تارا فایل

پرسشنامه استاندارد خودکارآمدی تحصیلی پاتریک، هیکس و رایان


پرسشنامه خودکارآمدی تحصیلی (پاتریک، هیکس و رایان، 1997)

ردیف

سوالات
کاملا موافقم
موافقم
نظری ندارم
مخالفم
کاملا مخالفم
1
من مطمئن هستم که امسال میتوانم به مطالب درسی آموزش داده شده در این کلاس تسلط پیدا کنم.

2
من مطمئن هستم که قادر به یادگیری و انجام مشکلترین مطالب و تکالیف درسی هستم.

3
من مطمئمن هستم که اگر سهل انگاری نکنم تقریباً از عهد تمام تکالیف و مطالب درسی برمیآیم.

4
من میتوانم تکالیف و مطالب درسی خود دا حتی اگر خیلی هم سخت باشند یاد بگیرم.

5
اگر من واقعاً تلاش کنم میتوانم سختترین تکالیف درسی را انجام دهم.

مقیاس خودکارآمدی تحصیلی:
این مقیاس توسط پاتریک، هیکس و رایان (1997) ساخته شده است، این مقیاس دارای 5 ماده می باشد که منعکس کننده ادراک دانش آموزان از شایستگی شان در انجام تکالیف کلاس می باشد. این مقیاس یک ابزار خودگزارشی است که مادههای آن از نوع لیکرت پنج درجهای (1 = کاملا مخالفم، 2 =مخالفم، 3 = بی نظرم، 4 = موافقم، 5 = کاملا موافقم) برمبنای ابزارهای مختلف موجود ساخته شده است.
پایایی مقیاس خودکارآمدی تحصیلی:
پایایی این مقیاس توسط میگلی و همکاران (2000) با روش آلفای کرونباخ 78/0 گزارش شده است. هاشمی شیخ شبانی (1380) پایایی این مقیاس را با دو روش آلفای کرونباخ و تنصیف اسپیرمن- براون به ترتیب 65/0 و 59/0 گزارش داده است. در پژوهشی دیگر توسط حاجی یخچالی (1380) برای بررسی پایایی خودکارآمدی تحصیلی از دو روش آلفای کرونباخ و تنصیف استفاده شد. ضرایب الفای کرونباخ و تنصیف برای مقیاس خودکارآمدی تحصیلی به ترتیب 73/0 و 66/0 به دست آمده است که حاکی از پایایی مطلوب و قابل قبول این مقیاس میباشد. در پژوهش حاضر برای تعیین پایایی این خرده مقیاس از دو روش آلفای کرونباخ و تنصیف استفاده شد.در جدول زیر ضرایب پایایی خرده مقیاس خودکارآمدی تحصیلی در پژوهش حاضر ارائه شده است.
جدول 1. ضرایب پایایی مقیاس خودکارآمدی تحصیلی
شاخصهای آماری
مقیاسها
پایایی

آلفای کرونباخ
تنصیف
خودکارآمدی تحصیلی
786/0
741/0

همانطور که جدول 1 نشان میدهد، در پژوهش حاضر ضرایب پایایی برای خرده مقیاس خودکارآمدی تحصیلی با استفاده از روش آلفای کرونباخ و تنصیف به ترتیب 786/0 و 741/0 به دست آمد که نشاندهنده پایایی قابل قبول خرده مقیاس فوق میباشد.
روایی مقیاس خودکارآمدی تحصیلی:
در پژوهش میگلی و همکاران (2000) و هاشمی شیخ شبانی (1380) و نیز حاجی یخچالی (1380) برای تعیین روایی مقیاس خودکارآمدی تحصیلی از روش تحلیل عامل تاییدی استفاده شده است. نتایج تحلیل عامل تاییدی در این مقیاس ارتباط بالا و خوبی بین ماده ها نشان داد و شاخص های برازندگی مطلوبی به دست آمد. در پژوهش حاضر برای محاسبه روایی این مقیاس از روش تحلیل عامل تاییدی و نرم افزار تحلیل ساختارهای گشتاوری ( AMOS) بر روی ماده های این مقیاس انجام گرفت.

نمودار1. بارهای عاملی مادههای مقیاس خودکارآمدی تحصیلی در پژوهش حاضر

همانطور که نمودار 1 نشان میدهد ضرایب استاندارد مادههای خودکارآمدی تحصیلی همه دارای ضرایب بالایی (بالاتر از 40/0) بودند و در سطح 001/0 p< معنیدار بودند. بنابراین هیچ مادهای حذف نشد. بیشترین بار عاملی در مولفهی خودکارآمدی مربوط به ماده 2 (801/0) و کمترین آن مربوط به ماده 5 (487/0) می باشد. نتایج مندرج در جدول 3-3 نشان میدهد که مدل از برازش خوبی برخوردار است. بر اساس جدول 3-3 نتایج تحلیل عامل تاییدی نشان میدهد که ضریب نسبت مجذور خی بر درجه آزادی (χ^2/df) برابر است با 342/1، شاخص ریشه میانگین مجذورات خطای تقریب (RMSEA) برابر است با 054/0، شاخص برازندگی افزایشی (IFI) برابر است با 992/0 و نیز شاخص برازندگی تطبیقی( (CFI برابر با 992/0 است. با توجه به این شاخص های برازندگی، مدل مقیاس خودکارآمدی از برازندگی خوبی برخوردار است.


تعداد صفحات : 3 | فرمت فایل : WORD

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود