تارا فایل

پاورپوینت ملاک ها و معیارهای اساسی و ضروری برای ازدواج



ملاک ها و معیارهای اساسی و ضروری برای ازدواج

شما برای ازدواج خود چه ملاک هایی را در نظر می گیرید؟
پرسش مراجع
دختری ۲۰ ساله هستم .در حدود ۲ سال است با دختری همسن خودم در دانشگاه دوست شده ام. برادر این خانم انسان باشخصیتی است و تمایل دارند که با ایشان ازدواج کنم. احساس می کنم فرد مناسبی برای من می تواند باشد. فقط نمی دانم چه ملاکهایی برای ازدواج ضروری است و باید به چه نکاتی بیندیشم تا ازدواج موفقی داشته باشم؟ لطفاً راهنمایی کنید.

پاسخ روانشناس
خواهر گرامی! ازدواج امری مقدس و زیبا است, این که شما تصور می کنید فردی ایده آل خود را پیدا کرده اید خوب است. اما آیا به اندازه کافی نسبت به این آقا شناخت پیدا کرده اید؟ برای ازدواج از سوی دختران و پسران در جامعه امروزی ملاک های متفاوتی مطرح می شود که برخی از آنها اصلاً به هیچ وجه نمی تواند نشان دهنده این باشد که با در نظر گرفتن آنها می توان به موفق بودن ازدواج امیدوار بود. به عبارت دیگر مسائل اصلی کنار رفته و برخی منابع های فرعی جای خود را بسیار باز کرده اند. به طور کلی ملاک ها و معیارهای اساسی و ضروری برای یک ازدواج موفق مواردی است که به اختصار به آن اشاره می کنم.

– اصالت خانواده و ریشه دار بودن فرد مورد نظر
– با توجه به شرایط سنی فرد مورد نظر
– توجه به اصول دینی و اعتقادات مذهبی فرد مورد نظر
– با توجه به میزان تحصیلات فرد مورد نظر
– توجه به زیبایی وضعیت ظاهری و همسانی بافردموردنظر
امیدوارم که با نگاهی مثبت و باریک بینانه به این مقوله بیندیشید و به سادگی در انتخاب همسر تابع احساس و هوس نباشید, منطقه خود بهره ببرید و گزینشی داشته باشید که بتواند تضمین کننده یک زندگی ایده آل برای تان باشد.

ملاک ها و معیارهای اساسی و ضروری برای ازدواج
ازدواج تولد دوباره آدمی است. ازدواج یعنی رسیدن به آمال و آرزوها! ازدواج یعنی رها شدن از تنهایی دل و فناور در دنیایی که دیگر رویا نیست! ازدواج یعنی امید و عشق درباره به زندگی! به آینده و اینکه من و تو ما می شویم.
حال برای رسیدن به این فرآیند و اینکه بتوان ازدواج موفق داشت باید به ملاک ها و معیارهای ارزشی و اساسی نیز توجه کرد. نباید چشم بسته پای در این راه پر از فراز و نشیب نهاد.
یادتان باشد که ازدواج زود اشتباهی بزرگ و دیرش اشتباهی بزرگتر است.

توجه به اصالت خانواده و ریشه دار بودن فرد مورد نظر
اولین و اساسی ترین معیار انتخاب همسر چه زن و چه مرد اصالت خانوادگی است. کلمه اصالت از ریشه اصلی گرفته شده و اصل به معنای ریشه آماده است. یعنی دختر و پسر از خانواده هایی باشند که دارای اصل و ریشه هستند.

دختر و پسر باید در خانواده هایی را که گفته باشند که در آنها پدر و مادری آول و دلسوز با تمام وجود در رشد و تعالی فرزند کوشیده باشند. خلاف خانواده هایی که زن و مرد کودکان را به حال خود رها کرده و دنبال گردش و تفریح خود بودند و یا مردانی که به علت تعدد زوج ها فرزندان خود را به حال خویش رها کرده اند!
در خانواده های اصیل پدران و مادران می کوشند از نظر اخلاقی و رفتاری برای فرزندان خود نمونه و الگو باشند و بدون تردید پدر و مادر سال از نظر ارثی نیز سرمایه های بست گرانبهایی را به فرزندان خود انتقال می دهند.

دختر پسری که در یک خانواده اصیل رشد می یابند و نشانه های اخلاقی را از پدر و مادر خود به ارث می برند و در برخورد با دشواری ها و سختی های زندگی هرگز از جاده راستی و درستی خارج نمی شوند.

توجه به شرایط سنی فرد مورد نظر
برای انتخاب همسر لازم است که از نظر سنی بین زوج ها همخوانی وجود داشته باشد. البته سن مناسب به تنهایی نمی تواند عامل موفقیت در ازدواج باشد بلکه لازم است این خصوصیت را با مجموعه ای از سپرده دیگر بررسی کرد.
هستند پسران و دخترانی که دارای سن کم هستند ولی نسبت به بسیاری از افراد دیگر که سن بالایی دارند و از بسیاری جهات عاقلانه تر و هوشیارانه تر عمل می کنند. در مورد اختلاف زنده نیز نمی توان با قاطعیت نظر داد. در بهداشت روانی گفته می شود که سن شناسنامه ای ملاک نمی تواند باشد. ملاک سن عقلانی است. یعنی رسیدن به بلوغ روانی.

ولی برای زنان بهتر است با توجه به اینکه زایمان می کنند و چاقو لاغر می شوند و این وضعیت در چهره شان موثر واقع شده و از نظر ظاهری زودتر از مردان شکسته می شوند کم سن تر از همسرانشان باشند.
چون اگر چنانچه سن زن از شوهرش بیشتر باشد, به نظر خیلی پیرتر از او می آید و این مسئله سبب می گردد که مردم فکر کنند که دارای زن پیری می باشد. پس به سود هر دو طرف است که زن بین ۳ تا ۶ سال از همسر خود جوانتر باشد تا تعادل بهتری در خانواده و قرار گردد.

توجه به اصول دینی و اعتقادات مذهبی فرد مورد نظر
پایبندی به اصول و آیین دینی یکی از عوامل خوشبختی خانواده است. دختر و پسری که دین دار واقعی باشند از انجام دادن بسیاری از اعمال خلاف خودداری می کنند, زیرا و پایبند به دین آنان را از انجام دادن اعمال حرام و خلاف بازمی دارد. این عامل درونی همیشه همراه افراد استان را از ارتکاب اعمال خلاف انسانی بازمی دارد. به همین مناسبت وقتی از پیشوایان دین سال می شد که با چه گروهی باید ازدواج کرد؟ در پاسخ می فرمودند: بر تو باد ازدواج با افراد متدین. کوه یعنی سعی کن با همسر ازدواج کنی که دیندار باشد.

زیرا دین داری عاملی قوی و استوار است که در بسیاری از موارد انسان ها را از لغزش و ارتکاب اعمال خلاف باز می دارد.

توجه به میزان تحصیلات فرد مورد نظر
در این زمینه لازم است تاکید بیشتری گردد! تا جایی که امکان دارد خانواده از نظر سطح تحصیلات تفاوتهای چندانی نداشته باشند. زیرا خانواده ای که از سطح سواد کمتری نسبت به خانواده همسرش برخوردار باشد, ممکن است در بسیاری از موارد نتواند با آن خانواده تفاهم داشته باشد پس بهتر است که تعادلی در این وسط وجود داشته باشد.
به طور کلی توصیه آن است که مردان از نظر میزان تحصیلات بالاتر از زنان باشند.

متاسفانه اخیراً مشاهده شده است که دخترانی با داشتن درجه لیسانس و یا بالاتر همسرانی با تسهیلات کم انتخاب کرده و می کنند! برخی از مردان در چنین شرایطی در اصطلاح به سر می برند که شاید همسرانشان در طول مدت تحصیل و یا در محل کار به مردان دیگری گرایش پیدا کنند! گاهی برخی از مردان از طریق رفتارهای خشونت آمیز تمایل دارند که برتری خود را نسبت به همسرانشان نشان دهند تا از این طریق به ایشان بگویند همت هستند و از ایشان برتر می باشند. البته گاهی هم این گونه مردان از روی اجبار و برای رضایت خاطر همسرانشان به ادامه تحصیل می پردازند.

لازم به یادآوری است که نوع تحصیلات چندان مهم نیست. آنچه در ازدواج مهم است تحصیلات است. چنانچه تحصیلات زن و شوهر در یک حوزه باشد تفاهم زناشویی بیشتر خواهد شد.
توجه به زیبایی وضعیت ظاهری و همسانی با فردموردنظر
یکی دیگر از ملاک های مهم در ازدواج تناسب و همسانی در دو زوج از نظر زیبایی و قد و اندام می باشد. البته زیبایی امری نسبی است و بیشتر به افکار, خاطرات, تجربیات و آنچه در ذهن افراد است و بستگی دارد تا آنچه در واقعیت است و به همین دلیل ممکن است. فردی را که یک نفر خیلی زیبا می داند فرد دیگری معمولی بداند.

اگر فردی بازیگری ظاهری صورت و اندام همسر خود را نپسندد زندگی برای هر دو نفرشان, بسیار تلخ و ناگوار و زنده خواهد بود. البته زیبایی به عنوان یک رکن اساسی و معیار مستقل در زندگی زناشویی مطرح نیست,بلکه با صفات دیگری به کمال می رسد.

یاری از زوج هایی که فقط بر اساس عنصر زیبایی و بدون توجه به آنچه در پشت این زیبایی به لحاظ فکری و روحی می گذرد ازدواج کرده اند, چنانکه موفقیت در زندگی نصیبشان نشده است.
از پیامبر اکرم صلی الله پرسیده شد که بهترین زنان کدامند؟
ایشان در جواب فرمودند: بهترین زنان کسانی هستند که از نظر چهره زیبا تر و از نظر اخلاق بالاتر از نظر مهریه مناسب باشند. هنگامی که خیر را دنبال می کنید, نزد زیبارویان بروید زیرا آن که زیباتر است رفتارش نیکوتر است.

توجه به سطح اقتصادی خانواده فرد مورد نظر
سطح اقتصادی می تواند عامل اختلاف در روابط زناشویی باشد. ابعاد مختلفی که در این باره مطرح می باشد عبارتند از: مسکن, هزینه های رفاهی و معیشتی و وسایل زندگی.
هر یک از این امکانات نقش مهمی در زندگی دارد که عدم وجود یا کمبود آنها می تواند عامل اختلاف و ناخشنودی گردد. نکته حائز اهمیت در اینجا آن است که اختلاف سطح اقتصادی در خانواده که قصد ازدواج دارند باید مورد توجه قرار گیرد. پسر جوانی که در یک خانواده فقیر بزرگ شود فرزند تسهیلاتی هم دارد دختری از یک خانواده مرفه و ثروتمند و نمی تواند قانون کند.

دختر در یک زندگی با امکانات زیاد بزرگ شده و توقعاتی دارد که در خانه شوهری در همان سر در آورده می شود و چون چنین وضعیتی در خانه شوهرش نخواهد داشت, احتمال بروز اختلاف وجود دارد. بنابراین باید به امکانات مالی و رفاهی خانواده در زمان انتخاب همسر توجه کافی داشت.

توجه به وضعیت شغلی و میزان درآمد فرد مورد نظر
یکی دیگر از عواملی که در انتخاب همسر باید مورد توجه قرار گیرد نوع شغل می باشد.
بعضی از مردان مایل هستند که همسرشان خانه دار باشد. تعدادی مایلند خانم آنها در خارج از خانه شاغل باشند و برخی فقط تمایل به کار همسرشان در آموزش و پرورش و کار معلمی می باشند.
بنابراین نوع شغل در انتخاب همسر از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد و در مورد شغل شوهر آنچه مهم است تامین نظر دختر است. در این رابطه موارد زیر قابل توجه است:

– دخترانی هستند که به سطح شغلی امنیت میدهند! از نظر آنان نوع شغل مهم نیست. آنها همیشه مهندس, دکتر, حقوقدان و وکیل و مشاغلی را می پسندند که از نظر وجه اجتماعی در سطح بالایی قرار دارند و گاهی اظهار می دارند که مثلاً لوله کشی هم شد شغل و نجاری یا بنایی و یا سیم کشی برق ساختمان و نظایر اینها را که از نظر سطح درآمد ممکن است بسیار بالاتر هم باشند نمی پسندند.
– گروهی از دختران, برای شان سطح شغل مطرح نیست. آنها شوهری می خواهند که امکانات رفاهی آنان را فراهم کند و درآمد زیادی داشته باشد.
بعضی نیز درآمد واسطه شغل برایشان مهم نیست ولی مایلند شوهرشان شغلی داشته باشد که تمیز باشد و همیشه اظهار می دارند که شوهر روغن مالیده و پر خاک و گچ نمی خواهند.

– زنان شاغلی هم هستند که مایلند شوهرشان در حوزه شغلی خود آنان کار کند. به عنوان مثال اگر آموزگار باشد مایع از شوهرش دبیر و استاد دانشگاه باشد,یا اگر پرستار از شوهرش پزشک باشد. در اینجا یک نکته قابل توجه است و آن این که بیشتر زنان مایل نیستند شوهرشون از نظر سطح شغلی پایین تر از آنان باشد.
– بعضی از دختران تحت تاثیر برنامه های هنری تلویزیون, تئاتر, موسیقی و سینما شوهر هنرمند می خواهند.
– و بالاخره گروهی دختران که شوهر برایشان مهم نیست, بلکه به سایر عوامل موثر در ازدواج از جمله مسائل فرهنگی, اخلاقی و اقتصادی توجه بیشتری دارند.

در نظر گرفتن مطالب فوق می توان چنین نتیجه گرفت که در انتخاب شوهر در رابطه با نوع شغل باید به نوع شغل محل شغل میزان درآمد و ثبت شغل توجه کرد.

توجه: نگرش شوهر درباره شغل زن
بعضی از مردم با اشتغال همسرشان در خارج از خانه مخالفان و درپی همسری هستند که فقط خانه دار باشد بر روی مسئله به قدری تکیه و تاکید دارند آن را جز شرایط ازدواج قرار می دهند. در مقابل مردانی هستند که می خواهند همسران شاغل باشد از این اشتغال نظر اصلی شان کسب درآمد است که مکمل هزینه خانه باشد. برخی هم کسب درآمد و گرفتن حقوق برایشان مهم نیست. بلکه هدف آنان از اشتغال همسر در خارج از خانه آن است که زن با جامعه ارتباط داشته باشد و اجتماعی تر باشد و از زن خانه دار به عنوان یک زن عقب افتاده و منزوی یاد می کنند.

توجه به سلامت جسمانی و روانی فرد مورد نظر
بسیار مهم است که در ازدواج و سلامت جسمانی و روانی طرف مقابل اطمینان و اعتماد داشت. چنانکه یکی از زوج ها دارای بیماری های جسمانی و یا روانی باشد و به ویژه آن را از ابتدا مخفی نگه دارد, زمینه را برای بروز مشاجره, اختلاف و در نهایت طلاق فراهم کرده است. در ازدواج بیماریهای طرف مقابل را باید جدی گرفت. مانند: اعتیاد, افسردگی, اضطراب و وسواس, و سوء ظن داشتن و بدبین بودن, سرطان, هموفیلی, تالاسمی, صرع, معلولیت های ذهنی, ایدز, سوختگی بدن, جذام و انواع بیماری های روانی. به طور کلی کسانی که دارای بیماری غیر قابل درمان هستند, انتخاب های مناسبی برای ازدواج نیستند و بهتر است این افراد که خودشان تمایل به ازدواج دارند, به طور موقت و با اطلاع قبلی ازدواج کنند و تصمیم بگیرند که صاحب فرزند نشوند.

توجه به رشد و بلوغ عاطفی- فکری و روانی فرد
یکی دیگر از عوامل مهم در موفقیت زندگی زناشویی رشد عاطفی است. عاطفه فقط به سن شناسنامه ای بستگی ندارد, بلکه به سن عقلی, روانی, اجتماعی, عاطفی و جسمانی همه از عوامل موثر در پختگی و بلوغ هستند.
ازدواج برای مرد ۲۳ تا ۲۵ سالگی و برای زن ۲۰ تا ۲۳ سالگی است. اگرچه در این سن عادات مختلف در فرد به صورت نیرومندی درآمده اند ولی هنوز قابلیت تطبیق و سازش در او موجود است. البته باید اضافه کرد که این سریال فقط از لحاظ کلی بیان کردیم. بدین معنی که بسیاری از ازدواج های موفق وجود دارند که زن و مرد در موقع ازدواج بسیار مسن تر یا جوانتر از سن مذکور بوده و هستند. رشد جسمانی نیز عامل مهمی در آمادگی برای ازدواج است.

اگرچه در جامعه ما ازدواج معمولا بعد از سن بلوغ صورت می گیرد, با وجود این باید گفت که مسئولیت زندگی زناشویی را باید قبول کنند و بپذیرند.

توجه به نگرش و طرز فکر فرد مورد نظر درباره روابط جنسی
زندگی زناشویی سعادتمندانه فقط تا اندازه ای به طرز تلقی مشابه و در ست زن و شوهر از روابط جنسی وابسته است, ولی این عامل یکی از مهمترین نشانه های خوشبختی در زندگی زناشویی است! یکی از روزها احساس نارضایتی کند, شوهر در این باره به نتیجه واحدی نرسیده باشند, احساس محرومیت و ناکامی و ناامنی خواهند کرد به گونه ای که اکنون یکی از دلایل اصلی طلاق بین زوج ها و همین عدم رضایت از روابط جنسی و زناشویی است.

ملاک های ازدواج
گاهی سختگیری بی جا، منجر به مجرد ماندن طولانی مدت می شود اما کسانی هم که مواردی مثل جذابیت، خصوصیت های فرهنگی و اجتماعی، تعهد و قابلیت های طرف مقابل را در نظر نمی گیرند، در آینده امنیت لازم را در زندگی زناشویی شان احساس نخواهند کرد و در نهایت پایه های سست این زندگی روزی فرو خواهد ریخت. با وجودی که مهم ترین رکن هر جامعه ای خانواده است اما به یاد داشته باشید که هدف اصلی ازدواج، رسیدن به آرامش است. اگر روز به روز آمار طلاق در جامعه بالا می رود، به این علت است که در بسیاری از ازدواج ها ملاحظات لازم در نظر گرفته نمی شود

ملاک های ازدواج برای هر فردی متفاوت است
دختر و پسری که قصد ازدواج دارند در وهله اول باید بدانند که قرار نیست فقط یک «آدم خوب» پیدا کنند. چرا فقط خوب بودن کافی نیست؟ بگذارید موضوع را با مثالی روشن کنیم؛ مثلا در مشاوره پیش از ازدواج وقتی از دخترخانم سوال می شود که اگر پسری به خواستگاری شما بیاید که پاک باشد، خانواده دار باشد، با اخلاق باشد، متعهد باشد یا هر ویژگی را که مد نظر شما هست داشته باشد ولی این آقا یک ویژگی دیگر هم دارد؛ اینکه او فوق العاده خسیس است، آیا باز هم با او ازدواج می کنید؟

پاسخ اغلب دخترخانم ها منفی است یا مثلا به آقاپسری بگویند دختر خانمی هست پاکدامن، محترم، دارای خانواده خوب و همه ملاک های شما برای ازدواج را دارد ولی بدبین است و اگر چند دقیقه دیر به منزل برسید باید به او جواب پس بدهید، آیا شما می توانید با این فرد زیر یک سقف زندگی کنید؟

مسلما اکثر افراد نمی پذیرند. مگر اینکه عاشق باشند و چشم هایشان را روی خیلی از مسائل ببندند؛ مثلا یکی از مواردی که زوج ها حتما باید راجع به آن صحبت کنند دیدگاه هایشان در خصوص زندگی جنسی است. این روزها تامین خواسته های جنسی بیش از گذشته برای افراد اهمیت پیدا کرده است و برای برخی حتی از جمله ملاک های مهم ازدواج محسوب می شود. پس تنها پیدا کردن یک آدم خوب کافی نیست؛ اگرچه ملاک های ازدواج برای هر فردی متفاوت است ولی در ادامه به بررسی ملاکهای اصلی ازدواج که حتما باید مورد توجه قرار بگیرد، می پردازیم:

جذابیت
برای یک ازدواج موفق دو طرف باید در خصوصیاتی ۷۰ ،۸۰ درصد اشتراک داشته باشند و برای مدیریت این ۲۰ تا ۳۰درصد اختلاف نظر یا خصوصیاتی که کاملا مدنظر دیگری نیست که حتی در بهترین انتخاب ها هم وجود دارد (همچنین ناملایمات غیرقابل گریز زندگی پیچیده امروزی)، لازم است زوج ها ضمن داشتن مهارت های ارتباط موثر از روش های مناسب حل مساله هم استفاده کنند اما الزامات برای شروع یک زندگی مشترک چه باید باشد؟ در درجه اول برای دو فردی که می خواهند زیر یک سقف بروند جذابیت مهم است. اینکه از هم خوششان بیاید. گاهی اصلا مشخص نیست دو نفر چطور جذب هم می شوند و از چه چیز هم خوششان می آید! البته جنبه های جنسی حتما در آن دخیل هستند.

برخی اوقات هم جنبه های رفتاری و اخلاقی باعث جذب آدم ها به هم می شود اما این موضوع بیشتر به سلیقه های شخصی افراد بر می گردد. البته ۸۰،۷۰ درصد خصوصیاتی که برای شما مهم است حتما باید وجود داشته باشد تا احساس خوبی داشته باشید از اینکه این فرد در کنار شما راه می رود، صبح که از خواب بیدار می شوید چهره او را می بینید و. . .

خصوصیت های شخصیتی
نباید به دیگران برچسب باشخصیت یا بی شخصیت بزنیم. اتفاقی که متاسفانه در جامعه بسیار رایج است؛ مثلا یک نفر بر اساس خصوصیت های شخصیتی اش می تواند بازاریاب خوبی شود یا فردی ممکن است معلم یا هنرپیشه موفقی شود.
یک نکته مهم:
هرکس طبیعتا مایل است همسری برگزیند که بیشتر همسان او باشد تا ناهمسان با او. همسانی دو فرد نه تنها آنها را به سوی یکدیگر جلب و جذب می کند، بلکه پیوند و وصلت ایشان را استوارتر می سازد. هر اندازه فرد با همسر خود وجود اشتراک فرهنگی بیشتری داشته باشد، برای سازگاری با او آماده تر است و با اختلافات کمتری مواجه می شود.

هر چقدر در انتخاب همسری با مشابهات بیشتر ذاتی و اکتسابی تلاش کنیم ولی بازهم زن و مرد تفاوت های بسیار چشمگیری با یکدیگر خواهند داشت که باید یاد بگیرند با این تفاوت ها زندگی کنند و ثمره این زندگی یک ازدواج شاد و رضایت بخش باشد.
 
همچنین پژوهش ها نشان می دهد که تا حدود زیادی خوشبختی و بدبختی زن و مرد را از ابتدای زندگی می توان پیشگویی کرد و به بیان دیگر بسیاری از مشکلات آن ها قابل پیشگیری خواهد بود. به همین جهت امروز، آموزش پیش از ازدواج زوجهای جوان یک ضرورت مسلم تلقی می شود. هر اندازه دختر و پسر اطلاعات بیشتری در جهت شناخت خود و همسر آینده شان داشته باشند و ملاک های عقول تری را برای انتخاب همسر در نظر بگیرند، در زندگی زناشویی خود با مشکلات و ناسازگاری های کمتری مواجه خواهند بود.
 

ای شخصیتی (نه اختلال شخصیتی) کارکرد خودشان را دارند. بسیار مهم است کسی که یک عمر قرار است با او زیر یک سقف زندگی کنید به لحاظ شخصیتی چه خصوصیاتی دارد. حتما باید به خصوصیات شخصیتی طرف مقابلتان فکر کنید. تشخیص اختلالات شخصیتی به عهده متخصصین امر است اما رگه های شخصیتی را با تعاملات روزمره هم می توان تا حدودی شناخت.

هر فردی رگه های شخصیتی متفاوتی دارد؛ مثلا ممکن است فردی بسیار دقیق باشد و از ماه ها قبل برای همه اقداماتش از جمله یک سفر برنامه ریزی کند و در شغل خود هم بسیار منظم و موفق باشد؛ اما همین فرد نمی تواند با خانمی که عاشق اتفاقات و گردش های بدون برنامه و پیش بینی نشده است به تعامل برسد. این دو نمی توانند توقعات هم را برآورده کنند اما هر یک از این دو نفر می تواند با فرد دیگری زندگی سازگار و دلچسبی داشته باشد. پس تناسب خصوصیت های شخصیتی و نه الزاما یکسان بودن رگه های شخصیتی، بسیار مهم است.

  توصیه ی روانشناس
در انتخاب همسر باید خوب اندیشید. از روی اساس سطحی و گذرا نباید تصمیم گرفت. ملاک هایی همانند: پول, ثروت و موقعیت اجتماعی, شغلی, ظاهر و زیبایی و نمی تواند تضمین کننده یک رابطه زناشویی پایدار و ازدواج موفق باشد. پس به همه دختران و پسران عزیز و مهربان و دوست داشتنی توصیه می کنم که اگر می خواهید ازدواج کنید با عاشقانه های بیدار ازدواج کنید.
و یادتان باشد که اساسی ترین وسیله ترین دلیل برای ازدواج عشق است.

با تشکر از توجه شما


تعداد صفحات : 42 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود