تارا فایل

پاورپوینت ورزش و سیستم قلبی عروقی


گردآورنده :
کلاس :
دبیر :
ورزش و سیستم قلبی عروقی

مقدمه
علم پزشکی علاوه بر معاینات و تجویز داروها و اعمال جراحی که در مورد بیماری های مختلف انجام می دهد، از ورزش نیز به عنوان وسیله ای به منظور بهبود و سلامتی بیماران بهره می برد. بعضی از پزشکان در مواردی مثل کم خوابی، کم کردن وزن و ضعف های عضلانی مثل کمردرد، کسب هماهنگی های عصبی و عضلانی در بعضی از انواع بیماری ها، نداشتن اشتها، داشتن اضطراب یا هیجانات روحی، بی قراری ، افسردگی ، احساس پوچی و بسیاری دیگر از موارد، بیمار خود را به ورزش کردن تشویق می کنند. در اسلام نیز به ورزش شنا ، تیراندازی، سوارکاری و حتی پیاده روی سفارش شده است. انواع ورزش را می توان بر حسب میزان فعالیت جسمانی و انرژی مصرفی در واحد زمان به ورزش های سبک ، نیمه سنگین و سنگین تقسیم کرد. به طور کلی ورزش های سبک آثار مفیدی بر جسم و روان انسان دارد که در زیر به شرح آن می پردازیم.

تاثیر ورزش بر قلب و عروق
قلب یکی از اعضای حساس و مهم بدن است. در انسان، هر گونه اختلالی در عملکرد قلب، موجب اختلال در فعالیت های روزانه خواهد شد. یکی از راه های مراقبت از قلب، انجام فعالیت های جسمانی و ورزش های مناسب – به تناسب وزن و سن- است. تاثیرات مثبت ورزش بر سیستم قلبی عروقی عبارت است از:

۱) تقویت عضله قلب و دیگر عضلات بدن
۲) تسریع در جریان خون و انتقال بهتر اکسیژن به قسمت های مختلف بدن
۳) پیش گیری از بروز بیماری فشار خون به دلیل کاهش کلسترول و باز شدن عروق
۴) به دلیل تقویت عضله قلب و افزایش قدرت انقباضی آن، تعداد ضربان قلب در حالت استراحت در هر دقیقه کمتر می شود و در مقابل، خون با نیروی بیشتری به جریان می افتد.
۵) با انقباض عضلات پا هنگام ورزش، خون راحت تر به قلب باز می گردد و از بروز واریس در پاها جلوگیری می شود.
علاوه بر آثار مثبت ورزش بر سیستم قلب و عروق و افزایش توانمندی عضلات بدن، دستگاه تنفس نیز توانایی بیشتری پیدا می کند. در زمان انجام فعالیت جسمانی و ورزش، مقدار مصرف اکسیژن اعضای مختلف بدن افزایش پیدا می کند و حجم و سرعت جریان خون برای رساندن مواد مغذی و اکسیژن به اعضا و بافت های مختلف افزایش می یابد.

ورزش را به قلبتان ورزش هدیه دهید
قلب اندام بسیار حساسی است که کارهای مهم و حیاتی را انجام می دهد. سلامت قلب، زندگی انسان را دوام بخشیده و او را دراجرای کارهای روزانه، توانمند و شاداب می کند . زندگی ماشینی امروز، آلودگی هوا، کم تحرکی و تغذیه نامناسب، خطرهای بی شماری برای قلب دارند و قربانیان بسیاری نیز گرفته اند. ورزش اگر به اندازه، با برنامه و منظم باشد، عاملی مهم برای تقویت قلب است. ورزش، قلب را نیز مانند دیگر اعضای بدن نیرومند می کند.
دریافت اکسیژن بیشتر، نشاط بیشتر
تمرین های تنفسی، از انواع ورزش هایی است که هوای بیشتری را به ریه های وارد کرده و بهترین تمرین برای تقویت قلب خواهد بود. پیاده روی تند، پرش در جا، شنا، دوچرخه سواری، طناب بازی ، اسکی و قایقرانی از جمله ورزش های مخصوص برای تقویت قلب است . قلب ضعیف، قلب قوی

فیزیولوژی قلب ورزشی
بزرگی و گشادی قلب از مشخصات برجسته ورزشکاران سخت کوش است. بزرگی و گشادی قلب در ورزشکاران سخت کوش توانایی پمپ کردن قلب را بالا برده و رها شدن اکسیژن در بافتها را چه در هنگام استراحت و چه در هنگام فعالیت افزایش می دهد ، که همه اینها بخاطر بالا رفتن حجم ضربه ای قلب می باشد. افزایش در زمان پر شدن یعنی هنگام انبساط قلب ایجاد می شود. کل مقدار هموگلوبین و حجم خون ورزشکاران سخت کوش هم افزایش می یابد که باعث می شود انتقال اکسیژن به بافتها ساده تر انجام گیرد. تعداد ضربان قلب چه درحال استراحت و چه در ورزشهای سبک در ورزشکاران سخت کوش به طور واضحی کم است.

نقش روغنهای جامدوکلسترول بالا درافزایش بیماریهای قلبی وعروقی:
روغنها وچربیهای جامد حیوانی باعث بالا رفتن کلسترول بد ( (LDLشده واحتمال بروز ناراحتیهای قلبی وعروقی رابالا می برند .
باتوجه به روند افزایش مصرف چربی ورابطه آن با بیماریهای قلبی عروقی ،برنامه ریزی صحیح در مورد افزایش تولیدومصرف روغنهای نباتی مایع به جای جامد وآموزش جامعه درزمینه نحوه صحیح نگهداری ومصرف روغن نباتی مایع ضروری است.
تغذیه سالم برای قلب:

تاثیر فعالیت های فیزیکی بر بیماریهای قلبی
مطالعه رابطه بین شیوع بیماریهای کم خونی قلب با فعالیت فیزیکی بسیار مشکل است ، زیرا متغیرهای زیادی در این رابطه وجود دارد. مطالعات نشان می دهد که هر چقدر یکجا نشینی کمتر باشد ، احتمال مرگ ناگهانی کمتر است. چگونه فعالیت فیزیکی ممکن است مرگ در اثر کم خونی قلب را کاهش دهد و یا احتمال تصلب شرائین را کم کند ، مکانیزم دقیق آن هنوز کاملا مشخص نیست. فقط می دانیم که ورزش باعث مصرف کالری شده و چربی خون را کاهش می دهد. افزایش چربی مرغوب خون یعنی ( اچ – دی – ال ) با ورزش که باعث جلوگیری از سکته قلبی می شود ، هنوز یک معما است، اما مطالعات در یک موضوع متفق القولند و آن اینکه فعالیت فیزیکی مستمر و مرتب یک عامل مهم در پیشگیری از بیماریهای قلبی است.

چقدر ورزش کافی است؟
40-30 دقیقه پیاده روی تند، سه بار در هفته برای ارتقاء سطح تناسب اندام و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی کافی است.
اگر در معرض ابتلا به بیماری های قلبی و سکته قرار دارید، باید حداقل هر روز هفته را (یا حداقل 5 روز در هفته را) 30 دقیقه به پیاده روی بروید.
هریک از موارد زیر خطر ابتلا به بیماری های قلبی را بالا می برد:

* کشیدن سیگار
* اضافه وزن
* دیابت
* بالا بودن کلسترول
* بالا بودن فشار خون
* سابقه خانوادگی از بیماری های قلبی

چطور میزان فعالیت فیزیکی خود را ارتقاء دهیم؟
چند راه ساده برای بالا بردن میزان فعالیت جسمی:
# برای لاغر کردن و شکل دادن به پاها و باسن به جای استفاده از آسانسور از پله ها استفاده کنید.
# به جای راندن اتومبیلتان به مراکز خرید، پیاده بروید تا هم پیاده روی کرده باشید و هم با حمل کردن کیسه های خرید به بازوان و دست هایتان کمی ورزش داده باشید.
# به جای استفاده از اتومبیل، با دوچرخه به محل کار بروید.
# یک ایستگاه جلوتر از اتوبوس یا تاکسی پیاده شوید.
# از استراحت ساعت ناهار استفاده کرده و کمی در محل پیاده روی کنید.


تعداد صفحات : 8 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود