تارا فایل

پاورپوینت اثرات ورزش بر سیستم قلبی عروقی


اثرات ورزش بر سیستم قلبی عروقی
گردآوری:
استاد گرامی :

اهمیت قلب
قلب اندام بسیار حساسی است که کارهای مهم و حیاتی را انجام می دهد . سلامت قلب ، زندگی انسان را دوام بخشیده و او را دراجرای کارهای روزانه، توانمند و شاداب می کند . زندگی ماشینی امروز، آلودگی هوا، کم تحرکی و تغذیه نامناسب، خطرهای بی شماری برای قلب دارند و قربانیان بسیاری نیز گرفته اند . ورزش اگر به اندازه ، با برنامه و منظم باشد ، عاملی مهم برای تقویت قلب است. ورزش ، قلب را نیز مانند دیگر اعضای بدن نیرومند می کند .
ورزش و فعالیتهای تربیت بدنی موجب تقویت عضله قلب می گردد . امروزه فعالیتهای ورزشی بعنوان اقدامی جهت پیشگیری از بروز سکته های قلبی محسوب می شوند . در اثر ورزش عروق خونی گشاد شده و سبب تسریع جریان خون می گردد . میزان هموگلوبین خون بیشتر شده و نتیجه کار انتقال اکسیژن به قسمت های مختلف بدن بهتر انجام می شود . ورزش مرتب راهی است مناسب جهت پیشگیری از بروز بیماری فشار خون.

دریافت اکسیژن بیشتر ، نشاط بیشتر
همان اندازه که دیواره های قلب بر اثر ورزش قوی تر می شوند، خون را هم خیلی بهتر به جریان انداخته و آن را در بدن به جریان می اندازند ، در نتیجه اکسیژن کافی به عضلات بدن رسیده و آنها هم با قدرت بیشتری کار می کنند. زمانی که اکسیژن بیشتری دریافت کنید، بیشتر احساس شادی کرده و انرژی بیشتری خواهید داشت . افزایش حجم تنفسی در افرادی که ورزش می کنند موجب کاهش تعداد تنفس آنها در دقیقه شده و بر میزان اکسیژن گیری هر بار تنفس می افزاید .اگر به انرژی زیادی نیاز دارید ، قدر این قلب را بدانید .

ورزش و ذخیره قلبی
بنا به تعریف ، ذخیره قلبی عبارت است از نیروی مصرف نشده قلب در حال استراحت ، برای رسانیدن اکسیژن به بافتهای بدن.

مکانیزم های ذخیره قلبی شامل تغییرات در موارد زیر میباشد:
1_ تعداد ضربان قلب 2_ حجم انقباضی و انبساطی 3_ حجم ضربه ای 4_ جذب اکسیژن توسط بافتهای بدن

در خلال ورزش ، افزایش در برون ده قلب حتی اگر به حداکثر مقدار ممکن هم برسد به آن اندازه کافی نیست که بتواند احتیاجات متابولیک بدن را برآورده نماید و مکانیزمی که در اینجا به کمک بدن می آید جذب زیاد اکسیژن توسط بافتها از مویرگها در خلال ورزش است که آنقدر اکسیژن را جذب می کند که اکسیژن وریدی بطور چشمگیری کم شده و اختلاف اکسیژن شریانی و وریدی در حال ورزش به 14 میلی لیتر اکسیژن در هر دسی لیتر خون می رسد.

واکنش قلب و عروق به ورزش
در هنگام ورزش جریان خون از پوست ، کلیه ها و احشاء به طرف ماهیچه های در حال فعالیت سرازیر شده ، مقاومت عروق محیطی کاهش می یابد و اختلاف فشار خون ماکزیمم و مینیموم زیاد شده و تعداد تنفس افزایش می یابد.

یک گروه واکنش های فیزیولوژیک در افراد ورزشکار که به ورزشهای سخت و سنگین می پردازند ایجاد می شود. کاهش تعداد ضربان قلب یکی از مشخصات برجسته این افراد است و بزرگ شدن هر دو بطن قلب در عکس ساده قفسه سینه این افراد به وضوح دیده می شود. این بزرگی قلب که در یک فرد غیر ورزشکار ، غیرطبیعی در نظر گرفته می شود، در افراد ورزشکار نباید اشتباها به عنوان یک بیماری قلب در نظر گرفته شود.

فیزیولوژی قلب ورزشی
بزرگی و گشادی قلب از مشخصات برجسته ورزشکاران سخت کوش است. بزرگی و گشادی قلب در ورزشکاران سخت کوش توانایی پمپ کردن قلب را بالا برده و رها شدن اکسیژن در بافتها را چه در هنگام استراحت و چه در هنگام فعالیت افزایش می دهد ، که همه اینها بخاطر بالا رفتن حجم ضربه ای قلب می باشد.
افزایش در زمان پر شدن یعنی هنگام انبساط قلب ایجاد می شود. کل مقدار هموگلوبین و حجم خون ورزشکاران سخت کوش هم افزایش می یابد که باعث می شود انتقال اکسیژن به بافتها ساده تر انجام گیرد. تعداد ضربان قلب چه درحال استراحت و چه در ورزشهای سبک در ورزشکاران سخت کوش به طور واضحی کم است. اگر چه افزایش حجم بطنی باعث افزایش کار ضربه ای بطن چپ می شود، اما کم بودن تعداد ضربان قلب باعث به هدر نرفتن اکسیژن شده ومصرف اکسیژن توسط عضله قلب کاهش می یابد واین امر کاملا به نفع قلب می باشد.

فیزیولوژی قلب ورزشی
اگر ورزش سخت در زندگی فرد ادامه پیدا نکند، بزرگی قلب و کم بودن ضربان قلب که از مشخصات این افراد است بتدریج از بین می رود.
یک فرد غیر ورزشکار برون ده قلب خود را در موقع فعالیت در درجه اول با افزایش تعداد ضربان قلب بالا می برد ، اما فرد ورزشکارسخت کوش این عمل را با بالا بردن حجم ضربه ای انجام می دهد. فشارهای داخل قلبی را اگر در افراد ورزشکار سخت کوش اندازه گیری کنیم طبیعی است. همچنین فشار داخل حفره های قلب و ریه و عروق محیطی بطور طبیعی به فعالیت پاسخ می دهند.

جنبه های پزشکی
کم شدن تعداد ضربان قلب گاهی اوقات با بی نظمی از علائم مشخصه قلب ورزشی است. بی نظمی های دهلیزی و بطنی وتغییرات اس تی ممکن است در نوار قلب مشهود باشد. این بی نظمی ها به طور واضحی بدون علامت هستند و زمانی که ضربان قلب بالا می رود این بی نظمی ها محو می شوند . ولتاژ امواج QRS وT در نوار قلب افزایش می یابد و اغلب یک موج U برجسته وجود دارد که حتما مربوط به کم شدن تعداد ضربان قلب است.
فشار خون در افراد ورزشکار با افراد عادی فرق چندانی ندارد. صدای سوم قلب در ورزشکاران شایع است. یک صدای اضافی در لبه چپ جناق سینه و صدای چهارم قلب هم ممکن است شنیده شود.

جنبه های پزشکی
در عکس ساده قفسه سینه قلب بزرگ است. در اکو کاردیو گرافی ابعاد حفره بطن چپ و ضخامت دیواره آن افزایش نشان می دهد. شواهدی وجود ندارد که نشان دهد فعالیت فیزیکی بسیار شدید در یک فرد با قلب سالم تاثیر سوء داشته باشد، اما مرگ ناگهانی چه در موقع استراحت و چه در موقع فعالیت گاه گاهی در یک ورزشکار به ظاهر سالم و جوان اتفاق افتاده که حتما بخاطر بی نظمی قلبی است. این مرگ ناگهانی در ورزشکاران اکثرا علتهای دیگری دارد. مثلا ممکن است بخاطر تصلب شرائین نهفته، بیماریهای التهابی قلب یا ناراحتی های نهفته مادرزادی قلب باشد. مرگ ناگهانی در یک ورزشکار با قلب سالم بعید بنظر می رسد.

تاثیر فعالیت های فیزیکی بر بیماریهای قلبی
مطالعه رابطه بین شیوع بیماریهای کم خونی قلب با فعالیت فیزیکی بسیار مشکل است ، زیرا متغیرهای زیادی در این رابطه وجود دارد. مطالعات نشان می دهد که هر چقدر یکجا نشینی کمتر باشد ، احتمال مرگ ناگهانی کمتر است.
چگونه فعالیت فیزیکی ممکن است مرگ در اثر کم خونی قلب را کاهش دهد و یا احتمال تصلب شرائین را کم کند؟
مکانیزم دقیق آن هنوز کاملا مشخص نیست؛ فقط می دانیم که ورزش باعث مصرف کالری شده و چربی خون را کاهش می دهد. افزایش چربی مرغوب خون یعنیHDL با ورزش که باعث جلوگیری از سکته قلبی می شود ، هنوز یک معما است، اما مطالعات در یک موضوع متفق القولند و آن اینکه فعالیت فیزیکی مستمر و مرتب یک عامل مهم در پیشگیری از بیماریهای قلبی است

اثرات ورزش روی قلب
ورزش و فعالیتهای تربیت بدنی موجب تقویت عضله قلب می گردد .
امروزه فعالیتهای ورزشی بعنوان اقدامی جهت پیشگیری از بروز سکته های قلبی محسوب می شوند .
در اثر ورزش عروق خونی گشاد شده و سبب تسریع جریان خون می گردد .
میزان هموگلوبین خون بیشتر شده و نتیجه کار انتقال اکسیژن به قسمت های مختلف بدن بهتر انجام می شود .
ورزش مرتب راهی است مناسب جهت پیشگیری از بروز بیماری فشار خون .
ورزش می تواند میزان چربی خون را به حد متعادل برساند ، پس به جای خوردن دارو بهتر است ورزش کنید .
میزان کلسترول خون در اثر تمرینات ورزشی بحد مطلوبی میرسد ، خصوصا اگر با رژیم غذایی همراه باشد .
برای بیماران دیابتی ، ورزش بسیار مفید است و قند خون را تا حد مطمئن پائین می آورد .

اثرات ورزش روی قلب
با تقویت عضله قلب تعداد ضربان قلب در دقیقه کم شده و قلب با نیروی بیشتری خون را ارسال می دارد .
با انقباض عضلات پا در حین ورزش خون راحت تر به قلب باز می گردد و از بروز بیماری واریس در پاها جلوگیری می نماید.
کسانیکه ورزش می کنند در صد بیشتری از دستگاه تنفس خود را بکار می گیرند .
افزایش حجم تنفسی در طول روز و شب موجب دریافت اکسیژن بیشتر و رساندن آن به اندامهای بدن می شود .
کسی که قابلیت دریافت و مصرف اکسیژن را در حد بالا داشته باشد ، زود خسته نمی شود و کارائی بیشتری خواهد داشت .
افزایش حجم تنفسی در افرادی که ورزش می کنند موجب کاهش تعداد تنفس آنها در دقیقه شده و بر میزان اکسیژن گیری هر بار تنفس می افزاید .

چگونه ضربان قلب را بدست می آورید؟

بعد از هر بار خستگی ضربان قلب را اندازه بگیرید . قلب شما باید از حالت نرمال در طی ورزش سریعتر بزند .
اینکه چقدر سریعتر بزند بستگی به سن شما دارد . هر کس یک هدف برای ضربان قلب دارد ، تعداد ضربان قلب شما در دقیقه باید در حد منطقی هدف شما باشد تا ورزش را مناسب قلب شما کند . اگر ضربان کمتر از حد هدف باشد کمتر به قلب کمک می کند . خسته شدن بیش از حد هم برای قلب شما مضر است.

آیا شما در منطقه هدف هستید ؟ یک مدتی صبر کنید تا ضربان قلب و تعداد تنفس بالا رود . سپس نبض خودتان را بین حالت روتین چک کنید و ببینید که در منطقه هدف هستید .با انگشت شاخص(اشاره) خودتان، نبض خود را روی مچ دست دیگر پیدا کنید ، با ملایمت فشار بدهید و برای 30 ثانیه شمارش کنید و در عدد 2 ضرب کنید . اگر نبض شما در منطقه هدف باشد کمی سخت تر ورزش کنید . اگر بالای منطقه هدف باشد ورزش را ساده کنید.

ضربان قلب هدف
منطقه هدف خود را از جدول زیر بوسیله سن خود پیدا کنید:

توصیه های مفید قلب
1_برنامه ورزش خود را به سادگی شروع کنید . اگر روی فرم نیستید بهتر است از یک قدم زدن ساده شروع کنید و هدفهای مناسب ایجاد کنید و به سمت آن حرکت کنید .

2_از کسی بخواهید که به شما ملحق شود .

3_روی فعالیت داخل یا خارج از منزل تصمیم بگیرید . فعالیتها را همین حالا شروع کنید و از اینکه حوصله تان سر رود جلوگیری کنید و به آن در حد مناسب تنوع دهید .

4_ورزش را قسمتی از زندگی تان کنید . زمانی را برای قبل از کار یا بعد از کار ، در طی ساعت ناهار هر وقت برای شما راحت است برای ورزش بگذارید . یک برنامه تهیه کنید و به آن بچسبید .

5_کلید بهداشت و شایستگی را در زندگی تان حفظ کنید . از کلید بهداشت قلب استفاده کنید . به طور منظم و صحیح ورزش کنید . به پیشگیری از بیماری قلبی توسط ورزش کمک کنید . به ورزش برگردید .

درباره غذایی که می خورید هوشیار باشید
غذاهای پرچربی خصوصا اشباع شده و حاوی کلسترول مثل تکه های پرچرب گوشت ، محصولات لبنی پرچربی ، کره و اغلب غذاهای پخته شده تجارتی را با غذاهای کم کلسترول و چربی عوض کنید.
غذاهای کم چربی شامل ماهی ، مرغ بدون پوست ، تکه های گوشت لخم ، میوه جات ، سبزیجات ، نانها ، حبوبات خشک ، شیرکم چربی و ماست کم چربی ، می باشند .
گوشت های لخم ، مرغ خانگی و ماهی بیشتر از گوشت گاو چرب و بره بخورید .
شیر و پنیر با چربی 1% یا سرشیر گرفته و دیگر محصولات لبنی کم چربی استفاده کنید.
از چربی کمتر و روغن کمتر در پخت استفاده کنید . وقتی شما از چربی استفاده می کنید ، سعی کنید روغنهای گیاهی یا مارگارین بجای چربی یا کره استفاده کنید.

درباره غذایی که می خورید هوشیار باشید
بیشتر از 3 زرده تخم مرغ در هفته نخورید ، کلا چربی را خصوصاَ اشباع شده و همچنین کلسترول را کاهش دهید این روند کالریها را نیز کاهش می دهد و کمک می کند به کاهش وزن در صورتیکه اضافه وزن داشته باشد . این به اغلب مردم کمک می کند تا کلسترول خونشان را همانند فشار خون پایین بیاورند.
با کاهش نمک در رژیم غذایی فشار خون پایین می آید . سعی کنید از گیاهان ، مزه ها ، آبلیمو و سرکه بجای نمک برای طعم اضافی غذا استفاده کنید.
غذاهای با نمک یا سدیم زیاد شامل سوپهای بسته بندی شده و کنسرو شده ، خیلی از انواع پنیرها ، سوسیس ، خیار شور یا ترشی و چیپس و سبزیجات کنسرو شده می باشند

بدنتان را حرکت دهید
خیلی خسته اید ؟ خیلی مشغولید ؟ خیلی مسن هستید ؟
ورزش می تواند انرژی بیشتری برای کار و بازی فراهم کند. هم چنین سیگاریهایی که ورزش می کنند بیشتر احتمال دارد سیگار را ترک کنند.
مردم در همه سنین می توانند یک برنامه ورزشی را شروع کنند ، اما شما ممکن است بخواهید اول با پزشکتان مشورت کنید . نوعی از ورزش را انتخاب کنید که ضربان قلب و تعداد تنفس شما را بالا برد و حداقل 30 دقیقه بدون توقف انجام شود .
همینطور حداقل 3 بار در هفته تکرار شود . بعضی ورزشهای مناسب سلامتی قلب شامل قدم زدن ، شناکردن ، اسکیت ، پا زدن دوچرخه ، هند بال ، بالا و پایین پریدن و تفریح بیرون شهری می باشد.

شما مکانیک قلب خودتان هستید…
حفظ منظم ورزش به موتور شما (قلب شما) برای یک زندگی طولانی کمک می کند.
این زندگی و سلامت شماست و می توانید در مورد آن اقدامی انجام دهید .

منابع:
نام کتاب: قلب و ورزش – نوشته : علی محمد حاجی زینعلی به ویراستاری  قربان ولیئی (1388) : انتشارات کتاب همراه
نام کتاب : تغذیه، ورزش و سلامت، نوشته : فریبا کلاهدوز ، (1386) انتشارات کلک خیال
http://sport.sums.ac.ir/ آموزش مدیریت تربیت بدنی دانشگاه علوم پزشکی شیراز
http://ssu.ac.ir/

اثرات قلبی بازتوانی ورزشی بر کیفیت زندگی، اضطراب و افسردگی در بیماران مبتلا به نارسایی قلب / مجله ی اصول بهداشت روانی ، 1393 / دیانا کیهانی، مهدی کارگرفرد، مهیار مختاری
ورزش و فعالیت بدنی میتواند یک ابزار ارزشمند در راستای تلاش برای درمان موثرتر علایم سکته ی قلبی مورد استفاده قرار گیرد و ظرفیت های عملکردی و کیفیت زندگی بیماران را به طور موثرتری بهبود بخشد.
مطالعات زیادی تاثیر ورزش بر کیفیت زندگی و اضطراب و افسردگی بیماران را بررسی کرده اند و با وجود مفهوم بی ضرری فعالیت جسمانی برای بیماران مبتلا به نارسایی قلبی، به دلیل نتایج برخی مطالعات که گزارش کرده اند حوادث قلبی شدید و افزایش مرگ و میر در اثر ورزش رخ میدهد، باید در آینده تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام شود.
بنابراین، با توجه به شیوع بیماریهای قلبی و اثر آن بر ابعاد زندگی بیماران دچار سکتهی قلبی، بررسی نقش بازتوانی ورزشی در موارد کیفیت زندگی و اضطراب به خصوص بیماران مبتلا به نارسایی قلبی میتواند پایه ای برای فهم روشهای درمانی غیر دارویی باشد.
رابطه ی معنی داری بین شدت ورزش با کاهش احساس ناتوانی وافزایش سلامت عمومی در اثر تمرینات ورزشی در بیماران مبتلا به سکته ی قلبی وجود دارد.

اثر تمرینات ورزشی هوازی بر روی عملکرد قلب بیماران سکته قلبی/ خالدان، اصغر؛ حمیدی تهرانی، جهانگیری
باتوجه به شیوع روزافزون بیماری های قلبی –عروقی بویژه سکته ی قلبی وناکافی بودن اطلاعات لازم جهت درمان این بیماری ،بخصوص در زمینه ی بازتوانی ورزشی بیماران قلبی، این تحقیق با هدف بررسی اثر یک دوره تمرینات ورزشی هوازی برخصوصیات قلبی بیماران قلبی انجام گرفت.
دراین تحقیق اثر 8 هفته فعالیت ورزشی ،هفته ای 3جلسه وهر جلسه ،20 الی 60 دقیقه برعملکرد فیزیولوژیکی قلب بیمارانی که دچار سکته ی قلبی شده بودند بررسی گردید.
آزمودنی ها از میان بیماران مرد که به تازگی دچار سکته ی قلبی شده بودند انتخاب وبه طور تصادفی به دو گروه تجربی وشاهده تقسیم شدند.متغیرهای تابع تحقیق بوسیله وسایل پیشرفته پزشکی از آزمودنی ها اندازه گیری شد.
میزان تغییرات متغیرهای مربوطه با استفاده از نرم افزار رایانه ای SPSS/win وفرمول های آماری وبراساس فرضیه های تحقیق تعیین ونتایج حاصل از آنها مشخص گردید.

اثرات ورزش بر قلب و عروق/ جارویس، مت، روانشناسی ورزش، ترجمه خواجوند، چاپخانه حیدری، کوثر، چاپ اول، ۱۳۸۰_ گیل شرمن و کریستین هایکوک، راهنمای جامع آمادگی جسمانی بانوان، ترجمه هندی، چاپخانه حافظ، رهنما، چاپ اول، تابستان ۱۳۷۷
مقاله حاضر درباره واکنش قلب و عروق به ورزش، ورزش و ذخیره قلبی، تاثیر فعالیت های فیزیکی بر بیماریهای قلبی و فواید ورزش در زمینه حفاظت از قلب توضیح می دهد.
ورزش و فعالیتهای تربیت بدنی موجب تقویت عضله قلب می گردد . امروزه فعالیتهای ورزشی بعنوان اقدامی جهت پیشگیری از بروز سکته های قلبی محسوب می شوند . در اثر ورزش عروق خونی گشاد شده و سبب تسریع جریان خون می گردد .
میزان هموگلوبین خون بیشتر شده و نتیجه کار انتقال اکسیژن به قسمت های مختلف بدن بهتر انجام می شود . ورزش مرتب راهی است مناسب جهت پیشگیری از بروز بیماری فشار خون . ورزش می تواند میزان چربی خون را به حد متعادل برساند ، پس به جای خوردن دارو بهتر است ورزش کنید میزان کلسترول خون در اثر تمرینات ورزشی بحد مطلوبی میرسد ، خصوصا“ اگر با رژیم غذایی همراه باشد .
برای بیماران دیابتی ، ورزش بسیار مفید است و قند خون را تا حد مطمئن پائین می آورد . با تقویت عضله قلب تعداد ضربان قلب در دقیقه کم شده و قلب با نیروی بیشتری خون را ارسال می دارد . با انقباض عضلات پا در حین ورزش خون راحت تر به قلب باز می گردد و از بروز بیماری واریس در پاها جلوگیری می نماید . کسانیکه ورزش می کنند در صد بیشتری از دستگاه تنفس خود را بکار می گیرند . افزایش حجم تنفسی در طول روز و شب موجب دریافت اکسیژن بیشتر و رساندن آن به اندامهای بدن می شود . کسی که قابلیت دریافت و مصرف اکسیژن را در حد بالا داشته باشد ، زود خسته نمی شود و کارائی بیشتری خواهد داشت .
افزایش حجم تنفسی در افرادی که ورزش می کنند موجب کاهش تعداد تنفس آنها در دقیقه شده و بر میزان اکسیژن گیری هر بار تنفس می افزاید .

دوماهنامه پژوهشی پژوهنده/ جلد ۷ شماره ۴ صفحات ۹-۱۵ / تاثیر طول دوره و شدت ورزش هوازی بر ضربان قلب هوازی خانم های جوان کم تحرک / صدیقه السادات نعیمی
کم تحرکی عامل خطر موثر در بیماریهای قلبی – عروقی، پوکی استخوان و برخی از سرطان ها است. تمرینات جسمانی می تواند اثرات سودمندی در پیشگیری و درمان این گونه بیماریها داشته باشد، لیکن شواهد متناقضی در مورد تاثیرات حاصل از تغییر مدت و شدت ورزشها بر ضربان قلب و توان هوازی وجود دارند. لذا در این تحقیق تغییرات حاصل از 8 و 16 هفته ورزش هوازی با شدت های 70% و 85% حداکثر توان هوازی بر ضربان قلب استراحتی و توان هوازی بررسی گردید.
تحقیق به روش تجربی روی 30 خانم سالم و کم تحرک با دامنه سنی 18 تا 33 سال انجام گرفت. نمونه ها بطور تصادفی در دو گروه تجربی (20 نفر) و شاهد (10 نفر) تقسیم شدند. ضربان قلب استراحتی و حداکثرتوان هوازی گروه تجربی قبل و بعد از انجام 8 و 16 هفته ورزش (هفته ای 3 جلسه) به ترتیب با 55 الی 70% و 70 الی 85% حداکثر توان هوازی آنها، اندازه گیری شدند. آزمونهای مشابهی نیز به طور همزمان با گروه تجربی در گروه شاهد انجام گردید. گروه شاهد در این مدت زمان هیچ ورزشی انجام ندادند.
پس از 16 هفته ورزش هوازی، ضربان قلب استراحتی گروه تجربی از 4.5±71.2 به 4.6±65 ضربه در دقیقه رسید که نسبت به وضعیت اولیه خود آنها (p=0.04) و گروه شاهد (p=0.019) کاهش معنی دار نشان داد. حداکثر توان هوازی آنها نیز از 1.6±3.57 به 2.1±4.25 لیتر در دقیقه رسید و نسبت به نتایج آزمون اولیه خود آنها (p=0.05) و گروه شاهد (p=0.032) افزایش معنی دار نشان داد.
در نتیجه برای کاهش ضربان قلب استراحتی و افزایش توان هوازی خانمهای جوان سالم و کم تحرک، انجام 16 هفته ورزش هوازی با شدت 70 الی 85% لازم است. انجام بررسی های مشابه در افراد دارای دیگر عوامل خطر بیماریهای قلبی مانند پرفشاری خون نیز توصیه می گردد.

نشریه المپیک /1379 , دوره 8 , شماره ضمیمه شماره 15 (پیاپی16) ; از صفحه 129 تا صفحه 138 /بررسی اثر تمرینات ورزشی هوازی بر روی بیماران سکته قلبی / حمیدی تهرانی جهانگیر
با توجه به شیوع روزافزون بیماری های قلبی – عروقی بویژه سکته قلبی و ناکافی بودن اطلاعات لازم جهت درمان این بیماری، خصوصا در زمینه بازتوانی ورزشی بیماران قلبی، این تحقیق با هدف بررسی اثر یک دوره تمرینات ورزشی هوازی بر خصوصیات قلبی بیماران سکته قلبی انجام گردید.
در این تحقیق اثر 8 هفته فعالیت ورزشی، هفته ای 3 جلسه و هر جلسه 30 الی 60 دقیقه بر عملکرد فیزیکی بیمارانی که دچار سکته قلبی شده بودند بررسی گردید و از میان بیماران مرد که به تازگی سکته کرده بودند به طور تصادفی یگ گروه تجربی و یک گروه شاهد انتخاب گردید. و متغیرهای تحقیق از آزمودنیها اندازه گیری شد و با استفاده از نرم افزار رایانه ای spss/win و فرمولهای آماری و با توجه به فرضیه های تحقیق در مورد میزان تغییرات متغیرهای مورد نظر به بررسی نتایج پرداخته شد. نتایج این بررسی ها نشان داد که مقایسه میزان تغییرات متغیرهای اکسیژن مصرفی بیشینه و مدت زمان فعالیت، قبل از تمرین نسبت به بعد از دوره تمرین در گروه تجربی دارای تغییرات معنی داری در سطح p<0.05 بوده است و در دیگر متغیرهای تحقیق دارای تغییرات معنی داری در سطح p<0.05 نبوده است همچنین مشاهده شد که میزان تغییرات متغیرهای فشارخون سیستولی در هنگام استراحت، فشارخون دیاستولی در اوج فعالیت، اکسیژن مصرفی بیشینه و مدت زمان فعالیت گروه تجربی در مقایسه با گروه شاهد دارای تفاوت معنی داری در سطح p<0.05 بوده است. و در دیگر متغیرهای تحقیق تفاوت معنی داری در سطح p<0.05 بدست نیامده است.
از نتایج این تحقیق مشاهده می شود که تمرینات ورزشی هوازی سبب افزایش توانایی، ظرفیت تنفسی و مدت زمان فعالیت بدنی بیماران سکته قلبی گردیده است. بنابراین توجه به امر بازتوانی ورزشی در مراکز توانبخشی می تواند نقش مفیدی در بهبود این بیماران داشته باشد. و ورزش برای آنها نه فقط مصلحت بلکه ضروری می باشد.

رستمی, ناصر؛ صدیقه قاسم زاده و مهری صنم بار/ ۱۳۹۴/ ورزش و بیماری های قلبی/  اولین همایش ملی پیشرفت ها و چالش ها در علوم، مهندسی و فناوری، شیراز، موسسه عالی علوم و فناوری خوارزمی
یکی از علل اصلی و مهم مرگ ومیر در جهان (خصوصا در کشورهای جهان سوم و از جمله ایران) بیماری های قلبی و سکته قلبی است. سکته قلبی در اثر تنگی شدید و انسداد عروق تغذیه کننده عضله قلب (عروق کرونر) به وجود می آید.
علت اصلی و مهم تنگی و انسداد عروق کرونر قلب، سفت و سخت شدن جدار عروق کرونر یا تصلب شرائین است و عوامل موثر و مساعدکننده بیماری های عروق کرونر عبارتند از: افزایش چربی های مضر خون (LDL-VLDL) افزایش فشار خون، مصرف سیگار، عدم تحرک، بیماری قند، چاقی فشارهای روانی و ارث.
تحقیقات و مطالعات نشان داده اند که فعالیت های بدنی و ورزشمناسب و طولانی مدت در پیشگیری از بیماری های قلبی دخالت دارد و میزان مرگ و میر در اثر سکته قلبی در میان ورزشکاران 25 درصد کمتر از افراد غیر ورزشکار و عادی می باشد.
در این مقاله که به صورت کتابخانه ای گردآوری شده است سعی بر ان شده که بیماریهای قلبی عروقی را توضیح داده و ارتباط بین ورزش و این بیماریها را مورد بررسی قرار دهد.

منابع
اثرات ورزش بر قلب و عروق/ جارویس، مت، روانشناسی ورزش، ترجمه خواجوند، چاپخانه حیدری، کوثر، چاپ اول، ۱۳۸۰_ گیل شرمن و کریستین هایکوک، راهنمای جامع آمادگی جسمانی بانوان، ترجمه هندی، چاپخانه حافظ، رهنما، چاپ اول، تابستان ۱۳۷۷
اثرات قلبی بازتوانی ورزشی بر کیفیت زندگی، اضطراب و افسردگی در بیماران مبتلا به نارسایی قلب / مجله ی اصول بهداشت روانی ، 1393 / دیانا کیهانی، مهدی کارگرفرد، مهیار مختاری
اثر تمرینات ورزشی هوازی بر روی عملکرد قلب بیماران سکته قلبی/ خالدان، اصغر؛ حمیدی تهرانی، جهانگیری
نشریه المپیک /1379 , دوره 8 , شماره ضمیمه شماره 15 (پیاپی16) ; از صفحه 129 تا صفحه 138 /بررسی اثر تمرینات ورزشی هوازی بر روی بیماران سکته قلبی / حمیدی تهرانی جهانگیر
نشریه پژوهنده / زمستان 1381 , دوره 7 , شماره 4 (پی در پی 30) ; از صفحه 289 تا صفحه 293/ تاثیر طول دوره و شدت ورزش هوازی بر ضربان قلب هوازی خانم های جوان کم تحرک / نعیمی صدیقه السادات
دوماهنامه پژوهشی پژوهنده/ جلد ۷ شماره ۴ صفحات ۹-۱۵ / تاثیر طول دوره و شدت ورزش هوازی بر ضربان قلب هوازی خانم های جوان کم تحرک / صدیقه السادات نعیمی
رستمی, ناصر؛ صدیقه قاسم زاده و مهری صنم بار/ ۱۳۹۴/ ورزش و بیماری های قلبی/  اولین همایش ملی پیشرفت ها و چالش ها در علوم، مهندسی و فناوری، شیراز، موسسه عالی علوم و فناوری خوارزمی
نام کتاب: قلب و ورزش – نوشته : علی محمد حاجی زینعلی به ویراستاری  قربان ولیئی (1388) : انتشارات کتاب همراه
نام کتاب : تغذیه، ورزش و سلامت، نوشته : فریبا کلاهدوز ، (1386) انتشارات کلک خیال


تعداد صفحات : 26 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود