﯾﺎن ﺑﺎ آﻣﻮزش در ﺣﻮزه ﺣﺴﺎﺑﺪاری و ﻣﺤﯿﻂ ﮐﺎر ﺣﺴﺎﺑﺪاری و اﺳﺘﻔﺎده از ﺗﺠﺮﺑﯿﺎت دﯾﮕﺮان ﺗﻮاﻧﺎﯾﯽ و آﻣﺎدﮔﯽ ﻻزم را ﺑﺮای ﭘﺬﯾﺮش ﻣﺴﺌﻮﻟﯿﺖ ﮐﺴﺐ ﻣﯽ ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ.
ﺑﺪون ﺷﮏ اﯾﻦ ﻧﻮﺷﺘﻪ ﻧﯿﺰ ﻋﻠﯿﺮﻏﻢ ﻫﻤﻪ ﺗﻼﺷﻬﺎی ﺑﮑﺎر رﻓﺘﻪ ﺧﺎﻟﯽ از ﮐﺎﺳﺘﯽ ﻧﯿﺴﺖ و اﻣﯿﺪ ﺑﻪ درﯾﺎﻓﺖ ﻧﻈﺮات ارﺷﺎدی و راﻫﻨﻤﺎﯾﯽ ﻫﺎی اﺳﺎﺗﯿﺪ ﻣﺤﺘﺮم و ارﺟﻤﻨﺪ رﺷﺘﻪ ﺣﺴﺎﺑﺪاری اﺳﺖ.

و

د

ا


تعداد صفحات : 22 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود