تارا فایل

پرسشنامه اختلال اضطراب فراگیر




مقیاس اختلال اضطراب فراگیر 7 سوالی (GAD-7)

1 اضطراب
اضطراب عبارت است از پاسخ عاطفی و فیزولوژیکی به احساس خطر همه جانبه ی درونی که به سادگی کنار می رود اضطراب عمدتاً اختلال افراد جوان است که شروع آن معمولآ در اواسط دهه سوم عمر است اضطراب با علائم بدنی خاصی همراه است (سلطانی، 1378) . در تعریف دیگر اضطراب یک علامت هشدار دهنده است که خبر از خطری قریب الوقوع می دهد و شخص را برای مقابله آماده می سازد. ترس علامت هشدار دهنده ی مشابه، از اضطراب با خصوصیات زیر تفکیک می شود : ترس واکنش به تهدیدی معلوم، خارجی و از نظر منشا بدون تعارض است اضطراب واکنش در مقابل خطر نامعلوم، درونی، مبهم و از نظر منشا همراه با تعارض است (پورافکاری، 1375). تعارض بین فرایند های گوناگون شخصیت معمولا موجب نوعی عذاب روانی می شود که فروید آنرا اضطراب نامید اضطراب می تواند هوشیار یا نا هوشیار باشد و وجود آن همیشه علامت آن است که تعارض ایجاد شده است . زمانی که تعارض باعث می شود که فرد احساس کند درمانده است و قادر به کنار آمدن نیست، اضطراب ایجاد می شود . شدت اضطراب تجربه شده به پیامدهای انتظار رفته برای خود بستگی دارد (روزنهان ، سلیگمن، 1385). به طور کلی اختلالات اضطرابی شش نوع هستند که هر کس می تواند به یک یا چند نوع از آن دچار شود.
1- اختلال اضطراب فراگیر یا منتشر1
2- اختلال هراس2
3- ترس های ساده یا اختصاصی3
4- اختلال اضطراب اجتماعی4
5- اختلال وسواس5
6- اختلال تنش زای پس از رویداد6

2 مقیاس اختلال اضطراب فراگیر 7 سوالی7 (GAD-7)
این مقیاس توسط اسپیتزر8 و همکاران (2006) تهیه شده و دارای 7 سوال می باشد که هر یک از سوالات به بررسی مشکلات روانی آزمودنی در2 هفته گذشته می پردازد گزینه ها به صورت هیچ وقت، چندروز، بیش از نیمی از روزها و تقریباً هر روز از 0 تا 3 نمره گذاری می شوند گستره نمره مقیاس از 0 تا 21 می باشد. در آخر پرسشنامه سوال 8 ارایه می شود که به این نکته می پردازد که هر یک مشکلات مطرح شده در 7 سوال اول تا چه اندازه در انجام کار، امور مربوط به خانه یا ارتباط فرد با دیگران مشکل ایجاد کرده است گزینه های انتخابی عبارتند از به هیچ وجه، تا حدی، زیاد، خیلی زیاد. نقاط برش برای پرسشنامه عبارتند از 5(خفیف)، 10(متوسط)، 15(شدید).
3 ویژگی های روانسنجی
اسپیتزر و همکاران(2006) با استفاده از تحلیل عاملی از یک مقیاس 15 سوالی، 2 عامل استخراج کردند که 8 سوال آن مربوط به افسردگی بوده و منجر به ساخت پرسشنامه سلامت بیمار9 (PHQ-8) گردیده و 7 سوال دیگر مربوط به اضطراب بوده و منجر به ساخت پرسشنامه اضطراب فراگیر (GAD-7) گردیده است. آنها همچنین ضریب آلفای کرونباخ و ضریب بازآزمایی مقیاس (GAD-7) را به تربیت 0.92 و 0.83 گزارش کردند. اعتبار همگرای پرسشنامه با پرسشنامه های اضطراب بک، چک لیست نشانه های روانی 90 سوالی (SCL-90)، پرسشنامه زمینه یابی سلامت (SF-20) مورد بررسی قرار گرفته است. ضریب همبستگی نمره مقیاس اضطراب فراگیر با پرسشنامه های اضطراب بک 0.72، چک لیست نشانه های روانی 90 سوالی (SCL-90) 0.74و پرسشنامه زمینه یابی سلامت (SF-20) و ابعاد آن بین 0.30برای بعد عملکرد جسمی تا 0.75 برای بعد سلامت روانی بدست آمده است.
در پژوهشی بر روی دانشجویان ایرانی و نمونه بالینی نتایج تحلیل عاملی اکتشافی حاکی از وجود یک عامل با درصد تبیین 53 درصد بود. ضریب همبستگی مقیاس کوتاه اختلال اضطراب فراگیر(GAD-7) با پرسشنامه اضطراب حالت – صفت اسپیلبرگر 0.71 (برای حالت) و 0.52 (برای صفت) و با خرده مقیاس اضطراب 12 ماده ای از چک لیست نشانه های بالینی (SCL-90) 0.63 بدست آمده است. ضریب همبستگی مقیاس کوتاه اختلال اضطراب فراگیر (GAD-7) و بعد سلامت روانی پرسشنامه زمینه یابی سلامت عمومی (SF-36) 0.28- بدست آمد. همچنین نتایج نشان داد که مقیاس کوتاه اختلال اضطراب فراگیر (GAD-7) از اعتبار تشخیصی مناسبی نیز برخوردار است. ضریب آلفای کرونباخ 0.85 حاکی از پایایی مناسب این آزمون بوده است (نائینیان و همکاران، 1390)
4 نحوه نمره گذاری
نمره گزاری مقیاس به این صورت است که به هیچ وجه عدد 0، تا حدی عدد 1، زیاد عدد 2 و خیلی زیاد عدد 3 اختصاص داده می شود. بعد از جمع نمرات سوالات نمره کلی بدست می آید. نمره بالاتر به معنای اضطراب بیشتر می باشد. همچنین در پژوهش نائینیان و همکاران (1390) نمره برش پرسشنامه 10 تعیین شده است.
5 منابع
سلطانی، سوسن (1387). مدیریت خانواده ( ج 4 ). اصفهان : بهارعلم .
کاپلان و سادوک (1385). خلاصه روانپزشکی جلد دوم . مترجم نصرت الله پورافکاری. تبریز: شهرآب.
روزنهان، دیوید؛ سلیگمن، مارتین.ای.پی (1389). روان شناسی نابهنجاری: آسیب شناسی روانی براساس DSM – IV (جلد اول). مترجم:یحیی سیدمحمدی. تهران: انتشارات ارسباران.
محمدرضا، نائینیان؛ محمدرضا شعیری؛ شریفی نیا، معصومه و هادیان، مهری (1390). بررسی پایایی و اعتبار مقیاس کوتـاه اخـتلال
اضطراب فراگیر (GAD-7). روانشناسی بالینی و شخصیت. 3 (4): 41- 50.
Spitzer, R. L., Kroenke, K., Williams, J. B., & Löwe, B. (2006). A brief measure for assessing generalized anxiety disorder: the GAD-7. Archives of internal medicine, 166(10), 1092-1097.

6 پرسشنامه

این مقیاس شامل 8 سوال است، لطفا هر یک از سوالات را به دقت بخوانید و نظر خود را با علامت زدن یکی از اعداد مشخص کنید
شماره
گویه
هیچ وقت
چند روز
بیش از نیمی ازروزها
تقریباً هر روز
1
در دو هفته گذشته شما چه مدت عصبی و مضطرب بوده ا ید؟
0
1
2
3
2
در دو هفته گذشته، شما چه مدت قادر نبوده اید نگرانی تان را کنترل کنید؟
0
1
2
3
3
در دو هفته گذشته شما چه مدت قادر نبوده اید آرامش خودتان را حفظ کنید؟
0
1
2
3
4
در دو هفته گذشته شما چه مدت درباره موضوعات مختلف به شدت نگران بوده اید؟
0
1
2
3
5
در دو هفته گذشته چه مدت بی قراری مانع از آرام گرفتن شما شده است؟
0
1
2
3
6
در دو هفته گذشته شما چه مدت به شدت عصبانی و بد خلق می شدید؟
0
1
2
3
7
در دو هفته گذشته شما چه مدت از رخ دادن یک اتفاق ناگوار ترس داشتید؟
0
1
2
3
نمره کل ……… جمع ستون ها
8. هر یک از این مشکلات، تا چه اندازه در انجام کار، امور مربوط به خانه، یا ارتباط شما با دیگران ایجاد مشکل کرده است؟
□ به هیچ وجه □ تا حدی مشکل ایجاد کرده
□ مشکلات زیادی ایجاد کرده است □ فوق العاده مشکل ایجاد کرده است

1 – generalized anxiety disorder
2 – panic disorder
3 – simple phobia
4 – social phobia
5 – Compulsive-Obsessive disorder
6 – Post-Traumatic Stress disorder
7 – generalized anxiety disorder scale- 7 item
8 – Spitzer, R. L.
9 – Patient Health Questionnaire
—————

————————————————————

—————

————————————————————


تعداد صفحات : 8 | فرمت فایل : word

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود