تارا فایل

پاورپوینت ورزش بوکس



ورزش بوکس

استاد مربوطه:
ارائه دهنده:

بوکس، مشت زنی یک ورزش رزمی است. بوکس مبارزه ای است که در آن دو نفر با ضربات مشت در دو نوع آماتور و حرفه ای، با یکدیگر مبارزه می کنند. بوکس تاریخچه ای طولانی در کشور یونان دارد. البته بوکس مدرن در واقع از کشور آمریکا سرچشمه می گیرد. مسابقات این ورزش معمولاً با ناک اوت یا ضربه فنی همچون رشته های رزمی دیگر به پایان می رسد.
بوکس

تاریخچه ورزش بوکس
مسابقه ورزش بوکس به طور رسمی در ششصد و هفتاد و هفت سال پیش از میلاد مسیح در بیست و سومین بازی المپیک در هاین که نخستین نبرد این ورزش است شروع شده و «ابراستوس» اهل سمیرنا در این مسابقه فاتح و قهرمان شناخته شد.
این که قدیمی ترین نبرد بوکس به چه نوع صورت گرفت و چگونه با یکدیگر می جنگیدند معلوم نیست. چنان که در تواریخ روم ذکر شده است که طرفین مشت های خود را به چرمهای خامی محکم بسته و سعی می کردند که با ضربات محکمی از این مشت های سخت و سنگین حریف را از پای درآورند. البته این مسابقات بدون رعایت وزن بدن انجام می شد.

تاریخچه ورزش بوکس
مقارن با آغاز قرن هیجدهم مجدداً ورزش بوکس شروع شد. پس از ایجاد بوکس به این صورت یکی از استادان ورزشکار انگلیسی موسوم به چک بروکتون در سال ۱۷۴۹ در مسابقه ای قوانین و دستورها مخصوص وضع کرد ولی هنوز این بازی به طور رسمی معمول نشده بود و در هر جا که مشت زن ها مسابقه می دادند پلیس آن ها را متفرق می ساخت.
در قرن هیجدهم با اینکه انواع ورزش ها در انگلستان بحد اعلای ترقی خود رسیدند اما قهرمانان بسیاری به این دلیل که تصور می شد برای پیروزی در بوکس یکی از داوطلبان حتماً بایستی کشته یا سخت مجروح گردد بوکس را ورزش خطرناکی تلقی می کردند، و اهمیتی به این ورزش نمی دادند.

تاریخچه ورزش بوکس
«جون جاکسون» که از استادان بوکس قرن هیجدهم بود تدریجاً بوکس را رسمی کرد و چون خود استاد بی نظیری بود در هر مسابقه مبالغ هنگفتی عاید او گردید زیرا از همان موقع جوائز سنگینی برای قهرمانان این فن معین شده بود. این شخص نخستین مشت زن و قهرمان عصر خود بود و توانسته بود این ورزش را در دنیا رواج دهد.
در سال ۱۸۳۵ جمس پورله ورزشکار انگلیسی این ورزش را به آمریکا برد؛ ولی پیشرفت آن به قدری سریع بود و به اندازه ای آمریکایی ها به این ورزش راغب بودند که در سال ۱۸۶۰ یعنی ۲۵ سال پس از ورود این ورزش در آمریکا جون سن هیس آمریکایی توانست در سرزمین انگلستان که این بازی وضع شده و قرن ها قهرمانان دنیا از آن مملکت بوده اند فاتح گردد و در تمام دنیا بی رقیب باشد.

تاریخچه ورزش بوکس
با آن که جک بروگتون مدت ها بود که دست کش مخصوص بوکس را اختراع کرده بود ولی بیش از یکی دو مورد آن را به کار نبرده بودند و در اکثر مسابقه ها با مشت گره شده و بدون دست کش با یکدیگر می جنگیدند از همین جهت مدت مسابقه و دوره آن خیلی طول می کشید طویل ترین دوره ای بوکس که در سال ۱۸۲۴ در ۲۳ ژوئیه بین قهرمانان آمریکایی میکه مادن و بیل هایس انگلیسی در انبرگ انگلستان انجام شد. این مبارزه جمعاً شش ساعت و سه دقیقه به طول انجامید.
ورزش بوکس با وضعیت کنونی از سال ۱۸۹۰ یعنی پس از آنکه مارکیز کوئینزبری قواعد جدیدتری وضع کرد و استعمال دست کش بوکس را رسمی کرد شروع شد. او مدت هر دوره بوکس را سه دقیقه و فواصل بین دورها را یک دقیقه معین کرد و چون این دستور می توانست نتیجه نیکویی برای ورزیدن و رفع خستگی بشود از طرف عموم ورزشکاران دنیا قبول شد و طریقه ای که کینز معین کرده بود متداول و مرسوم گردید.

تارخچه ورزش بوکس
برای اولین دفعه مسابقه با وضع جدید در سال ۱۸۹۲ در هفتم سپتامبر در ارولئون بین جون سولیوان آخرین قهرمان مشت زن بدون دست کش که قهرمان تمام آمریکا بود و جوانی بیست و شش ساله موسوم به جمس می کوربت که او نیز آمریکایی و از رقیب خود دو سال کوچک تر بود انجام و پس از ۲۱ دوره (راند) مبارزه قهرمان قدیم دنیا که بدون دستکش عنوان و مقام عجیبی پیدا کرده بود مغلوب قهرمانی شد که با دستکش بوکس را آموخته بود
پس از گذشت چندین دهه از ورود بوکس به آمریکا این ورزش جزو رده محبوبترین ورزش های آمریکا قرار گرفت و از این سو پای مافیا به این ورزش بازگردید تا جایی که در سال ۲۰۱۱ این ورزش با انتقال مالی سالیانه ۶۸۲ میلیارد دلار در رده ۲ پر مبادله ترین ورزش های جهان پس از اسب دوانی قرار گرفت.

فواید ورزش بوکس برای بدن
رشد عضلات
در ورزش بوکس، شما با یک مشت زدن، تمام عضلات بالا تنه و پایین تنه را درگیر می کنید و سپس عقب نشینی کرده و به اطراف حرکت می کنید. اگر می خواهید به حجم عضلات خود اضافه کنید، بوکس بهترین انتخاب است. بوکسرها با سوزاندن چربی های اضافه خود، بدنی سفت و عضلاتی محکم پیدا می کنند.
چربی سوزی
بوکسرها ورزشکارانی خوش اندام هستند و چربی بسیار کمی دارند. یکی از دلایل کم بودن چربی در این ورزشکاران این است که بوکس ورزشی مبتنی بر گروه های وزنی می باشد. در چنین ورزشی، شرکت کنندگان باید با افرادی مسابقه دهند که هم وزن شان هستند. بنابراین هدف ورزشکاران این است که در سبک ترین گروه وزنی ممکن قرار بگیرند.

فواید ورزش بوکس برای بدن
کاهش استرس
به طور کلی ورزش کردن روشی موثر برای کاهش استرس است و باعث ترشح هورمون احساس خوب یا دوپامین می شود. یکی از بهترین فواید ورزش بوکس این است که می توانید به کیسه بوکس مشت بزنید و با اینکار خشم و استرس را کاهش دهید. با انجام ورزش بوکس هورمون اندورفین در بدن شما ترشح شده و به همین دلیل استرس شما به صورت قابل ملاحظه ای کاهش می یابد. در طول تمرین همه استرس ، انرژی های بیهوده و افکار منفی را از ذهن تان پاک کرده و بعد از تمرین ، فردی خسته؛ اما قوی بیرون خواهید آمد. بوکس، یک روش پر انرژی برای آرام کردن ذهن است. این روش بعلت شدت فشار و شدت متوسط مدت زمان ریکاوری، بعنوان یک مجرای خروجی برای استرس، بسیار موثر است.

فواید ورزش بوکس برای بدن
تقویت قلب و ریه ها
بوکس یک ورزش سخت است و حسابی از بدن – به ویژه قلب و ریه ها – کار می کشد. یک دقیقه استراحت میانِ راندهای مسابقه بوکس حتی برای نفس تازه کردن بازیکنان هم کافی نیست. تمرکزی که بر روی ضربات مشت مکرر وجود دارد باعث می شود تا در طول زمان سیستم قلب و عروق شما تقویت شود. هرچه ریه ها و قلب تان در وضعیت بهتری باشند، سلامتی کلی تان نیز بهبود می یابد. وقتی قلب و ریه ها قوی تر می شوند، خون نیز بهتر در سراسر بدن پمپاژ می گردد و این بر روی زندگی روزمره تان اثر می گذارد. بدن تان بعد از تجربه استرس و تقلای جسمانی نظیر بالا رفتن از پله ها، سریع تر ریکاوری می شود. از دیگر فواید ورزش بوکس می توان به بهبود خواب و کاهش خطر حملات قلبی و سکته مغزی اشاره کرد.

فواید ورزش بوکس برای بدن
مهارت دفاع شخصی
قرار گرفتن در بعضی شرایط مهارت های خاصی را می طلبد. بوکسرها می توانند در هر شرایطی به خوبی از خود محافظت کنند.
ورزشی جذاب و سرگرم کننده
از آنجا که ورزش بوکس هیجان بالایی دارد یکی از جذاب ترین ورزش ها به شمار می رود. در بسیاری از رشته های ورزشی، سریعا دلزدگی به وجود می آید؛ اما بوکس این گونه نیست و با پرسیدن از بوکسرها متوجه می شوید که آن ها اصلا متوجه گذر زمان نمی شوند.
تمرین بدنی کامل
بوکس، تقریبا عضلات تمام بدن را درگیر می کند. عضلات کول، سرشانه، جلو بازو، پشت بازو، شکمی، سینه و پشت، تقریبا عضلاتی هستند که هنگام مشت زدن، گارد گرفتن و جاخالی دادن بکار گرفته می شوند.

فواید ورزش بوکس برای بدن
ایجاد عکس العمل سریع
بوکس، هماهنگی دست با چشم را بهبود می بخشد و به شما امکان می دهد که در برابر مشت ها جاخالی دهید و تنها در چند ثانیه، مشت های سریع بزنید. هنگامی که عکس العملهای سریع داشته باشید، در مواقع مهم، سریعتر واکنش نشان می دهید. این مساله از اهمیت زیادی برخوردار است، بخصوص برای افراد پیر. هماهنگی بهتر دست با چشم، تعادل و تفکر سریع را بهبود می بخشد، به شما امکان می دهد که تصمیمات بهتری بگیرید و از سوانح یا سقوط ها جلوگیری می کند.

دستکش بوکس
وزن دستکش تا متوسط وزن ۱۰ اونس برابر با ۲۸۴ گرم و برای سنگین وزن ۱۲ اونس برابر ۳۴۰ گرم کمتر نباشد.
معمولاً برای مسابقات دستکش هایی با وزن ۱۰ اونس استفاده می شود و برای تمرین و کیسه زدن از دستکش ۱۰ الی ۱۴ انس استفاده می شود.
دستکش هایی با وزن غیرمعمول عبارتند از: ۶-۱۴-۱۶-۱۸

محل برگزاری مسابقه بوکس
محل مسابقه بوکس، سکوی مشت زنی یا رینگ نام دارد که محوطه ای چهارگوش، معمولاً حدود یک متر بالاتر از سطح زمین است که اطراف آن با سه یا چهار ردیف طناب موازی محصور است.
این سکوها معمولاً از چهار طرف توسط چهار ردیف طناب با فاصله ۳۰، ۶۰، ۹۰ و ۱۲۰ سانتیمتر از زمین پوشیده شده اند. قطر طناب ها یک اینچ (۲٫۵۴سانتی متر) و روی آن توسط پارچه نرمی یا لاستیک پوشانده می شود. اندازه استاندارد رینگ بوکس آن از داخل طناب ها ۶/۱۰ × ۶/۱۰ متر مساوی با ۲۰ ×۲۰ فوت و از خارج ۸ × ۸ متر مساوی با ۲۶ × ۲۶ فوت است.
کف محوطه بوکس بایستی با تشک پوشانیده و روی تشک را نیز با برزنت محکم شده و توسط طناب به کف محوطه بسته شود.

چگونه بصورت اصولی ورزش بوکس را شروع کنیم؟
پیوستن به یک باشگاه بوکس خوب
شما باشگاهی می خواهید که وابسته به سازمان ملی بوکس باشد پس به باشگاهی بروید که فقط و فقط مختص بوکس باشد نه باشگاهی که ورزش های مختلفی در آن انجام میشود.
صحبت با مربی
مربی علاوه بر اینکه تجربه هایش را در اختیارتان قرار می دهد می توانید از وی در مورد ساعات تمرین کردن و هزینه و روش های تمرین سوال کنید.

چگونه بصورت اصولی ورزش بوکس را شروع کنیم؟
بررسی وضعیت اعضای باشگاه
باشگاه مورد نظر شما باشگاهی می باشد که در تمامی سطوح عضو داشته باشد. به مرور زمان با بیشتر شدن مهارت هایتان به دنبال حریفان جدیدی برای تمرین خواهید بود.
آشنایی با مفاهیم پایه
قبل از شروع به کار کردن با مربی بهتر است با بعضی از قوانین و اصطلاحات این رشته آشنا بشوید. لازم نیست کاملا همه اصطلاحات را یاد بگیرید، فقط در حدی که بفهمید بقیه افراد باشگاه راجع به چه چیزی صحبت می کنند.

چگونه بصورت اصولی ورزش بوکس را شروع کنیم؟
رعایت رژیم غذایی
همه بوکسور های حرفه ای دارای یک رژیم غذایی و برنامه تغذیه مناسبی می باشند. تمرینات تاثیری نخواهند داشت اگر خورد و خوراکتون مناسب نباشد. اگه تغذیه شما درست نباشد، عملکردتان چندان درجه یک نخواهد بود. مهمترین چیز در رژیم غذایی یک بوکسر، پروتئین می باشد که در موادی مثل مرغ، ماهی، تخم مرغ، کره بادوم زمینی و سبزیجات و میوه ها وجود دارد.
افزایش استقامت بدن
در اینجا منظور دو نوع استقامت است:
استقامت پا : برای بوکسور حرفه ای شدن پاهای شما دائما در حرکت خواهد بود. گاهی در مواقع حساس ممکن است که حرکت دادن پا برای شما مشکل شود. استقامت پا را می شود با تمریناتی مثل طناب زنی بالا برد.
استقامت شانه : با انجام تمرینات سرعتی با کیسه بوکس، استقامت شانه خودتان را هم بالا تر ببرید چون وقتی که شانه شما خسته شود باید با ضربات مشت خودتان و دفاع کردن خداحافظی کنید.

نکات مهم ورزش بوکس
قانون امتیازدهی بوکس آماتور طبق قانون نامه انجمن بین المللی بوکس (آیبا) بر حسب 10-9 می باشد.
بدین گونه که هر راند امتیاز مربوط به برنده و بازنده به ترتیب 10 و 9 توسط پنج داور کنار وارد سیستم داوری می شود.
تعداد ضربات – ضرباتی که مطابق قانون و بدون دفاع به هدف اصابت نماید.
حمله و روش صحیح بوکس لازم است کاملاً مورد نظر باشد.
ضربات خطا و غیر فنی حساب نمی شود.
در موقعی که داور وسط خطا را دیده و تذکر می دهد در صورتی که از سه بار بیشتر تکرار شود امتیاز کسر شود.

نکات مهم ورزش بوکس
ضربات صحیح بایستی با مشت بسته و با سطح جلو چهار انگشت یا چهار بند دست زده شود. محل صحیح ضربات جلوی صورت و طرفین آن، جلوی بدن بالاتر از کمربند و طرفین ضربه زده شود، روی ساعد و بازو و دستکش امتیاز نخواهد داشت. نسبت به اتفاقات آنی تصمیم داور وسط قطعی است و در غیر این صورت کمیته مسابقات تصمیم لازم را می گیرد.

نکاتی برای آغاز تمرین بوکس
1 – با دستکش های بوکس به یک هدف شبیه به انسان مشت بزنید. ابتدا 6 ضربه به بدن هدف و سپس 6 ضربه به قسمت بالایی (سر) هدف بزنید و این کار را برای 30 ثانیه تکرار کنید. بعد از مدتی می توانید این تمرین را افزایش دهید. گارد گرفتن و حفاظت از صورت را نیز تمرین کنید، بدین شکل که بعد از ضربه دست را به عقب بکشید طوری که صورت و چانه محفاظت شود.
2- 30 ثانیه طناب بزنید. ابتدا با هر دو پا طناب بزنید و آرنج ها را خم کنید و پاها را زیاد از زمین فاصله ندهید. مدت نیم دقیقه با 85 درصد توانایی خود طناب بزنید.
3- به مدت 30 ثانیه شنای سوئدی انجام دهید. سعی کنید بدن را از بالا تا پایین در یک خط نگه دارید.

نکاتی برای آغاز تمرین بوکس
4- حرکت کرانچ انجام دهید. پاها را بر روی زمین قرار دهید، دست ها را پشت سر قرار داده و شانه ها را از زمین جدا کنید. کمی بدن را بالا بیاورید و دوباره پایین بروید. این حرکت را به آرامی چندین بار تکرار کنید.
5- وزنه بزنید. ابتدا از وزنه های 2 و نیم کیلویی شروع کنید. سعی کنید از حرکت کامل استفاده کنید که عضلات 3 سر بازو کاملا خم شوند، این کار را برای 30 ثانیه انجام دهید. سپس 30 ثانیه حرکت پرس انجام دهید و در 30 ثانیه بعد این دو حرکت را با هم ترکیب کنید.
6- سعی کنید وزنه ها را کم کم افزایش دهید و طول مدت دوره های ورزشی را هر هفته 5 ثانیه اضافه کنید. برای آماده سازی بدن از ورزش های کوتاه مدت و سریع استفاده کنید. مانند دوی سرعت نه دوی استقامت و ماراتون.
7- داشتن استایل و حالت مناسبی خیلی مهم است. تکنیک وضعیت بدنی شما به مرور بهبود پیدا می کند اما چیزی که تا پایان ثابت می ماند استایل شماست، که اگر غلط باشد به راحتی اصلاح نخواهد شد.

۱۰ غول شکست ناپذیر دنیای بوکس
اگر چه بوکسورهای بزرگی در طول قرن ها نام خود را در عرصه این ورزش خشن و طاقت فرسا بر سر زبان ها انداخته اند اما تعداد معدودی از آن ها از چنان قدرت، استقامت و اعتباری برخوردار بوده اند که بتوان آن ها را جزو بزرگ ترین بوکسورهای تمام دوران به شمار آورد. در ادامه این مطلب می خواهیم شما را با تعدادی از بزرگ ترین چهره های دنیای بوکس و مشت زنی آشنا کنیم.

1. محمد علی کلی

2. سانی لیستون

3. هنری آرمسترانگ

4. شوگر ری رابینسون

5. مایک تایسون

6. جولیو سزار چاوز

7. فلوید می ودر

8. ویلی پپ

9. جو لوییس

10. روبرتو دوران

بوکس در ایران
معروف است که هوارد باسکرویل از آمریکا که به عنوان مدرس کالج آمریکایی (مدرسه مموریال) در تبریز منصوب شده بود، نخستین کسی است که ورزش بوکس را به ایران آورد. در سال ۱۳۱۴ یک مهندس اهل چک اسلواکی موسوم به فایت که مامور ایران در کمپانی اشکودا در تهران شده بود وارد ایران شد. فایت یکی از قهرمانان معروف سنگین وزن اروپا بود و یک بار هم ماکس شملینگ آلمانی را مغلوب کرده بود. چند نفر از علاقه مندان در آن دوران نزد او مشغول به تمرین شدند که آقایان ناطقی (محصل مدرسه نظام) و استوار زنگنه پور از جمله این افراد بودند.

بوکس در ایران
در همین سال ها در بعضی از شهرهای ایران جوانان به این ورزش آشنا شدند برای مثال در مشهد منوچهر مهران و حسین بنایی و چند نفر دیگر نزد یک نفر آلمانی مهندس برق به تمرین این فن مشغول بودند. از سال ۱۳۱۸ که به دستور رضا شاه مسابقات قهرمانی کشور رشته های مختلف ورزشی شروع شد تا سال ۱۳۲۴ این ورزش جزء برنامه نبود. علت اصلی نبودن وسائل و مربی و نبودن مقررات لازم بود. بالاخره در سال ۱۳۲۳ این ورزش مورد توجه اداره تربیت بدنی واقع شد و برای اولین دفعه به طور رسمی جزء برنامه مدارس و دانشکده ها شد.

بوکس در ایران
در المپیک ۱۹۴۸ لندن که ایران برای نخستین بار در المپیک شرکت داشت. بوکسورها نیز به مسابقات اعزام شدند که به موفقیتی دست نیافتند. بوکس در ایران پس از فعالیتی ۳۴ ساله با پیروزی انقلاب تعطیل شد. البته هیچ قانون یا فرمان رسمی یا فتوای مذهبی مشخصی مطرح نشد. این رشته در سال ۱۳۶۸ دوباره راه اندازی شد و احمد ناطق نوری که چندین سال نمایندگی مجلس را بر عهده داشت، ریاست فدراسیون آن را بر عهده گرفت.

با تشکر از توجه شما


تعداد صفحات : 41 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود