تارا فایل

پاورپوینت روانشناسی چیست و چه تاثیری در زندگی انسان دارد؟



روانشناسی چیست و چه تاثیری در زندگی انسان دارد؟

فهرست مطالب
روانشناسی
تاثیر روانشناسی در زندگی افراد
تاریخچه علم روانشناسی
بنیانگذار علم روانشناسی
شاخه های مختلف علم روانشناسی
اهداف روانشناسی

کاربرد های روانشناسی
مکتب های روانشناسی
نقش رسانه در شناسایی جایگاه روانشناسی
سخن آخر

روانشناسی
روانشناسی علم مطالعه رفتار و ذهن انسان است. مباحثی مانند زبان بدن، مهارتهای ارتباطی، مهارت اعتماد به نفس، مهارت های ابراز وجود و بسیاری از این موارد جزو چهارچوب اساسی مورد بحث در علم روانشناسی هستند.
تسلط به زبان بدن یا Body language یکی از بهترین راهکارها در روانشناسی است. به این معنی که از حرکات و رفتار فرد می توان فهمید چه در ذهن شخص می گذرد. همچنین تسلط به مهارت های ارتباطی تاثیر بسیار بالایی در کسب و جذب نظرات مثبت نسبت به خود دارد. با دانستن مهارت های ارتباطی بواسطه علم روانشناسی می توانیم در یک موقعیت و جایگاه مناسب قرار بگیریم.

تاثیر روانشناسی در زندگی افراد
همه ما به دنبال داشتن یک زندگی بهتر با ایده آل های خود هستیم. عواملی مانند شادی، خوشبختی و رضایت از زندگی، موفقیت ، سلامت روحی و روانی، ثروت مالی، جایگاه اجتماعی مناسب و مانند اینها از جمله مواردی هستند که بسیاری از افراد به دنبال آن هستند. علم روانشناسی موثرترین ابزار برای رسیدن به اهداف تعیین شده است. برای مثال در مصاحبه حضوری استخدامی، اگر علم روانشناسی بدانید می توانید در آنجا استخدام شوید حتی اگر علم و تخصص کافی در آن حوزه را نداشته باشید! نحوه برخورد، نحوه نشستن، نحوه لباس پوشیدن، نحوه صحبت کردن، نوع نگاه و ده ها مورد دیگر در جلب نظر دیگران نقش تعیین کننده ای دارند.

تاریخچه علم روانشناسی
اگر بخواهیم به دنبال تاریخچه علم روانشناسی بگردیم می توانیم آن را به زمان آغاز فلسفه و از زمانی که راجع به انسان صحبت می شده است ربط بدهیم. بااین حال علم روانشناسی با کارهای ویلهلم وونت، در کمتر از 200 سال پیش به طور رسمی شروع شد. اما شروع روان شناسی با آنچه امروزه می بینیم بسیار متفاوت بوده است. در ابتدا روان شناسان مسائلی مانند احساس، توجه و حافظه انسان را بررسی می کردند.

پس از مدتی آن ها به بررسی رفتار انسان و همین طور راه هایی که برای تغییر و دست کاری رفتار وجود داشت علاقه مند شدند. این بخش از روان شناسی که به آن روان شناسی رفتارگرا گفته می شود هنوز هم ادامه دارد و تاثیر بسیاری به خصوص در تربیت کودکان گذاشته است. اما با گذشت زمان روان شناسان متوجه شدند که رفتارها به خودی خود اتفاق نمی افتد. بلکه یک نیروی پنهان در درون هر انسان رفتارها را تحت کنترل خودش دارد. از اینجا بود که بررسی ذهن و موضوعاتی مثل انگیزه در روان شناسی مطرح شدند. از آن زمان تابه حال علم روانشناسی پیشرفت های بسیاری داشته است و به شاخه های بسیاری نیز تقسیم شده است.
تاریخچه علم روانشناسی

بنیانگذار علم روانشناسی
دانشمند آلمانی ویلهلم وونت به عنوان بنیانگذار و پدر علم روانشناسی اولین آزمایشگاه روان شناسی را رسما در دانشگاه لایپزیک آلمان تاسیس کرد

شاخه های مختلف علم روانشناسی
روانشناسی بالینی
علم روانشناسی تربیتی
روانشناسی صنعتی
روانشناسی جنایی
روانشناسی اجتماعی
روانشناسی کودکان استثنایی
روان شناسی کودک و نوجوان
علم روانشناسی زیستی

اهداف روانشناسی
روانشناسی مطالعه علمی ذهن و رفتار است. در حالی که شما ممکن است درک کنید که روانشناسی چیست ، بسیاری از مردم در مورد آنچه که روانشناسی انجام می دهد خیلی مطمئن نیستند. روانشناسی با چه هدفی خدمت می کند؟ اهداف روانشناسی چیست؟
چهار هدف اصلی روانشناسی توصیف ، توضیح ، پیش بینی و تغییر رفتار و فرآیندهای ذهنی دیگران است .

هدف توصیف کردن در روانشناسی
توصیف یک رفتار یا شناخت ، نخستین هدف روانشناسی است. این می تواند محققان را قادر سازد که قوانین کلی رفتار انسان را تدوین کنند.
به عنوان مثال ، ایوان پاولوف (Ivan Pavlov) از طریق توصیف پاسخ سگها به محرکهای مختلف ، به تدوین قوانین یادگیری معروف به تئوری شرطی سازی کلاسیک (classical conditioning theory) کمک کرد.
اهداف روانشناسی

هدف توضیح دادن در روانشناسی
هنگامی که محققان رفتار قوانین کلی را توصیف کردند ، مرحله بعدی توضیح نحوه یا چرایی این روند است. روانشناسان نظریه هایی را ارائه می دهند که می توانند یک رفتار را توضیح دهند.
در طول تاریخ روانشناسی ، بسیاری از تئوری ها به تبیین جنبه های مختلف رفتار انسان کمک کرده اند. چند نمونه از چنین رویکردهایی از جمله نظریه های شرطی سازی کلاسیک و نظریه دلبستگی.

هدف پیش بینی در روانشناسی
علم روانشناسی قصد دارد بتواند رفتارهای آینده را از یافته های تحقیقات تجربی پیش بینی کند. اگر پیش بینی تایید نشود ، توضیحی که مبنای آن قرار گرفته ممکن است نیاز به بازنگری داشته باشد.
به عنوان مثال ، شرط سازی کلاسیک پیش بینی می کند که اگر فرد نتیجه منفی را با محرک ها مرتبط سازد ، ممکن است دچار ترس یا بیزاری از محرک ها شود.

هدف از تغییر در روانشناسی
سرانجام و شاید مهمتر از همه ، روانشناسی سعی در تغییر ، تاثیر یا کنترل رفتار برای ایجاد تغییرات سازنده و پایدار در زندگی افراد دارد.
هنگامی که علم روانشناسی توصیف ، توضیح و پیش بینی های مربوط به رفتار را انجام داد ، می توان تغییر یا کنترل یک رفتار را امتحان کرد.
به عنوان مثال ، از مداخلات مبتنی بر شرط سازی کلاسیک ، مانند حساسیت زدایی منظم ، برای درمان مبتلایان به اختلالات اضطرابی از جمله فوبیا استفاده شده است.

کاربرد های روانشناسی
ارزترین کاربرد روانشناسی در زمینه سلامت روان این است که روانشناسان از قوانین، تحقیقات و یافته های بالینی برای کمک به بیمار در مدیریت و غلبه بر علائم درگیری ذهنی و بیماری روانی استفاده می کنند. برخی از کاربردهای روانشناسی عبارتند از:
تدوین برنامه های آموزشی
ارگونومی (علم تلفیق کار و شرایط کار با ویژگی ها و نیازهای انسان)
اطلاع رسانی در مورد سیاست های عمومی
درمان سلامت روان
افزایش بازدهی
سلامت و رفاه شخصی
تحقیقات روانشناسی
کمک به خود (خودیاری)
طراحی برنامه های اجتماعی
پی بردن به چگونگی رشد کودک

مکتب های روانشناسی
ساختار گرایی
ساختارگرایی وونت و تیچنر نخستین مکتب فکری بود، ولی مکاتب دیگر نیز مدت کوتاهی بعد از آن شروع به ظهور کردند.
روانشناس و فیلسوف قدیمی ویلیام جیمز به مکتبی از اندیشه به نام عملکرد گرایی علاقه مند شد که توجه آن به هدف آگاهی انسان و رفتار او معطوف بود.
روانکاوی
عملکرد گرایی
دیری نگذشت که این مکتب های فکری اولیه جای خود را به چندین رویکرد غالب و تاثیرگذار در روانشناسی دادند. روانکاوی زیگموند فروید بر چگونگی تاثیر ذهن ناخودآگاه بر رفتار انسان متمرکز بود.

مکتب های روانشناسی
رفتارگرایی
مکتب فکری رفتاری از نگاه به تاثیر عوامل درونی بر رفتار فاصله گرفت و سعی داشت روانشناسی را به مطالعه رفتارهای قابل مشاهده تبدیل کند.
بعداً رویکرد اومانیستی (انسان گرایی) بر اهمیت رشد شخصی و خودشناسی متمرکز شد.
روانشناسی شناختی
روانشناسی انسانی
تا دهه ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰، انقلاب شناختی جرقه شروع تحقیقات در مورد فرآیندهای ذهنی درونی مانند تفکر، تصمیم گیری، سیر یادگیری و پیشرفت در زبان و حافظه را زد.

هرچند که این مکتب های فکری گاهی به عنوان گروه هایی که باهم رقابت می کنند تلقی می شوند، اما همه دیدگاه ها در درک ما از روانشناسی نقش داشته اند.

نقش رسانه در شناسایی جایگاه روانشناسی
رسانه در این بین می تواند نقش مهمی ایفا کند. یکی از دلایل ایجاد سوء تفاهمات در بین مردم در مورد روانشناسی، تصویری است که رسانه ها از روانشناسان نشان می دهند. نقشی که یک روانشناس در یک فیلم بازی می کند، می تواند تصوری غلط در مردم ایجاد کند، که خود هیچ تجربه ای از یک جلسه درمان نداشته اند.
رسانه ها با تبلیغات و سرمایه گذاری در حیطه سلامت روان مردم، می توانند دیدگاه مردم را تغییر دهند، انگ دیوانه بودن را کمرنگ کنند و بهره گیری از خدمات شبکه سلامت روان و بهــداشت روان را در مردم تشویق کنند. در واقع اگر نقش یک روانشناس در رسانه به خوبی تصویرسازی شده و به اطلاع مردم برسد، تاثیر به سزایی در زندگی مردم خواهد داشت.

سخن آخر
امروزه روانشناسان به دنبال درک جنبه های بسیار زیاد و متنوع ذهن و رفتار انسان هستند و دانش جدیدی را به درک ما در مورد چگونگی تفکر مردم اضافه می کنند. همچنین برنامه های کاربردی که تاثیر مهمی در زندگی روزمره انسان دارند، را توسعه می دهند.
روانشناسی با هدف کمک به مردم و تندرستی و رفاه فردی آن ها فعالیت می کند و در پیشرفت آن ها در دنیایی که بطور فزاینده ای پیچیده است یاری رسان است. در صورت بروز هرگونه اختلال یا عارضه روانی، بوسیله درمانکده با بهترین روانشناسان و روانپزشکان مشاوره کنید.


تعداد صفحات : 22 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود