تارا فایل

پاورپوینت ATM نقش ها، وظایف و کارکرد



موضوع پروژه : ATM
گردآورنده:
زیر نظر استاد :
سال تحصیلی :

ATM که عابر بانک هم نامیده شده دستگاهی الکترونیکی است که به مشتریان بانک این امکان را می دهد تا در هر زمان دلخواه به وسیلهٔ قراردادن کارت عابربانک خاصی در دستگاه و وارد کردن یک گذرواژه از حساب خود پول دریافت کرده یا موجودی حساب بانکی خود را بگیرند بدون اینکه نیاز به شمارشگر انسانی باشد. بسیاری از خودپردازها نیز به امکان واریز پول یا چک، جابجایی پول میان حساب های بانکی و حتی خرید تمبر را برای مشتریان فراهم می کنند.
به طور کلی هدف این سیستم انجام عملیات های رایج بانکی نظیر برداشت از حساب، واریز به حساب، انتقال از حسابی به حساب دیگر و کنترل موجودی از طریق سیستم عایر بانک است.

گام اول هدف از تعیین این موضوع
امروزه در عصر تکنولوژی همه چیز در حال پیشرفت است. در زمینه های بانکی و مالی هم همه چیز رو به پیشرفت قرار گرفته است و منجر به ساخت دستگاه ATM گردیده است.اکنون ، انواع سازمانها در حال اتخاذ فناوری مدرن برای ارائه خدمات کارآمد به مشتریان هستند که ساخت دستگاه ATM از مهمترین آن ها می باشد. این مطلب تلاشی است برای یافتن عوامل مهم تاثیرگذار بر رضایت مشتری در خدمات خودپرداز و ساخت دستگاه ATM (دستگاه های خودکار).نتایج آزمون های صورت گرفته برای ساخت دستگاه ATM شامل موارد بسیاری می باشد که به اختصار برخی از موارد را بیان می کنیم. قابلیت اطمینان ، هزینه ساخت دستگاه ATM ، شبکه خودپرداز ، امنیت در معاملات ، محل استقرار و چگونگی ساخت دستگاه ATM از جمله مهمترین فاکتورها در رضایت مشتریان از محصول است.
که یکی از مهترین خدمتی که در حال حاظر در کشور خودمان و باقی کشور ها کرده است سرعت انجام کاربران و از
هدر رفتن وقت جلوگیری میکند.

مزایای عمومی :
۱) گسترش پول الکترونیکی (جایگزین پول نقد)
۲) کاهش هزینه بالای چاپ ، نگهداری و امحاء اسکناس های فرسوده و چکهای بانکی
۳) صرفه جویی در وقت و کاهش مراجعه به بانکها
۴) کاهش ترافیک و آلودگی هوا
۵) تامین امنیت مالی دارنده و پذیرنده کارت 
مزایا از نقطه نظر دارنده کارت :
۱) صرفه جویی در وقت و مراجعات کمتر به بانک
۲) آرامش خاطر از نظر دسترسی به پول در ساعات و روزهای تعطیل
۳) ایمنی از نظر حمل پول و جلوگیری از سرقت یا مفقود شدن وجه نقد
۴) جلوگیری از انتقال بیماریهای واگیردار در اثر تماس با اسکناسهای مستعمل و آلوده
۵) سهولت در خرید و بی نیازی از شمارش وجه نقد
۶) ایمنی و عدم امکان سواستفاده از کارت 
گام دوم
اهداف ATM ها

مزایا از نقطه نظر پذیرنده کارت :
۱) پذیرش کارت کلیه بانکهای عضو شبکه شتاب
۲) مصونیت در مقابل سرقت و کسری صندوق
۳) سهولت در امر حسابداری و حذف فرایند واریز وجه فروش کالا به حساب
۴) کاهش ریسک دریافت چک پول/ مسافرتی جعلی
۵) صرفه جویی در وقت و هزینه ناشی از مراجعات متعدد به بانک
۶) افزایش سرعت و دقت در عملیات پولی
۷) رفع مشکل پول خرد در دریافت و پرداخت روزانه
۸) دسترسی به میزان فروش روزانه به صورت Online
9) کاهش زمان در دریافت ، شمارش و نگهداری پول 

گام سوم عملیات سیستم کار در ATM
ATM نمونه یک ترمینال داده با دو قسمت ورودی و چهار قسمت خروجی می باشد. مانند دیگر ترمینال های داده، ATM با استفاده رابط های ارتباطی به پردازشگر میزبانhost processor)  (متصل می شود. پردازشگر میزبان( (  host processor مانند یک ارائه کننده خدمات اینترنت(ISP) می باشد که از طریق درگاه های مختلف به تمامی شبکه های مختلف ATM متصل می باشد.

قسمت های دستگاه خود پرداز:
1- کارت خوان Card reader  کارت خوان اطلاعات حساب شما را از طریق قسمت مغناطیسی کارت اعتباری می خواند. پردازشگر اصلی با استفاده از این اطلاعات قادر به تراکنش از حساب بانکی شما می باشد. 2- صفحه کلید Keypad صفحه کلید اطلاعات مورد نیاز برای تراکنش را از صاحب کارت دریافت می کند. همچنین دستورات کاربر را برای دریافت مانده حساب و تغییر رمز را اجرا می کند. برای تراکنش نیاز به PIN می باشد که توسط صفحه کلید دریافت می شود. همچنین دستگاه خودپرداز 4 قسمت خروجی دارد : 1- بلندگو Speakerبلندگو این امکان را میسر می کند که شما را از دریافت وجه و کارت آگاه می کند و با فشار هر کلید یک بوق می زند. 2- صفحه نمایش Display screen صفحه نمایش دستورالعمل ها و عملیات تراکنش را نمایش می دهد. اغلب صفحه نمایش دستگاه هایی که از خطوط پر سرعت استفاده می کنند.صفحه نمایش ها تک رنگ یا رنگی CRT می باشند. دستگاه هایی که از خطوط تلفن استفاده می کنند اغلب از صفحه نمایش تک رنگ یا رنگی LCD استفاده می کنند. 3- چاپگر رسید Receipt printer چاپگر رسید این امکان را میسر می کند که رسید عملیات تراکنش را برای شما چاپ کند. 4- توزیع کننده وجه Cash dispenser قلب یک دستگاه خود پرداز امن مکانیزم توزیع وجه است. این قسمت اغلب در پایین دستگاه خودپرداز قرار دارد.

امنیت ATM: ATM ها شماره شناسایی شخصیPIN و دیگر اطلاعات ایمن نگهداری می کنند با نرم افزارهای پنهان کننده از قبیل. Triple DES Data Encryption Standard اما آنها مسائل زیادی دارند تا شما با اجرای آن از اطلاعات و پول خود در ATM ها محافظت کنید.

1- برداشت
2-کارت
3- پول

گام چهارم
موجودیت های دستگاه های ATM

گام پنجم صفات موجودیت ATM
1- کد برداشت
2- کد کارت
3- شماره کارت
4- تاریخ و ساعت
5- شماره پیگیری
6- میزان پول
7- و . . .

گام ششم وظایف نقش های ATM ها
1- پذیرش کارت
2- نمایش اطلاعات درخواستی (مانده حساب ، خرید شارژ و . . .)
3-انجام سفارشات کاربر
4- خروج

گام هفتم
ATM
Member
Information

THE END


تعداد صفحات : 14 | فرمت فایل : ppt

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود