تارا فایل

گردشگری یا جهانگردی


گردشگری

گردشگران در کنار فواره تروی، رم ایتالیا
گردشگری یا جهانگردی به طور کلی به عنوان مسافرت تفریحی در نظر گرفته می شود. هر چند که در سال های اخیر شامل هرگونه مسافرتی می شود که شخص به واسطه آن از محیط کار یا زندگی خود خارج شود.
واژه گردشگر از زمانی پدید آمد که افراد طبقه متوسط به مسافران طبقه اشراف پیوستند. از زمانی که مردم جامعه داراتر شده و عمرشان طولانی تر شد، این امر ممکن و بدیهی شد که مردم طبقات پائین و متوسط جامعه که شغل ثابتی داشتند در سلامت و با اندوخته و پس اندازی کافی بازنشسته شوند.
اغلب گردشگرها بیش از هر چیز به آب و هوا، فرهنگ با طبیعت مقصد خود علاقمند هستند. ثروتمندان همیشه به مناطق دوردست سفر کرده اند، البته نه به صورت اتفاقی، بلکه در نهایت به یک منظور خاص: برای دیدن ساختمان های معروف و آثار هنری دیگر. آموختن زبان های جدید و چشیدن غذاهای متفاوت .
گردشگری سازمان یافته امروزه یک صنعت بسیار مهم در تمام جهان است. بخش عمده اقتصاد ملی به شدت به توریسم غیر وابسته است.
گاهی اوقات واژه گردشگری به صورت کنایه آمیز استفاده می شود. برای نشان دادن علاقه ای سطحی به جوامع و شگفتیهای طبیعی که گردشگرها از آن دیدن می کنند.
گونه های گردشگری
گردشگری گونه های گوناگونی نیز دارد:
* گردشگری تفریحی: رایجترین نوع جهانگردی.
* گردشگری درمانی: برای بهره گیری از آبهای گرم معدنی و غیره.
* گردشگری مذهبی: زیارت و حج و سفرهای دینی بودائیان و هندویان و غیره.
* گردشگری بازاری: سفر گردشی به منظور جانبی خرید و فروش کالا.
* گردشگری همایشی: برای شرکت در همایش ها و بازدید از مناطق.
* گردشگری الکترونیک: همان e-Tourism که در بر گیرنده اطلاعات و انجام بخش اعظم سفر به صورت مجازی می باشد.
* بومگردی (اکوتوریسم): گردش در طبیعت
چه سازمان هایی بر روی صنعت گردشگری در حوزه ملی و بین المللی تاثیر می گذارند؟
در حوزه بین المللی فعالیت های جهانگردی اساسا به نوعی از سیاست های سازمان جهانی توریسم که امروز به عنوان UNWTO معروف شده تاثیر می پذیرد. WTO در مادرید مستقر است و به عنوان یکی از زیرمجموعه های سازمان ملل فعالیت می کند و اساسا نقش و ماموریت این سازمان، کمک به دولتها برای توسعه گردشگری، از طریق ارائه مشاوره هایی است که به هر حال این دولتها نیاز دارند یا به نوعی کمک های کارشناسی دقیق و اجرای سمینارها و برگزاری کنگره های بین المللی و همکاری های دیگری که چه بسا با کمک UNDP انجام می دهد برای اینکه زمینه تحقق برنامه های جامع توسعه جهانگردی در کشورهای مختلف دنیا فراهم شود. در حوزه های ملی به طور طبیعی مستقیم ترین مجموعه که ارتباط تنگاتنگی با این مقوله دارد و در واقع اصلی ترین ماموریت و رسالت را عهده دار است سازمان های جهانگردی کشورها که در کشور ما سازمان میراث فرهنگی و گردشگری طبیعتا مسئول است. در بعضی از کشورهای دیگر وزارتخانه های توریسم است که در این رابطه مسئولیت فرموله کردن سیاستهای جهانگردی را برعهده دارند.
یعنی سیاستگذاری جهانگردی به وسیله این سازمان ها انجام می شود ولی مستحضر هستید که اساسا فعالیت های گردشگری فعالیت های فرابخشی محسوب می شود. بنابراین دولتها نمی توانند تحول صنعت گردشگری خود را صرفا تحت تاثیر نحوه کارکرد سازمان جهانگردی کشور بدانند. بلکه این فرابخشی بودن فعالیت های گردشگری،می طلبد که یک سلسله هماهنگی های فراسازمانی در هر کشور انجام شود و وزارتخانه های دیگری که به نوعی دست اندر کار هستند نیز برای مشارکت دعوت شوند.
چشم انداز صنعت جهانگردی جهان در سال 2020
بر اساس پیش بینی های سازمان جهانی جهانگردی UNWTO ، تعداد جهانگردان ورودی جهان در سال 2020 به بیش از 56/1 میلیارد نفر خواهد رسید .
از کل این تعداد 18/1 میلیارد نفر آنها جهانگرد درون منطقه ای و 377 میلیون نفر مسافرینی خواهد بود که از سایر مناطق جهان سفر کرده اند .
سه منطقه جهان که در سال 2020 بیشترین تعداد جهانگرد ورودی را خواهند داشت به ترتیب عبارتند از اروپا ( 717 میلیون جهانگرد ) ، شرق آسیا و اقیانوسیه ( 397 میلیون نفر ) آمریکا (282 میلیون نفر) آفریقا ، خاورمیانه و جنوب شرق آسیا به ترتیب در مقام های بعدی قرار دارند
پیش بینی می شود شرق آسیا و اقیانوسیه ، جنوب آسیا ، خاورمیانه و آفریقا با رشد متوسط سالیانه ای بیشتر از 5% ، در مقایسه با 4/1% رشد متوسط جهانی بیشترین میزان رشد را به خود اختصاص دهند . رشد جهانگردی در مناطقی مانند اروپا و آمریکا که از لحاظ جهانگردی پیشرفته ترند ، از میانگین جهانی کمتر خواهند بود . اروپا همچنان بیشترین سهم را در بازار جهانگردان ورودی جهان خواهد بود . اروپا همچنان بیشترین سهم را در بازار جهانگردان ورودی جهان خواهد داشت ، اما سهم تعداد جهانگردان اروپا از 60 درصد در سال 1995 به 46 درصد در سال 2020 تنزل پیدا خواهد کرد .
به عقیده کارشناسان سازمان جهانی جهانگردی ، افزایش بهای سوخت یکی از عواملی است که انتظار می رود بر روند مسافرت ها ، به ویژه سفرهای هوایی و بر روی نرخ ها تاثیر منفی داشته باشد ، هر چند که مسافرین خواهان نرخ های پایین تری بوده و رقابت بر بازار حاکم خواهد بود
سفرهای راه دور یا بین منطقه ای در طی دوره 1995 ـ 2020 ، 4/5 درصد افزایش خواهد یافت که در مقایسه با رشد 5/3 درصدی سفرهای درون منطقه ای از رشد سریع تری برخوردار خواهد بود . در نتیجه ، بین سفرهای دورن منطقه ای و سفرهای بین منطقه ای ( راه دور ) از 82 به 18 ( 82 : 18 ) در سال 1995 به حدود 76 به 24 ( 76 : 24 ) در سال 2020 تغییر پیدا خواهد کرد .
توضیحات
الف ) آمار سفرهای درون منطقه ای همچنین شامل جهانگردانی می گردد که کشور مبدا آنان نامشخص است .
ب) سفرهای راه دور یا بین منطقه ای به کلیه سفرهایی اطلاق می شود که درون منطقه ای نباشد
فرانسه :
فرانسه با درآمدی برابر ۱۸۰ میلیارد فرانک در صنعت توریسم، دومین کشور پردرآمد صنعت جهانگردی بعد از آمریکاست.
هر ساله ۱۲ میلیون نفر فقط برای بازدید از موزه و کاخ لوور، موزه اورسی و کاخ ورسای به پاریس می آیند در حدود ۳۹۰۰ موزه، دهها میلیون نفر را در سال به خود جذب می کند. ۵ /۶ میلیون نفر سالانه از برج ایفل دیدن می کنند.
روز ملی فرانسه چهاردهم ژوئیه است.
مرکز ژرژ پمپیدو

مرکز ژرژ پمپیدو

مرکز ژرژ پمپیدو نام موسسه هنری و فرهنگی است که در سال ۱۹۷۷ بنام ژرژ پمپیدو رئیس جمهور فرانسه در پاریس برپا شد.
این مرکز شامل یک کتابخانه عمومی بزرگ و موزه ملی هنر مدرن است. نمایشگاه های هنری و فرهنگی نیز همیشه در آن برپا است.
ویژگی ظاهری مهم این مرکز معماری بی همتا و جنجال برانگیز ساختمان آن است. این ساختمان را رنزو پیانو و ریچارد راجرز طرح کردند. در این طرح تمام لوله کشی ها و کانال های تهویه هوا و سیم کشی برق در بیرون ساختمان ودر معرض دید قرار دارد. حتی تیرها و ستون های سازه ساختمان نیز همگی دیده می شود. منتقدان آن را به انسانی شبیه دانسته اند که دل و روده اش بیرون از بدن قرار دارد.
میدان استراوینسکی در کنار ساختمان این مرکز با مجموعه ای از تندیس های متحرک در میان و کنار یک استخر آب جلوه دیگری از هنر مدرن را به بازدیدکنندگان عرضه می کند.
بنیاد پژوهش و هماهنگی موسیقی و آکوستیک نیز بخشی از این مرکز است.پاریس، سال ۱۹۶۹ زمان اتمام بزرگترین پروژه فرهنگی هنری فرانسه: "مرکز ملی هنر و فرهنگ ژرژ پمپیدو" اثری تا آن زمان منحصر به فرد که به وسیله دو تن از معماران جوان اروپایی یعنی رنزو پیانو و ریچارد راجرز طراحی و ساخته شد. مرکز ژرژ پمپیدو واجد خصوصیاتی کاملا استثنایی است. کانونی چند منظوره که شامل موزه ملی هنرهای مدرن، مرکز طراحی صنعتی، اداره توسعه فرهنگی و دو ارگان مهم دیگر یعنی کتابخانه عمومی مرجع و موسسه پژوهش های تطبیقی آکوستیک موسیقی IRCAM است.ژرژ پمپیدو رئیس جمهوری وقت فرانسه پس از بنیانگذاری موسسه پژوهش های تطبیقی، مدیریت آن را به پیر بولز آهنگساز و مولف پیشروی فرانسوی سپرد. اندیشه ابتدایی بولز در موسسه، گسترش پژوهش در زمینه منابع نوین صوتی، آموزش آزاد و کمک به شکوفایی نسل جوان آهنگساز بود

. شانزه لیزه

دید خیابان شانزه لیزه از پلاس دولا کونکورد از بالای ابلیسک
شانزه لیزه (Champs-Elysées) بلواری عریض در شهر پاریس، پایتخت فرانسه است.
خیابان شانزه لیزه بخاطر سینماها، کافه ها و فروشگاه های ویژه و لوکسش یکی از شناخته شده ترین خیابان های جهان شده است. معنی نام آن "دشت الیزه" است و کاخ الیزه نیز در نزدیکی این خیابان قرار گرفته. الیزه در اساطیر یونان به معنی خجسته است. فرانسوی ها شانزه لیزه را "la plus belle avenue du monde" نیز می نامند یعنی "زیباترین خیابان جهان".

توصیف خیابان
این بلوار به طول1910متر در منطقه ۸ پاریس در شمال غربی این شهر قرار دارد. آغاز آن از طرف شرق میدان کنکورد (Place de la Concorde) است که ستونی هرمی (ابلیکس) در آن قرار دارد و پایان آن میدان شارل دوگل (با نام پیشین میدان اتوال: Place de l'Étoile) است. طاق نصرت (Arc de Triomphe) معروف پاریس در پایان شانزه لیزه واقع شده است. اتوال در زبان فرانسه به معنی ستاره است و این نامگذاری به دلیل وجود ۱۲ خیابان که همگی به شکل ستاره از کاخ نصرت آغاز می شوند بوده است. شانزه لیزه بخشی از محور تاریخی (Axe historique) پاریس به شمار می آید.
تاریخچه
شانزه لیزه در آغاز و تا سال ۱۶۱۶ میلادی دشتی بود که در آن بازارهایی درون باغ قرار داشت. در آن تاریخ شهبانو ماری دو مدیسی تصمیم گرفت محور باغ های کاخ تویلری (Palais des Tuileries) را با خیابانی درختکاری شده گسترش دهد.
برج ایفل

نام برج ایفل از نام طراح آن، گوستاو ایفل گرفته شده است. گوستاو ایفل Gustave Eiffel مهندس راه و ساختمان فرانسوی و خبره در ساخت پلهای فلزی به نام یک کار نمایشگاهی این برج سترگ را ساخت. بنای برج ایفل میان سال های ۱۸۸۷ و ۱۸۸۹ میلادی ساخته شد (در دو سال). و در ۶ می ۱۸۸۹ برای بازدید کنندگان گشایش شد. برای ساخت این بنا کارگران ۱۸۰۳۸ تکه آهن را با دو و نیم میلیون پیچ به هم متصل کردند طراح ساختاری این سازه، موریس کوشلین Maurice Koechlin بوده است. در آن زمان از آن به نام برج رادیویی بهره گیری می کردند بر خلاف همگی پیروزی های کاری که در پرونده ایفل بود این کار مورد پسند فرانسوی ها قرار نگرفت و همیشه از آن انتقاد می کردند.
آنقدر او را مورد نقد قرار دادند که او سال ها خانه نشین شد و به پژوهش پرداخت و دیگر هیچ کار عملی ارائه نداد. آن زمان فرانسویها غافل بودند که روزی همین کارخانه تیرآهن به مکانی دیدنی و پر درآمد برای کشورشان تبدیل می شود، سالانه نزدیک ۵/۵ میلیون نفر از آن بازدید می کنند. بلندی برج ایفل (بدون در نظر گرفتن آنتن تلویزیونی ۲۴ متری بر فراز آن) ۳۰۰ متر (۹۸۶ فوت)؛ و وزن تقریبی آن ۷۰۰۰ تن می باشد. ۱۶۶۵ پله تا بالاترین نقطه برج هست که البته پله های طبقه دوم به بالاترین نقطه برج به روی بازدیدکنندگان بسته است. ساختار این سازه به شکلی است که باز و بدون طبقه های میانی (به جز دو سطح) می باشد. یک سمت آن رودخانه سن و سمت دیگر البته کمی دورتر دو بنای کم و بیش گنبدی شکل و زرین رنگ دیده می شود که ان ولید (Les Invalides) نام دارد و گور ناپلئون آنجاست.
موزه لوور

لوور و هرم لوور در شب.
موزه لوور، محل نگهداری نزدیک به 6000 تابلوی نقاشی اروپایی است که از اواخر سده سیزدهم تا میانه های سده نوزدهم میلادی، گردآوری شده اند. بر پایه گزارش مدرسه عالی نقاشی فرانسه، این موزه قصد بازتاب فرهنگ هنر اروپا را نیز داشته است. خاستگاه آن به آغاز سده شانزدهم میلادی باز می گردد، ولی از آغاز سده هفدهم، رونق اصلی خود را پیدا کرد. در پایان دوره لویی چهاردهم، وجود 1478 تابلوی نقاشی از آثار استادان بزرگ آن را به یکی از ثروتمندترین مجموعه های آن زمان اروپا، تبدیل کرده بود. در سال 1793 میلادی، زمانی که موزه هنر در لوور افتاح شد، مجموعه ای از نقاشی های آکادمی سلطنتی و تندیس ها و تابلوهای مهاجرین سیاسی و کلیساها که مصادره شده بود، به این موزه افزوده شد. به خاطر آسانی در کار بازدید کنندگان، آثار هنری در سال 1794 میلادی، از دید مکتب های ملی، سازماندهی شدند. از آن پس، گونه ای سیاست در گردآوری و افزایش آثار هنری در مجموعه، شکل گرفت. خرید و اهدای آثار به موزه، این مجموعه را از دید تابلوهای نقاشی، بسیار غنی کرده بود. در سال 1986 که موزه ارسی شکل گرفت، بیشتر آثار هنری پس از سال 1848 را از لوور بیرون و به امپرسیونیست های این موزه جدید پیوستند. از آن پس، مجموعه های موجود در موزه لوور، در طبقه دوم دوباره سازماندهی شدند.
در مبحث گردشگری (توریسم) جاذبه ها و جلوه های طبیعی از ارزشی دو چندان برخوردارند و از این جهت یکی از مهمترین اشکال ان (اکوتوریسم) گردشگری طبیعی را شکل می دهند .اب و هوای مطلوب -مناطق کوهستانی و چشم اندازهای زیبا – تنوع نا همواریها و فرسایش های طبیعی-سواحل دریاهای گرم -جزایر دست نخورده -دریاچه ها – رودخانه های بزرگ -چشمه های اب معدنی -منابع لجن درمانی -غارها -مناطق بیابانی-کویرها -مناطق حفاظت شده -جنگلها و پوشش گیاهی-حیات وحش و تعدد گونه ها و زیر گونه های جانوری و ابزیان و نماهای زیر دریا و ….همه و همه از جمله پدیده های طبیعی به شمار می ایند که یکی از اصلی ترین شاخه های صنعت گردشگری به نام "اکوتوریسم" را بوجود آورده اند و گردشگرانی که به واسطه وجود چنین جاذبه هایی در سرزمینهای متنوع دست به سفر می زنند را "اکوتوریست" می نامند که روز به روز بر تعداد انها اضافه می گردد . از این رو لازم به ذکر است که در پرداختن به مقوله اکوتوریسم به جاذبه های تاریخی و فرهنگی اشاره نمی شود .
در حال حاضر در حدود ۹۵۰ میلیون جهانگرد در دنیا در رفت و امد هستند و بر مبنای پیش بینیهای به عمل امده این روند تا سال ۲۰۲۰ به رقمی معادل ۱.۵میلیارد نفر خواهد رسید ،یعنی تقریبا یک پنجم جمعیت جهان به جهانگردی خواهند پرداخت ،رشدی که شاید در هیچ صنعتی وجود نداشته باشد یا لا اقل صفر تا نود و شش کیلومتری مطابق با این مقدار نخواهد داشت که این خود نشان از اهمیت این صنعت در جهان دارد . صنعتی که در حل حاضر سومین صنعت پولساز جهان نام گرفته است . اما در کمال تاسف سهم کشور ایران با ظرفیتهای نا محدود گردشگری طبیعی در این میان نزدیک به صفر است.در سال ۲۰۰۱ میلادی یک هزارم جهانگردانی که در سطح جهان به سفر مبادرت می ورزیدند به ایران می امدند یعنی از هر هزار دلار یک دلار سهم ایران در شرایطی که ایران از دید سازمانی معتبر چون یونسکو در زمره پنج کشور اول جهان از نظر جاذبه های گردشگری طبیعی محسوب میگردد و این جایگاه با توجه به ظرفیتهای بی نهایت ایران در ارتباط با اکوتوریسم به گونه ای غیر قابل باور و وحشتناک در شان مردم و کشور ایران نیست . انهم کشوری که در زمره جوانترین کشورهای جهان قرار دارد و با خیل عظیم جوانان جویای کار فرصتی گرانبها را در جهت تخصیص یازده شغل به ازائ ورود هر گردشگر خارجی به ایران از دست می دهد .یکی از مهمترین عوال در توسعه جهانگردی و موفقیت در این عرصه بازاریابی و تبلیغ است و این محقق نمیگردد جز با شرکت در نمایشگاههای بین المللی و داخلی و منطقه ای حال انکه ایران تا به اکنون خود فقط و فقط مصرف کننده تبلیغاتی اینچنینی بوده است و خودش در تولید و گسترش این تبلیغات نقشی را ایفا ننموده است و بیشتر به برده ای تبلیغاتی شبیه بوده است . در حال حاضر در حدود ۲۰۰ نمایشگاه بین المللی در جهان وجود دارد که ایران در بهترین شکل و به شکلی مقطعی و تصادفی که بیشتر از سر تبلیغات ایدئولوژیک بوده است تا تبلیغات گردشگری،در ۳- ۴ تای از انها شرکت داشته است که عموما به اروپا انحصار داشته ،اما در شرق اسیا و خاور میانه و اسیای میانه کاری را صورت نداده است . به طور مثال سالانه در حدود هفده میلیون ژاپنی دست به سفر می زنند ،حال بیایم و با حسابی سر انگشتی محاسبه کنیم که با توجه به نزدیکی فرهنگی بین دو فرهنگ ایرانی و انان و وجوهات مشترکش چه تعداد از انان را جذب نموده ایم؟مثال دیگری بیاورم ، کشور امارات متحده عربی در فاصله یک سال گذشته در بیش از دوازده نمایشگاه بین المللی جهانگردی حضور داشته است حال بیاییم و قیاس کنیم و محک زنیم ظرفیتهای کشوری که خود در زمره پنج کشور اول جهان قرار دارد را با کشوری لم یزرع چون امارات و در مفهومی گسترده تر اتحادیه عرب که نظر به ایجاد سازمان گردشگری کشورهای عرب دارد . بماند که فاجعه سونامی در جنوب شرقی اسیا برای انان به مثابه خان گسترده نعمت می نماید و زین پس باید شاهد سفر فوج فوج گردشگران اروپایی و غیره به کشورهای حاشیه خلیج باشیم و در این سوی به بیست میلیارد دلاری نظر داشته باشیم که در هر سال اعراب حوزه خلیج فارس هزینه میکنند به خرج سفر به خارجه و گردشگری طبیعی در اروپا و تفریحات گوناگون ..حال انکه پیست اسکی دیزین که در زمره پنج پیست بزرگ اسکی جهان به شمار میرود بیش از ۲-۳ ساعت با انان فاصله ندارد . محمد علی اینانلو مدیر مسئول نشریه وزین طبیعت ،تا به قبل از انکه کرکره را به طور کامل پایین بکشد در شماره ای از طبیعت می گفت :ما کشوری داریم مانند یک تکه ماه و متنوع و کشوری که سرزمین تقابلها می نامندش اما هیچ نمی گوییم تا بلکه یونسکو از راه برسد بگوید در زمره پنج کشور اول جهانید ….خدا کند تا دیر نشده ادمی با موهای زرد و چشم ابی و قدی بلند از ان سوی دنیا بیاید به ما بگوید اکوتوریسم را در ایران جدی بگیرید که تا به امروز از جیبتان رفته است (به یاد نشریه طبیعت) ……. ایجاد اشتغال در توریسم یک به شش است و در اکوتوریسم یک به یازده .
جهانگردی و فناوری در عربستان سعودی

یکی از جدیدترین نهادهای دولتی عربستان که به همین منظور تشکیل شده، کمیسیون عالی جهانگردی عربستان سعودی یا SCT است که قصد دارد با بهره گیری از جدیدترین پیشرفت عرصه فناوری اطلاعات و ارتباطات درآمدهای این کشور از محل صنعت جهانگردی را افزایش دهد.
عبدا… الموسی معاون دبیرکل IT این کمیسیون فردی است که فناوری ICT را به این سازمان نوپا آورده و از این بابت به خود می بالد.
او می گوید: SCT پنج سال پیش آغاز به کار کرد و کاربرد فناوری های مدرن به این سازمان کمک کرد تا اندک اندک بتواند خود را مطرح کند.
عبدا… الموسی می گوید: تمامی برنامه های کاربردی، زیرساخت ها و سخت افزارهای مورد نیاز به دقت انتخاب شده و ما هیچ نگرانی بابت ناکارایی احتمالی آن ها یا ضرورت مهاجرت زودهنگام از سیستم های قدیمی به جدید نداریم.
SCT از بسیاری از جهات نمادی از تلاش جدی بخش دولتی در عربستان برای ایجاد تحول است. وظیفه اصلی این اداره ایجاد دگرگونی در صنعت جهانگردی عربستان است. البته مدیریت بخش هایی از مراسم حج هر سال هم به SCT واگذار شده است.
شاهزاده سلطان بن سلمان بن عبدالعزیز السعود دبیرکل این کمیسیون یکی از چهره های سیاسی برجسته در عربستان است.
در کارنامه او سفر به فضا با یک شاتل آمریکایی در دهه 80 وجود دارد. با این حساب وی تنها عربی است که موفق به حضور در خارج جو زمین شده است. این شاهزاده همچنین در سال 2003 عنوان مرد IT عربستان را به خود اختصاص داده و به نظر می رسد یکی از گزینه های مناسب برای ریاست بر SCT بوده است.
عبدا… الموسی معتقد است سلمان بن عبدالعزیز SCT را به الگویی ایده آل در حوزه IT و دولت الکترونیکی مبدل خواهد کرد، زیرا وی در یک نهاد مشورتی دولتی در مورد دولت الکترونیکی نیز عضویت دارد و معمولا نظراتی که ارایه می دهد مورد توجه و پذیرش دیگر اعضای این نهاد هم قرار می گیرد.
الموسی معتقد است تحقق تمامی اهداف دولت الکترونیکی در عربستان و از جمله ارایه خدمات جهانگردی بر بستر وب کار بسیار دشواری است، زیرا ادارات دولتی در این کشور تاکنون به صورت جزیره های مجزا عمل می کردند و گرد آوردن آن ها زیر یک سقف چندان آسان نیست. علاوه بر این SCT باید سیاست های خود را با وزارت بازرگانی عربستان هماهنگ کند و دو طرف در این زمینه هم با یکدگیر اختلاف نظرهایی دارند.
علی رغم تمامی این مشکلاتSCT تعدادی طرح جامع را به اجرا گذارده که از جمله آن ها می توان به نصب سیستم اختصاصی ERP شرکت اوراکل اشاره کرد. بزرگ ترین چالش این سازمان تاکنون متوجه کمبود نیروی انسانی متخصص برای اداره سیستم یاد شده بوده است.
همین مسئله موجب شده تا مدیران SCT برای جمع آوری نیرو از شرکت های دولتی و خصوصی دست به کار شده و در صدد تربیت نسل جدیدی از نیروهای متخصص باشند که آشنایی کافی با فناوری اطلاعات داشته باشند.
وظیفه مهم دیگری که SCT برعهده دارد آماده کردن مردم برای تغییر است. بدون شک صنعت جهانگردی در ارتباط مستقیم با شهروندان یک کشور است و موفقیت آن بدون همکاری مردم ممکن نخواهد بود. SCT برای ارایه آموزش های اولیه ICT به عموم مردم و به خصوص جوانان هم برنامه هایی دارد، هرچند که این کار به طور مستقیم وظیفه این سازمان به حساب نمی آید.
از جمله دیگر اقدامات SCT برای تسهیل فرآیندهای اداری و رسیدگی سریع به وضعیت جهانگردان خارجی و حجاجی که همه ساله به این کشور می آیند، خرید نرم افزارهای مختلف از شرکت هایی مانند File Net، GIS و غیره است. این نرم افزارها برای انجام امور متعددی اعم از مدیریت اسناد، مدیریت محتوا و تسهیل جریان کار مورد استفاده قرار می گیرند. الموسی می گوید به کارگیری نرم افزارهای یاد شده چهره ی مدرن و موثر به SCT بخشیده است. هرچند که هنوز هم در برخی زمینه ها نقص هایی وجود دارد.
توجه به ارتقای سیستم های ارتباطی و مخابراتی هم از جمله نکاتی بوده که مدیران SCT به آن توجه کرده اند. به گفته الموسی در ابتدا از سیستم های مخابراتی سنتی در این سازمان استفاده می شد، اما به تازگی از نرم افزارهای مبتنی بر وب برای این کار استفاده می شود تا کارکنان SCT بتوانند به راحتی با هر نقطه از جهان تماس برقرار کرده و وظایف شغلی خود را انجام دهند.
علاوه بر استفاده از سیستم های یاد شده کارکنان SCT در هر زمان و مکان ـ اداره، منزل یا در حین سفرـ می توانند وظایف شغلی خود را با استفاده از یک نوت بوک متصل به شبکه انجام دهند.
الموسی خود امکان انجام فعالیت های شغلی کارمندان SCT از راه دور را بزرگ ترین موفقیت این سازمان می داند که در عربستان بی سابقه بوده است. SCT به دنبال آن است که با بهره گیری از سیستم های ویدئوکنفرانس و شبکه های WAN ضمن صرفه جویی در وقت و هزینه ارتباطات تجاری بیشتری را به منظور تبلیغ در مورد جاذبه های جهانگردی عربستان با کشورهای مختلف جهان برقرار کند.
الموسی معتقد است SCT محرک دیگر ارگان های دولتی در عربستان برای حرکت به سوی تحقق اهداف دولت الکترونیکی این کشور خواهد بود. یکی از رویاهای وی اجرای برنامه ویزای الکترونیکی است. با عملی شدن این طرح در چند ماه آینده صدور ویزا و کلیه فرآیندهای آن به صورت الکترونیکی انجام خواهد شد. با این کار از مشکلات اداری سفر به عربستان تا حد زیادی کاسته خواهد شد و به طور قطع جهانگردان و صاحبان مشاغل از آن استقبال خواهند کرد.
بد نیست بدانید SCT به عنوان یک سازمان پیشرو در عربستان تا بدان جا شناخته شده که برای ارایه سرویس های مختلف دولت الکترونیکی در ارگان های مختلف طرح های خاصی را به این سازمان ها ارایه می کند و این طرح ها در اکثر موارد با استقبال مواجه می شوند. به گفته الموسی: اگر شما از اطلاعات، تحلیل ها و درک صحیحی برخوردار باشید، به طور قطع از دیگران جلوتر خواهید بود و استفاده از ICT چنین قدرتی را به ما اعطا کرده است.
آفریقا
آفریقا (تلفظ قدیمی تر اِفریقا) چه از دیدگاه مساحت چه از دیدگاه جمعیت دومین قاره بزرگ جهان پس از آسیاست. با ۳۰،۲۴۴،۰۵۰ کیلومتر مربع ۲۰٫۳٪ از مجموع رویهٔ زمین را در بر می گیرد. آفریقا با بیش از ۸۰۰ میلیون جمعیت پیرامون یک هفتم از جمعیت جهان را در خود جای داده است.
درباره ریشه شناسی واژه آفریقا نظرهای گوناگونی آمده است. برخی آن را از واژه فنیقی آفِر به معنی گرد و غبار دانسته اند[نیاز به ذکر منبع]، برخی از نام تیرهٔ آفریدی ساکن شمال آفریقا در پیرامون کارتاژ و برخی از واژه یونانی آفریکه (aphrike) به معنی بی سرما و همیشه گرم.

منبع:
سایت دایره المعارف ویکیپدیا :
http://fa.wikipedia.org

20


تعداد صفحات : 21 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود