تحلیل پاویلیون امارات- سانتیاگو کالاتراوا
گروه طراحی
نام: غرفه امارات، غرفه قطر
معماری: سانتیاگو کالاتراوا
رویداد: اکسپو 2020 دبی
پاویلیون امارات توسط سانتیاگو کالاتراوا در دبی
ساخته شده است.
معرفی پروژه
طرح جدید سانتیاگو کالاتراوا از پاویلیون امارات در نمایشگاه اکسپو دبی 2020 در حال آماده سازی و اجراست. غرفه امارات با تاثیرپذیری از یک شاهین پرنده ارائه شده و بیش از 15 هزار متر مربع را در 4 طبقه پوشش داده و فضای 1717 متری برای پذیرایی از مهمانان که به پلان مجموعه اضافه شده است.
در مراسم رونمایی از این پروژه، رئیس کمیته عالی دبی (Expo 2020 H.H)، شیخ احمد ابن آل مکتوم از پروژه به عنوان نماد برجسته امارات حمایت کرد و آنرا طرح بهترین پروژه برای نمایشگاه امارات خواند.
پس از یک مسابقه طراحی هفت ماهه با ارسال نامه از شرکتهای برجسته معماری جهان، شورای ملی رسانه های امارات متحده عربی (امارات) پیشنهاد سانتیاگو کالاتراوا را برای غرفه امارات در نمایشگاه جهانی دبی دبی ۲۰۲۰ انتخاب کرد. این سازه که در آن برگزار خواهد شد قلب نمایشگاه نزدیک به ۵۰۰ هکتار نمایشگاه و طراحی آن با الهام از یک شاهرخ در پرواز ساخته شده است، تقریباً ۲۵ میلیون بازدید کننده و شرکت کننده را که انتظار می رود از اکتبر سال ۲۰۲۰ تا آوریل ۲۰۲۱ از نمایشگاه بازدید کنند، مشاهده می کنند.
سانتیاگو کالاتراوا گفته است: “باعث افتخار است که طرح من برای اجرای یک پاویون ملی در نمایشگاه ۲۰۲۰ انتخاب شده است. این پروژه از اهمیت ملی و بین المللی بالایی برخوردار است. من مطئنم که طرح نهایی به عنوان نمادی از شجاعت و شهامت امارات متحده عربی مطرح خواهد شد و این مهم در منحصرترین و بین المللی ترین نمایشگاه تاریخ انعکاس خواهد یافت”.
پاویون کشور میزبان که "به عنوان نمادی از روح پیشگامی امارات متحده عربی" طراحی شده است، در نزدیکی مرکز محل نمایشگاه در کنار میدان مرکزی الوصل با طراحی آدریان اسمیت + گوردون گیل قرار دارد.
غرفه چهار طبقه "توسط یک شاهین در حال پرواز" مطلع شد و بالای آن یک سری "بال" فیبر کربنی تولید شده محلی است که می توانند برای محافظت از پانل های خورشیدی سقف بسته شوند.
هر یک از بال ها به دور یک نقطه می چرخد و کل سقف را می توان در سه دقیقه باز کرد.
ویژگی های طراحی
غرفه اکسپو 2020 دبی بدون شک جزء برجسته ترین جاذبه های نمایشگاه اماران خواهد بود که به عنوان یک طراحی آینده نگر در دنیا شناخته خواهد شد.
اجرای این مجموعه شگفت انگیز فرصتی برای به اشتراک گذاشتن فرهنگ و دستاوردهای اماراتی است که نوید چشم اندازهای بلندپروازانه ای را برای آینده دبی می دهد. پاویلیون امارات به عنوان نمادی فرهنگ و پایداری ملت امارات می باشد.
در مرکز غرفه 15000 متر مربعی فضای خالی کروی شکل وجود دارد که به عنوان سالنی با ظرفیت 200 نفر عمل می کند.
اطراف آن را یک فضای جمع آوری چند سطحی احاطه کرده است که بالای آن یک نورگیر دایره ای شکل است که نشان اکسپو 2020 را در خود جای داده است. در بقیه غرفه مجموعه ای از نمایشگاه های غوطه ور اختصاص داده شده به تاریخ و آینده کشور است.
نورگیر دایره ای شکل
این اطلاعیه پس از یک رقابت طراحی شدید که توسط Masdar، شرکت انرژی های تجدیدپذیر ابوظبی، تحت نظارت مدیر برنامه نمایشگاه برگزار شد، انجام شد. نه شرکت از مشهورترین شرکت های معماری جهان 11 مفهوم ارائه دادند.
هر طرح در مورد چگونگی آشکار شدن موضوع اصلی نمایشگاه اکسپو 2020، “اتصال ذهن ها، ایجاد آینده”، ارزیابی می شود که آیا این کشور از امارات متحده عربی متمایز بوده و آیا توازن مناسب بین گذشته و آینده کشور داشته است.
alatrava بال های ساختاری ایجاد کرد که سقف را به عنوان چشمگیرترین عنصر غرفه امارات تشکیل می دهد و سقف شامل یک سیستم ترکیبی بین یک پوسته و یک قاب پورتال است که از 28 بال تشکیل شده است.
بال ها را می توان در عرض 3 دقیقه باز کرد و طیف وسیعی از حرکات را بین 110 تا 125 درجه انجام داد. چرخش بال ها توسط تعداد کل 46 محرک هیدرولیک تخصصی و هماهنگ انجام می شود که به عنوان پیستون عمل می کنند. پس از فعال شدن، روغن هیدرولیک از طریق محرک ها رانده می شود، پیستون ها را گسترش می دهد و بال ها را به ظرفیت کامل باز می کند.
این طرح پس از برج چشم انداز واقع در خور دبی به عنوان دومین پروژه برجسته کالاتراوا در دبی محسوب می شود.
پس از اتمام، غرفه امارات متحده عربی طراحی شده توسط Calatrava تقریباً 15،000 متر مربع (بیش از 161،000 فوت مربع) خواهد بود و شامل مناطق مختلف نمایشگاه، سالن اجتماعات، فروشگاه های مواد غذایی و آشامیدنی و سالن های VIP است. این برنامه برای مطابقت با استانداردهای ساختمان پایدار LEED پلاتین طراحی شده است.
وزیر امور خارجه امارات متحده عربی و رئیس شورای رسانه ملی، H.E گفت: “طرح پیشنهادی غرفه امارات متحده عربی، داستانی را که می خواهیم به جهانیان درباره ملت خود بگوییم، ضبط می کند.” دکتر سلطان احمد آل جابر. “پدر موسس فقید، شیخ زاید بن سلطان آل نهیان، والدین وی، از اعزامهای شاهین برای ایجاد روابط بین قبایل و ایجاد هویت ملی مشخص استفاده کرد که در نهایت به تاسیس امارات متحده عربی منجر شد. اکنون، طرح Falcon نمادی از نحوه اتصال امارات به ذهن جهان است و چگونه به عنوان یک جامعه جهانی می توانیم از طریق مشارکت و همکاری، ارتفاعات جدیدی را کشف کنیم. “
“غرفه یکی از بزرگترین نمادهای نمایشگاه خواهد بود. وزیر خارجه امارات متحده عربی امارات متحده عربی و مدیرکل نمایشگاه 2020 دبی H.E گفت: “این طرح، روح و قدرت پیشگام ارتباطات را متحول می کند که امارات متحده عربی را از مجموعه اجتماعات کوچک و بیابانی به یک نقطه اتصال جهانی تبدیل کرده است.” Reem ابراهیم آل هاشمی. “غرفه امارات متحده عربی به یک سنگ بنای مهم در سایت ما تبدیل خواهد شد و یک نقشه میراثی خواهد داشت که منعکس کننده آرزوها و جاه طلبی های ما برای سالهای آینده است.”
نمایشگاه جهانی دبی ۲۰۲۰ یک رویداد شش ماهه است که نمایش معماری، فرهنگ جهانی و نوآوری است و شرکت کنندگان از ۱۸۰ کشور و شش قاره را گرد هم می آورد. این شرکت شامل بیش از ۲۰۰ شرکت کننده، از جمله کشورها، سازمانهای چند جانبه، شرکتها و موسسات آموزشی خواهد بود.
موضوع نمایشگاه امسال “ارتباط ذهن ها، ایجاد آینده”، تاکید می کند چگونه دنیای مدرن به هم پیوسته است و نیاز به ایجاد راه حل های پایدار برای مشکلات جهانی دارد.
در راستای موضوع پایداری اکسپو 2020، این پاویون گواهینامه LEED Platinum را دریافت کرد و با مقررات و مشخصات ساختمان سبز دبی (DGBR) مطابقت دارد.
اطراف آن را محوطه سازی شامل 80 درخت و بیش از 5600 گیاه احاطه کرده است که از این تعداد 2350 "برای امارات اهمیت فرهنگی دارند".
کالاتراوا همچنین آخرین غرفه قطر را در نمایشگاه 2020 دبی نشان می دهد که بر اساس یک جدول زمانی تسریع شده تنها پنج ماه طراحی و ساخته شده است.
شکل تیز و فراگیر غرفه به نشان ملی قطر اشاره دارد که دارای دو شمشیر متقاطع و منحنی است که شامل یک داو و جزیره ای با درختان نخل است. طراحی این عناصر فرهنگی را ترکیب و ترجمه می کند تا حرکت، تحرک، قدرت و سنت را به تصویر بکشد.
غرفه قطر زمینی به مساحت حدود 960 متر مربع را اشغال می کند و مساحت کل ساخته شده تقریباً 620 متر مربع را در خود جای می دهد. ساختار متقاطع ساختمان اصلی تا ارتفاع نزدیک به 15 متر بالا می رود و بنای مجسمه ای مجاور آن 20 متر ارتفاع دارد.
فضای داخلی شامل دو گالری اصلی و فضای نمایشگاهی است که بازدیدکنندگان را از طریق تجربه ای همه جانبه در مورد گذشته، حال و آینده قطر راهنمایی می کند.
این غرفه به لطف یک روش طراحی غیر خطی و غیر سنتی و یک طراحی یکپارچه و استراتژی ساخت و ساز تسریع شده توسط تیم پروژه سانتیاگو کالاتراوا با همکاری پیمانکار اصلی، الک فیتوت، مهندس سابقه دار پروژه، تنها در پنج ماه محقق شد
https://www.arel.ir/fa/News-View-6782.html
https://razheh.com/buildings/%D8%BA%D8%B1%D9%81%D9%87-%D8%A7%D9%85%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D8%AF%D8%B1-%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%B4%DA%AF%D8%A7%D9%87-2020uae-pavilion-at-expo-2020/
https://www.dezeen.com/2021/10/01/uae-pavilion-dubai-expo-2020-santiago-calatrava/#/
https://www.designboom.com/architecture/santiago-calatrava-uae-and-qatar-pavilions-expo-2020-dubai-10-01-2021/
https://www.tekla.com/bim-awards/expo-2020-dubai-uae-pavilion
https://archkite.ir/expo2020-uae/
https://worldarchitecture.org/architecture-news/evmmp/santiago-calatrava-shares-new-images-for-the-uae-pavilion-at-expo-2020-dubai.html