تارا فایل

پاورپوینت تغذیه کودکان از بدو تولد تا یک سالگی


موضوع تحقیق:
تغذیه کودکان از بدو تولد تا یک سالگی

استاد:

تهیه کننده:

فهرست مطالب
تغذیه کودکان از بدو تولد تا یک سالگی
شروع غذای تکمیلی برای شیرخوار
استفاده از مکمل ها
چند نکته مهم برای بهداشت غذای کودک
نکات مهم رفتاری در تغذیه کودک
تغذیه کودک یک تا 2 سال
چه موقع از آب میوه می توان استفاده کرد
چه غذاهایی را قبل از یک سالگی نباید مصرف کرد
 
 
 
 
 

تغذیه کودک 3 تا5 سال
انرژی
پروتئین
الگوی غذایی صحیح کودکان
تعداد وعده های غذایی
نیازهای تغذیه ای کودک در سنین دبستان
چربی
مغز دانه ها
فیبر
سدیم

تغذیه کودکان از بدو تولد تا یک سالگی:
معمولا حداکثر تا 2 سالگی اول تغذیه با شیر مادر شروع می شود یعنی بعد از اینکه حفرات دهان و بینی نوزاد تمیز شد و با مطمئن شدن از باز بودن مجاری تنفسی و بینی تغذیه با شیر مادر آغاز شود.
ادرانی که به بیماری های بدخیم قبلا شده اند و در حال مصرف داروهای شیمی درمانی هستند.
سل فعال و پیشرفته
بت تیفوئید
بروسلوز

شروع غذای تکمیلی برای شیرخوار:
از پایان 6 ماهگی، از اول 7 ماهگی غذای کمکی را باید آغاز کرد.
غذا باید مقدار پروتئین آن زیاد و حجم آن کم باشد.
غذای کمکی باید به وقع بعد از 6 ماهگی شروع شود نه دیرتر و نه زودتر.
غذای مناسب برای شروع غذای کمکی فرنی است که از آرد برنج و ترجیحا شیر مادر (شیرپاستوریزه) تهیه می شود که از یک قاشق مرباخوری شروع می کنیم و روز دوم 2 قاشق و روز چهارم 4 قاشق و بصورت چند وعده در روز تقسیم می کنیم.

روز پنجم و ششم 8 قاشق و بعد به 12 قاشق در روز افزایش می دهیم .
هفته دوم حریره بادام را به فرنی اضافه می کنیم.
در ماه هفتم علاوه بر فرنی و حریره بادام سوپ هم برای کودک تهیه می شود.
در ماه هشتم: زرده تخم مرغ اضافه شده که در طی 10 روز آن را به یک زرده کامل می رسانیم.
در ماه هشتم سبزیجات هم به سوپ اضافه می شود.
ماه نهم و دهم: گوشت و حبوبات اضافه می شود.
ماه 11 تا 24 ام: 5 وعده غذای + شیرمادر.

استفاده از مکمل ها:
از 2 هفتگی به بعد ویتامین DوA (400واحد ویتامین D و 1500 واحد ویتامین A) معاد 20 قطره یا 25 قطره
قطره آهن از 6 ماهگی به بعد با شروع غذای کمکی (30قطره)

چند نکته مهم برای بهداشت غذای کودک:
قبل و بعداز تهیه غذا دست ها باید شسته شوند.
غذا خوب پخته شود زیرا حرارت موجب ازبین رفتن میکروب های بیماری زا می شود.
غذای کودک برای هر وعده غذایی تازه تهیه شود و فاصله بین وقتی که غذای کودک اماده شده تا زمانی که به کودک غذا داده می شود طولانی نباشد.
غذای باقی مانده در ظرف در بسته در یخچال نگهداری شود.
در تهیه غذا از مواد غذایی سالم و آب سالم استفاده شود.
غذا از دسترس حشرات و جوندگان دوز نگهداری شود.

نکات مهم رفتاری در تغذیه کودک:
کودک باید در زمان خوردن در وضعیت راحتی قرار گیرد و غذا نزدیک او باشد بشقاب و لوازم غذا خوردن باید نشکن باشد- رنگ مواد غذایی در اشتهای کودک و علاقه او به غذا تاثیر می گذارد.
به جای آب میوه صنعتی از آب میوه طبیعی استفاده کنیم.
غذا خوردن در یک ساعت معین باعث تحریک اشتهای کودک می شود.
خستگی کودک مهمترین عامل از بین بردن اشتهای اوست بهتر است بعداز استراحت به کودک غذا داده شود.

دادن غذای یکنواخت و تکراری سبب بیزاری کودک می شود حتی اگر غذای مورد علاقه او باشد.
باید کودک را با انواع غذاهای مختلف آشنا کرد بهتر است غذای جدید را ابتدا یک فرد بزرگتر خانواده بخورد تا الگویی برای کودک باشد.
بی تحرکی، خواب ناکافی و بیماری کودک موجب بی اشتهایی و غذا نخوردن کودک می شود.

تغذیه کودک یک تا 2 سال:
در این سن کودک رشد زیادی دارد و در نتیجه به غذای بیشتری نیاز دارد و از طرف دیگر حجم معده کم و دندان هایش کامل نیست لذا لازم است در تغذیه او به نکات زیر توجه کنید:
علاوه بر استفاده از شیر مادر 5 تا 6 بار در شبانه روز به او غذا بدهید.
غلاتی که کودک قدرت جویدن آنها را دارد مانند برنج به صورت کته های مختلف مخلوط با سبزی ها، حبوبات، گوشت های نرم به او بدهید.

اگر کودک مبتلا به یبوست است در تهیه سوپ از سبزی ها استفاده کنید .
قبل از این که فلفل و ادویه و چاشنی به غذای خانواده اضافه کنید غذای او را بردارید.
به غذای کودک کمی روغن مایع یا کره اضافه کنید تا مقوی تر باشد.

چه موقع از آب میوه می توان استفاده کرد:
آب میوه از اول 10 ماهگی آغاز می شود از یک قاشق مرباخوری شروع می کنیم و در ابتدا با آب جوشیده سرد شده نصف نصف رقیق می کنیم بعد 2 هفته خود آب میوه را به شیرخوار می توان داد.
از 11 ماهگی خود میوه فصل را کاملا شسته و پوست آن جدا شده و به صورت له شده به کودک می دهیم.

چه غذاهایی را قبل از یک سالگی نباید مصرف کرد:
توت، خربزه، سفید تخم مرغ، آلبالو، گیلاس، عسل (به دلیل احتمال بوتولیسم)، اسفناج.
در این سن غذا باید کم حجم، پر انرژی و زود هضم باشد.

تغذیه کودک 3 تا5 سال :
بعد از 2 سالگی با آهسته شدن رشد اشتهای کودک هم کاهش می یابد کودک در یک سالگی به 1000کیلوکالری و در 3 سالگی به1300 کالری انرژی نیاز دارد.
برنامه غذایی شامل 5 گروه اصلی غذایی می باشد.

انرژی:
کودک برای رشد بازی و سایر فعالیت های فیزیکی و مقابله با بیماری های عفونی به انرژی نیاز دارد که با مصرف مواد قندی، نشاسته ای و چربی ها می توان ان را تامین کرد.
کودکانی که فعالیت زیادی دارند و هین طور پس از بیماری برای جبران به انرژی بیشتری نیاز دارند.

پروتئین:
برای ساخت و نگهداری ماهیچه ها، استخوان ها و سایر بافت های بدن و مقاومت در برابر عوامل بیماری زا نیاز به پروتئین دارد که می تواند با مصرف منابع پروتئین حیوانی مانند گوشت قرمز و سفید، پنیر، ماست، شیر و تخم مرغ و یا پروتئین گیاهی مانند حبوبات و غلات نیازخود را براورده نماید.

الگوی غذایی صحیح کودکان:
برای کودکان زیر 5 سال حاوی نان و غلات، میو سبزی و شیر و گوشت.
تعداد وعده های غذایی:
حداقل 5 وعده غذا شامل سه وعده اصلی و 2میان وعده
صبحانه مهم ترین وعده غذایی او است و مصرف آن موجب یادگری بهتر و دقت بهتر او می گردد.

نیازهای تغذیه ای کودک در سنین دبستان:
هنگامی که کودک به سن5 سالگی می رسد برنامه غذایی او کم و بیش مشابه برنامه غذایی بزرگسالان می شود، به جزء در کودکان مبتلا به آلرژی و بیماری خاص.
چربی:
در این سنین نیاز بیشتر به چربی غذایی پایان می یابد و درصد چربی مورد نیاز 30تا35 درصد از کل کالری روزانه می باشد که مشابه درصد موردنیاز بزرگسالان است.
اسیدهای بلند زنجیر امگا3 چربی های سالم و مفیدی هستند که در ماهی و برخی از مواد غذایی یافت می شود.

کودک در این سنین جهت حفظ سلامتی و افزایش مقاومت در برابر عفونت ها نیاز به ویتامین ها و املاح مختلف دارد و با مصرف روزانه منابع غذایی حاوی آنهامی تواند نیازهای خود را تامین کند:
مانند ویتامین A(زردآلو، طالبی، هلو، سبزی های سبز و زرد و…)
ویتامین C (مرکبات، گوجه فرنگی، جعفری، کلم و…)
ویتامین D (قرار گرفتن کودک روزانه10 دقیقه در برابر نور مستقیم خورشید)
کلسیم و فسفر(شیر، ماست، پنیر، بستنی)
آهن (گوشت سفید و قرمز، انواع حبوبات و سبزی ها مثل جعفری و اسفناج)

مغز دانه ها:
در این سنین کودک می تواند از تمام مغزها استفاده کند البته اگر به آنها آلرژی نداشته باشد.
فیبر:
می توان محتوی فیبر برنامه غذایی کودک را از طریق افزایش دریافت دانه های کامل و سبوس دار و نیز حبوبات افزایش داد.
افزایش فیبر دریافتی در کودکی که از یبوست رنج می برد بسیار با اهمیت است ولیکن در کودکی با کمبود وزن که حجم بزرگ غذایی را نمی تواند تحمل کند ضرورت ندارد.

راه ساده ای برای محاسبه میزان مناسب دریافت فیبر برای کودک شما وجود دارد. دریافت فیبر غذایی کودک به گرم باید برابر با سن وی به اضافه 5 باشد.
مثلا : کودک 6 ساله باید 11 گرم فیبر دریافت کند.
سدیم:
کودکان به طور سدیم بالایی در برنامه غذایی خود دریافت می کنند.
کودکان سنین 6-4 سال نباید بیش از 3 گرم در روز نمک دریافت کنند.
کودکان سنین 10-7 سال نباید بیش از 5 گرم در روز نمک دریافت کنند.

مقدار دقیق هر یک از مواد غذی (ویتامین ها و مواد معدنی) وجود ندارد.
جدول زیر مقادیر استاندارد برخی از ویتامین ها و مواد معدنی مهم و موردنیاز در کودک 11-5 سال را نشان می دهد.
پسر:

دختر:


تعداد صفحات : 25 | فرمت فایل : ppt

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود