تارا فایل

پاورپوینت نقش واحد منابع انسانی در بحران کووید 19


Covid 19
شادی قربانی (کارشناس ارشد مدیریت کیفیت و بهره وری)

نقش واحد منابع انسانی
حفاظت از کارکنان در برابر ویروس
تداوم عملیات کسب وکار و گردش کار
مدیریت بحران مالی، کاهش تاثیر منفی مالی بحران بر روی سازمان

نقش واحد منابع انسانی
تداوم کسب و کار دومین حوزه ایست که سازمان ها و واحدهای منابع انسانی در هنگام شیوع بیماری کرونا می باید به آن توجه کنند. کلیه بازارهای جهان تحت تاثیر جوانب اقتصادی شیوع بیماری کرونا قرارگرفته اند ولی شدت آن به سطح توسعه کشور و سطح گسترش ویروس بر می گردد و همچنین به نوع کسب و کار و اینکه وابسته به بازار کشور چین هستند یا خیر (چه به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم).
کار از راه دور، به عبارت دیگر یکی از روشهای رایج در چنین مواردی اجازه دادن به کارمندان جهت کار از منزل است.
تشویق به رفتن به تعطیلات، به بیانی ساده اگر کسب و کار راکد شده است پسمی باید افراد را تشویق کرد از مرخضی خود استفاده کنند که این امر مانع از شیوع ویروسمی شود و وضعیت مرخصی ها را نیز تعدیل می کند.
راهکارهای الکترونیک به طوری که بتوان از تکنولوژی های کنفرانسهای آنلاین و آموزش الکترونیک استفاده بهینه کرد.
حفاظت از کارکنان در برابر ویروس
تداوم عملیات کسب وکار و گردش کار
مدیریت بحران مالی، کاهش تاثیر منفی مالی بحران بر روی سازمان

نقش واحد منابع انسانی
چنانچه سازمان شاهد کاهش گردش کاری در زمان حال و ماه های آینده است می توان برخی از اقدامات را در حوزه مدیریت هزینه ها مد نظر قرار داد. این اقدامات شامل هزینه های ساده تا صرفه جویی های عمده می شود.
دولت ها می باید از سازمان ها در شرایط سخت حمایت کنند به ویژه آن دسته از سازمان هایی کهبیشتر تحت تاثیر بحران قرار می گیرند را بیشتر مد نظر قرار دهند. یکی از این روشها کاهشانواع مالیات و بیمه است به نحوی که پرداخت های مالیاتی و بیمه ای به تعویق افتد . در پایان ذکر این نکته ضروری است که رهایی از این بحران و بحران هایی از این دست مستلزم انجام اقدامات هم افزا توسط همه دستگاهها و سازمان های دولتی و غیر دولتی است و در این میان مدیران سرمایه انسانی نقش مهم و خطیری در آموزش، مدیریت بحران، طراحی زیرساخت های دورکاری و تدوین شیوه های جدید جبران خدمات و بازتواتی روحی و روانی کارکنان دارند و کارکنان نیز می باید برای حفظ جان خود و همکارانشان و نیز ارتقای سلامت محیط کار و طراحی مدل های نوآورانه برای تداوم کسب و کارها بیش از پیش کوشا باشند.
حفاظت از کارکنان در برابر ویروس
تداوم عملیات کسب وکار و گردش کار
مدیریت بحران مالی، کاهش تاثیر منفی مالی بحران بر روی سازمان

تجویز راهبردی زنجیره های تامین برای کوید ۱۹
جابجایی و انتقال موجودی های آماده شرکت های تامین کننده مواد اولیه به خارج از ناحیه های قرنطینه شده و به نزدیک ترین مکان که امکان ارسال آن ها از سوی شرکت های تامین کننده فراهم باشد. این موضوع هزینه های جابجایی مجدد و نگهداری ناشی از انباشت کالا در انبارها جدید را افزایش داده ولی متقابلا پایداری زنجیره تامین را بیشتر خواهد کرد.
ایجاد ذخیره های احتیاطی بیشتر برای کسب و کارهایی که در ناحیه هایی با تاثیر بحران بیشتر قرارگرفته اند. این موضوع هزینه های نگهداری شامل خواب سرمایه، فاسد شدن مواد اولیه فاسد شدنی وهزینه های نگهداری موجودی بیشتر را افزایشخواهد داد ولی در مقابل مانع از دست رفتن مشتریان فعلی خواهد شد.
بررسی و امکان پذیری حمل و نقل های جایگزین. استفاده از حمل و نقل هوایی هرچند ممکن است زمان دسترسی به مواد اولیه یا ارسال به بازارهای مصرف را کوتاهتر نماید ولی به دلیل محدودیت های ایجاد شده در حمل و نقل هوایی امکان استفاده از حمل و نقل جاده ای، ریلی و دریایی جایگزین بررسی شود

لجستیک و مدیریت موجودی ها

تجویز راهبردی زنجیره های تامین برای کوید ۱۹
شناسایی تامین کنندگان جایگزین که کیفیت، قیمت و زمان تامین آن ها به نسبت تامین کننده اصلی بهترنیست ولی در شرایط بحران می تواند تا حدودی به حفظ توان تولید و ثبات کسب و کارها کمک نماید.
بازبینی توافقات، مذاکره مجدد، توافقات جدید و اصلاح بند های قراردادهای تامین کنندگان یا مشتریان با توجه به شرایط بحران کرونا
توسعه استفاده از سیاست های قیمت گذاری هوشمندانه از سوی کسب و کارها برای فروشکالاها وخدمات بیشتر. فروشگروهی،فروشوابسته به زمان، تخفیف های نموی و کلی،ایجاد زیر برند، نمونه هایی از استراتژی های قیمت گذاری هوشمندانه است.
ایجاد یا ادغام پایگاه های اطلاعاتی جدید و گسترده به منظور رفع خلاء اطلاعاتی و ارتباط بیشتر بین زنجیره های تامین به منظور حمایتاز تامین کنندگان مواد اولیه و پاسخ به نیاز مشتریانی که تقاضای آنها بدون پاسخ مانده است.
کسب و کارها می بایست برای بازسازی زنجیره های تامین آسیب دیده خود به جای تمرکز بر تفکر عرضه محور، تمرکز روی مدیریت تقاضا مشتریان داشته باشند و بر اساسآن سفارشگذاری و تامین نیازهای خود را برنامه ریزی نمایند.
حفظ ارتباط با مشتریان حتی در شرایطی که امکان ارائه کالا یا خدمات به آن ها وجود ندارد. مشتریان ارزشمندترین سرمایه هر کسب و کاری هستند. تازه و به روز نگه داشتن اطلاعات آن ها در خصوص وضعیت کسب و کار می تواند حسوفاداری در آن ها را تقویت نماید
تامین کنندگان و مشتریانِ زنجیره تامین

تجویز راهبردی زنجیره های تامین برای کوید ۱۹
افزایش سطح اطلاع به صورت روزانه و برخط از وضعیت تمامی حلقه های بالادستی و پایین دستی زنجیره تامین
اطلاعات گذشته از سفارشات مشتریان، نمی تواند پیشبینی کننده خوبی در این شرایط برای تقاضاهای آینده باشد. بنابراین به جمع آوری داده های جدید از طریق ارتباط موثر با مشتریان، و عرضه کنندگان بپردازید. حفظ ارتباط با مشتریان و تامین کنندگان، هرچند در این شرایط شرکای فعال شما نباشند، در بازسازی و احیای مجدد زنجیره تامین کسب و کارها پساکرونا موثر خواهند بود.
ثبت تجربه های آموخته شده از اقدامات موثر خود و سایر شرکای تجاری زنجیره تامین در شرایط بحران برای بهبود و تقویت زنجیره تامین پساز بحران و تاب آوری برای شرایط مشابه بحران های آتی نوآوری در مدل کسب و کار و استراتژی زنجیره تامین
نوآوری یا بازطراحی مدل کسب و کار با رویکرد طراحی ارزشپیشنهادی جدید برای بهره برداری ازامکانات
بررسی امکان ادغام در کسب و کارهای بالادستی یا پایین دستی زنجیره تامین به منظور حفظ کسب و کار فعلی. کسب و کارها می توانند در قبال واگذاری بخشی از سهام خود به شرکت های بالا دستی یا پایین دستی یا شرکت های هم تراز خود که توان نقدینگی بیشتری دارند، کسب و کار خود را حفظ کنند.
بررسی امکان ایجاد اتحادهای استراتژیک با زنجیره های تامین سایر کسب و کارها. بسیاری از کسب وکارها در شرایط فعلی اگه چه مشتریان خود را از دست داده اند ولی تجربه، خطوط تولید و یا شبکه توزیع آن ها می تواند به عنوان بستری برای ارائه خدمات به سایرین که به دلیل شیوع کرونا رونق گرفته اند عمل نماید. مردم در این شرایط جدید همچنان نیاز به مواد غذایی، بهداشتی، بازی و تفریحات وسرگرمی درون خانه های خود دارند

اطلاعات در زنجیره تامین

نتیجه گیری
در مدیریت این شیوع توجه به سه عامل مهم و موثر "درک صحیح از تهدید"، "مدت زمان اقدام مناسب” و "پرهیز از غافلگیری" شاه کلید برنامه ریزی برای نیروی انسانی محسوب می شوند، که یافته ها حاکی ازآن است که در خصوص عامل اول، عملکرد قابل دفاعی محقق شده ولی در خصوص عوامل دوم و سوم، توجه به عوامل فرهنگی مانند تقویت روحیه کار تیمی، آموزش غلبه بر ترس، گسترش تخصص محوری،ایثارگری، اجتناب از شایعه، گرایش به فناوری های نوین و فرهنگ غالب و پیشرو در فرآیند مدیریت منابع انسانی، در عمل حتی در الگوی کشوری نیز به صورت موثر میسر نگردیده است و واکنشهای غالبا احساسی منابع انسانی به بحران به طور عام شامل ناباوری، قبول شکست، وحشت زدگی،کوته نظری، مقصر دانستن این و آن و جریحه دار شدن احساسات، نمایانتر بوده است. در واقع صرف داشتن علم وآگاهی منجر به عملکرد خوب کادر درمانی نمی شود، بلکه باید نگرشها هم تغییر کند و عمیق و علمی پایه ریزی شود تا عملکرد مناسب بروز کند.

نتیجه گیری
پس از پایان بحران Covid19 کسب و کارها در یکی از دو دسته زیر قرار خواهند گرفت. کسب و کارهایی که کاری انجام نمی دهند و امیدوارند چنین اختلالی دوباره هرگز اتفاق نیفتد. این شرکت ها ریسک بسیار خطرناکی را می پذیرند و زنجیره های تامین آن ها با هر بحرانی دوباره ویران خواهد شد.
درمقابل شرکت هایی وجود دارند که به درس این بحران توجه کرده و برای ترسیم نقشه جدید شبکه زنجیره تامین خود سرمایه گذاری می کنند تا در هنگام بروز بحران مقاوم تر باشند. آن ها قراردادهای خود با شرکای تجاریشان را بازنویسی کرده تا در صورت بروز اختلال به سرعت راه حل ها موجود و پیش بینی شده در قرارداد را جایگزین نمایند. این شرکت ها در دراز مدت برنده واقعی فضای کسب و کار ایران خواهند بود.


تعداد صفحات : 10 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود