تارا فایل

گزارش کارآموزی حسابداری، در اداره آب و فاضلاب روستایی




دانشگاه آزاد اسلامی مرکز گتوند

پروژه کارآموزی:
در اداره آب و فاضلاب روستایی گتوند

استاد راهنما:
آقای

مشخصات دانشجو:
رحیم خسروی
دانشجوی ترم آخر؛ کاردانی حسابدرای

زمستان 1391

مقدمه:
از آنجایی که درس کار آموزی جزء دروس عملی و2واحد می باشد که حتماً باید گذرانده شود.
لذا شرکت مورد نظر برای دوران کارآموزی، شرکت آب وفاضلاب روستایی گتوند در نظر گرفته شده است.
با گذراندن ساعات کافی برای کارآموزی در این شرکت سعی برآن شده تا کلیه انتظارات مسئول کارآموز وشرکت مورد نظر برآورده شود،از طرفی نکاتی که استاد گرامی در نظر داشته نیز به کار برده شود.
تاریخچه،اهداف،وظایف،ارتباطات با سایر دوایر،وکلاً چگونگی عملکرد شرکت مورد بررسی قرار گرفته وهمچنین به چگونگی رفتار اداری قسمتهای مختلف شرکت توجه شده است.
استانداردهای کار،نحوه ی مدیریت از مهمترین موارد دربررسی این شرکت بوده است.
با توجه به این که حسابداری وامور مالی از مهمترین قسمتهای هرشرکت یا موسسه یا سازمان هستند، در شرکت به این دو دایره توجه زیادی می شود ودر پروژه هم سعی برآن شده که فعالیتهای آنها به صورت کلی توضیح داده شود.
گاهی ممکن است دربرخی شرکتها فعالیت قسمتهایی ازآن شرکت محرمانه باشد،لذا اگر در این پروژه یا تحقیق فقط به بیان کلیات پرداخته شده دلیل برآن است که خود شرکت از بیان جزئیات خودداری نموده ومسائل را به صورت جزء به جزء باز تشریح نکرده است.

تقدیر و تشکر:
پس از سپاس از یاری خداوند جادارد که از همکاری شرکت آب وفاضلاب روستایی شهرستان گتوند،به ویژه سرپرست ومسئول کارآموزی، تشکر وتقدیر ویژه به عمل آورم.
همچنین از استاد گرامی جناب آقای ابراهیمی تبار، استادکارآموزی نیز بینهایت سپاسگزارم که نکات لازم برای تهیه گزارش کارآموزی را به صورت شفاف بیان نمودند.
ونیز از پدر عزیز ومهربانم به خاطر اینکه وقت خود را در اختیار من قرار داده ومرا درتهیه این گزارش وتحقیق یاری نموده اندتشکر وقدردانی ویژه دارم.
امید است با توجه به اینکه تلاشهای زیادی برای تهیه این تحقیق به عمل آمده است مورد توجه استاد ارجمند قرار بگیرد.

فهرست مطالب
عنوان صفحه
مقدمه و تشکر
پیشگفتار 6
فصل اول:
آشنایی کلی بامکان کارآموزی 7
تاریخچه 9
نمودارسازمانی شرکت 10
توضیح بخشهای مختلف نمودار 11
اهداف شرکت 14
ارتباط سایر دوایر یا سازمانها با شرکت 15
فصل دوم:
سیستم حقوق/دستمزد وتوضیح برخی اقلام آن 17
وضعیت کنترل داخلی درشرکت 23
وضعیت بودجه درشرکت 24
نحوه مدیریت شرکت 25
موسسه وارگانهای زیرمجموعه شرکت 26
فرم ترازنامه مورد استفاده در شرکت 29
مراحل حفرچاه برای آیرسانی روستاها 30
توضیح برخی اقلام حقوق ودستمزد 31
صورت دستمزد/حقوق ومزایای ماهانه 40
نحوه تنظیم وارسال صورت دستمزدحقوق ومزایا 41
فصل سوم:
نتایج و یشنهادات 46

پیشگفتار:
تشکیل شرکت آب و فاضلاب استان خوزستان را می توان نقطه عطفی در تاریخ آب و آبرسانی این مرز و بوم قلمداد نمـــــود . کم آبی ، کیفیت نامطلوب و قطع آب از مشکلات همیشگی مردم این استان بوده است که با تشکیل این شرکت اهتمام جــدی نسبت به مرتفع نمودن این مشکلات گردید و از سال 1372 حجم پروژه های عمرانی و سرمایه گذاری در جهت ایجاد ، بهبود ، توسعه و ترمیم درتمامی زمینه های آب و فاضلاب در استان به سرعت گسترش یافت.حجم اعتبارات تخصیص یافته به این شرکت گواه صادقی بر این مطلب است

فصل اول:
آشنایی کلی
با مکان کارآموزی

کلیات محل کارآموزی:

عنوان:
مدیریت شرکت آب وفاضلاب روستایی شهرستان گتوند
شرکتی است خدماتی- دولتی که زیر نظر وزارت نیرو فعالیت دارد.
تعداد پرسنل شرکت :متشکل از 20نفر پرسنل اداری
حدود30 نفر نیروی پروژه ای
نیروی پروژه ای به صورت موقت فعالیت دارند وبا اتمام پروژه با آنها تسویه حساب صورت می گیرد.
هدف اصلی شرکت تامین آب شرب روستاهای فاقد آب آشامیدنی تحت پوشش شهرستان گتوند می باشد.
از نظر جغرافیایی شهرستان گتوند در شمال خوزستان قراردارد که شرکت آب وفاضلاب روستایی گتوند در قسمت جنوب شهرستان ودر جاده کمربندی قراردارد که به علت دسترسی آسان روستائیان به شرکت مورد نظر می باشد.

تاریخچه:

شرکت آب وفاضلاب روستایی شهرستان گتوند در سال 1377 شمسی در شاین شهرستان تاسیس شده است.
البته قبل از تشکیل یا بنای شرکت با این نام وموقعیت،تحت عنوان مهندسی بهداشت محیط بوده، که از دوایر جهاد سازندگی به شمار می رفت
پس از آن با تصمیم دولت به وزارت نیرو تحویل داده شد که به نام وشکل امروزی وجود دارد

نمودار سازمانی شرکت:

توضیح قسمتهای مختلف نمودار:
فعالیتهای ریاست ومعاونت سازمان که مشخص هستند.

فنی وتوسعه:
دراین قسمت استانداردهای فنی کار مورد توجه قرار می گیرند وطرح های توسعه نیز با توجه به همین استانداردها طراحی می شوند ودر مراحل بعدقابلیت اجرایی پیدا می کنند.

حراست:
وظیفه قسمت حراست نیز مشخص است:این حوزه وظیفه نگهبانی وحراست ا شرکت وموال شرکت را برعهده دارد.

بهره برداری:
دراین قسمت از طرحهای توسعه وپروژه های انجام شده بهره برداری خواهد شدبه این صورت که در قسمتهای مختلف زیر مجموعه ای شرکت که همان روستاها وبخشهای تحت پوشش شهرستان هستند بهره برداری خواهد شد که معمولاًتاسیسات آبرسانی (آب شرب)به آن محل ها خواهد بود.

مالی وپشتیبانی:
دراین قسمت امورمالی شرکت انجام می شوند.موارد مربوط به حسابداری نظیر حقوق ودستمزد و… در این قسمت به صورت خاص وجداگانه انجام می شوند که شامل دوقسمت امورمالی وحسابداری می باشد.

انواع خدمات:
با توجه به اینکه شرکت مورد نظر شرکتی خدماتی دولتی می باشد،خدماتی که ارائه می دهد درقالب یک مورد خاص هستند واز این مورد فراترنخواهد رفت مگر درمواردی خاص یا برنامه هایی که درآینده برای شرکت برنامه ریزی شود.
به طورکلی خدمات شرکت شامل:تهیه وتامین آب شرب روستاها ی فاقد آب آشامیدنی می باشد.

شرح فرایندخدمات:
فرایندخدمات شرکت به این صورت است که در روستاها وبخشهایی که تحت پوشش قرار دارند،اگر آب آشامیدنی موجود نیست این شرکت وظیفه دارد با توجه به بودجه اختصاص یافته که طی مراحل خاصی اختصاص خواهد یافت ،دراین محلها تاسیسات آبرسانی ،آب شرب بنا نماید وبه بهره برداری برساند البته با توجه به استانداردهای مشخص شده کارووزارت بهداشت.

اهداف شرکت:
در این شرکت پراکندگی اهداف وجود ندارد وشرکت به طورکلی یک هدف خاص را دنبال می کند.
تنها هدف اصلی شرکت تامین آب شرب سالم مطابق استانداردهای بهداشتی وبین المللی بر ای روستاها ومناطق تحت پوشش شهرستان است که برای رسیدن به این اهداف یک سری مراحل بایدطی شود.
مراحل رسیدن به هدف شرکت درقالب وظایف این شرکت بیان خواهد شد.
وظایف کلی شرکت:
وظیفه اصلی شرکت رسیدن به هدف شرکت است که در فوق ذکرگردید.

مراحل رسیدن به هدف:
ازآنجایی که هدف تامین آب شرب سالم برای مناطق وروستاها می باشد ،ابتدا بایستی مناطقی که نیاز به آب شرب دارند ومنطقه یا روستای انها فاقد این موضوع است شناسایی شوند،طرح آبرسانی که برای آنها درنظر گرفته می شود به صورت پیشنهاد وطرح به استان ارائه داده می شود ،پس از اینکه استان بررسی های لازم را انجام داد برای منطقه مورد نظر بودجه درنظر گرفته می شود،پس از آن استفاده از بودجه مورد نظر مراحل ساخت تاسیسات آبرسانی در محلی که قبلاً مشخص شده است طی می گردد واستانداردهای فنی این مراحل که ذکر گردید به طور کلی همگی وظایف شرکت هستند که درصورت اجرای دقیق آنها نتیجه کار به صورت خدماتی به مردمی که نیاز دارند ارائه خواهد شد.

ارتباط سایر دوایر یاسازمانها با شرکت مورد نظر:
این شرکت ارتباط مستقیم با سازمانهای متفاوت ندارد:
فقط ارتباط مستقیم این شرکت که به طور همیشگی است با شبکه بهداشت ودرمان است .با توجه به اهداف بهداشت ودرمان وموضوع حساس آب شرب وبا توجه به این که درارتباط با سلامت جامعه می باشد،شرکت با سازمان بهداشت ودرمان ارتباط مستقیم وتنگاتنگی دارد که به صورت روزمره بر قسمتهای بهره برداری آب نظارت دارد واز نظر بهداشتی ،شیمیایی،میکروبیولوژی وکلر و…آب راکنترل می کند.

اما ارتباط غیر مستقیم با سایر سازمانها نیز در برخی موارد وجود دارد.
به طورمثال:گاهی لازم است لوله آب از یک مکان به مکان دیگری انتقال یابد که دراین راستا لازم است از برخی لوازم ووسایل خاص استفاده شود یا اینکه ازموانعی گذر کرد که باعث ارتباط با سایر سازمانها که مربوط به موانع راه است به خودی خود ار تباط برقرارمی شود.
یا اینکه برای نصب لوله آب نیاز به حفاری باشد در این میان به خاطر اینکه حفاری با کابل تلفن برخورد نکند وباعث ایجاد اختلال نشود با شرکت مخابرات ارتباط برقرار خواهد شد.

نحوه خرید یا معاملات شرکت:
ازآنجایی که این شرکت خدماتی می باشد خریدهای زیاد وخاصی ندارد مگر در مواقع نیاز وسیله ای را خریداری کند.
مثلاً جهت بهره برداری از منابع آب نیاز به پمپ ، الکتروپمپ،لوازم جانبی کار و… دارد که به صورت خرید انجام می گیرند.
از طرفی آب تولید شده نیز بر اساس تعرفه های دولت وشرکت به فروش عموم خواهدرسید.

نحوه معاملات:
پروژه ها به دو صورت امانی وپیمانی هستند که پرسنل بر اساس این دومورد فعالیت می کنند.
پروژه های امانی:پرسنل خود شرکت کارها را انجام می دهند.
پروژه های پیمانی یا قراردادی :با پیمانکاران واجد شرایط ومجرب پیمان بسته می شود که در صورت انجام کاری که ازآنها خواسته شده اگر به صورت کامل بدون نقص تحویل دهنده ،حقوق آنها با احتساب بیمه ومالیات وسایر کسورات به آنها تحویل داده خواهد شد که این به خودی خود یک معامله خواهد بود.

فصل دوم:
سیستم حقوق و دستمزد
و توضیح برخی اقلام آن

چگونگی پرداخت حقوق ودستمزد درشرکت
حقوق ودستمزد با توجه به نوع استخدام پرسنل اعم از اینکه رسمی،قراردادی،روزمزد باشد به صورت ماهانه از طریق پرداخت مستقیم بانک انجام می گیرند،البته با احتساب بیمه،مالیات وسایر کسورات.
هرفرد ازپرسنل حساب جداگانه ای دربانک خواهند داشت که حقوق آنها از طرف شرکت به بانک صادر گردیده وپرسنل حقوق خود را مستقیماًاز بانک دریافت می کنند.
کارکنان رسمی دارای فیش حقوقی می باشند اما پیمانکاران قرار دادی فاقد فیش حقوقی وفقط شما ره حساب دارند

چگونگی حسابداری انبارها:
شرکت دارای انبار می باشد .در گذشته وحال از کاردکس برای ورودی وخروجی مواد شرکت استفاده می شود که ما به تفاوت این موجودی به حساب می آید. البته در آینده ای نزدیک شرکت قصد دارد که از نرم افزار کامپیوتری برای کنترل انبار استفاده کند.در انبار هر کالا یا مواد کد مخصوص به خود را دارد و دارای جای مشخص در انبار می باشد .داشتن کد برای کالاها ومواد از مواد ضروری می باشد زیرا این کالا و دستگاهها که به زیر مجموعه های شرکت یعنی تاسیسات آبرسانی روستاها انتقال داده می شود ،کد آنها یادداشت می شود تا به کنترل انبار آسیبی نرسد و همه چیز تحت برنامه ریزی خاصی کنترل شود.

وظایف قسمت امورمالی:
به طور کلی امورمالی درشرکت دووظیفه اساسی دارد:
1- حسابداری هزینه ها:شامل خرید،پرداخت حقوق ودستمزد،استهلاک،نظارت به کلیه خریدها ونحوه هزینه به صورت مطلوب می باشد.
2- حسابداری درآمد:به صورت ماهانه صورتحسابهای بانکهای عامل دریافت کننده درآمد را جمع اوری وبه خزانه داری کل واریز می نمایند.

به طورکلی کنترل این دومورد،کنترل اموال،اسقاط اموال،ورورد وخروج کلیه اموال،واحدهای بهره برداری درروستا،حضور وغیاب پرسنل،تنبیه وتشویق پرسنل،پرداخت عیدی،پاداش،سنوات واحیاناً تسویه حسابنیز برعهده این دایره خواهد بود.

قسمت حسابداری نیز وظایف فوق الذکر را برعهده دارد.درواقع قسمت امور مالی وحسابداری شرکت یکی می باشند.
واین دوقسمت چارت یا نمودارسازمانی خاصی ندارندودرواقع این دایره زیردستان خاصی ندارد وهمه وظایف مربوطه را مسئول امورمالی انجام خواهد داد.

چگونگی تهیه لیست حقوق ودستمزد درشرکت:
معمولاً بین یکم تادهم ماه،حقوق با احتساب مالیات وبیمه پرداخت می شود.لیست حقوق ودستمزد کارکنان رسمی،قراردادی وروزمره هرکدام تهیه می شوند وبه صورت ماهانه پرداخت خواهند شد.

نحوه پرداخت هزینه فوق العاده ماموریت درشرکت:
ابتدا لیست کسانیکه ماموریت یا فوق العاده داشته اند تهیه وطبق تعرفه های دولت وبراساس این لیست هزینه ماموریت یا فوق العاده کاری به صورت ماهانه اضافه برحقوق به آنها پرداخت می شود.

وضعیت عیدی وپاداش پایان سال درشرکت:
عیدی وپاداش در شرکت وجود دارد به این صورت که طبق تعرفه های دولت پرداخت خواهد شد.
عیدی وپاداش کارکنان روزمزد معادل 2ماه آخرسال.
عیدی وپاداش کارکنان رسمی را نیز دولت به صورت قطعی درهرسال اعلام خواهدکرد.

کسورات قانونی مربوط به حقوق در شرکت

این شرکت مانند سایر شرکتها مالیات وبیمه تامین اجتماعی را ازحقوق کسر خواهد کرد.اما علاوه برآن دونوع بیمه دیگر نیز در شرکت وجوددارد که شامل بیمه ایران وبیمه عمر می باشند.

بیمه ایران:
این بیمه نیز از کارکنان دریافت خواهد شد تادرمواقع لزوم که داروها ودرمانهایی که استفاده می شود گاهی در چارت وحیطه ی بیمه خدماتی وتامین اجتماعی نیستند از این بیمه استفاده شود.

بیمه عمر:
این بیمه نیز از حقوق کارکنان کسر خواهد شد تا اگر کارمند در اثر حادثه ای ناشی از کار فوت شود ویا دچار سانحه گردد وبه نحوی از کار افتاده گردد،از این بیمه استفاده می شود تا مبالغی به مصدوم پرداخت کنند که مقدار آن هرساله براساس حقوق تغییر می یابد.

مدت کار (ساعات کار)در شرکت:
ساعات کار قانونی در شرکت 8ساعت است که از ساعت 7 صبح تا 3 بعداز ظهر ادامه دارد.اضافه کاری نیز درشرکت وجود دارد که درموارد ضروری در کارهایی خاص که شرکت تشخیص می دهد با همکاری پرسنل صورت می گیرد.

وضعیت کنترل داخلی درشرکت:

حسابهای شرکت سالانه از طرف ذیحسابی استان کنترل خواهد شد وایرادها واشکالات آن مشخص وپس از ممیزی برطرف خواهند شد.
حسابهای بانکی نیز به صورت آنلاین ازطرف استان درهرزمان کنترل خواهند شد. هراتفاق مالی یا برداشت روزانه نیز به صورت الکترونیکی کنترل خواهدشد.ازطرف شرکت نیز حضور وغیاب پرسنل به صورت الکترونیکی کنترل خواهدشد.

حسابداری پرداختها درشرکت:
نیروهای ثابت دارای حساب بانکی جداگانه می باشند وبا استفاده از فیش حساب بانکی نخصوص خود حقوق را مستقیماً از بانک دریافت می کنند.
چک لیست پرسنل تهیه می شود وچک حقوق پرسنل مطابق با همه افراد موجود درلیست به بانک واریز می گردد،بعد بانک به صورت جداگانه وتفکیکی حقوق هرکدام از پرسنل را پرداخت می کند.
حقوق کارکنان موقتی نیز به صورت نقدی با احتساب کسورات قانونی پرداخت می شود.

وضعیت بودجه در شرکت:
استان درپایان سال اعلام می کند که شهرستانها باید پروژه های پیشنهادی خودرا اعلام کنند ونیاز نقدی خود را برای انجام پروژه ها اعلام نمایند .این اعلام پروژه ها به صورت پیشنهاد به استانارائه می شود .درسطح استان کارشناسان مربوطه این پیشنهادات را بررسی می نمایند تا از صحت آنها آگاه شوند،پس بودجه موردنیاز را مشخص کرده ودرزمانهای خاص به شرکت می دهند،چه برای اجرای پروژه باشد وچه برای مطالبات .

چگونگی تقسیم بودجه متعلقه درقسمتها یا دوایر دیگر:
بودجه متعلقه به شرکت با توجه به درخواست بودجه برای روستاها براساس نیاز روستاها ومناطق محروم تقسیم بندی می شود.
دربعضی مواقع ممکن است روستایی نیاز به توسعه داشته باشد یا دستگاهی دریکی از تاسیسات معیوب شده باشد بر همین اساس بودجه به آنها تعلق خواهد گرفت تا نیاز ها وکمبودها واشکالات خود را برطرف کنند.

نحوه ی مدیریت شرکت:
رئیس اداره،معاون،مسئولین واحدهای داخلی (اموراداری،فنی وتوسعه(بهره برداری،حراست،امور ورزشی و…)هرکدام وظایف خودرا زیر نظر سرپرست خود که درچارت سازمان نشان داده شده است انجام می دهد.

موسسه و ارگانهای زیر مجموعه شرکت:
موسسه خاصی به عنوان زیر مجموعه شرکت وجودندارد اما پیمانکارانی هستند که به صورت بلند مدت وکوتاه مدت باآنها قرارداد بسته می شود وتحت پوشش شرکت قرار می گیرند.
تاسیسات هبرسانی روستاها نیزتحت پوشش این موسسه قراردارند ومسئولین این تاسیسات فعالیتهای خودرا با توجه به فرامین واستانداردهای ابلاغ شده به آنها از سوی شرکت انجام می دهند.

چگونگی ثبت بهای تمام شده در شرکت:
این شرکت ازآنجایی که خدماتی است بر خلاف موسسات بازرگانی وتولیدی با معاملات کالا سروکار ندارد.بنابراین مسئله بهای تمام شده موجودیها دراین شرکت منتفی خواهد بود،فقط تعیین بهای تمام شده خدمات مورد ارائه محور گردآوری اقلام بهای تمام شده است.واز حسابی تحت عنوان خدمات در دست اقدام برای تجمع اقلام مختلف بهای تمام شده خدمات ارائه شدهبه مشتریان شرکت استفاده می شود.

اگر چه این شرکت در تولید خدمات خود با مواد اولیه مستقیماً سرو کار ندارد اما شباهتهایی از نظر صرف وقت وکار نیروی انسانی و… با سایر موسسات خواهد داشت ودر واقع همین اقلام تشکیل دهنده بهای تمام شده شرکت خواهد بود.یعنی برای اینکه به مشتریان شرکت که همان روستاهای تحت پوشش هستند خدماتی ارائه شود باید دستمزد کافی ،وقت لازم ونیروی انسانی به کار برده شود.

چگونگی استفاده از بهای تمام شده برای کنترل در برنامه ریزی درشرکت:
1- با سرشکن کردن بهای تمام شده بین سفارشات در دست اقدام:
درصورت تسهیم اقدام بهای تمام شده میان کار یا خدمات دردست اقدام مربوط به مشتریان مختلف ونهایتاً محاسبه بهای تمام شده هرمورد از خدمات در دست اقدام شده،مدیریت شرکت قادرخواهدبود بهای تمام شده واقعی هریک ازخدمات را با بهای تمام شده پیش بینی شده آنمورد مقایسه قرار دهد ودر نتیجه کنترل های مورد نظر را برقرار یا تقویت کند تا اقلام بهای تمام شده خارج از حد معقول افزایش نیابند.

ازطرف دیگر،با دردست داشتن بهای تمام شده ی واقعی مربوط به خدمات مورد ارائه به مشتریان،قیمت گذاری عینی تری برخدمات شرکت انجام می پذیرد وعملاً شرکت در برخورد با سفارشات تازه(یعنی برطرف ساختن مشکلات آبرسانی به روستاهای تحت پوشش)می تواند از ملاکهای خوبی که بهای تمام شده واقعی خدمات دراختیارمی گذارد استفاده کند.

2- با تسهیم بهای تمام شده بین قسمتهای مختلف شرکت:
درصورتی که اقلام بهای تمام شده خدمات ،براساس بخشها یا فعالیتهی مختلف تسهیم شود طبعاً ملاک مناسبی برای سنجش عملکرد سرپرستان هربخش یا فعالیت خواهدبود ومی توان ازطریق آنها به سنجش میزان انجام مسئولیتهای مدیر پرداخت.

چهارچوب وفرم ترازنامه مورداستفاده درشرکت آب وفاضلاب روستایی گتوند به شکل زیر است که مسئولین شرکت از دادن داده ها ازلحاظ اینکه محرمانه می باشند خودداری نموده است.
وزارت نیرو
شرکت آب وفاضلاب خوزستان
اداره امور آب وفاضلاب روستایی گتوند
ترازنیمه باز حسابداری عمرانی

ردیف
کدکل
شرح حساب
گردش تا پایان اسفند
عملیات نیمه باز
گردش تا پایان ماه جاری
مانده
1

حساب تامین اعتبار
بدهکار
بستانکار
بدهکار
بستانکار
بدهکار
بستانکار
بدهکار
بستانکار
2

ذخیره تامین اعتبار

3

دریافتی ذیحساب

4

**گردان واگذاری

5

بانک پرداخت کمک دارایی های سرمایه داری

6

دارایی های در جریان ساخت یا ایجاد

7

تعهدات پرداختی

8

کسور ارسالی

9

کسور وسولی

جمع کل

حسابدار: مسئول تنظیم: عامل ذیحساب: رئیس اداره:

مراحل حفر چاه برای آبرسانی روستاها:
(مربوط به روستای آب بید حاجی بابا)

یک حلقه چاه عمیق توسط خود یاری روستا حفر گردیده و وتعبیه مراحل یعنی لوله گذاری چاه، نصب پمپ،ساختمان تاسیسات ،برق کشی تاسیسات،نصب دستگاه کلرزنی نیز برعهده شرکت آب وفاضلاب روستایی گتوند بوده است.
وظایف یا مسئولیتهای مامورآبرسانی روستاها:
1- روشن وخاموش کردن پمپ آب شرب روستا به صورت روزانه
2- کلرزنی آب شرب روستا به صورت روزانه
3- گزارش شکستکی لوله ها به شرکت آب وفاضلاب
4- خواندن شماره کنتور آب هردوماه یکبار وتحویل آن به صورت لیست به شرکت آب وفاضلاب روستایی
5- تحویل قبض آب به خانوارها

6- اطلاع رسانی به شرکت آب وفاضلاب روستایی مربوط به دستکاری کنتورها توسط خانوارها

7- اندازه گیری کلرباقی مانده آب به صورت روزانه
8- گزارش مربوط به خرابی پمپ چاه،قطع برق یا مواردی از این قبیل به شرکت آب وفاضلاب روستایی
9- اقدام جهت ثبت نام لوله کشی جدید یا انشعاب جدید ومعرفی به شرکت آب وفاضلاب روستایی
مواردی که در فوق ذکرگردید اگرچه توسط مامور آبرسانی انجام می گیرد اما به نظارت خود شرکت آب وفاضلاب روستایی انجام می پذیرد زیرا که از زیر مجموعه های این شرکت به شمار می رود که با نظارت شرکت مواجه است.

توضیح برخی اقلام حقوق ودستمزد:
سیستم حقوق ودستمزد:
مجموعه ای از اجزای به هم پیوسته ددر یک موسسه که داده های مربوط به نیروی کار درتولید محصولات ویا ارائه خدمات را به صورت داده ها واطلاعات حقوق ودستمزد تبدیل می کند.

داده های مربوط به سهم نیروی کار:
کارمند شماره تامین اجتماعی،ساعات کارکرد،نرخ دستمزد،اضافه کاری،کسورات بیمه ومالیات و…

اهمیت سیستم حقوق ودستمزد:
هزینه حقوق ودستمزد نشان دهنده سهم نیروی کار در ارائه خدمات بوده ویکی از مهمترین هزینه های عملیاتی موسسه به شمار می رود.مدارک سیستم حقوق ودستمزد یکی از عوامل با اهمیت دربرقراری رابطه مناسب بین مدیریت موسسه،کارکنان،اداره کار،بیمه ،مالیات و… می باشد.

کنترل داخلی لیست حقوق ودستمزد:
کنترل داخلی مناسب برای سیستم حقوق ودستمزد،مانند سایر روش های کنترل داخلی شامل:تقسیم دقیق وظایف ومسئولیتها درسیستم حقوق ودستمزد است.

درآمدحقوق:
درآمدی است که شخص حقیقی درخدمت شخص دیگری اعم از حقیقی یا حقوقی درقبال تسلیم نیروی کار خود بابت اشتغال بر حسب مدت کار انجام یافته به طور نقد یا غیر نقد تحصیل می کند.
حقوق ومزایای مستمر نقدی وشغلی:
مجموعه پرداختهای ماهانه ویا سالانه که معمولاً درلیست حقوق ومزایا وپرداخت قید می گرددشامل:
1- حقوق ثابت
2- مزایای مستمرشغلی
3- حق مقام
4- حق اولاد
5- حق مسکن
6- حق ایاب وذهاب
7- حق امرار معاش

8- فوق العاده های بدی آب وهوا محرومیت از تسهیلات زندگی ،محل خدمت ،اشتغال خارج از کشور ،سختی شرایط محیط کار ،نوبت کاری ،جذب ،مزایای ارزی
9- فوق العاده کسر صندوق
10- فوق العاده تضمین صاحب جمعان وسایر مزایایی که حق مقررات استخدامی کار فرما تحت عناوینی غیر از موارد فوق همراه با حقوق ومزایا ی نقدی ماهانه به طور مستمر به اشخاص حقوق بگیر پرداخت یا تخصص داده می شود .

مزایای مستمر غیرنقدی:
الف: استفاده ازمسکن واگذاری از طرف موسسه(با اثاثیه یا بدون اثاثیه)که درپایان ماه وجوهی ازبابت این مورد ازحقوق کارمندان کسر خواهد شد.
ب:استفاده از اتومبیل اختصاصی واگذاری از طرف کارفرما(باراننده یا بدون راننده)که درپایان ماه نیز وجوهی از بابت این مورد از حقوق کارمندان کسر خواهد شد.
ج:سایر مزایای غیر نقدی مستمر ازقبیل خواربارو…

مزایای غیر مستمر
به استناد قانون مالیات ها وقانون کار مزایای مستمر عبارتند از:
اضافه کار ،فوق العاده ماموریت ، هزینه سفر ،پاداش انجام کار ،عیدی
وپاداش آخرسال ، وجوه پرداختی بابت لباس کار ویا دراختیار گذاردن آن ،
پرداخت هایی بابت هزینه درمان ومعالجه کارکنان پرداخت یا دراختیار آنان گذاشته می شود ،برای محاسبه درآمد مشمول مالیات باید درآمدهای غیر نقدی معادل نقدی آن تبدیل شود .وسپس به دآمدهای نقدی آن تبدیل گرددتا درآمد مشمول مالیات حقوق مشخص شود.
مالیات :
مالیات انتقال بخشی از درآمدهای جامعه به دولت است ویا بخشی از سود فعالیتها ی اقتصادی است که نصیب دولت می گردد.امروز دکلی ترین تعریف مالیات آمده است که مالیات یک نوع هزینه اجتماعی است که افراد جامعه به تناسب استفاده از این هزینه اجتماعی باید تقبل آن را نمایند .

انواع مالیات ها:
1- مالیات های مستقم:که به طور مستقیم ازدارایی ودرآمد افراد وصول وشامل مالیات بر دارایی ومالات بر درآمد می باشد .
2- مالیات غیر مستقیم که ر دونوع است:
الف:مالیات بر واردات
ب: مالیات بر مصرف وفروش

مالیات تکلیفی :
مالیات یا مالیات هایی هستند که پرداخت کنندگان وجوه طبق قانون مالیات های مستقیم مکلف به کسر وپرداخت آن مالیات ها در مواعد قانونی تعیین شده می باشد.

حق السعی:
کلیه دریافتهای قانونی که کارگر به اعتبار قرارداد کار اعم از مزایای حقوق ما کمک عائله مندی ،هزینه های مسکن ،خوار بار ایب وذهاب ،مزایای غیر نقدی،پاداش افزایش تولید ،سود سالانه ونظایرآن ها دریافت می دارند .

تعطیلات ومرخصی ها مطابق با قوانین کار وتامین اجتماعی :
روز جمعه روز تعطیلی با استفاده از مزد می باشد در امور خدماتی مانند آب، اتوبوسرانی یا در گارگاه هایی بر حسب نوع یا ضرورت کار ویا توافق طرفین به طور مستمر روز دیگری برای تعطیل مشخص می شود که همان روز حکم تعطیلی هفته خواهد بود .به هر حال تعطیلی یک روز در هفته اجباری است .

پاداش :
یکی دیگر از موارد درامد کارکنان که در اغلب موسسات برای تشویق وافزایش کارایی کارکنان علاوه بر حقوق ودستمزد وسایر مزایای ذکر شده محاسبه وپرداخت می شود ،پاداش می باشد.
در برخی موسسات محاسبه پاداش در پایان سال مالی براساس درصدی از سود موسسه می باشد.

مالیات اضافه کاری :
مالیات اضافه کاری برای کارمندان مشمول نظام هماهنگ پرداخت خواهد بود .
حقوق ومزایای مستخدمین رسمی دولت:
اصولاًنحوه جبران خدمت کارکنان دولت و مکانیزم های پرداخت حقوق ودستمزد از مسائلی است که همیشه مورد توجه دستگاه های مسئول ،هیات دولت ومجلس شورای اسلامی و بالطبع کسانی که از این مزایا باید بهره مند شوند یعنی کارمندان بوده است .

لایحه قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت :
یکی از کامل ترین قوانینی است که در زمینه مسائل استخدامی وبه ویژه حقوق ودستمزد به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است .

هزینه ایاب ذهاب:
به مستخدمینی که شغل آنها مستلزم انجام رفت وآمدهای مکرر است ،هزینه ایاب وذهاب پرداخته نی شود.

فوق العاده کسر صندوق وفوق العاده تضمین :
به تحویل دادن ومامورین پرداخت برای جبران بخشی از خسارات ناشی از اشتباهات در وصول و *وجوه ،فوق العاده های تحت عنوان فوق االعاده کسرصندوق ویا فوق العاده تضمین پرداخته می شود.
سایر مزایا:
غیر از عناوین ذکر شده مزایای دیگری بر حسب مورد به مستخدمین رسمی قابل پرداخت است که با توجه به اموری که در غیر ساعات اداری می باشند قابل پرداخت است.

نحوه تنظیم وارسال صورت دستمزد حقوق ومزایا :
1- در صورت دستمزد /حقوق ومزایا بایستی خوانا وبدون قلم خوردگی ولاک گرفتنی تنظیم شود.
2- صورت دستمزد/حقوق ومزایای ماهانه هر کارگر بایستی برای هرماه دردونسخه وبا مشخصات کامل تنظیم وظرف مهلت مقرر به واحد تامین اجتماعی تسلیم واخذ رسید گردد
بدیهی است در صورت تاخیر مشمول پرداخت جرائم مقرر در قانون مصوب 9/5/73 خواهند بود.

3-صورت دستمزد/حقوق ومزایای دوره ای مخصوص دوره(زمان) موردتوافق با سازمان می باشد وبرای همان دوره معتبر است.

درصورت هرگونه تغییر درتعداد بیمه شدگان،روزهای کارکرد،میزان حقوق ومزایا مشمول وغیرمشمول بیمه درماههای بعداز تسلیم صورت دستمزد دوره‏ای لازم است صورت دستمزد تغییرات ماه مورد نظر تنظیم وحداکثر تا پایان ماه بعد به سازمان تسلیم گردد.
درصورت تاخیر درارسال صورت دستمزد تغییرات،شعبه مجاز است به دریافت آن نبوده وعیناً جهت اعمال تغییرات درماهی که مهلت ارسال آن سپری نگردیده به کارفرما اعاده خواهد شد.

تذکر مهم:
کارفرمایانی که صورت دستمزد/حقوق ومزایای دوره ای ارسال مینمایند،درصورت عدم اعلام تغییرات کارکنان درهر ماه از دوره درمهلت مقرر،استنباط آن است که هیچگونه تغییراتی در صورت دستمزد مبتای دوره ایجاد نشده وصورت مزبور بابت تمام ماههای دوره منظور خواهدشد.

4-با توجه به اینکه شکل ومحتوای صورت دستمزد/حقوق ومزایای ماهانه،دوره ای وتغییراتی یکسان می باشد،بنابراین لازم است حسب مورد روش ارسال صورت مزبور درمربع مربوطه با درج علامت(×)مشخص گردد.

5- کلیه مشخصات هویتی کارگاه کارفرما،بیمه شدگان وسایر ستونهای صورت دستمزد باید تکمیل ودر محلهای مربوطه درج گردد.
6- ازآنجائیکه شماره بیمه شده درشناسنامه یا گذرنامه وکدملی برای حفظ حقوق بیمه شدگان ازنظر نگهداری سوابق پرداخت حق بیمه ودسترسی سریع وآسان به اطلاعات ماشینی آنان استفاده می گردد،ضرورری است شماره های مزبور به ترتیب در ستونهای 2،5،11 حتماً وبا دقت درج گردد.
7- درصورت غیرایرانی بودن بیمه شده با گذاشتن علامت (×) درمقابل نام وی درستون 10،غیر ایرانی بودن بیمه شده مشخص گردد.
8-درستونهای 12و13 به ترتیب تاریخ آغاز کار کارکنان جدید وتاریخ ترک کار کارکنان ثبت گردد.

9-درستون 18لازم است حقوق ومزایای ماهانه مشمول کسر حق بیمه باتوجه به تعداد روزهای کارکرد ودستمزد روزانه ومزایای ماهانه مشمول بیمه وحسب مورد با توجه به مقررات مربوط به دستمزد واقعی ودستمزد مقطوع ورعایت حداقل وحداکثر دستمزد سالهای مربوطه درج گردد.
10-جمع حقوق ومزایای مشمول وغیرمشمول کسر حق بیمه بایستی درستون 19درج گردد
11-ستون 20،مربوط به کسر حق بیمه سهم بیمه شده می باشد.
12- ستون21 مربوط به سایر کسورات ازقبیل مالیات و… می باشد.
13-ستون 22،مانده قابل پرداخت می باشد که پس از کسر ستونهای 20و21 ازستون 19 بدست می آید .
14- پس از ثبت اطلاعات کلیه کارکنان کارگاه لازم است انتهای صورت دستمزد/حقوق ومزایا خط افقی بسته شود.

15-ذیل صورت دستمزد پس از درج جمع مبلغ حق بیمه سهم کارفرما، بیمه بیکاری وجمعکل حق بیمه،بایستی توسط کارفرما یا نماینده قانونی وی امضا ومهر گردد.
16-درمواردی که حق بیمه طی چک پرداخت می شود،می بایست چک به حواله کرد حساب درآمد شعبه تامین اجتماعی مربوطه صادر واز ارائه چک حامل و…اکیداً خودداری شود.

ماده 97:هرکس به استناد اسناد وگواهیهای خلاف واقع یا با توسل به عناوین ووسایل تقلبی از مزایای مقرر دراین قانون به نفع خود استفاده نماید یا موجبات استفاده از افراد خانواده خودیا اشخاص ثالث را ازمزایای مذکور فراهم سازد به پرداخت جزای نقدی معادل دوبرابر خسارت وارده به سازمانی تامین خدمات درمانی یا این سازمان ودر صورت تکرار به حبس جنحه ای از 61 روز تا 6 ماه محکوم خواهد شد.

فصل سوم:
نتایج و پیشنهادات

نتایج وپیشنهادات

نتیجه:
نتیجه اینکه این شرکت با انجام فعالیتهای خود و با توجه به اهداف خاصی که دارد نقش مهمی را درجامعه ایفا میکند از آنجایی که آب آشامیدنی نقش بسیار مهمی را درسلامتی انسانها دارد وجود این شرکت با تامین آب شرب در جامعه بسیار مهم جلوه می کند.سلامتی انسانها به نوعی سلامتی جامعه را تضمین میکند .با استانداردهای لازم برای تامین آب شرب سلامتی انسانهای استفاده کننده نیز تامین می شود.

پیشنهادات:
این شرکت از نظر مکانی درجای مناسبی قرار دارد و فعالیتهای خود را به خوبی انجام می دهد.
فقط درشرکت کمبود نیروی انسانی درقسمتهای مختلف شرکت وکمبود وسایل کار از قبیل جرثقیل و… مشاهده می شود که پیشنهاد می گردد درجهت رفع این موارد تلاشهای لازم به عمل آید.


تعداد صفحات : 48 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود