تارا فایل

پاورپوینت نظریه یادگیری اجتماعی بندورا




مقدمه
آموزش تعلیم وتربیت درساختن پیکره اجتماع که همان انسان ها می باشند،نقش بسیار شگرفی دارد. _جهت دهنده وکنترل کننده فرهنک وتعاملات است. _رویکردهای کلی در پرداختن به چگونگی رفتار انسان ها: _رویکرد رفتاری :عوامل محیطی _رویکرد شناختی:عوامل شناختی _ رویکرد انسان گرایانه:فرایند عالی ذهن وعوامل دخیل درشکل گیری وبروز خودشکوفایی _آشنایی بانظریه های یادگیری ونحوه ی :تجزیه وتحلیل یادگیری های افراد _روش های تدریس وآموزش برفرایندهای یادگیری ونحوه ی پردازش اطلاعات استوارند به همین دلیل هریک از نظریه های یادگیری می توانند پشتوانه روش خاصی در آموزش وتعلیم و تربیت باشند.

نظریه یادگیری اجتماعی:

در برگرفتن حوزه رفتاری،شناختی و اجتماعی وتعامل آنها با هم کاربردها:فرزندپروری،الگوپذیری نوجوانان،باورهای خودکارآمدی وخود تنظیمی بزرگسالان،فعالیت های روان درمانی و اصلاح رفتار،ارتباطات اجتماعی وتبلیغات رسانه ها پیوند بین رفتارگرایی وشناخت درمانی

ابعاد نظریه ی شناختی از دیدگاه بندورا

شباهت هاو تفاوت های شناختی اجتماعی از دیدگاه بندورا
شباهت ها: تاکید واستفاده ی هر دو از مفاهیم تقویت وتنبیه وعوامل کنترل کننده رفتار.

تفاوت ها: 1_رفتارگرایان به محرک های بیرون از فرد به عنوان مهم ترین عامل کننده رفتار شخص تاکید می کنند در حالی که بندورا هم محرک های محیط زندگی فرد وهم عوامل شناختی_انگیزشی را در کنترل رفتارموثر می داند 2_رفتارگرایان به تاثیرپذیری فرد از نتایج رفتار خود:یادگیری مستقیم بندورا به تاثیر پذیری فرد ازنتایج رفتار خود:یادگیری غیرمستقیم.

مبانی یادگیری از نظر بندورا:
_مفهوم یادگیری با دو تعریف مشاهده ای و خود تنظیمی بیان می شود. _یادگیری را پیوسته فرض کرده و وابسته به شرطی شدن نمی داند. _تقویت را به عنوان یک متغییر عملکردی ونه متغییر یادگیری درنظر می گیرد. _یادگیری نوعی مدل شرطی شدن تعریف نشده بلکه یادگیری وکسب دانش از راه پردازش اطلاعات صورت می گیرد. _یادگیری انسان از راه مشاهده ی نتایج رفتار الگو حاصل می گردد که بخش مهمی از این یادگیری در غیاب تقویت مستقیم صورت می پذیرد.

اصول یادگیری خود تنظیمی

اصل جبرگرایی متقابل
برپایه ی مبانی یادگیری نظریه شناختی_اجتماعی بندورا . طبق این اصل،یادگیری بر اساس تعامل متقابل بین سه عنصر فرد،رفتار فرد ومحیط صورت می پذیرد. مطابق این اصل،وقایع محیطی،عوامل شخصی و رفتار فرد دارای یک تعامل متقابل در فرآیند یادگیری هستند.

برگرفته از مفاهیم یادگیری بندورا هنگامی که مشاهده کننده والگو درکنارهم قرار می گیرند،سرمشق گیری به طور خود کارآمد انجام نمی شود. مشاهده کننده ها ابتدا بایستی به الگوها توجه کنند وبرای یادگیری از آن ها برانگیخته شوند. علاوه بر این ویژگی های الگوها اثرات مهمی دارند که عبارتند از:شایستگی،تشابه ادراک شده اعتبار واشتیاق مشاهده کننده اعمالی را یاد می گیرد که معتقد است به آنها نیاز دارد. مشاهده کنندگان احتمالا بیشتر از الگوهایی تقلید می کنند که فکر می کنند نتایج پاداش دهنده ای داشته باشند.
اصل الگوبرداری

درخصوص روش های کاربردی نظریه ی بندورا در حوزه رفتاری،آموزشی و اجتماعی موارد متعددی وجود دارد که در این جا به چند مورد آن ها اشاره می شود: در حوزه رفتاری:فرزند پروری،روان درمانی،درمان مواد مضر وسوء مصرف الکل،پرخوری،اضطراب در حوزه شناختی: می توان بر فرآیندهای به یاد سپاری وبازتولید وموفق وموثردر حافظه و روش های زبان آموزی وهمچنین راهبردهای خودتنظیمی ومدیریت شناخت وفراشناخت و روش های خود انگیزشی اشاره کرد. درحوزه ی اجتماعی:آموزش از طریق تشکیل گروه ها واستفاده از اصل الگو برداری در آن،استفاده از روش های تبلیغاتی در رسانه های گروهی برای هنجارکردن وتوسعه رفتارهای مطلوب،آموزش مسائل مذهبی با استفاده از یادگیری مشاهده ای و روش های خود تنظیمی
روش ها

conclusion

_آشنایی با نظریه های یادگیری به ما می آموزد که چگونه یادگیری های افراد را تجزیه وتحلیل کنیم وتذکر نکات مهم وقابل توجه ونیز اشاره به انتظارهایی که داریم،یادگیری را تسهیل کنیم. _طبق تبیینی که از نظریه بندورا ارائه شد،محققان معتقدند که در زمینه ی روش ها و راهکاردهای علمی مبتنی بر این نظریه،می توان الگو وچهارچوبی مشخص در حوزه ی امورتربیتی و آموزشی طراحی و ارائه کرد که در سه حوزه ی شناختی،رفتاری واجتماعی پاسخگوی سوالات مربیان ومعلمان باشد.


تعداد صفحات : 18 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود