تارا فایل

پاورپوینت پارکینگ


موضوع : پارکینگ
تاسیسات زیر ساخت های شهری
استاد: دکتر آرمان قیسوندی
دانشجو : هیمن غلامی

پارکینگ محلی است که خودرو ها در طی زمانی که استفاده نمی شوند در انجا نگهداری می شوند . پارکینگ ها می توانند در فضا های باز یا بسته واقع شوند به طوری که دسترسی به آنها خصوصی یا عمومی باشد
با افزایش جمعیت و تردد وسایل نقلیه در خیابان های اصلی شهر به دلیل کاربری های جذاب و توان پایین شبکه های دسترسی و مشکلات ترافیکی موجود لزوم احداث پارکینگ های عمومی در مکان های مناسب را ایجاب می کند تعیین پارکینگ در بافت های شهری از دغدهغه طراحان شهری بوده زیرا اکثر فضاهای پیش بینی شده یا تغییر کاربری داده یا واگذار شده اند امروزه حجم بالای خودروها باعث ازدحام آنها در کنار خیابان ها و کوچه ها شده که خود باعث مشکلات فراوانی شده است .
مقدمه
نتیجه: به دلیل رشد بالای شهر نشینی، افزایش جمعیت و مسافرت های درون شهری، امروزه کلان شهرها با کمبود فضا برای پارک خودرو دست به گریبانند. همین امر مهم ضرورت ساخت پارکینگ را بیش از پیش تقویت می کند.

تقاضای پارکینگ
تقاضای پارکینگ عبارت است از تعداد فضای پارکی که برای پارک نمودن سواری های شخصی در طول مدت توقف آنها در محدوده مورد مطالعه نیاز است. (مختاری،15،1388)

سطح توقف خودرو
متوسط سطحی که برای توقف هر اتومبیل در نظر گرفته می شود، 14 متر مربع است. اگر متوسط تعداد سرنشین هر اتومبیل دو نفر فرض شود، به طور متوسط، هر سرنشین اتومبیل به حداقل 7 متر مربع از سطح شهر برای ایجاد پارکینگ نیاز دارد و چون اتومبیل وسیله شخصی است، حداقل دو جای پارک لازم دارد؛ یکی در محل سکونت و دیگری در محل کسب و کار یا محلهایی نظیر مراکز خرید و مرکز شهر. (شاهی،85،1376)

فاصله از مراکز جاذب سفر عمده شامل مراکز تجاری و خدماتی، مراکز اداری، مراکز بهداشتی، مراکز فرهنگی و تفریحی، اماکن زیارتی، مراکز آموزشی و پایانه های اتوبوسرانی و تاکسیرانی.

فاصله از معابر و شبکه های ارتباطی درجه یک (خیابا ن های شریانی درجه دو با خاصیت ورود و خروج به منطقه یک)، درجه دو (خیابان های شریانی درجه دو بدون خاصیت ورود و خروج به منطقه یک) و درجه سه (خیابان های محلی).

هزینه تملک زمین

کاربری های مناسب برای احداث پارکینگ شامل پارکینگ ها ، مدارس و فضای سبز پیشنهادی طرح تفصیلی که تا به حال اجرا نشده اند، و ساختمان های فرسوده و متروکه
معیارهای موثر در مکانیابی پارکینگ

پارکینگ هم سطح:
به قطعه زمینی اطلاق می شود که صرف نظر از شکل بتوان از آن به عنوان پارکینگ استفاده کرد. آنچه در مورد این گونه پارکینگ ها اهمیت دارد این است که قواعد اساسی طرح پارکینگ ها در آن ها رعایت شود؛ به طوری که از قطعه زمین موجود حداکثر استفاده حاصل گردد.
از سوی دیگر مشکل پارکینگ برای مراکز خرید است؛ خریداران ممکن است با فضای داخلی ناآشنا بوده به علاوه برای مدت زمان کوتاهی پارک کرده و برای پیاده شدن مسافرین و حمل بسته های خرید احتیاج به جایگاه پارک وسیع تری داشته باشند. طراحی مناطق ورودی و خروجی برای اینکه پارکینگ مورد پسند قرارگرفته و بازدهی اقتصادی داشته باشد از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. این مناطق اولین و آخرین تاثیر را روی استفاده کننده ایجاد می کنند و یک تجربه مثبت یا منفی عامل بسیار موثری در تصمیم گیری برای استفاده آتی از پارکینگ خواهد بود.
انواع پارکینگ غیر حاشیه ای

انواع پارکینگ غیر حاشیه ای

در مناطقی نظیر مراکز شهرها ،که زمین کمیاب وگران است ،و یا نزدیک فرودگاههای بزرگ و ایستگاههای مرکزی مسافربری عمومی که در آنها به تعداد نسبتاً زیادی محل پارک احتیاج است ،ایجاد پارکینگهای همسطح برای جوابگویی به نیازهای منطقه صلاح نیست . در این قبیل موارد ،به جای پارکینگهای همسطح از پارکینگهای چند طبقه استفاده می کنند و در نتیجه برحسب تعداد طبقات، از مساحت زمین موجود چند برابر استفاده می شود .

در طراحی پارکینگ های چند طبقه چهار عامل اهمیت بیشتری دارد
1.مشخص کردن ظرفیت براساس نیازهای پیش بینی شده
2. سهولت ورود و خروج وسایل نقلیه
3. مخارج احداث و نگهداری پارکینگ
4. رعایت هماهنگی لازم بین ساختمان پارکینگ و ساختمانهای مجاور

تعداد طبقات پارکینگ های چند طبقه تابع پنج عامل زیر است

1ـ اندازه های لازم برای پارک با زاویه 300
2ـ اندازه های لازم برای پارک با زوایه 450

3ـ اندازه های لازم برای پارک با زاویه 600
4ـ اندازه های لازم برای پارک با زوایه 900
5ـ نمونه ای از طرح و اندازه های لازم برای پارک(عبور یک طرفه)

پارکینگ با طبقاتی افقی و راه های ورودی و خروجی حلزونی
پارکینگ با طبقات شیبدار و ترافیک یکطرفه با راه عبور میانی

پارکینگ های اتوماتیک (مکانیزه)

پارکینگ های مکانیزه را می توان در زیرزمین و یا پشت بام ها ساخت چرا که فضای زیادی از سطح زمین را اشغال نمی کند. سیستم ساخت این پارکینگها به صورتی است که خودرو را بدون رانندگی به محل پارک می رساند و راننده خودرو می توانند اتومبیل ها را به راحتی درون یک اتاقک پارک کند و با استفاده از سیستم هوشمند خودرو را به طبقه مورد نظر هدایت کند.
*همان طور که احداث تقاطع های غیرهمسطح یکی از شاخص های توسعه یافتگی شهرها محسوب می شود، احداث پارکینگ های طبقاتی و مکانیزه و حل مشکلات ترافیک ساکن نیز از دیگر معیارهای توسعه یافتگی به شمار می رود.

پارکینگ مکانیکی

سایر پارکینگ ها
استفاده وسایل نقلیه از سطح خیابان ها به عنوان پارکینگ هنگامی مشکل چندانی ایجاد نمی کند که تعداد این وسایل در شهر نسبت به ظرفیت خیابان ها کم باشد . ظرفیت جاده را در آغاز طرح معمولاً طوری در نظر می گیرند که جوابگوی نیازهای آینده طرح باشد .از این رو ظرفیت هر جاده در سال های اولیه استفاده از آن غالباً بیش از نیاز بالفعل آن هاست و به همین علت استفاده وسایل نقلیه از قسمتی از سطح خیابان به عنوان پارکینگ در این حالت مشکل چندانی ایجاد نمی کند . اما به تدریج که بر تعداد وسایل نقلیه افزوده می شود ،کمبود فضای عبور و مرور وسایل نقلیه محسوس می شود . در این صورت ، توقف وسایل نقلیه در کنار خیابان ها در ساعاتی از روز یا در تمام طول روز ممنوع می شود .

پارکینگ بامی در محل هایی که زمین بسیار نادر و گران باشد و ایجاد پارکینگ نیز مقدور یا به صرفه نیست ار بام ساختمان ها به عنوان پارکینگ استفاده می شود.که باید در طرح و محاسبه ساختمان پیش بینی های لازم صورت گیرد .

پارکینگ زیرزمینی
این نوع پارکینگ پایین تر از سطح زمین ساخته می شود این گونه پارکینگ را می توان در زیر جاده ،میدان ، پارک ، یا زیر زمین ساختمان های مسکونی هتل ها و ساختمان های عمومی دیگر ساخت . پارکینگ زیر زمینی بیشتر قسمتی از ساختمان اصلی را تشکیل می دهد و به علت لزوم صرف هزینه زیاد برای خاکبرداری ،ساختن دیوارها ، شیب های مختلف و تاسیسات گوناگون ، کمتر اتفاق می افتد که جدا از ساختمان اصلی ساخته شود . پارکینگ های زیرزمینی خصوصیت ویژه ای ندارند و بیشتر در مکان هایی که زمین کم و گران باشد ، یا وجود ساختمان های باستانی و موانع دیگر اجازه ایجاد پارکینگ های همسطح یا چند طبقه را ندهد ، ساخته می شوند .

پارکینگ سلیستینز در لیون فرانسه


تعداد صفحات : 30 | فرمت فایل : .pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود