موضوع:
معرفی شبکه های ATM
استادراهنما:
دانشجو:
تقدیروتشکر:
با درود فراوان
و سپاس بیکران بر همدلی و همراهی و همگامی مادر دلسوز و مهربانم که سجده ی ایثارش گل محبت را در وجودم پروراند و دامان گهربارش لحظه های مهربانی را به من آموخت.
و با تقدیر و تشکر شایسته از استاد فرهیخته که با نکته های دلاویز و گفته های بلند ، صحیفه های سخن را علم پرور نمود و همواره راهنما و راه گشای نگارنده در اتمام واکمال پایان نامه بوده است.
چکیده:
تقریبا درتمامی کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه, دستگاه های خودپرداز بانکی وجود دارد واز این دستگاه ها به عنوان ابزاری بسیار مناسب استفاده می شود.از مزایای این دستگاه ها صرفه جویی در زمان است که درهرزمان و مکانی می توان از آنهااستفاده نمود.البته این بستگی به نحوه مدیریت سیستم های بانکی و شرافت کاری نیز دارد.دراین تحقیق سعی شده که هم ازنظرفنی و هم ازنظر ظاهری به بررسی وتحلیل کلی سیستم هایATM پرداخته شود.
درابتدا با ارائه مقدمه ای کوتاه درمورد 1ATM به ارائه تاریخچه ای ازاین دستگاه ها خواهیم پرداخت.سپس به شرح هریک از آنها می پردازیم.
فهرست مطالب
عنوان صفحه
1-مقدمه 1
2- طرز کار اولین خودپردازها 1
3-غفلت از اولین ها 1
4-معماری مخابراتی ATM 2
5-مفهوم ATM با چند اصل تعریف می شود 4
1-5مفهومATM و شبکه های مبتنی برATM 4
6-انواع ارتباطات ATM 6
7-شبکه های ATM 7
8-: Broad band – ISDN 8
9-صفحه user 9
1-9صفحه کنترل 9
2-9صفحه مدیریت 10
10-دلایل شکست ISDN 10
11-لایه ATM 11
12-وظایف لایه ATM 12
13-اجزاء شبکهATM عبارتند از: 12
14-مدل مرجع ATM 12
15-نحوه عملکرد سوئیچ ATM : 13
17-دو نوع شبکه مبتنی برATM وجود دارد : 15
18-انواع روشهای انتقال اطلاعات 16
Connection Oriented18-1اتصال گرا 16
Connection Less18-2 یا بدون ارتباط 16
19-به وجود آمدن پروتکل هایATM 17
20-کنترل جریان 17
21-مزایا و معایبATM 19
22-تعریف مدولاسیون QAM 20
23-نتیجه گیری 22
24-منابع 23
1-مقدمه
این روزها تقریبا ۴۰سال از خدمت گزاری اولین دستگاه خودپرداز (ATM) به بشر می گذرد. دستگاهی که به طور مسلم در آغاز نه ریخت و قواره ای اینچنینی داشته و نه مکانیسم امروزی. اما بی شکمهم ترین انگیزه اختراع چنین ابزاری کاهش رودرویی با کارمند باجه نشین بوده است.
سهولت دستیابی به پول نقد آن هم بدون ارائه هر گونه مشخصات فردی و یا سوال و جواب اضافی نیز شاید بهانه دیگری از این دست بوده. (اگر چه امروزه به ویژه در کشور ما خرابی و کاراییاندک این دستگاه گاهی اوقات مشتری را مجبور می سازدکه دوباره راهی باجه های شلوغ شود).
بد نیست بدانیم که انگیزه اولیه اختراع چنین دستگاهی که بتوان به طور مستقیم از آن پول نقد دریافت کرد در حمام به مخترع آن الهام شد.جان شفرد بارون(John Shepherd-Barron) ۸۲ساله انگلیسی نزدیک به چهل سال پیش در سال ۱۹۶۷ موفق شد اولین دستگاه خودپرداز (ATM) را اختراع کند. او که در زیر دوش حمام بیشتر به ساخت دستگاهی فکرمی کردکه بتوان شکلات هایکاکائویی را مستقیما از آن تحویل گرفت سرانجام فکر خود را به این معطوف داشت کهکاش بتوان دستگاهی ساخت که آدمی پول خود را در انگلستان و یا سراسر دنیا از آن بیرون کشد.بارون با ساخت این دستگاه خیلی زود توانست نظر مدیر عامل بانک انگلیسی Barclays را به خود جلب کند و بلافاصله قرارداد ساخت و نصب اولین مدل های این خودپرداز را برای شعب بانکمذکور منعقد سازد.به این ترتیب اولین خودپرداز جهان در شعبه بانک انگلیسی Barclays در خیابان Enfield واقع در شمال شهر لندن نصب شد. آن زمان شفرد بارون مشغول کار در شرکت چاپ Dela Rue بود. اولین کسیکه از این دستگاه پول نقد بیرون کشید از کارکنانیکشبکه تلویزیونی بود. وی Reg Varney نام داشت.
2- طرز کار اولین خودپردازها
برای کار با دستگاه های خودپرداز، کارت پلاستیکی به شیوه امروزی وجود نداشت در عوض در استفاده از ماشین خودپرداز ساخت شفرد بارون باید از یک برگ چک که با کربن۱۴ (نوعی ماده اشباع شده با مواد ملایم رادیواکتیو) آغشه شده بود، بهره می گرفت.دستگاه پس از شناسایی برگه چک عدد رمز مربوطه را تطبیق می داد. بارون اگرچه تماس دست با این چک ها را خالی از نگرانی های بهداشتی نمی دانست اما معتقد بود که یک فرد حداقل باید ۱۳۶هزار از این چک ها را بخورد تا تاثیری بر سلامتش داشته باشد.
این ماشین در هر بار (تراکنش) حداکثر۱۰ پوند پول نقد می پرداخت. در آغاز فعالیت این خودپردازها خالی از اشکال نبود و با اعمال خرابکاری هایی نیز مواجه شد و حتی نمونه های بعدی که در شهر زوریخ سوئیس کار گذاشته شد مشتریان را سردر گم می ساخت.عمده ابزار کلیدی در استفاده از این دستگاه ها رمز عددی آن است. بارون که روزی تلاش می کردیک عدد۶ رقمی را (به یاد عدد شش رقمی پرسنلی خود در زمان خدمت نظام) در این دستگاه ها طبقه بندی کند زمانی که موفق نشد بیش از ۴ رقم آن را به خاطر بیاورد در کنار همسرش کارولین در سر میز شام بالاخره به یک عدد ۴ رقمی رضایت داد.
3-غفلت از اولین ها
اغلب مردمی که هر روزه از کنار شعبه بانک Barclays در خیابان Enfield لندن گذر می کنند توجهی به این مکان ندارند. اگرچه یکپلاکارد در بیست و پنجمین سالگرد این بهره برداری در آن محل نصب شد اما کمترکسی به آن توجه می کند.امروزه در سراسر جهان بیش از ۶/۱میلیون دستگاه خودپرداز وجود دارد.شفرد بارون می گوید زمانی از اختراع خود به وجد آمده و اهمیت جهانی آن را دریافته است که بعدها به همراه همسر خود در سفری به کشور تایلند کشاورزی را مشاهده می کندکه از گاری خود پیاده شده و از دستگاه (ATM) خودپرداز پول نقد دریافت می کند.
او می گوید: تازه آن زمان متوجه شدم که چگونه دنیا را با این اختراع تغییر داده ام.آنچنان که بارون پیش بینی کرده بود کم کم استفاده از این دستگاه ها کاهش یافته و استفاده از تلفن همراه (موبایل) برای نقل و انتقالات پول وسیله ای متداول تر شده است.او می گوید: نقل و انتقال پول هزینه بر است و این کار طی حداکثر۵ سال آینده در انگلیس منسوخ خواهد شد.
خود پرداز که گاه زودپرداز، عابر بانک و آنی بانک هم نامیده شده دستگاهی الکترونیکی است که به مشتریان بانک این امکان را می دهد تا در هر زمان دلخواه به وسیله قراردادن کارت خاصی در دستگاه و وارد کردن یک گذرواژه از حساب خود پول دریافت کرده یا تراز حساب بانکی خود را وارسی کنند بدون اینکه نیاز به شمارشگر انسانی باشد. بسیاری از خودپردازها نیز به امکان واریز پول یا چک، جابجایی پول میان حساب های بانکی و حتی خرید تمبر را برای مشتریان فراهم می کنند.
4-معماری مخابراتی ATM
معماری ATM به منظور انتقال بسیارسریع داده ، صدا و تصویر بر روی خطوط انتقال عمومی (سیم مسی و فیبر نوری ) طراحی و پیاده سازی شد. بر خلاف بسیاری از شبکه هایی که با آن آشنا هستیم ATM شبکه ای مبتنی بر سوئیچ است. بدینترتیب در ATM برای انتقال اطلاعات باید ابتدا یک ارتباط هماهنگ بین مبدا و مقصد و سوئیچ هایمیانی برقرار شود به این ارتباط مدار مجازی گفته می شودATM. می تواند اطلاعات را به روش بدون اتصال یا Connection Less ارسال کند ولی از اینقابلیت به ندرت استفاده می شود و نیز قادر به انتقال موثر داده ها برروی خطوط عمومی (فیبر) تا نرخ1Gbpsاست. تکنولوژی بکار رفته در شبکه های امروزی از جمله عمومی ترین آن یعنی 2IP از نوع بدون اتصال است. در پروتکل های بدون اتصال ، مشکل اساسی و اجتناب ناپذیر آنست که هیچ تضمینی در رسیدن داده ها به مقصد مورد نظر وجود ندارد ولیکن ATM پروتکلی اتصال گراست و قبل از هرگونه مبادله داده یک مدارمجازی یا به اصطلاح یک نشست از طریق سوئیچ ها برقرار می کند پس از آنکه داده هامبادله شد ، مدار مجازی که حاصل هماهنگی قبلی سوئیچ ها است از بین خواهد رفتATM .تنها معماری مبتنی بر انتقال اتصالگرای داده هانیست. در حقیقت همتا و مکمل IPیعنی TCP نیز پروتکلی اتصالگراست. بدون شک ATM بهترین مثال مطمئن و اتصالگرای داده هاست. عامل موثر و کلیدی در سرعت بسیار بالای ATM قالب داده ها و ساختار فریم ها در این معماری است. تمام پروتکلهای مسیریابی بسته هایی را مسیریابی و هدایت می کنند که اندازه ثابت و مشخصی ندارند یک بسته IP می تواند از 20 بایت تا 64 کیلوبایت متغیر باشد . در این پروتکل هاگیرنده بسته ابتدا سرایند آن را پویش می کند تا حجم و اندازه دقیق بسته را استخراج نماید. زمان پردازش یک بسته بنا به اندازه آن متغیر است . در مقابل ATM داده ها را در قالب بسته هایی کوچک و با اندازه ثابت که سول نامیده می شودانتقال می دهد. سلولهای ATM فارغ از آنکه چقدر داده در خود حمل می کنند هرکدام 53بایت هستند. در هر سلول 53 بایتی 5 بایت سرایند (Header) و 48 بایت بخش حمل داده( Pay) (Load) است. اگرچه سلولهای ATM دارای اندازه ثابت هستند ولی با این وجود قطعاً به داشتن سرایندنیازمندند. سرایند هر سلول ATM مبدا و مقصد سلول را مشخص می کند . طول ثابت و کوچک سلول ها باعث شده تا معماری ATM روشی بسیار کارآمد و موثر برای انتقال صدا و تصویردیجیتال باشد عمل دیگرموفقیت و سرعت ATM طراحی آسنکرون آن است .آسنکرون بودن ATM بدین معناست که سوئیچ ها قادرند سیگنالهای حامل داده را به طور همزمان هم بفرستند و هم بگیرند و هیچ هماهنگی خاصی بین سیگنالهای ارسال و دریافت نیاز نخواهد بود ماهیت آسنکرون بودن ATM از قالب ثابت سلول ها ناشی می شود از آنجایی که سلول ها دارای اندازه 53 بایتی هستند هر سوئیچ دقیقاًمی داند که دریافت یک سلول چقدر طول می کشد و بدین ترتیب در خلال ارسال سلول هایک سوئیچ می تواند از سوئیچ دیگر سلولی را دریافت نماید.
در ATM واژه ناهمزمان ، به روش انتقال فیزیکی اشاره ندارد که در B_ISDN در واقع همزمان است برای مثال در SDH/SoNET کلمه همزمان به روشی اشاره می کند که در آن , عرض باند میان اتصالات و کاربران پخش می شود. عرض باند در شیارهای زمانی با طول ثابت تقسیم می شود. اینشیارهای زمانی در صورت نیاز کاربر ، در اختیار او قرار می گیرد و به همین دلیل ، مو قعیت زمانی از پیش تعیین شده ای را ندارد مد انتقال نشان دهنده نوعی روش چند تافت سازی و سوئیچینگ است.
5-مفهوم ATM با چند اصل تعریف می شود
* تمامی اطلاعات به شکل واحدهای اطلاعاتی با طول ثابت موسوم به سلول حمل می شوند و سلول ، از یک سرایند و یک حوزه اطلاعات که گاهی محموله یا بار ترافیکی نامیده می شود تشکیل شده است.
* َATMاتصالگرا ست و سلول های موجود در یک اتصال مجازی یکسان ، ترتیب خود را حفظ می کنند.
* منابع ترافیکی می توانند سلولها را موقعی که مورد نیاز است ، تولید کنند یعنی بدون موقعیت زمانی از پیش تعیین شده و لذا سلولها برچسب های صریح برای شناسایی اتصال دارند.
* کارکرد اصلی سرایند سلول ، شناسایی سلولهای متعلق به اتصال مجازی یکسان است.
* برچسب های شناسایی فقط معنای محلی دارند ( لذا آدرس های صریحی نیستند) و در هر سوئیچ ترجمه می شوند.
* حوزه اطلاعات بطور شفاف حمل می شود به عنوان مثال هیچگونه عمل کنترلی خطایابی بر روی این حوزه صورت نمی گیرد.
* جریانهای سلولی ، بطور ناهمزمان تحت عمل چندتافت سازی با تقسیم زمانی قرار می گیرند.
مشاهده می شود که ATM روشی است برای یکپارچه سازی تمامی ترافیک در سطوح انتقال ، دسترسی کاربر و سوئیچینگ.
1-5مفهومATM و شبکه های مبتنی برATM
معماریATM به منظور انتقال بسیار سریع داده ، صدا و تصویر بر روی خطوط انتقال عمومی(سیم مسی و فیبر نوری ) طراحی و پیاده سازی شد. بر خلاف بسیاری از شبکه هایی که با آن آشنا هستیمATM شبکه ای مبتنی بر سوئیچ است. بدین ترتیب درATM برای انتقال اطلاعات باید ابتدا یک ارتباط هماهنگ بین مبدا و مقصد و سوئیج های میانی برقرار شود به این ارتباط مدار مجازی گفته می شود . ATM می تواند اطلاعات را به روش " بدون اتصال" یا(Connection less )ارسال کند ولی از این قابلیت به ندرت استفاده می شود و نیز قادر به انتقال موثر داده ها بر روی خطوط عمومی (فیبر) تا نرخ Gbps 1 است. تکنولوژی بکار رفته در شبکه های امروزی از جمله عمومی ترین آن یعنیIP از نوع بدون اتصال است. در پروتکل های بدون اتصال ، مشکل اساسی و اجتناب ناپذیر آنست که هیچ تضمینی در رسیدن داده ها به مقصد مورد نظر وجود ندارد ولیکنATM پروتکلی اتصال گراست و قبل از هرگونه مبادله داده یک "مدارمجازی"یا به اصطلاح یک "نشست" از طریق سوئیچ ها برقرار می کند پس از آنکه داده ها مبادله شد ، مدار مجازی که حاصل هماهنگی قبلی سوئیچ ها است از بین خواهدرفت.
ATM تنها معماری مبتنی بر انتقال اتصالگرای داده ها نیست. در حقیقت همتا و مکمل IP یعنیTCP نیز پروتکلی اتصالگراست. بدون شک ATM بهترین مثال مطمئن و اتصالگرای داده هاست. عامل موثر و کلیدی در سرعت بسیار بالایATM قالب داده ها و ساختار فریم ها در این معماری است. تمام پروتکل های مسیریابی بسته هایی را مسیریابی و هدایت می کنند که اندازه ثابت و مشخصی ندارند یک بستهIP می ماند از 20 بایت تا 64 کیلو بایت متغیر باشد . در این پروتکل ها گیرنده بسته ابتدا سرایند آن را پویش می کند تا حجم و اندازه دقیق بسته را استخراج نماید. زمان پردازش یک بسته بنا به اندازه آن متغیر است . در مقابلATM داده ها را در قالب بسته هایی کوچک و با اندازه ثابت که سول نامیده می شودانتقال می دهد. سلولهایATM فارغ از آنکه چقدر داده در خود حمل می کنند هرکدام 53 بایت هستند. در هر سلول 53 بایتی 5 بایت سرایند (Header ) و 48 بایت بخش حمل داده (PayLoad ) است. اگرچه سلولهایATM دارای اندازه ثابت هستند ولی با این وجود قطعاً به داشتن سرایند نیازمندند. سرایند هر سلول ATM مبدا و مقصد سلول را مشخص می کند . طول ثابت و کوچک سلول ها باعث شده تا معماریATM روشی بسیار کارامد و موثر برای انتقال صدا و تصویر دیجیتال باشد عمل دیگرموفقیت و سرعتATM طراحی آسنکرون آن است .آسنکرون بودنATM بدین معناست که سوئیچ ها قادرند سیگنالهای حامل داده را به طور همزمان هم بفرستند و هم بگیرند و هیچ هماهنگی خاصی بین سیگنالهای ارسال و دریافت نیاز نخواهد بود ماهیت آسنکرون بودنATM از قالب ثابت سلول ها ناشی می شود از آنجایی که سلول ها دارای اندازه 53 بایتی هستند هر سوئیچ دقیقاً می داند که دریافت یک سلول چقدر طول می کشد و بدین ترتیب در خلال ارسال سلول ها یک سوئیچ می تواند از سوئیچ دیگر سلولی را دریافت نماید .
6-انواع ارتباطات ATM
* ارتباط مجازی دائمی یا 3(pvc) تنظیم و قطع این ارتباط توسط مدیر شبکه به طور دستی انجام می شود . مجموعه ای از سوئیچ های شبکه بین منبع و مقصد درATM با ارزش های از قبل تعیین شده را برایVPI /VCI برنامه ریزی شده اند. مبادله اطلاعات در این روش برقراری ارتباط قابل اعتماد است.
* ارتباط مدار مجازی سوئیچ شده4 (SVC)
:SVC ارتباطی است که توسط یک پروتکلATM signaling به طور اتوماتیک تنظیم می شودSVC .نسبت بهPVC کاربرد بیشتری دارد زیرا به تنظیم دستی نیاز ندارد . اما از درجه اعتماد نسبت بهPVC برخوردار است.
شناسه های ارتباطی (Connection Identifiers )دو شناسه ارتباطی در عنوان (Header )یک سلولATM وجود دارد که عبارتند از Virtual Path Identifiers Virtual Path Identifiers
5VPI و6 VCI به منظور مسیریابی و شناسایی سلول ها مورد استفاده قرار می گیرد. VPI و VCI بیانگر آدرس مقصد نیستند بلکه بیان کننده ارتباطی هستند که به مقصد مورد نظر مشخص می شود.
7-شبکه های ATM
مجمع جهانی مخابرات IUT که تاقبل از 1993 اسمش CCITT بود(یک کلمه فرانسوی به معنی کمیته مشورتی بین المللی تلگراف و تلفن) بعداز 1993اسمش به ITU تغییر نام پیدا کرد.بعد در سال 93 به این نتیجه رسیدن که مخابرات فقط تلگراف و تلفن نیست بلکه انتقال دیتا است IUT شاید نام بهتری باشدبه این نتیجه رسید که هر به این شکل اگر پیش رود هر Userوقتی که می خواهد4 تا سرویس داشته باشد، 4 تا زوج سیم می آید داخل منزلش بعد باید یکی به دستگاه تلفن وصل کنیم یکی به تلکس به یکی هم یک ترمینال 25 وصل کند برای انتقال دیتا.که ما می آییم به هر userیک interfaceفیزیکی می دهیم تا user بتواند از تمام سرویس های موجود در شبکه استفاده کند و به این نتیجه رسیدن که اگر ما فقط مراکز تلفنی که در ارتباط مستقیم با userاست را تغییر بدهیم می توانیم این کار را انجام بدهیم interfaceبینuserبا شبکه را یک زوج سیم می دهیم بعد آنجا وصل می شویم به شبکه های مختلف در مراکز تلفن . این ایده بعد از مبحث هایی که صورت گرفت به این نتیجه رسیدن که حتماً باید یک interfaceدیجیتال باشد اسم این شبکه را هم 7(ISDN) نامیدند. که اینجا در بعضی از کشورها همان سالها شروع کردند به پیاده سازی سوئیچ های ISDNو ارائه سرویس های ISDNمشغول همین استاندارد سازی ISDNبودند که در سال 1985 با پیدایش فیبرهای نوری ، تکنولوژی انتقال در واقع بهبود خیلی چشمگیری اتفاق افتاد و امکان ارائه سرویس های با پهنای زیاد هم در واقع محقق شد. IDUمطالعه کرد که با آمدن فیبرهای نوری و امکان ارائه سرویس های با پهنای زیاد بیایم این ایده ISDN را گسترش دهیم.
8-: Broad band – ISDN
مطالعات مختلفی انجام دادند و به این نتیجه رسیدند که دیگه به این شکل ISDNنمی توانند ارائه بدهند چون ISDN اینinterface که ارائه می داد circuit switchingبود که اینجا از روش TDMاستفاده می شه به userکانال های مختلفی می دادند. یک کانال آن وصل می شده به circuit switchingیک کانال آن وصل می شده به packet switching دیدند که به این شکل دیگر نمی توان کار کرد چون که در سرویس های Broad bandپهنای باندی که سرویس می گیرند متغیر با زمان است ، ثابت نیست و استفاده از روش efficient , TDM نیست.مطالعاتی که انجام دادن به این نتیجه رسیدند که باید virtual circuit packet switchingباشد. با آن ایده هایی که از TDMگرفتند که همین ایده درواقع شبکه های ATM مطرح شد. گفتند که یک شبکه ایجاد می کنیم به اسم ATMیا مد انتقال غیر همزمان که اساس آن در واقع Connection oriented packet switching هست با این نکاتی که پیشتر گفته شده:
* طول بسته ها را ثابت می گیرند تا بتوانند به سرعت های بالا برسند(این دستگاه هایی که با آن ها پول می گیریم ATMنام دارد که فرق می کنن.)
* کنترل خطا نمی کنند.
* کنترل جریان نمی کنند.
* و…
شکل 1-B-ISDN یک مدل مرجع داره این مدل مرجع 4 لایه ای است که یک شکل سه بعدی داره
9-صفحه user
که بایستی بسته های user منتقل شوند و4 لایه وجود دارد
* higher layer
* ATM adaptation layer
* ATM layer
* Physical layer
دو لایه آخر لایه هایی هستند که در شبکه ATM لازم هست برای اینکه بسته ها رو منتقل کنه Applicationهای userدر گره های انتهایی هستند.چون این شبکه مستقل از سرویس هست هر نوع اطلاعات userباید تبدیل شود به بسته های با طول ثابت مشخص که در ATMاصطلاحاً سلول می گویند ATM یا مینینمم واحد اطلاعاتی که وجود داره توی ATM معمولاً اون واحدکوچک را سلول میگویند.
ATM adaptation layer در گره انتهایی وظیفه اش تطبیق دادن نیازهای applicationبه سلول های ATMبه سرویس هایی که ATMارائه می دهد هست.
1-9صفحه کنترل
برای انجام عملیات کنترل مکالمه استفاده می شود برقراری ارتباط و رهاسازی اطلاعات به این عملیات اصطلاحاً در مخابرات می گویند عملیات signalingکه در صفحه controlانجام می شود. پس اینجا پروتکل های سیگنالینگ اجرا می شود پیغام های برقرای ارتباط، رهاسازی ارتباط که جزء اطلاعات userنیستند. این هم باز یک مدل 4 لایه ای دارد مشابه صفحه userکه اطلاعات رد و بدل می شود. یعنی پیغام های signalingاینجا به وجود می آید connection setup, connection releaseطول متغیر داره اندازش ممکنه بزرگتر از یک بستهATM باشدیک signaling ATM adaptation layerوجود دارد که تطبیق می دهد به سلول ها در گره هایی سیگنالینگ این پیغام های سیگنالینگ توسط 8AAL بازسازی می شود و پردازش می شود. در کنار اینها یک صفحه مدیریت وجود دارد.
2-9صفحه مدیریت
مدیریت می کند این عملیاتی که در صفحه کنترل و در صفحه user انجام می شود هر لایه ای وقتی وظیفه ای به عهده اش گذاشته شده در انجام وظیفه اش ممکن است با یکسری Exceptionها برخورد کند.
یکسری مسائلی به وجود بیاید که نتواند آن سرویسش را ارائه بدهد به لایه بالاتر خودش پس برای هر لایه ما می توانیم یک بخش مدیریتی طراحی کنیم که اگر مشکلی به وجود آمد یا exceptionی به وجود آمد ما بتوانیم آن را manageبکنیم و تا آنجا که ممکن است در همان لایه آن را برطرف کنیم به این بخش مدیریت لایه اصطلاحا layer managerمی گویند. پس متناظر با هر لایه ما به Layer managementاحتیاج داریم.
منتها بعضی از این مسائل اگر در آن لایه قابل handle شدن نباشد پس به مدیریت سیستم گزارش می شود تا از یک دید بالاتری آن را مدیریت کنند به آن قسمت مدیریتی سیستم plane managementمی گوییم.
پس یک صفحه مدیریتی داریم به موازات هر لایه و یک صفحه کلی که روی اون قرار گرفته این برای مدیریت هر لایه است و مدیریت کل سیستم که قرار گرفته است.
10-دلایل شکست ISDN
user باید می آمد هزینه می کرد interfaceهای ISDNباید دستگاه تلفن خانگی خودش را عوض می کرد.وقتی interfaceرا عوض می کنیم باید تجهیزات را هم عوض کنیم و توجیه اقتصادی برای userندازیم که اگر من این را عوض کنم چه سرویس اضافه تری می گیرم.
هنوز استاندارد هاش کامل نشده بود که B-ISDNمطرح شد تولید کننده ها دست نگه داشتن که آیا ما هنوز تولید کنیم تجهیزات ISDN را یا یکدفعه برویم روی .B-ISDN
B-ISDN شکست خورد برای اینکه می گفت اگر شما می خواهید یک شبکه B-ISDNداشته باشید (ISایدش بد نبود می گفت فقط سوئیچ های لبه ای رو عوض کنید بقیه شبکه دست نمی خورد) B-ISDN می گفت تمام شبکه را باید تغییر بدهید یعنی این شبکه ای را که داریم همه را یک شبه دور بریزید یک شبکه جدیدATM درست کنید خوب این توجیه اقتصادی نداشت.
11-لایه ATM
ATM مخفف Asynchronous Transfer Mode (حالت انتقال ناهمزمان)نوعیتکنولوژی است که قابلیت انتقال بلادرنگ دارد، صدا، تصویر و ترافیک رله قابی رادر شبکه های کامپیوتری فراهم می کند. واحد اصلی انتقال در این روش بسته ایبایتی با طول ثابت است که از بایت جهت اعمال کنترلی واز بایت باقیمانده برای انتقال داده استفاده می شود. لایه ای که با عنوان میانجی بین لایه های سطح بالا و پایین عمل کرده وانواع مختلف داده (از جمله صدا، تصویر و قاب داده ها) را به داده های بایتی موردنیاز ATM تبدیل می کند، ATM Adaptation Layerیا AAL نامیده می شود.این پروتکول یک تکنولوژی جدیدی است که تحولی از پژوهش های آزمایشگاهی گرفته تا مسائل بازرگانی و تجاری، ایجاد کرده است و سازگاری با فیبر نوری و همچنین با CAT 5 دارد و قابلیت ارتقاء دادن به سرعتهای بالاتر نیز می باشد و در آینده بیشتر در دسترس مهندسان خواهد بود و قیمت آن نیز بیشتر از پیش نزول خواهد کرد.
12-وظایف لایه ATM
* استخراج و تولید عنوان سلول : لایه ATM عنوان سلول ATM بجز HEC را به سلول خروجش اضافه خواهد کرد سپس عنوان سلول ورودی به ایستگاه پایانی را حذف می کند.
* تبدیل VPI/VCI :این عمل توسط سویچ ATM انجام می پذیرد ارزش VPI/VCI سلول ورودی به ارزش جدید VPI/VCI ترجمه و تبدیل می شود و سپس سلول ارسال می گردد.
کنترل عمومی جریان :این فرایند در طرف کاربر (UNI) برای تعین مقصد سلول دریافتی انجام می شود
* مولتی پلکسکردن و دی مولتی پلکسکردنسلول ها:این فرایند از طریق چند ارتباط مختلف در سویچ ATM انجام پذیر است .
13-اجزاء شبکهATM عبارتند از:
کارت شبکه ATM, سوئیچ.ATMبه منظور ارسال هرسلول به مقصدش. ویک نرم افزار.
14-مدل مرجع ATM
مدل مرجع ATM متفاوت از مدل OSI وTCP/IP است. این مدل از سه لایه تشکیل شده است. که عبارتند از: لایه فیزیکی، لایه ATM و سازگاری ATM . علاوه بر این هرچه کاربران بخواهند می توانند بر روی آن قرار دهند.
لایه فیزیکی: با رسانه فیزیکی سروکار دارد. مانند: ولتاژ، زمان بندی بیت ها ، و بسیاری از موضوعات دیگر. ATM قوانین خاصی را تجویز نمی کند، ولی می گویدسلول های ATM می توانند خودشان بر روی سیم یا فیبر ارسال شوند. یا در بار مفید سیستم های دیگر گنجانده شوند. به عبارت دیگر، ATM طراحی شد تا از رسانه انتقال مستقل باشد.
لایه ATM : با سلول ها و انتقال آن ها سروکار دارد. طرح بندی سلول را تعریف کرده و معنای فیلدهای سرآیند را بیان می کند. با برقراری و قطع مدارهای مجازی نیز سروکار دارد. کنترل ازدحام ترافیک نیز در این لایه قرار دارد. چون اغلب برنامه های کاربردی نمی خواهند مستقیم با سلول ها سروکار داشته باشند، لایه ای بالای لایه ATM تعریف شده تا کاربران بتوانند بسته بزرگ تر از سلول را ارسال کنند. واسط ATM این بسته ها را قطعه قطعه می کند، سلول ها را به طور جداگانه ارسال می کند، و در طرف گیرنده آن را منتاژ می کند. این لایهAAL ( لایه سازگار با ATM ATM Adaptation OR Layer ) نام دارد. برخلاف لایه های دوبعدی قبلی لایه ATM سه بعدی است. صفحه کاربر (User plane ) با انتقال داده ها، کنترل جریان، تصحیح خطا و سایر عملیات کاربر سروکار دارد. صحفه کنترل با مدیریت اتصال سروکار دارد . مدیریت صفحه و مدیریت لایه با مدیریت منابع و همگانی بین لایه ها سروکار دارد.
15-نحوه عملکرد سوئیچ ATM :
یک سویچ ATM می تواند با سرعت فوق العاده بالایی سلول ها را پردازش کند . وظایف سویچ ATM عبارتند از :
1- یک سلول از پورت ورودی دریافت می شود . سرایند VPI/VCI ان بررسی شده تا پورت خروجی جهت ارسال ان سلول به ان پورت تعین شود .
2- فیلدهای VPI/VCI با ارزش های جدیدی برای پورت خروجی اصلاح شده و تغییر می پذیرند
3- کنترل خطا در HEC به منظور خطایابی و اصلاح فیلد سرایند (header) هر سلول مورد استفاده قرار می گیرد . اگر HEC نتواند خطا را اصلاح کند در این صورت سویچ ATM ان سلول را حذف خواهد کرد .
4- هر سویچ دارای یک واحد کنترل است کهمی تواند جدول مسیر یابی را اصلاح کند .
5 – سویچ باید از سویچینگ سلول با سرعت حداقل یک میلیون سلول در ثانیه پشتیبانی کند.
16-برقراری اتصال در ATM
ای.تی.ام مدارهای مجازی دائمی و مدارهای مجازی راه گزینی را پشتیبانی می کند . اولی(مدارهای مجازی دائمی)همواره وجود دارد ومانند خطوط اجاره ای به کار گرفته می شود . دومی(مدارهای مجازی راه گزینی)درموقع لزوم باید ایجاد شوند مثل تماس تلفنی منظور از برقراری اتصال در این بخش , اتصال مدارهای مجازی راه گزینی می باشد
راه های گوناگونی برای برقراری اتصال وجود دارد. راه معمولی به دست اوردن مدار مجازی برای سیگنال دهی و به کار گیری ان است .برای برقراری چنین مداری سلول های حاوی درخواست در مسیر مجازی "0" و مدارمجازی"5" ارسال می شوند اگر موفق بود مدار جدیدی باز می شودکه در ان می توان در خواست های اتصال را ارسال و در یافت کرد.
علت استفاده از این روش دو مرحله ای برای برقراری اتصال این است که پهنای باند رزروشده برای مدار مجازی "5" می تواند در حد پایینی نگه داشته شود.
ایجاد مدارمجازی از شش نو ع پیام که در شکل 1-14 مشاهده می کنید استفاده می کند هر پیام یک یا چند سلول را اشغال می کند و حاوی نوع پیام ,طول و پارامترهاست .پیام می تواند توسط میزبانی به شبکه ای ارسال شود یا توسط شبکه ای به میزبانی ارسال گردد
برای پیاده سازی شبکه ATM و ارتباط آن باسایر شبکه ها از دستگاههایی بنام Gateway استفاده می شود که پروتکل ها و سخت افزار های مختلف را بهم تبدیل می کند مثلاً برای اتصال یک 9PC به یک رایانه Mainframe که دارای سخت افزار مختلف اند از این دستگاه استفاده می شود به خاطر پرهزینه بودن این نوع از شبکه و گران بودن سخت افزار آن معمولاً به کمک نرم افزارهای شبیه ساز ابتدا آن را تست و امتحان کرده و بعد به صورت واقعی آن را پیاده سازی می کنند.
17-دو نوع شبکه مبتنی برATM وجود دارد :
عمومی Public
اختصاصی Private
شبکه های عمومیATM را که در اختیار کلیه متقاضیان عادی قرار می گیرد ، شرکت های مخابراتی تاسیس و مدیریت می کنند در حالی که شبکه های اختصاصی با اهداف خاص توسط یک سازمان یا موسسه پیاده سازی می شوند. البته مرز تفکیک شبکه های عمومی و اختصاصیATM چندان روشن و شفاف نیست زیرا ممکن است برای برقراری ارتباط بین دو شبکهATM اختصاصی از یک شبکهATM عمومی استفاده شود در این حالت نمی توان به کل چنین شبکه ای به صورت یک کمیت واحد نگریست و آنرا عمومی یا اختصاصی تلقی کرد. طراحی شبکه های مبتنی برATM نسبتاً ساده است در حالیکه تکنولوژی ساخت پیچیده ای دارد و در آن از روش ها و الگوهای پیشرفته سوئیچینگ بسته (Packet Switching )استفاده شده است . هر ابزار موجود در شبکهATM یکی از دو حالت زیر را دارد یا یک سوئیچATM است یا یک سیستم پایانی.
سوئیچATM ابزاری است که مجموعه ای از شبکه ها را بهم متصل و مرتبط می کند یعنی داده ها از یک شبکه به شبکه دیگر منتقل و هدایت می کند و یک سیستم پایانیATM که به اختصارES نامیده می شود ابزاری است که به شبکهATM متصل است ولی سوئیچ نیست .ES ها تولید کننده یا مصرف کننده اطلاعات هستند در حالیکه سوئیچ هایATM هدایت کننده آن ها محسوب می شوند.
18-انواع روشهای انتقال اطلاعات
Connection Oriented18-1اتصال گرا
در این روش ارتباط ابتدا ایجاد می شود و سپس انتقال اطلاعات صورت می گیرد. با استفاده از فیبر نوری پهنای باند 1000 برابر میزان فعلی است و برای شبکهATM مناسب است . همچنین مشکل کمبود آدرس نیز با ایجاد آدرسهای نسبی نه مطلق حل می شود و بی نهایت آدرس خواهیم داشت. با شبکهATM دیگر به سرویس مخابرات و فضا احتیاج نخواهد بود زیرا با کشیدن یک فیبر نوری به هر خانه می توانبه راحتی به انتقال اطلاعات پرداخت . در شبکهATM در عرض یک هزارم ثانیه برنامه مگابیتیدرکامپیوترDown Load می شود . ایدهATM توسط مخابراتی ها بوجود آمد و بوسیله آن خواستند انواع مودم ، فکس ، دوربین و هر وسیله دیجیتالی را بهم متصل کنند.
Connection Less18-2 یا بدون ارتباط
اگر مسیری رزرو نشود و بدون هیچ هماهنگی بین فرستنده و گیرنده ، اطلاعات انتقال یابد راConnection Less گویند. مانند پست نمودن نامه ATM سرعتهای متفاوتی را برای انتقال اطلاعات فراهم می کند.
* سرعت کم: برای تلفن و فاکس
* سرعت متوسط : برای تلفن تصویری
* سرعت زیاد : برای کیفیت بالای تصویری و کتابخانه تصویری
شبکه های معمولی مخابراتانتقال صوت ،Data ،تصویر به صورت زندهData Stream انتقالDataانتقال صوت اطلاعات به صورتCell منتقل می شود
19-به وجود آمدن پروتکل هایATM
با ورودبه قرن 21 اینترنت به عنوان زیرساخت اصلی جهان ارتباطات درامده است درحال حاضر پروتکل TCP/IP بستراصلی جابجایی داده هادراینترنت بوده وکلیه سخت افزارها و نرم افزارهای شبکه جهانی اینترنت براساس این پروتکل طراحی وساخته شده اندولی باتوجه به نقاط ضعف فراوان پروتکل فوق پروتکل های جدیدتری مانندATMبرای جایگزینی با آن طراحی شده اندلیکنمشکل عمده دراینجااست که درصورت تصمیم درجهت جایگزینی TCP/IP با دیگر پروتکل ها و یا حتی اگر بخواهیم نسخه جدیدتری رابه جای ان بکاربگیریم مستلزم ان است کهکلیه نرم افزارهاوسخت افزارهای موجوددرسراسرجهان بامدهای جدیدترتعویض شوندواین یعنی میلیاردهادلارهزینه )درتکنولوژیATMمی توانکیفیت سرویس راتضمین نمود(
20-کنترل جریان
کنترل جریان چه موقع لازم است؟ کنترل جریان چیست؟ کنترل جریان بین دو تا گره مطرح است.
بعد از 60 ثانیه بالاخره این buffer محدودهover flow می شود و بسته ها از بین می روند.عملیات کنترل جریان می آید می گوید سرعت ارسال فرستنده را گیرنده کنترل کند یعنی گیرنده بگوید با چه نرخی بفرستد تا over flowاتفاق نیفته. اگر این 5 تا را می تواند پردازش کند به آن می گوید که 5 تا را بفرست .منتها در flow control, ATM را حذف می کنیم چون که اولاً connection مان virtual circuitاست یعنی ما از اول می دونیم چقدر می فرستد بر اساس آن چیزی که می فرستد ما حجم ترافیک شبکه رو می دانیم. بر اساس حجم ترافیک ورودی ما switching را انجام می دهیم وخارج می کنیم هدفم ماهم این است که این Node, semi wired عمل بکند یعنی ورودی و خروجیfش یکی باشد این switch لینک هایش مشخص است وقتی که طراحی کردیم .لینک های10 Gb/s داریم می دانیم چقدر بسته می آید. در طراحی طوری طراحی شده که حداکثر وقفه هم روی این لینک داشته، بتواند switch کند پس flow controlبی معنی ست.
حال این گره ها می توانند hobby hobباشند یا N to Nباشند تو یک لایه.
مثلا اگر در لایه transportلایه 4 استفاده می کنیم N to N شده اند.
یکی از آن ها اطلاعات ارسال می کند برای دیگری و بالعکس.سرعت انتقال ارسال)فرستنده اطلاعات را می فرستد(گیرنده اگر نتواند با همان سرعتی که اطلاعات می رسد این ها را پردازش کند، صف ایجاد می شود وقتی که صف ایجاد می شود سرعتش اگر کمتر باشد این صف بالاخره overflow می شود. ده بسته در ثانیه می فرستد این در هر ثانیه می تواند 5 تای آن ها را پردازش کند 5 تا می ماند. ثانیه دوم 10 تای دیگر می آید، 5 تای آنها را پردازش می کند،5 تا هم از قبل بوده که بعد از اضافه شدن 10 تامی شود.
ما سرعت پردازشمون کند نیست که انباشتگی اطلاعات ایجاد بشوداما اگر می خواهیم semi wiredاینو طراحی کنیم و هدفمان هم همین است flow control معنی ندارد. وقتی می خواهیم دو تا سیم را به هم وصل کنیم دیگر این وسط کنترل جریان معنی ندارد و با همان سرعتی که وارد می شده خارج می شود پس اگر آن هدف را می خواهیم بهش برسیم کنترل جریان را حذف می کنیم. حذف کردن کنترل جریان یعنی کم کردن حجم پردازش.
یکی دیگر از کارهایی که می کنیم اینکه که می گیم اگر طول بسته ها رو ثابت کنیم ما زمان پردازش و انتقال بسته ها رو از قبل می تونیم پیش بینی کنیم بعد می تونیم از تکنیک های موازی گری استفاده کنیم مثلاً pipelining و غیره. در طراحی switchمان تا سرعت را بالا ببریم. پس اینکه طول بسته ها در ATMثابت هستند به خاطر این است که بتوانند در طراحی از تکنک های موازی گری مثل pipeliningاستفاده کنند. در pipelining وقتی کارها را می خواهیم انجام بدهیم می گوییم اول هدر را طراحی کن بعد این کار را بکن بعد. … می آییم state طراحی می
کنیم تا هر مرحله موازی آن کار رو انجام دهیم پس می توانیم افزایش سرعت را ایجاد کنیم (اینها همه بحث های ATM هستند)
21-مزایا و معایبATM
مهمترین مزیت ATM برای UNI آن است که تخصیص پویای باند را در تمامی موارد امکان پذیر می کند. یعنی عرض باند را در موقع نیاز به منابع ترافیک واگذار می کند. وقتی واگذاری عرض باند ATM را با روش انتقال همزمان (STM) مقایسه می کنیم که در آن شیارهای زمانی متناوب برای اتصالات ذخیره می شود، می بینیم که در STM واسط به نرخهای غیرقابل انعطاف و ثابت محدود می شود. ATM به واسط های با نرخ بیت متغیر اجازه می دهد بدون آنکه برای واسط های با نرخ بیت ثابت مانعی باشد ATM . به عنوان نوعی روش چند تافت سازی بطور بالقوه می تواند از تسهیلات انتقالی ، بطور کارآمدتری نسبت به TDM همزمان استفاده کند. در TDM همزمان ، یک قاب متناوب مرکب از شیارهای زمانی کوتاه ( معمولاً به اندازه یک بایت) روی یک پیونده انتقال تعریف می شود و اتصالاتی که در آن پیونده سهیم هستند موقعیتهای ثابت شیار زمانی در هر قاب ، برایشان ذخیره شده است. در TDM ناهمزمان می توان از این عدم کارایی جلوگیری کرد زیرا در آن شیارهای زمانی ، در هنگام نیاز به اتصالات واگذار می شوند اما یک برچسب پیشوندی هم برای هر شیار زمانی مورد نیاز است تا اتصال را مشخص و شناسایی نماید.در نتیجه ، شیارهای زمانی بزرگتر از بایتها هستند تا برچسبها بتوانند کسر کوچکی از کل عرض باند را مصرف کنند. همچنین برای هر شیار زمانی ، یک عمل پردازش نیز مورد نیاز است و ذخیره سازی در یک حافظه موقتی لازم است تا تنازع را برطرف کند ATM. نمونه ای از این روش TDM ناهمزمان و برچسب داراست که در آن برچسب های شناسایی واقع در سرآیند سلول ، فقط اهمیت محلی دارند نه اهمیت سراسری از انتها تا انتها.
ATMبه عنوان نوعی روش چندتافت سازی ، از امکان بالقوه استفاده موثر انگیزه گرفته است به عنوان یک روش سوئیچینگ در مقایسه با STM ) یا سوئیچینگ مداری با نرخ چندگانه) مزیت اصلی آن است که ضرورتی برای اختصاص حداکثر نرخ ندارد . در حالی که STM دارای ضرورت است. اختلاف دیگر آن است که در ATM ، سلولها بصورت شبکه ای پردازش می شوند در حالیکه STM ترافیک را بطور شفاف از شبکه عبور می دهد . از نظر بارپردازشی ، این نوعی عیب به شمار می رود اما این امکان را می دهد که شبکه کنترل بیشتری روی مسیریابی ، کنترل خطا ، کنترل جریان نسخه سازی و اولویتها داشته باشد. مثلاٌ با در نظر گرفتن اولویتها ، شبکه می تواند روی رفتار ترجیحی برای یک کلاس ترافیکی نسبت به کلاس دیگر در سطوح اتصالات مجازی یا سلولهای انفرادی ، کنترل داشته باشد. از این رو ATM به عنوان نوعی روش سوئیچینگ که توانایی کنترل جزئی و قابل انعطاف ترافیک شبکه را دارد، می تواند انگیزه بالاتری ایجاد نماید اساساً دو نتیجه نامطلوب از ماهیت ناهمزمان ATM ناشی می شود. از آنجا که منابع شبکه رزرو نمی شود لذا وقتی ترافیک بسیار زیادی به سوی منابع حافظه موقتی محدود هجوم می آورد ، امکان تراکم ترافیک ایجاد می شود که ضرورتاً سبب ازدست رفتن سلولها می شود.نتیجه دیگر ، تاخیرهای متغیر سلولی در گذر از شبکه است که بیشتر ناشی از تاخیرهای تصادفی صف بندی در هر سوئیچ است . از این رو ، مفهوم کیفیت سرویس (QOS )بر حسب تاخیرهای سلول و نرخ تلفات سلولی، در بحثهای ATM اساسی است. قرار است B_ISDN کلاسهای کیفیت سرویس چندگانه اتصالات مجازی را برای گستره ای از انواع ترافیک با الزامات QOS متفاوت ، پشتیبانی نماید. پشتیبانی از چند کلاس ترافیکی و حفاظت از QOS آنها در حالی که به طور همزمان اشتراک آماری و استفاده از منابع شبکه را به حداکثر برساند ، مشکل ترین چالشی است که در پیاده کردن ATM وجود دارد.
22-تعریف مدولاسیون QAM
در مدولاسیون MPSK اختلاف فقط در فاز پالس ها است و در مدولاسیون MASKاختلاف فقط در دامنه پالس ها است ولی درمدولاسیونMQAM اختلاف در فازو دامنه پالس ها است.
لازم به ذکر است که M=2 پالس ها و لذا سیگنال متشکل از آنها را می توان به دو مولفه سینوسی _ کسینوسی تجزیه کرد یعنی در این حالت هم سیگنال نظیر دو مدولاسیون DSB است به این دلیل به آن QAM گفته می شود.
مدولاسیون MQAM همانطور که گفته شد دارای دو کاربر می باشد که یکی دقیقا با ْ90 درجه اختلاف فاز نسبت به دیگری وجود دارد.
مدولاسیون MQAM دارای عرض باند می باشد و برای آشکار سازی کافی است همبستگی با دو مولفه سینوسی و کسینوسی محاسبه شود.
23-نتیجه گیری
در شبکه های ATM برای افزایش سرعت کارهایی انجام می دهند مثل:
از virtual circuit استفاده می کنند.
یکسری عملیات کنترلی node by node را از شبکه حذف می کنند چه عملیات کنترلی node by node در شبکه داریم؟ مثلا کنترل خطا(error control ) یا کنترل جریان ( flow control)
را حذف می کنیم . اما سوالی که مطرح می شود این است که آیا ممکن است هر عملیات کنترلی را حذف کرد؟ اگر ایجاد کرده ایم پس چرا حذف کنیم؟ توجیه اینکه error control را حذف می کنیم برای اینکه
لینک های ما عموما لینک های فیبر نوری هستند و نرخ خطای بالایی ندارند. Noise وجود دارد اما احتمال آن بالا نیست و اکثر سرویس های ما سرویس های real time هستند که به این اندازه خطا حساس نیستند و خطای کم را می توانند تحمل کنند. کاربرد هایی که به خطا حساس اند و حتی خطای کم را نمی توانند تحمل کنند(حتی یک بیت(مثل انتقال پیام یا انتقال فایل، عمدتا به delay حساس نیستند.
پس ما میاییم کنترل خطا را از داخل شبکه بر می داریم پس می توانیم سرویس مناسبی بدهیم به آنهایی کهdelay sensitive هستند ویک خطای کمی را می توانند تحمل کنند. برای آن سرویس هایی که خطا را نمی توانند تحمل کنند عملیات کنترل خطاهایشان را N to N انجام می دهیم.آنهاdelay را می توانند تحمل کنند. مجددا از مبدا ارسال می کنند پس به این شکل ما کنترل خطا را در شبکه حذف کردیم و این باعث می شود که سرعت رو افزایش دهیم .
هر چه عملیات کنترل رو کم کنیم پردازش رو کم کردیم پس سرعت را به این طریق افزایش می دهیم.
برای کنترل جریان هم نودی که طراحی می کنیم با توجه به حجم ترافیک ورودی و خروجی از تکنیک virtual circuit استفاده می کنیم.
24-منابع
1- Wikipedia.com
2- www.project .ir
Abstract:
Almost every developed and developing countries, there is an ATM bank machine from
being used as a very convenient tool. The advantages of these devices save time every time and place, they can be used. Course this depends on how the management of banking systems and the integrity of the work as well. Present study attempts to Technically both in terms of appearance, to analyze the overall system ATM be addressed.
Beginning with a short introduction about the history of these devices will provide ATM. Then describe each of them.
Ministry of Science, Technology and Research
Thread:
Introduction to ATM Networks
Supervisor:
Student:
1 – Asynchronous Transfer Mode
2 -Internet protocol
3-premature ventricular contraction
4- Switched Virtual Circuit
5 – Virtual Path Identifier
6 – Virtual Channel Identifier
7- Integrated Services Digital Network
1-ATM Adaptation Layer
9-prsonal campouter
—————
————————————————————
—————
————————————————————
ب
ATMمعرفی شبکه های
______________________________________________________________________________
14