مهارت همدلی
مقدمه
همدلی در ساده ترین حالت آگاهی از احساسات و عواطف افراد دیگر است. در واقع یک عنصر اصلی از هوش هیجانی ، پیوند بین خود و دیگران است ، زیرا همدلی به این طریق است که می تواند به ما کمک کند تا افراد را در موضوعات مختلف درک کنیم و آن ها را بفهمیم.
همدلی فراتر از همدردی است ، که ممکن است “احساس خاصی برای” کسی تلقی شود. درعوض ، همدلی با استفاده از تخیل افراد و ایجاد “احساس” با اشخاص مختلف همراه است.
مهارت همدلی
همدلی ، توانایی درک احساسی احساسات دیگران ، دیدن مسائل از دیدگاه آنها و تصور خود در جای آنها است. اساسا ، همدلی قرار دادن خود در موقعیت دیگری است و احساس آنچه دگری باید لمس کند را دارد. وقتی می بینید فرد دیگری رنج می برد ، ممکن است بلافاصله خود را در جای شخص مقابل تصور کنید و نسبت به آنچه که او تجربه می کند احساس همدردی کنید. در حالی که افراد به طور کلی با احساسات و عواطف خود کاملاً سازگار هستند، وارد شدن به ذهن شخص دیگری کمی دشوارتر می شود.
توانایی احساس همدلی به مردم این امکان را می دهد تا “اصطلاحاً” یک قدم بیشتر با هم راه بروند. همدلی به مردم این امکان را می دهد تا احساساتی را که دیگران لمس می کنند درک کنند. برای بسیاری ، دیدن شخص دیگری که درد می کشد و به دیگران با بی تفاوتی یا حتی رفتار کاملا خصمانه پاسخ می دهد کاملاً نامفهوم به نظر می رسد. اما این واقعیت که برخی از افراد به گونه های مختلف به احساسات افراد پاسخ می دهند ، به وضوح نشان می دهد که همدلی لزوما پاسخی جهانی به رنج دیگران نیست.
نشانه های همدلی
شما واقعاً در گوش دادن به صحبت های دیگران مهارت دارید.
مردم اغلب از مشکلاتشان برای شما می گویند.
شما در درک احساس دیگران مهارت دارید.
شما اغلب در مورد احساس دیگران فکر می کنید.
افراد دیگری برای مشاوره به شما مراجعه می کنند.
اغلب احساس غرق شدن در حوادث ناگوار را می کنید.
شما سعی می کنید به دیگرانی که رنج می برند کمک کنید.
شما در گفتن این که افرا صادق نیستند، مهارت دارید.
شما در موقعیت های اجتماعی گاهی احساس خستگی می کنید.
شما عمیقاً به افراد دیگر اهمیت می دهید.
شما برای تعیین مرزها در روابط خود با دیگران با چالش مواجه هستید
داشتن همدلی زیاد باعث می شود که شما به فکر رفاه و خوشبختی دیگران باشید. همچنین به این معنی است که شما می توانید گاهی اوقات بیش از حد در مورد دیگران فکر کنید، یا در مورد احساسات دیگران حساس شوید یا حتی تحریک بیش از حد داشته باشید.
انواع همدلی
همدلی عاطفی
همدلی بدنی
همدلی شناختی
همدلی عاطفی
این مدل شامل توانایی درک احساسات شخص دیگر و پاسخ مناسب به او است. چنین درک عاطفی ممکن است منجر به نگرانی کسی در مورد خوب بودن فرد دیگر شود یا ممکن است به احساس پریشانی شخصی منجر شود.
همدلی بدنی
همدلی بدنی شامل نوعی واکنش فیزیکی در پاسخ به آنچه شخص دیگری تجربه می کند ، است. مردم گاهی اوقات از نظر جسمی آنچه شخص دیگری احساس می کند را تجربه می کنند. برای مثال ، وقتی می بینید شخص دیگری احساس خجالت می کند ، ممکن است شروع به سرخ شدن یا ناراحتی معده کنید.
همدلی شناختی
این مدل شامل توانایی درک وضعیت روانی شخص دیگر و آنچه ممکن است در واکنش به موقعیت فکر کنند،می باشد. این مربوط به چیزی است که روانشناسان از آن به عنوان تئوری ذهن یاد می کنند، یا تفکر درباره آنچه دیگران فکر می کنند.
در حالی که همدردی و دلسوزی با همدلی مرتبط است ، تفاوت های مهمی وجود دارد. معمولاً تصور می شود که دلسوزی و همدردی بیشتر منفعلانه است ، در حالی که همدلی عموماً تلاش بسیار فعال تری برای درک فرد دیگری دارد.
راه های رسیدن به همدلی
درک چارچوب ذهنی دیگران
هرگاه بتوانیم چارچوب ذهنی دیگران را بشناسیم و بـدانیم چـه چیـزی برایشـان اهمیت دارد، با برآوردن انتظاراتشان به سهولت می توانیم با آنها رابطه ای گرم و صمیمی ایجاد کرده، در آنها نفـوذ کنیم. برای شناخت چارچوب های ذهنی افراد مختلف، باید از سوابق زندگی و تجربیات گذشته آنها اطلاعـاتی بـه دسـت آورد؛ از نقاط ضعف، حساسیت ها و گرایش های آنها آگاه شد و سپس مسائل را از دریچه چشم آن ها دید.
کنترل احساسات و هیجان
یکی از عوامل مهم در دستیابی به همدلی، تسلط بـر هیجانـات و احساسـات اسـت . برای برقراری روابط همدلانه باید احساسات خود را شناخته، آن را کنترل کرد، و اجـازه ندهیم پریشانی خاطر، تفکر ما را خدشه دار کند. انتقال احساسات منفی به دیگران و عدم کنترل هیجان ها نیز از مهمترین عوامل تخریب روابط همدلانـه اسـت
گوش دادن
یکی دیگر از راه های رسیدن به همدلی، گوش دادن و شنیدن صحبت های طرف مقابـل اسـت. بـرای کسـب اطلاعات خوب و سودمند تنها شنیدن سخنان دیگران کافی نیست بلکه کیفیـت گـوش دادن مهم است. واکنش های شما به هنگام گوش کردن، سوالاتی که مطرح می کنید و حالات و حرکات شما، همگی در دقیق شنیدن موثر هستند.
در هنگام گوش دادن، شنیده هایتان را در ذهن خود خلاصه کنید و با زبانی ساده اسـتنباط خود را از نظرات اصلی و احساسات گوینده با لحنی دوستانه بیان کنید. وقتی گوینده به چند نکته اشاره می کند، در ذهن خود به مطالبی که کانون توجه شماست بپردازید و آن را به وی انتقال دهید. در نتیجه او احساس می کند که به چه مطالبی توجه بیشتری دارید و جهت سخنانش را به آن سمت سوق می دهد. وقتی هیجانات و احساسات زیادی از سوی گوینده مشاهده کردید، به آخرین مورد آن واکنش نشان دهید
منابع
https://www.verywellmind.com/what-is-empathy-2795562
لاکانی، م. ، باقرشاهی، ز. ، محمدزاده، ز.، محمدی، ک.، و ابوالقاسمی ، م. (۱۳۸۵). آموزش مهارتهای زندگی. جمعیت هلال احمر سازمان جوانان.
با تشکر فراوان از توجه شما عزیزان