معجزه پلیمر برای هزاره جدید Architectural Material Miracle of Polymer for the New Millennium
چند دهه قبل، معماران تنها میتوانستند تصوری از ایدههای خلاقانه و بناهای شگفت انگیز خود داشته باشند، درحالی که امکان ساختن چنین پروژههای جاه طلبانهای وجود نداشت. اما امروزه ساخت پهنهای شناور از حبابهای شیشهای یا استادیوم ورزشی بافته شده از تیرهای فولادی و یا حتی پوشش شفاف چادر مانندی بر روی هزاران متر مربع زمین – که صرفا میتوانست در تصور آدمی شکل بگیرد – جنبه عملی به خود گرفته است. هرچند عموم مردم، ساخت چنین بناهایی را حاصل ابتکار و خلاقیت معماران و مهندسان میدانند اما حقیقت اینست که برپایی چنین سازههایی بیش از هر چیز مدیون ویژگیهای منحصر به فرد متریالی است که بطور مخفف ETFE نامیده میشود.
ETFE (Ethylene Tetrafluoroethylene) یک پلیمر پایه فلوئوروکربن بسیار بادوام و با قابلیتهای فوق العاده است که از آن به عنوان متریال ساختمانی آینده نام برده میشود. این پلیمر شگفت انگیز یک پلاستیک شفاف تفلونی است که جایگزین شیشه و پلاستیکهای معمولی در بسیاری از ساختمانها شده است. هر چند این متریال با کارهای معماری شگفت انگیز به جهانیان معرفی شده است اما در حقیقت تاریخچه اختراع آن به دهه 70 میلادی برمیگردد که نخستین بار در صنایع هوانوردی به کار برده شد. ETFEاز حدود 15 سال پیش مورد توجه معماران قرار گرفت و هم اکنون بناهای بسیاری در سرتاسر جهان با استفاده از آن ساخته میشوند.
ETFE در مقایسه با شیشه، امتیازات فوقالعادهای دارد که از آن جمله میتوان به وزن بسیار کم آن اشاره کرد، به گونهای که با دارا بودن یک درصد وزن، هم نور بیشتری را از خود عبور میدهد و هم عایق بهتری محسوب میشود. از لحاظ هزینههای نصب، بین 24 تا 70 درصد صرفه اقتصادی دارد. از دیگر ویژگیهای آن میتوان به حالت ارتجاعی فوقالعاده آن اشاره کرد که میتواند تا 400 برابر وزن خودش را تحمل کند. این متریال به خاطر سطوح کربنی لغزنده خود، بصورت خودکار، گرد و غبار و چرک و لکه را پاک میکند، همچنین طول عمر زیاد داشته و از قابلیت بازیافت برخوردار است.
نمونهای از کاربردهای ETFE در جهان معماری: پروژه Eden در انگلستان ((2001
این پروژه عظیم ترین بنای ساخته شده با استفاده از ETFE میباشد. این بنا گلخانه بزرگی با گنبدهای ژئودزیک است که قابلیت پرورش انواع گونههای گیاهی بومی اقلیمهای مختلف سرتاسر جهان را داراست. از اقلیم مدیترانهای گرفته تا جنگلهای پرباران استوایی. اما نکته اینجاست که تمام این ویژگیها مدیون قابلیتهای فوقالعاده ETFE نظیر انعطاف پذیری، سبکی، دوام و … است که معمار پروژه نیکولاس گریمشاو را در طراحی و اجرای آن یاری نموده است.
استادیوم Basel در سوئیس ((2001
این پروژه توسط معماران هرزوگ و دمورن طراحی شده است. استادیوم شکل پف کرده خود را در نمای بیرونی از پانلهای بادکردهای به دست آورده است که از ورقهای ETFE ساخته شدهاند. برای ایجاد چنین پانلهایی، هوای خشک با فشار به داخل دو ورق ETFE که از تمام جهات به یکدیگر جوش داده شدهاند، دمیده میشود. در نمای این استادیوم نام شهر باسل توسط ورقهای ETFE که دارای رنگ قرمز ثابتی هستند حک شده است و در سایر قسمتها، نما بصورت نیمه شفاف همانند پرده سینما است که با جلوههایی از طریق پرژکتورها روشن میشوند.
استادیوم Alianz-Arena در آلمان (2005)
این استادیوم فوتبال در مونیخ، ابتکار دیگری از هرزوگ و دمورن است. لقب (قایق بادی) این استادیوم، ریشه در شکل منحصر به فرد و نیز 2800 پانل پف کرده ETFE دارد که نمای خارجی آن را پوشاندهاند. همانند استادیوم باسل، پوسته استادیوم آلیانز هم، شب هنگام روشن میشود و بسته به تیمی که در آن میزبان است به رنگهای قرمز، آبی یا سفید درمیآید.
مرکز بازیهای آبی پکن (2007(
این ساختمان ملقب به مکعب آبی است و میزبان بازیهای آبی المپیک 2008 پکن خواهد بود. در طراحی و ساخت این بنا، بر اساس ایده خاص آن، از 4000 پانل ETFE در جدارهها و سقف استفاده شده است تا جلوهای حباب مانند در داخل و خارج آن ایجاد شود. مکعب آبی دارای 5 استخر برای شنا، شیرجه و واترپلو و 17000 سکو برای تماشاگران است. همچنین این ساختمان جزء معدود بناهایی در جهان است که بیشترین بهره وری انرژی را داراست. لایههای حبابی آبی رنگ در نما، این قابلیت را بوجود آورده تا ساختمان همانند یک گلخانه، تا 90 درصد انرژی تابشی خورشید را در خود حبس کرده و از آن برای گرمایش داخلی و گرمایش استخرها استفاده شود.
استادیوم ملی پکن (2007) به فاصله نیم کیلومتر از مکعب آبی، محل استقرار آشیانه پرنده "Bird’s Nest" یعنی استادیوم ملی پکن است که کاری دیگر از معماران، هرزوگ و دمورن میباشد. این پروژه تضادی است از یک اسکلت فولادی به هم تنیده صلب و لایه های نرمETFE که با یکدیگر ترکیب شدهاند و در واقع از لایههای ETFE برای پوشش فضاهای میان استراکچر فولادی استفاده شده است.
مرکز تفریحی Khan Shatyry در قزاقستان (2008) این پروژه که توسط دفتر معماری نورمن فاستر طراحی شده یک مرکز بزرگ تفریحی و فرهنگی است که در آستانه، پایتخت کشور قزاقستان واقع شده است. این مرکز که در حال ساخت میباشد، شامل گسترهای از فروشگاهها، کافهها، تئاترهای نمایش و … مییاشد. سازه این بنا به یک چادر غول پیکر برفراز یک کوهستان شباهت دارد. در حقیقت ETFE نقش یک ستاره را در ساخت این بنا بازی میکند و غشاء عظیم خارجی آن را تشکیل میدهد. در نتیجه این امکان فراهم میشود که در عین عبور نور به فضاهای داخلی، مردم در مقابل اثرات نامطلوب آب و هوای ناملایم، محافظت شوند و کل مجموعه در سرتاسر سال قابل استفاده گردد.
از دیگر پروژههایی که با استفاده از تکنولوژی ETFE طراحی و ساخته میشوند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
Art Center College of Design, South Campus, 2004 Duisburg Meiderich Theater, 2005 Arts Center at Rensselaer Polytechnic Institute in Troy, New York, 2008 LeMayMuseum, 2009 Earthpark project in Pella, 2010
کنترل نور
طراحی داخلـــی
ساگا گلس یک پوشش خارجی الکترونیکی است که با کنترل اشعه های خیره کننده خورشیدی، دید محافظت شده و بی نقصی را ارائه می دهد. بر خلاف محصولات لعابی موجود در بازار که با جذب UV، (پرتوهای فرابنفش) این عمل را انجام می دهند،
ساگا گلس فیلم نازکی از چندین لایه اکسید تنگستن می باشد که با صرف 0.28 w/ft2 وات بر فوت مربع، در عرض چند دقیقه شیشه را از حالت کاملاً شفاف و بی رنگ به موقعیت رنگی مبدل ساخته و باصرف 0.1w/ft2 این موقعیت پایدار می ماند. استفاده از یک واحد پوشش ساگاگلس بر روی شیشه های شفاف معمولی، انتقال نور مرئی را از 62% به 3.5% کاهش داده و نیز باعث کاهش ضریب انتقال حرارت از 0.48 به 0.09 می گردد. استفاده از این محصول همچنین علارغم هزینه بالای آن نتایج بالقوه بسیاری شامل: بازدهی بالای ساختمان ها در استفاده از انرژی، آسایش مطلوب و … را داراست
بلوک شیشه ای Poesia
– بلوک شیشه ای Poesia – کشور سازنده: ایتالیا – کارخانه سازنده: Poesia Div. di Vetreria Resanese S.p.A. بلوک شیشه ای Poesia که در قالب آجر، تایل و سنگ های شیشه ای و در رنگ های مختلف و نیز با استفاده از شیشه دست ساز، در شکل ها و اندازه های ویژه تولید می شود، دارای کاربردهای خلاقانه متعدد در فضاهای داخلی و نیز فضاهای بیرونی ساختمان هاست. از Poesia می توان در مبلمان شهری برای ساخت اینستالیشن هنری، و در طراحی داخلی برای پویایی بخشی به فضاهای فاقد تنوع و نور و رنگ استفاده کرد. از مهم ترین موارد کاربرد این بلوک شیشه ای که در کنار نورپردازی ویژه و به واسطه رنگ بندی متنوع، از قابلیت بی نظیری برای افزایش جذابیت های بصری محیط برخوردار است، می توان به ساخت دیوارهای کوتاه و پارتیشن، دیوارهای اطراف دوش و وان در حمام، پوشش تزیینی ستون ها و بخشی از سطوح دیوارها و نیز پوشش کف اشاره کرد.
تایل های سقفی و تایل شیشه ای
قطعات ویژه و سنگ های شیشه ای
محصولات:
آجرهای شیشه ای
– *کاربردها: – کاربرد در فضاهای داخلی
معرفی مصالح ساختمانی!
– کاربرد در حمام
– *کاربرد در پوشش کف
-* کاربرد در فضاهای خارجی
ساختمان های آکاردئونی وارد بازار شد یک کارخانه کانادایی اقدام به ساخت مصالح تاشونده کرد. این مصالح برای سبکی نوین در معماری به نام سبک آکاردئونی کاربرد دارد. در واقع این مصالح انعطاف پذیر هستند و قابلیت تاشونده دارند.
این ایده هم مانند بسیاری ایده های نوین با انگیزه بهبود روند زندگی بشر ظهور کرده است. مبتکران این طرح افرادی با نام "استفان فورسیت" و "تاد مکالن" هستند که درصددند تا خانه هایی انعطاف پذیر بسازند که بتوان آن را به نحو دلخواه طراحی کرد و دیوار ها متحرک باشند و بتوان آنها را جابجا کرد.
این طرح با استفاده از کاغذ های کنگره دار که در ساخت اسپیکر های استریو کاربرد دارد، انجام شد. بدین وسیله می توان فضاهای بزرگتری را در خانه پدید آورد و منزل را به شکل دلخواه در آورد. هم زمان با کارخانه "فورسیت" و "مکالن" در ونکوور در ژاپن هم 200 طرح بدین منظور اجراشد. "فورسیت" می گوید: ما راهی را برای ساختن فضاهای انعطاف پذیر منزل پیدا کرده ایم. به خصوص در مورد اتاق خواب که زمانی که نیاز به آن نداریم به کلی جمع شود و فضای بیشتری را در اختیار ما قرار دهد.
استفاده از این مصالح به ساخت خانه های انعطاف پذیر منجر شده است که شکل ظاهری آنها شبیه به آکاردئون است و ساختار آن طوری طراحی شده که می توان از آن در کاربردهای متعدد استفاده کرد مثلا می توان با استفاده از دیوارهای متحرک برای بخشی از خانه حفاظ درست کرد و یا در صورت لزوم با برداشتن دیوارها به فضای آزاد خانه افزود. طراح خانه های انعطاف پذیر یکی از فینالیست های راه یافته به دوره پایانی مسابقه "جایزه نسل بعد" مجله متروپلیس است و یکی از 5 برنده رقابت های "گام اول" نیویورک بود که بمنظور یافتن راه حلی ابتکاری برای رفع معضل بی خانمانان ترتیب داده شده بود. طراحان امیدوارند که با اتمام این پروژه تا سال آینده پیش نمونه این خانه های آکاردئونی که یک خانه تک خوابه است را ارائه دهند.
دیوارهای شیشه ای دوجداره
دیوارهای شیشه ای دو جداره؛ راهی بسوی استفاده بهینه از انرژی
امروزه توجه بسیاری از کارشناسان به سوی مسائل مربوط به رفاه و آسایش شهروندان و همچنین کاهش هزینه های پرداختی انرژی معطوف شده است. در این راه اخیرا در اروپا دیوار هایی ساخته می شود که از جنس شیشه است. این دیوارها دوجداره هستند. این دیواره ها به گونه ای ساخته شده اند که هوا در فضای مابین دو شیشه جریان پویا دارد. ساخت این دیوارها مهر تاییدی بر ساخت دیوارهای نوین در معماری امروز است. دیوارهای حائل دوجداره نسل جدیدی از سیستم های گرماساز، تهویه هوا و سرماساز است که سیستم تعدیل کننده دما را که تا پیش از این در بخش مرکزی درونی خانه نصب می شد امروزه به پیرامون خانه انتقال داده است.
فرضیه ساخت این دیوار ها بسیار آسان بوده و با توجه به سیستم های تهویه هوا که قبلا رایج بوده و ناکارآمد نشان داده است؛ معماران و مهندسین را به فکر واداشته است که بر روی مسائل مربوط به کنترل حرارتی متمرکز شوند. این طرح مشابه "پنجره های مونتیسلو" که توسط "توماس جفرسون" طراحی شده است می باشد؛ بدین ترتیب که هوا تمیز و تازه به سطح پایینی آورده می شوند و پس از جذب آلودگی ها و گرما به بلا می رود. مهم ترین تحول تکنیکی که این تولیدات پدید می آورند این است که این سیستم ها همگام با الگوهای معماری نوین بصورت کنترل و نظارت اتوماسیون پیش می رود. این کنترل ها احتمالا جوابگوی نیاز بشر امروز خواهد بود. کارشناسان اینطور برآورد کرده اند که این قبیل دیوارها نقش تولید دوباره انرژی را بر عهده دارند و به واژه "فرانمایی زیست محیطی" معنا می بخشد. سیستم این دیوارها به نحوی است که تمام ابعاد مثبت زیست محیطی را در خود دارد.
سازندگان این دیوارها متخصصانی از کشور آلمان بوده اند که هدف اصلی آنها حفاظت از محیط زیست بوده است. در این دیوارها برای کنترل نور خورشید یک ورقه آلمینیومی سوراخدار با عرض 30 سانتی متر در فضای بین دو لایه شیشه ای دیوار قرار داده می شود. سوراخ های این ورقه آلمینیومی برای این است که بدون نیاز به نور زیاد و همچنین با حداقل نور خورشید بتوان از داخل نمای بیرون را دید. سایه سوراخ های موجود در این ورقه آلمینیومی بر روی بخش انتهایی ساختمان که از این دیوار ها در آن استفاده نمی شود، می افتد. بنابراین در هر دو قسمت انعکاس نور خورشید باعث پدید آمدن گرمای مضاعف در ساختمان نمی شود. در بین دو جدار شیشه ای هوا جریان دارد و همین امر باعث کنترل انتقال حرارتی می شود. ورقه آلمینیومی دو لایه متفاوت هوا را از هم جدا می کند. لایه بیرونی توسط نور خوشید گرم می شود و به بالا می رود و از سمت سمت پشت بام از بین دوجدار خارج می شود و هوای پاک و تمیز وارد می شود.
شیشه
شیشه ماده ای است که به دلیل آرایش اتمی/ملکولی خاص خود حالت جامد دارد ولی بر خلاف دیگر جامدها بلوری نیست. این حالت هنگامی رخ می دهد که ماده مذاب قبل از رسیدن به نقطه انتقال به شیشه به سرعت سرد می شود.
تعاریف مختلفی برای شیشه وجود دارد که هنوز توافق کلی بر روی آنها حاصل نشده است:
تعریف کلی: شیشه یک جامد آمورف است.
تعریف انجمن آزمون و مواد امریکا: شیشه ماده ای معدنی است که از حالت مذاب طوری سرد شده است که بدون تبلور به حالت صلب درآمده است.[۱]
تعریف آکادمی ملی علوم امریکا: شیشه ماده ای است که در پراش اشعه ایکس آمورف بوده و و از خود رفتار انتقال به حالت شیشه نشان بدهد.
انواع
معروف ترین شیشه هایی که در مقیاس صنعتی تولید می شوند، عبارتند از شیشه های سودالایم (شیشه جام)، شیشه های بوروسیلیکاتی و شیشه های کریستال.
شیشه سودالایم
بیشتر از ۹۵ درصد از میزان کل شیشه تولیدی در جهان، شیشه سودالایم است. شیشه های در و پنجره ساختمان، شیشه های خودرو، بطری ها و بسیاری دیگر از محصولات شیشه ای روزمره از جنس شیشه سودالایم هستند. [۲] مهمترین اجزای تشکیل دهنده این نوع شیشه عبارتند از اکسید سیلیسیوم، اکسید کلسیم و اکسید سدیم
شیشه بوروسیلیکات
این نوع شیشه ها ضریب انبساط حرارتی کم تا متوسط داشته، رفتار ویسکوزیته-دمای بلند و چگالی کمی دارند. بسیاری از ظروف شیشه ای آزمایشگاهی، صنعتی و خانگی با استفاده از این نوع شیشه ساخته می شوند. این شیشه ها در بازار با نام های تجارتی مانند پیرکس، سیماکس، ترکس و … شناخته می شوند.
شیشه کریستال
شیشه کریستال یا شیشه سرب دار یکی از انواع شیشه های سیلیکاتی است که در ترکیب خود حاوی اکسید سرب است. این نوع شیشه ، دارای ظاهری درخشنده و شبیه به کریستال های کوارتز است و به نظر می رسد علت نامگذاری آن نیز همین شباهت باشد. این شیشه ها همچنین سختی کمی دارند و امکان تراشکاری این شیشه ها وجود دارد. بنابراین ظروف تزیینی موسوم به ظروف کریستال از این جنس ساخته می شوند
سایر انواع
سایر انواع شیشه عبارتند از: شیشه فتوکرومیک، شیشه اپال و شیشه سیلیسی. همچنین انواع مختلفی از شیشه نیز وجود دارد که در مقیاس صنعتی تولید نمی شوند.
تاریخچه
شیشه در حدود ۳۶۰۰ سال پیش از میلاد در مصر ساخته شده است[نیازمند منبع] مصریان باستان شیشه گران بی نظیر وبرجسته ای بودند. شیشه های قدیمی نور را از خود عبور نمی دادند وبه علت نا خالصی های موجود در آن رنگی بودند.
شیشه در ایران
قدیمی ترین شیشه در ایران متعلق به هزاره دوم پیش از میلاد است. نمونه هایی از هزاره دوم تا مقارن میلاد مسیح شامل عطردان ها، النگوها، تندیس ها و کاسه ها و تنگ های متعدد به دست آمده است. در حفاری های چغازنبیل مربوط به دوره پیش از تاریخ، بطری هایی شیشه ای یافت شده است، که نشان از وفور شیشه در ایلام کهن دارد.
از تمدن مارلیک مهره های شیشه ای که عمر آنها به ۳۴۰۰ سال پیش می رسد، پیدا شده است. همچنین ظروف شیشه ای مایل به شیری در کاوش های لرستان به دست آمده است. از زمان هخامنشیان آثار شیشه ای چندانی در دست نیست. در آن دوره مهره های شیشه ای ایران در سراسر جهان قدیم معروف بوده که ظاهراً به رنگ سیاه و سفید بوده است.
هنرمندان ساسانی در تراش دادن شیشه مهارت مخصوصی داشته اند. شیشهٔ ساسانی در چین ارج بسیار داشته و به ویژه شیشه لاجوردی را گرانبها می شمردند. جام های پایه دار با نقش حلقه های برجسته از دوره اشکانیان و ساسانیان به جای مانده است.
ظروف شیشه ای دورهٔ اسلامی تحت تاثیر طرح های قبل از اسلام است. در دورهٔ سلجوقی و تا زمان هجوم مغول، افزارها و ظروف های بسیار زیبای شیشه ای از کوره های شیشه گری گرگان بیرون می آمد که به نازکی کاغذ و گاه مینایی و گاه تراشیده و کنده کاری شده است. روزگار سلجوقی اوج صنعت شیشه گری در ایران محسوب می شود. فرآورده های شیشه ای این دوران بیشتر شامل ظروف کوچک و بزرگ، عطردان های بسیار ظریف، جام ها و گلدان هایی با فرم ها و اندازه های متنوع و اشیاء تزئینی کوچک به شکل حیوانات و … است. در دورهٔ مغول رونق شیشه سازی از میان رفت و در عوض در این عهد سفالگری و کاشی کاری رونق یافت.
در دورهٔ تیمور رواج شیشه گری قابل توجه است. شیشه گرانی از مصر و سوریه به ایران آمدند و مشابه شیشه های ایرانی به مصر و سوریه رفت. در این دوره دو شهر سمرقند و شیراز از مراکز عمده شیشه سازی در ایران بودند. از این زمان به بعد این هنر روی به انحطاط نهاد تا زمان شاه عباس که با ساختن چراغ های مساجد و بطری ها این هنر دوباره زنده شد. شاه عباس شیشه گران ونیزی را برای احیای این صنعت به ایران آورد. در نتیجه شیشه گری در دوره صفوی رونق دوباره یافت. گاه شیشه را با دمیدن به درون قالب می ساختند و گاه شیشه را می تراشیدند تا به شکل جواهر در آید و یا نقوشی روی آن می کندند. و گاهی نیز شیشه را با نقوش درخشان، مینایی و طلایی می کردند. در این دوره کارگاه های شیشه سازی در شهرهای مختلف ایران از جمله اصفهان، شیراز و کاشان دایر شد.
در فاصلهٔ بین سلطنت سلسله صفویه و قاجاریه هنر و صنعت شیشه گری در ایران از لحاظ سیر تکاملی پیشرفتی نداشته است و تا اواخر سلسله قاجاریه و بعد از آن به تدریج ضعیف تر شده است. با ورود شیشه به قیمت ارزان تر و مرغوب تر به بازار ایران، کم کم این صنعت رو به انحطاط نهاد.
روش های تولید شیشه
سرد کردن از حالت بخار (PVD)
رسوب شیمیایی فاز بخار (CVD)
هیدرولیز شعله ای
سل-ژل
تئوری های شیشه سازی
برخی از مواد دارای خاصیت شیشه سازی بسیار خوب هستند و برخی از مواد، مواد شیشه ساز خوبی نیستند. تئوری های مختلفی که در مورد شیشه سازی در مواد ارایه شده است، علت ها و چگونگی ایجاد شیشه را بررسی می کند و مواد شیشه ساز را طبقه بندی می کنند. از معروف ترین تئوری های شیشه سازی می توان به تئوری شبکه نامنظم زاکاریاسن اشاره نمود.
ساختار شیشه
ساختار شیشه های دارای اتصال کووالانت
ساختار سیلیس شیشه ای
تئوری بلورک
ساختار شیشه های کالکوژناید
ساختار شیشه های دارای اتصال یونی
ساختار شیشه های دارای اتصال هیدروژنی
ساختار شیشه های دارای اتصال فلزی
معرفی شیشه لمینتی
این شیشه از دو یا چند لایه شیشه ای که بین آنها یک ماده پلیمری شفاف وجود دارد تشکیل شده است . این لایه میانی که انعطاف پذیر وخاصیت کش آمدن دارد در صورتی که شیشه بشکند تکه های آن را به هم نگه میدارد بنابراین شیشه لمینت ترک میخورد اما در صورت ترک برداشتن تکه هایش سرجا می مانند .
مراحل ساخت
در حال حاضر دو فرم برای تولید این گونه شیشه ها وجود دارد :
الف) فرآیند ساخت شیشه لمینت با استفاده از رزین
دراین روش ورقههای شیشه که بین آنها یک فاصله با استفاده از نوار چسب دو طرفه در لبه های شیشه ایجاد شده است وبا هم تشکیل یک مجموعه را میدهند آماده میگردند . سپس مقدار مشخص واندازه گیری شده از رزین که دارای حجمی برابر با حجم فاصله بین دوشیشه میباشد بین دوورق شیشه بصورت دستی ویا دستگاههای پمپ تزریق رزین ریخته میشود . زمانی که هوای بین دو شیشه کاملا خالی شد محل مربوط به ریختن رزین که درلبه شیشه وجود دارد با استفاده از چسب مخصوص بسته میشود .سپس بصورت افقی قرارداده وبه آن فرصت داده میشود که رزین موجود در آن سفت گردد.
مزیت این روش در آن است که با استفاده از این روش میتوان شیشههای که ضخامت فاصله بین دو شیشه یکسان نیست ویا شیشه هائی که دارای اشکال پیچیده میباشند ( طرح دار- خم ) را به صورت لمینت درآورد . همچنین هزینه اولیه سرمایه گذاری برای ساخت این نوع شیشه کمتر از نوع دیگر آن بوده وقیمت تمام شده نیز کاهش می یابد .
PVBب) فرآیند ساخت شیشه لمینت با استفاده از ورقهای
در این ازروش از ورقهای پلاستیکی اشاره شده استفاده میگردد.خاصیت این ورقها این است که با استفاده از حرارت وفشار از یک ماده مات به یک ماده شفاف تبدلیل میگردد.
ضخامت معمول مورد استفاده برای ورقها 52/1 میلیمتر وخلوص37%و76% میباشد .
در شیشه های لمینتی دو ورق شیشه به همراه یک ورق پلاستیک مورد استفاده قرار میگیرد. شیشه های اتومبیل از این نوع میباشند .
خواص شیشه لمینتی رزینی
الف) مهمترین خاصیت هر دو نوع شیشه لمینتی افزایش ایمنی وکاهش سر وصدا
ب) ایمنی بسیار بالا نسبت به نوع ورقهای پلاستیکی
پ) مقاومت در برابر ضربه : این شیشه در مقاومت ضربات 5 کیلو از فاصله 20 سانتی مقاومت مینماید
ت) جلوگیری از ورود: تست شیشه در این مرحله توسط یک وزنه 2 کیلو گرمی نوک تیر بوده که با سرعت 13 متر برثانبه حرکت نموده ودر محل اصابت انرژی آن 350نیتون بوده که می بایست یک سوراخ 40*40 سانت را ایجاد نماید تعداد ضربات وارده توسط دستگاههای حساس محاسبه میگردد وشیشه براساس آن دسته بندی می شود .
ث) مقاومت در برابر گلوله : برای تست این مرحله شیشه 5 میلمتر در فریم خود جای گرفته وسه گلوله برروی اضلاع یک مثلث متساوی الاضلاع شلیک میگردد باکلیبر های
25/_ 11/43_5/56_ 7/62 از فاصله 5_ 10_15_25 که این مرحله سه بار تکرار میشود که در بعد از سه مرحله وموفقیت آمیز بودن تست یک رگبار 20 تیری در کلیه سطح اجراء میشود که امضاء تست بوده وضربات شیشه که توسط دستگاههای حساس محاسبه گردیده است نقاط ضعف مرتفع گردیده واستاندارد برای شیشه لحاظ میگردد.
ج) مقاومت دربرابر انفجار : دسته بندی این شیشه ها برمبنای مقدار مقاومت در برابر موج انفجار بوده که در تست آن شیشه را درفاصله هایی 5_ 10_ 15_ 20 متری از محل انفجار قرار داده به صورت ایستاده وقرار گرفته در فریم به میزان 5 میلیمتر و انفجار با مقادیر 1_5_10_20 پوند صورت میپذیرد انفجار نبایستی سنگ ریزه به اطراف پرتاب نمایدکه در پایان انفجار با توجه به داده های دستگاههای اندازه گیری حساس نقاط ضعف مرتفع وشیشه گروه بندی میگردد
درب ضد سرقت، تولید چین و کره جنوبی
درب ضد سرقت، تولید چین، ساخته شده از دو لایه ورق نورد سرد به ضخامت 0.5 میلیمتر با روکش پی وی سی به شکل چوب با لایه پلی یوروتان میانی به همراه چهار چوب آماده نصب، ساخته شده از ورق 1 میلیمتر و پهنای 7 سانتیمتر با پایه مقاوم از جنس استینلس استیل به منظور حفاظت در مقابل زنگ زدگی، قابل ارائه به صورت یک، یک و نیم و دو لنگه. ابعاد بیرونی درب یک لنگه: 205×96 سانتیمتر ابعاد بیرونی درب یک و نیم لنگه: 205×120 سانتیمتر تجهیزات: قفل مخصوص 13 زبانه مکانیکی، لولای استیل قابل تنظیم، زنگ مخفی، چشمی 200 درجه، لاستیک عایق دور درب، دستگیره
توضیح اینکه تامین درب ضد سرقت ساخت کره جنوبی با کیفیتی بسیار بالا و به راستی غیر قابل نفوذ، تماما ساخته شده از ورق نورد سرد با ضخامت 2 میلیمتر، چاپ شده با جدیدترین تکنولوژی روز دنیا به شکل و رنگ انواع چوب و یا درب ضد سرقت، ساخته شده از ورق ویژه و خود رنگ استینلس استیل غیر قابل برش با ضخامت 1 میلیمتر، پر شده از مواد ضد آتش و در پایان ارائه جدیدترین قفل الکترونیکی و هوشمند ضد سرقت قابل نصب بر روی انواع درب جوبی، فلزی و حتی شیشه ای به صورت اضافی و یا مستقل که نه تنها تحت هیچ شرایطی قابل نفوذ توسط سارقین نمیباشد بلکه حتی نیاز به جاسازی در داخل درب ندارد نیز از دیگر خدمات قابل ارائه ایمن درب در کنار دیگر خدمات تخصصی حفاظتی و امنیتی به شما میباشد.
۱۸ آذر ۱۳۸۶ به اطلاع دوستان میرسانیم عملیات نصب شیشه های اولین پروژه اسپایدر استان خراسان شروع شده و در حال تکمیل میباشد.از ویژگی های این پروژه اجرای نمای اسپایدر با شیشه دو جداره، و همچنین سیستم کلمپ میباشد که برای اولین بار در ایران اجرا میگردد
.آدرس پروژه: مشهد، حرم مطهر، بست طبرسی
۲۱ آبان ۱۳۸۶ پیشرفت پروژه برج دانشگاه بسیار رضایت بخش بوده و با اتمام زیر سازی لوله و فلنچ سازه قطعات نما که بصورت ماژولار در کارخانه آماده شده اند به بزودی به محل پروژه حمل خواهند شد.
همچنین با به پایان رسیدن نمای پروژه هتل ثامن بزودی داربستهای این پروژه جمع خواهد شد. در این هتل از نمای لامل با درز مخفی عمودی استفاده شده است. همچنین ورق به کار گرفته شده در نما از مارک آلکلد میباشد
گزارش عملکرد را با پروژه ترمینال مسافربری مشهد به پایان میبریم. زیر سازی این پروژه از نوع هنگینگ بوده و همکنون قطعات پانل شده ورق به سرعت در کارخانه ساخته و در محل کارگاه نصب میگردد.
۱۵ مرداد ۱۳۸۶ با افتخار به اطلاع خوانندگان عزیز میرسانیم عملیات نصب قطعات اسپایدر بر روی سازه فلزی اولین نمای اسپایدری در استان خراسان شروع شده است. در این مرحله پس از نقشه برداری سازه فلزی و رفع خطاهای سازه موجود کانکتورهای لوله ای مدل ۴۲ بر روی محل های علامت گزاری شده نصب و سپس قطعات اسپایدر در محل رگلاژ و نصب میگردند.پروژه زائر سرای معین جنب حرم مطهر رضوی و در خیابان نواب میباشد. نمای وید ورودی این ساختمان از نوع اسپایدر بوده و همچنین یک قطعه سقف شیشه ای اسپایدری نیز برای اولین بار برای آن اجرا خواهد شد.دیتایل آن قوطی ۱۰ به عنوان سازه فلزی به همراه کلمپ میباشد که در عکس زیر نمونه اجرائی آن با لوله را میبینید.
۲۱ آبان ۱۳۸۶ با کمال خوشوقتی به اطلاع میرسانی شرکت آلومینیوم شیشه تهران موفق به گرفتن سه پروژه جدید و بسیار مهم گردیده است. این سه پروژه حاصل همکاری مشترک با شرکت استاک میباشد. پروژه اول مجتمع تجاری و پارکینگ خیابان دانشگاه است که برجی ۱۸ طبقه با ۵۰۰۰ متر نمای ورق و ۴۰۰۰ متر نمای شیشه میباشد. این پروژه ترکیبی از کامپوزیت پنل آلکوباند و نمای شیشه ای با دیتایلی مخصوص همین پروژه میباشد. بزودی اطلاعات فنی مناسبی از این پروژه تقدیم شما خواهد شد. همکنون نیروهای فنی شرکت مشغول برداشت ازبیلت پروژه با دوربین و تراز-شاقول لیزری مخصوص میباشند و مقدمات کار را فراهم مینمایند. در چند روز آینده با رسیدن پروفیلها به پروژه شاهد آغاز عملیات فیزیکی نما خواهیم بود.نکته جالب که در عکس دوم میبینید دقت عمل نیرو های شرکت در برداشت دقیق ازبیلت کار توسط دوربینهای لیزری میباشد. که کاری بسار سخت و دلهره آور ! نیز هست