روش کار پروژه مصالح:
بسم الله الرحمن الرحیم
پرسش و پاسخ و عکس
عنوان دقیق پروژه:
مصالح ساختمانی
مقدمه:
پروژه حاضر در خصوص آشنایی با مصالح به کار رفته در ساختمان مذکور ، شیوه ساخت و اجرا می باشد. ساختمان نامبرده مشتمل بر 3 طبقه به همراه پارکینگ است. اسکلت بندی کلی تیر و ستون بتنی است همراه با دیوار در آجر سفالی. (اندود: دیوار گچی ، پلاستر سیمان)
معرفی موضوع:
مجتمع مسکونی واقع در خیابان جمهوری بین دانش سرا و خیابان سلیمان
متراژ 120 متر مکعب زمین
زیربنا 110 متر مربع
تاریخ شروع:
93/05/01
تاریخ تحویل ساختمان:
93/10/01
مصالح انتخابی:
شیشه
بتن
موزائیک
چوب
سنگ
خصوصیات مصالح:
شیشه:
شیشه گری از قدیمی ترین حرفه هایی است که بشر بدان اشتغال داشته است. کاوش ها نشان می دهد که مصری ها سازنده اولین اشیا شیشه ای بوده اند. قدیمی ترین اشیا و ظروف شیشه ای ایران مربوط به اقوام ایلامی و حدود 3500 سال قدمت دارد.
شیشه معمولی جسمی است شفاف و بی رنگ با وزن مخصوص 2/5 گرم بر سانتی متر مکعب.
رنگ شیشه های معمولی به دلیل وجود مقداری اکسید آهن در شیشه سبز به نظر می رسد.
حرارت بالا باعث ایجاد تنش و شکستن شیشه می شود.
سختی شیشه 6 تا 7 است.
شیشه ها را با الماس خط می اندازند و سپس جدا می کنند.
شیشه نوعی حفاظ است.
خصوصیات مصالح:
بتن:
اگرچه بتن از نظر استفاده و تکامل یک ماده ساختمانی کاملا نوین است ولی در عین حال قدیمی و کلاسیک محسوب می شود. اولین نشانه های کاربرد بتن را می توان در آثار ساختمان های ایران باستان همچون بناهای تخت جمشید ملاحضه نمود. بتن یکی از مصالح ساختمانی است که با آمیختن نسبت های متناسبی از سیمان ، سنگ دانه و آب تولید می شود. آب و سیمان با واکنش شیمیایی خود ماده ی چسبنده ای را تولی می کند که رضایت بخش است.
تراکم مصالح تشکیل دهنده بتن و مشخصات آن ها محصولات بتنی را به دو دسته تقسیم می کند:
1- بتن سبک: از دانه های سبک تر تشکیل شده است. مقدار زیادی هوا و گازهای دیگر به همراه دارد ، با وزن فضایی 300 تا 1600 کیلوگرم در متر مکعب.
2- بتن سنگین: از دانه های سنگین و حجم متراکمی تشکیل شده است. با وزن فضایی 1800 تا5000 کیلوگرم در متر مکعب. از این نوع بتن در سازه ها و اسکلت بندی ساختمان بکار می رود.
خصوصیات مصالح:
موزائیک:
موزاییک کف پوشی است متراکم ، در حقیقت یک جور بتن است که تراکم خود را یا از طریق فشار پرسی و یا از طریق لرزش به دست می آورد و از ماسه ، سیمان ، سنگ دانه، پودر سنگ و آب در ابعاد و طرحهای گوناگون وجود دارد.
به طور کلی موزاییک از دو سطح تشکیل شده است :
1) لایه رویه و یا رنگ موزاییک : این لایه که نقش موزاییک را تشکیل می دهد و در آن از پودر سنگ ، سیمان، آب و از ترکیبات دانه بندی شده و رنگی استفاده شده است .
2) لایه زیرین یا نارین: این لایه از موزائیک دارای ضخامت بیشتری نسب به لایه رویه می باشد نقش تحمل فشار را نیز بر عهده دارد. و مانند لایه رویه از سیمان ،آب و ماسه تشکیل شده است.
انواع موزاییک:
1) موزاییکها گرانیتی و معمولی 2) موزاییک های ویبره ای 3) موزاییک شسته 4) موزاییک ها تک لایه ای
خصوصیات مصالح:
چوب:
از نظر گیاه شناسی ، بخش جامد و سخت زیر پوست ساقه درخت یا دیگر گیاهان چوبی است که به شکل بافت آوندی وجود دارد. چوب ابتدا ماده ای حیاتی برای ساخت ابزار های اولیه ، خانه و قایق برای حرکت در رودها بود. چوب تنها منبع طبیعی تجدید پذیر است. چوب یک لایه ضخیم است که در کنار سلول های زاینده که از تعدادی حلقه های باریک هم مرکز تشکیل شده اند ، قرار دارد.
ساختار چوب:
چوب از میلیون ها لوله نازک که در امتداد طول تنه درخت کشیده شده اند درست شده است.
از چوب برای دربهای اتاق خواب استفاده می شود.
خصوصیات مصالح:
سنگ:
سنگ یکی از قدیمی ترین مصالحی است که بشر از بدو زندگی بر روی زمین شناخته است و از آن برای تهیه وسایل مختلف زندگی و همینطور بنای آثار خود سود جسته است. دو فرآیند کوه زایی و کوه سایی در زمین موجب پدید آمدن محصولات سنگی می شود. شناخت این دو پدیده ما را در شناسایی بهتر انواع سنگ ها کمک می کند.
سنگ ها از تجمع کانی ها حاصل می وند. بعضی از سنگ ها از یک نوع و بعضی از چند نوع کانی تشکیل شده اند.
استفاده سنگ ها در ساختمان ها در قرنیز صورت می گیرد.
کاربرد های مصالح:
شیشه حفاظ
بتن در سازه و اسکلت ساختمان
کاشی تراس ، سرویس ها ، آشپزخانه
موزاییک کفسازی
چوب درب اتاق خواب
سنگ قرنیز
روش تولید موضوع:
پرسش و پاسخ
توضیحات اضافی:
بدرستی قدمت استفاده بشر از سر پناه و یا به طور کلی به مفهوم امروزی قدمت استفاده بشر از مسکن معلوم نیست ولی تقریباً آنرا می توان همزمان با پیدایش بشریت دانست زیرا چنین گمان می رود که بشر از همان ابتدا برای ماندن از برف و باران و سرما و گرما و حمله حیوانات و همچنین حمله سایر اقوام به غارها پناه برده و این غارها را می توان اولین محل سکونت برای بشر دانست و از آن زمان تا کنون انسانها همیشه به فکر آن بوده اند که مسکنی راحت تر و بهتر برای خود تهیه نمایند. در قرون اخیر رشد جمعیت در دنیا رو به ازدیاد نهاد بشر از لحاظ علمی و فنی مشکلات بسیاری را حل نمود و در ساختن مسکن نیز تحولات عمده ای بوجود آورد دیگر ساختمانها ی تک واحدی جوابگوی احتیاجات جوامع بشری نبوده و به همین علت سیستم خانه سازی به کلی دگرگون شده و استفاده از مصالح مقام نیز مانند فولاد و سیمان از ساختمان رایج گردید در اثر دسترسی به این مصالح و امکانات دیگر گسترش شهر ها از افقی به عمودی تبدیل شده و امر آپارتمان سازی در ساختمانهای چندین طبقه متداول گردید.
نقد و بررسی مصالح در بنا:
مصالح نما
مصالح داخلی
مصالح نما:
عکس از دورنما و شمای شهر بنا
نما آجر 3 سانتی متری و با طرح سنتی
پنجره ها UPVC
نمای آجری
دیوار آجری
تناسب رنگ ها ی مصالح
تناسب جنس مصالح
تناسب مصالح و حجم:
تناسب با کاربری:
مسکونی
مصالح داخلی:
اسکلت(تیرو ستون): بتنی (بتن آماده شرکت)
سقف: تیرچه بتنی + بلوک یونولیتی + بتن
مصالح داخلی:
دیوار: آجر 15×20×20 سفالی
اندود: دیوار گچی و پلاستر سیمان
دیوار سرویس و آشپزخانه: کاشی و سرامیک
مصالح داخلی:
تناسب مصالح بکار برده شده با کاربری
مصالح به کار برده شده در حمام و سرویس های بهداشتی دارای زبری بوده تا از لیز خوردگی و لغزش در این مکان ها جلوگیری شود.
رنگ بکار برده شده درفضای داخلی ساختمان از رنگ روشن استفاده شده است به دلیل زیبایی و آرامش و بزرگ نشان دادن سطح داخلی ساختمان
http://www.pnuu.ir
کافی نت دهکده آنلاین