تارا فایل

پروپوزال تکنولوژی آموزشی تهیه درس افزار شبیه ساز علوم زیستی و بهداشت پایه اول متوسطه دوم و نقش آن


به نام خدا
پروپوزال آماده تکنولوژی آموزشی

عنوان:
تهیه درس افزار شبیه ساز علوم زیستی و بهداشت پایه اول متوسطه دوم و نقش آن بر پیشرفت درسی و خلاقیت دانش آموزان پسر پایه اول دبیرستان های شهرستان اسلام آباد غرب

بیان مسئله
آموزش و یادگیری یک وظیفه راهبردی است و همواره این سوال مطرح است که می خواهیم چه چیزی را و چگونه یاد بدهیم؟ برای یک آموزش مفید و اثربخش استفاده از چه راهبردهای مطلوبی حائز اهمیت می باشد؟ در فرآیند آموزش انباشت اطلاعات و صرف محفوظیات مورد نظر نیست بلکه به کاربرد، تولید و گسترش اطلاعات و مهارت ها توجه می شود. از مسائل مهمی که امروزه برای محققان مطرح است، تدریس بعضی از محتوای دروس دارای شرایط خاص و موقعیت های دور از دسترس می باشد. مطالعات گذشته نشان داده است که شبیه سازی در یادگیری موثر است. ادگاردیل معتقد است که بعد از تجارب مستقیم عینی، تجارب تقلید شده بیش ترین تاثیر را در فراگیری مطالب نو برای فراگیران خواهد داشت (احدیان، 1382).
چندین دهه است که اهمیت استفاده از محیط های شبیه سازی در آموزش دروس علوم پایه، خصوصاً درس زیست شناسی در بین متخصصین و دبیران این رشته مطرح شده است. همگان بر این باورند که زیست شناسی علمی تجربی و به روز می باشد و هر روز شاهد ابداعات و اختراعات جدیدی توسط دانشمندان این رشته در سطح جهان هستیم و پیشرفت این دانش در دنیای کنونی ما نه تنها بر اساس مبانی تئوری و نظری بلکه در آزمایشگاه های واقعی و شبیه سازی شده اتفاق می افتد که در آن پدیده های نو زیستی مورد تجربه و تجزیه و تحلیل قرار می گیرند. در این آزمایشگاه ها نظریه های ارائه شده را در محک تجربه قرار داده و نتایج تجربی به دست آمده را با نمونه های موجود مقایسه می کنند یا به دنبال مدلی برای توجیه و پیش بینی نتایج آزمایشگاهی می گردند. در امر آموزش هم باید دانش آموزانی را تربیت کنیم که نسبت به دنیای اطراف خود دیدگاهی تجربی داشته باشند؛ بنابراین در آموزش زیست شناسی نمی توان مانند ریاضیات تدریس نمود و برای درک مفاهیم اساسی زیست شناسی نیاز به آموزش از راه مشاهده و لمس واقعیت ها است و این جز با یاددهی از راه تجربه و یا انجام آزمایش های شبیه سازی شده ممکن نیست. در این تحقیق موضوع مهمی که ذهن محقق را به خود مشغول کرده است. افت درسی محسوسی در درس علوم زیستی و بهداشت در بین دانش آموزان سال اول متوسطه در پایان دوره آموزشی هستیم که سبب هدر رفت هزینه های آموزشی و سرانه دانش آموزشی و صدمات جبران ناپذیری برای دانش آموزان از نظر هدایت تحصیلی و آینده شغلی آن ها به وجود می آورد؛که ناشی از تدریس این درس با اهمیت به صورت سنتی با تکیه بر حفظ طوطی وار می باشد و نیز خمودی و بی علاقگی دانش آموزان وبی تحرکی آنان به موضوعات مختلف درس زیست شناسی می باشد. لذا مسئله مهم در این است که چگونه می توان برای درک و ماندگاری مفاهیم علوم زیستی به صورت ملموس و قابل مشاهده ونیز آموزش بعضی از شرایط خاص و دور از دسترس به عنوان مثال (ارائه و نمایش ساختار یک ویروس و یا یک باکتری) و ایجاد شور و نشاط و افزایش خلاقیت در یادگیری، یک محیطی یادگیری جذاب و ملموس و منطبق بر واقعیات را طراحی را نمود؟ بنابراین طراحی یک محیط با نشاط و ملموس و خلاقانه و یادگیری فعال در تدریس برای محتوای دروسی که دور از دسترس هستند، لزوم ایجاد یک محیط شبیه سازی شده را جهت تسهیل و افزایش ماندگاری یادگیری فراگیران آشکار می نماید.

اهمیت و ضرورت تحقیق
در نظام آموزشی قدیم تنها هدف موسسات و یا مدارس، انباشته کردن اطلاعات در ذهن فرد بود و تنها از معلمانی بهره می گرفتند که کتاب را به عنوان منبع اصلی می شناختند اما با ظهور یادگیری های نوین هم چون یادگیری الکترونیکی و هم چنین حضور ابزارها و تکنولوژیهای گوناگون هم چون به کارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات، به کارگیری فناوری های ارتباطی استفاده از امکانات چندرسانه ایی و … موجب شده نگرش افراد به نوع یادگیری تغییر کند و مبنای یادگیری را بر حفظ کردن عبارات نگذارند. این تحولات موجب شده تا تغییراتی در نقش معلم و دانش آموزان ایجاد شود و افراد در امر آموزش با یکدیگر مشارکت داشته و منابعی جدا از منابع درسی را به کار ببرند.
در طی سالهای اخیر، بهره گیری از فناوری های نـوین در کـلاس درس بیـشتر مورد توجه واقع شده است، تغییرات سریع فناوری در فرآیند یاددهی- یادگیری موجب تحولات وسیع شده و هدف آن بهبود کیفیت آموزش در مدارس بوده است. فناوری های جدید با به همراه آوردن فرصت های مناسب در جهت استعدادها و علایق شخصی دانش آموزان، بـه بهبود نظام آموزشی مدارس کمک می کند (بایلر و ریتچی1،2002). با وجـود فناوری های جدید و فراهم شدن فرصت های مناسب در جهت کمک به استعدادها و علایق شخصی دانشآموزان، متاسفانه در عمل دبیران زیست شناسی نتوانستهاند نقـش مـستقیمی در رشد دانش و تکنولوژی داشته باشند، چرا که فراگیران بـه تنهـایی و بـدون آمادگی ذهنی، کـه وظیفه ی یک معلـم است، نمیتوانند در قـرن بیـست و یکم نقـش خـود را در علـوم و تکنولوژی ایفا نمایند (نگبو2، 2006). حال با توجه به اینکه فقر فکری فراگیران را می توان نتیجه ی حاکمیت روش های سنتی تدریس (سخنرانی) دانست (شـعبانی،1385)، ضـروری است از روش های فعال نوین به خوبی استفاده نمود تا موجـب خـدمات و پیشرفت های بسیاری در عرصه ی آموزش و یادگیری گردد.
علاوه بر این، با وجود افزایش قابـل توجـه در تعـداد رایانه های موجـود در مـدارس، روش های آموزشـی در مدارس به نحوی است که معلمان کم تر از رایانه استفاده می نمایند (کالین3 و هالرسن4،2009). در این زمینه به کارگیری صحیح نرم افزارهایی کـه در حد توانایی فهم دانش آموزان و بر اساس تجارب حاصل از تدریس، طراحی شده باشند و قدرت مانور و تحلیل شاگرد را در طرح و حل مسایل بالا ببرند و هم چنین به فراگیرنده امکان کنترل و بازخورد هم زمان بدهند و یادگیری فعـال درس زیست شناسی را برای دانش آموزان تسهیل کنند، میتواند تا حدود زیـادی مشکل تدریس دبیران زیست شناسی را کم تر و یادگیری به همراه بینش را برای دانش آموزان سادهتر کند. بعضی از فعالیت های آموزشی خاص که بسیار مفید نیز هستند را نمی توان مستقیماً در کلاس درس اجرا کرد یا به نمایش گذاشت، چرا که دارای معایبی از قبیل گرانی، خطرناکی، زمان بر بودن، غیراخلاقی بودن یا غیرممکن بودن می باشند. می توان این فعالیت های آموزشی را به طرق ارزان، ایمن، اخلاقی و کافی در محیطی عملی شبیه سازی نمود.
از انواع ابزارهایی که می تواند بر ارتقاء یادگیری و یادسپاری و متعاقباً رشـد کیفیـت آموزشـی تاثیر بسیاری داشته باشند، شبیه سازها می باشند (کوتـون 5،1991). شبیه سازی نسخه ای از بعضـی وسایل حقیقی یا موقعیت های کاری می باشد و تلاش دارد تا بعضی جنبه های رفتاری یـک سیسـتم فیزیکی یا انتزاعی را به وسیله رفتار سیستم دیگری نمایش دهد (براشی6 و همکـاران،1999). در شبیه سازی با استفاده از یک شبیه ساز در یک موقعیت ساختگی می توان آثار واقعی بعضی شرایط احتمالی را بازسازی کرد (هولمز7 و سیلو8، 1966). در واقع نرم افزارهای شبیهساز محیطهایی را برای یادگیرنده فراهم میآورند که بیش ترین شباهت را به محیط واقعی دارند و در عین حال بـه اندازه رویارویی با محیط واقعی هزینه بر و دارای خطر نیستند. از این امر می توان بـه طور موثر در امر آموزش استفاده نمود (سوان9 و همکاران،2008).
لذا به دلیل مهم و کاربردی بودن درس زیست شناسی، این پژوهش بر آن است تا بتواند از طریق طراحی و تهیه یک درس افزاری در محیط شبیه سازی شده، مباحث زیست شناسی و بهداشت را به دانش آموزان ارائه دهد و با بکارگیری حواس مختلف فراگیر با توجه به این نوع روش آموزشی بر افزایش میزان پیشرفت درسی و خلاقیت تاثیرگذار باشد.

اهداف تحقیق
هدف کلی
هدف کلی تحقیق، تاثیر استفاده درس افزار شبیه ساز علوم زیستی و بهداشت پایه اول متوسطه دوم بر پیشرفت درسی و میزان خلاقیت دانش آموزان

اهداف جزئی
1- تاثیر استفاده درس افزار شبیه ساز علوم زیستی و بهداشت پایه اول متوسطه دوم بر پیشرفت درسی دانش آموزان
2- تاثیر استفاده درس افزار شبیه ساز علوم زیستی و بهداشت پایه اول متوسطه دوم بر میزان خلاقیت دانش آموزان

فرضیه های تحقیق
در این قسمت دو فرض اصلی و چهار فرض فرعی مطرح می شود که "از هدفهای کلی که آبشخور آن ها نیز ماهیت موضوع تحقیق است مشتق شده اند"

فرضیه های اصلی تحقیق
1- استفاده درس افزار شبیه ساز علوم زیستی و بهداشت پایه اول متوسطه دوم به طور معناداری بر پیشرفت درسی دانش آموزان موثر می باشد.
2- استفاده درس افزار شبیه ساز علوم زیستی و بهداشت پایه اول متوسطه دوم به طور معناداری بر میزان خلاقیت دانش آموزان موثر می باشد.

فرض های ویژه تحقیق
فرض های ویژه تحقیق چهار مورد می باشند که از فرضیه دوم اصلی مشتق شده اند و عبارت از:
2/1- استفاده درس افزار شبیه ساز علوم زیستی و بهداشت پایه اول متوسطه دوم به طور معناداری بر میزان نمره سیالی دانش آموزان موثر می باشد.
2/2- استفاده درس افزار شبیهساز علوم زیستی و بهداشت پایه اول متوسطه دوم به طور معناداری بر میزان نمره ابتکار دانش آموزان موثر می باشد.
2/3- استفاده درس افزار شبیه ساز علوم زیستی و بهداشت پایه اول متوسطه دوم به طور معناداری بر میزان نمره بسط دانش آموزان موثر می باشد.
2/4- استفاده درس افزار شبیه ساز علوم زیستی و بهداشت پایه اول متوسطه دوم به طور معناداری بر میزان نمره انعطاف پذیری دانش آموزان موثر می باشد.

تعاریف مفهومی و عملیاتی
تعاریف مفهومی
1- شبیه سازی: کلمه شبیه سازی به معنی "عمل نائل شدن به اصل چیزی بدون واقعیت" (گروه مولفین، 1384) شبیه سازی واقع فرآیند طراحی از سیستم است؛ که با آزمایشها با استفاده از این و پی بردن رفتار سیستم، یا ارزیابی استراتژیهای گوناگون، در محدوده ای که به وسیله معیار و یا مجموعه ای از معیارها اعمال شده، برای عملیات سیستم صورت می گیرد (شانون، رابرت،1380).
2- درس افزار: به نوع خاصی از نرم افزارهای آموزشی اطلاق می شود که بتواند تا حد ممکن مجموعی فرآیند یاددهی- یادگیری را در محیط نرم افزاری شبیه سازی نماید و هدف و محتوای آن با سرفصل های برنامه ی درسی ملی و سطوح نظام آموزش رسمی هماهنگی و تطابق داشته باشد (ذوفن،1386).
3- خلاقیت: خلاقیت یعنی استعداد تفکر واگرا، عرضه هدف ها و مراحل جدید و منحصربه فرد، امکان تفکر جدید و اصیل و انحراف از عقاید متعارف موجود (اسکوییلر و همکاران،1372).
4- بسط: تورنس بسط را توجه به جزئیات تعریف می کند (تورنس، به نقل از عابدی).
5- سیالی: تورنس روانی و سیالی را استعداد تولید ایده های فراوان تعریف می کند. (تورنس، به نقل از عابدی،1372: 49)
6- ابتکار: تورنس ابتکار را تولید ایده های بدیع، غیرعادی و تازه تعریف می کند. (تورنس، به نقل از عابدی،1372: 49).
7- انعطاف پذیری: تورنس انعطاف پذیری را توانایی تفکر به راه های مختلف و غیرعادی تعریف می کند. (تورنس، به نقل از عابدی،1372: 49)
8- پیشرفت درسی: پیشبرد اهداف درسی و تغییر در میزان یادگیری و تغییر در دانش، توانش و نگرش فرد یادگیرنده که منجر به یادگیری پایدار و عمیق گردیده است (سیف، 1391).

تعاریف عملیاتی
1- شبیه سازی: عبارت است از محیطی آموزشی که به وسیله یک درس افزار طراحی شده از کتاب علوم زیستی و بهداشت سال اول متوسطه دوم کلیه مفاهیم و مباحث درس علوم زیستی و بهداشت را در اختیار دانش آموزان قرار دهد. تا در یک محیط مجازی آن مفاهیم را دریک موقعیت زنده مشاهده و با آن در تعامل باشد.
2-درس افزار: نرم افزاری که توسط نرم افزار ادب کپتیویت واتوپلی مدیا استدیو و فتوشاب طراحی شده که بدون نیاز به دانش فنی خاص در امر به کارگیری رایانه توسط مخاطب (بدون نیاز به حضور در کلاس درس و داشتن معلم) و تنها با تکیه به دانسته های کاربر نیازهای آموزشی وی را برطرف سازد.
3-خلاقیت: توانایی دانش آموز در به کارگیری ایده ها و توانایی های جدید در جهت درک بهتر مفاهیم درسی و نمره شخص در این فاکتور از طریق کسب امتیاز حاصل از اختلاف پیش آزمون و پس آزمون به دست می آید.
4-بسط: بسط بیانگر توانایی آزمودنی در گسترش، آراستن و نقش اندازی ایده هاست. نمره شخص در این فاکتور از طریق کسب امتیاز حاصل از اختلاف پیش آزمون و پس آزمون به دست می آید.
5-سیالی: بیانگر توانایی فرد در خلق ایده های جدید وبیان موضوعات متنوع درسی و نمره شخص در این فاکتور از طریق کسب امتیاز حاصل از اختلاف پیش آزمون و پس آزمون به دست می آید.
6- ابتکار: ابتکار دور شدن از چیزهای واضح و معمولی یا قطع رابطه با تفکر مبتنی بر عادت است و اجرا و بیان ایده هایی در ارتباط با موضوعات درسی به صورت خلاقانه و بدیع. نمره شخص در این فاکتور از طریق کسب امتیاز حاصل از اختلاف پیش آزمون و پس آزمون به دست می آید.
7- انعطاف پذیری: توانایی فرد برای یافتن راه های مختلف از طریق تفکر، نمره شخص در این فاکتور از طریق کسب امتیاز حاصل از اختلاف پیش آزمون و پس آزمون به دست می آید.
8-پیشرفت درسی: به اختلاف مثبت حاصل از نتیجه آزمون های پس آزمون و پیش آزمون بر حسب نمره کمی

متغیرهای پژوهش
* متغیر مستقل: نرم افزار شبیه ساز علوم زیستی و بهداشت
* متغیر وابسته: پیشرفت درسی، خلاقیت، بسط، سیالی، ابتکار، انعطاف پذیری
* متغیر کنترل: جنسیت، معدل درسی، دبیر موضوعی، امکانات آموزشی، شرایط جغرافیایی، پایه تحصیلی

مدل مفهومی
مدل مفهومی پزوهش براساس تاثیر متغیرمستقل "درس افزار شبیه ساز علوم زیستی وبهداشت" بر متغیر های وابسته تحقیق که شامل "پیشرفت درسی وخلاقیت "می باشد بنا شده است.متغیر خلاقیت دارای خرده ابعاد"سیالی،بسط،ابتکاروانعطاف پذیری"می باشد.در این پژوهش درس افزار شبیه ساز علوم زیستی می تواند بطورمعناداری در پیشرفت درسی وافزایش میزان خلاقیت در ابعاد"سیالی،بسط،ابتکاروانعطاف پذیری" موثر باشد.

روش تحقیق
هدف از انتخاب روش تحقیق آن است که محقق مشخص نماید چه شیوه و روشی را اتخاذ نماید تا او را هرچه دقیق تر، آسان تر، سریعتر و ارزان تر در دستیابی به پاسخ یا پاسخ هایی برای پرسش یا پرسش های تحقیق مورد نظر کمک می کند (نادری، سیف نراقی،1391: 144-143).
این پژوهش از نوع کاربردی می باشد که در این تحقیق از روش شبه آزمایشی استفاده شده است؛ زیرا در این تحقیق زیرا با توجه به طراحی و تولید درس افزار و نیز مطالعه و پژوهش در حوزه علوم انسانی، امکان کنترل یا دست کاری کامل متغیر یا متغیرها وجود ندارد. در طرح های تحقیق شبه آزمایشی محقق به کنترل و نظارت برخی از عوامل میپردازند که در حوزه تحقیق وجود دارد و سبب بی ارزشی روایی داخلی و خارجی یافته های تحقیق می شود. در واقع این گونه طرح ها زمانی به کار برده می شوند که امکان اجرای طرح های تجربی حقیقی (که بر بنیاد کنترل و بازبینی شدید از تمام عوامل ناخواسته و نامربوط در موقعیت تجربی استوار است) وجود ندارد. البته به علت محدودیت هایی که در گزینش و تقسیم آزمودنی ها و دست کاری شرایط تجربی در تحقیقات علوم انسانی وجود دارد، محققان این علوم را اغلب به استفاده از این نوع طرح های تحقیقی نیمه تجربی ناگزیر می شوند (نادری، سیف نراقی،1391: 144-143).
برای اعتبار بخشیدن به پژوهش حاضر محقق با دقت و وسواس فراوان به کنترل عواملی پرداخت که درصدد تحت تاثیر قرار دادن پژوهش بودند که در زیر به برخی از این ها اشاره می شود:
الف) عامل تاریخچه: در جریان یک برنامه آموزشی امکان دارد که وقایع دیگری غیر از عوامل مورد بررسی باعث ایجاد تغییر در آزمودنی ها شده باشد (کیامنش،1380: 170). که برای غلبه بر نفوذ عامل فوق در این پژوهش، محقق اطمینان پیدا کرد که تغییرات بوجود آمده تنها تاثیر (نرم افزار شبیه سازی درس علوم زیستی) می باشد.
ب) عامل انتشار: پژوهشگر با انتخاب فاصله مکانی مناسب بین گروه گواه و گروه آزمایش با این عامل به مقابله بر خواست.
در این پژوهش "درس افزارشبیه ساز علوم زیستی" به عنوان "متغیری که پیش بینی از روی آن صورت
می گیرد" (کرلینجر، ترجمه شریفی و نجفی وند،1377: 71). "خلاقیت" و "پیشرفت درسی" به عنوان متغیری که مورد پیش بینی است و "پایه تحصیلی و جنسیت" به عنوان متغیرهای کنترل مطرح می باشند.
هدف اصلی این تحقیق، تهیه درس افزار شبیه ساز علوم زیستی و بهداشت و نقش آن بر پیشرفت درسی و خلاقیت دانش آموزان پسر پایه اول متوسطه دوم شهرستان اسلام آبادغرب در سال تحصیلی 93/92 می باشد. لذا طرح تحقیق حاضر به روش شبه آزمایشی می باشد.
به طور کلی سه نوع طرح شبه آزمایشی وجود دارد که به ترتیب عبارتند از:
الف) طرح پس آزمون برای یک گروه
ب) طرح پیش آزمون و پس آزمون برای یک گروه
ج) طرح مقایسه گروه های ایستا (دلاور،1385)
طرح این پژوهش شبه تجربی با استفاده از پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل می باشد که در زیر نشان داده شده است:

جدول شماره 3-1: طرح آزمون مقدماتی و نهایی با گروه کنترل و بدون استفاده از گزینش تصادفی
آزمون پایانی
متغیر مستقل
آزمون مقدماتی
گروه
T2
X
T1
آزمایش
T2

T1
کنترل

در این طرح هردو گروه آزمایش و کنترل در معرض آزمون مقدماتی و نهایی قرار می گیرند؛ اما تنها گروه آزمایش در معرض نفوذ اثر متغیر مستقل مورد نظر (درس افزار شبیه ساز علوم زیستی) قرار می گیرد. و گروه کنترل همان روش معمول در کلاس های درس را در پیش می گیرد و از همان روش های معمول تدریس که در مدارس رایج است استفاده می کند.
در این تحقیق که از روش شبه آزمایشی استفاده شده است. دانش آموزان پسر مقطع اول متوسطه به صورت تصادفی انتخاب شدند و به صورت تصادفی به دو گروه به صورت همسان تقسیم شدند و در نهایت نیز به صورت تصادفی در یک گروه آزمایش و یک گروه کنترل قرار گرفتند. گروه آزمایش (آموزش به روش شبیه سازی) طی چهار جلسه، نود دقیقهای به صورت کلاسی و با استفاده از درس افزار مربوطه که مباحث آن به صورت شبیه سازی در آمده است با کمک رایانه تحت آموزش مبحث سلامتی و بیماری که شامل
بیماری های واگیر، ویروس ها، باکتری ها، راه های دفاع در برابر بیماری های واگیر، بیماری های غیر واگیر مانند پوکی استخوان و دیابت و سرطان و مبحث اعتیاد و سلامتی قرار گرفتند. گروه کنترل (آموزش به روش معمول) نیز طی چهار جلسه به صورت هم ارز تحت آموزش سلامتی و بیماری که شامل بیماری های واگیر، ویروس ها، باکتری ها، راه های دفاع در برابر بیماری های واگیر، بیماری های غیر واگیر مانند پوکی استخوان و دیابت و سرطان و مبحث اعتیاد و سلامتی توسط مربی قرار گرفتند. در آغاز تحقیق و قبل از آموزش های کمکی از هر دو گروه آزمون علوم زیستی و بهداشت محقق ساخته مربوط به مبحث سلامتی و بیماری به عمل آمد و پس از جلسات نیز از هر دو گروه آزمون به عمل آمد. علاوه بر این پس آزمون و پیش آزمون تست خلاقیت تورنس نیز جهت سنجش میزان خلاقیت در چهار بعد بسط، سیالی، ابتکار و انعطاف پذیری در پیش آزمون و پس آزمون مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
در آغاز تحقیق و قبل از آموزش های کمکی از هر دو گروه آزمون علوم زیستی و بهداشت محقق ساخته مربوط به مبحث سلامتی و بیماری به عمل آمد و پس از جلسات نیز از هردو گروه آزمون به عمل آمد. علاوه بر این پس آزمون و پیش آزمون تست خلاقیت تورنس نیز جهت سنجش میزان خلاقیت در چهار بعد بسط، سیالی، ابتکار و انعطاف پذیری در پیش آزمون و پس آزمون مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

جدول 3-2: خلاصهی طرح پژوهش، در دیاگرام زیر ارائه شده است
گروه ها
گروه
پیش آزمون
متغیر مستقل
پس آزمون
گروه آزمایش، تدریس فصل هفتم کتاب علوم زیستی با استفاده از درس افزار شبیه ساز در 4 هفته
E1
T1
X

T2
گروه کنترل، تدریس فصل هفتم کتاب علوم زیستی با روش معمول (سخنرانی) در 4 هفته
C1
T1
_
T2
جامعه آماری
جامعه آماری عبارت است از مجموعه ای از افراد یا داده ها که حداقل دارای یک صفت مشترک باشند. و معمولاً در هر پژوهشی جامعه مورد بررسی یک جامعه آماری است که پژوهشگر مایل است به صفت های متغیر واحدهای آن بپردازد (فرشادفر، 1379).
جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه دانش آموزان پسر دارای درس علوم زیستی و بهداشت پایه اول متوسطه دوم آموزش و پرورش شهرستان اسلام آبادغرب در سال تحصیلی 93-92 می باشد.

جدول 3-4: توزیع جامعه آماری
جامعه آماری
تعداد آموزشگاه
تعداد کلاس
تعداد دانش آموزان
دانش آموزان پسر پایه اول متوسطه دوم
15
31
751

روش نمونهگیری
برآورد حجم نمونه یکی از مسایل مهمی است که محقق باید در مورد آن دقت نظر داشته باشد. قانون کلی در مورد حجم نمونه بزرگ ترین اندازه ممکن است؛ زیرا برآورد دقیقتر از پارامترهای جامعه به دست می دهد. اما محدودیت های (انسانی، مالی، زمانی و اجرایی) محقق را وادار می سازد که از بزرگ ترین اندازه چشم بپوشد و به نمونه ای که معرف باشد بسنده کند (دلاور،1385: 112-133).
نمونه گیری یعنی انتخاب تعدادی از افراد، حوادث و اشیاء از یک جامعه تعریف شده به عنوان نماینده آن جامعه است (دلاور، 1385) .
لذا با توجه به اینکه محقق در این پژوهش نیز از محدودیت های فوق در امان نبود، با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده گروه های در دسترس به شکل ذیل اقدام به نمونه گیری نمودند.
قبل از انتخاب حجم نمونه با همکاری مدیریت آموزش و پرورش شهرستان اقدام به گرفتن میانگین نمرات نوبت اول دروس هدف (ریاضی، شیمی، فیزیک، علوم زیستی) در بین کلیه دبیرستان ها و هنرستان های دارای پایه اول و رتبه بندی این مدارس با توجه به میانگین نمرات نوبت اول نمودند (جدول پیوست شماره5) سپس با توجه به این رتبه بندی و در نظر گرفتن سطح علمی مدرسه، و اینکه درس علوم زیستی توسط یک دبیر در هر دو گروه آزمایش و کنترل تدریس شود، به انتخاب 2 کلاس درس به صورت تصادفی ساده هدفمند از بین 31 کلاس موجود پرداخت.لذا یک کلاس به عنوان گروه کنترل در دبیرستان دکتر حسابی و کلاس بعدی در هنرستان فنی صنعت که مجهز به کارگاه رایانه بود به عنوان گروه آزمایش انتخاب شد. تعداد دانش آموزان گروه آزمایش 27 نفر و گروه کنترل 27 نفر بود.

حجم نمونه
گروه
تعداد کلاس
تعداد دانش آموز
آزمایش
1
27
گواه
1
27

ابزار پژوهش
درس افزار شبیه ساز علوم زیستی و بهداشت
این درس افزار با استفاده از دو نرم افزار قدرتمند آنوپلی مدیا استودیو10 وادب کپتیویت11 که از نرم افزارهای تحلیل محتوا میباشند طراحی شده است. این دو نرم افزاری در زمینه ساخت فایلهای آموزشی به صورت مالتی مدیا و اینتراکتیو می باشد. از این نرم افزارهای قدرتمند می توان برای تولید نرم افزارهای آموزشی، نرم افزارهای ارزشیابی، تولید آزمون و انواع شبیه سازی های نرم افزارهای مختلف به کاملاً خودکار و تعاملی تحت استاندارهای مدیریت آموزشی (LMS) مانند SCORM با فرمت swf فلش استفاده کرد. در واقع آنوپلی مدیا استودیو وادب کپتیویت یک برنامه بسیار خوب برای ساخت و مدیریت پروژه های حرفه ای E-Learning بدون هیچ گونه کد نویسی می باشد. ترکیب دمو نرم افزارها و مدل برنامهها و اسناد برای ساخت فایلهای مولتی مدیا و اینتراکتیو از قابلیت های ویژه این نرم افزار است. محتوای این درس افزار جهت انجام کار پژوهشی برگرفته از فصل هفتم کتاب علوم زیستی سال اول متوسطه با موضوع کلی "سلامتی و بیماری" می باشد از مهم ترین مباحثی که در طراحی این درس افزار گنجانده شده است: ا-ویروس ها 2-باکتری ها 3- بیماری های غیر واگیر مانند پوکی استخوان و سرطان 4-اعتیاد به مواد مخدر به عنوان موضوعات اصلی در قالب انیمیشن، فیلم و شبیه سازی طراحی شده است. دانش آموزان با راهنمایی دبیر خود در طی چهار جلسه دو ساعتی در کارگاه کامپیوتر شخصاً به یادگیری موضوعات فوق می پردازند و از مهم ترین ویژگی آن این است که دبیر مربوطه مبانی نظری درس را بیان می کنند سپس دانش آموزان خود شخصاً درگیر موضوعات اصلی ذکر شده می شوند و به صورت کاملاً تجربی مفاهیم درس برای آن ها ملموس خواهد شد. روایی و پایایی آن از جانب کارشناس هوشمندسازی و سرگروه آموزشی منطقه از نظر بعد اهداف و محتوا و نیز اساتید مرتبط با تدریس برنامه نویسی کامپیوتر و تولید محتوای درسی از نظر ویژگی های فنی درس افزار شامل(پیش رسانه،خصوصیات مولتی مدیا،تولید مولتی مدیا و ارزیابی مولتی مدیا) برابر فرم ارزشیابی از مولتی مدیا(ملکیان،جامه بزرگ، 1388: 251) تایید گردیده است.
ابزار پژوهش جمع آوری اطلاعات
پرسشنامه خلاقیت
برای بررسی خلاقیت در این تحقیق از پرسشنامه تورنس استفاده شده است. این پرسشنامه در سال (1996) طراحی شده است و مشتمل بر (60) سوال می باشد؛ که 16 سوال در بخش سیالی، 11 سوال در بخش بسط، 22 سوال در بخش ابتکار و 11 سوال نیز در بخش انعطاف پذیری قرار دارد. هر سوال مشتمل بر سه گزینه یا پاسخ می باشد که باید جلوی سوالات علامت گذاری نمود. سپس آزمون گر برای دستیابی به نتیجه آزمون به ازای هر پاسخ به پاسخ (الف) 1 امتیاز، پاسخ (ب) 2 امتیاز و پاسخ (ج)3 امتیاز در نظر می گیرد. به این ترتیب چهار نمره برای بخش های سیالی، بسط و گسترش، ابتکار و انعطاف پذیری به دست می آید که با جمع کردن این چهار بخش نمره خلاقیت آن فرد تعیین می گردد. (سوال 1 تا 16 نمره سیالی-سوال 17 تا 27 نمره بسط-سوال 28 تا 49 نمره ابتکار- سوال 50 تا 60 نمره انعطاف پذیری را می سنجد) این پرسشنامه در محیط Excel به صورت نرم افزاری طراحی شده است و در کارگاه کامپیوتر روی سیستم دانش آموزان نصب شده و به آن ها اعلام می گردد که فایل اکسل را بازکرده و به 60 سوال پرسشنامه به دقت پاسخ دهند. در پایان استفاده از نرم افزار اکسل نمره هر دانش آموز در هر بخش سیالی و بسط و ابتکار و انعطاف پذیری به دست می آید. روایی و پایایی آن توسط دکتر عابدی با استفاده از آلفای کرونباخ در خرده آزمون های سیالی، بسط، ابتکار و انعطاف پذیری، به ترتیب 68/0، 48/0، 67/0 و 55/0 به دست آمده است.

آزمون علوم زیستی محقق ساخته
این آزمون تحت عنوان پیش آزمون، پس آزمون جهت بررسی میزان پیشرفت درسی تهیه و طراحی گردیده است. طراحی سوالات آزمون توسط محقق و با مشورت دبیران گروه زیست شناسی از محتوای فصل هفتم (سلامتی و بیماری) کتاب علوم زیستی و بهداشت با توجه به جدول دو بعدی هدف-محتوا و برابر سر
فصلهای مصوب دفتر برنامه ریزی و تالیف کتاب های درسی و محتوای درس افراز طراحی شده شبیه ساز علوم زیستی طراحی و تدوین گردیده است. آزمون دارای 20 سوال تستی چهار جوابی می باشد. جهت تعیین روایی صوری و محتوایی و سازه این آزمون به مدیریت آموزش و پرورش اسلام آبادغرب مراجعه گردید؛ و سوالات در اختیار سرگروه های زیست شناسی، گروه تکنولوژی آموزشی و واحد سنجش و اندازه گیری و معاونت آموزشی متوسطه قرار گرفت؛ و پس از بررسی ظاهری چارچوب سوالات و مطابقت سوالات با جداول هدف و محتوا و میزان اثرگذاری این سوالات در پیشرفت درسی، روایی صوری و محتوایی و سازه آن به صورت مکتوب مورد تایید قرار گرفت
و برای برآورد پایایی آن ابتدا از چهار گروه از دانش آموزانی که مفاهیم و مطالب فصل هفتم را گذرانده بودند به طور دقیق و منظم، این آزمون به عمل آمد و داده ها و نتایج به دست آمده از طریق نرم افزار Spss اقدام به برآورد پایایی با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ و واریانس کل سوالات شده است. در این تحقیق آلفای کرونباخ برابر با 84/0 می باشد که از 7/0 بیشتر است و لذا دارای پایایی قابل قبولی است.

جدول3-6: ارتباط ابزارهای سنجش با فرضیه ها
نام ابزار اندازه گیری
متغیر مورد سنجش
شماره سوال
شماره فرضیه
درس افزار شبیه سازی شده
پیشرفت تحصیلی و خلاقیت

فرضیه های 1و 2 اصلی
آزمون محقق ساخته
پیشرفت تحصیلی
20 سوال
فرضیه شماره 1 اصلی

پرسشنامه خلاقیت تورنس
سیالی
سوال 16-1
فرضیه شماره 1/2

بسط
سوال 27-17
فرضیه شماره 2/3

ابتکار
سوال 49-28
فرضیه شماره 2/2

انعطاف پذیری
سوال 60-50
فرضیه شماره 2/4

روش آماری تجزیه و تحلیل دادهها
جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی (جدول و نمودار و میانگین) و آمار استنباطی از روش تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر همراه با آزمون t مستقل و t وابسته جهت مقایسه میانگین نمرات پیش آزمون و پس آزمون در درس علوم زیستی و بهداشت و تست خلاقیت تورنس در چهار بعد سیالی، ابتکار، بسط و انعطاف پذیری در دو گروه کنترل و آزمایش استفاده شده و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار spss انجام شده است.

روند آزمون t برای گروه های مستقل به صورت زیر می باشد:

که در آن میانگین نمونه ی اول و میانگین نمونه ی دوم است.
آماره ی آزمون برای فرض فوق چنین است:

در این تحقیق از مقایسه سطح معنی داری که یکی از اعداد حاصله از جدول t می باشد با مقدار 05/0 برای نتیجه گیری استفاده شده است. اگر مقدار سطح معنی داری از 05/0 کمتر باشد فرض را رد می کنیم.
در این بخش اطلاعات به دست آمده از آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد و بر اساس تحلیل های انجام شده، نتیجه گیری و استنباط به عمل می آید که این نتیجه گیری به کل جامعه و یا به موارد مشابه تعمیم داده می شود (فرشادفر،1379). لازم به ذکر است عنوان کنیم که در این رساله متغیر بین گروهی شامل دو گروه آزمایش و کنترل می باشد، در حالی که متغیرهای درون آزمودنی شامل نمرات خلاقیت، سیالی، بسط، ابتکار و انعطاف پذیری در دو سطح پیش آزمون و پس آزمون میباشد.

منابع و ماخذ
الف: منابع فارسی
– احدیان، محمد (1384). مقدمات تکنولوژی آموزشی، انتشارات بشری.
– احدیان، محمد؛ عمران، رمضانی؛ محمدی، داود (1378). مقدمات تکنولوژی آموزشی، تهران، انتشارات اییژ.
– اخوان، پیمان؛ معینی، علیرضا (1384). نقش مهندسی مجدد در شبیهسازی سازمان، مجله تدبیر، شماره 158، سال سیزدهم: 16.
– اسدی. ن (1389). شناخت و آموزش خلاقیت در مدارس، تهران، عابد، چاپ چهارم.
– اسکوییلر، نادر؛ جمهوری، فرهاد؛ طباطبایی، عباس (1372). ماهیت و ساختار هوش،تهران نشر کیوان.
– افضل نیا، محمدرضا (1387). طراحی و آشنایی با مراکز، مواد و منابع یادگیری، انتشارات سمت.
– الپیدزر، دین (1998). پیشنهادهایی برای ایجاد انگیزش بیشتر در محیط های آموزشی، نشریه رشد تکنولوژی آموزشی، شماره 31.
– افروز، غلامعلی (1375). روانشناسی تربیتی، انتشارات انجمن اولیاء و مربیان.
– امیرخانی، اصغر (1391). پایان نامه کارشناسی ارشد تاثیر استفاده از محیط های شبیه سازی شده رایانه ای نمایش شکل زمین و منظومه شمسی بر بهبود یادگیری و یادداری دانش آموزان در درس جغرافیا دانش پژوهان پیش دانشگاهی ناحیه 1 کرمانشاه در سال تحصیلی92/91.
– امیرخانی،اصغر (1392). شبیه ساری رایانه ای آموزشی و یادگیری، چاپ اول، نشر گهواره کتابیران.
– بروس، جویس؛ کالهون، امیلی؛ وهاپکینز، دیوید (2005). الگوهای یادگیری- ابزارهایی برای تدریس، ترجمه محمود مهرمحمدی و لطفعلی عابدی، تهران: سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاه ها (سمت).
– پال تورنس،ئی (1392). خلاقیت، (ترجمه حسن قاسم زاده ، نشر دنیای نو، چاپ پنجم.
– پیدایی،میر مهرداد (1385). مزایای انواع آموزش الکترونیکی، مجله الکترونیکی، شماره53، پیک مدیران.
– جان بست (1379). روش های تحقیق درعلوم تربیتی و رفتاری،ترجمه حسن پاشا شریفی و نرگس طالقانی)، انتشارات رشد، چاپ هشتم.
– جویس، بروس؛ ویل، مارشا (2004). الگوهای تدریس، ترجمه محمدرضا بهرنگی، تهران: کمال تربیت.
– خدیو زاده، طلعت؛ عرفانیان، فاطمه (1387). تاثیر دو روش آموزش مبتنی بر شبیه سازی و سنتی بر میزان مهارت.
– خطیری، خدیجه (1389). پایاننامه کارشناسی ارشد تاثیر نرم افزارهای شبیه سازآموزشی بر یادگیری و یادسپاری دانشجویان فنی دانشگاههای ساری ومقایسه آن با روش سنتی.
– خلیلی شورینی، خلیل (1389). روش های پژوهش آمیخته(با تاکید بربومی سازی)، انتشارات یادواره کتاب، چاپ اول.
– دانشجویان مامایی، فصلنامه علوم پزشکی وخدمات درمانی گناباد، افق دانش،دوره 14،شماره 2.
– دلاور، علی (1391). روش تحقیق در روانشناسی علوم تربیتی، موسسه نشر.
– دلاور، علی (1380). مبانی نظری وعملی پزوهش در علوم انسانی واجتماعی، انتشارات رشد تهران.
– ذوفن، شهناز (1386). کاربرد فناوری های جدید در آموزش، انتشارات سمت، چاپ سوم.
– رامشینی، موسی (1388) روش تحقیق درآموزش وپرورش، نشر امیدمهر،سبزوار، چاپ اول.
– رضوی، عباس (1386). مباحث نوین در فناوری آموزشی، انتشارات دانشگاه شهید چمران اهواز.
– سیف،علی اکبر (1388). روانشناسی پرورشی نوین، روانشناسی یادگیری و آموزش، ویرایش ششم، انتشارات دوران.
– شانون، رابرت (1380). علم و هنر شبیهسازی سیستمها، علی اکبر عرب مازار، تهران، مرکز نشر دانشگاهی، چاپ دوم:20.
– شعبانی، حسن (1385). مهارتهای آموزشی روشها و فنون، تدریس چاپ تربیت سـوم، تهران: انتشارات سمت
– صانعی،سعید (1385). شبیه سازی الگوی مهارتی شنای کرال سینه،نشریه علوم حرکتی و ورزش، شماره 8، سال چهام، جلد دوم.
– صفی یاری، زهرا (1386). پایان نامه کارشناسی ارشد بررسی تاثیر استفاده از نرمافزار شبیه ساز "دنیای تاتی" (ریاضی) در پیشرفت تحصیلی کودکان کمتوان ذهنی کلاس اول مجتمع آموزشی دخترانه شهید صیاد شیرازی شهر تهران.
– ضمامنی،فرشیده (1390). پایان نامه کارشناسی ارشد تاثیر استفاده از نرم افزارهای چندرسانه ای در درس جامعه شناسی بر پیشرفت تحصیلی و خلاقیت دانش آموزان شهرستان جویبار در سال تحصیلی1390-1389
– عابدی، جمال (1372). خلاقیت و شیوههای نو در اندازه گیری آن، مجله پژوهش های روان شناختی، شماره 1و2.
– عصاره، علیرضا (1390). پیشرفت تحصیلی دغدغه خانواده ها، ماهنامه پیوند، شماره387
– عصاره، علیرضا (1377). رساله دکتری بررسی برنامه درسی اجرا شده و برنامهریزی کسب شده در درس ریاضی دوره راهنمایی وشناسایی عوامل موثر بر پیشرفت تحصیلی بر اساس چارچوب سومین مطالعه بین المللی ریاضی و علوم (timss)
– فتحی، رقیه (1392). پایان نامه کارشناسی ارشد مقایسه تاثیر سه سناریوی آموزشی به شیوه ترکیبی در ارتقاء میزان یاداری و یادگیری علوم بهداشتی دانش آموزان ابتدایی شهرستان ایلام در سال تحصیلی1392-1391.
– فردانش، هاشم (1377). مبانی نظری تکنولوژی آموزشی، انتشارات سمت.
– فرشادفر، عزت اله (1379). اصول و روشهای آماری، انتشارات طاق بستان.
– قاسم زاده، حسن (1382). آموزش خلاق و آموزش سنتی، فصلنامه خلاقیت و نوآوری، چاپ سرشار، شماره 3
– قراباغیان، اعظم (1389). پایان نامه کارشناسی ارشد، تاثیر استفاده از محیط های آموزشی شبیه سازی شده برانگیزش درونی ویادگیری دانشجویان دانشگاه بوعلی در درس زمین شناسی زیرسطحی
– کرلینجر،فرد،ان (1377). مبانی پژوهش درعلوم رفتاری، ترجمه حسن پاشا شریفی و جعفر نجفی زند، انتشارات آوای نور ،جلد1.
– کیامنش، علیرضا (1380). ارزشیابی آموزشی، انتشارات پیام نور.
– گروه مولفین تحت نظر لرنر، ادونس؛(1384) فرهنگ آکسفورد، تهران، نشر ثامن‎الائمه (علیه‎السلام) و نشر منادی،، چاپ اول: 1200.
– گلزار ادبی، رامین (1385). شبیهسازی در تصمیمگیریهای مدیریتی، مجله تدبیر، شماره177، سال چهاردهم: 21.
– گل گوند. ف (1386). مقایسه تاثیر روش تدریس فعلی با روش تدریس مبتنی بر پژوهش و اکتشاف در پایه اول متوسطه.
– لاری، مجتبی(1391). پایان نامه کارشناسی ارشد تاثیر نرم افزار ویکی ونیکی بر میزان خلاقیت و پیشرفت تحصیلی درس ریاضی دانش آموزان پایه پنجم شهرستان بیرجند درسال تحصیلی1391-1390.
– مشایخ، فریده ؛ بازرگان، عباس (1382). به سوی یادگیری برخط، انتشارات آگه.
– متیواچ، السون، هرگنهان، بی آر (1391). مقدمهای بر نظریه های یادگیری، ترجمه دکتر علی اکبرسیف، ویرایش هشتم، نشر دوران، چاپ بیستم
– ملکیان، فرامرز؛ جامه بزرگ، زهرا (1388). فرایند طراحی، اجرا و ارزشیابی رسانهها و روش های آموزشی، انتشارات دانشگاه آزاد واحد کرمانشاه چاپ اول.
– مهرمحمدی، محمود (1387). بازاندیشی فرآیند یاددهی- یادگیری، انتشارات مدرسه.
– مه آبادی، امین اله (1391). شبیه سازی، انتشارات آذرخش، چاپ چهارم
– میرقیداری، مجتبی(1382). آموزش خلاق و آموزش سنتی، فصلنامه خلاقیت و نوآوری، شماره3، چاپ ایرج.
– میرکمالی. س، خورشیدی، ع (1387). روش های پرورش خلاقیت در نظام آموزشی، تهران: یسطرون.
– نادری، عزت اله؛ سیف نراقی، مریم (1391). روش های تحقیق و چگونگی ارزشیابی آن در علوم انسانی، انتشارات ارسباران، ویرایش پنجم، چاپ نهم.
– نوروزی، داریوش؛ رضوی،سیدعباس (1390). مبانی طراحی آموزشی، انتشارات سمت، چاپ اول.
– هاشمی،عارف (1389). پایان نامه کارشناسی ارشد، بررسی تاثیر محیط های چند رسانهای و شبیه سازی شدهی آموزش بورس بر میزان یادگیری دانشجویان.
– زینب قدیری، (1388). بررسی میزان اثربخشی نرم افزار شبیه سازی کامپیوتری مبتنی بر رویکرد سازنده گرایی در رفع بدفهمی های درس فیزیک، پایان نامه کارشناسی ارشد دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه علامه.
ب: منابع لاتین
– Arshadi Nejad M., a comparison and Evaluation of Effectiveness of computer simulated Laboratory instruction versus traditional laboratory instruction in solid state electronics circuity, Dissertation Abstracts international , Vol. 53, No. 12, 1992, pp.41-91.
– Ashok Ranchhod, Clin Guru, Euripides Loukis, Rohit Trivedi (2014). Evaluating the educational effectiveness of simulation games: A value generation model.
– Asminka, Kocoska. (2010). The influence of the simulation strategy over theimprovement of the classroom climate. Available online at. www.sciencedirect.com
– Baylor, L. & Ritchie, D. (2002). What Factors Facilitate Teacher Skill, Teacher Morale and Perceived Student Learning in Techniligy-using classrooms? Computer & Education Journal, 39 (2): 35-41.
– Bruschi, S. M., Ulson, R. S., Santana, R. H. C., Santana, M. J. (1999). Simulation as a teaching tool for computer architecture. Proceedings of 1999 Summer Computer Simulation Conference (SCSC'99), 81-86. Illinois- Chicago.
– C.J. Keller, N.D. Finkelstein, K.K. Perkins, and S.J. Pollock (2014).Assessing the Effectiveness of a Computer Simulation in Introductory Undergraduate Environments. University of Colorado at Boulder Department of Physics, Campus Box 390 Boulder, CO 80309
– Cherry Holmes, Cleo H. (1966). Some current research on effectiveness ofeducational simulations. The American Behavioral. Vol 10, N2.
– Chruickshank, D.R. Jenkins, D.B., & Metcalf, K.K. (2006). The act ofteaching.New Yourk: McGraw-Hill
– Cotton, K. (1991). Computer-Assisted Instruction. School improvement research series. Retrieved from http:// educationnorthwest. org/ webfm_send/ 532
– Dembo, M.H. (1994). Applying educational psychology. (5th ed.) New Yourk Longman
– FERRIN D.M, MOTHLER, Did. & MUTHLER, M.J; Six sigma and simulation, so what's the Correlation? SIMULATION Conference Manchester, 2002, P1439-43.
– Gibson, David & Baek, Youngkyun. (2009). Digital Simulations For Improving Education.information science reference, Hershey. New York.
– Gredler, Margaret E. (1992). Games and simulations and their relationships to learning.Games/Simulation and Learning.571-581
– Gregorio Mañeru, Milagros Altarejos, Alfredo Rodríguez-Sedano (2011). GLearning by simulation – an educational experience in the simulation center of the school of medicine of the University of Navarra. University of Navarra, Campus Universitario. Simulation Center. 31009. Spain.
– Holmes, C., Cleo, H. (1966). Some current research on effectiveness of educational simulations. The American Behavioral. 10(2), 4-7
– Jeffrey, Gorrell., Anthony, Cuevas., Hunter, Downing. (1986). Computersimulations of Classroom Behavior problems. Available online at. www.sciencedirect.com
– Johnson, Michael C., Graham, Charles R., and Su-Ling Hsueh (2006). The effect of instructional use on teaching and learning. Brigham Young University, Department of Instructional Psychology & Technology USA
– Jones J.E. ,Computer Simulated Experiments in High School Physics and chemistry, Dissertation Theses, 1972
– Keller, M.I. & Raymond, J.M. & Raffo, D.M; Software process simulation modeling: Way? What? How? Journal of system and software, 1999, Vol.46 Nos.2/3, P254-59
– Karagiorgi Y., L. Symeou, (2005). Translating Constructivism into Instructional design Potentiol and limitations. Educational Technology Society, 8(1), 16-22.
– Master thesis at the University of Amsterdam Department of Social Science Informatics Roetersstraat 15, 1018 WB Amsterdam, The Netherlands (2014) .
A Study of Educational Simulations Part II – Interface Design

– Merriam; Webster's Collegiate Dictionary, Tehran, Ebteda, 2000,, 10th ed, P1094.
– Nico Rutten, Wouter R. van Joolin, Jan T. van der Veen (2012). the learning effects of computer simulations in scince education.
– Nwagbo, ch. (2006). Effects of two teaching methods on the achievement and attitude to biology of students of different levels of scientific literacy, International Journal of Educational Research, 45, 210, 229.
– Of Guidance Promote Engaged Exploration with Interactive Simulations? Department of Physics, University of Colorado, Boulder, CO 80309 *CWSEI, University of British Columbia, Vancouver, BC V6T 1Z1.
– Rintse van der Werf (2003). The Use of Qualitative Modelling and Simulation Tools in High School Education: an Engineering Study. Master 66.thesis at the University of AmsterdamDepartment of Social Science Informatics Roetersstraat 15, 1018 WB Amsterdam, The Netherlands.
– Shifflet, Mark., and Brown, Jane (2006). The use of Instructional simulation tosupport classroom teaching: A crisis communication case study. Journal of Educational Multimedia and Hypermedia (2006) 15(4). pp 377-395.
– Swain, N. K., Anderson, J. A., Korrapati, R. B. (2008). Role of simulation software in enhancing student learning in computer organization and microcontroller courses. Proceedings of the 2008 IAJC-IGME International Conference. Retrieved from http:// www.ijme.us /cd_08/PDF/ 135%20ENT% 20207.pdf
– Tatiana Kikot, Gonçalo Costa, Rui Magalhães, Silvia Fernandes (2013). Simulation games as tools for integrative dynamic learning: The case of the management course at the University of Algarve.
– The effects of computer games on primary school students' achievement and motivation in geography learning, ScienceDirect, Computers & Education, Volume 52, Issue 1, January 2009, Pages 68-77Hakan Tüzün, Meryem Yılmaz-Soylu, Türkan Karakuş, Yavuz İnal, Gonca Kızılkaya
– The use of a computer simulation to promote conceptual change: A quasi-experimental study,Original Research ArticleT,ScienceDirect, Computers & Education, Volume 54, Issue 4, May 2010, Pages 1078-108, Kathy Cabe Trundle, Randy L. Bell
– Wolffe, G. S., Yurcik, W., Osborne, H., Holliday, M. A. (2002).Teaching computer organization/Architecture with limited resources using simulators. SIGCSE '02 The 33rd Technical Symposium on Computer Science Education Covington, KY, USA -February 26-March 02, 2002, 176-180. Retrieved from http://citeseerx.ist.psu.edu viewdoc/ download? doi=10.1.1.99. 3066 & rep=rep1&type=pdf

1.Baylor & Ritchie
2.Nwagbo
3.Collins
4.Halerson
1.Cotton
2.Bruschi
3.Holmes
4. Cleo
5. Swain
1-Autoplay Media Studio
2-Adobe Captivate
—————

————————————————————

—————

————————————————————


تعداد صفحات : 23 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود