تارا فایل

گزارش کارآموزی حسابداری، در شرکت آب و فاضلاب




محل کار آموزی:
امور آب و فاضلاب شهرستان بجنورد

فهرست مطالب

عنوان
صفحه

فصل اول: آشنایی با محل کار آموزی
مقدمه

امور آب فاضلاب بجنورد در یک نگاه کلی
تعاریف و اصطلاحات آب و فاضلاب
کروکی

چارت سازمانی امور آب و فاضلاب
خلاصه در مورد فصل 1

فصل دوم: ارزیابی بخش های مرتبط با فعالیت در دوره کارآموزی{آموختهای کاروموزی}

عملیات بخش حسابداری درآمد

عملیات بخش حسابداری هزینه

فعالیت انجام شده در کاهش پرت آب در سال 1386

واحد مشترکین

خلاصه ای فعالیت سازمان آب و فاضلاب

بیگانی نمودن اسناد مالی

گزارش روزانه
گزارش هفتگی

گزارش ماهانه

فصل سوم: ارزیابی آموخته ها ارائه پیشنهادات و نتیجه گیری

گزارشات

انتقادات و پیشنهادات

فرمها

فصـل اول

آشنای با محل کارآموزی

مقدمه:
آب منشا حیات است. در آیه شریفه وَجَعَلنا مِن العا کُل شی ء من و در هر کشوری میزان دسترسی به منابع آب تجدید پذیر از جمله شاخص های مهم توسعه پایدار است و ادامه حیات اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی هر ملتی براساس چگونگی استفاده از منابع اندیشمند آن تشکیل می گردد.
1/1 میلیارد نفر از ساکنین کره ی زمین پس از فقدان دسترسی به آب آشامیدنی سالم رنج می برند و 6/2 میلیارد نفر نیز با کمبود سامانه ی دفع بهداشتی فاضلاب مواجه می باشند. 8/1 میلیون نفر از مردم هم هر سال در اثر ابتلا به بیماری وبا جان خود را از دست می دهند که 40 درصد آنها را بچه های زیر 5 سال تشکیل می دهد. برای مقابله با بحران آب از سازمان ملل اهدافی را تحت عنوان اهداف مذکور (تا سال 2015) کاهش 50 درصدی افرادی است که به آشامیدنی سالم و سامانه بهداشتی دسترسی ندارد. وقوع تنش های آبی در یک منطقه ناشی از به هم خوردن تعادل بین منابع آب و مصارف آب در آن منطقه شناخته شده است. در صورتی که این نسبت به بالای 40 درصد باشد به عبارت دیگر بیش از 40% کل منابع آن تجدید پذیر استحصال می شود. با تنش های بالای آب مواجه خواهیم بود و اگر این شاخص بیش از 80% شود در صورت وقوع بحران های شدید در آن منطقه اجتناب پذیر است.
کشور ایران با بهره گیری از 71 درصد از منابع آب تجدید شونده در حال حاضر در شرایط تنش بالای آبی قرار دارد و در برخی مناطق نیز شرایط بحران شدید آب حاکم است. چنین میزان برداشتی تاثیر مخربی بر کمیت و کیفیت منابع آب خواهد داد. میانگین بلند مدت بارندگی سالانه ایران در کل کشور 271 میلی متر می باشد (سال 1379) که این مقدار از 3/0 میانگین بارش سالانه جهان کمتر و حدود نیمی از بارندگی سالانه قاره آسیا است. جمله ها و عبارت هایی این چنین که بسیار گفته و شنیده می شود بیانگر این وضعیت است که موضوع کم آبی و خشکسالی در پهنه ی وسیعی از این سرزمین مسئله دیروز و امروز بوده و پیشینه ای طولانی دارد. آثار بجا مانده از گذشتگان و وجود قاعده ها و مقررات تاریخی مرتبط با مدیریت آب همراه با نفوذ عمیق آب در آداب و رسوم پیشینیان حکایت از آن دارد که مداحان این سرزمین از دیرباز نه تنها برای چیره شدن بر منابع اندک آب کوشیده اند. بلکه کم آبی را به عنوان یک واقعیت پذیرفته اند و زندگی و معیشت خود را با آن منطبق ساخته اند.
در دوران معاصر که با ورود فن آوری های نوین صنعتی به کشور همراه بوده است و افزایش سطح زندگی و ارتقای دانش عمومی بهداشت و رفاه اجتماعی از پیامدهای سیون آن به شمار می رود همزمان با توسعه شهرها و دگرگونی های تدریجی فرهنگ را اندک اندک بسیاری از باورها و آداب و رسوم آن رنگ باخت و شیوه های زندگی و مصرف، جامعه ای متناسب با اقلیم و رفتار گذشتگان پوشید و اینچنین شد که با افزونی جمعیت و ظهور کلان شهرها به رغم تمهیدهای بسیار در توسعه و استحصال منابع آب رخداد کم آبی که از آن به بحران آن تعبیر می شود در برخی از منابع کشور بروز کرده است. انتظار می رود با ادامه ی روند رو به افزایش استحصال منابع برای تامین نیازهای متنوع و رو به ازدیاد شهری و روستایی، کشاورزی و صنعتی که به تخریب کمی و کیفی منابع آب خواهد انجامید، دامنه ی کم آبی کشور در آینده ابعاد گسترده ای یابد و کشور از پیامدها و زیانهای اجتماعی و اقتصادی در امان نخواهد بود.
بدیهی است که توزیع ناهمگون این مقدار آب در سطح کشور، یکی از عوامل بروز خشکسالی در نقاطی از کشور به دلیل کمبود ذاتی آن در سطح کشور و همچنین آسیب دیدن منابع آبی موجود به علت برداشتهای بی رویه می باشد.
لذا ضروریست با کنترل میزان مصرف آب استحصالی از منابع محدود ارزشمند آب در کشورمان از شدت تنش های موجود کاست. این مهم تنها در سایه یک عزم ملی در تغییر فرهنگ مصرف آب و استفاده از توان فکری وقتی کشور برای تغییر الگوهای مصرف آب در بخش های مختلف (شرب، کشاورزی و صنعت) امکان پذیر خواهد شد.

فصل اول :
امور آب فاضلاب بجنورد در یک نگاه کلی:
قبل از تشکیل شرکت های آب و فاضلاب متوالیان اصلی آب رسانی به شهرها"شهرداریهایی بودند که پس از ابلاغ مصوبه مجلس محترم شورای اسلامی(11/10/66) شرکتهای آب و فاضلاب استانی در راستای قانون به وجود آمدند.
هدف اصلی و قانون این شرکتها تامین و توزیع آب شهری و همچنین جمع آوریو انتقال و تصفیه فاضلاب در داخل محدوده خدماتی می باشد.

امر آب فاضلاب بجنورد در سال 1372 در پی انتزاع از دایره آب شهرداری با هدف تولی آب شرب شهر بجنورد تشکیل گردید.دربدر تاسیس امور مالی 9750 مشترک بود که خدمات رسانی و توزیع آب شرب توسط چاه های سیمانی میدان شهید و میدان فردوسی و منبع آب و منبع بعد از کشتارگاه انجام میشود.

در حال حاضر این امور افتخار داردکه خدمات رسانی آب شرب 45000 مشترک را توسط 22 حلقه چاه عمیق یک چشمه که به دو مخزن ریخته می شود " خط انتقال چاه"یک ایستگاه پمپاز به صورتصیقلی می باشد را به عهده دارد.

قانون تشکیل شرکت های آب و فاضلاب:
ایجاد و بهره برداری تاسیسات مربوط به توزیع آب شهری و همچنین جمع آوری و انتقال و تصفیه فاضلاب شهرها در داخل محدوده قانونی شهرهای هم استان به عهده شرکت های مستقلی به نام شرکت آب و فاضلاب استان خواهد بود که توسط وزارت نیرو تشکیل خواهد شد.

در صورتی که بنا به تشخیص وزارت نیرو در شرکت های یک استان نیز ضرورت تشکیل شرکت آب و فاضلاب باشد می توان شرکت های آب و فاضلاب متعددی طبق مقررات این قانون تشکیل داد.

تعارف و اصطلاحات آب و فاضلاب :
متقاضی: عبارت است از شخص حقیقی یا حقوقی که درخواست انجام خدمات از شرکت می نماید ولی هنوز درخواست او انجام نگردیده است.
مشترک: عبارت است از شخص حقیقی یا حقوقی که درخواست خدمات او انجام پذیرفته و قرارداد منعقد شده است.
قرارداد برقراری انشعاب: قرارداد منعقده بین شرکت و متقاضی که طبق مفاد آن انشعاب آب و فاضلاب دایر می گردد.
انشعاب فاضلاب: آن بخش از لوله فرعی فاضلاب که متناسب با سیفون با ظرفیت قراردادی منعقد در قرارداد در نظر گرفته می شود.
کاربری: انواع انشعاب آب و فاضلاب به کاربری های متفاوت تقسیم بندی می شوند.
مثلا" کاربری مسکونی، تجاری، صنعتی، اداری
قطر انشعاب: براساس ظرفیت قراردادی انشعاب در چارچوب ضوابط و مقررات توسط شرکت تعیین می گردد. مثلا" قطعه 2/1 و 4/3
حق انشعاب: مبلغی که بابت برقراری انشعاب آب یا فاضلاب از مشتری دریافت می گردد.
حق نصب: مبلغی که بابت لوازم مصرفی استاندارد در برقراری انشعاب آب یا فاضلاب از مشتری دریافت می گردد.
آب بها: مبلغی که طبق دستورالعمل های شرکت مهندسی بابت مصرف آب مشترکین بصورت دو ماهه یکبار دریافت می گردد.
فاضلاب بها: 70% مبلغ آب بها به عنوان فاضلاب بها منظور می گردد.
آبونمان: مبلغی که با توجه به قطر انشعاب مشترک توسط شرکت مهندسی تعیین می گردد و به عنوان خدمات شبکه از مشترکین دریافت می گردد.
طبقات مصرف: دسته بندی مصارف کاربری های مسکونی و تعیین قیمت برای هر طبقه توسط شورای اقتصاد.
(مثلا" طبقه 14-7 مترمکعب در ماه نرخ هر مترمکعب 375 ریال)
درآمد: مبالغی که طبق مصوبات شورای اقتصاد و دستورالعمل های شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از مشتریان و مشترکین اخذ می گردد.
هزینه: مبالغی که طبق بودجه مصوب شرکت حق دارد خرج نماید.
طرح های عمرانی: مبالغی که در بودجه عمومی دولت برای اجرای طرح های بزرگ به شرکت اختصاص داده می شود.
به طور کلی منابع تامین مالی اینگونه شرکت ها طبق قانون به دو گروه ذیل تقسیم می گردد.
کروکی:

چارت تشکیلاتی امور آب و فاضلاب بجنورد:

شرکت آب و فاضلاب استانی طبق چارت سازمانی مصوب وزارت نیروه در حالت کلی به دو دسته ستاد و صف (امور) تقسیم می شود که ستهد حکم ادتره کل و صف شامل امورات و ادارات شهری تابعه اداره کل می باشد . ادارات شهری نیز به ادارات و زیر چارت های مختلف تفکیک می شود و تعیین تعداد نیروهای شرکت بر اساس تعداد مشترکین می باشد.

چارت سازمانی امور آب و فاضلاب بجنورد

در این راستا در سال 1365 به منظور استحصال آب شرب و نیز جمع آوری و بهره وری ضعیف از سامانه فاضلاب معاونت آب و فاضلاب کشوری تامین یافته که بخشی از این مهم به عهده شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی با امور آب و فاضلاب بجنورد محول گردید.

خلاصه ای از فصل :
حسابداری بخش خصوصی (نیمه دولتی) در طی سال از طرف دولت به کمک های مالی جهت اجرای پروزها تحت عنوان طرح انجام می پذیرد که تا پایان تیر ماه این مبالغ در محلهای تعریف شده باید هزینه گردد.

فصل دوم:
ارزیابی بخش های مرتبط با فعالیت دوره کارآموزی

سیستم حسابداری شامل دو قسمت :

1.عملیات حسابداری بخش درآمدی
2.عملیات حسابداری بخش هزینه

الف)عملیات حسابداری بخش درآمدی:

بخش درآمد به دو قسمت تقسیم می شود:
بخش اول:سر مایه ای

بخش دوم:جاری

بخش اول سر مایه ای: که درآمد سرمایه ای امور می باشد که از فروش حق انشعاب حاصل می شود که در محل اخذ امتیاز آب مشترکین توضیح داده شده است.که متبت حساب آن به شرح ذیل می باشد:الف)بانک:در صورت پرداخت نقدی مشترک بابت خرید انشعاب مشترک پس از انجام مراحل لازم شامل تکمیل فرم در خواست اولیه و تایید اداره اب و فاضلاب به قسمت حسابداری مراجعه و فیش نقدی را دریافت و به بانک واریز میکند.
در صورت نقدی:
ب)اسناد دریافتنی:در صورت غیر نقدی بودن بابت خرید انشعاب پس از طی مراحل اداری برای اقساطی کردن پرداخت به قسمت ریاست اداره مراجعه پس از تایید رییس به قسمت حسابداری مراجعه و حق انشعاب آب به ان واگذار وی شود.

در صورت قسطی:

بخش جاری:شامل درآمدهای جاری امور می شود که عمده ترین آنها قبوض آب می باشد که هر دو ماه یک بار صادر و به در منزل ارسال میشود.

بدهکاران آب
درآمد آب بها**
درآمد آبونمان**
عوارض فضای سبز**
سایر موارد**

ودر موقع وصول قبوض فوق در بانک ها ثبت زیر صادر می شود.
بانک**
بدهکاران آب**

ب).اداره حسابداری عمومی:در قسمت فوق موارد ذیل صورت میگیرد.1)رسیدگی به حساب تنخواه کار پرداز

2)رسیدگی به فاکتورهای پرداختی کارپرداز
بدین شرح که کلیه فاکتورها از نظر امضاء تاریخ مهر فروشگاه امضی مسئول فروشگاه آرم فروشگاه در مهر و همچنین محاسبات صورت گرفته در داخل فاکتور کنترل میشود سپس کلیه فاکتور ها جمع وبا مبلغ تنخواه تصفیه میگردد.در ضمن کلیه فاکتورها بر اساس محل مصرف کد گذاری مالی می شود بدین صورت که در امور مالی کلیه حسابها ی مالی بر اساس کل معین تفضیلی تفکیک شده و کد گذاری شده است و هزینه ها بر اساس محل مصرف ابتدا تفکیک سپس کد گذاری میشود.

هزینه ها در واحد مالی به صورت پرداخت میشوند:

1. تنخواه
2. چک مستقیم در وجه فروشنده یا خدمات صورت گرفته که این هزینه ها بر اساس هزینه های سرمایه ای و جاری تقسیم می گردد.

ج).اداره حسابداری درآمد:

درآمد اذاره بر اساس درآمد جاری و درآمد سرمایه ای تقسیم میشود. بدین شرح که درآمد سرمایه ای به درآمد های گفته میشود که از محل فروش انشعابات آب و فاضلاب به حساب اداره واریز ویشود و فقط در محل هزینه های سرمایه ای صرف میشود یعنی پروزههای آبرسانی و لوله گذاری فاضلاب

د).بررسی وکنترل اسناد:

واحدی میباشد که کلیه هزینه ها از نظر مبلغی محل مصرفی و مصرف شده از نظر تعدادی و کدینگو فاکتورها مورد بررسی قرار میگیردو در صورت اشتباه بودن پی گیری و سند اصلاحی زده میشود.

ز)قیمت تمام شده آب:
در پایان هر سال پس از آنکه سند های درآمدی و سرمایه ای به تفکیک سرمایه ای و جاری و کنترل اسناد صورت گرفت ودر حساب ها انجام شد با توجه به صورت حساب سود و زیان که بدست می آیدقیمت تمام شده آب مصرفی بدست می آید.

ه)سایر کارهای امور مالی:

شامل الف}حقوق و دستمزد:در این قسمت در پایان هر ماه پس از منظور نمودن ساعت حضور و غیاب و اضافه کاری در نرم افزار مالی حقوق و دستمزد محاسبه میگرددو پس از سند به حساب پرسنل واریز میگردد.

ب}بیمه:در امور مالی کلیه قراردادهابررسی و با توجه به قراردادکه با پیمانکار پرسنل خدماتی ساعتی و..صورت میگیرد موارد بیمه بررسی و با توجه به دستور العملهای سازمان تامین اجتماعی محاسبه و سریعا به حساب سازمان مذبور واریز میگردد.

ج}مالیات: در امور مالی کلیه قراردادها و فیش حقوقی و کلیه پرداختها از نظر اداره امور مالیات ودستورالعمل های ابلاغی آن سازمان بررسی مالیات های رسمی محاسبه و طی چک به حساب اداره مذبور واریز میگردد.

و)گزارشات مالی:

مهمترین قسمت عملکرد و نتیجه گیری فعالیت حسابداری صورتهای مالی میباشد که از آن جمله {صورت سود و زیان "ترازنامه و…}
میباشد که در پایان هر سالپس از منظور نمودن کلیه حسابها و تایید نهایی آنهاو ما بقی به صورت ماهانه میتوانپی گیری و احیانا انحرافات صورت گرفته را رد یابی کرد.

2)عملکرد درآمد جاری:دریافت قبوض از بانک {چک یا رسید}

1.جمع آور ی قبوض چک یا رسید
2.گذاشتن چکها به بانک و گرفتن رسید چک
3.کنترل قبوضکه برابر بامبلغ چک باشد در غیر این صورت علت اختلاف را پیدا کنیم
4.دادن قبوض به سایت جاری جهت ثبت قبوض
5.گرفتن لیست نهاییاز سایت جاری{دفتر کل بانک به تفکیک بانک و صورت حساب کد به کدینگ به تاریخ هفته به هفته}

6.جهت ثبت سند درآمدی به صورت ذیل عمل کنیم:
1)ابتدا پرینت تک به تک بانکها به تفکیک روز و شعبه تهیه شود
2)بر اساس لیست بانک به بانک رسید ها و حواله های بانکی ثبت شود ودر صورت اختلاف بین بانکها در زیر هر بانک ثبت میشود.

ب)عملیات حسابداری بخش هزینه:

تعریف هزینه های جاری:
به هزینه های گفته میشود که جهت پایدار بودن و قابل بهره برداری بودن سیستم خرج میگردد. شامل هزینه های نیروی انسانی {حقوق و دستمزدو..}و بهای تمام شده آب سالم {هزینه های استحصال انتقال و توزیع آب و برق مصرفی منابع و مواد مصرفی}

تعریف هزینه های سر مایه ای:

به هزینه های گفته میشود که از محل درآمدهای سرمایه ای قابل خرج می باشد و برای انجام پروزههای سرمایه ای {دارایی} هزینه میگردد.در این بخش تراز کلی از حسابهای دارایی"بدهی"سرمایه "هزینه"درآمد تهیه میشود که کل حسابهای اداره حول این حساب گردش می کنند.

1)حساب موجودی نقد و بانک: این حساب جزئداراییهای جاری میباشد که در صورت دریافت یا به حساب درآمد بانک**
درآمد**

و یا به حساب دریافتنی میرود بانک**
حساب دریافتنی**

2).حساب دریافتنی:این حساب از مبالغ دریافتی که از مشترکین بابت آب بهاایجاد می شود به طوری که وقتی قبض چاپ میشو این حساب ثبت میشود: حساب دریافتنی**
درآمد حساب آب بها**

3.درآمد حسابهای دریافتنی: به جزء آب بها بقیه حسابهای دزیافتنی در این کد نگهداری میشود که شامل بدهی دیگران به ما دادن کالا به بدهکاران " وام و مساعدات میباشد.

4.حساب موجودی کالا:این حساب در موقع خرید کالا به وجود میآید که ثبت آن بدین شرح میباشد:
موجودی کالا**
سایر حساب پرداختنی**

5.حساب پیش پرداخت کالا:این حساب یا به واسطه خرید کالا یا با قرار داد ایجاد میشود.
پیش پرداخت کالا**
بانک**

6. زمین و ساختمان:دارایی ثابت میباشد که متعلق به سازمان میباشد و ثبت آن زمین"ساختمان**
بانک**

7. استهلاک:هر کالایی به جزئ زمین استهلاک دارد مانند(ساختمان "ماشین آلات"وسایط نقلیه و…)که در این ادارهمحاسبه استهلاک به روش مستقیم میباشدودر پایلن سالدر اسناد پثبت میشود: هزینه استهلاک**
ذخیره استهلاک**
در زمان فروش کالا: بانک**
ذخیره استهلاک**
کالا(ماشین آلات)**

8. دارایی در جریان تکمیل:در این اداره این حساب مربوط به اصلاح و توسعه میباشدودر پایان هر سالبه حساب دارایی میرود که ثبت آن بدین شرح میباشد: دارایی در جریان تکمیل**
بانک**
دارایی ثابت**
دارایی در جریان تکمیل**

9.خرید حق امتیاز:از قبیل وام های بلند مدت به کارکنان از قبیل وام مسکن به کارکنان داده میشود که به حساب سایر دارایی ها میرود.

10.پیش دریافت از مشتریان:این حساب شامل حق انشعاب حق نصبو کمک های مردمی میباشدکه در پایان سال انجام میگردد که در صورت حق نصب این ثبت زده میشود
: پیش دریافت**
حق نصب**

11.سرمایه اهدایی:معادل 10% از حق انشعاب که از مشترکین اخذ میشود در این حساب ثبت میشود: پیش دریافت**
سرمایه اهدایی**

12.سود و زیان انباشته:که این عبارت در صورت سود و زیان شرکت حاصل میشود:
در صورت سود: حساب عملکرد**
سود وزیان**
در صورت زیان: سود وزیان**
حساب عملکرد**

13.حساب انتظامی: این حساب بابت دتدن حق انشعاببه مشترکین به صورت اقساطی انجام میگرددبابت پشتوانه اقساط { چک "صفته}از مشترک دریافت میگردد که ثبت ان بدین صورت است: حساب انتظامی**
طرف حساب انتظامی**

14.حساب افتتاحیه:این حساب معمولا در اول هر سال انجام میشود که باید در ابتای سال این حساب صفر شود. حساب افتتاحیه**
بدهی و سرمایه**
دارایی**
حساب افتتاحیه**

15. هزینه حقوق:در این اداره ما چند واحد جداگانه داریم.1)تولید 2)اداری 3)فروش 4)خدمات فنی مهندسی که هر واحد برای خود هزینه های جداگانه دارد.

1). تولید:هزینه های تولید شامل :1.دستمزد 2. مواد مصرفی 3.سربار{سایر هزینه های تولید}

ثبت هزینه دستمزد: هزینه حقوق و دستمزد**

بیمه**
مالیات**
وام**
چک{بانک}**

هزینه کارکنان **
بانک**
که محاسبه بیمه بدین شرح است(7% کارگر 3% دولت وکارفرما20%) میباشد ودر پایان سال به حساب قیمت تمام شده آب بها می رود. قیمت تمام شده آب**
هزینه تولید**

ثبت هزینه مواد مصرفی:ما هر نوع موادی که واحد تولید بدهیم به حساب مواد مصرفی و شامل(آب و گاز و کلرو..) میباشد. هزینه مواد مصرفی**
بانک(بستانکاران)**
ثبت هزینه سربار:که شامل تعمیر تاسیسات
چچاهها}سوختن پمپ میباشد.
سایر هزینه ها**

بانک{بستانکاران}**

2. در واحد اداری و فروش نیز مانند واحد تولبد ثبت میشود.ثبت بستن آن: حساب عملکرد**
هزینه اداری و فروش**

3. خدمات فنی و مهندسی:این حساب بین دوایر تقسیم میگردد.{به نسبت سهم ؟آنها}
نحوه بستن حساب قیمت تمام شده آب: حساب عملکرد**
قیمت تمام شده آب*

*
16.حساب فروش:این حساب در پایان سال به حساب عملکرد میرود. فروش **
حساب عملکرد**

که بعد از این حساب به حساب سود وزیان میرود.

17. برگشت از فروش و تخفیفات: اگر مشترکی ترکیدگی آل در ملکش به وجود آید شرکت 90% از هزینه های آن را متقبل میکند که این عمل به حساب برگشت از فروش میرود ودر نهایت با حسابعملکرد بسته میشود.

برگشت از فروش و تخفیفات**
سایر حساب پرداختنی**
ثبت بستن : حساب عملکرد**
برگشت از فروش**

اداره آب و فاضلاب بجنورد در سه بخش فعالیت دارد:
1. واحد تعمیرات و نگهداری
2. واحد مشترکین
3. واحد امداد
من در گزارش خود سعی کردم که این سه بخش را بطور خلاصه شرح دهم.
الف) واحد تعمیرات و نگهداری

اکیپ بازدید نیروهای کوچک
کار این اکیپ این است که به بازدید نیروهای کوچک زیر 350 mm می روند آنها را مورد بازدید قرار می دهند که اگر شیر خط ها آبده باشند و یا داخل آن را لجن و آب گرفته باشد با علامت گذاری در محل شیر خط به تیم تعمیرات اطلاع داده می شود تا در اسرع به تعمیر شیر خط مورد نظر بپردازند اگر داخل شیر خط لجن و آب باشد حتی الامکان آن را خالی می کنند ولی در بعضی از موارد نیز ممکن است شیر خط هایی نامرئی شده باشد یعنی در اثر آسفالت شهرداری شیر خط ها نامرئی شده است که توسط اکیپ بازدید آن نقطه علامت گذاری می شود تا تیم تعمیرات در اسرع وقت به محل مراجعه کرده و آسفالت را می کنند تا شیر خط مرئی شود.

اکیپ فشارشکن و شیر خط های سنگی
برای بازدید شیر خطهای بزرگ باید توسط دریچه های داخل خیابان (پس از برداشتن در آب آن به طرف پایین رفت که شیر خطهای داخل یک اتاق سمانی قرار دارد که اکیپ فشارشکن شیر خط را بازدید می کنند که اگر شیر خط آبده باشند و یا به تعمیر و تعویض نیاز داشته باشند به دلیل تخصصی بودن این کار خود اکیپ فشارشکن تعمیر یا تعویض انجــام می دهند و دیگر به اکیپ تعمیربر داده نمی شود.
1. اکیپ نشت یابی: هدف از نشست یابی جلوگیری از هدر رفتن آب است و همانطور که از اسم آن پیداست نشتی لوله های آب را پیدا کرد و در اسرع وقت آن را تعمیر کرد تا آب بیشتری هدر نرود.
با توجه به اینکه کمبود منابع آبی در کشور از مهمترین چالش های شرکت های آب و فاضلاب بوده و از طرفی افزایش هزینه های بهره برداری از مشهورترین ضعف های شرکت های تولیدی و خدماتی کشور می باشد. لذا بایستی برنامه ریزی به گونه ای باشد که:
اولا" هزینه های اضافی در نگهداری شبکه های آب و فاضلاب جلوگیری شود ثانیا" میزان آب هدر رفته (آب به حصاب نیاورده) تا حد زیادی کاهش یابد. برای این منظور بایستی عوامل اصلی اتفاقات شبکه ها و انشعابات مورد بررسی و شناسایی قرار گیرد حوادث و اتفاقات بر روی شبکه های توزیع و خطوط انتقال آب شهری از موارد شایع و همیشگی است. به همین دلیل بخش هایی از شرکت های آب و فاضلاب بطور شبانه روزی مسئولیت شناسایی حوادث و اتفاقات شبکه و انشعابات را به عهده دارند این اتفاقات که می توانند بر روی اجزا و قسمت های مختلف شبکه رخ دهند و منجر به نشت آب به صورت های مرئی و نامرئی می گردد، توسط واحد حوادث رفع می گردد. تامل در موارد زیر اهمیت تحلیل حوادث را بیشتر مشخص می کند.
الف) در حال حاضر 20 تا 30 درصد کل آب تولیدی در شبکه های توزیع کشور بر اثر حوادث شبکه و انشعابات به هدر می رود. ارزش تمام شده این آب هدر رفته نزدیک به 30 میلیارد ریال در سه سال است.
ب) تعمیر حوادث: هزینه بر است، هر سال میلیاردها تومان برای تعمیر شبکه و انشعابات بودجه به آب و فاضلاب کشور تحمیل می شود.
ج) تلفات آب با توجه به نشت آب از اتصالات لوله ها، شیرآلات و شکستگی لوله ها و قدیمی بودن شبکه های آب شهری 25 درصد تا 30 لیتر برای هر نفر در روز می باشد. آبی که در اثر حوادث بر روی خطوط لوله و اجزای شبکه های توزیع و انشعابات آب به علل مختلف ایجاد می شود به عنوان آب هدر رفته ناشی از شکستگی و اتفاقات اطلاق می گردد
آنالیز حوادث و اتفاقات در شبکه های توزیع آب از نظر شناخت میزان آب تلف شده اهمیت زیادی دارد. بررسی و شناخت از تعداد شکستگی های ماهانه و برآورد میزان آب به حساب نیامده از طریق تکمیل دقیق کاربرگ های اتفاقات امکان پذیر است. مدفون بودن اجزای شبکه در درون زمین و تاثیر عوامل مختلف در میزان تلفات، دسترسی به اطلاعات دقیق و کامل اجزای شبکه را غیرممکن می سازد. لذا هنگام برآورد میزان اولیه آب به حساب نیامده ناشی از اتفاقات در خطوط لوله جعبه سیاسی مواجه بوده که اطلاعات محدودی از اجزای درون آن در اختیار است.
فعالیت های انجام شده در کاهش یرث آب در سال 1385
1. اختصاص سهمیه کنتور جدید، تحویل و تعویض کنتورهای خراب
2. پیگیری و نصب کنتورهای اولتراسونیک و بالا بودن دقیق سنجش تولید آب و سامان دهی آب تولیدی
3. پیگیری تهیه شناسنامه حوضچه و شیرآلات و پیگیری تعمیر و سرویس شیرآلات
4. جداسازی مصارف فضاهای سبز و نصب کنتور بر روی آنها
5. نشت یابی شبکه های آب رسانی شهرها جمعا" به طول 140 km
6. پیگیری شناسایی و قطع انشعابات غیرمجاز و غیرقانونی
7. نصب ساعت کارکرد بر روی تابلوها به منظور محاسبه دقیق تر حجم آب تولیدی
8. دبی سنجی چاه ها و اعلام دبی جدید به شهرها به منظور اعمال در محاسبه حجم آب تولیدی ماهانه
9. تعمیر فرم ساعات کارکرد ماهیانه تاسیسات و استفاده از ساعات کارکرد برای محاسبه حجم آب تولیدی
10. مقایسه حجم آب تولیدی و برق مصرفی را در دوره های مختلف برای بررسی صحت اطلاعات
11. تست کنتورهای جدید

واحد مشترکین
واحد مشترکین خود شامل چهار بخش متفاوت است.
1. قسمت پذیرش و بایگانی
2. قسمت فروش و واگذاری به مشترکین
3. قسمت چاپ قبوض یا سایت
4. قسمت قرائت که مربوط به کنتور نویسی است.
1. پذیرش و بایگانی: کار این قسمت محاسبات کلی پرونده های واحد شماری و انشعاب جدید و تغیر کاربری است. تغیر کاربری و واحد شماری شامل پرونده هایی می شود که مثلا" یک ملک در سال 1367 سه واحد مسکونی بوده ولی اکنون با تخریب ملک به 10 واحد ارتقاء پیدا کرده است. در اینجا باید مابه التفاوت افزایش انشعاب و حق تفکیک باید انجام شود.
2. قسمت درآمد: این قسمت شامل نوشتن فیش های بانکی، سندهای مالی، سند دکوند و کارهای متفرقه مانند سند استعلام تغییر نام، جابجایی و تنظیم سندهای مالی روزانه، آمار روزانه و آمار ماهانه می شود.
2. فروش و واگذاری به مشترکین: کار این قسمت شامل چند بخش است.
الف) تعیین اشتراک (بازدید از محل و دادن اشتراک روی نقشه):
اشتراک بصورت 10 رقم می باشد که 5 رقم اول شماره اصلی نقشه، رقم ششم نقشه و چهارم رقم بعد شماره اشتراک پیاده شده روی نقشه است.
مقیاس این نقشه ها 1 به 500می باشد ولی در قسمت پذیرش، نقشه لوله گذاری شده برای تعیین اشتراک با مقیاس 1 به 2000 می باشد.
ب) تغییر قطر (تعیین قطر انشعاب براساس تعداد واحدها)
این عمل طبق آیین نامه عملیاتی انجام می شود از یک تا 4 واحد (5/0) ، از 4 واحد تا 8 واحد (75/0) ، از 8 واحد تا 16 واحد یک اینچ می باشد.
از 8 واحد تا 16 واحد 10 اینچ می باشد. از 16 واحد به بالا تعیین قطر انشعاب باید طبق نظر کمیته فنی بررسی و اظهار نظر شود.
ج) جابجایی یا تغییر محل کنتور:
براساس قطر انشعاب درج شده در پرونده (75/0 – 5/0 – 1 اینچ و….) و با توجه به متراژ جابجایی کنتور هزینه دریافت می شود.
د) تغییر مسیر:
براساس تغییر شماره اشتراک و میزان متراژ جابجایی کنتور بستگی دارد. در این مورد مجوز حفاری، جمع آوری دائم برای اشتراک مورد نظر و یک مجوز حفاری جهت نسب مجدد برای اشتراک جدید لازم است.
ه) صدور مجوز حفاری:
برای پرونده های انشعاب جدید صدور مجوز حفاری برای تغییر انشعاب (75/0 – 5/0 – 1 اینچ و 5/1 …) دریافت هزینه های تغییر قطر براساس تعرفه های شرکت آب و فاضلاب می باشد.
و) جمع آوری دائم کنتور:
پس از تسویه حساب در سیستم خدمات ماشینی (آب ها) و ارائه قبض پرداختیف مجوز حفاری جهت جمع آوری دائم به شهرداری مربوطه صادر و تحویل مشتری داده می شود.

ارسال پرونده ها به کارگاه نصب و انشعاب جدید:

1. انشعاب جدید
2. تغییر محل
3. تغییر سطح
4. تغییر مسیر
5. تغییر قطر
6. جمع آوری دائم کنتور مجوز حفاری صادر و بعد از دریافت مجوز از شهرداری وتکمیل پرونده به کارگاه نصب ارسال تا موارد بالا انجام شود.
4. قسمت ممیزی: در این قسمت دو پرونده موجود است.
1. پرونده اصلاح قرارداد با واحد شماری:
2. مشترک ابتدا قسمت پذیرش مشترکین، مراجعه و با مدارک مثبته شامل سند مالکیت کپی پایان کار، عدم خلافی، پروانه ساختمان، صورت مجلس تفکیکی جهت تکمیل پرونده، اقدام می گردد.
چنانچه هیچکدام از مدارک مثبته توسط مشترکین ارائه نشود از شهرداری جهت افزایش واحدهای مسکونی و افزایش بنا استعلام گرفته و چنانچه هیچکدام از موارد فوق توسط مشترک امکان پذیر نشود فرم خود اظهاری توسط مشترک تکمیل و ممیزین مربوطه از ملک مورد نظر بازدید می کنند و اظهارات مشترک جهت صحت یا سقم گفته های مشترک در پرونده اعمال عرصه و اعیانی و تعداد واحدهای مسکونی و غیرمسکونی در فرم درخواست مشترکین درج و جهت اعلام هزینه به قسمت محاسبات ارسال می شود و پس از اعلام هزینه و پرداخت هزینه توسط مشترک فرم اصلاح واحد جهت اصلاح حقیقی در رایانه اعمال می گردد.

پرونده های انشعاب جدید
که شامل زمینی که فاقد انشعاب آب می باشد. مدارک مثبته شامل سند مالکیت اصلی جواز، اصل شناسنامه مالک، نقشه معماری قبض آب همسایه مجاور جهت تعیین اشتراک و تشکیل پرونده الزامی است. پس از تکمیل نمودن مدارک لازم جهت تکمیل پرونده و سپس تعیین قطر انشعاب به دفتر فنی ارجا و پس از تعیین شدن قطر انشعاب توسط دفتر فنی براساس پروانه ساختمان، هزینه دریافت و سپس توسط قسمت مساحی و متصدی پذیرش فرم مجوز حفاری شهرداری برای پرونده مورد پس از ارائه مجوز حفاری توسط مشترک پرونده جهت نصب انشعاب به کارگاه نصب ارجاع و پس از نصب انشعاب پرونده با تکمیل نمودن لاکشیت توسط ناظر کارگاه به ناحیه منطقه مربوطه ارسال و جهت ایجاد سابقه آب بها به قسمت خدمات مشترکین جهت منظور نمودن در سیستم رایانه ای اعمال می گردد.
ج) کار اصلی و واحد امداد همانطور که از اسم آن پیداست امداد و تعمیرات لوله ها است.
کار واحد امداد به این صورت است که یک متصدی در واحد امداد می نشیند و تماسهای تلفنی مشترکین می شود از قبیل شکستن لوله ها، رفتن آب به داخل زیرزمین منازل، آب زدگی به خیابانها و غیره را جواب می دهد و تیم تعمیرات را در اسرع وقت برای تعمیرات و حفاری به محل اعزام می کند در این موارد آدرس هایی که به مشترکین خسارت بیشتری وارد می کنند در اولویت قرار دارند.
برای بستن خطوط و جلوگیری از آب زدگی از نقشه های 1 به 2000 استفاده می شود. تعمیر انشعابات و لوله های اصلی به عهده واحد امداد است. لوله از قطر 60 mm به بالا لوله های اصلی هستند و وقتی برای این لوله ها اتفاقاتی بیافتد تیم تعمیرات به حفاری می پردازند تا لوله را تعمیر کنند.
سه نوع بخش انشعاب داریم:
1. انشعاب مسی: قدیمی ترین نوع انشعاب است.
2. انشعاب PVC
3. انشعاب پلی اتیلن
در انشعابات مسی اگر اتفاقاتی از قبیل شکستن رخ دهد انشعاب را عوض می کنند و این لوله ها مورد تعمیر قرار نمی گیرند و در تمام انشعابات جدید سعی شده است که از جنس پلی اتیلن استفاده شود. اگر اتفاقاتی در انشعابات PVC و پلی اتیلن رخ دهد حتی الامکان آن را تعمیر می کنند. جنس لوله های اصلی بیشتر چون وداکتیل است، واحد امداد لوله های تا قطر 50 mm را تعمیر می کنند یعنی به عهده گروه تعمیرات است ولی از قطر بالای 500 mm دیگر به عهده واحد امداد و تیم تعمیرات نیست و به عهده امور آبرسانی است. بعد از توزیع خلاصه از فعالیت سازمان آب به بخشی که در آن فعالیت کرده ایم می رسیم.

بایگانی نمودن اسناد مالی:
1. روزانه اسناد صادر شده توسط حسابدار امور مالی به ترتیب شماره سند پس از گرفتن امضای مجاز بر روی سند در زونکن های مالی بایگانی می گردد تا در صورت نیاز در هر زمان با توجه به شماره سند بتوان سند را بازدید و یا بازبینی کرد.
2. تهیه صورت مالی مغایرت حساب های بانکی:
ماهانه حسابهای بانکی از سیستم مالی که به صورت کامپیوتری کلیه مبادلات مالی ثبت می شود، پرینت گرفته می شود، از حسابهای مربوطه از بانک نیز صورت حساب گرفته می شود و با هم تطبیق داده می شود و در خدمت های موجود مغایرت گیری و تکمیل می گردد.
3. کنترل فاکتورها با درخواست کالا و تامین اعتبار:
اقلام موجود فاکتورهای ارائه شده با اقلام درخواست شده انجام خرید یا هزینه کنترل می شود که اقلام موجود در فاکتور در درخواست باشد و از آن متجاوز نکند و از طبغ تامین اعتبار شده فزونی نداشته باشد.
4. تطبیق اسناد مرکز- واحدها
با توجه به اینکه امور آب و فاضلاب بجنورد یکی از شرکت های تابعه شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی باشد که برخی از هزینه ها توسط اسناد مرکزی بابت امور مالی تابعه انجام می شود و یا برخی از مطالعات از امور مالی تابعه توسط ستاد مرکزی پرداخت می شود که اسناد و مدارک آن به امور مالی تابعه ارسال تا در حسابهای فیمابین (مرکز واحدها) ثبت و شناسائی شود و جهت اطمینان از ثبت کلیه موارد حسابهای فوق که به حساب مرکز و واحدها شناسائی و ثبت می شوند مغایرتی بین مرکز و امور نباشد در صورت مغایرت رفع مغایرت شود.
مثال: پرداخت هزینه حقوق آذر
حساب مرکز و واحد بدهکار **
بانک **
ثبت در مرکز
حقوق پرداختی **
حساب مرکز و واحدها **
ثبت در واحد (شهرستان)

گزارش روزانه کار آموزی اداره آب و فاضلاب بجنورد:

1.وارد کردن لیست صورت وضعیت تعویض کنتور های خراب
2.مطابقت ارقام قبوض و چک های بانک و زرنالهای آن در بانک ها و شعبه های مختلف
3.ثبت اسناد درآمدی
4.شماره گذاری اسناد و بررسی آنها
5.جمع بندی قبوض
6.تسهیم هزینه ها
7.ثبت فرم جابجای وجه در سیستم
8.ثبت حواله انبار در سیستم
9.خلاصه صورت وضعیت موقت یا قطعی آب
10.وارد کردن لیست صورت وضعیت در سیستم حسابداری
11.شماره گذاری و بررسی اسناد
12.وارد کردن لیست تعویض کنتور مشترکین
13.مشاهده و بررسی ثبت های پرداخت اسناد درآمدی فروش و تخفیفات

14.مرتب کردن کد های قبوض فاضلابو جمع بندی پرداخت های آن
15.جمع بندی وصولی آب بهاه اقساط آب و فاضلاب به صورت جداگانه در بانکهای مختلف و یا دفتر کل
16.برسی صورت حساب واحدهای مختلف(مسکونی و تجاری و..)
گزارش هفتگی از تاریخ 6/5/87 تا12/5/87:
1.مطابقت چک های بانک با لیست کنترل وصولی
2.ثبت ارقام چک در سند حسابداری
3.مطابقت پرینت های که از قبض های گرفته شده و با چک های بانک و شماره اشتراک با مبلغ که ثبت شده که جمع آن ها در اخر در صورت وجود اختلاف آنها را رفع می کنیم.
4.پی گیری اختلاف بانک با قبوض
5.ثبت ارقام چک در سند حسابداری
گزارش هفتگی از تاریخ 13/5/87 تا 20/5/87:
1.مطابقت ارقام قبوض و چک های و زرنالهای آن در بانکها و شعبه های دیگر
2.مطابقت پرینت های که از قبوض گرفته با چک های بانک و شماره اشتراک با مبلغی که ثبت شده و جمع آنها و اختلاف آنها را رفع کردن
3.یاد گیری نحوه ثبت قبوض پرداختی و مبلغ بدهی آنها
4.گرفتن پرینت های ثبت شده قبوض از سایت جاری و مشخص کردن صحت یا اشتباه آنها
5.بررسی و مشاهده اسناد تطبیق مالی و مشترکین
گزارش هنتگی از تاریخ 21/5/87 تا 28/5/87:

1.ثبت صورت وضعیت تعویض کنتور با توجه به گزارش پیمانکار

2.ثبت تعویض کنتور برای بررسی عدم وجود اشتراک تکراری
3.نضارت بر صحیح بودن صورت وضعیت در جهت پرداخت وجه
4.تسهیم هزینه ها
5. مشاهده و بررسی ثبت های پرداخت اسناد درامدی فروش و تخفیفات
گزارش هفتگی از تاریخ 29/5/87 تا 4/6/87:
1. ثبت ارقام چک در سند حسابداری
2. تطبیق صورت مغایرت بانک و دفاتر شرکت
3. ثبت حواله انبار در سیستم حسابداری
4. تهیه صورت مغایرت بانک از شعبه های مختلف
5. شماره گذاری و بررسی اسناد
گزارش هفتگی از تاریخ 5/6/87 تا 12/6/87:
1.مطابقت پرینت های که از قبوض گرفته با چکهای بانک و شماره اشتراک با مبالغی که ثبت شده و جمع آنها
2.وارد کردن صورت وضعیت مشترکین و بررسی صورت مغایرت حساب جاری اداره
3.پی گیری اختلاف بانک ها با قبوض
4.ثبت اسناد درامدی
5.جمع بندی قبوض
گزارش هفتگی از تاریخ13/6/87 تا20/6/87:
1.جمع بندی لیست های سایت
2.مطا بقت ارقام قبوض و چک های بانک و زرنالهای آن در بانک و شعبه های مختلف
3.وارد کردن لست صورت وضعیت تعویض کنتورهای خراب
گزارش ماهانه از تاریخ 6/5/87 تا 5/6/87:
1.ثبت اسناد درآمدی
2.جمع بندی وصولی آب بهاه اقساط آب اقساط فاضلاب به صورت جداگانه در بانک های مختلف(دفتر کل):بررسی حساب های واحدهای مختلف (مسکونی و تجاری و…) بابت وصولی آب بهاه
3. پی گیری اختلاف بانکها با قبوض "گرفتن پرینت ثبت شده قبوض و صحت یا اشتباه آن

گزارش نیم ماه دوم از تاریخ 5/6/87تا 18/6/87:
1.ثبت صورت وضعیت کنتور با توجه به گزارش و پیمانکار جهت تعویض کنتور برای بررسی عدم وجود اشتراک نکراری و نظارت بر صحیح بودن صورت مغایرت در جهت پرداخت وجه
2.تطبیق صورت مغایرت بانک و دفاتر شرکت با یکدیگر و بدست آوردن اختلاف بین آنها.

فصل سوم:

ارزیابی آموخته ها ارائه پیشنهادات
و نتیجه گیری

با توجه به اینکه محل کارآموزی من در قسمت حسابداری امور آب و فاضلاب بجنورد بوده به همین دلیل گزارش ارائه شده من نیز در همین مورد بوده و کمتر با سایر قسمت های اداره کار کرده ام و گزارشی هم که ارائه خواهم داد شامل کارهای انجام شده و فعالیت های خودم در این قسمت می باشد. امور مالی امور آب و فاضلاب بجنورد از یک گروه 4 نفره تشکیل شده است که شامل یک نفر مسئول امور درآمدها، یک نفر مسئول بخش بودجه، یک نفر کارشناس امور مالی که رئیس بخش حسابداری می باشد و یک نفر هم که به عنوان حسابدار.
به غیر از این گروه بخش های دیگری را که می توان ذکر کرد که با امور مالی مرتبط می باشد، کارپرداز، تنخواه گردان، بانک امور نیز می باشد. سیستم حسابداری امور آب و فاضلاب به صورت کامپیوتری می باشد و همچنین نحوه حضور و غیاب و محاسبه حقوق و دستمزد کارکنان نیز به صورت کاملا" کامپیوتری و توسط یک دستگاه هوشمند انجام می شود. امور آب و فاضلاب بجنورد زیر نظر ستاد مرکزی آب و فاضلاب استان خراسان شمالی فعالیت می کند. کارها در ستاد به صورت کلی انجام می شود مثلا" برنامه ریزی ها در مورد اهداف شرکت در بخش آب و فاضلاب در ستاد انجام می شود و کارهای ریز که مثلاگ شامل دادن انشعاب به مشترکین، قرارداد با پیمانکاران جهت نصب انشعابات، خرابی تا ترکیدگی لوله های مشترکین یا کوچه و خیابانها و از این جمله کارها در امور آب و فاضلاب بجنورد انجام می شود.
اگر به صورت کلی بخواهیم فعالیت این امور را توضیح دهیم به این صورت است که ابتدا یک مشترک به امور مراجعه می کند و پس از دریافت فرم های مخصوص به درخواست انشعاب آنها را تکمیل نموده و به اصطلاح تشکیل پرونده می دهد و پس از واریز مبلغ تعیین شده با رجوع به قسمت مشترکین درخواست انشعاب می نماید.
امور مشترکین با توجه به قراردادهایی که با پیمانکاران دارند این درخواست مشترکین را دریافت و برای نصب انشعابات به آدرس های محل مورد نظر رجوع می نمایند که در طی این فرآیند عملیات و فعالیت هایی انجام می گیرد که به بخش های مختلف حسابداری، امور مشترکین و … تقسیم می شود.
کلیه فعالیت های شهرهای زیر نظر استان نیز به این امور یا اداره فرستاده می شود و پس از بررسی آنها به ستاد مرکزی فرستاده می شود؛ که این عمل به صورت هفتگی، ماهانه و سالانه می باشد که در طی سال پس از انجام این عملیات در پایان سال همگی این حساب های ایجاد شده دریافت و پرداخت های انجام شده جهت صحت آنها انجام تعدیلات مورد نظر مورد کنترل شده و در سیستم ها ثبت می شود؛ بدیهی است که این فعالیت ها مستلزم صادقانه کار کردن، پشتکار داشتن، علاقه به کار داشتن و دقت در کار را می طلبد که این تنها مربوط به این اداره نمی باشد و این به کل اداره جات دولتی و خصوصی و حتی ما دانشجویان نیز ربط دارد تا بتوانیم جامعه ای سالم و موفق داشته باشیم.
چون من طی این ترم هم مشغول به درس بوده ام و هم اینکه به کارآموزی می رفتم بنابراین فکر نمی کنم به صورت خیلی عالی و درست گزارشی در سطح عالی ارائه دهم ولی به هر حال تلاش خود را برای ارائه مطلوب گزارش می نمایم تا بتوانم شما را با فعالیت های این امور (امور آب و فاضلاب بجنورد) آشنا نمایم. در بخش اول سعی دارم تا فرم ها و صورت های مالی این امور را
معرفی نمایم و در طی این کار بخش های مختلف را نیز توضیح دهم.
تعریف سیستم حسابداری اداره آب فاضلاب بجنورد:
حسابداری بخش خصوصی (نیمه دولتی) در طی سال از طرف دولت به کمک های مالی جهت اجرای پروزها تحت عنوان طرح انجام می پذیرد که تا پایان تیر ماه این مبالغ در محلهای تعریف شده باید هزینه گردد.
اما ایرادهای که من در این مدت
45 روز کار آموزی در اداره آب و فاضلاب بجنورد دیدم به شرح ذیل نیز می باشد البته نا گفته نماند شاید مشکل های خاص خود را داشته باشد که من در این مدت کمی در اینجا کارآموز بودام نتوانسته بوده باشم که به همه آنها رسیدگی کنم:
مشکل نرم افزاری سیستم:
در گزارشگیری ها به صورت کامل گزارش نمی دهد و یا به صورتی گزارش ناقص می باشد و سرعت نرم افزاری سیستم ها خیلی کند و پایین می باشد با توجه به اینکه شبکه مالی چندین نفر توام با هم کار می کننددر بعضی موارد مختل میگردد.
در سیستم مالی: با توجه به اینکه بودجه تنظیم میگردد و هزینه های سرمایه ای باید طبق بودجه اعمال گردد.سیستم مالی چون کدینگ مالی با بودجه مطابقت ندارد گزارش گیری با مشکل مواجه می شود که مشکل های نام برده از مشکل های بود که من در این دوره کاراموزی پی بردام.
پیشنهادهای خودام در مورد سیستم حسابداری بجنورد:
1.نسبت به ارتقای سیستم های مالی اقدام گردد چون هم هزینه کمتری برای شرکت و هم وقت کمتری برای کارمندان و ارباب رجوع در بر خواهد گرفت.
2.کدینگ مالی با سر فصلهای بودجه هماهنگی داشته باشد.

پایان

1


تعداد صفحات : 44 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود