تارا فایل

پاورپوینت موزه، نور و عکاسی



موزه نور و عکاسی

فهرست
فصل اول:موزه نور و عکاسی
تاریخچه موزه و عکاسی
مفهوم موزه و نور و عکاسی
محل و ساختمان موزه
عناصر فضایی موزه
مراکز جنبی موزه ها
نحوه ارائه و نمایش آثار در موزه
نور در موزه
مسیرهای حرکتی
تجهیزات فنی و تاسیسات موزه
فصل دوم:بررسی موزه ها
موزه لوور
موزه هنر معاصر
موزه آبگینه و سفالینه تهران
موزه ملی ایران باستان

تاریخچه ی موزه
موزه به شکل امروزی خود در اواخر قرن سوم پیش از میلاد توسط بطلمیوس در اسکندریه تاسیس شد.اما در قرون وسطی به دلیل حاکمیت کلیسا و تفتیش عقاید نقش آموزشی موزه ها کمرنگ شد.
با آغاز رنسانس و شکوفایی علوم موزه ها هم به موازات رشد و توسعه علوم مختلف فعالیت خود را آغاز کردند.در سال 1683 موزه اشمولین نخستین موزه ی ملی بر مبنای یک مجموعه ی خصوصی در شهر آکسفورد انگلستان گشایش یافت.
تاریخچه عکاسی
عکاسی در اواسط قرن 19 به وجود آمد و با پیدایش خود شکل کاملا نویی از ارتباط بصری را به وجود آورد.

مفهوم موزه
موزه موسسه ای دائمی و غیر انتفاعی که درهای آن به روی همگان گشوده است و برای جامعه و پیشرفت آن فعالیت می کند.هدف موزه تحقیق در آثار و شواهد بر جای مانده ی انسان و محیط زیست او گردآوری حفظ و بهره وری معنوی و ایجاد ارتباط بین این آثار به ویژه به نمایش گذاردن آنها به منظور بررسی و بهره وری معنی است.
از اوایل قرن هیجدهم در زبان انگلیسی به معنای ”اتاق مطالعه“ یا ”کتابخانه ی شخصی“ به کار می رفت. museum واژه
مفهوم نور
نور به معنای روشنایی است.دو خصوصیت اصلی نور شامل درخشندگی و رنگ آن است.
مفهوم عکاسی
عکاسی کشف شکل تصویری جدیدی از واقعیت است که فقط به خود عکاسی اختصاص دارد یعنی اینکه با تکامل عکاسی واقعیت تصویری تازه ای به وجود آمد که از اشکال دیگر کار تصویری مستقل است و آن را باید فقط به معیارهای مخصوص به خود آن ارزیابی کرد.
موزه باید در جایی از شهر قرار گیرد که دسترسی به آن برای همگان باشد.
امروزه معمولا موزه در میان یک محوطه ی سرسبز و یا یک پارک احداث می شود زیرا درختان پارک با تصفیه ی هوای اطراف –ایجاد رطوبت لازم- مقابله با گرد و غبار و دود و سر و صدا به منزله ی حافظ عمل می کنند.تاسیس موزه در محوطه ی سرسبز مزیت دیگری هم دارد زیرا هنگامی که ه وا مساعد باشد می توان بخشی از مجموعه را به محوطه ی خارج نیز منتقل کرد و به نمایش گذاشت که سبب جلب بازدیده ی بیشتر می شود.
محل و ساختمان موزه

عناصر فضایی موزه
بخش های مختلف موزه
1- تالار و ورودی: وضع مطلوب آن است که موزه فقط یک در ورودی عمومی و اصلی داشته باشد و توسط چراغ یا علامت های دیگر کاملا مشخص باشد.این در باید به لابی موزه منتهی شود.
2 – لابی و عناصر وابسته به آن :
2-1: گیشه ی فروش بلیط : گیشه در موزه باید در مکانی باشد که دید کافی به فضای خارج داشته باشد و در جایی باشد که فضای لازم برای صف مربوط به آن فراهم گردد.

2-2 : فضای انتظار و نشیمن : این فضاها باید به گونه ای ساخته و تزئین شود که نظر مردم را جلب نموده و معرف نوع موزه باشد.این محوطه را نباید از میز و صندلی و دیگر وسایل انباشت فقط چند صندلی یا یکی دو نیمکت کافی است و به عبارتی به هزای هر 100 نفر بازدید کننده باید 10 صندلی در نظر گرفت.
2-3 : میز اطلاعات و فروش انتشارات
2-4 : عناصر خدمات عمومی مانند باجه های تلفن و اینترنت و صندوق پست
2-5 : عناصر دسترسی عمودی مانند رمپ – پله و آسانسور

6-گالری ها و یا تالار نمایش آثار:
تالارهای نمایش باید منعطف باشند بدین معنا که به نحوی ساخته شوند که بتوان در آنها به آسانی تغیراتی ایجاد کرد.درهای ورودی تالار نباید متعدد باشد و همچنین چندین تالار نباید به موازات یکدیگر ساخته شوند زیرا در این صورت احتمال گم کردن راه برای بازدید کننده زیاد می شود.درصورتی که چند تالار در دو طرف قرار دارد توصیه می شود که یک راهرو در میانشان قرار گیرد تا بازدید کنندگان بتوانند از طریق آن به آسانی از یک تالار به تالار دیگر بروند.
دیاگرام طرح کلی

3-ویترین
ارتفاع ویترین باید چنان باشد که بازدید کننده بدون خم شدن و نگریستن به پایین و یا بلند شدن بر نوک پنجه ی پا و نگریستن به بالا بتواند به راحتی اشیاء را مشاهده کند.ارتفاع مناسب برای اشیاء در موزه ها بین 90 سانتی متر پایین تر و 30 سانتی متر بالاتر از سطح چشم است.

مراکز جنبی موزه ها
1- تالارهای نمایشگاهی موقت و سالن های سخنرانی
– از الزامات موزه های امروزی می باشد.
– بهتر است در نزدیکی در ورودی و منشعب از آن طراحی شود.
– باید از نظر تجهیزات ایمنی باشد.
– باید انعطاف پذیر بوده و متناسب با مقاصد مختلف قابل تغییر باشد.

2-کتابخانه و مرکز نگهداری اسناد
– از بخش های الزامی موزه است.
– ابعاد آن به موارد مختلفی چون کتاب ها و مواد چاپی وسعت موزه و حجم مجموعه ی آثار آن دارد.
– باید مسئله ی توسعه ی کتابخانه در آینده را در نظر گرفت زیرا ارتباط مستقیم با توسعه ی موزه دارد.
– تابع ضوابط کلی کتابخانه ها است.

3-انبار و مخزن
بهتر است انبار اصلی دور از موتور خانه و کنتور اصلی برق و سایر ابزار الکتریکی باشد .
4-کارگاه
توصیه می شود که آنها را در مکان مناسبی که نزدیک محل فضای نمایش موزه نباشد قرار دارد.
5-آزمایشگاه
در موزه ها باید به تاسیس ازمایشگاه هایی که کار بازسازی ترمیم و حفاظت آثار را بر عهده می گیرند اقدام نمود که فعالیت آنها بر حسب نوع موزه متفاوت بوده و به آزمایشگاه های فیزیک – شیمی و غیره تقسیم می شوند.
6-چایخانه و کافه تریا
طراحی و در نظر گرفتن فضایی به عنوان تریا برای موزه بسیار مفید و حتی ضروری است.بهتر است چایخانه توسط یک در به محوطه ی خارج موزه متصل باشد.همچنین وجود پنجره هایی که به خارج دید داشته باشد و نیز وجود رختکن –دست شویی- تلفن عمومی-جعبه های کمک های اولیه و صندوق پست در کنار چایخانه ضروری است.

بخش اداری
سایت اداری شامل:اتاق کنفرانس – اتاق ریاست – دفاتر کار – بایگانی – آبدارخانه – سرویس های بهداشتی – محل انتظار ارباب رجوع و منشی.
نحوه ارائه و نمایش آثار در موزه ها
-ارائه و نمایش آثار به صورت آزاد.
-آثار حجیم و بزرگ.
-نمایش و ارائه ی آثار در داخل ویترین (منفرد – جمعی- افقی و ویترین های زمینی)
-نمایش آثار در فضاهای باز و فضای سبز موزه(آثار حجیمی که در برابر عوامل جوی مقاوم می باشد)
نور در موزه
درجه ی حسایت اشیا ء به نور
به عبارت کلی می توان گفت مواد غیر ارگانیک مثل فلز – سنگ – سرامیک و غیره حساسیت کمی دارند اما نمونه های دیگر به نور حساس هستند.

نور در تالارهای نمایش
1- نور طبیعی : نور مورد نیاز را می توان از سقف تالار و از طریق نورگیرهای سقفی آن تامین کرد چنانچه نتوان از نور سقفی استفاده کرد می توان به نصب پنجره ی ثابت با بازشو اقدام نمود.
ویترین ها را نمی توان دیوار مقابل پنجره ها قرار داد زیرا اگر اشیاء داخل ویترین نور را منعکس کنند با تابش آفتاب تداخل کرده مانع دیدن دیگر اشیاء می شود. مهمترین حسن نور پردازی با نور روز صرفه جویی در هزینه است.
2- نور الکتریکی : یک چراغ ثابت و پر قدرت در سقف هر تالار ضروری است.وجود چند چراغ متحرک در تالار های نمایشی کاملا ضروری است.بررسی ها نشان داده است که فلاش الکتریکی بهترین منبع روشنایی برای عکاسی در موزه است.

مسیرهای حرکتی
تالارهای نمایش باید به نحوی ساخته شوند که بازدید کنندگان بتوانند در آنها به راحتی گردش نمایند و اشیاء را از تمام جوانب تماشا کنند لذا ایجاد مسیر و یا راه یک طرفه در تالار نمایش صحیح نیست. رنگ و جنس دیوار و کفپوش در تالارهای نمایش موزه بسیار اهمیت دارد . در گذشته رنگ سفید را برای دیوارها انتخاب می کردند زیرا معتقد بودند که اشیاء در برابر رنگ سفید ماهیت خود را بهتر نشان می دهند.ولی امروزه کارشناسان عقیده دارند آثار در برابر رنگ سفید تیره تر جلوه می کنند.بنابراین رنگ هایی برای دیوارها انتخاب می شوند که اشیاء د ر برابر آنها رنگ واقی خود را نشان می دهند . برای مقابله با یکنواختی تالارها می توان از رنگ های کمرنگ تر در نقاطی که نور کمتر است و یا دیواری که نور بر آن مستقیم می تابد را اندکی پررنگ تر نمد.به طور کلی در طراحی مسیرهای حرکتی رعایت دو مورد ضروری است:
1-اجتناب از محدودیت های با وقفه
2-اجتناب از اختلاف سطوح زیاد.

تجهیزات فنی و تاسیسات موزه
کنتور اصلی و فیوزهای مختلف باید همواره در مکانی محفوظ و دور از دسترس بازدید کننده باشد و نیز تعبیه ی یک سیستم برق اضطراری با ولتاژ پایین ضروری است.این تجهیزات شامل:
1-سیستم تهویه
2-تنظیم شرایط محیطی
3-آکوستیک

Musee du louvers
موزه لوور
در سال 1750 میلادی در کاخ لوگزامبورگ در شهر پاریس بخشی از مجموعه ی سلطنتی در معرض بازدید مردم قرار گرفت و در نخستین سال انقلاب کبیر فرانسه موزه ”لوور“ افتتاح گردید.

بخشهای مختلف هال مرکزی زیرزمینی

1-سالن پذیرش
2-کتابفروشی
3-خدمات فرهنگی و استودیو ها
4-تالار اجتماعات
5-رستوران ها
6-گالری های مربوط به تاریخ موزه
لوور(میان طبقه)
7-گالری های مربوط به نمایشگاه های
موقت
8-بوتیک ها
9-تندیس لوئی چهاردهم

پلان های این موزه شامل:
پلان طبقه ی همکف
پلان طبقه اول
پلان طبقه دوم
پلان میان طبقه

موزه هنر معاصر
لس آنجلس (ایالت متحده امریکا)
معمار:
همکاران:
Arata Isozaki
Gruen A ssociates

عمارت اصلی موزه و ساختمان های جنبی آن از بناهای ارزشمند اواخر قرن 13 هجری است و بسیاری از ویژگی های بناهای دوره قاجاریه را داراست.
موقعیت بنا
این مجموعه که در خیابان جمهوری خیابان سی تیر واقع شده در گذشته به واسطه ی نام کوچه ی جنب آن ”باغ نوبهار“معروف بوده است.کل مجموعه شامل چهار ساختمان است که دو ساختمان اول و دو ساختمان دوم بعدا به آن افزوده شده است.
فضاهای مختلف ساختمان
ساختمان موزه با زیربنای 1040 متر مربع در باغی به وسعت 7200 متر مربع قرار دارد.طرح بنا هشت گوش بوده و ستون های کاذبی در قسمت ورودی آن ساخته شده اند.
مقدمه
موزه آبگینه و سفالیه ی تهران

تاریخچه
موزه ملی ایران باستان با قدمتی حدود 60 سال نه تنها بزرگترین موزه باستانشناسی و تاریخ ا یران است.بلکه از نظر تنوع و کیفیت آثار یکی از چند موزه ی بزرگ جهان نیز محسوب می شود.این ”موزه ی مادر“نامیده می شود.
موقعیت و معماری ساختمان موزه
ساختمان موزه در واقع حجمی مکعب مستطیلی است که از سه قسمت تشکیل شده است.بخش اداری دارای پلانی شکل است که در امتداد شمالی سالن اصلی قرار دارد.شروع ساخت موزه سال 1314 خورشیدی است که در طول دو سال عملیات ساختمانی آن به وسیله ی حاج عباسعلی معمار و استاد مراد تبریزی تکمیل و در سال 1316 خورشیدی رسما گشایش یافت.این موزه با حدود 10 هزار متر مربع در چهار طبقه ساخته شده است.
تالارهای اصلی موزه:
1-بخش لرستان
2-تالار کتیبه ها

پایان


تعداد صفحات : 46 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود