ماشین آلات ساختمانی و راهسازی جرثقیل ریلی
جرثقیل های ریلی KBK))
چنانچه شما در سالنی نیاز به تعداد زیادی از تجهیزات جابجایی داشته باشید , استفاده از این نوع جرثقیل ها امکان این را به شما می می دهد که در مسیرهای دقیقی ریل های سازه را با هم برخورد داده و نیازهای انبار یا سالن خود را برآورده سازید .
بالابر این جرثقیل ها آویزی بوده و می توانند با حرکت در مسیر ریل های سقف سالن , تولیدات شما را جابجا کنند . همچنین با استفاده از این نوع جرثقیل ها امکان جابجایی بار حتی زیر کانال ها , سیستم های حرارتی , لوله ها یا مانع های مشابه که در بین دیوار و سقف وجود دارند , را می دهند .
جرثقیل ریلی بازویی
این نوع جرثقیل از یک محور گردان و بوم تشکیل شده است که کالسکه و سیستم بالابری روی آن حرکت می کند. قسمت گردان می تواند روی یک دکل که روی زمین نصب شده، بگردد که در این صورت می تواند ۳۶۰ درجه چرخش داشته باشد و یا روی بخشی از سازه نصب گردد که معمولا تا ۱۸۰ درجه قابلیت چرخش خواهد داشت.
جرثقیل بازویی چیست؟
ویژگی های جرثقیل بازویی؟
معمولا ظرفیت بیشینه آنها به 10 تن می رسد ولی در موارد خاص تا 15 تن هم امکان افزایش دارد.
بسته به محل نصب بازو، بین 180 تا 360 درجه شعاع کاری و گردش دارد.
چرخش بازو می تواند به صورت دستی یا بوسیله موتور گردان صورت پذیرد.
جرثقیل بازویی می تواند داخل فونداسیون، روی پلیت، روی ستون سوله و روی دیوار نصب گردد و حتی قابلیت حمل داشته باشد. ( پرتابل)
مشابه جرثقیل های سقفی و دروازه ای عمل می کنند، ولی به مراتب قیمت مناسب تری دارند.
نصب و راه اندازی و نگهداری و تعمیرات جرثقیل بازویی به مراتب آسان تر و ارزان تر از جرثقیل های سقفی و دروازه ای است.
کاربرد های جرثقیل بازویی
بیشترین کاربرد جرثقیل های بازویی در ایستگاه های کاری در کارخانه هاست. ایستگاه های ماشین کاری، جوشکاری، بسته بندی و مونتاژ نمونه هایی از آن ها هستند. و در مناطقی که نیاز به بالابری و پایین آوردن سبک و ساده بار هست، از جرثقیل بازویی استفاده می شود.
اگر نیاز به محدوده کاری گسترده قلاب دارید و یا می خواهید اکثرا بارهایی را نزدیک به حداکثر مجاز بردارید، استفاده از جرثقیل بازویی توصیه نمی شود.
نوع مفصل دار جرثقیل بازویی، جهت دسترسی بهتر به گوشه ها طراحی شده است.
جرثقیل ریلی سقفی
جرثقیل سقفی (به انگلیسی: (Overhead crane برای جابجایی بار در انبارها و سالن های صنعتی کاربرد دارد. این جرثقیل معمولاً دارای دو ریل موازی است که به صورت افقی در طول سالن جرثقیل به صورت (محدود در شش جهت) بر روی آن حرکت می کند.
جفت پل
کاربرد و مزایا جرثقیل سقفی جفت پل: جرثقیل های سقفی جفت پل] بهترین راه حل برا ی جابجایی مواد در سالن هایی است که دهانه و ظرفیت بیشتری مورد نیاز می باشد و با این نوع جرثقیل ها از ارتفاع بیشتری می توانید استفاده کنید و با پیشنهادهای مهندسی و ساخت سازه مطابق استاندارد و با وزن مرده کم می توانید بهترین استفاده را نیز از لحاظ اقتصادی ببرید، همچنین دیگر مزیت این نوع جرثقیل ها این است که با وجود راهروی انتخابی در بدنه جرثقیل علاوه بر سهولت در دسترسی و امکان تعمیر قطعات کالسکه (ترولی)، امکان مناسبی برای تعمیر و تعویض لامپ های سالن، تاسیسات گرمایشی سالن و خطوط برق رسان را نیز فراهم می کند.
تک پل
کاربرد و مزایا جرثقیل سقفی تک پل: جرثقیل های سقفی تک پل خواسته های شما را با بالاترین کیفیت تامین می کند و همچنین با ساخت سازه مطابق استاندارد و با وزن مرده کم هزینه های اضافی شما را کاهش می دهد و این امر باعث می شود فشار وارد بر ریل های سالن کمتر شود و هزینه کمتری جهت طراحی ساختمان سوله در نظر گرفته شود و از لحاظ ابعاد هندسی و پارامترهای مهندسی بهترین طراحی را شامل می شود، در نتیجه با حرکت های ویژه ای که این نوع جرثقیل خواهد داشت، تمامی نقطه نظرات شما را برآورده می کند.
آویز
کاربرد و مزایا جرثقیل آویز: جرثقیل های آویز به سادگی بر روی سقف سالن قرار می گیرند، به طوریکه چنانچه شما امکان نصب ستون ها و تیرهای حمال ها را ندارید، با استفاده از این نوع جرثقیل ها می توانید نیاز جا به جایی خود را تامین سازید، لذا می توانید از فضای ورودی سالن، داخل انبار و حتی نقاط ویژه انبار که مورد نیاز است، برای جابه جایی تولیدات خود بیشتر استفاده کنید، ضمناً با استفاده از این نوع جرثقیل ها امکان جابه جایی بالابر از مسیری به مسیر و ریلی دیگر و در نتیجه دسترسی به نقاط مورد نظرتان فراهم می گردد
جرثقیل های آویزی که به تیر حمال نیاز ندارند در صنعت به مونو ریل مشهورند و در دو نوع مستقیم و منحنی طراحی و ساخته می شوند.
جرثقیل دروازه ای
جرثقیل دروازه ای جهت جابجایی بار در محیط های باز و در داخل سالن ها کاربرد دارند. جرثقیل دروازه ای قابلیت نصب بالابرهای سیم بکسلی تک و دو پل در گروه های کاری مختلف را دارا می باشد.
انواع جرثقیل ریلی سقفی
جرثقیل های ریلی : عبارت است از همه جرثقیل هایی که دارای چرخ های ریلی می باشند. و در طول عملیات جابجایی بار، حرکت می کنند یا به محل عملیات سیر داده می شوند. با این تعریف جرثقیل های مخصوص ریل گذار را که شکل خاصی دارند، می توانند جز این دسته قرار داد. لیکن جهت شرح و تفهیم بهتر، جرثقیل های ریل گذار در طبقه جداگانه ای خواهند آمد.
اجزای اصلی ساختمانی و بار برداری در جرثقیل های ریلی :
1- قلاب بار :
قلاب وسیله ای جهت گرفتن بار و جابجایی ان می باشد. و بطور کلی در دو نوع یک طرفه و دوطرفه موجود است.
2-بوم: بوم یا دکل جرثقیل، تیری است که از یک طرف به سازه ی اصلی جرثقیل (اتاق) لولا شده و از طرف دیگر، در بر دارنده قلاب بار می باشد. بوم واسطه ی انتقال نیرو از قلاب بار به سازه ی جرثقیل می باشد و با تغییر زاویه و یا طول ، محدوده مختلفی را جهت باربرداری ایجاد میکند.
3- وزنه تعادل :
وزنه تعادل، جرمی معمولا فلزی و سنگین است که برای برقراری تعادل و پایداری جرثقیل در مقابل بار اویزان شده به قلاب ب کار می رود.وزنه تعادل ب خاطر وزن و فاصله ای که تا مرکز دوران وتحمل جرثقیل دارد، گشتاور مقابله کننده ای با گشتاور ناشی از بار روی قلاب ایجاد می کند. در جرثقیل های ریلی ساخته شده در دنیا ، معمولا از یکی از دو نوع وزنه ی تعادل ز یر استفاده می شود : انواع وزنه تعادل : 1-3-وزنه تعادل با وزن متغیر و فاصله ی ثابت از مرکز دوران جرثقیل 2-3- : وزنه تعادل با وزن ثابت و فاصله ی متغیر از مرکز دوران
( وزنه تعادل کشویی)
4 – اتاق جرثقیل :
اتاق جرثقیل فضای مکعب گونه ایست که در قسمت فوقانی جرثقیل است که کابین، بوم، وزنه ی تعادل و ماشین الات اصلی دستگاه مانند موتور در ان قرار دارند. محلی است که راننده در ان استقرار می یابد.
5 – شاسی :
تیری عریض و طویل در جرثقیل می باشد که دارای ضخامت کافی و از جنس فولاد محکم است. نیروهای وارده ازطرف قسمت های فوقانی و تحتانی توسط این زتیر تحمل و به قسمت های دیگر با نقش جاذب ارتعاش و نیرو مانند بوژی منتقل می شود.
6 – بوژی ها :
بوژی سازه ای در بردارنده چرخ ها و محور ها و فنرهای سیستم تعلیق و محرک های دستگاه از قبیل هیدرولیکی، برق و مکانیکی می باشد. که ضمن جذب شوک های وارده از طرف خط به وسیله فنرهای سیستم تعلیق، واسطه ی انتقال نیرو از قسمت فوقانی به قسمت تحتانی و زمین می باشد. مراحل بازرسی و صدور گواهی نامه سلامت جرثقیل و لیفتراک در شرکت بازرسی فنی جرثقیل هیرسا کیفیت
PHQ :
1-درخواست مشتری مبنی بر انجام بازرسی فنی و تکمیل فرم تقاضای بازرسی جرثقیل 2-انجام بازرسی فنی توسط شرکت بازرسی مطابق با چک لیست های معتبر و بررسی قطعات و عملکرد تجهیز 3-ارائه گزارش کامل بازرسی در صورت عدم تاییدبازرسی موارد و سپس انجام تست بار ( LOAD TEST ) 6-صدور گواهینامه سلامت بازدید تاور، بازرسی تاور، سرتیفیکیت تاور، گواهی تاور، برگه تاور، تاییدیه تاور بازدید جرثقیل، بازرسی جرثقیل، سرتیفیکیت جرثقیل، گواهی جرثقیل، برگه جرثقیل، تاییدیه بازدید HSE، بازرسی HSE، سرتیفیکیت HSE، گواهی HSE، برگه HSE، تاییدیه HSE بازدید سلامت، بازرسی سلامت، سرتیفیکیت سلامت، گواهی سلامت، برگه سلامت، تاییدیه سلامت بازدید ایمنی، بازرسی ایمنی، سرتیفیکیت ایمنی، گواهی ایمنی، برگه ایمنی، تاییدیه ایمنی ،بازرسی لیفتراک،بازرسی جرثقیل ریلی،بازرسی جرثقیل برجی، بازرسی تاورکرین، بازرسی جرثقیل ریلی
با تشکر از
بذل توجه شما