تارا فایل

پاورپوینت تیرچه اشپنیت تیرچه پیش تنیده



تیرچه اشپنیت

معرفی
مزایای استفاده از تیرچه اشپنیت
جزئیات تیرچه اشپنیت
روش حمل و دپوی تیرچه اشپنیت
روش اجرا و نصب تیرچه اشپنیت
دیتیل اجرائی تیرچه اشپنیت

فهرست

معرفی
تیرچه اشپنیت، نسل جدید تیرچه فوق مدرن ساختمانی است که با بکارگیری تکنولوژی پیش تنیدگی تولید گردیده و بهترین جایگزین برای تیرچه های بتنی فندوله ای و تیرچه های فلزی است. چراکه علاوه بر صرفه اقتصادی بسیار بالا، از لحاظ کیفیت و عملکرد نیز به هیچ وجه قابل مقایسه با این تیرچه ها نیست.

تیرچه اشپنیت بر خلاف تیرچه های بتنی و فلزی رایج در بازار، بصورت کاملا
صنعتی و توسط یک خط تولید تمام اتوماتیک و بدون دخالت انسان تولید میگردد در حالیکه تیرچه های بتنی فندوله ای و تیرچه های فلزی رایج دربازارایران،غالبابصورت دستی تولید شده و جوشکاریها و بتن ریزی آنها کاملا" توسط نیروی انسانی که عمدتا مهارت و تخصص کافی نیز ندارند انجام میگیرد.

تولید صنعتی و تمام اتوماتیک هر محصول مستلزم استفاده از ماشین آلات مدرن و تکنیکهای پیشرفته تولید و همچنین استقراریک سیستم نظاممند مبتنی بر محاسبات دقیق فنی و اقتصادی، بازرسی و کنترل کیفیت مواد اولیه و محصول نهایی است که
در نهایت منجر به تولید یک محصول با کیفیت بالا و هزینه تمام شده پایین میگردد.

تیرچه اشپنیت نیز از این قاعده مستثنی نبوده و کیفیت بالا و قیمت پایین آن، نتیجه ی تولید انبوه در یک فرآیند تمام اتوماتیک صنعتی است.

مزایای استفاده از تیرچه اشپنیت
1. کاهش هزینه خرید تیرچه تا 50 درصد قیمت تیرچه معمولی .
2. دارای تاییدیه فنی از مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن.
25.3 درصد کاهش حجم بتن ریزی در مقایسه با تیرچه های فندوله ای و فلزی.
4. کیفیت بسیار بالای تیرچه اشپنیت در مقایسه با تیرچه های بتنی و فلزی رایج .
5. امکان اجرای سقف با دهانه های بلند. (تا بیش از 15 متر برای سربار مسکونی)
6. کاهش وزن سقف ساختمان و کاهش نیروی زلزله به علت کاهش استفاده از فولاد.
7. عدم نیاز به اجرای شمع بندی موقت در زیر تیرچه تا دهانه 4متر برای سربار مسکونی.
8. عدم نیاز به میلگرد ممان منفی در دوانتهای تیرچه به علت فرض دوسر مفصل در طراحی.
9. کاهش شدید هزینه اجرای سقف به علت کاهش مصرف میلگرد و بتن نسبت به سقفهای رایج.
10 . امکان اجرای صرفا یک ردیف شمع بندی برای دهانه های بزرگتر از 4متر.
(در محل کلافهای عرضی)
11 . افزایش دوام و عمر مفید سقف به علت عدم امکان خوردگی میلگردها به علت عدم وجود ترک در بتن

جزئیات تیرچه اشپنیت

روش حمل و دپوی تیرچه اشپنیت
بارگیری و حمل و نقل تیرچه های اشپنیت، مستلزم دقت زیاد و رعایت نکات فنی فراوانی است، لذا عملیات بارگیری تیرچه ها توسط پرسنل این شرکت و با استفاده از تاورکرین مستقر در کارخانه انجام میگیرد.

حمل و نقل تیرچه ها تا محل کارگاه ساختمانی نیز توسط خودروهای باربر متعلق به شرکت و یا خودروهای تحت قرارداد با شرکت که رانندگان آنها دارای تجربه کافی در خصوص حمل و نقل این تیرچه ها هستند انجام خواهد گرفت. برای اطلاع از هزینه حمل و نقل تیرچه های اشپنیت به بخش خدمات حمل و نقل تیرچه مراجعه نمایید.

تخلیه و دپوی تیرچه ها و انتقال آنها به طبقات مورد نظر مستلزم رعایت چند نکته ساده است. همه این نکات بر این مبنا است که تیرچه ها تحت وزن خود بصورت یک تیر دوسر ساده عمل نموده و از ایجاد لنگر منفی در آنها اجتناب گردد لذا موارد زیر باید
در هنگام تخلیه، دپو، حمل و انتقال تیرچه ها به طبقات رعایت گردند:

1. زاویه محوری تیرچه در هنگام تخلیه، حمل و انتقال به طبقات باید بگونه ای باشد که سطح آزاد بال تیرچه رو به زمین بوده و از هرگونه ایجاد پیچش در آن اجتناب شود.

2. درهنگام حمل تیرچه توسط کارگران، توجه شودکه باید هر دو سر تیرچه در دست گرفته شود .گرفتن تیرچه، صرفا ازوسط طول آن باعث ایجاد آسیب در آن خواهد گردید.

3. درهنگام حمل تیرچه توسط بالابر یا جرثقیل، باید توجه نمود که هر دو سر تیرچه به قلاب متصل گردد، چراکه اتصال قلاب به وسط تیرچه باعث ایجاد آسیب در آن میگردد. به منظور حمل با جرثقیل یا بالابر میتوان یک طناب رابه دو سر تیرچه بست و سپس قلاب حمل را به میانه ی این طناب متصل نمود.

4. درهنگام دپو، از انباشته کردن نامنظم تیرچه ها برروی یکدیگر اجتناب گردد. نحوه صحیح دپو نمودن تیرچه های پیش تنیده بدین گونه است که این تیرچه ها باید بصورت لایه لایه بگونه ای بر روی هم قرار گیرند که بین هرلایه، دو تکیه گاه در دوسر تیرچه ها قرار گرفته باشد. کلیه این تکیه گاهها باید در جهت قایم همراستا باشند. چهارتراش چوبی مناسبترین گزینه بعنوان تکیه گاه است.

روش اجرا و نصب تیرچه اشپنیت
:(Single Section) روش اول
پس از قراردادن تیرچه ها و پرکننده ها صرفا با ریختن مقدار کمی گروت، درزها پر
میشوند و سقف آماده بهره برداری است. در این روش ضخامت بلوکهای پرکننده برابر با ارتفاع تیرچه های اشپنیت است.
این روش برای اجرای سقف دارای دهانه های بلند و سربارهای سبک مانند سقف انبارها یا سوله ها و یا در مواردی که به ایجاد یکپارچگی در دیافراگم سقف و تامین مسیر انتقال نیروی زلزله از سقف به اجزای باربر جانبی نیازی نباشد و یا اینکه
بهره برداری از ساختمان بصورت موقت و در یک دوره زمانی کوتاه باشد، مورد استفاده قرار میگیرد.

:(Composite Section) روش دوم
در این روش، پس از قراردادن تیرچه ها و بلوکهای پرکننده، یک شبکه آرماتور
افت و حرارت بر روی تیرچه و بلوک اجرا شده و سپس بتن ریزی با ضخامت حداقل 5 سانتیمتر بر روی بلوکها انجام میگیرد.

در این روش، سقف بصورت یک مقطع مرکب شامل بتن پیش ساخته و بتن درجا ریز، بارهای ثقلی را به تیرهای اصلی اسکلت ساختمان منتقل مینماید. نیروی زلزله نیز با توجه به یکپارچگی سقف که ناشی از مش بندی و اجرای بتن درجاریز است به اجزای باربر جانبی منتقل میگردد.

در این روش ضخامت بلوکهای پرکننده بیشتر از ارتفاع تیرچه های اشپنیت است و هرچه ضخامت بلوکها بیشتر باشد، ظرفیت باربری سقف نیز بیشتر است. این روش در مناطقی که دسترسی به بتن درجاریز میسر است، بسیار اقتصادی تر از روش اول است.

نصب تیرچه های اشپنیت در اسکلت بتنی درست همانند نصب تیرچه های بتنی فندوله ای رایج است.

بدین ترتیب که حدود 10سانتیمتر از دو انتهای تیرچه در داخل قفس آرماتور تیرهای اصلی باربر عمود بر راستای تیرچه قرار گرفته و سپس بتن ریزی انجام میگیرد.

در اسکلت فولادی نیز هریک از دو انتهای تیرچه بر روی لبه ی بال پایینی پروفیل فولادی تیرهای اصلی باربر عمود بر راستای تیرچه قرارمیگیرند.

دیتیل تیرچه
دیتیل اتصال تیرچه اشپنیت به تیر بتنی

باتوجه به احتمال ایجاد آسیب و ایجاد ترکهای مویی در دو سر تیرچه ها در هنگام تخلیه، دپو و یا انتقال آنها به طبقات، هنگامی که این تیرچه ها در اسکلت فلزی مورد استفاده قرار میگیرند، لازم است بلوکهای پرکننده سفالی یا فومهای پلی استایرنی در هر دو سر کلیه تیرچه ها در فاصله حدود 20 سانتیمتری ازتیر فلزی قطع شده و ادامه نیابند تا این فاصله
بطورکامل بابتن درجاریز پر شود.
برای جلوگیری از ریزش بتن در این ناحیه میتوان از تخته قالب بندی استفاده نمود. روش نگهداری تخته در این محلها درست همانند روش نگهداری تخته در محل اجرای کلافهای عرضی در سقفهای متشکل از تیرچه فلزی است.

دیتیل اتصال تیرچه اشپنیت به تیر بتنی

پایان


تعداد صفحات : 23 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود