تارا فایل

پاورپوینت توضیحات درس 7 کتاب علوم تجربی پایه پنجم


1

دبیر محترم: تهیه کننده: کلاس:پنجم درس:علوم تجربی
پاورپوینت :
توضیحات درس 7 کتاب علوم تجربی
2

((زبان))
روی زبان و بخش های دیگر دهان جوانه های چشایی وجود دارند که هر جوانه چشایی چندین سلول
گیرنده چشایی وجود دارد. این سلول های گیرنده، شیمیایی اند و چهار مزه اصلی یعنی شیرینی، تلخی،
ترشی و شوری را تشخیص می دهند. نوک زبان به مزه ی شیرین، کناره های آن به مزه های شوری
و ترشی و عقب آن نسبت به تلخی حساسیت بیشتری نشان می دهد.

3

((زبان))
ما مزه های شیرینی، تلخی، ترشی، شوری و … را احساس می کنیم.
مزه ی شیرینی برای ما خوشایند تر است.

وقتی غذا را می جویم، ذره های آن در بزاق دهان حل می شوند. درهمین زمان، عصب چشایی به مغز
پیام می برد و ما مزه هایی مثل شیرینی یا تلخی را تشخیص می دهیم.
ما نباید غذا و نوشیدنی خیلی سرد و خیلی گرم بخوریم.

4

حس بویایی با حس چشایی در ارتباط است. اگر بوی چیزی را که می خوریم را تشخیص ندهیم
نمی توانیم خوب مزه ی چیزی که می خوریم را تشخیص بدهیم. مثل زمانی که بینیمان گرفته است.

با بوییدن یک گل، ذره های بودار همراه هوا وارد بینی می شوند. این ذره ها به سلول های گیرنده بو،
که در قسمت بالای بینی قرار دارند، می رسند. سلول های گیرنده بو به مغز پیام می فرستند و ما
بو های مختلف را تشخیص می دهیم.

بویایی
5

پوست
پوست بدن ما را پوشانده است و از آن در برابر میکروب ها، سرما و گرما محافظت می کند.
پوست مسئول حس کردن گرمی، سردی، نرمی، زبری، فشار و درد است.

در پوست گیرنده های گوناگونی قرار دارند. این گیرنده ها، مغز را از وجود سرما، گرما، لمس و تماس
آگاه می کنند. برای مثال، وقتی حشره ای روی پوست ما حرکت می کند، گیرنده های پوست به مغز پیام
می فرستند و ما را از وجود آن آگاه می کنند.

6

مراقبت از پوست
برای مراقبت از پوست خود بایدبه موارد زیر توجه کنیم :
1- استحمام روزانه
2- خواب و استراحت کافی
3- نوشیدن آب و مایعات کافی
4- مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین های مفید برای پوست
5- حفظ پوست از آلودگی، سرمای شدید و نور آفتاب
7

نتیجه فعالیت ها
8
نتیجه ی فعالیت صفحه ی 54
وجود پرزها و برجستگی های روی زبان باعث می شوند مزه ی غذا را احساس کنیم.
گفت و گو صفحه ی 55
ما کدام مزه ها را احساس می کنیم؟ شیرینی – تلخی – ترشی – شوری و …
کدام مزه ها برای ما خوشایند ترند؟ شیرینی
نتیجه ی آزمایش کنید صفحه ی 56
بین حس بویایی و چشایی رابطه ای وجود دارد. اگر بوی چیزی را که می خوریم را حس کنیم،
می توانیم مزه را راحت تر تشخیص بدهیم.

نتیجه فعالیت ها
گفت و گو صفحه ی 57
وقتی می خواهیم گلی را ببوییم آن را به بینی خود نزدیک می کنیم تا ذره های بودار همراه هوا وارد بینی ما شوند و ما بوی گل را احساس کنیم.
گفت و گو صفحه ی 58
به کمک حس بویایی می توانیم بوی انواع غذا ها را تشخیص دهیم و اگر غذا در حال سوختن باشد از بوی آن متوجه خطر می شویم. همچنین از طریق حس بویایی می توانیم بوی نشت گاز از لوله ها را استشمام کرده و از بروز آتش سوزی جلوگیری کنیم.

9

نتیجه فعالیت ها
گفت و گو صفحه ی 59
چرا پوست ما چرب می شود؟ به دلیل وجود غده های چربی در زیر پوست
چرا پوست ما مرطوب می شود؟ به دلیل وجود غده های عرق در زیر پوست
فکر کنید صفحه ی 62
افراد نابینا به کمک خط بریل می توانند بخوانند. چرا این افراد برای خواندن از سر انگشتان خود استفاده می کنند؟ این افراد با حس لامسه با دنیا ارتباط برقرار می کنند و چون این قسمت حساس تر از قسمت های دیگر پوست است،این افراد برای خواندن از سر انگشتان خود استفاده می کنند.

10

11


تعداد صفحات : 11 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود