تارا فایل

پاورپوینت بررسی رفتار سقف های سبک



عنوان کنفرانس :
بررسی رفتار سقف های سبک

مقدمه
کمبود مسکن و مشکلات آن دلایل متعدد و ابعاد متنوعی دارد. مسائل اقتصادی، اجتماعی ، فرهنگی و حتی سیاسی می تواند در بروز این مشکل و نیز حل آن موثر باشد. بررسی مشکل مسکن در دهه های اخیر و در کشورهای اروپائی که غالباً زمانی دچار چنین مساله ای بوده اند، بیانگر این واقعیت است که اکثر این کشورها با بکارگرفتن روشهای صنعتی اجرای ساختمان و تولید انبوه نتایج مطلوبی بدست آورده اند اگر چه تولید صنعتی ساختمان برای بسیاری از جوامع راه حل مطلوبی بوده است ، لیکن بکارگیری چنین راه حل هایی در سایر جوامع نیازمند بررسی و توجه به شرایط خاص فنی ، اجرایی و اقتصادی آن جامعه و یا آن کشور می باشد. در بسیاری کشورها بعلّت عدم وجود امکانات صنعتی لازم ، عدم استقبال و توان عرضه در سطح کلان ، عدم امکان تنوع در معماری ، کاهش میزان در جاسازی و وابسته کردن هر چه بیشتر اجرای سازه به محصولات و قطعات پیش ساخته کارخانه ها از یک طرف و قدیمی بودن تکنولوژی های مرسوم ساخت کشورها از طرف دیگر ، همچنین گران بودن هزینه های نصب و ترابری و حمل و نقل ، از جمله عواملی هستند که موجب عدم استقبال عمومی از این روشها شده و سرمایه گذاری های وسیعی را در زمینه های اقتصادی ، سیاسی و اجتماعی و خصوصاً فرهنگی برای رفع آن می طلبد . از اینرو ارتقاء تکنولوژی ساخت بومی کشور و ارائه راه حل هایی که اجرای آن برای عموم مردم از سهولت بیشتری برخوردار است و نیازمند وجود شرایط ، امکانات و تجهیزات پیچیده ای نباشد، راه حل های واقعی تر و مناسب تری هستند.

در همین راستا کاهش وزن و هزینه ساخت سازه ها و افزایش سرعت اجرا ، همراه با بهینه کردن رفتار ثقلی و لرزه ای آنها ،همواره مد نظر مهندسین بوده است و از آنجا که یکی از مهمترین اجزای ساختمان برای رسیدن به اهداف مذکور ، سقف ها می باشند، تحقیقات و مطالعات بسیاری در مراکز علمی و دانشگاهی صورت گرفته است تا با افزایش صلبیت درون صفحه ای سقف ها و سبک سازی سقف ها ، موجبات کاهش نیروی زلزله و اقتصادی شدن ابعاد تیر و ستونها و بهینه شدن رفتار کلی ساختمان فراهم گردد.

سقف نیازیت
سقف کُرمیت
سقف روفیکس
سقف سیاک
سقف مجوف بادکنکی
دال های پس کشیده

سقف نیازیت
مبتکر و سازنده این سقف ، آقای مهندس نیازی می باشد که دو مقاله توسط ایشان و مهندس مهدی حاج اسماعیلی کارشناس بخش سازه مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن ، تحت عناوین زیر به چاپ رسیده است .
1-سبک سازی ساختمان با استفاده از سقف سبک نیازیت سقف نهمین همایش توسعه مسکن در ایران مهر ماه 1381 .
2-ارتقای کیفیت طراحی و ساخت سقف ساختمانهای موجود در راستای سبک سازی و بهینه سازی مصرف انرژی .
این سیستم از خانواده سقفهای تیرچه بلوک می باشد و عمده تفاوت آن نسبت به سقف های تیرچه بلوک در نوع تیرچه های آن می باشد .
متناظر با سیستم تیرچه بلوک معمولی، در این سیستم بجای تیرچه های بتنی ، از تیرچه های فولادی با جان خالی و بعبارت دیگر تیرچه خرپایی بدون بتن ریزی در تیرچه استفاده می شود و به جای بلوکهای سفالی یا بتنی ،از بلوکهای گچی به همراه بلوکهای پلی استایرن، و یا بلوکهای لیکا به همراه بلوکهای پلی استایرن ، به طولی برابر تیرهای فولادی استفاده می شود . روی بلوکهای پلی استایرن مش فولادی و در نهایت بتن به ضخامت 5 سانتیمتر اندود می شود .
بازگشت به صفحه اول

اجزای تشکیل دهنده نیازیت سقف
1- تیرچه های فولادی
تیرهای فولادی با جان خالی ، عضو اصلی باربر در این سیستم اند ، در ساخت این تیرها میلگرد های آجدار یا صاف با نمره های متنوع ، تسمه های فولادی و سپری استفاده می شود . مشخصات این تیرها طبق طراحی مورد نظر صورت پذیرفته ودرنقشه های اجرائی ارایه می گردد.
2-بلوک نیازیت
قسمت اعظم مواد تشکیل دهنده این بلوک را گچ تشکیل می دهد که مواد افزودنی نیز به آن افزوده می شود و وزن مخصوص بلوک را به 600 کیلوگرم برمتر مکعب می رساند.
بلوک گچی نیازیت با ضخامتهای مختلف مطابق نقشه های اجرائی درقسمت پائین تیر فولادی روی لبه تسمه ها در فاصله داخلی تیرها ( 50تا70 ) و عرض 20 تا 25 سانتیمتر درطول تیر استفاده می شود. در قسمت زیرین این بلوک عملیات نازک کاری انجام می گیرد. عمق بلوک بر حسب مشخصات سقف، متغیر است .
3- بلوکهای پلی استایرن
در نیازیت سقف علاوه بر آن که در جهت عایق بندی از یک بلوک پلی استایرن استفاده شده است ، یک لایه بلوک گچی سوراخدار نیز در زیر بلوکهای پلی استایرن اجرا شده که این لایه گچی علاوه بر عایق بودن، محافظ مناسبی برای بلوک پلی استایرن در مواقع آتش سوزی است .
این بلوک نقش پر کننده و قالب بتن دال سقف نیازیت را بر عهده دارد و البته نقشهای دیگر از جمله عایق حرارت و صدا را نیز می توان به این موارد افزود.
4- دال بتنی
ضخامت بتن دال فوقانی باید حداقل 5 سانتیمتر بوده و در این لایه بتنی، جلوگیری از ترک خوردگی در اثر تغییرات درجه حرارت و انقباض و انبساط بتن از میلگردهای حرارتی استفاده می شود .
سقف نیازیت
بازگشت به صفحه اول

ویژگیهای سقف نیازیت
محاسن
1-تیرچه های سقف نیازیت ، بدلیل فلزی بودن ، شکننده نیستند ، حمل ونقل و انبار کردن آنها آسانتر است و ضایعات کمتری دارند و مدت زمان لازم جهت ساخت تیرچه های فلزی در مقایسه با تیرچه های بتنی کمتر است.
2-بعلت امکان استفاده از نیازیت سقف در دهانه های بالا ، محدویت های معماری در این سقف ، نسبت به سقف تیرچه بلوک کمتر شده است .
3-می توان با برش دادن بلوک پلی استایرن، لوله کشی هارا از داخل سقف و از فضای خالی تیرچه ها عبور داد، بدین ترتیب می توان ازاضافه وزنی که پوکه ریزی در سقف تیرچه بلوک به سازه تحمیل می کرد، در این سقف صرفنظر شود.
4-استفاده از دو لایه بلوک با جنس های متفاوت یعنی پلی استایرن وگچ ، هر کدام به نوبه خود در عایق نمودن سقف در برابر صدا و جلوگیری از اتلاف انرژی حرارتی – برودتی موثر می باشند.
5-تیرچه های این سقف نیز ، مانند تیرچه های سقف کرومیت خود ایستا بوده و بی نیاز از شمع بندی می باشد.
6-طبق نظر مبتکر سقف، این سقف، نسبت به سقف تیرچه بلوک حدود 50% سبکتر شده است. که البته ،بعلت استفاده از تیرچه های فلزی وزن سقف مقداری کمتر شده است و در ضمن سبکتر شدن سقف بعلت عبور تاسیسات از داخل سقف سازه ای اشتباه بزرگی است، چون در صورت بروز مشکل برای لوله های تاسیسات، دسترسی به آنها رابسیار مشکل و بعضا غیر ممکن می سازد.‏‎‎
سقف نیازیت
بازگشت به صفحه اول

ویژگیهای سقف نیازیت
معایب
1-استفاده از دو سری بلوک بطور همزمان، موجب طولانی تر شدن زمانی که صرف بلوک ها می شود، خواهد شد. بعبارتی دیگر خریداری، حمل، انبار کردن و نیز چیدن بلوکها برروی سقف، بجای اینکه فقط در مورد بلوک سفالی یا فقط در مورد بلوک بتنی در سقف تیرچه بلوک انجام شود، حال باید در مورد دو سری بلوک ( گچی و پلی استایرن ) انجام گیرد.
2-همانند سقف کرومیت، خود ایستا بودن تیرچه ها، منجر به مصرف فولاد مضاعف در تیرچه ها می شود.( موارد دیگر بعلت مشا بهت با سقف کرمیت در قسمت سقف کرومیت، توضیح داده می شود )
سقف نیازیت
بازگشت به صفحه اول

سقف های کُرمیت
سقف کُرمیت
در این سیستم از تیرچه های فولادی با جان باز در ترکیب با بتن استفاده می شود . در ساخت تیرچه های مذکور از یک نبشی در بال فوقانی و یک تسمه در بال تحتانی و نیز یک میلگرد خم شده در جان استفاده می شود . برای پر کردن فضای خالی بین  تیرچه ها از قالبهای ثابت مانند بلوک سیمانی ، سفالی ، طاق ضربی و یا قالبهای موقت فولادی و چوبی استفاده می شود . فواصل تیرچه ها بسته به نوع قالب از 75 سانتیمتر تا 100 سانتیمتر متغیر است . روی سقف نیز با 4 تا 10 سانتیمتر بتن پوشیده می شود . تیرچه ها از نوع خود ایستا بوده و به همین علت هیچ نوع شمع بندی در زیر سقف مورد نیاز نیست . تیرچه ها به نحوی طراحی می شوند که بتوانند وزن خیس بتن قالب و عوامل اجرایی سقف را در هنگام اجرا به تنهایی تحمل کنند . پس از اینکه بتن به 75 % مقاومت مشخصه خود رسید ، تیرچه های فولادی و بتن بصورت یک مقطع مختلط وارد عمل شده و بارهای زنده و مرده سقف را تحمل می کنند .
بازگشت به صفحه اول

سقف تیرچه و بلوک کُرمیت
با متداول شدن سقف های تیرچه و بلوک سنتی برخی از مشکلات سیستم طاق ضربی مرتفع شد. اما این سقف ها مشکلات دیگری را به همراه خود پدید آوردند که عمده ترین آنها ضرورت استفاده از شمع بندی در زیر سقف است.
سقف های کُرمیت
شمع بندی علاوه بر دست و پاگیر بودن هزینه زیادی را نیز بر ساختمان تحمیل می کند. در سال 1363 با استفاده از بلوک کُرمیت به جای طاق ضربی که قبلا" در این سیستم بعنوان قالب ثابت بکار می رفت عملا" سقف تیرچه و بلوک کُرمیت وارد بازار شد.
بازگشت به صفحه اول

این سقف به علت خود ایستا بودن تیرچه ها نیازی به شمع بندی ندارند و به همین علت از سرعت اجرای بسیار بالایی برخوردار می باشد. اجرای این سقف بر روی اسکلت های فولادی بتنی و دیوارهای باربر امکان پذیر می باشد.
سقف های کُرمیت
بازگشت به صفحه اول

سقف پلیمری کُرمیت
در راستای سبک سازی ساختمان، این شرکت هم زمان با ستفاده از قالب کامپوزیت و بلوک های پوکه ای اقدام به استفاده از مصالح پلیمری در ساختمان کرده است.
استفاده از بلوک های پلی استایرن نسوز در سقف باعث کاهش مصرف تیرچه تا حدود 20% و کاهش فولاد مصرفی سازه تا حدود 7% می شود.
سقف های کُرمیت
سهولت اجرای این نوع سقف، باعث افزایش سرعت اجرا و درنیتجه کاهش هزینه های اجرایی می گردد. در عین حال در هزینه های حمل و نقل نیز صرفه جویی قابل ملاحظه ای صورت می گیرد. شیارهای مناسب ایجاد شده در زیر این بلوک ها باعث  پیوستگی گچ و خاک در زیر سقف می گردد.
بازگشت به صفحه اول

سقف کامپوزیت کُرمیت
سیستمهای معمول کامپوزیت در امریکا عینا" با تیرچه های با جان باز انجام می شود و معمولا" همراه با گذاشتن یک ورق فولادی موجدار به عنوان عرشه و آرماتور بندی روی آن بتن ریخته می شود . در این سیستم قالب ماندگار است و قطعات جان نیز با بتن احاطه نمی شود. در طراحی سیستم قالب کامپوزیت کُرمیت، نظر بر آن بوده که علاوه بر سرعت و تطبیق با آیین نامه ها ، هر چه ممکن اقتصادی تر باشد. از این رو اولا" قالب باید قابل استفاده مداوم باشد، ثانیا" جان تیرچه با بتن پر شود که بتوان قطعات جان را اقتصادی تر طراحی نمود و از لرزش سقف نیز کاسته شود. سیستمهای کامپوزیت رایج در ایران که با تیرآهن ساده یا لانه زنبوری با تیر ورق استفاده می شوند، دارای جان باز نیستند.
سقف های کُرمیت
در وهله اول قالب های سقف کرمیت سه قطعه بوده و برای باز کردن ، قطعات آن باید از یکدیگر جدا می شد ، با تحقیقات زیاد این قالب با بهینه سازی و استفاده از خاصیت تغییر شکل ارتجاعی فولاد به قالبی یکچارچه تبدیل شد. 
این قالب در بین تیرچه ها قرار گرفته و بعد از گیرش اولیه بتن قالب از زیر سقف در آورده می شود . این قالب محاسن بسیار زیادی دارد و با سرعت چیده و جمع آوری می گردد و با دقت مختصری , بارها قابل استفاده است.
بازگشت به صفحه اول

سقف ضربی کُرمیت
به علت اجبار در استفاده ار مصالح فشاری از زمان های قدیم استفاده از طاق قوسی متداول بوده و به همین جهت استفاده از سیستم طاق ضربی نیز به عنوان نوعی طاق قوسی رواج داشته است. وجود اشکالات عمده در عملکرد سقف های ضربی با تیرآهن مانند عدم ایجاد یک دیافراگم مناسب بین ستون ها و مصرف زیاد فولاد در مقایسه با مقدار باربری ، باعث شد تا در سال 1356 با ارائه طرحی بهینه « سقف ضربی کُرمیت » نسبت به اصلاح این سیستم اقدام گردد.
در سیستم طاق ضربی کُرمیت وجود بتن روی سقف می تواند یک دیافراگم مناسب بین ستون ها ایجاد کند و همچنین به علت بازبودن جان تیرچه ها مقدار زیادی در مصرف فولاد صرفه جویی  می شود.
سقف های کُرمیت
اگر چه از این سیستم در انبوه سازی استفاده نمی شود ، اما برای پروژه های کوچک و یا دور افتاده ، هنوز هم کاربرد دارد.
بازگشت به صفحه اول

مزایای سقف کُرمیت

 کاهش هزینه
 امکان حذف کش ها
 سرعت و سهولت اجرا
 عدم نیاز به شمع بندی
 پایین بودن تنش در بتن
 سهولت اجرا داکت (بازشو)
 حذف رد فولاد در زیرسقف
 امکان اجرای همزمان چند سقف
 مقاومت نهایی و شکل پذیری بالا
 یکنواختی زیر سقف (مصرف گچ و خاک کمتر)
 امکان نظارت بر اجرای سقف در طول عملیات اجرایی
 کاهش مصرف بتن و وزن کمتر سقف (حدود 20%)
 یکپارچگی  سقف و اسکلت (مقاومت در طول اجرای سقف)
 امکان طراحی و اجرای سقف با دهانه ها و باربری های خاص
سقف های کُرمیت
بازگشت به صفحه اول

مصرف تیرچه

سقف های کُرمیت
بازگشت به صفحه اول

سقف های کُرمیت
بازگشت به صفحه اول

مزایای سقف کامپوزیت کُرمیت

 کاهش وزن سقف
 کاهش مصرف تیرچه
 کاهش هزینه های تمام شده
 عدم نیاز به محل دپوی مصالح
 سهولت اجرای داکت و عبور تاسیسات
 سهولت اجرای سقف با دهانه های بلند
 نداشتن لرزش نسبت به سیستم کامپوزیت معمولی
سقف های کُرمیت
بازگشت به صفحه اول

مشکلات و معایب سقف کُرمیت
1- تیرچه های کرمیت بصورت خود ایستا طراحی می شوند . خود ایستا بودن تیرچه ها ، باعث بی نیازشدن سقف از جک ها و شمع های نگهدارنده سقف می شود . اما از طرفی موجب می شود تا تیرچه ها بگونه ای طراحی شوند که تا قبل از گرفتن بتن ، به تنهایی و بدون کمک بتن ، وزن خود و بتن تازه و قالبها و… را تحمل کنند و این در واقع بدین معنی است که تیرچه کرومیت مجبور است تنها بخاطر مرحله اول باربری خود ( قبل از گرفتن بتن ) ، سنگین تر از آنچه در نهایت به آن نیاز است طراحی شود و این موجب عدم استفاده بهینه در مصرف فولاد تیرچه می شود .
2- داغ تیرچه :
مثل سقف طاق ضربی ، در سقف کرومیت نیز ، بیشتر ین میزان داغ تیرچه در زیر سقف نمایان می گردد .
( داغ تیرچه که بواسطه وجود نیروهای مغناطیسی در فلز تیرها و جذب ذرات باردار معلق در هوا می باشد )
3- بلوک :
اصولاً استفاده از بلوک در سقف معایب و مشکلات معمول انواع بلوکها را بهمراه دارد که از هزینه خرید و حمل و انبار کردن تا وزن اضافه تحمیلی به سقف و اثرات سوء احتمالی بر بتن و فولاد و مسائل اجرایی دیگر را شامل می شود. اما علاوه بر موارد فوق سقف کرمیت مشکلات مضاعفی نیز در استفاده از بلوکها دارد . بواسطه نیاز کرمیت به بلوکهای به ابعاد 40×25×65 و عدم استقبال کارخانه ها، از این نوع سفال و احیاناً عدم امکان دسترسی یا توانایی شرکت کرمیت درساخت بلوک سفالی ، استفاده از بلوک بتنی توصیه شده است که مسلماً موجب افزایش وزن تمام شده سقف می گردد.
4- این سقف نیاز به سقف زن ،ماهر و عوامل اجرایی آموزش دیده دارد .
سقف های کُرمیت
بازگشت به صفحه اول

امکان حذف کش ها در سقف کُرمیت
عمده ترین بحثی که در زمینه سقف های کرمیت وجود دارد. در مورد امکان حذف کش هاست .

کش ها :
کش ها تیرهای اصلی هستند که اتصالات آنها عموماً بصورت دو سر مفصل می باشد ، بنابراین متحمل بار جانبی نمی شوند . از طرفی بار ثقلی نیز روی آنها هدایت نمی شود . بنابراین این تیر عملاً نقش باربر نداشته و تنها وظیفه قاب بندی و هماهنگی تغییر مکان ها را برعهده دارد .
در سقف های تیرچه بلوک معمولی بعلت عدم امکان اتصال مکانیکی بین تیرچه های بتنی و پل های فلزی ، فرض بر این است که هماهنگی تغییر مکان جانبی قاب ها به وسیله کشها تامین می گردد.
وجه تمایز سقف های کرمیت در مقایسه با سقف های تیرچه و بلوک معمولی این است که تیرچه ها، در سقف کرمیت فلزی بوده و به اسکلت جوش می شوند .بنابراین امکان کنترل تغیییر مکان جانبی قاب ها توسط تیرچه ها وجود دارد .
پس از گرفتن بتن و تشکیل مقطع مرکب تنش فشاری بتن ، به طور قابل ملاحظه ای از تنش مجاز کمتر است و می توان روی این ظرفیت اضافی در ظرفیت باربری نهایی سقف حساب کرد . طبق نظر مخترع سقف کرمیت شبکه به هم پیوسته پل ها و تیرچه های کرمیت می تواند دال بتنی سقف را در مقابل نیروهای درون صفحه ای مسلح کند و این سقف مانند یک دیافراگم صلب عمل کند و دیگر نیازی به استفاده از کش ها ندارد، اما سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور این ایده را رد کرده و اجرای کش ها را ضروری دانسته است.
سقف های کُرمیت
بازگشت به صفحه اول

نرم افزار طراحی تیرچه های کُرمیت
بدلیل مشکل بودن طراحی تیرچه های فلزی با جان باز ( کرومیت – کرمیت- kormit joist ) و وجود کنترل های زیاد در محاسبات هر تیرچه بطور جداگانه همچنین لزوم محاسبه مقاطع مختلف جهت مقایسه هزینه هر یک و وجود تیرچه هایی با طول مختلف در هر ساختمان و نیاز به طراحی جداگانه هر تیرچه ، انجام محاسبات تیرچه های کرومیت امری مشکل پر هزینه و وقت گیر است. در این راستا شرکت پارس پی اقدام به طراحی نرم افزار KDS نموده است.
سقف های کُرمیت
ویژگی های نرم افزارKDS – محاسبه انواع تیرچه های کرومیت با بار های مختلف طبق مقررات نشریه شماره 151 سازمان برنامه و بودجه – امکان بهینه سازی سریع تیرچه ها – امکان مشاهده نمودار های لنگر خمشی تحت بار های اجرایی و بارگذاری نهایی – کنترل اتوماتیک تیرچه ها در 7 مقطع بحرانی – قابلیت اعمال محدودیت های اجرایی – قابلیت ارائه فایل با خروجی DXF که قابلیت استفاده در بسیاری از نرم افزار های طراحی مانند Autocad را دارد. – امکان پرینت نتایج – استقاده بسیار آسان و عدم نیاز به آموزش – امکان استفاده از wizard برای ورود سریع اطلاعات – نمایش نتایج محاسبات مربوط به تنش به صورت لحظه ای و توسط رنگ های مختلف جهت آسان شدن طراحی – استفاده از زبان فارسی در تمامی منوها – قابلیت محاسبه قیمت بر اساس آهن آلات مورد استفاده – امکان تغییر یارها ، تنش های مجاز ، فاصله تیرچه ها ، ضخامت سقف و سایر مشخصات فنی
بازگشت به صفحه اول

سقف روفیکس
تعریف ـ روفیکس صفحه فلزی مشبکی است که دارای هفت
ناودانی به شکل V و تعداد حداقل 7000 شبکه در هر متر
مربع می باشد.

تاریخچه
بیش از چهل و پنج سال است که در کشورهای اروپایی از این محصول استفاده می شود. روفیکس در ابتدا به صورت سقف کاذب مسلح (بدون نیاز به شبکه آرماتور) مورد استفاده قرار گرفت . با بستن روفیکس به زیر تیرهای فرعی توسط مفتول فلزی دیگر نیازی به نصب شبکه آرماتور برای نگهداری سقف کاذب وجود نداشت و این خود موجب صرفه جویی در مصرف مصالح و همینطور باعث سرعت و سهولت در اجرا می شد.
مقاومت خمشی قابل توجه روفیکس مهندسین را بر آن داشت که با قرار دادن آن بر روی تیرهای فرعی و ریختن بتن بر روی آن، این محصول را به عنوان قالب و همینطور بخشی از فولاد تقویتی مورد استفاده قرار دهند. آزمایشات متعدد نشان دادند که ترکیب بتن با روفیکس از طریق درگیر شدن بتن در شبکه های آن ، مقاومت قابل توجهی را در مقابل بارگذاری از خود نشان می دهد.
امروزه روفیکس با حدود نیم قرن حضور در صنعت ساختمان در اروپا هنوز جزو یکی از مصالح ساختمانی شناخته شده و مفید محسوب می شود.
بازگشت به صفحه اول

سقف روفیکس
بازگشت به صفحه اول

مشخصات سقف روفیکس
ورق اولیه: ورق رول به ضخامت 0.8 میلیمتر از نوع فولاد مبارکه ST- 12
انواع : در دو نوع روغنی و گا لوانیزه.
ابعاد : عرض 82 سانتیمتر و طول حداکثر 12 متر.
وزن : حدود 4 کیلوگرم در متر مربع
بتن: متراکم کردن بتن نیز به راحتی توسط تخته ماله امکان پذیر است. اسلامپ مناسب برای بتن دال بین 3 الی 5 سانتیمتر می باشد.
سقف روفیکس
بازگشت به صفحه اول

امتیازات سقف روفیکس
1 ـ سهولت اجرا
نصب روفیکس نیازی به نیروی ماهر مانند قالب بند ندارد و انجام آن توسط کارگران ساده ساختمانی به راحتی امکان پذیر است. همچنین همزمان با قرارگرفتن روفیکس بر روی تیرها، یک شبکه ایمنی در زیر پای کارگران گسترده می شود که از سقوط اجسام و افراد کاملا جلوگیری می نماید.
2 ـ سرعت
سرعت قالب بندی با روفیکس در حدود 800 مترمربع در روز با دو کارگر می باشد. با پوشش روفیکس در تمام طبقات ساختمان ، می توان کلیه طبقات را همزمان بتن ریزی کرد و در ضمن قابلیت شکل پذیری روفیکس این امکان را بوجود می آورد که فرمهای پیچیده معماری را نیز بتوان به سهولت قالب بندی کرد.
3 ـ سهولت حمل و نقل ، و حجم ناچیز ضایعات
بر خلاف مصالحی مانند بلوک سفالی و بتنی متداول ، بارگیری و حمل روفیکس هیچگونه ضایعاتی ندارد. انبار کردن روفیکس به فضای کمی نیازمند است بطوری که یک کامیون به ظرفیت 10 تن قادر است بیش از 2500 متر مربع قالب روفیکس را حمل کند.
4 ـ افزایش استحکام سازه
قرار گرفتن روفیکس در سطح زیرین دال ، یعنی در ناحیه حداکثر تنش کششی و قفل شدن بتن در شبکه های آن ، موجب می شود که تنش های حاصل از بارگذاری به ناودانی ها روفیکس منتقل شوند. هر یک از ناودانی های روفیکس دارای سطح مقطعی برابر با 40 میلیمتر مربع (معادل سطح میلگردی به قطر 7 میلیمتر) می باشد. فاصله ناودانی های روفیکس از یکدیگر 13.5 سانتیمتر است .
بنابراین در هر متر عرض روفیکس سطح مقطع فلزی برابر 300 میلیمتر مربع قرار می گیرد.
سقف روفیکس
بازگشت به صفحه اول

بر خلاف شبکه میلگرد که درآن میلگردها مستقل از یکدیگر عمل می کنند. ناودانی های روفیکس از طریق شبکه آن به یکدیگر متصل بوده و یک سطح یکپارچه فولادی تشکیل می دهند.
بارگذاری های متعدد نیز نشان داده اند که ترکیب روفیکس و بتن در صورتی که متراکم کردن بتن و درگیری آن با شبکه های روفیکس به نحو مطلوبی انجام شده باشد ،می تواند در حذف و یا کاهش مصرف آرماتور ،موثر واقع شود.
طبق آزمایشات انجام شده بر روی سقف روفیکس ، مقاومت خمشی آزمایشگاهی این سقفها حدودا 20 درصد بالاتر از مقاومت خمشی محاسباتی آنها می باشد.
این افزایش مقاومت ،بدان علت است که ،به هنگام بتن ریزی ،روفیکس در وسط دهانه حدود 1 سانتیمتر خیز بر می دارد. در نتیجه عمق مقطع مرکب بتنی دال در وسط دهانه افزایش یافته و این اضافه مقاومت رافراهم می کند. که البته در جهت اطمینان ،در محاسبات سقف روفیکس از این پدیده صرفنظر می کنند.
سقف روفیکس
بازگشت به صفحه اول

جدول طراحی و انتخاب ضخامت دال بتنی روی قالب روفیکس و رابطه بین ضخامت دال بتنی و اندازه دهانه تیرهای فرعی برای شرایط مختلف بارگذاری در نمودار هایی تنظیم شده اند. بعنوان مثال ، چنانچه فاصله تیرهای فرعی از یکدیگر برابر با یک متر تعیین شده باشد ، دال بتنی با ضخامت 7 سانتی متر می تواند ، با رعایت حاشیه اطمینان قانونی ، سرباری معادل 1600 کیلوگرم بر متر مربع را تحمل کند. آزمایشات مختلف نشان داده اند که ظرفیت نهایی دال در حدود سه برابر مقادیر این نمودار می باشد.
سقف روفیکس
بازگشت به صفحه اول

مقدمه
سیاک بام اینگونه آغاز گردید . برای اجرای سقف تیرچه بلوک ، در زیر تراز سقف با تخته های نئوپان یک سطح تراز ایجاد شد سپس روی آن با بلوکهای یونولیتی و با فواصل 10 سانتی متر از یکدیگر ، شکل کلی سقف تشکیل شد. در مرحله بعد با قرار دادن تیرچه بدون فندوله و سپس میلگرد حرارتی ، میلگرد گذاری به انجام رسید . سپس بتن ریزی انجام شد. و پس از 7روز قالب ها را باز کرده و یونولیت ها را از سقف خارج کردند.
بعد از آن ، قالبهای متعددی از جنـس تختـه و چوب و
آلومینیم و… تا پلی استــر و فایبرگلاس مورد آزمایش
قرار گرفت ، تا نهایتاً سقف سیاک شکل گرفت .
البته باید توجه داشت که سقف سیـاک درواقع یک سقف
جدید نیست ، بلکه همان سقف تیرک می باشد، که شاید
حتی قدمت آن به قبل از سقف تیــرچه بلوک برسد. اما
نوآوری انجام گرفته ، در زمینـــه تکنولوژی قالب بندی
این سقف می باشد ، کــه در عیــن ســـادگی ، مشکلات
بسیاری از خانواده سقف های تیرچه بلوک را حل کرده و موجب بهینه شدن این سقف در زمینه مصرف مصالح ، رفتار سقف ، اجرای سقف و…. شده است .
سقف سیاک
بازگشت به صفحه اول

سقف سیاک در دو تیپ سیاک50 و سیاک 100 ،مطابق زیر عرضه شده است :
سقف سیاک
بازگشت به صفحه اول

مراحل اجرای سقف سیاک
1-بستر سازی درتراز زیر سقف با استفاده از قوطیهای فلزی وجکهای فلزی با قابلیت تنظیم ارتفاع برای ترازنمودن بسترمناسب برای کارگذاری قالبهای فلزی.
2-کارگذاری قالب های فلزی در جهت تیر ریزی مطابق بانقشه های محاسباتی سازه ، لازم به ذکر است قالب ها به گونه ای طراحی و ساخته شده اند که امکان لغزندگی روی هم را دارا می باشند واین امکان فراهم می باشد که دهنه هایی با ابعاد مختلف بدون هیچ محدودیتی در فرم واندازه ( فقط محدویت سازه ای ومحاسباتی برای طول دهنه ) ، پوشش کامل را پیدا نمایند.
3-نصب لقمه های بتنی پیش ساخته در داخل قالب ها جهت کنترل پوشش کامل وزیرین میلگرد ها .
4-میلگردگذاری در داخل قالبها ، مطابق با نقشه ها ومحاسبات سازه ای . وبستن آنها باسیم وبدون استفاده از جوش الکتریکی، که مسلماً به ازدیاد کار آیی میلگرد کمک شایانی می نماید و همچنین این سیستم میلگرد گذاری کنترل کاملی را در رویت میلگرد، تا آخرین دقایق قبل ازبتن ریزی برای مهندس ناظر فراهم می نماید .
* لازم به ذکر است میلگردهای زیگزاگ که جهت حمل تیرچه تعبیه می شوند ،در این روش حذف می گردند و تنها میلگردهایی که برای کنترل کشش و برش و احیاناً کمانش محاسبه گردیده ، تعبیه می گردند .
سقف سیاک
بازگشت به صفحه اول

مراحل اجرای سقف سیاک
5-نصب یونولیتها ی 7×7 ×10 سانتیمتر جهت ایجاد حفره های عبور تاسیسات عمود برتیرچه .
6-بتن ریزی سقف مطابق با مشخصات فنی بتن محاسبه شده دراین مرحله انجام می گردد. در روش سیاک بام بواسطه نبود آرماتورهای زیگزاگ و همچنین سطوح صاف قالب ها ، روندگی بتن و ویبره نمودن آن مطلوبتر بوده و بواسطه برداشت قالب ها ، و رویت بخش زیرین سقف ، پیمانکار موظف به اجرای بتن ریزی دقیق تر و بهتری می باشد . و خاصیت دیگری که بدست میابد پوشش مطلوب و یکپارچه آرماتورهای تیرچه در قسمت پایین آن می باشد.
7-قالب برداری
قالب های فلزی این امکان را فراهم می سازد که بتن کمترین میزان از دست دادن رطوبت و شیرآبه خود را داشته باشد و همچنین درزمان آب دادن به بتن ، آب به قسمت های زیرین بتن رفته و در قالب فلزی ماندگار می گردد که این موضوع باعث غرقابی شدن و در نهایت مانند حالت آزمایشگاهی، بهترین امکان عمل آوری برای بتن ،فراهم می گردد ، این روش هم مقاومت بتن را افزایش می دهد و همزمان قالب برداری را بسیار کاهش خواهد داد.
8-عبور تاسیسات
توجه : بدلیل محدویت امکان تعبیه حفره ها ، بایدحتی المقدور کوشش شود از لوله هایی با قابلیت انعطاف ،مانند لوله های سبز و یا سوپر پایپ و… استفاده گردد.
9-نصب هر نوع سقف کاذب دلخواه یا نصب پانلهای گچی سیاک بام مطابق ذیل .
سقف سیاک
بازگشت به صفحه اول

مراحل اجرای سقف سیاک
پانلهای گچی سیاک بام به ابعاد 40×70 و ضخامت 1.5سانتیمتر میباشد .
پانلها ازترکیب گچ ، الیاف پ .پ وشبکه های توری پلیمری تهیه ووزن آن حدودا3.5کیلوگرم می باشد.
ابتدا توریهای دو طرف پانل با گچ وخاک به دیواره های تیرکهای سیاک بام متصل می گردند و در محل اتصال با گچ یا گچ و خاک مجدداً تقویت می گردد این عمل ازبالای پانل و میانه تیرکها انجام می شود .

آخرین پانل که امکان دستیابی به بالای آن میسر نمی باشد . با اندود کردن گچ وخاک به جداره های تیرکها وسراندن وهل دادن پانل به داخل دهانه انجام می پذیرد. برای اطمینان بیشتر در مورد آخرین پانل می توان توری های آن را یا به همان صورت در میان گچ وخاک درگیر کرد و یا می توان با امتداد آنها در زیر تیرک یا دیواره بیرونی تیرک ، مقاومت آنرا دوچندان نمود.
سقف سیاک
بازگشت به صفحه اول

ویژگی های سقف سیاک
1- کاهش بار سقف
حذف بلوک + حذف 40% میلگرد تیرک + پوشش زیرین سبک + حذف پوکه با عبور تاسیسات از زیر سقف.
2- افزایش مقاومت سقف و سازه
– عدم جوشکاری میلگرد ها و کنترل آنها تا قبل ازبتن ریزی
– کیفیت بهتربتن بدلیل انجام ویبراسیون مناسب تر و همچنین بخاطر استفاده از قالبهای فلزی ، بلوکی وجود ندارد که اب بتن را جذب کند و در ضمن بخاطر همپوشانی مناسب قالبها، نشت شیرابه بتن از زیر سقف نیز بسیار کمتر شده است.
– کنترل کیفی و کمی بتن قبل وبعد از بتن ریزی و برداشتن قالبها.
-یکپارچگی تمام اجزای سقف
– کاهش وزن سازه =کاهش بارهای جانبی وثقلی = رفتار مناسبتر سازه در برابر نیروهای افقی مانند زلزله.
-مقاومت بسیار مناسب، در برابر خوردگی ها و آتش سوزی بواسطه پوشش یکپارچه و کامل میلگردها.
3- کاهش زمان ساخت یا افزایش سرعت دراجرا
الف : افزایش سرعت بوسیله تکنولوژی :
قالبهای فلزی :
سبکتر ، سهولت وسرعت در نصب وقالبندی ، حمل ونقل آسان به کارگاه وطبقات ،قالب گشایی آسان ، انبار کردن متراکم وسریع.
سقف سیاک
بازگشت به صفحه اول

ویژگی های سقف سیاک
( قوطی ها و جک بسرعت بستر مناسب اجرای قالب را فراهم می آورند.با داشتن قالب بیشتر در پروژه های بزرگ سرعت کاملاً قابل برنامه ریزی بوده و می توان به حداکثر سرعت دست یافت .)
-سرعت نصب واجرا وسبکی پانلها ی سقفی گچی.
ب: کاهش زمان با عوامل فرعی.
-حذف بلوک ، ساخت تیرچه، حذف پوکه.
-حذف خرید ، ساخت ، حمل ونقل ، انبار داری ، حمل به طبقات و… برای بلوک ، تیرچه ، پوکه.
4-ویژگیهای اقتصادی
-حذف خرید یا ساخت و حمل و انبارداری بلوکها و تیرچه ها.
-سبکی 25 درصدی سقف نسبت به سقف تیرجه بلوک و کاهش میلگرد تیرچه ها.
-حذف الکترود مصرفی، فوندوله، جوشکاری و انرژی مربوطه.
-حذف پوکه ریزی روی سقف (شامل خرید ،حمل ونقل و حمل به طبقات و اجرای آن)
معمولا محاسبان برای ضریب اطمینان بیشتر بجای پوکه با وزن مخصوص 600تا 700 کیلوگرم در متر مکعب از وزن مخصوص 1300تا1700 کیلوگرم در محاسبات استفاده می کنند (زمانیکه پوکه ریزی حذف شود دیگر جایی برای ریسک باقی نمی ماند).
-درمقایسه باسقف کامپوزیت ،بواسطه کانالهای بسته در سیاک و وجود دیواره های بتنی ده سانتیمتری و همچنین فاصله کوتاهتر تیرک ها ،فاصله تهی میانی در سقف عملکرد مطلوبتری بعنوان ایزوله صوتی دارد.
سقف سیاک
بازگشت به صفحه اول

محدودیت های سقف سیاک
1-نیاز سقف به شمع بندی (خود ایستا نبودن سقف)، باعث عدم توانایی در اجرای همزمان سقف طبقات می شود.
2-انحصاری بودن اجرای سقف سیاک.
سقف سیاک
بازگشت به صفحه اول

مقدمه
دیافراگم بادکنی سیستمی مبتنی بر فناوری ترکیبی پیوند هوا و فولاد می باشد. این سیستم دال دو طرفه مجوفی است که در آن استفاده از توپ های پلاستیکی باعث حذف بتن غیر باربر می گردد. با انطباق شکل هندسی این توپ ها و پهنای موثر توری مشبک ، مدول بتنی بهینه ای به دست می آید که باعث ایجاد کارائی ماکزیمم و همزمان آن در نواحی لنگر حداکثر ، می گردد.
این سیستم سازه ای اولین بار توسط آقای برونینگ یکی
از مهندسان عمران دانمارکی معــرفی شــده و در مجامـع
علمی و فنی مورد بحث و آزمایشات متعدد قرار گرفت.
گزارشات آزمایش ها در دانشگاه آینـدهون هلند، موید آن
بوده است که سقف بادکنی هم از لحاظ تئوری وهم عملی
با دال توپر قابل مقایسه می باشد. رفتارهـا هــم در کوتاه
مدت و هم بلند مدت مشابه می باشند.
آزمایشات مورد نظر بــرای دال های با ضخــامت 230تا
455 میلیمتر صورت پذیرفته اند.نتایج آزمایشات دانشگاه
دارمشتات در آلمان به طور عملی با آنالیز تئوریک مقایسه شده اند و مشاهده شده که بین تئوری و عمل هماهنگی وجود دارد.
سقف مجوف بادکنکی
بازگشت به صفحه اول

اصول اولیه و انواع این دالها
این ساختار در نتیجه شکل هندسی دو مولفه مشخص سازه ای به ترتیب زیر به وجود می آید :
الف – توری مشبک تقویتی جوش شده ( در بالا و پایین )
ب – توپ های پلاستیکی مجوف ( در وسط )
هنگامی که توری های مشبک تقویتی در بالا و پایین به یکدیگر وصل شده و توپ های پلاستیکی بین این دو شبکه قرار داده شوند ، یک مدول پایدار این سازه ساخته می شود . توری های مشبک تقویتی توپ ها را در محل دقیق و تعیین شده نگه داشته ، توزیع نموده و قفل می نماید. همزمان با آن توپ های پلاستیکی سطح بین دو توری را پر کرده و فضایی مجوف تولید می کنند. هنگامی که توری فولادی بالا و پایین بتن ریزی می شوند ، یک دال مجوف دو طرفه یکپارچه به دست می آید.
سقف مجوف بادکنکی
بازگشت به صفحه اول

مزایای این سیستم در مقایسه با دال بتنی
1-صرفه جویی در مصالح مصرفی در سقف ( سیمان ، سنگدانه ، آب و فولاد …) – هر یک کیلو گرم پلاستیک ، جایگزین صد کیلوگرم بتن می شود – اگر یک دال بتنی را با یک دال بتنی مجوف بادکنکی ، با ضخامت یکسان در نظر بگیریم ، مصالح مصرفی در سقف بادکنکی حدودا 34 درصد کمتر می باشد.
2-مقاومت در برابر زمین لرزه (به علت کاهش وزن )
3-کاهش وزن سقف باعث ایجاد آزادی عمل در طرح معماری – انتخاب شکل مناسب سازه ای – ساخت طره های بزرگتر – ایجاد دهانه های بزرگ با تکیه گاه های کمتر می گردد. با اجرای این سیستم به علت در دست داشتن فضای قابل ملاحظه بدون ستون میانی در طراحی و معماری داخلی می توان با سهولت بیشتری عمل نمود. برای میزان معادل فولاد و بتن با این نوع دال می توان دهانه های تا 40 درصد بزرگتر را پوشاند و در عین حال 15 درصد اقتصادی تر عملیات ساخت را انجام داد.
4-با در نظر گرفتن جرم یکسان در مقایسه این دو سقف ، صلبیت سقف بادکنکی سه برابر دال بتنی توپر می باشد.
5-مقاومت در برابر آتش – (اجرا و ساخت ایمن در برابر آتش – مقاومت در برابر آتش از 180-60 دقیقه)
6-برای هر ترکیب دلخواه دهانه و ضخامت ، دال مجوف بادکنکی ، 5 تا 16 درصد ارزانتر از دال توپر تمام می شود.
7-نتایج مطالعات و آزمایش های صورت پذیرفته تصدیق می نماید که این سیستم سازه ای توزیع بار را به نحو بهتر و بهینه تری از انواع دیگر دال های مجوف صورت می دهد . به علت داشتن ساختار و رفتار سه بعدی و هدایت جریان بار کره های پلاستیکی تو خالی هیچ اثر منفی نداشته و باعث هیچگونه اتلاف مقاومتی نمی گردد.
سقف مجوف بادکنکی
بازگشت به صفحه اول

مزایای این سیستم در مقایسه با دال بتنی
8-تجربیات عملی ، تاثیر مثبت تو پ ها را در فرآیند گیرش بتن نشان می دهد.
9-مقاومت و رفتار خمشی
آزمایشات صورت پذیرفته در دانشگاه های مختلف اروپایی از جمله دانشگاه صنعتی EINDHOVEN وDELFT هلند، این نوع سازه ها را با دال های تو پر هم به طور عملی و هم تئوری مقایسه نموده اند.
10- مقاومت برشی
آزمایشات نشان می دهند که مقاومت برشی در این نوع سازه ها ، حتی از مقادیر پیش بینی شده نیز بیشتر بوده و این نشانگر تاثیر مثبت توپها می باشد.
11- خزش
گزارشات به دست آمده از آزمایشات متعدد هیچگونه تفاوت قابل توجهی را در مقایسه این نوع دال ها با دال های توپر در خزش نشان نمی دهد.
12- کاهش هزینه های حمل و نقل
13- زمان کوتاهتر ساخت ( 20% – 40% )
14- عمر مفید و طولانی تر ساختمان
طول عمر سازه با به کار گیری این سیستم در حدود 10 برابر بیشتر شده و می توان در صورت لزوم قطعات مستهلک و قدیمی را با قطعات جدید تعویض نمود.
15- در مقایسه به عمل آمده بین این نوع دال و دال توپر ، این نتیجه حاصل شده است که قابلیت عایق صوتی بودن این نوع دال ، دست کم به میزان dB 1 بیشتر از دال توپر می باشد. (مهم ترین علت این امر وجود فضای مجوف در المانهای میانی این نوع دال می باشد.)
سقف مجوف بادکنکی
بازگشت به صفحه اول

عکس هایی از سقف مجوف بادکنکی
سقف مجوف بادکنکی
بازگشت به صفحه اول

عکس هایی از سقف مجوف بادکنکی
سقف مجوف بادکنکی
بازگشت به صفحه اول

عکس هایی از سقف مجوف بادکنکی
سقف مجوف بادکنکی
بازگشت به صفحه اول

عکس هایی از سقف مجوف بادکنکی
سقف مجوف بادکنکی
بازگشت به صفحه اول

مقدمه
کاربرد پیش تنیدگی به 440 سال قبل ازمیلاد بر میگردد ،زمانی که یونانی ها کشش و تنشهای خمشی در بدنه کشتی های جنگی خود را باپیش تنیدگی ساختار بدنه بوسیله طنابهای کشیده شده کاهش میدادند.
یکی از ساده ترین مثالهای پیش تنیدگی تلاش برای بلند کردن یک ردیف کتاب می باشد. ابتدا لازم است به ردیف کتابها از دوطرف فشاری اعمال کنیم تا باعث افزایش مقاومت در مقابل لغزش بین کتابها شده ، بطوریکه بلند کردن انها راممکن سازد.

با توجه به این مثال ،یک تعریف ساده از پیش تنیدگی عبارت است از:
اعمال نیروهائی به سازه ، علاوه بر بارهائی که سازه برای تحمل آنها طراحی می شود، بمنظور افزایش ظرفیت باربری سازه.
دال های پس کشیده
بازگشت به صفحه اول

اصول پیش تنیدگی
بتن دارای مقاومت کششی کمی است ولی در برابر فشار، بسیار مقاوم است .با پیش فشرده کردن یک عضو بتنی ،پس از خمش ،در اثر اعمال بار نیز، کلا تحت فشار باقی می ماند و بدین دلیل طراحی کارآمدتری را فراهم می آورد.
یک تیر بتنی پیش تنیده هنگامی که تحت اعمال بار قرار می گیرد خم می شود و تنشهای فشاری داخلی کاهش می یابد.
وقتیکه بار برداشته می شود ،نیروی پیش تنیدگی باعث می شود که تیر به حالت اولیه خود برگردد که نشان دهنده خاصیت ارتجاعی بتن پیش تنیده است.
اگر به هنگام اعمال بار ،تنشهای کششی حاصل از بار وارده از تنشهای پیش تنیدگی فراتر نرود، بتن در ناحیه کشش ترک نمی خورد اما اگر نیروی اعمال شده فزونی گیرد و تنشهای کششی بر پیش تنیدگی غلبه کند، ترک اتفاق خواهد افتاد. قابل توجه است که ،در صورت برداشتن بار، ترکها کاملا بسته شده و تحت بارهای سرویس دوباره نمایان نمی شوند.
دال های پس کشیده
بازگشت به صفحه اول

دو روش برای اعمال پیش تنیدگی در یک عضو وجود دارد:
1- روش پیش کشیدگی
بتن ،پیرامون کابل های از قبل تنیده شده قرار می گیرد .با سفت شدن بتن بتدریج کابلهای تنیده شده با بتن درگیر می شود و هنگامیکه مقاومت لازم راکسب کرد کابل ها آزاد می شوند . بنابراین انتقال نیروها به بتن انجام می گیرد . برای ایجاد تنش در کابلها نیروی قابل توجهی لازم است ،بنابراین پیش کشیدگی اصولا در بتن پیش ساخته مورد استفاده قرار می گیرد که نیروها توسط بست های ثابتی که در دو انتهای بستر پیش کشیدگی قرار دارد و یا توسط قالب های مخصوص و محکمی در کابلها مهار می شوند.
2- روش پس کشیدگی
در آن بتن به دور غلاف محتوی کابلهای کشیده نشده ،ریخته می شود. در زمانی که بتن به مقاومت کافی رسید ،کابلها کشیده می شوند و توسط گیره های مخصوص قفل می شوند . در این سیستم تمام نیروهای کابلها مستقیما به بتن منتقل می شوند.
دال های پس کشیده
بازگشت به صفحه اول

سیستم پس کشیده به دو روش اجرا می شود:
الف) سیستم ساخت چسبیده
ب) سیستم ساخت غیر چسبیده
سیستم چسبیده
با این روش کابلهای پیش تنیده از میان غلافهای تخت ،ممتد و کوچک عبور می کند.داخل غلافها بعد از کشیده شدن کابلها ،با دوغاب پر می شود.
عملکرد دوغاب:
– تامین چسبندگی بین کابل وغلاف در تمام طول ان.
– افزایش محافظت در برابر خوردگی .
– فراهم آوردن محیطی نارسانا در برابر خوردگی .
عملکرد غلاف:
– تامین یک مسیر باز برای کابلها در حین عملیات ساختمانی .
– ایجاد چسبندگی بین دوغاب و بتن.
– بعنوان محا فظت بیشتر در برابر نفوذ رطوبت و مواد شیمیایی .
توجه:
موثرترین طراحی پیش تنیدگی زمانی حاصل می شود که کابلهای پیش تنیدگی با خروج از مرکزیت نسبت به مقطع بتنی ، ونه در یک خط مستقیم ،بلکه در یک مسیر منحنی و یا خطوط شکسته قرار داده شود.اندازه غلاف استفاده شده در این سیستم و حداقل پوششی که بایستی فراهم شود ،میزان حداکثر خروج از مرکزیتی که می توان به آن دست یافت را محدود می کند.
دال های پس کشیده
بازگشت به صفحه اول

مزایای پس کشیدگی
1- دهانه بلند
در مقایسه با دال بتنی امکان ایجاد دهانه های بلندتر و با ضخامت دال و حجم بتن کمتر را فراهم می کند.
2- انعطاف طرح
طراحی دالهای پس کشیده می تواند در پلانهای نامنظم مورد استفاده قرار گیرد و کابلها براحتی می توانند بصورت افقی منحرف شده تا با ابعاد هندسی طرح یا باز شوی دالها هماهنگ شوند.همچنین بعلت کاهش میزان آرماتورگذاری معمولی، قابلیت بیشتری را برای جایگذاری بازشوها و تاسیسات مختلف فراهم می آورد.
3- کنترل تغییر شکل و ترک
طراح، براحتی می تواند با تغییر میزان پس کشیدگی ،تغییر شکل ناشی از بارهای بهره برداری راکنترل کند. کف های پس کشیده تحت فشار ، قابلیت کنترل راحت تری را در برابر ترک خوردن به ما می دهد.
4- ارتفاع طبقات
از آنجائیکه در این سیستم به ارتفاع موثر کمتری در آویزها
نیاز داریم ،از این بابت ضخامت دال هم کاهش می یابد.
در مواردیکه ارتفاع ساختمانها محدودیــت دارنـــد، با کــاهش
ارتفاع طبقات می توان طبقات اضافی را در همان ارتفاع مجاز
قرار داد.
دال های پس کشیده
بازگشت به صفحه اول

پایان
بازگشت به صفحه اول


تعداد صفحات : 49 | فرمت فایل : .ppt

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود