بسم الله الرحمن الرحیم
درس : طراحی معماری 3
موضوع : موزه موسیقی
دانشجو :
استاد :
بخش های گوناگون موزه موسیقی و صدای تبریز این موزه همانند دیگر اماکن فرهنگی به بخش های مختلفی تقسیم شده است. قسمت های مختلف موزه را می توان به صورت زیر بیان کرد: .1بخش اول: فضاهای داخل حیاط که نیمکت های در داخل آن گذاشته شده است و جلسه های آموزش و نقد موسیقی در روزهای خاصی در آن برگزار می شود. .2قسمت دوم: طبقه اول ساختمان: فضاهای اداری، کتابخانه و ریاست در این طبقه قرار دارند و نظارت های کل بر بازدیدها و گالری ها را انجام می دهند. .3بخش سوم: فضاهای نمایشگاهی موزه صدا تبریز که در طبقه دوم قرار دارد. باید برای دیدن آثار مختلف به آنجا بروید. در تالارهای مختلف این طبقه که هر کدام نام مخصوص به خود دارند، آثار گرانبهایی در دسته بندی های مشخص به نمایش درآمده است.
چند نمونه از تالار های موزه صدای تبریز: تالار ادوات موسیقی: در این تالار، تعدادی از زیباترین و دوست داشتنی ترین ادوات موسیقی از جمله گرامافون، رادیوهای لامپی، تلویزیون های قدیمی که سیاه و سفید بودن و … را به نمایش گذاشته اند. اگر این ادوات را در فیلم ها می دیدید، اکنون می توانید به دقت تمام قسمت های این ادوات صدا و موسیقی قدیمی را از نزدیک ببینید. تالار استاد بابایان: اینجا سومین تالاری است که باید از آن بازدید کنید. تالار به یاد استاد قاقیک بابایان که در سال 1338 در تبریز به دنیا آمد، نامگذاری کرده اند. او نوازنده ی بسیار ماهر پیانو بود. تمام عمر خود را در مراکز معتبر جهان به تحصیل موسیقی پرداخت. ایشان در کنار مدرک موسیقی در سال 1369 مدرک روانشناسی را از دانشگاه تهران نیز گرفت. شما در تالاری که به نام این استاد است، سازهای بادی از جمله ساکسیفون، ترومبون، سازهای دهنی، شیپور قره نی، بالابان، سورنا، نی و … را از نزدیک خواهید دید.
استاد زاون: به تالار چهارم از مجموعه موزه صدا تبریز می رسید. این تالار به یاد استاد زاون یدیقاریانس که در سال 1292 در تبریز به دنیا آمده است، نامگذاری کرده اند. استاد زاون از نوازندگان مشهور و متبحر ویولون بود. ایشان درکنار نوازندگی، تدریس موسیقی کلاسیک را نیز برعهده داشت. ایشان در طول زندگی خویش به بسیاری از ارکسترهای مشهور در شهر دعوت می شدند. حال شما در تالار استاد زاون از انواع سازهای زهی از جمله کمانچه، انواع ویلون ها، انواع قیچک و ویولون سل دیدن خواهید کرد. تالار استاد فرنام: در پنجمین تالار که به نام استاد فرنام (از بزرگان موسیقی) نامگذاری شده است، می رسید. استاد محمود فرنام از نوازندگان بسیار قَدَر سازه دایره بودند. او را پدر دایره نوازی ایران می دانند. تجربه ی همکاری با بسیاری از بزرگان موسیقی درکارنامه ی این هنرمند وجود دارد. در تالار استاد فرنام، سازهای کوبه ای که باید با ضربه کف دست و یا انگشت آنها را نواخت به نمایش گذاشته شده اند. از جمله سازهای این تالار می توان به دف، طبل، قاوال، دمام، دهل، تنبک، نقاره و درامز اشاره کرد.
برنامه فیزیکی
نکته ها – تمام صندلی ها باید شماره داشته باشند -فاصله ردیف تا ردیف حداقل 75 سانتی متر -ابعادصندلی ها حداقل به عرض 45 و حداکثر 110 سانتی متر -پهنای راهرو سالن2/10 تا 3 متر -حداقل فاصله خروجی دو درب از یکدیگر 5 متر – دستگیره های اظطراری افقی تقریبا در یک ارتفاع یک متری نصب میگردد -در هر ردیف حداقل 16 صندلی باید قرار بگیرد -حداکثر فاصله هر صندلی از درب خروجی 15 متر میباشد -درب های خروجی هم میتوانند تنها در یک ضلع طولی و در یک ضلع عرضی نیز قرار داشته باشد
هدف کلی ساخت موزه: – آشنا کرئن مردم و به خصوص هنر مندان با هنر های معاصر – برنامه ریزی و ارائه طرح های لازم برای تشویق تحقیق و پژوهش در زمینه هنر های معاصر -عرضه و نمایش دائمی هنر های معاصر به سایر کشور ها – معرفی و عرضه موسیقی -برگزاری جشنواره های مختلف موسیقی حفظ میراث هنری در بخش موسیقی