معرفی مصالح جدید در صنعت ساختمان
تهیه کننده : مرتضی امینی کیا
استاد : دکتر محمد نژاد
رشته تحصیلی : مهندسی عمران
مقدمه
نیاز گسترده و روز افزون جامعه به ساختمان و مسکن وضرورت استفاده از روش ها و مصالح جدید به منظور افزایش سرعت ساخت، سبک سازی، افزایش عمر مفید ونیز مقاوم نمودن ساختمان در برابر زلزله را بیش از پیش مطرح کرده است .
حل مشکلاتی نظیر زمان طولانی اجرا عمر مفید، کم ویا هزینه زیاد اجرای ساختمان ها نیاز مند ارائه راهکار هائی به منظور استفاده عملی از روش های نوین ومصالح ساختمانی جدید جهت کاهش وزن و کاهش زمان ساخت , دوام بیشتر ونهایتا کاهش هزینه اجراست.
سا لید سرفیس یا پلی استون
سالید سرفیس معجزه علم نام گرفته است چون در حقیقت رزینی پلیمریست که در اثر ترکیب با فیلری چون rth به ماده ای تحت عنوان سالید سرفیس بدل می شود و همه ویژگی های آن متاثر از همین مسائله است که محصول نهایی شباهت بسیار به سنگ دارد و قطعات مختلف آن بدون درز در کنار هم قرار می گیرند، زیرا در عملیاتی که هنگام چسباندن آن انجام می شود، همان اتفاقی رخ می دهد که در فرایند تولید محصول رخ می دهد؛ بنابر این سالید سرفیس را می توان سنگی پلیمری، بر شمرد که ضمن داشتن همه قابلیت های سنگ می تواند در قطعات بسیار بزرگ و با میزان انعطاف و خمیدگی مورد نظر و دلخواه تولید شود.
سالید سرفیس خصوصیات قابل توجهی، به خصوص برای استفاده در سرویس های بهداشتی و آشپزخانه ها دارد و جالب اینجاست که در کنار همه ویژگی های مفیدی که دارد، این ماده به سختی سنگ است و به زیبایی آن، اما با این تفاوت که سنگی است در 41رنگ متنوع! بنابراین دست افراد برای انتخاب کاملا باز است میتوان قطعات کوچک سالید سرفیس را در کنار هم قرار داد و چنان به هم چسباند که هیچ درزی نداشته باشد و حتی تا کیلومترها کاملا یکپارچه شود؛ هر نوع انعطاف و پیچ و خمی را به کمک پلی استون می توان ایجاد کرد.
انعطاف قابل توجه سالید سرفیس یکی از مزیت های بخصوص و منحصربه فرد این مصالح ساختمانی است، یعنی مثل پلاستیک میتوان آن را به هر شکلی درآورد. هر سطحی را میتوان با هر نوع قوسی به کمک این ماده پوشاند.سالید سرفیس لااقل 15سال عمر مفید دارد و پس از این مدت نیز تغییر رنگش در اثر تماس با مواد غذایی رنگی یا خراشیدگی ها و خردگی ها و ترک های احتمالی اش با یک سمباده ساده از بین می رود و دوباره به شکل اول برمی گردد.
جالب این که حتی پس از شکستن بخشی از آن با تعمیر دوبارهاش، میتوان مجددا از آن استفاده کرد، آخرین مرحله برای این ماده این است که می توان از بازمانده های آن برای کاربری دیگری بهره گرفت! در کنار همه این ویژگی های سازه ای ، کاملا آنتیباکتریال است، چون درزی ندارد که میکروبها بتوانند در آن نفوذ کنند، بنابراین به سادگی تمیز میشود.
این ماده جادویی در مقابل لکه و جرم نیز مقاوم است و در این موارد در مقایسه با سنگ که شباهت بسیاری به آن دارد وزن چندانی ندارد، تکه های مستعمل آن مجددا قابل بازیافت است و… از سالید سرفیس، در ساخت وان حمام، روشویی، توالت، پوشش سطوح مختلفی چون میز، کابینت آشپزخانه و… استفاده میشود. به علت آنتی باکتریال بودن در اماکن عمومی از جمله فرودگاهها، رستورانها و… میتواند انتخابی مناسب تلقی شود.
ساگا گلس، پوشش هوشمند رنگی کنترل نور در ساختمان :
ساگا گلس یک پوشش خارجی الکترونیکی است که با کنترل اشعه های خیره کننده خورشیدی، دید محافظت شده و بی نقصی را ارائه می دهد.
بر خلاف محصولات لعابی موجود در بازار که با جذب UV، (پرتوهای فرابنفش) این عمل را انجام می دهند، ساگا گلس فیلم نازکی از چندین لایه اکسید تنگستن می باشد که با صرف 0.28 w/ft2 وات بر فوت مربع، در عرض چند دقیقه شیشه را از حالت کاملاً شفاف و بی رنگ به موقعیت رنگی مبدل ساخته و باصرف 0.1w/ft2 این موقعیت پایدار می ماند.
استفاده از یک واحد پوشش ساگاگلس بر روی شیشه های شفاف معمولی، انتقال نور مرئی را از 62% به 3.5% کاهش داده و نیز باعث کاهش ضریب انتقال حرارت از 0.48 به 0.09 می گردد. استفاده از این محصول همچنین علارغم هزینه بالای آن نتایج بالقوه بسیاری شامل: بازدهی بالای ساختمان ها در استفاده از انرژی، آسایش مطلوب و … را داراست.(1)
www.bahaneh.net
پلی کربنات (بهترین)جایگزین شیشه در ساختمان:
ورق فلت و چند جداره پلی کربنات:
ورق پلی کربنات مسطح ،ظاهر مشابه شیشه به ابعاد 05/3*05/2 متر تولید می گردد.این ورق دارای یک لایه ضد uvبرای محافظت در برابر نورآفتاب می باشد.
می توان ورق با دوطرف ضد uv نیز سفارش داد،این ورق در ضخامت ها10،12،2،3،4،6،8 میلی متر تولید می شود وعلاوه بر بیرنگ(رنگ شیشه ای)دارای تمام رنگ های اصلی(برنز،آبی،شیری،زرد،قرمز،سبز)می باشد.
این ورق فقط از دوقسمت طول و عرض قابلیت خم شدن دارد،ومزیت آن سبک بودن آن است.کاربرد این ورق در انواع پوشش سقف ها،پارکینگ ها،سقف کاذب ودیواره های سوله و………..می باشد.(1)
صرفه اقتصادی پلی کربنات:
از جمله مزیتهای پوشش پلی کربنات به جای شیشه هزینه کمتر ونیز وزن سبک تر آن می باشد. همچنین مقاومت بالای آن نسبت به پلاستیک باعث تقاضای روزافزون آن به عنوان پوشش در صنعت گلخانه گردیده است .
پوشش پلی کربنات اغلب جهت پوشش قسمت های جلو ، عقب و نیم دایره های مربوطه و یا کناره ها و سقف گلخانه درصورت تقاضای مشتری درنظرگرفته میشود. ورقهای پلی کربنات جایگزین مناسبی برای شیشه بوده و باعث صرفه جویی در انرژی می شوند. بطوریکه در تابستان از ورود گرما به داخل جلوگیری کرده و در زمستان مانــــع خروج و هـدر رفتن گرمــــــای داخـل می شوند.(2)
ویژگی صفحات پلی کربنات:
خواص شیمیایی :
ورقهای پلی کربنات در درجه حرارت اتاق ، ودر مقابل اسید های الی و معدنی ، روغنها و محلول نمکهای خنثی ، هیدروکربنهای آلیفاتیک و الکلها مقاوم می باشند . مقاومت شیمیایی این ورقها در مقابل بسیاری از مواد پاک کننده درزگیرها و چسب های موجود در بازار با توجه به نتایج آزمایشهای متعدد محرز گردیده است.
مقاومت در برابر ضربه و خراش :
مقاومت ضربه ای ورقهای پلی کربنات 250 برابر شیشه هم ضخامت با آن می باشد . انواع ورقهای پلی کربنات در برابر خش و خراش در شرایط بسیار سخت آزمون ، مقاومتی نزدیک به شیشه از خود نشان می دهد .
مقاومت در برابر کشش و خمش(انعطاف پذیری):
مقاومت کششی ورقهای پلی کربنات بیش از 70 نیوتن بر میلیمتر مربع (N/mm²) در حد تسلیم فیزیکی این ورقها می باشد، مقاومت خمشی این ورقها در حدود 2500 نیوتن بر میلیمتر مربع (N/mm²) می باشد که از مقاومت مطلوبی به شمار می آید .
عایق حرارتی و صرفه جویی در مصرف انرژی:
ورقهای پلی کربنات نور خورشید را جذب و در نتیجه هزینه تهویه مطبوع را در فصل گرما کاهش می دهند.
این ویژگی در زمستان نیز باعث صرفه جویی در مصرف سوخت شده و به دلیل خاصیت عایقی بهتر نسبت به شیشه ، سالیانه می توان به میزان 30 لیتر سوخت مایع به ازاء هر متر مربع صرفه جویی نمود .
خود خاموشی و اشتعال ناپذیری;
ورقهای پلی کربنات آتش نمی گیرد ، شعله ور نمی شود و در دمای بالای حریق به آرامی ذوب می شود و مانع گسترش آتش شده و به صورت خود به خودی خاموش می شود.
مقاومت در برابر اشعه ماوراء بنفش UV و سایر شرایط جوی:
این محصول به دلیل دارا بودن پوشش ضد اشعه ماوراء بنفش UV در مقابل این اشعه از مقاومت بسیار بالایی برخوردار بوده و رنگ آن در اثر تابش اشعه خورشید تغییر نمی کند و ویژگی شفافیت خود را در مدت زمان طولانی حفظ می کند.(3) .
کاربرد ورق های پلی کربنات دو جداره و سه جداره(4)
پوشش استخر
پوشش گلخانه
پوشش نورگیرهای سالنهای اجتماعات
پارتیشن های جدا کننده سالن های اداری و نمایشگاه ها
برگرفته شده از:
http://www.n-aidapoushesh.com(1)
http://www.apadanaagri.com/visitorpages/(2)
jlianj.com (3)
http://www.petronet.ir/index.(4)
://ajandbana.com/Abuot_Pc_Sheet.htm (5)
بتن جذ ب کننده آلودگی هوا: دانشمندان هلندی بتن جدیدی ساخته اند که آلودگی هوا را جذب و هوا را تصفیه می کند. بتن جدید ساخته شده در هلند که آزمایشهای مختلف بر روی آن انجام شده است می تواند حدود چهل و پنج درصد از دی اکسید خطرناک منتشر شده از خودروها را جذب کند. بر این اساس شهرهای مدرن در آینده می توانند از بتون موسوم به بتن سبز برای ساخت و ساز استفاده کنند.
این بتن توانایی جذب نیتروژن تولید شده توسط خودروها را دارد که ماده ای خطرناک برای سلامتی افراد است.
محققان دانشگاه “ایندهوون” با آزمایشهای مختلف بر روی این بتن جدید متوجه شده اند که این محصول جدید توانایی جذب چهل و پنج درصد از گازهای سمی خطرناک تولید شده توسط خودروها مانند دی اکسید کربن و نیتروژن را دارد.
دانشمندان ژاپنی از حدود دوازده سال پیش تحقیقاتی درباره ساخت بتنی با قابلیت های مشابه را شروع کرده بودند.
برگرفته شده از:
http://mantimag.com/wp-content/uploads/2010/10/15.jpg)
(http://www.jasjoo.com/books/countries
http://www.iran-eng.com/archive/index.php/t-210305.html
بتن انتقال دهنده نور:
شناخت مصالح جدید ما را با امکاناتی که در اختیار داریم رو برو می کند و به ما یاد آور میشود طراحی محیط های ساخته شده فقط به قلم و دفتر طراحان بستگی ندارد . .
بافت ساده و خشن بتن همیشه آنرا به عنوان مصالحی سرد برای ما معرفی کرده دیوارهای بتنی برای ما استحکام را تداعی می کند و شاید هرگز برای ما مفهوم شفافیت را به همراه نداشته باشد. اما امروز روز دیگریست.
لیتراکن یک بتن نیمه شفاف است که به عنوان مصالح ساختمانی قابل استفاده است. این بتن از سیمان ریز دانه تولید می شود ومعادل 4% وزنش از فیبرهای نوری شیشه ای تشکیل شده است. این مصالح توسط معمار مجارستانی ارون لوسنسزی که با دانشگاه فنی بوداپست همکاری میکرد توسعه یافت. لیترا کن توسط شرکت مخترع آن تولید می شود شرکتی که در بهار سال 2004 بنیانگذاری شد کارگاه و دفتر مرکزی آن در 160 کیلومتری بوداپست در نزدیکی شهری کوچک واقع شده است .
قابل ذکر ترین پروژه ای که از لیترا کن استفاده کرده است مونومانی است که به مناسبت پیوستن مجارستان به اتحادیه اروپا در سال 2005 میلادی ساخته شده است. این مونومان جایزه طراحی نقطه قرمز آلمان را نیز به خود اختصاص داده است.
پروژه دیگر برج آزادی نیویورک در مجاورت ساختمان شماره 7 سازمان تجارت جهانی است. که طرح جامع باز سازی آن توسط دنیل لیبسکیند مدیریت میشود.
در زیر عکس هایی از بنای موسوم به در وازه اروپا رو می بینید:
این مصالح قابلیت مسلح شدن را نیز دارد و می توان در آن از میلگرد هم استفاده کرد. استفاده از آن در کف سازی هم نتایج خوبی داشته است. البته معمولا زیر آن نور پردازی میشود . در طول روز به صورت بتن معمولی دیده می شود ولی در طول شب با روشن شدن منبع نوری زیر آن نور پخش و بسیار لطیفی که از عمق بتن خشن به سمت بالا می تابد جلوه بسیار زیبایی دارد.
این جلوه باعث شد محصولی از لیتراکن ساخته شود( Letracube lamp)که همان لامپ های لتراکن بود. که در مرکز این بلاکها منبع نور را پیش بینی میکردند و قابل استفاده به عنوان منبع روشنایی را دارند.
محصول دیگر این شرکت که با نام Litracon pXL شناخته می شود نگاهی نو به بتن دارد در عین حال که از فیبر نوری در آن بهره گرفته نشده اما همپنان به عنوان یک مصالح نیمه شفاف شناخته می شود و این از نگرش مخترع لتراکن ناشی می شود که در فکر استفاده از خواص بصری بتن و در عین حال تامین نور بوده است. می شود که در فکر استفاده از خواص بصری بتن و در عین حال تامین نور بوده است.
تمامی این محصولات در سه رنگ سفید خاکستری و سیاه در دسترس است.
به هر حال این مصالح هر چند به عنوان مصالحی گران در عمر کوتاه خود شناخته می شود اما با اقبال خوبی از طرف معماران مواجه شده که نشان از موفقیت معمار مجارستانی در پرورش ایده خود دارد (2)
● مشخصات تکنیک وفنی:
▪ ترکیبات:
بتن و فیبر اپتیکی، میزان فیبر حد اکثر ۵درصد کل بلوک، عبور ۳درصد نور تابیده از هر ۴ درصد کل فیبر موجود، چگالی ۲۴۰۰-۲۱۰۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مکعب، مقاومت فشاری۴۹ نیوتن بر میلی متر مربع در بد ترین حالت و ۵۶نیوتن بر میلی متر مربع در بهترین حالت، مقاومت خمشی معادل ۷/۷ نیوتن بر میلی متر مربع. ▪ اندازه بلوکها: ضخامتmm۵۰۰-۲۵ ، عرض حداکثرmm۶۰۰ ، ارتفاع حد اکثرmm۳۰۰.
● لامپ لایترا کیوبLitracub Lamp
یکی از محصولات موفق لایترا کان در زمینه طراحی، لامپ لایترا کیوب است که در آن بلوکها با قرار گیری روی هم مکعبی را تشکیل می دهند که منبع نور در داخل آن قرار دارد و نور با عبور از بتن به بیرون ساطع می شود.
به این ترتیب این ماده جدید می تواند در عرصه های مختلف طراحی و همچنین در ایجاد فضاهای پویا و انعطاف پذیر داخلی بسیار مورد استفاده قرارگیرد.(1)
برگرفته شده از :
سایت مهندسین ایران و همچنین وبلاگ معماران جوان
سایت علمی نخبگان جوان و کمپ مهندسین عمران
asemane-7om.persianblog.ir/post/100
http://www.bahaneh.net/hall/topic_
ETFE:
معجزه پلیمر برای هزاره جدید(1)
Architectural Material Miracle of Polymer for the New Millennium
چند دهه قبل، معماران تنها میتوانستند تصوری از ایدههای خلاقانه و بناهای شگفت انگیز خود داشته باشند، درحالی که امکان ساختن چنین پروژههای جاه طلبانهای وجود نداشت.
اما امروزه ساخت پهنهای شناور از حبابهای شیشهای یا استادیوم ورزشی بافته شده از تیرهای فولادی و یا حتی پوشش شفاف چادر مانندی بر روی هزاران متر مربع زمین – که صرفا میتوانست در تصور آدمی شکل بگیرد – جنبه عملی به خود گرفته است. هرچند عموم مردم، ساخت چنین بناهایی را حاصل ابتکار و خلاقیت معماران و مهندسان میدانند اما حقیقت اینست که برپایی چنین سازههایی بیش از هر چیز مدیون ویژگیهای منحصر به فرد متریالی است که بطور مخفف ETFE نامیده میشود. ETFE (Ethylene Tetrafluoroethylene) یک پلیمر پایه فلوئوروکربن بسیار بادوام و با قابلیتهای مناسب فوق العاده است که از آن به عنوان متریال ساختمانی آینده نام برده میشود. این پلیمر شگفت انگیز یک پلاستیک شفاف تفلونی است که جایگزین شیشه و پلاستیکهای معمولی در بسیاری از ساختمانها شده است.
هر چند این متریال با کارهای معماری شگفت انگیز به جهانیان معرفی شده است اما در حقیقت تاریخچه اختراع آن به دهه 70 میلادی برمیگردد که نخستین بار در صنایع هوانوردی به کار برده شد . ETFE از حدود 15 سال پیش مورد توجه معماران قرار گرفت و هم اکنون بناهای بسیاری در سرتاسر جهان با استفاده از آن ساخته میشوند. ETFE در مقایسه با شیشه، امتیازات فوقالعادهای دارد که از آن جمله میتوان به وزن بسیار کم آن اشاره کرد، به گونهای که با دارا بودن یک درصد وزن، هم نور بیشتری را از خود عبور میدهد و هم عایق بهتری محسوب میشود. از لحاظ هزینههای نصب، بین 24 تا 70 درصد صرفه اقتصادی دارد. از دیگر ویژگیهای آن میتوان به حالت ارتجاعی فوقالعاده آن اشاره کرد که میتواند تا 400 برابر وزن خودش را تحمل کند. این متریال به خاطر سطوح کربنی لغزنده خود، بصورت خودکار، گرد و غبار و چرک و لکه را پاک میکند، همچنین طول عمر زیاد داشته و از قابلیت بازیافت برخوردار است.
نمونهای از کاربردهای ETFE در جهان :
پروژه Eden در انگلستان (2001) این پروژه عظیم ترین بنای ساخته شده با استفاده از ETFE میباشد. این بنا گلخانه بزرگی با گنبدهای ژئودزیک (حلقه های بهم پیوسته بزرگ) است که قابلیت پرورش انواع گونههای گیاهی بومی اقلیمهای مختلف سرتاسر جهان را داراست. از اقلیم مدیترانهای گرفته تا جنگلهای پرباران استوایی. اما نکته اینجاست که تمام این ویژگیها مدیون قابلیتهای فوقالعاده ETFE نظیر انعطاف پذیری، سبکی، دوام و … است که معمار پروژه نیکولاس گریمشاو را در طراحی و اجرای آن یاری نموده است.
استادیوم Basel در سوئیس (2001): این پروژه توسط معماران هرزوگ و دمورن طراحی شده است. استادیوم شکل پف کرده خود را در نمای بیرونی از پانلهای بادکردهای به دست آورده است که از ورقهای ETFE ساخته شدهاند. برای ایجاد چنین پانلهایی، هوای خشک با فشار به داخل دو ورق ETFE که از تمام جهات به یکدیگر جوش داده شدهاند، دمیده میشود. در نمای این استادیوم نام شهر بازل توسط ورقهای ETFE که دارای رنگ قرمز ثابتی هستند حک شده است و در سایر قسمتها، نما بصورت نیمه شفاف همانند پرده سینما است که با جلوههایی از طریق پرژکتورها روشن میشوند.
استادیوم Alianz-Arena در آلمان (2005)
این استادیوم فوتبال در مونیخ، ابتکار دیگری از هرزوگ و دمورن است. لقب (قایق بادی) این استادیوم، ریشه در شکل منحصر به فرد و نیز 2800 پانل پف کرده ETFE دارد که نمای خارجی آن را پوشاندهاند. همانند استادیوم باسل، پوسته استادیوم آلیانز هم، شب هنگام روشن میشود و بسته به تیمی که در آن میزبان است به رنگهای قرمز، آبی یا سفید درمیآید.
مرکز بازیهای آبی پکن (2007): این ساختمان ملقب به مکعب آبی است و میزبان بازیهای آبی المپیک 2008 پکن بود. در طراحی و ساخت این بنا، بر اساس ایده خاص آن، از 4000 پانل ETFE در جدارهها و سقف استفاده شده است تا جلوهای حباب مانند در داخل و خارج آن ایجاد شود. مکعب آبی دارای 5 استخر برای شنا، شیرجه و واترپلو و 17000 سکو برای تماشاگران است. همچنین این ساختمان جزء معدود بناهایی در جهان است که بیشترین بهره وری انرژی را داراست. لایههای حبابی آبی رنگ در نما، این قابلیت را بوجود آورده تا ساختمان همانند یک گلخانه، تا 90 درصد انرژی تابشی خورشید را در خود حبس کرده و از آن برای گرمایش داخلی و گرمایش استخرها استفاده شود.
استادیوم ملی پکن (2007): به فاصله نیم کیلومتر از مکعب آبی، محل استقرار آشیانه پرنده "Bird’s Nest" یعنی استادیوم ملی پکن است که کاری دیگر از معماران، هرزوگ و دمورن میباشد. این پروژه ترکیبی است از یک اسکلت فولادی به هم تنیده صلب و لایه های نرمETFE که با یکدیگر ترکیب شدهاند و در واقع از لایههای ETFE برای پوشش فضاهای میان استراکچر فولادی استفاده شده است.
مرکز تفریحی Khan Shatyry در قزاقستان (2008): این پروژه که توسط دفتر معماری نورمن فاستر طراحی شده یک مرکز بزرگ تفریحی و فرهنگی است که در آستانه، پایتخت کشور قزاقستان واقع شده است. این مرکز، شامل گسترهای از فروشگاهها، کافهها، تئاترهای نمایش و … مییاشد. سازه این بنا به یک چادر غول پیکر برفراز یک کوهستان شباهت دارد. در حقیقت ETFE نقش یک ستاره را در ساخت این بنا بازی میکند و غشاء عظیم خارجی آن را تشکیل میدهد. در نتیجه این امکان فراهم میشود که در عین عبور نور به فضاهای داخلی، مردم در مقابل اثرات نامطلوب آب و هوای ناملایم، محافظت شوند و کل مجموعه در سرتاسر سال قابل استفاده گردد.
بلوک شیشه ای:
– بلوک شیشه ای Poesia
– کشور سازنده: ایتالیا بلوک شیشه ای که در قالب آجر، تایل و سنگ های شیشه ای و در رنگ های مختلف و نیز با استفاده از شیشه دست ساز، در شکل ها و اندازه های ویژه تولید می شود، دارای کاربردهای خلاقانه متعدد در فضاهای داخلی و نیز فضاهای بیرونی ساختمان هاست.
از بلوک شیشه ای می توان در مبلمان شهری برای ساخت اینستالیشن هنری، و در طراحی داخلی برای پویایی بخشی به فضاهای فاقد تنوع و نور و رنگ استفاده کرد. از مهم ترین موارد کاربرد این بلوک شیشه ای که در کنار نورپردازی ویژه و به واسطه رنگ بندی متنوع، از قابلیت بی نظیری برای افزایش جذابیت های بصری محیط برخوردار است، می توان به ساخت دیوارهای کوتاه و پارتیشن، دیوارهای اطراف دوش و وان در حمام، پوشش تزیینی ستون ها و بخشی از سطوح دیوارها و نیز پوشش کف اشاره کرد
آجر شیشه ای :
تولید این نوع آجر در کشورهای آلمان، فرانسه، اتریش، ایتالیا، لهستان، ترکیه، اندونزی، تایلند، چین و آمریکا وجود دارد ولی تاکنون چنین تولیدی به شکل انبوه در ایران انجام نگرفته است.
آجرهای شیشه ای مزایای بسیار و کاربردهای خاص نسبت به آجرهای سنتی دارا می باشند و به همین دلیل بازار جهانی بسیار خوبی را بدست آورده و روز به روز مصرف آن بیشتر می شود. این محصول در سالهای اخیر در بازار ایران جای باز نموده بطوریکه در حال حاضر عمدتا" از کشورهای اروپایی وارد و در بازار مصالح ساختمانی عرضه می گردد.
کاربرد و مزایای استفاده از آجرهای شیشه ای:
از این نوع آجر به مقادیر قابل توجه در ساختمان های مسکونی، فضاهای اداری، انبارها، رستورانها، ابنیه هنری، فرهنگی و مذهبی استفاده می گردد. آجرهای شیشه ای از برتریهای قابل توجه ذیل برخوردارند: -امکان استفاده در جداسازی های فضاهای داخلی با حفظ روشنایی کافی. -افزایش فضای مفید داخلی به واسطه ضخامت دیواره 8 سانتیمتری در مقایسه با دیوارهای آجری سنتی که حداقل 15 سانتیمتر است. -خواص بالا ایزولاسیون(صوتی-گرمایی) -سبک بودن دیوار ساخته شده در مقایسه با دیوارهای آجری سنتی تا بیش از 1/4
-امکان بکارگیری طرحها و رنگهای مختلف در یک یا چند دیوار بنابر هر نوع سلیقه -سادگی و سرعت عمل بالا در نصب و بکارگیری آجر شیشه ای در مقایسه با آجرهای سنتی. زیرا مراحل مختلف و متعدد دیوارکشی سنتی شامل آجرچینی، گچ و خاک، سفیدکاری و نقاشی در آجرهای شیشه ای تنها شامل آجرچینی و در موارد خاص بندکشی است. -قیمت تمام شده (شامل مصالح و دستمزد) یک متر مربع(در دو طرف دیوار) دیوار شیشه ای در مجموع و در مقایسه با دیوار سنتی ارزان تر خواهد بود زیرا در دیوار سنتی بعد از آجر چینی مراحل گچ و خاک، سفیدکاری و رنگ آمیزی برای دو سمت دیوار همچنان باقی است که هزینه های قابل توجهی را به قیمت تمام شده یک متر مربع دیوار سنتی اضافه خواهد کرد. -نظافت و سادگی در آجر دیوارهای شیشه ای به گونه ایست که حتی در فضاهای مسکونی به سادگی قابل انجام و کمترین مزاحمت را برای ساکنین دارد.
نظافت و تمیزی دیوار شیشه ای به راحتی تنها با یک دستمال نمدار و برای سالیان طولانی انجام می گردد در حالیکه دیوارهای سنتی حداقل هر چهار سال نیاز به رنگ آمیزی دارند. -امکان بکارگیری آجرهای شیشه ای در تمام یا بخشهایی از نمای ساختمان. -امکان بکارگیری آجرهای شیشه ای در ساخت سکوبندی آشپزخانه و یا میز اپن آن.
استانداردتولیدی: ابعاد استاندارد آجر شیشه ای 190*190*80 میلیمتر و وزن استاندارد آن حدود 2/2 کیلوگرم می باشد.
*آجرهای شیشه ای
محصولات:
*تایل های سقفی و تایل شیشه ای
*قطعات ویژه و سنگهای شیشه ای
– کاربردها: – کاربرد در فضاهای داخلی
کاربرد در حمام:
–
کاربرد در فضاهای خارجی:
مرجع:
http://www.daneshju.ir/forum/290/t13466-2.htmlE
بتن هوشمند گرمازا :
طراحی نانو بتن هوشمند گرمازا محصولی جدید با استفاده از برترین تکنولوژی روز دنیا از جمله نانوتکنولوژی است.
نانوبتن هوشمند گرمازا طبق برترین تکنولوژی روز دنیا از طریق نانوتکنولوژی طراحی شده است و از این محصول برای بستر راه ها و باند فرودگاه ها استفاده می شود. این روکش مجهز به سنسورهای حساس به دماست، نانو بتن هوشمند گرمازا می تواند در هر لحظه اطلاعات دقیقی از درجه حرارت و تغییرات آن به سیستم کنترل کننده مرکزی ارسال کند.
در مرکز می توان تمام سطح راه مورد نظر را به صورت مانیتورینگ زیر نظر داشت. در این سیستم در صورتی که دما در هر آزمایش از سطح مورد نظر به حدود دمای یخبندان یا هر دمای دلخواه برسد، در این صورت دستگاه کنترل کننده به صورت اتوماتیک اقدام به گرم کردن آن کرده و برف و یخ موجود روی سطح را تخلیه می کند. وی ادامه داد: در نتیجه معبر، جاده یا باند فرودگاه همواره خشک، ایمن و با توانایی سرویس دهی بی وقفه است.
تخلیه برف و یخ به صورت اتوماتیک از سطح جاده ها و معابر را از مزایای نانوبتن هوشمند خواند و کاهش هزینه های برف روبی و نگهداری راه، کاهش ترافیک در فصل سرما، کاهش تصادفات و خسارت های مالی و جانی و افزایش ایمنی جاده ها از دیگر مزایای آن است. از نانوبتن هوشمند گرمازا به عنوان مانیتورینگ دمای سطح جاده ها به صورت شبانه روزی استفاده میکنند .عدم نیاز به نمک پاشی و به وجود نیامدن مشکلات زیست محیطی از دیگر مزایای نانوبتن هوشمند است.
منبع: shasa
http://hamkarbime.com/Pages/view.
چوب شفاف، متریال جدیدی که توسط محققان دانشگاه KTHارائه شده است:
یک گروه از محققان در دانشگاه سلطنتی
تکنولوژی در استکهلم اخیراً چوب شفاف عبور دهنده نوری ارائه کرده است که میتواند تاثیر بسیاری خصوصاً در پروژههای معماری داشته باشد.
بر اساس مقاله های که در مجلهای از انجمن شیمی امریکا منتشر گردیده، طی یک فرایند شیمیایی لیگنین از چوب جدا میشود و در نتیجه آن چوب سفید میشود. سپس بستر متخلخل با یک پلیمر شفاف اشباع میشود.
دیوارهایی که میتواند جایگزین وسایل تهویه هوا شوند:
تیمی تحقیقاتی در موسسه معماری کالیفرنیا IAAC به سرپرستی آرِتی مارکوپولو متریال جدیدی ساختهاند که هیدروسرامیک نام دارد. این ماده از حبابهای هیدروژل که قادر هستند تا 400برابر حجمشان آب نگه دارند، تشکیل شده است. لذا کرههای موجود روی این دیوارها مایع را جذب کرده و در روزهای گرم محتوای آنها (مایعات) تبخیر شده و دمای هوا را کاهش میدهند
ته سیگارهایی که بهره وری آجرها را افزایش میدهند:
سطل زباله فردی میتواند در حکم متریال ساختمانی برای فرد دیگری باشد! محققان در انستیتو تکنولوژی سلطنتی ملبورن (دانشگاه )RMITبا استفاده از تکنیکی از ته سیگار برای ساخت آجر استفاده کردند.
محققان این تیم به سرپرستی دکتر عباس مهاجریانی، دریافتند که آجرهای رسی که یک درصد حجم آنها را ته سیگار تشکیل میدهد میتوانند به طور کامل تولید سالانه سیگار را در سراسر جهان خنثی کنند و همچنین آجرهای سبکتر و موثرتری را در اختیار ما قرار دهند.
سیمانی که از خودش نور تولید میکند:
در پاسخ به مدلهای ساختمانی جدید، دکتر خوزه کارلوس روبیو از دانشگاه UMSN موریلیا، سیمانی را با ظرفیت جذب و تابش انرژی نورانی تولید کرد تا سیمانی با قابلیت و تطبیق پذیری بیشتر به لحاظ بهرهوری در انرژی ارائه کنند .
سبکترین تقویت کننده (آرماتور) ضد زلزله جهان:
آزمایشگاه شرکت ژاپنی Komatsu Seirenفیبر کربنی ترموپلاستیکی ایجاد کرده که CABKOMA Strand Rodنام دارد. فیبر کربن با فیبر معدنی و مصنوعی پوشانده میشود و سپس روی آن یک رزین ترموپلاستیک اضافه میشود. این فیبر جدید که توسط کنگو کوما معمار ژاپنی ساخته شده، در فضای خارجی دفتر مرکزی این شرکت ژاپنی تست شد .
آجرهای جاذب آلودگی:
این آجر برای بخشی از سیستم تهویه ساختمانهای عادی طراحی شده است که دارای دو لایه آجر نما است:
آجرهای مخصوص در بخش بیرونی و همچنین یک لایه درونی که استاندارد عایق بندی را فراهم میکند. مفهومی که پشت این آجرهای تنفسی وجود دارد عبارت است از ایدهای که از جارو برقیهای مدرن گرفته شده است. به این صورت که ذرات آلوده کننده سنگین از هوا جدا شده و داخل قیفهای قابل برداشت ریخته میشود.
دانشگاه فنی نمونه اولیهای از بتن زیستی ساخته که خودش را ترمیم میکند:
فرمولی که توسط این دانشگاه ایجاد شد فراتر از ترمیم خساراتی است که صرفاً به زیبایی بتن وارد شده است؛ به دلیل اینکه اگر ترکها در بتن رشد کنند، شرایط عبور آب در داخل بتن فراهم میشود و نهایتاً منجر به زنگ زدگی آرماتورهای تقویتی خواهد شد. این اتفاق تنها کیفیت مکانیکی این ساختار را به خطر نمیاندازد
بلکه مهندسان را مجبور به استفاده بیشتری از فولاد تقویت کننده در محاسباتشان میکند و همین موضوع باعث افزایش هزینه نهایی ساخته میشود.
ساخت اسکله شناور توسط کریستو و جین کلود
این اسکله شامل 3کیلومتر راه پیچیده با 100000متر مربع روکش زرد و یک سیستم شناور متشکل از 220000مکعب پلی اتیلن با چگالی بالا میباشد .
نتایج
پیدایش و ظهور فناوری نوین می تواند روند ساخت را بهبود بسیاری ببخشد و می تواند باعث راهکار بسیاری از مشکلات در حیطه ی ساخت و ساز شود. حل مشکلاتی نظیر زمان طولانی اجراء، عمر مفید کم و یا هزینه زیاد اجرای ساختمان ها نیازمند ارائه راهکارهایی به منظور استفاده علمی از سیستم های ساختمانی نوین و مصالح ساختمانی به روز جهت کاهش وزن، کاهش زمان ساخت، دوام و استحکام بیشتر نهایتاً به کاهش هزینه اجرا منجر شود. از این بابت استفاده مکرر از فناوری و مصالح نوین در ساختمان ها در دراز مدت، بهینه سازی ساخت، افزایش تولید مسکن با کیفیت در کشور و در نهایت رسیدن به شرایط مطلوب اجرایی نیز اشاره کرد. این مقاله نیز علاوه بر توضیح مصالح نوین و روش های پیشرفته ساخت، مصالح و فناوری بهروزی که در حیطه ی ساخت و ساز پا به عرصه ساختمان گذاشته اند، تا با استفاده از آن ها بتوان سازه ی مستحکم تر در برابر نیروهای خارجی نظیر: بادهای شدید زلزله و… ایجاد کرد، اشاره میکند.