تحلیل دانشگاه مرکز سرطان آریزونا / ZGF Architects
معمار، موقعیت، گروه طراحی
معماری: ZGF Architects
موقعیت: فونیکس، آریزونا، ایالات متحده آمریکا
زیربنا: 220000 فوت مربع
سال: 2015
موقعیت
کارفرما : دانشگاه آریزونا
معمار: ZGF Architects LLP
معمار منظر: گروه طراحی گندم ،
مهندس سازه: مارتین ، وایت و گریفیس
مهندسین مشاور
مهندس صوتی / ارتعاشی: کالین
طراحی نورپردازی: فرانسیس کراه و همکاران ،
شرکت طراحی محیطی: Atelier Ten USA LLC
پیمانکار: Hensel Phelps Construction
هدف طراحی
طراحی و معماری دانشگاه مرکز سرطان آریزونا ؛ هدف اساسی این پروژه، آوردن بالاترین حد استاندارد به مرکز سرطان فونیکس از طریق یک مدل میان رشته ای و با استفاده از مدرن ترین تکنولوژی ها بوده است.
این مرکز "یک مدل چند رشته ای مراقبت های بهداشتی مبتنی بر شواهد" را شامل می شود و از مدرن ترین فن آوری ها استفاده می کند.
این مرکز سرطان اولین بخش مراقبت پزشکی بیمارستانی در پردیس پزشکی فونیکس است.
ریزفضاها
این مرکز پزشکی شامل فضاهایی زیر است. که عبارتند از :
آنکولوژی تابشی
عکسبرداری تشخیصی
آندوسکوپی
رادیولوژی تداخلی
اتاق های معاینه
عمل
یک مرکز حمایت و سلامتی
بخش تزریقات
داروخانه
یک فضای سبز ایمن برای فعالیت های تسکینی در خارج از لابی اصلی واقع شده است و می تواند برای اجتماعات فضای باز نیز مورد استفاده قرار گیرد.
مصالح و ساختار
یک ترکیب بندی سنجیده شده برای شیشه، فلز مسی رنگ و یک سنگ خنثی، تجلی معماری ساختمان را شکل می دهد، که مستقیما به تجربه بیماران مربوط می شود و آسایش آنها، امنیت را برای ساختمان پردیس فراهم می کند.
سنگ تراورتن ؛ که با مجموعه رنگی اقلیم بیابانی هماهنگ است، به محیط پیاده رو مقیاس مناسب می بخشد و ساختمان را روی زمین می نشاند. این سنگ به داخل و به فضاهای اصلی انتظار جاری می شود و بیرون را به داخل می آورد.
فضاهای انتظار در هر طبقه در بیرون به صورت یک حجم شیشه ای دیده می شوند که در مرکز ساختمان به بالا کشیده شده است و با سایبان های شیشه ای افقی ؛ که مواد سازنده آن برای محافظت افراد داخل ساختمان از اشعه خورشید دارای غلظت بالای مواد تشکیل دهنده می باشد.
شیشه، فلز مسی رنگ
صفحات فلز مسی رنگ بر روی نمای شیشه ای
قرار گرفته اند و پوسته دو لایه ای را ایجاد کرده اند.
در آتریوم مرکزی که در قلب ساختمان قرار دارد ، آتریوم شیشه ای قرار دارد تا نور آفتاب مستقیم را فیلتر کند و همچنین ساختمان در طی روز از نور طبیعی بهره می گیرد.
بهره گیری از نور طبیعی در فضای داخلی
نورگیری ساختمان
از آن جا که رفتار خورشید در هر وجه ساختمان متفاوت است، نما های غرب و شرق بنا با یک لایه خارجی از سایبان فلزی تاشده و سوراخ دار پوشیده شده که اتاق های معاینه و اتاق های اداری را از تابش مستقیم نور خورشید در صبح و غروب محافظت می کند.
به کنترل جذب گرما کمک می کند و احساس خصوصی بودن فضا را ایجاد می کند، درحالیکه امکان دیدن مناظر را بدون هیچ مانعی در پیش چشم فراهم می کند.
نماهای شرقی و غربی که دارای پنل های کامپوزیت مستطیلی تکرارشونده و دارای حفره های به قطر نیم اینچ دارای 40 درصد گشودگی هستند. این نما مناسب با آب و هوای گرم و خشک این منطقه طراحی شه اند.
پنل ها به صورت تا خورده اند و رو به بیرون خم شده اند تا از داخل منظری از محیط بیابانی اطراف را در سایه نمایش دهند.
این مجموعه مسی رنگ، رنگ بندی صحرا را از محیط اطراف خود گرفته، و یک زیبایی مبتنی بر زمینه به پروژه افزوده شده است.
این حفره ها دارای 40 درصد گشودگی
دسترسی بین طبقات از طریق پله و آسانسور های واقع در مرکز صورت می گیرد
آسانسور ها
پله
بررسی فضای داخلی و مبلمان
مصالح و مبلمان به کار رفته در فضاهای داخلی این مرکز خدمات درمانی سبب ایجاد یک محیط گرم و بدون استرس برای بیماران شده است. در فضای داخلی با طراحی زیبای لابی، پنجره های کف تا سقف و یک کافه، بیشتر یادآور و نزدیک به فضای یک هتل دارد.
سنگ تراورتن، در طیف متنوعی از رنگ های کرم، قهوه ای مایل به زرد، و قهوه ای، که در خارج ساختمان به کار رفته است، به فضاهای عمومی داخلی راه یافته، تمام جنبه های ساختمان را متحد ساخته و با زمینه بیابانی ساختمان ارتباط برقرار کرده است.
در هر طبقه، آسانسور عمومی رو به یک دیوار چوبی با اعداد نوشته شده گرافیکی بزرگ و از لحاظ رنگ در تضاد با رنگ چوب باز می شود تا شماره طبقه ای که آسانسور در آن ایستاده است به وضوح مشاهده شود. سرویس های بهداشتی عمومی به طور مجزا در پشت این دیوارهای چوبی جاسازی شده اند.
سیستم تهویه ساختمان
ویژگی سالن های انتظار
سالن های انتظار بزرگ در هر طبقه، در نزدیکی آسانسورها، قرار داده شده است و با صندلی و مبلمان در رنگهای غالباً روشن و خنثی مبله شده است. با استفاده از دیوارهای جداکننده ساخته شده از باریکه های چوب و ترکیبی از شیشه های قلمکاری شده در سالن ها و پیشخوان پذیرش در طبقه دوم، حس منحصربفردی از شفافیت در فضا حاکم شده است.
درحالی که فضاهای کلینیکی اغلب نمایانگر امکانات پزشکی شان هستند، مجموعه رنگی خنثی کل مجموعه را به هم پیوند می دهد. تمام اتاق های معاینه و درمانی به نور طبیعی دسترسی دارند که از طریق پنجره های کف تا سقف در تمام وجوه ساختمان تامین می شود.
نماهایی از ساختمان که نور مزاحم خورشید را دریافت می کنند دارای مجموعه ای از صفحات متخلخل هستند که شدت تابش آفتاب را کم کرده و آسایش بیماران را تامین می کنند.
سالن های انتظار
هر طبقه از بخش های مختلفی تشکیل شده است که با حرف انگلیس تفکیک شده اند
ورودی ساختمان برای ایجاد حس دعوت شوندگی به صورت بیرون زدگی اجرا شده است.
https://pooyano.com/%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D9%85%D8%B1%DA%A9%D8%B2-%D8%B3%D8%B1%D8%B7%D8%A7%D9%86-%D8%A2%D8%B1%DB%8C%D8%B2%D9%88%D9%86%D8%A7/
https://architizer.com/blog/practice/materials/arizona-cancer-center/
https://www.arch2o.com/university-arizona-cancer-center-zgf-architects/
https://www.archdaily.com/797911/university-of-arizona-cancer-center-zgf-architects
https://www.zgf.com/project/ua-cancer-center/
https://www.hallmerrick.com/arizona-cancer-center/b54m9y3jb0s69pal5wus5bd2oi6bpe
https://network.aia.org/HigherLogic/System/DownloadDocumentFile.ashx?DocumentFileKey=3e745fa4-4ea6-1349-2cd2-267ad84b7d4c&forceDialog=0