تارا فایل

پاورپوینت کاربرد پلیمر در ساختمان


عنوان ارائه:
کاربرد پلیمر در صنعت ساختمان
1

موضوع ارائه: پلیمر
1- مقدمه………………………………………………………………………………………………………………………. (3) 2- تعریف………………………………………………………………………………………………………………………..(4) 3- پلیمر در صنعت ساخت…………………………………………………………………………………………….(5)
1-3- پلیمرهای مورد استفاده………………………………………………………………………………………..(6)
2-3- دسته بندی پلیمرها……………………………………………………………………………………………(10)
3-3- ویژگی پلیمرها…………………………………………………………………………………………………….(12) 4- اهمیت و کاربردها……………………………………………………………………………………………………(13)
5- نتیجه گیری…………………………………………………………………………………………………………….(50)
6- منابع………………………………………………………………………………………………………………………..(51)
فهرست
مقدمه و تعاریف
کاربردها
نتیجه گیری و منابع
2

1. مقدمه
موضوع ارائه: پلیمر
بشر با تلاش برای دستیابی به مواد جدید، با استفاده از مواد آلی (عمدتا هیدروکربن ها) موجود در طبیعت به تولید مواد مصنوعی نایل شد. این مواد عمدتا شامل عنصر کربن، هیدروژن, اکسیژن، نیتروژن و گوگرد بوده و به نام مواد پلیمری معروف هستند. مواد پلیمری یا مصنوعی کاربردهای وسیعی دارند از جمله: در ساخت وسایل خانگی، اسباب بازی ها، بسته بندی‎ها، کیف و چمدان، کفش، میز و صندلی، شلنگ‎ها و لوله های انتقال آب، مواد پوششی به عنوان رنگ‎ها برای حفاظت از خوردگی و زینتی، لاستیک‎های اتومبیل و بالاخره به عنوان پلیمرهای مهندسی با استحکام زیاد حتی در دماهای نسبتا بالا در ساخت اجزایی از ماشین آلات.
مقدمه و تعاریف
کاربردها
نتیجه گیری و منابع
3

موضوع ارائه: پلیمر
2. تعریف
پلیمرها یا بسپارها مولکول هایی با زنجیره بلند و وزن مولکولی بسیار بالا هستند که از مونومر یا تکپار تشکیل شده اند؛ مونومورها به وسیله پیوند کووالانسی به یکدیگر متصل شده و به تعداد زیاد تکرار می شوند.
پلیمرها به دلیل دارا بودن خواص مکانیکی و فیزیکی خوب، از ماندگاری بالایی برخوردارند. ویژگی های کیفیتی، قیمت مناسب، وزن پایین، زیبایی، شکل پذیری و استفاده آسان از پلیمرها سبب شده تا در صنعت ساختمان سازی از زیر کف تا سقف از مواد پلیمری استفاده شود.
پلیمرها به دو دسته پلیمرهای طبیعی و پلیمرهای مصنوعی تقسیم می شوند. از جمله پلیمرهای طبیعی می توان: الیاف پنبه، سلولز و لاتکس (ماده اولیه لاستیک) را نام برد. پلیمرهای مصنوعی نیز ترموپلاستیک ها و ترموست ها هستند که کاربردهای فراوانی در صنایع مختلف و نیز در زندگی همه ما دارند.
مقدمه و تعاریف
کاربردها
نتیجه گیری و منابع
4

موضوع ارائه: پلیمر
3. پلیمر در صنعت ساختمان
 آغاز کاربرد پلیمرها در مواد و مصالح ساختمانی به دوره شناسایی پلیمرهای طبیعی باز می گردد اما، رشد و توسعه مصرف پلیمرها در ساخت مصالح و فراورده های مخصوص ساخت و ساز به نیمه دوم قرن بیستم نسبت داده می شود که عملاً دوره شکوفایی اکثر پلیمرها بوده است. امروزه، پلیمرها به زودی جایگاه خود را در صنایع راه و ساختمان به خوبی پیدا کرده و در موارد زیادی همچون روکش های آسفالت پلیمری، روکش های بتن پلیمری، بتن های اصلاح شده با پلیمرها و الیاف پلیمری، چسب های ساختمانی، کامپوزیت های تقویت کننده سازه ها(FRP) ، مواد مضاف و افزودنی های پلیمری فراورده های سیمانی، رنگ ها و پوشش های ساختمانی و ترافیکی، نئوپرن‎ها و ضربه گیرها و همچنین سازه های چادری … به کار رفتند.

شکل1: ساختار میکروسکوپی پلیمر
مقدمه و تعاریف
کاربردها
نتیجه گیری و منابع
5

1-3- پلیمرهای مورد استفاده در ساختمان
موضوع ارائه: پلیمر
پلی اتیلن: پلی اتیلن از جمله پلیمرهای گرمانرم است که کاربردهای فراوانی در صنعت ساختمان سازی دارد. پلی اتیلن دارای مقاومت ضربه ای، مقاومت شیمیایی و حرارتی بالایی بوده و نیز بسیار بادوام است. از پلی اتیلن در پوشش بتن، ساخت روکش های ضد رطوبت برای مواد و ماشین آلات، ساخت مخازن آب و لوله های آب سرد مورد استفاده قرار می گیرد.
پلی استایرن: پلی‎استایرن از پلیمرهای گرمانرم است که قیمت پایین و کاربردهای فراوانی دارد. ورق های تولید شده با پلی استایرن، مقاومت ضربه ای بالایی دارند. پلی استایرن خواص دی الکتریکی خوب و جذب آب کمی دارد و در ساخت ورق و فراورده های قالب ‎گیری، پوشش سامانه های جداکننده، عایق های حرارتی، بلوک های پرکننده در سامانه های مختلف ساختمانی و نیز جهت تراز کردن سطوح کاربرد دارد.
مقدمه و تعاریف
کاربردها
نتیجه گیری و منابع
6

موضوع ارائه: پلیمر
:PVCپلی وینیل کلرید یا پی وی سی به دلیل مقاومت مکانیکی خوب، مقاومت در برابر سایش، وزن پایین، قیمت مناسب و دوام بالا، در ساختمان سازی کاربردهای فراوانی دارد. مقاومت بالای پی وی سی سبب شده تا از آن در ساخت درب و پنجره و پوشش های داخلی استفاده شود.
همچنین، لوله های پی وی سی باکیفیت استفاده شده در ساختمان ها، دوام بسیار طولانی دارند و در برابر خوردگی، پوسیدگی و ضربه مقاوم هستند. پی وی‎سی عایق مناسبی برای برق است و در روکش کابل ها کاربرد دارد. پی وی سی آلودگی زیست محیطی کمتری ایجاد می کند و برای تولید فرآورده های آن به انرژی کمی نیاز است، در نتیجه قیمت مناسبی دارد. کاربردهای دیگر پی وی سی، ساخت لوله های آب باران، کانال های تهویه، لوله های آب سرد، ساخت پنل ها و ورق های سیم برای سقف و برای عایق های حرارتی و صوتی را نام برد.
مقدمه و تعاریف
کاربردها
نتیجه گیری و منابع
7

موضوع ارائه: پلیمر
پلی‎پروپیلن یا :PP پلی پروپیلن از گرمانرم های نسبتا جدیدتر است. این پلیمر به دلیل وزن بسیار پایین، مقاومت حراراتی خوب، مقاومت کششی خوب، سختی بالا، خواص دی الکتریک مناسب و مقاومت شیمیایی بالا، کاربردهای فراوانی دارد.PP در مقایسه با پلی اتیلن و پلی استایرن خواص مکانیکی بهتری دارد اما از PVC و آکرلیک ضعیف تر است. فراورده های پلی پروپیلن در ساخت لوله، ورق، فیلم و تولید سیمان های آزبستی کاربرد دارد.
:ABSآکریلونیتریل‎بوتادین استایرن پلاستیکی است که به دلیل دارا بودن مقاومت ضربه ای و مقاومت کششی بسیار بالا، کاربردهای گسترده ای دارد. برای افزایش دوام و استحکام این پلاستیک، به آن الیاف شیشه اضافه می شود. از دیگر ویژگی های این پلیمر می توان به مقاومت در برابر خراش، سفتی، سختی و قالب گیری آسان آن اشاره کرد. پلاستیک ‎های ABS مقاومت حراراتی، مقاومت و ثبات ابعادی مناسبی دارند و جذب آب در آن ها کم است. این پلیمر در تولید بدنه لوازم خانگی، ساخت درب های کشویی و قاب های پنجره کاربرد دارد.
مقدمه و تعاریف
کاربردها
نتیجه گیری و منابع
8

موضوع ارائه: پلیمر
آکرلیک ها: آکرلیک از جمله پلیمرهای گرمانرم است که در انواع مات، تیره رنگ، میله ای و قطعه ای موجود است. کاربرد آکرلیک در ترکیب بندی پوشرنگ ها و چسب هاست و عمدتا به صورت امولسیون موجود هستند. از ویژگی های آکرلیک های می توان مقاومت بالا در برابر وزن، مقاومت حراراتی خوب، مقاومت بسیار خوب در برابر هوازدگی، جذب کم آب، مقاومت شیمیایی بالا، ضریب انبساط بسیار بالا و شکل پذیری خوب را نام برد. آکرلیک در ساخت پوشش ها، روشنایی، علائم راهنمایی، گنبد، نورگیر، سرویس های بهداشتی و شکل مایع آن در پوشش بام ها کاربرد دارد.
مقدمه و تعاریف
کاربردها
نتیجه گیری و منابع
9

موضوع ارائه: پلیمر
2-3- دسته‎بندی های پلیمرها
پلیمرها را بر مبنای مکانیک تغییر شکل، می توان به دسته های زیر تقسیم کرد:
۱- ترموپلاستیک ها (گرمانرم ها): پلیمرهای غیر بلوری یا نیمه بلوری که تا دمای تجزیه خود اتصال عرضی پیدا نمی کنند، یا اتصال عرضی آن بسیار محدود است، و در فاصله بین اتم ها در ملکول های آنها قابلیت جابه جایی وجود دارد. این ماده دارای نقطه ذوب است و با سرد کردن آن ها می توان دوباره ماده ترموپلاستیک را به دست آورد. برای تغییر شکل یک ترموپلاستیک در محدوده دمایی زیر نقطه نرمی آن، معمولاً نیاز به نیروی زیادی است.
۲- ترموست ها (گرما سخت ها): مواد پلیمری غیر بلوری یا نیمه بلوری که به طور شیمیایی پخت شده است و یک شبکه فشرده می سازد، به طوری که در مکان فضایی خود ثابت است و ملکول های پلیمر تنها در مقیاس بین اتمی متحرک است. بنابراین، ترموست، آن حالت از ماده است که اجازه هیچ گونه تغییر شکل خمیری را نمی دهد و برای کمترین تغییر شکل آن نیاز به نیروی بزرگی است و تغییر شکل نیز تا حدود زیادی برگشت ناپذیر است.
مقدمه و تعاریف
کاربردها
نتیجه گیری و منابع
10

موضوع ارائه: پلیمر
۳- الاستومرها: اغلب مواد پلیمری غیر بلوری اند که به صورت شیمیایی کاملاً به یکدیگر متصل شده اند. بنابراین، حرکت ملکول های پلیمر می توانند حرکات در مقیاس بین اتمی باشد و حرکات بخش هایی از زنجیر پلیمری ناممکن است. الاستومر حالتی از مواد است که در آن تغییر شکل خمیری رخ نداده است و در کارکرد، تغییر شکل های کشسان دارند. کشسانی بالا در الاستومرها به سبب تغییرات برگشت پذیر بخش های زنجیر است و یک نشانه آن این است که با نیرویی اندک، تغییر شکل بسیار کشسان رخ می دهد. ماده باید، با وارد آوردن نیرو، تا صد درصد و بیشتر کش بیاید و پاره نشود و با برداشتن نیرو سریعاً به جای پیشین خود بازگردد.
۴- الاستومرهای ترموپلاستیک: این پلیمرها، دارای خواص کاربردی الاستومرها و خواص فرآیندی ترموپلاستیک‎هاست. این مواد معمولاً از امتزاج یک الاستومر با یک ترموپلاستیک سازگار با آن تولید می‎شود. ماده به دست آمده را می‎توان، مانند ترموپلاستیک ها، با روش های مختلف شکل داد. از نظر مکانیکی نیز می توان به یک تعادل مناسب از مقاومت مکانیکی و قابلیت کشسانی در آنها دست یافت.
مقدمه و تعاریف
کاربردها
نتیجه گیری و منابع
11

موضوع ارائه: پلیمر
3-3- ویژگی‎ها
1) مقاوم در برابر شرایط جوی و پوسیدگی
2) جاذب ضربه
3) تنوع رنگ
4) قابلیت شکل پذیری
5) دارای قابلیت بریدن و سوراخ کردن و اتصال
6) سبک بودن
7) عایق بودن در برابر الکتریسیته
8) عدم مقاومت در برابر حرارت
مقدمه و تعاریف
کاربردها
نتیجه گیری و منابع
12

4. اهمیت و کاربرد پلیمرها
موضوع ارائه: پلیمر
بهینه­ سازی مصرف انرژی در ساختمان به کمک پلیمرها (عایق‎های حرارتی، پنجره­‎های UPVC)
مقاوم سازی ساختمان­ها در برابر زلزله به کمک کامپوزیت­های پلیمری.
چسب­ها، رنگ­ها و پوشش­های ساختمانی.
پلیمرها و مبحث حریق در ساختمان­ها.
کاربرد پلیمرها و کامپوزیت ها در مبحث سبک سازی ساختمان ها.
ملاحظات زیست محیطی پلیمرها در ساختمان.
استانداردها و روش­های نوین بررسی عملکرد پلیمرها در صنعت ساختمان.
دوام (مکانیکی، محیطی) پلیمرها در صنعت ساختمان­.
کاربردهای دیگر مثل: تعمیرات، حفاظت، عایق رطوبتی، عایق های صوتی
مقدمه و تعاریف
کاربردها
نتیجه گیری و منابع
13

موضوع ارائه: پلیمر
کاربرد مواد پلیمری در آسفالت و قیر.
کاربرد مواد پلیمری در لوله و سنگ‎ها.
درزگیرها و قالب ها.
سقف کاذب.
نمای بیرونی و داخلی ساختمان.
لوله کشی ساختمان با لوله های پلیمری.
بتن و کامپوزیت های سیمانی.
قطعات پلاستیکی و لاستیکی.
ژنوسینتیک ها.
پلیمر در بتن.
مقدمه و تعاریف
کاربردها
نتیجه گیری و منابع
14

موضوع ارائه: پلیمر
1-4- عایق های حرارتی
با توجه به کاهش روز افزون منابع فسیلی در سطح دنیا و غیر قابل برگشت بودن انرژی های مصرفی، در صنعت پلیمر تدابیری اندیشیده شده است. انواع مختلفی از عایق های حرارتی تولید شده، که این عایق ها در اجزای مختلف ساختمان به میزان چشم گیری در کاهش اتلاف انرژی و در سوخت ملی موثر بوده و اهمیت دارد.
شکل2: نمونه عایق حرارتی
مقدمه و تعاریف
کاربردها
نتیجه گیری و منابع
15

موضوع ارائه: پلیمر
2-4- پنجره های UPVC
امروزه پنجره UPVC بهترین گزینه برای بهینه‎سازی مصرف سوخت در ساختمان می باشد. آلودگی های صوتی و آلودگی های محیطی در شهرهای بزرگ و پر تردد از یک سو و گران شدن منابع انرژی از سوی دیگر باعث شده که پنجره‎های UPVCجایگزین مناسب برای انواع پنجره ها باشد. این پلیمر سخت که به عنوان پنجرهUPVC شناخته می‎شود عایق مناسبی برای حرارت، برودت، صوت، رطوبت و الکتریسیته می‎باشد. همچنین استفاده آن علاوه بر کاهش هزینه های تاسیساتی در ساختمان، کمک به اقتصاد خانواده و افزایش رفاه نسبی را در نتیجه مصرف صحیح انرژی در بر خواهد داشت. برای افزایش مقاومت پنجره های UPVC از پروفیل های گالوانیزه با ضخامت مناسب در داخل پروفیل های اصلی UPVC استفاده می گردد.
شکل3: پنجره UPVC
مقدمه و تعاریف
کاربردها
نتیجه گیری و منابع
16

موضوع ارائه: پلیمر
3-4- کامپوزیت­های پلیمری
کامپوزیت های FRP یکی از جدیدترین مصالح ساختمانی در دسترس مهندسین سازه و ساختمان می باشد. اگر چه از ساخت و پیدایش این مواد چندین دهه بیشتر نمی گذرد، ولی داشتن امتیازاتی همچون: جلوگیری از پدیده خوردگی و افزایش میرایی ارتعاشات ایجاد شده در سازه در برابر ارتعاش، مقاومت کششی بسیار زیاد (تا 7 برابر فولاد)، مقاومت خوب در برابر خستگی و خزش، وزن مخصوص کم، عایق بودن در برابر امواج مغناطیسی و چسبندگی خوب با بتن باعث شده است که استفاده از این مواد در صنعت ساختمان روند چشمگیری داشته باشد.
شکل4: کامپوزیت FRP
مقدمه و تعاریف
کاربردها
نتیجه گیری و منابع
17

موضوع ارائه: پلیمر
4-4- چسب­ها، رنگ­ها و پوشش­های ساختمانی
پلیمرهای سلولزی بر پایه سلولز ساخته می‎شوند. سلولز به صورت مصنوعی ساخته نمی‎شود، و به مقدار زیاد در طبیعت وجود دارد. سلولز از حلقه ای به هم پیوسته گلوکز تشکیل شده و به علت جرم ملوکولی بالا و پیوند هیدروژنی درون ملوکولی در آب و حلال های طبیعی حل نمی شود. سلولز را می توان به پلیمرهای قابل حل در حلال های آلی تبدیل کرد که در صنعت رنگ و پوشش بسیار موثر می باشد.
5-4- سبک سازی ساختمان ها
یکی از کاربردهای پلیمر، جهت ساخت قطعات اسفنجی می باشد. در این روش می توان قطعات نازک و ضخیم تهیه نمود. هدف این فن آوری تولید قطعات با پوسته سالم، چگالی کم و حفرات ریز و یکنواخت است این اهداف منجر به تامین اهداف دیگری مثل: وزن کمتر، صلبیت بیشتر می‎شود.
مقدمه و تعاریف
کاربردها
نتیجه گیری و منابع
18

موضوع ارائه: پلیمر
بلوک های یونولیتی «پلی‎استایرن» مدتی است که برای ساختمان سازی در آپارتمان های بلند به دلیل سبکی و کم هزینه بودن مورد استقبال انبوه سازان قرار گرفته است. این بلوک ها در دو نوع «قابل اشتعال» و «غیر قابل اشتعال» در بازار عرضه می شوند. وزن هر قطعه بلوک سیمانی ۱۵کیلوگرم است، در حالی که وزن بلوک های یونولیتی بسیار ناچیز است و تا اندازه بسیار زیادی موجب پایین آوردن وزن ساختمان می شود.
با وجود پوشش نسوزی که زیر و روی این بلوک را محصور کرده است، در صورت آتش سوزی در ساختمان، این بلوک ها تنها تا ۲۰ دقیقه تاب مقاومت در برابر حرارت را دارند. 3Dپنل ها نوع دیگری از کاربرد این مواد می‎باشد که در بحث سبک سازی و عایق های صوتی و حرارتی نقش موثری داشته است. همچنین سیستم ای سی اف نیز که هم اکنون در صنعتی ساخت و ساز نقش موثری دارد.
شکل5: بلوک های یونولیت
مقدمه و تعاریف
کاربردها
نتیجه گیری و منابع
19

موضوع ارائه: پلیمر
6-4- ملاحظات زیست محیطی پلیمرها در ساختمان
امروزه یکی از مهمترین مسائل بشری در سطح جهان حفظ محیط زیست می‎باشد. با تولید محصولات پلیمری و نقش آن‎ها در صنعت ساختمان باعث شده در مصرف انرژی صرفه جویی شود که خود این امر در راستای حفظ محیط زیست بسیار حائز اهمیت است. از رویی دیگر نیز با توجه به بازیافت آسان مواد پلیمری نیز مورد توجه قرار می گیرد.
7-4- پلیمرها و مبحث حریق در ساختمان­ها
ایمنی ساختمان ها در برابر حریق از مسائل مهمی است که باید در طراحی و ساخت ساختمان ها مورد توجه قرار گیرد. توجه به رعایت اصول ایمنی حریق در مراحل مختلف طراحی، انتخاب مصالح و اجرا ضروری است. با توجه به رویکرد فعلی صنعت ساخت و ساز به مصالح و سیستم های ساختمانی جدید و سبک و استفاده از انواع عایق های حرارتی، صوتی، پوشش های جدید و محصولات پلیمری، باعث کمتر شدن ریسک حریق شده است.
مقدمه و تعاریف
کاربردها
نتیجه گیری و منابع
20

موضوع ارائه: پلیمر
1-7-4- پوشش های ضد حریق پف کننده
پوشش ضد حریق متورم شونده یا حجیم شونده پوششی می باشد که به محض رسیدن اولین شعله به سطح آن شروع به تورم می نماید و یک فوم جامد مشکی رنگ با ضخامت تقریبی 2/5 سانتی‎متر ایجاد می نماید، که فوم پف کرده حاوی میلیون ها سلول کوچک، بسته و مقاوم در برابر حریق است. فوم بعنوان عایق، تماس شعله با زیر آن را به تعویق می اندازد و بعنوان یک مانع تاخیر انداز از گرم شدن و احتراق سطح زیرین جلوگیری می‎کند. این فوم عایق تا حدود اعمال پوشش ضد حریق می تواند زمان سوختن چند ثانیه ای را به ساعت تبدیل کند که این خود در شرایط بحران آتش سوزی، یک فرصت حیاتی غیر قابل تصور بشمار می رود.
مقدمه و تعاریف
کاربردها
نتیجه گیری و منابع
21

موضوع ارائه: پلیمر
8-4- دوام (مکانیکی، محیطی) پلیمرها در صنعت ساختمان­
یکی از عوامل خوردگی بتن در محیط های خورنده، یون کلرید است. از آنجائی که کلرید از طریق اجزای تشکیل دهنده بتن نظیر آب، سیمان، سنگدانه، مواد افزودنی و همچنین آب های نفوذی به داخل بتن راه می یابد و حداکثر مجاز یون کلرید 0/4 درصد وزنی سیمان در بتن مسلح ساخته شده با سیمان پرتلند معمولی تعیین شده است، لذا لازم است مقادیر یون کلرید موجود در بتن برای شناخت وضعیت بتن از نظر مقاومت در برابر خوردگی، نگهداری و تعمیر به طور دقیق اندازه گیری شود. با توجه به نتایج به دست آمده، استفاده از افزودنی های پلیمری باعث افزایش مقاومت بتن می شوند.
مقدمه و تعاریف
کاربردها
نتیجه گیری و منابع
22

موضوع ارائه: پلیمر
9-4- کاربرد مواد پلیمری در عایق رطوبتی­
عایق رطوبتی پلیمری، نوع دیگر از عایق‎‍‍ها هستند که یک پوشش جهت جلوگیری ورود و خروج آب از رطوبت ناشی از برف و باران و آب های زیر زمینی در استخرها، پشت بام ها، موزائیک، سرویس بهداشتی، روف گاردن، سطوح فلزی، سیمانی و تمامی سطوح ساختمان می باشد.
شکل6: اجرای عایق رطوبتی
مقدمه و تعاریف
کاربردها
نتیجه گیری و منابع
23

موضوع ارائه: پلیمر
10-4- کاربرد مواد پلیمری در لوله های پلیمری ساختمانی­
این لوله ها به علت موادی که در ساخت شان به کار رفته، دارای خواص فیزیکی و شیمیایی گسترده هستند. پلیمرها، جایگزین خوبی برای لوله های فلزی هستند که دچار خوردگی یا زنگ زدگی می شوند. این لوله ها سبک و ارزان بوده و نصب آن ها راحت است. از مزایای استفاده از لوله‍ های پلیمری می‍توان به مقاومت بالا در برابر خوردگی و ضربه، افت فشار کمتر، انعطاف پذیری بالا و… اشاره کرد. رایج ترین کاربرد این لوله ها در زمین های کشاورزی و باغبانی در سیستم های آبیاری و آبرسانی، سیستم های تخلیه فاضلاب، توزیع آب در باغبانی، کارخانجات، دامداری، پساب صنعتی و شیمیایی، صنعتی فرآوری مواد غذایی است. امروزه این لوله های پلیمری جایگزین لوله های گالوانیزه در تاسیسات آب و گرم و سرد شده است.
مقدمه و تعاریف
کاربردها
نتیجه گیری و منابع
24

موضوع ارائه: پلیمر
11-4- کاربرد مواد پلیمری در سنگ ساختمان­
سنگ پلیمری نوعی سنگ مصنوعی است که با استفاده از مواد و ترکیبات پلیمری ساخته می شود. افزودن مواد به سنگ های طبیعی و ایجاد فرایند پلیمریزاسیون منجر به تغییر ساختار سیمان و سایر مواد معدنی شده و در اثر کریستاله شدن سیمان، شبکه ای بلورین حاصل می گردد که از ویژگی هایی نظیر آب گریزی، پیوستگی سطحی، مقاومت فشاری بالا و استحکام برخوردار است. این نوع سنگ جز مصالح نوین ساختمانی است و بر پایه استفاده از بتن سیمانی ساخته میشود. ساختار پلیمری و مواد افزودنی در این سنگ ها باعث چسبندگی بین اجزا شده و مقاومت این نوع مصالح را بالا میبرد.
مقدمه و تعاریف
کاربردها
نتیجه گیری و منابع
25

موضوع ارائه: پلیمر
12-4- کاربرد مواد پلیمری در آسفالت­
آسفالت به صورت سنتی با استفاده از سنگ و شن و قیر طبیعی و برخی افزودنی های دیگر تولید می شود. در سال های اخیر متخصصین تلاش کرده اند که با استفاده از مواد پلیمری قیر استفاده شده در آسفالت را جایگزین کنند تا به مزایای مختلفی دست پیدا کنند. مطابق تحقیقات استفاده از آسفالت پلیمری در بلند مدت هزینه ها را تا ۵۰درصد کاهش می دهد. علاوه بر این به دلیل ترک خوردن و آسیب دیدن کمتر، نیاز به ترمیم آن هم به مقدار زیادی کمتر است.
مهمترین خواصی که آسفالت‎های پلیمری دارند عبارت است از:
• چسبندگی بیشتر نسبت به آسفالت سنتی
• قابل استفاده در دمای بالا و پایین
• قابلیت الاستیسیته بهتر
• افزایش انعطاف در دمای سرد
• مقاومت بهتر در برابر تغییر شکل و حرکت
• کمتر بودن حساسیت نسبت به تغییر دما
• افزایش مقاومت کششی
• سخت بودن بیشتر در دمای بالا.
شکل7: آسفالت پلیمری
مقدمه و تعاریف
کاربردها
نتیجه گیری و منابع
26

موضوع ارائه: پلیمر
13-4- کاربرد مواد پلیمری در قالب­
انتخاب پلیمر برای قالب ها به دلیل وزن بسیار سبک و خاصیت ذاتی نچسب بودنشان است که ما را از شر قالب های فلزی با آن وزن سنگین نجات می دهد. از آنجایی که این قالب ها در محیط کارگاهی ساختمان در معرض تنش های مکانیکی مختلف از قبیل عبور و مرور کارگران از روی قالب ها، افتادن قالب از ارتفاع، افتادن ابزار آلات، آهن، میلگرد و… قرار میگیرد، انتخاب صحیح نوع ماده پلیمری برای استفاده در قالب ها امری ضروری است.
بهترین ماده مورد استفاده در این زمینه پلی اکریلو نیتریل بوتادی ان استایرن یا به اختصار ABS است که شرکت های بزرگ تولید کننده قالب وافل در جهان از این ماده جهت ساخت قالب های بتن ریزی استفاده می کنند. بعد از ,ABSماده ای که اکثرا برای ساخت قالب از آن استفاده می شود پلی پروپیلن (PP) است.
شکل8: قالب پلیمری
مقدمه و تعاریف
کاربردها
نتیجه گیری و منابع
27

موضوع ارائه: پلیمر
14-4- انواع پلیمرها و کامپوزیت ها در صنعت ساختمان
1-14-4- فوم پلی یورتان
فوم پلی یورتان که یک فراورده نفتی است، به عنوان بهترین عایق حرارتی در صنعت ساختمان کاربرد دارد، ولی به دلیل گرانی نسبی تا کنون استقبال چشمگیری از این محصول نگردیده است.
پلی یورتان به دلیل دارا بودن خواص فیزیکی خاص، از جمله مقاومت در مقابل پارگی و سایش، قدرت کششی و چسبندگی بالا و مقاومت خوب در مقابل روغن ها، مقاومت بسیار زیاد در مقابل خوردگی و مقاومت عالی در برابر نفوذ حرارت، برودت، رطوبت و صدا، سبک بودن و خاصیت ارتجاعی بالا باعث شده است تا از این محصول، استفاده گسترده ای بشود. استفاده از آن در زمان های طولانی دارای کارایی بهتری است و در صورت استفاده از آن- با کاهش مصرف انرژی- تمامی هزینه های اولیه جبران خواهد گردید.
به طور کلی فوم پلی یورتان را می توان به 3 دسته کلی فوم نرم، فوم نیمه نرم و سخت تقسیم کرد. ضریب هدایت حرارتی فوم های سخت پلی یورتان کمتر است و از فوم های سخت برای کاربردهای عایق بیشتر استفاده می شود.
مقدمه و تعاریف
کاربردها
نتیجه گیری و منابع
28

موضوع ارائه: پلیمر
2-14-4- بتن پلیمری
خواص این نوع بتن، برتر از بتن های سیمانی بود و گاهی خواص منحصر به فردی از خود نشان می دهد. با توجه به نیاز بیشتر به استحکام در سازه ها، بتن پلیمری مورد علاقه دانشمندان واقع شد و علیرغم قیمت بالایی نیز که داراست مورد استقبال روزافزون قرار گرفته است. بتن های پلیمری از حدود سال 1950 وارد بازار شده اند.
کاربرد این نوع پلیمرها به دو شاخه استفاده جامد و استفاده غیر جامد تقسیم می شود. در حالت جامد محصولات پلیمری به جای فولاد جایگزین می شوند و بتن را مسلّح می کنند که در این حالت، پلیمر به صورت رشته، شبکه و یا میلگرد در بتن استفاده می شود. در حالت غیر جامد با تزریق پلیمرهای پودری و مایع، در دوام بتن بهبود حاصل می شود.
پیش از بیان انواع بتن های پلیمری لازم است با فرآیند پلیمریزاسیون بیشتر آشنا شویم:
پلیمریزه شدن: از اتّصال واحد های مونومر به یکدیگر، رشته یا شبکه های مولکولی سطحی یا فضایی تشکیل می شود که دارای وزن مولکولی بالایی هستند و به آنها پلیمر و این فرآیند را پلیمریزه شدن می گویند.
مقدمه و تعاریف
کاربردها
نتیجه گیری و منابع
29

موضوع ارائه: پلیمر
انواع بتن های پلیمری بدین قرارند:
1- بتن های باردار شده توسّط پلیمر (PIC): شامل بتن پورتلند پیش ریخته شده که توسط یک سیستم مونومری باردار گردیده ( آماده واکنش است) و متعاقباً در محل، پلیمریزه می شود.
2- بتن های پلیمر- سیمان (PCC): شامل یک مونومر که به مخلوط آبی بتن تازه افزوده می شود و متعاقباً در محلّ، پلیمریزه می گردد.
3- بتن های پلیمری(PC): شامل یک سیستم مخلوط از سنگریزه و پرکننده در مونومر است که متعاقباً در محل، پلیمریزه می شود.
4- بتن های پلیمر- گوگرد (PSC): شامل یک سیستم مخلوط از بتن های گوگردی که توسط پلیمرها اصلاح خواص پیدا کرده باشد.
مقدمه و تعاریف
کاربردها
نتیجه گیری و منابع
30

موضوع ارائه: پلیمر
1-2-14-4- نحوه تولید بتن پلیمری
بتن های پلیمری از 80 تا 95 درصد پرکننده های معدنی و گاهی آلی تشکیل شده اند و حدود 5 تا 20 درصد بایندر1 پلیمری نیز بتن را نگاه می دارد. بایندر به معنای پیوند دهنده یا متّصل کننده است و منظور همان محلول مونومر است که پس از فرآیند پلیمریزاسیون بتن را نگاه می دارد، خواص بتن های پلیمری برتر از بتن های سیمانی است.
1- Binder
مقدمه و تعاریف
کاربردها
نتیجه گیری و منابع
با انتخاب: الف) بایندر مناسب، ب) نوع و میزان مناسب پرکننده، ج) به کار بردن افزودنی های مناسب، می توان طیف وسیعی از بتن های پلیمری را با خواص فیزیکی، مکانیکی، دینامیکی، الکتریکی، حرارتی، شیمیایی، تزئینی تهیّه کرد. در صورتیکه این طیف وسیع برای بتن های سیمانی وجود ندارد.
31

موضوع ارائه: پلیمر
از مجموعه مواد رایج به عنوان بایندر پلیمری عبارتند از:
1- اپوکسی، 2- پلی استر، 3- پلی یورتان

از پرکننده های رایج نیز دو نوع رایج ترند که عبارتند از: 1-سیلیس، 2- کربنات کلسیم.
بر اساس آزمایش هایی از نوع برزیلی ، نتایج زیر حاصل شد:
1- نمونه های بتن پلیمری با بایندر اپوکسی و پلی استر ، استحکام بالاتری دارند.
2- نمونه های بتن پلیمری با بایندر پلی یورتان ، ازدیاد طول بسیار زیادی دارند.
بایندرهای پلیمری 90% کل قیمت بتن را شامل می شوند. با وجود این، قیمت بتن های پلیمری، بسیار کمتر از پلاستیک هاست. انتخاب مناسب بایندر و پر کننده مناسب، می تواند سبب هر یک از حالات زیر شود:
1- بتن هایی با دی الکتریک بالا
2- بتن هایی با هدایت الکتریکی بالا
3- قطعاتی مناسب برای ایجاد خلاء و ..
مقدمه و تعاریف
کاربردها
نتیجه گیری و منابع
32

موضوع ارائه: پلیمر
پرکننده ها از دو دسته تشکیل می شوند:
1- جزء زبر (دانه بندی درشت)  
2- جزء نرم (دانه بندی ریز)
پرکننده‎های سبک وزن شامل سه دسته: سنگ های رسی سبک، پرلیت و سنگ پا، و پر کننده های سنگین شامل 4 دسته: قطیر، هماتیت، ایلمنیت، باریت می شوند.
از این مواد برای تولید بتن های پلیمری با وزن مخصوص بین 640 تا 5200 کیلوگرم بر متر مکعب می توان استفاده کرد. پرکننده های بسیار نرم برای کاهش حجم خالی بتن به کار برده می‎شود. مانند پودر سیلیس، کربنات کلسیم، خاکستر، کائولین، میکا تالک، تری هیدرات آلومینا، سولفات کلسیم و سیمان پورتلند. پرکننده ها می توانند سبک باشند مانند دانه های شیشه ای سوراخ دار، سرامیک یا گلوله های پلاستیک.
2-2-14-4- تغییر خواص بتن پلیمری
مقدمه و تعاریف
کاربردها
نتیجه گیری و منابع
33

موضوع ارائه: پلیمر
با افزودن لاتکس های SBR و اپوکسی به بتن معمولی به عنوان بتن پلیمری استفاده شده است که باعث بهبود خواص مهندسی و پایایی بتن می شود.
اپوکسی: نوعی رزین که دارای قطعاتی گرم و نرم است که با گرما آب می شوند.
رزین های اپوکسی: نوع مایع آن از چسبندگی خوبی به الیاف شیشه برخوردارند.
لاتکس: شیر آب محتوی مونومر که برای تولید پلیمر استفاده می شود.  
1-2-2-14-4- خواص رزین های اپوکسی
مقاومت در برابر خوردگی بسیار زیاد (نفوذپذیری کم)
زمان پخت کم.  
زمان کم برای رسیدن به استحکام ساختمانی.
چسبندگی خیلی خوب به سطوح فلزی.  
مقاومت سایشی و استحکام مکانیکی بالا.   
مقاومت در برابر مواد شیمیایی مخرب.
چروکیدگی کم در حین پخت.
حفظ خواص و سازگاری حرارتی با فولاد در محدوده دمایی 30 تا 70 درجه سانتیگراد
مقدمه و تعاریف
کاربردها
نتیجه گیری و منابع
34

موضوع ارائه: پلیمر
3-14-4- روکش پایه سیمانی
چسبیدن بتن جدید به بتن قدیمی بسیار مشکل می باشد مخصوصا در ضخامت های کم. در مبارزه با این سرسختی سیمان می‎توان محصولاتی را ارائه کرد که قابلیت چسبندگی به بتن قدیمی از 2میلیمتر تا 2سانتی متر را دارا می باشد. در اجرای این محصول نیازی به استفاده از روش های مکانیکی برای بهتر چسبیدن دو لایه به هم نمی باشد و این امر از طریق میکرو فیزیکی تامین می شود. از موارد استفاده این محصول زیر سازی موکت ها و پارکت ها و بصورت عمومی تسطیح سطح را می توان نام برد. می‎توان از این گونه مواد در اتمام نهایی نیز استفاده کرد که به سطح خاصیت عایق رطوبتی بودن را نیز می دهد و همچنین برای ترمیم کف های فرسوده.
4-14-4- گچ پلیمری پاششی
یکی از این تحولات، ظهور گچ های پلیمری و دستگاه های گچ پاش می باشد. پاشیدن گچ به روش سنتی بر روی سطح کار دارای ضایعات فراوانی است و این امر باعث از بین رفتن محصول و افزایش هزینه های اجرا می باشد. اما گچ پلیمری پاشش دارای امتیازات بسیار خوبی در این زمینه می باشد و نواقص گذشته را تا حدود بسیار زیادی رفع کرده است.
مقدمه و تعاریف
کاربردها
نتیجه گیری و منابع
35

موضوع ارائه: پلیمر
1-4-14-4- مزایا گچ پلیمری پاششی
سرعت بالا در اجرا در حدود 200 متر مربع در روز.
وزن کمتر بدلیل وجود پرلیت، استحکام بالاتر، مقاوم در مقابل خش.
دیر گیربودن، مدت اولیه زمان گیرش 100 دقیقه میباشد.
قابلیت انعطاف پذیری بالا نسبت به گچ معمولی.
پس از پاشش همانند بتن سخت و مقاوم می شود.
بستری بدون موج و دارای سطحی صاف
در مقابل رطوبت مقاوم بوده و تا حد قابل قبولی در مقابل حرارت مقاومت نشان می دهد.
بااستفاده از این گچ، مرحله گچ و خاک در ساختمان حذف می شود.
در این روش گچ در یک مرحله مستقیما بر روی مصالح سقف (تیرچه و بلوک) یا سقف کاذب (رابیتس) اجرا میگردد.
بر روی متریال مختلف آجر، بتن، فوم، سفال، سیمان، لیکا و هبلکس قابلیت اجرا دارد.
مقدمه و تعاریف
کاربردها
نتیجه گیری و منابع
36

موضوع ارائه: پلیمر
5-14-4- کامپوزیت‎ها
اکثر مواد و مصالح طبیعی به دلیل ناپیوستگی های سطحی و ترکیباتی که در خود دارند، دارای مقاومت لازم برای تحمّل تنش های زیاد نیستند و لازم است تا با مواد دیگری مسلّح شوند. دانشمندان به دنبال موادی هستند که در ضمن مسلّح کردن بتن، دارای وزن کمتر، مقاومت بیشتر در برابر عوامل جوی، رفتار بهتر در بارگذاری های متناوب باشد و بتواند مقاومت خود را در دماهای بالا مثل دمای کوره حفظ کند.
یکی از مشهورترین این مصالح، کامپوزیت های پلیمری می باشند. اولین باری که کامپوزیت ها در بنا استفاده شد در زمان جنگ جهانی دوّم بود. در آن زمان بر روی ساختمان هایی که باید رادار نصب می کردند، استفاده از سازه های فلزی و یا حتی بتن آرمه، مشکل ایجاد می کرد، با مسلّح کردن بتن توسط کامپوزیت های بتنی، این مشکل برطرف شد.
مقدمه و تعاریف
کاربردها
نتیجه گیری و منابع
37

موضوع ارائه: پلیمر
5-14-4- کامپوزیت‎ها
مهم ترین دلایل افزایش استفاده از کامپوزیت‎ها:
1- وزن کم
2- قابلیت ایجاد معماری های زیبا
3- مقاومت در برابر شرایط جوی
4- خواص ضد خوردگی
5- وجود سازه هایی که در آنها نباید از فلز استفاده کرد.
مقدمه و تعاریف
کاربردها
نتیجه گیری و منابع
در ساختمان های مسکونی از کامپوزیت هایی با فیبر شیشه ای (1GPR) یا پلی استر استفاده می‎شد. مهمّترین کاربردهای GPR به قرار زیر است:
1- ساختمان هایی که تحت اثر خوردگی شدید هستند.
2- سازه های پیشرفته رادارها.
3- ساختمان هایی که کنترل کیفیّت آنها مهم است.
4- ماهواره ها.
5- آنتن های بزرگ.
1- Glass Polymer Reinforced
38

موضوع ارائه: پلیمر
1-5-14-4- کاربردها
سطح کامپوزیتی، 6 تا 7 برابر سطح بتون آرمه ظرفیت تحمل بار را دارد و این در حالی است که تنها 20 درصد وزن آنرا داراست.
طول عمر آنها نسبت به مشابه فولادی و بتنی چندین برابر است.
کامپوزیت ها در طول دوره سرما منقبض نشده و مانند آهن در محیط مرطوب زنگ نمی زنند و در محیط دریا دچار خوردگی نمی شوند
توانایی استفاده در ساخت سازه های پیش ساخته و سبک وزن و کاهش هزینه بنای سازه.
کامپوزیت ها می توانند با مقاومت بالایی که در برابر خوردگی و خستگی از خود نشان می دهند، هزینه های مربوط به تعمیر و نگه داری خود را به حداقل برسانند.
مقدمه و تعاریف
کاربردها
نتیجه گیری و منابع
39

موضوع ارائه: پلیمر
6-14-4- کوبیاکس
مجموع شرکت های گروه فناوری های کوبیاکس درسال 1997 با همراهی مهندسینی از سوسیس و دیگر مهندسین اروپایی پایه ریزی و تاسیس شد و اکنون تبدیل به یک مجموعه متخصص در مورد اسلب های تخت سبک با بتن مسلح شده است. این دانش از سال 1387 به صورت انحصاری در ایران و تعدادی از کشورهای منطقه قرار گرفت.
سقف کوبیاکس یک نوع سقف جدید است که از نظر سازه ای بر مبنای سقف های دال بتنی دوطرفه اما متفاوت با آنهاست.
شکل10: اجرای سقف کوبیاکس
مقدمه و تعاریف
کاربردها
نتیجه گیری و منابع
40

موضوع ارائه: پلیمر
1-6-14-4- اجرای سیستم دال دو طرفه با کوبیاکس
1- آماده سازی گوی ها
2- جای گذاری گوی های کوبیاکس
3- بتن ریزی اولیه
4- آماده سازی در کارگاه جهت حمل به پروژه
مقدمه و تعاریف
کاربردها
نتیجه گیری و منابع
41

موضوع ارائه: پلیمر
5- نصب دال های نیمه پیش ساخته در موقعیت
مقدمه و تعاریف
کاربردها
نتیجه گیری و منابع
42

موضوع ارائه: پلیمر
7-14-4- سدهای لاستیکی
روش معمول برای کنترل آب در کشورهای مختلف سدسازی می باشد، مهمترین مسئله در سدسازی، حجم و نوع مصالح است و همواره حجم زیاد مصالح مصرفی در این نوع سازه ها بشر را بر آن داشته است که از تکنیک‎های مدرن‎تر استفاده نماید. در سنوات اخیر با ازدیاد پروژه های سدسازی، نیاز به دریچه های مختلف بیشتر حس شده است. به همین خاطر است که دنیا همواره شاهد پیدایش ایده های نو در این زمینه بوده است.
سدهای لاستیکی از الیاف نایلونی بافته شده ای تشکیل یافته‎اند که توسط خمیر لاستیک پوشانده می‎شود. الیاف نایلونی نقش شبکه مقاوم و خمیر لاستیک نقش آب بندی را بازی می‎کند. بطور کلی می توان گفت که ضخامت سه لایه ای که روی هم قرار می گیرند بین 5 تا 25 میلیمتر می باشد. این لاستیک‎ها بصورت ورقه در کارخانه تولید شده و سپس به محل پروژه برده می‎شوند. لذا طول دهانه سدهای لاستیکی هیچ محدودیتی از لحاظ کارخانه سازنده ندارد و تنها مشکلات حمل و نقل است که ابعاد سد لاستیکی را محدود می سازد. لایه رویی سد لاستیکی نسبت به آفتاب و هوازدگی مقاوم است و دارای آج هایی است که سیلت را در خود جمع می کند.
مقدمه و تعاریف
کاربردها
نتیجه گیری و منابع
43

موضوع ارائه: پلیمر
به طور خلاصه می توان گفت سدلاستیکی از یک ورقه لاستیکی با تحمل کششی بالا که ضخامت آن 25- 5 میلیمتر است، تشکیل شده است. این ورقه لاستیکی توسط یک سری پیچ مهاری به یک پی بتنی که در بستر رودخانه استقرار یافته است، متصل می شود و به وسیله سیستمی که از یک موتور پمپ، فشارسنج و تعدادی سوپاپ‎های کنترل تشکیل شده است به کار می‎افتد. یکی از مهمترین خواص سد لاستیکی فرونشستن منظم و قابل اعتماد آنست، یعنی آنکه بلافاصله پس از کم شدن فشار و خروج سیال داخلی آن، سد یا یکنواختی فرو می‎نشیند. ضمناً در سدهای لاستیکی تغییر فرم سد و همچنین عبور آشغال و موارد معلق از روی آن هیچ مشکلی را ایجاد نمی کند.
شکل11: سد لاستیکی
مقدمه و تعاریف
کاربردها
نتیجه گیری و منابع
44

موضوع ارائه: پلیمر
8-14-4- ژئوسینتیک ها
ژئوسینتتیک‎ها شامل محصولات پلیمری مصنوعی ساخته شده از الیاف تولید شده از مشتقات نفتی هستند که خاصیت اصلی آن‎ها فساد ناپذیری در مقابل عوامل درون خاک است.
1-8-14-4- کاربرد های ژئوسینتتیک ها
ژئو سینتتیک‎ها درکاربردهای مختلفی که دارند حداقل یکی از نقش های ذیل را به عهده دارند:
1-جداسازی
2-تسلیح
3-فیلتراسیون
4-زهکشی
5-حفاظ گازها و مایعات
شکل12: ژئوتکستایل بافته شده
شکل13: ژئوتکستایل بافته نشده
مقدمه و تعاریف
کاربردها
نتیجه گیری و منابع
45

موضوع ارائه: پلیمر
1-1-8-14-4- جداسازی
جداسازی عبارت است از قراردادن یک مانع مصنوعی انعطاف پذیر بین دو نوع مصالح خاکی غیر مشابه، که باعث می شود که صحت و عملکرد هر دو مصالح دست نخورده باقی بماند. وقتی دونوع مصالح درشت‎دانه و ریزدانه درمجاورت یکدیگر قرار می گیرد دو حالت بطور هم زمان ممکن است اتقاق بیافتد، یکی اینکه ذرات ریزدانه وارد فضاهای خاک درشت دانه شده و قابلیت زهکشی آن را کاهش دهد و حالت دوم آنکه مصالح درشت‎دانه در خاک ریزدانه فرورفته و مقاومت و ظرفیت باربری خودرا از دست بدهد. با قراردادن یک لایه ژئوسینتتیک درمرز مصالح غیر مشابه می توان از وقوع چنین مسائلی پیشگیری نمود.
شکل14: ژئوسینتتیک جداساز
مقدمه و تعاریف
کاربردها
نتیجه گیری و منابع
46

موضوع ارائه: پلیمر
2-1-8-14-4- فیلتراسیون
در این کاربردها، ژئوسینتتیک ها مانند یک فیلتر با جلوگیری از شسته شدن مصالح ناشی از جریان آب عمل می کند. ژئوسینتتیکی که به عنوان فیلتر بکار می رود باید اندازه سوراخ‎های آن در حدی باشد که اجازه عبور آب را از خود بدهد و نیز در عین حال خاک ریزدانه بالادست خود را حفظ نماید، و مانع جابجایی ذرات آن و نفوذ به داخل حفرات زهکش شود، همچنین باید با خاک اطراف در دراز مدت سازگار باشد و به مرور زمان سوراخ هایش مسدود نگردد.
شکل15: ژئوسینتتیک فیلتراسیون
مقدمه و تعاریف
کاربردها
نتیجه گیری و منابع
47

موضوع ارائه: پلیمر
3-1-8-14-4- زهکشی
در کارهای ژئوتکنیکی از ژئوسینتتیک ها می‎توان به عنوان زهکش استفاده کرد. هنگامی که ژئوسینتتیک نفش فیلتر را دارد جهت جریان عمود بر صفحه آن است، درحالیکه در عملکرد زهکشی جریان آب از داخل صفحه ژتوسینتتیک می‎باشد. برای زهکشی می توان از ژتوتکستایل بویژه نوع بافته نشده آن استفاده کرد.
شکل16: ژئوسینتتیک زهکشی
مقدمه و تعاریف
کاربردها
نتیجه گیری و منابع
48

موضوع ارائه: پلیمر
4-1-8-14-4- حفاظ مایع
حفاظ های مایع در عملیات خاکی، برای کنترل آب یا مایعات دیگر و جلوگیری از نفوذ آنها بکارمی روند. حفاظ‎های متداول از خاک یا مصالح سنگی موجود درمحل ساخته می شوند. برای این منظورمعمولا از لایه های رسی متراکم شده ضخیم، بتن درجا و بتن آسفالتی استفاده می‎شود. گزینه دیگر برای حفاظ‎های مایع استفاده از پوششهای ژئوسینتتیکی نظیر ژئوتکستایلهای نفوذناپذیر شده و ژئوممبرین‎ها است. برای نفوذ ناپذیرکردن ژئوتکستایل از قیر، مخلوط قیر ولاستیک، امولسیون قیر و سایر مخلوط های پلیمری استفاده می‎کنند. ژئوممبرین‎ها نیز صفحات لاستیکی یا پلاستیکی هستند که دارای نفوذپذیری بسیارکمی هستند.
شکل17: مکانیسم اندرکنش ژئوگرید
مقدمه و تعاریف
کاربردها
نتیجه گیری و منابع
49

موضوع ارائه: پلیمر
5. نتیجه گیری
یکی از صنایعی که امروزه بسیار تحت تاثیر گسترش کاربرد پلیمرها قرار گرفته است، صنعت ساختمان است. مزایای بکارگیری این مواد در ساختمان ها مضاف بر اینکه زیبایی خاصی را به بخش های مختلف آن می دهد، بسیاری از مشکلاتی که مواد سنتی دارند را برطرف کرده است. در این تحقیق سعی شد به بخش‎‍های مهمی از صنعت ساختمان که مواد پلیمری در آن جای پای خود را باز کرده است اشاره کنیم و به موارد کاربرد مواد پلیمری در عایق‍های حرارتی، رطوبتی وصوتی، کاربرد مواد پلیمری در لوله ها، کاربرد مواد پلیمری در بتن، سنگ ساختمان و کاربرد مواد پلیمری در آسفالت اشاره کردیم.
پلیمرهای مختلف ویژگی های و کاربردهای گوناگونی دارند، اما به طور کلی در صنعت ساختمان سازی باید به ویژگی مقاومت مکانیکی، مقاومت فشاری و مقاومت کششی آن توجه کرد. همچنین اگر پلیمر مورد نظر در معرض رطوبت قرار خواهد گرفت، باید ویژگی جذب آب آن را بررسی کرد. علاوه بر این مقاومت پلیمرها در برابر تنش های محیطی، شوینده ها و شرایط جوی مختلف باید در نظر گرفته شود. از دیگر ویژگی هایی که در مورد پلیمرهای مورد استفاده در ساختمان باید توجه کرد، واکنش پلیمر مورد نظر در برابر آتش و هدایت حرارتی آن است.
مقدمه و تعاریف
نتیجه گیری و منابع
کاربردها
50

6. منابع
موضوع ارائه: پلیمر
مقدمه و تعاریف
کاربردها
نتیجه گیری و منابع
2- سعید بختیاری، لیلا تقی اکبری، مسعود جمالی آشتیانی، 1392، بررسی تجربی پارامترهای ریسک آتش سوزی برای تعدادی مصالح ساختمانی پلیمری و ارائه یک روش جدید طبقه بندی
3- صادق دردائی، حامد باقری، 1395، بررسی اثرات پخت تکمیلی بر مشخصات مکانیکی بتن های پلیمر- سیمان
4- فردانش، سیدمهدی و حسینی پور، سیدمحمدامین و احترام، محسن و مرادی، مجتبی،1398، بررسی خواص فیزیکی و مکانیکی پلیمرهای پرکاربرد در صنعت ساخت، پنجمین همایش ملی علوم و مهندسی دفاعی،تهران،
5- آرامش، سیما و قیاسی، احسان،1397،کاربرد تیرهای بتن مسلح با روکشCFRP، سومین کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در علوم و مهندسی،
6- گلشنی منش، مریم،1391،نقش مواد پلیمری در مهندسی عمراى و معماری، دومین کنفرانس ملی یافته های نوین در مهندسی عمران،نجف آباد
7- پدرام ملائکه، کاربرد پلیمرها در صنعت ساختمان، (1396)، ماهنامه بسپار (علوم و صنایع پلیمر)، سال نوزدهم شماره 2
1- فاطمی خادر, پ, مقصود, ز., 2016. استفاده از پوشش‏های پلیمری به منظور کاهش صدا در ساختمان‏ها، کنفرانس ملی پلیمر در صنایع راه و ساختمان.
51


تعداد صفحات : 50 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود