تارا فایل

پروپوزال مقایسه کیفیت زندگی، رضایت زندگی و خود کارآمدی شغلیِ معلمان مراکز استثنایی با معلمان مراکز



درخواست تصویب موضوع پایان نامه

عنوان تحقیق به فارسی
مقایسه کیفیت زندگی، رضایت زندگی و خود کارآمدی شغلیِ معلمان مراکز استثنایی با معلمان مراکز عادی مقطع ابتدایی شهرستان ……….
عنوان تحقیق به انگلیسی
Comparison of quality of life, life satisfaction and self-efficacy teachers from centers with ordinary centers of primary school teachers in firouz abad
رشته و گرایش
روانشناسی بالینی
4- اطلاعات مربوط به پایان نامه
عنوان پایان نامه به فارسی:
مقایسه کیفیت زندگی، رضایت زندگی و خود کارآمدی شغلیِ معلمان مراکز استثنایی با معلمان مراکز عادی مقطع ابتدایی شهرستان ……….
عنوان پایان نامه به انگلیسی:
Comparison of quality of life, life satisfaction and self-efficacy teachers from centers with ordinary centers of primary school teachers in firouz abad

زبان پایان نامه: فارسی غیر فارسی
نوع تحقیق: بنیادی1 نظری2 کاربردی3 علمی4
تعداد واحد پایان نامه: 6 واحد
پرسش اصلی تحقیق (مساله تحقیق):
چه تفاوتی بین کیفیت زندگی، رضایت زندگی و خود کارآمدی شغلیِ معلمان مراکز استثنایی با معلمان مراکز عادی مقطع ابتدایی شهرستان ………. وجود دارد؟
5- بیان مساله
(تشریح ابعاد، حدود مساله، معرفی دقیق مساله، بیان جنبه های مجهول و مبهم و متغیرهای مربوط به پرسش های تحقیق، منظور تحقیق)
در آموزش و پرورش استثنایی، معلمی شغلی تخصصی و مشکل به شمار می آید عواملی مانند نیازهای متعدد دانش آموزان، تفاوت های فردی و محدودیت های آنان، لزوم پاسخگویی به والدین و مربیان، تغییر های سریع عقاید و انتظارات در مورد نقش معلمی، آموزش را بسیار پیچیده و مشکل ساخته است و آموزگاران آموزش و پرورش استثنایی دارای شرایط کاری پرفشاری هستند. سطح و ماهیت فشار روانی تجربه شده بر حسب ویژگی های جمعیت شناختی آموزگاران مانند سن، جنس، وضعیت تحصیلی، طول تجربه در تدریس بر وضعیت موجود در مدرسه فرق می کند(حجتی نیا، پور شافعی، و دستجردی، 1392). بنابراین لازم است تا موضوع سلامت را از دیدگاه مثبت نگر مورد توجه قرار داد و به مقوله هایی همچون کیفیت زندگی5، رضایت از زندگی6 و خودکارآمدی7 که می توانند تعیین کننده سلامت روان شناختی باشند توجه کرد.
کیفیت زندگی به تامین سلامتی و شادکامی در افراد و بهرمندی آنها از یک زندگی سالم کمک می کند. (هاگرتی8 و همکاران، 2001). کیفیت زندگی مفهومی چند بعدی، ذهنی و پویا است(برزو و همکاران، 1389). که در برگیرنده حیطه های سلامت و عملکرد فیزیکی، سلامت ذهنی، عملکرد اجتماعی، رضایت از درمان، نگرانی درباره آینده و حس خوب بودن است(اکهوب9، نیجاری10، چیکری11 و لویسی12، 2008). هر بعد از کیفیت زندگی آثار چشمگیری بر دیگر ابعاد زندگی می گذارد. به بیانی دیگر، کیفیت زندگی بیانگر تاثیرات عملکردی عدم سلامتی و برآیندهای آن بر درک فرد از جنبه های جسمانی، روان شناختی و اجتماعی زندگی فردی است (نیووا چک13 و تایلور14، 1992).
براساس تعریف سازمان بهداشت جهانی15 (WHO) (2011) کیفیت زندگی، درک افراد از موقعیت خود در زندگی از نظر فرهنگ، سیستم ارزشی که در آن زندگی می کنند، اهداف انتظارات، استانداردها و اولویت هایشان است، پس موضوعی کاملا ذهنی بوده و توسط دیگران قابل مشاهده نیست و بر درک افراد از جنبه های مختلف زندگی استوار است (ایزدی، سپهوند، نادری فر و محمدی پور، 1393).
کیفیت زندگی از طرف دیگر به جنبه هایی از زندگی اشاره دارد که زندگی را خوشایند و ارزشمند می سازد، بنابراین حوزه کیفیت زندگی فراتر از نشانه های معمول است و در بر گیرنده رضایت از زندگی فرد و کارکرد ها و کمبودهاست (مانسینی16 و همکاران، 2003).
رضایت از زندگی به عنوان یک قضاوت شناختی آگاهانه از میزان رضایتی که فرد در زندگی خود دارد تعریف شده است (پاوت17 و داینر18، 1993)؛ که نشان دهنده میزان رضایت کلی و شادکامی فرد است (فریش19، 1998). در این تعریف، رضایت از زندگی ابعاد شناختی و بهزیستی روانی فرد را مشخص و احساس شادکامی از دیدگاه پاسخ دهندگان را نشان می دهد(داینر، 1984). در واقع رضایت از زندگی یکی از پیش بینی کننده های سلامت روانی است که امروزه توجه محققان را به خود جلب نموده و یکی از مولفه های بهزیستی درونی شامل نگرش فرد، ارزیابی عمومی وی نسبت به کلیت زندگی خود و یا برخی از جنبه های زندگی، همچون زندگی خانوادگی و تجربه آموزشی است (پاوت، داینر و سو20، 1998).
همچنین می توان گفت تفاوت رضایت زندگی در افراد به خاطر توانمندی و احساس خودکارآمدی است. و خودکارآمدی با تعدیل اثرات استرس زا در محیط کار بر افراد موجب افرایش شادی و به طور غیر مستقیم موجب بالابردن رضایت از زندگی افراد می شود (گنجی ارجنگی، و فراهانی، 1387).
بندورا21 (1986) معتقد است خود کارآمدی عبارت است از قضاوت افرد در مورد توانایی هایشان برای سازماندهی و اجرای یک سلسله کارها برای رسیدن به انواع عملکرد های تعیین شده (به نقل از پنتریج22 و گروت23، 1990). برگرفته از مفهوم خودکارآمدی بندورا، خودکارآمدی شغلی نیز به عنوان قضاوت فرد در مورد توانایی خود برای انجام تکالیف در چارچوب شغلی و حرفه ای معین تعریف شده است. خودکارآمدی شغلی از انگیزش و رفتار تاثیر گرفته و به طور متقابل بر آنها تاثیر می گذارد و سطوح بالای آن موجب افزایش مشارکت فرد در تکالیف و رفتارهای شغلی می گردد (بتز24 و هاکتی25، 1981).
خودکارآمدی شغلی کاربرهای وسیعی در موقعیتهای یادگیری و پیشرفت دارد و عاملی مهم در نظام سازنده شایستگی انسان شایستگی انسان است. انجام وظایف توسط افراد مختلف با مهارت های مشابه در موقعیت های متفاوت به صورت ضعیف، متوسط و یا قوی و یا توسط یک فرد در شرایط متفاوت به تفاوت باورهای کارآمدی آنان وابسته است باورهای خودکارآمدی از طریق فرایندهای شناختی، انگیزشی، کارایی و گزینشی بر عملکرد تاثیر می گذارند (پاجارس26، 2002).
باورهای خودکارآمدی معین می کند که انسان ها چه اندازه برای انجام کارهایشان زمان می گذارند، هنگام برخورد با دشواری ها تا کی پایدار می مانند و در برخورد با موقعیت های گوناگون چه اندازه نرمش پذیرند. همچنین باورهای خودکارآمدی بر الگوهای اندیشه و واکنش های هیجانی افراد اثر می گذارد. بنابراین افرادی با خودکارآمدی پایین ممکن است باور کنند که وضع موجود حل ناشدنی است و این باوری است که تنیدگی، افسردگی و دیدی باریک بینانه برای گره گشایی پرورش می دهد. از سوی دیگر، خودکارآمدی بالا در هنگام نزدیک شدن به کار و کنش های دشوار، به پدیدآیی احساس آسانی کمک می کند (رجبی، 1385).
بنابراین با توجه به آنچه گفت شد، پژوهش حاضر به دنبال پاسخگویی به این سوال است که؛ چه تفاوتی بین کیفیت زندگی، رضایت زندگی و خود کارآمدی شغلیِ معلمان مراکز استثنایی با معلمان مراکز عادی مقطع ابتدایی شهرستان ………. وجود دارد؟

6- سوابق تحقیق
(بیان مختصر سابقه تحقیقات انجام شده درباره موضوع و نتایج به دست آمده در داخل و خارج از کشور نظرهای علمی موجود درباره موضوع تحقیق)
پژوهش های داخلی
نتایج پزوهش ملکی و همکاران (1389) نشان داد که بین کیفیت زندگی کاری معلمان با میزان فرسودگی شغلی آنان رابطه معنی داری وجود دارد. با توجه به ضریب همبستگی منفی (24/0-) این ارتباط، ارتباطی غیرمستقیم و معکوس است. از بین مولفه های کیفیت زندگی کاری مولفه های زمینه های پرورش و فرصت های مستمر، طراحی شغل و فضای کاری در سطح آلفای 01/0 ارتباطی غیرمستقیم و معنی دار با فرسودگی شغلی دارند. همچنین مولفه طراحی شغل به تنهایی 15 درصد از تغییرات فرسودگی شغلی را پیش بینی کرد.
بر اساس تحقیق پرداختچی، احمدی، آرزومندی (1388) بین کیفیت زندگی کاری و فرسودگی شغلی رابطه معکوس و معنی داری وجود دارد. و از میان مولفه های کیفیت زندگی کاری به ترتیب متغیرهای پرداخت منصفانه، تناسب اجتماعی، فضای کلی زندگی و توسعه قابلیت های فردی بیشترین تاثیر را بر فرسودگی شغلی دارند.
تحقیق خاقانی زاده و همکاران (1387) با عنوان بررسی رابطه استرس شغلی و کیفیت زندگی کاری پرستاران شاغل در بیمارستان های منتخب نیروهای مسلح نشان داد : همبستگی منفی بین استرس شغلی با کیفیت زندگی کاری پرستاران وجود دارد.
در تحقیق میر فرهادی (1390) با عنوان نقش عوامل فردی در رضایت زندگی پرستارن نتایج نشان داد که میزان در امد با رضایت از زندگی رابطه معناداری دارد. .و هم چنین عوامل فردی با رضایت زندگی رابطه معناداری رات نشان داد.
در تحقیق زاهد(1388)با عنوان رابطه رضایت شغلی با خودکارآمدی معلمان راهنمایی شهرستان مشگین شهر در سال تحصیلی 89-88. نتایج نشان داد بین رضایت شغلی و خودکارآمدی معلمان همبستگی معنی داری وجود دارد همچنین براساس یافته های پژوهش معلمان زن و مرد از نظر رضایت شغلی و خودکارآمدی تفاوت معنی داری ندارند.
پاداشی (1388)نشان داد که بین رضایت شغلی و خودکارآمدی رابطه معنی دار وجود دارد . کلارالین، هس در تحقیقی تاثیر خودکارآمدی معلم بر رابطه بین رضایت شغلی و انگیزه ترک را بررسی کرد نتایج تحلیل نشان داد که خودکارآمدی معلم تاثیر مستقیمی بر رابطه رضایت شغلی و انگیزه ترک وجود دارد (نقل از پاداشی، 1388)

در تحقیق دیگر احدی(1388) با عنوان بررسی ارتباط هوش هیجانی، سبک و خودکار آمدی با رضایت از زندگی در زنان شاغل نتایج رگرسیون نشان داد که خودکارآمدی توان پیش بینی رضایت از زندگی را داردهمچنین یافته ها نشان داد که بین هوش هیجانی و خودکارآمدی با رضایت از زندگی رابطهء مثبت معنادار وجود دارد.بین سبک های اسنادات و رضایت از زندگی رابطهء معنی داری دیده نشد
پژوهش های خارجی
کاریاکو، ساتکلیف27 (1987) و پیرس مولی28 (1990) دریافتند که سطح و ماهیت فشار روانی تجربه شده درآموزگاران با توجه به نوع مدرسه ای که در آن مشغول به کار هستند، متفاوت است.

پژوهش میکائیلی (2013) با عنوان بررسی رابطه ی بین ادراک از جو مدرسه و خودکارآمدی با رضایت از زندگی نتایج نشان دادند، ادراک از جو مدرسه و خودکارآمدی پیش بینی کننده ی معنی داری برای رضایت از زندگی هستند.

7- فرضیات تحقیق
(هر فرضیه به صورت یک جمله خبری نوشته شود.)
1. بین کیفیت زندگی معلمان مدارس استثنایی و معلمان مدارس عادی، تفاوت وجود دارد.
2. بین رضایت از زندگی معلمان مدارس استثنایی و معلمان مدارس عادی، تفاوت وجود دارد.
3. بین خودکارآمدی شغلی معلمان مدارس استثنایی و معلمان مدارس عادی، تفاوت وجود دارد.
8- اهداف تحقیق
(شامل اهداف علمی، کاربردی و ضرورت های خاص انجام تحقیق)

هدف کلی:
مقایسه کیفیت زندگی، رضایت زندگی و خودکار آمدی شغلی معلمان مراکز استثنایی با معلمان مراکز عادی مقطع ابتدایی شهرستان ……….
اهداف جزیی:
1. مقایسه کیفیت زندگی معلمان مدارس استثنایی و معلمان مدارس عادی؛
2. مقایسه رضایت زندگی معلمان مدارس استثنایی و معلمان مدارس عادی؛
3. مقایسه خودکارآمدی شغلی معلمان مدارس استثنایی و معلمان مدارس عادی؛
9- نام بهره وران
(در صورت داشتن هدف کاربردی نام بهره وران اعم از موسسات آموزشی و اجرایی و غیره بیان شود)
دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، اداره کل آموزش و پرورش استان فارس، اداره آموزش و پرورش شهرستان ……….، مراکز تحقیقاتی و مطالعاتی.
10- جنبه نوآوری و جدید بودن تحقیق
جنبه نوآوری و جدید بودن تحقیق چیست؟ (این قسمت توسط استاد راهنما تکمیل شود.)
با توجه به اهمیت موضوع آموزش و پرورش در هر جامعه ای و اهمیت کارایی معلمان به عنوان رکن اصلی نظام آموزش و پرورش لذا در این پژوهش بررسی و مطالعه کیفیت زندگی و رضایت زندگی به طور همزمان و همچنین مقایسه آن با خود کار امدی شغلی از نو آوری این پژوهش می باشد.

امضا استاد راهنما
11- روش کار
الف: نوع روش تحقیق
(پیمایشی، کتابخانه ای)
با توجه به ماهیت موضوع و هدف پژوهش، روش پژوهش پس رویدادی و از نوع علی- مقایسه ای است.
جامعه آماری در این پژوهش کلیه معلمان دوره ابتدایی مدارس عادی و استثنایی است که به روش نمونه گیری بر اساس روش نمونه گیری طبقه ای با تخصیص متناسب می باشد. تعداد در سطح شهرستان ………. نمونه گیری می شود. تعداد نمونه از طریق فرمول کوکران و جدول مورگان مشخص خواهدشد. و سپس متناسب با جمعیت هر طبقه نمونه را انتخاب خواهیم نمود.

ب: روش گردآوری اطلاعات
(میدانی، کتابخانه ای و غیره):
روش گردآوری اطلاعات به صورت میدانی خواهد بود بدین ترتیب که پس از نمونه گیری در هر طبقه پرسشنامه ها را جهت تکمیل توسط آزمودنی ها توزیع می کنیم و از آزمودنی ها می خواهیم که به تمام سوالات با دقت پاسخ دهند مجری طرح در هنگام گردآوری اطلاعات بوسیله پرسشنامه حضور خواهد داشت و با آزمودنیها در مورد هدف از اجرای این طرح صحبت خواهد کرد و ابهامات احتمالی آزمودنیها را به هنگام تکمیل پرسشنامه برطرف خواهدکرد. پس از گردآوری پرسشنامه ها، داده ها جهت تجزیه و تحلیل اماری وارد نرم فرار SPSS-17 می گردد.

ج: ابزار گردآوری اطلاعات
(پرسشنامه، مصاحبه، آزمون، فیش، جدول، نمونه برداری، تجهیزات آزمایشگاهی و بانک های اطلاعاتی و شبکه های کامپیوتری و ماهواره ای و غیره):
پرسشنامه کیفیت زندگی( 29(sf-36: پرسشنامه استانداردی است که توسط وایر و همکاران در آمریکا(1992) برای اندازه گیری کیفیت زندگی افراد سالم و بیمار طراحی شده و روایی آن در مطالعات مختلف به تایید رسیده است و پایایی آن در ابعاد مختلف در مطالعه منتظری و همکاران در ایران و سایر مطالعات خارج از کشور حداقل73/ در بعد کارکرد اجتماعی و حداکثر96/ در بعد محدودیت نقش گزارش شده است. این پرسشنامه دارای هشت حیطه شامل: عملکرد فیزیکی (10 سوال) محدودیت نقش مربوط به سلامت جسمی (4سوال) محدودیت نقش مربوط به سلامت هیجانی(3 سوال) انرژی/ خستگی(9سوال) سلامت هیجانی(4 سوال) عملکرد اجتماعی(2 سوال)درد(2 سوال) و سلامت عمومی(2 سوال) را دارا می باشد(وار،1992)
پرسشنامه رضایت زندگی(SWLS)30: پرسشنامه رضایت از زندگی توسط داینر، ایمونز، لارسن و گریفین در سال ۱۹۸۵ ساخته شد. داینر خود از پیشگامان حوزه رضایت از زندگی است و نظریات بسیاری در این زمینه ارائه داده است. این پرسشنامه دارای ۵ ماده است که هر ماده در یک طیف لیکرت از ۱ تا ۷ نمره گذاری می گردد. با توجه به سهولت اجرای این پرسشنامه و ویژگی های روانسنجی مناسب، استفاده از آن به خصوص در پژوهش های مرتبط با رضایت از زندگی بسیار زیاد است در نسخه اصلی پرسشنامه پایایی پرسشنامه به روش آزمون- بازآزمون82/ و پایایی به روش آلفای کرونباخ87/ بدست آمد. (داینر، 1985) در نمونه ایرانی اعتبار مقیاس رضایت از زندگی با استفاده از روش آلفای کرونباخ 83/ و با روش باز آزمایی 69/ به دست آمده و روایی سازه این پرسشنامه با استفاده از دو پرسشنامه دیگر مناسب گزارش شده است (بیانی،2007).
پرسشنامه خود کارامدی شغلی: این پرسشنامه توسط ریگز و نایت(1994) ساخته شده و دارای 31 ماده و شامل چهار خرده مقیاس برای سنجش باورهای خودکارآمدی فردی، انتظار پیامدهای فردی، باورهای کارآمدی جمعی و انتظار پیامدهای جمعی می باشد. هر ماده دارای یک پاسخ پنج درجه ای از کاملا مخالف تا کاملا موافق می باشد. این پرسشنامه در ایران برای اولین بار توسط ساعی و نعامی ( 1388) ترجمه و اعتباریابی شده است. پایایی این ابزار در مطالعات ریگز و نایت (1994) بین85/ تا 88/ گزارش شده است.
همچنین در پژوهش نجار اصل (1389) از روش تحلیل عاملی تاییدی برای تعیین روایی پرسشنامه استفاده گردید که شاخص های برازندگی تطبیقی و شاخص مجذورات خطای تقریب در حد قابل قبولی گزارش شدنددر این پژوهش ضرایب پایایی این پرسشنامه به دو روش آلفای کرونباخ و تنصیف محاسبه شد که به ترتیب ضرایب 57/ ، 53/ بدست امده است. شما که هنوز پژوهشی انجام نداده اید که آلفا گزارش کردید.

د: روش تجزیه و تحلیل اطلاعات
درتجزیه و تحلیل داده های توصیفی و استنباطی از نرم افزار SPSS – 17 استفاده می شود. در سطح توصیفی به میانگین و انحراف استاندارد نمرات پرداخته می شود. در سطح استنباطی از آزمون تحلیل واریانس و آزمون تعقیبی استفاده خواهد شد. جهت پردازش داده ها از نرم افزار اس پی اس اس 17 استفاده شده و نتایج به صورت جداول و نمودار نمایش داده می شود.

منابع فارسی
اباذری، یوسف علی و همکاران ( 1383 ) رضایت از زندگی و ارزیابی اجتماعی (کارگاه تحلیل یافته های پیمایش ارزش ها و نگرش های ایرانیان)، طرح های ملی
احدی, بتول, نریمانی, ابوالقاسمی, آسیایی, مریم. (2009). بررسی ارتباط هوش هیجانی، سبک و خودکار آمدی با رضایت از زندگی در زنان شاغل. مطالعات تربیتی و روانشناسی, دوره 1 شماره (10), 117-128.‎
احمدی، رضا(1385)، بررسی رابطه بین فرسودگی شغلی و فرسودگی زناشوی ی، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه علامه طباطبائی.
ایزدی، احمد؛ سپهوند، فربیاه؛ نادری فر، مهین؛ و محمدی پور، فاطمه. (1393). بررسی تاثیر مداخله آموزشی برمیزان کیفیت زندگی بیماران دیابتی نوع دو مراجعه کننده به درمانگاه تامین اجتماعی خرم آباد در تابستان1392. فصلنامه پرستاری دیابت دانشکده پرستاری و مامایی زابل، دوره 2، شماره 2: ص28-18.
برزو، سید رضا؛ صلواتی، محسن؛ صفری، محمود؛ حدادی نژاد، شهرام؛ زندیه، میترا؛ و ترکمان، بیتا. (1389). کیفیت زندگی بیماران دیابتی مراجعه کننده به بیمارستان سینای همدان. مجله تحقیقات علوم پزشکی زاهدان. دوره 13، شماره 4: ص 46-43.
پاداشی، سجاد . ( 1388 ). رابطه ی هوش هیجانی و رضایت شغلی با خودکارآمدی و رضایت شغلی معلمان ابتدایی، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد ساوه.
پرداختچی ، محمدحسن؛ احمدی ، غلامعلی؛ آرزومندی ، فریده ( 1388 )؛ بررسی رابطه بین کیفیت زندگی کاری و فرسودگی شغلی مدیر ان ومعلمان مدارس شهرستان تاکستان ؛ فصلنامه رهبری و مدیریت آموزشی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار؛ سال سوم، شماره 3، پاییز، صص 25 الی 50
حجتی نیا، فاطمه؛ پور شافعی، هادی؛ و دستجردی، رضا. (1392). بررسی مقایسه ای رابطه بین سبک زندگی و سبک های مقابله با استرس با فرسودگی شغلی آموزگارن آموزش و پرورش استثنایی و عادی شهر بیرجند. تعلیم و تربیت استثنایی، سال سیزدهم،شماره 6 (119): 20-6.
خاقانی زاده، مرتضی؛ عبادی، عباس؛ سیرتی نیر، مسعود؛ رحمانی، منظر(1387)؛ بررسى رابطه استرس شغلى و کیفیت زندگى کارى پرستاران شاغل در بیمارستان هاى منتخب نیروهاى مسلح؛ طب نظامی ؛ شماره 3؛ پاییز، صص 175 الی184
دکتر فرزانه میکائیلی محرمعلی مهنا. (2013). بررسی رابطه¬ ی بین ادراک از جو مدرسه و خودکارآمدی با رضایت از زندگی. شانزدهمین کنگره روانشناسی کودک و نوجوان تبریز.
رجبی، غلام رضا. (1385). بررسی پایایی و روایی مقیاس باورهای خودکارآمدی عمومی (GSE-10) در دانشجویان روان شناسی دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز و دانشگاه آزاد مرودشت. اندیشه های نوین تربیتی، شماره 1و2: 122-111.
زارعی، حیدر علی . ( 1381 )، بررسی رابطه منبع کنترل با استرس شغلی و رضایت شغلی معلمان، پایان نامه ی کارشناسی ارشد، دانشگاه تبریز.
زاهد, ع., نامور, ی., نوبخت, ش., دانشگاه, آ. ا., واحد, ت. (1388)رابطه رضایت شغلی با خودکارآمدی معلمان راهنمایی شهرستان مشگین شهر در سال تحصیلی 89-88.‎
گنجی ارجنگی، معصومه و فراهانی، محمد نقی. (1387). رابطه استرس شغلی و خودکارآمدی با رضایت از زندگی در امدادگران حوادث گاز استان اصفهان. فصلنامه علمی پژوهشی پژوهش در سلامت روان شناختی، دوره دوم، شماره سوم: 24-15.
ملکی آوارسین صادق, خدیوی اسداله, خانکشی زاده حسن(1389)بررسی رابطه بین مولفه های کیفیت زندگی کاری و فرسودگی شغلی دبیران متوسطه و راهنمایی شهرستان مشگین شهر در سال تحصیلی 90-1389آموزش و ارزشیابی (علوم تربیتی) : زمستان 1391 , دوره 5 , شماره 20 ; از صفحه 93 تا صفحه 110 .
منابع لاتین
Achhab, W. E., Nejjari, C., Chikri, M., & Lyoussi, B. (2008). Disease-specific health-related quality of life instruments among adults diabetic: a systematic review. Diabetes research and clinical practice; 80:171-84.
Adams, David L. (1969) "Analysis of Life Satisfaction Iindex", Journal of Gerontology, vol 24.
Bandura , Albert. (1997). Self-effecacy: The exercise of control. New York: W. H. Freeman
Betz, N., &Hackett, G.(1981).the relationship of career related self-efficacy expectations to perceived Career options in college women and men. Journal of counseling Psychology,28,399-410
Diener, E. (1984). Subjective well-being. Psychological Bulletin95, 542-575.
Frisch, M, B. (1998). Quality of life therapy and assessment in health care. ClinicalPsychology: Science and Practice, 5(1), 19 40.
Hagerty, M. R, Cummins, R. A, Ferriss, A. L, Land, K, Michalos, A. C, Peterson, M, Sharpe, A, Sirgy, J & Vogel, J, (2001). "Quality of life indexes for national policy: Review and agenda for research", Social Indicators Research, 55, 1, 1-96.
Mancini, C., Oakman,J., Farvolden, P., Quilty, L.C., & Van Ameringen, M. (2003). Quality of life andthe anxiety disorders. Journal of Anxiety Disorders,17, 405-426.
Newa chek, P.W. & Taylor, W.R. (1992). "Childhood chronic illness: prevalence severity and impact". American journal of public health(71) ; PP: 18-
Pajares , A. (2002). Overview of social cognitive theory and of self-efficacy. Retreived month day, year, from http://www.emory.edu/EDUCATION/mfp/eff.html.
Pavot, W., & Diener, E.( 1993). Review of the satisfaction with life scale. Psychological Assessment, 5, 164-172.
Pavot, W., Diener, E., & Suh, E. (1998). The Temporal Satisfaction with Life scale. Journal of Personality Assessment, 70, 340-354.
Pintrich, P. R., & De Groot, E. V. (1990). Motivation and self – regulated learning. Journal of Educational psychology. vol, 82 p. 33-40- Psychology Review, 28, 592-612.
Ware JE Jr, Sherbourne CD. The MOS 36-item short-form health survey (SF-36). I. Conceptual framework and item selection. Med Care. 1992; 30 (6): 473-83.
1 تحقیق بنیادی پژوهشی است که به کشف ماهیت اشیاء پدیده ها و روابط بین متغیرها، اصول، قوانین و ساخت یا آزمایش تئوری ها و نظریه ها می پردازد و به توسعه مرزهای دانش رشته علمی کمک می نماید.
2 تحقیق نظری نوعی پژوهش بنیادی است و از روش های استدلال و تحلیل عقلانی استفاده می کند و بر پایه مطالعات کتابخانه ای انجام می شود.
3 تحقیق کاربردی پژوهشی است که با استفاده از نتایج تحقیقات بنیادی به منظور بهبود و به کمال رساندن رفتارها، روش ها، ابزارها، وسایل.
4 تحقیق علمی پژوهشی است که با استفاده از نتایج تحقیقات بنیادی و با هدف رفع مسائل و مشکلات جوامع انسانی انجام می شود.
5 quality of life
6 life satisfaction
7 self-efficacy
8 Hagerty, M. R
9 Achhab, W. E
10 Nejjari, C
11 Chikri, M
12Lyoussi, B
13 Newa chek, P.W
14Taylor, W.R
15world health organizatio
16 Mancini, C
17 Pavot, W
18Diener, E
19 Frisch, M, B
20 Suh, E
21 Bandura, A
22 Pintrich, P. R
23De Groot, E. V
24 Betz, N
25Hackett, G
26 Pajares , A
27. satcliof
28 . moli
29 . The Short Form Health Survey
30 . Satisfaction With Life Scale
—————

————————————————————

—————

————————————————————

18


تعداد صفحات : 18 | فرمت فایل : ورد وقابل ویرایش می باشد

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود