به نام خدا موضوع:نحوه مدیریت پرتفوی در بورس
مقدمه
در هر بازار و کشوری استراتژی های متفاوتی برای تشکیل پرتفوی وجود دارد. حتی در یک بازار مشخص هم استراتژی سرمایه گذاری در طول زمان یکسان نیست و با گذشت زمان این استراتژی تغییر خواهد کرد. اما موضوعی که همه سرمایه گذاران مطرح دنیا روی آن اتفاق نظر دارند، کاهش ریسک سرمایه گذاری با متنوع سازی سرمایه گذاری یا تشکیل پرتفوی است.
موفقیت در بازار سهام شرکت ها مانند هر بازار دیگری نیاز به انتخاب یک رویکرد مناسب و حفظ نظم فکری دارد. بدون این ها، سرمایه گذاری تنها خرید و فروش های بدون برنامه ای خواهد بود که سود یا زیان سرمایه گذار را بیشتر به بخت و اقبال وابسته می سازد تا به مهارت هایی مانندمهارت هایی مانند قدرت تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال ، پشت کار در تحقیق، توانایی تصمیم گیری، صبر و شکیبایی برای رسیدن به هدف ها و مواردی از این دست.
پرتفوی
پرتفوی یک واژه فرانسوی است که به فرانسوی: Portfolio) ) نامیده می شود . پورتفولیو یا پرتفوی در لغت به معنای کیف دستی است که در گذشته یک سرمایه گذار، مجموعه ای از اسناد و مدارک خود را در آن حمل می کرده است. اگر چه در ظاهر خیلی پیچیده می باشد اما مفهوم کاملا واضحی در بورس دارد.(مجموعه یا سبدی از اوراق بهادار)
به طور کلی سرمایه گذاری در مجموعه ای از اوراق بهادار یا پرتفوی، بسیار کارآمدتر از سرمایه گذاری در یک سهم می باشد. پرتفوی به منظور کاهش ریسک و به صورتی انتخاب می شود تا در شرایط عادی احتمال کاهش بازده همه دارائیها (شامل سهام های خریداری شده) نزدیک به صفر باشد.
هدف از تشکیل سبد سهام(پرتفوی):
تقسیم کردن ریسک سرمایه گذاری بین چند سهم است. بدین ترتیب سود یک سهم می تواند ضرر سهام دیگر را جبران کند به حداکثر رساندن بازده از طریق ترکیب اوراق بهادار متفاوت است. یک ضرب المثل معروف می گوید:همه ی تخم مرغ ها را در یک سبد نگذارید چرا که ریسک بالایی دارد و شکستن سبد باعث نابودی همه تخم مرغ ها خواهد شد.
ریسک
بازده
عوامل تاثیرگذار در تشکیل پرتفوی
میزان ریسک پذیری (ریسک گریزی)
افق زمانی در سرمایه گذاری (کوتاه مدت-بلندمدت)
هدف از سرمایه گذاری (افزایش سرمایه –افزایش درآمد)
مزایا ومعایب پرتفوی
مدیریت پرتفوی چیست؟
اصولا به انجام معاملات بورسی با در نظر گرفتن تمامی جوانب اقتصادی و سیاسی و با بکارگیری انواع استراتژی های مدیریت سهام و استفاده از ابزار و روش های تحلیل سهام مانند؛ تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال را مدیریت سبد دارایی و یا همان مدیریت پرتفوی می گویند. به بیانی دیگر از وظایف مهم افراد و شرکت ها، مدیریت دارایی یا همان مدیریت پرتفوی است که به معنی تعیین نقاط ضعف و قوت، تهدیدها و فرصت ها در انتخاب بدهی در مقابل سرمایه، رشد در مقابل اطمینان و دیگر انتخاب ها در مسیر افزایش بازدهی می باشد.
دواصل مهم درتشکیل پرتفوی
الف)حداقل 4سهم وحداکثر 7سهم درسبد پرتفوی نگه داری کنیم
ب)بیشتر از25 درصد سرمایه خود رابه یک سهم یایک صنعت خاص اختصاص ندهیم
*حتما لازم نیست که نمادهایی بخریم که حجم بالا دارند وافراد زیادی که تمایل به خریددارند می توانند ترکیبی از نمادهای بزرگ وکوچک داشته باشند.
توصیه به تازه کاران:
تشکیل پرتفو
بابیشترین تعدادسهام شرکتهای مختلف
جهت کسب تجربه وشناخت بازار
توصیه به حرفه ای ها:
تشکیل پرتفوی بهینه 3یا4سهم
جهت کسب بالاترین بازده
وکنترل ریسک بهتر
تک سهم شدن دربازار:
بعضی سهم ها ممکن است رشد خوبی داشته باشند وافرادمتمایل به خرید اون سهم ها می شوند.
دوریسک وجود دارد :
الف)ممکن است بازاردرمواقعی دچارافت شود.
ب)ممکن است نماد شرکت دربازار متوقف شود ومعاملاتش دربازار متوقف شود.
درنتیجه باتوجه به این ریسک ها باعث می شود شماتصمیمات منطقی ودرست نگیرید وتصمیمات شمااز روی احساسات شخصی باشد.
توصیه می شود که درچندسهم سرمایه گذاری کنیم تا ریسک های احتمالی کاهش یابد.
صندوقهای سهامی دربازارهای صعودی ونزولی:
به دلیل عملکردصندوقهای سهامی دربازار بهتر هست سرمایه خود رابه سمت این صندوق ها ببریم.
افرادی که دراین صندوقها هستند تحلیل گران بزرگ دربازار سهام هستند واینکه اخبار واطلاعات مهم درمورد بازارسهام رادر دست دارند وافراد حرفه ای هستند.
با تشکراز توجه تان موفق باشید.