تارا فایل

پاورپوینت تاریخچه اقامتگاه ها و انواع آنها در جهان


تاریخچه ی اقامتگاه ها
و انواع آنها در جهان

2
سیر تاریخی شکل گیری
اقامتگاه ها در ایران
در گذشته های دور ایران، به دلیل کمبود امکانات، سفرها به قصد تجارت بوده اند. بنابراین از دیرباز ایران به خاطر قرار گرفتن در شاه راه های تجاری و وسعت خاک خویش، مورد توجه حاکمان مختلف بوده و آنان با ایجاد راه های بازرگانی و نظامی و ساخت پل های متعدد امنیت کاروانیان را تامین می نمودند. البته تحول و گسترش این روند در ادوار تاریخی بستگی به وضعیت اجتماعی، اقتصادی و مذهبی این کشور داشته و تنوع اقلیمی نیز در به وجود آوردن اقامتگاه های مختلف در ایران مزید بر علت بوده است.

ساختمان های بین راهی و اقامتگاه ها در همه ی دوران ها وجود داشته است. به طور مثال در زمان هخامنشی، چاپارخانه از ساختمان های مهمِ میان راهی بوده که عملکرد اصلی آن برای استراحت چاپارهای دولتی و تعویض اسب های خسته با اسب های تازه نفس بوده است. در دوره ی اشکانی بناهایی مربع و یا مستطیل شکل نظیر کاروانسراها با مصالحی چون آجر و خشت در مسیر جاده ابریشم ساخته می شدند که گویا اتاق ها و اصطبل هایی هم در اطراف داشته اند.

3
از اولین اقامتگاه ها، میتوان دِیر را نام برد. بنای دِیر به اوایل مسیحیت برمیگردد و در آن راهبان مسیحی اقامت میکردند. خانقاه ها محل زندگی و تجمع صوفیان بودند و بر حسب اهمیت و موقعیت، فضاهای مختلفی داشتند. ساباط ها ساختمان هایی ساده در میان راه ها برای آسودن کوتاه مسافران بوده اند. در دوران قبل از اسلام و اوایل آن خارج از شهرهای بزرگ دَسکَره هایی وجود داشته که پادشاهان برای خوشگذرانی به آنجا میرفتند.

با پیشرفت انسان، سفرها به قصد زیارت نیز انجام میشد در نتیجه به خصوص در دوره ی صفوی، توجه خاصی به ساخت کاروانسرا میشد. کاروانسراها و رباط ها بناهایی در درون و خارج از شهر بودند که مسافران و قافله های تجاری را در خود جای میدادند.

به مرور زمان، سفرها به قصد تفریح رونق گرفتند چرا که با پیشرفت انسان، سفر کردن راحتتر شد بنابراین مسافرخانه ها ایجاد شدند.

پس از اختراع ماشین، مسافران مسافت بیشتری را در زمان کمتری طی میکردند، در نتیجه به مرور کاروانسراهایی که بین راه بودند، کارکرد خود را از دست دادند. در تشدید این روند و در دوره پهلوی اول، جاده های اصلی کشور ساخته شد و خطوط راه آهن افتتاح گردید، همچنین صنعت هوانوردی ایران هویت جدیدی به مسافرت ها بخشید.

مسافرخانه ها به مرور تغییر شکل دادند و به مهمانسرا تبدیل شدند. هم زمان و در سال ١۳٠۶، فردی روسی هتل نادری تهران را در همین خیابان افتتاح نمود تا بدین ترتیب هتل ها و مهمانخانه ها جای کاروانسراهای قدیمی را تصاحب نمایند و رستوران ها هم جایگزین قهوه خانه های سنتی گردند.
از قدیمی ترین واحدهای اقامت که امروزه تنها نامی از آن باقی مانده است، می توان به گراند هتل واقع در خیابان لاله زار تهران و هتل نقش جهان در مقابل مدرسه چهارباغ اصفهان اشاره کرد که نقش مهمی را در اقامت مسافران در این شهر داشته است.

دِیر

«دِیر» واژه ای عربی از ریشه ی «ادیار» است. خانه ای را که راهبان در آن اقامت میکنند، دِیر مینامند که اغلب از شهرهای بزرگ فاصله دارد. در دِیر راهبان مسیحی اقامت میکردند و بر حسب ابعاد و موقعیت مکانی آن، تعداد مقیمان تغییر میکرد. دِیر عموما حیاطی مصور و کلیسا و سفره خانه و خوابگاه و دارالضیافه دارد و در آن به مسافران و فقیران غذا و جای اقامت میدهند.
بنیاد دِیر به اوایل مسیحیت بازمیگردد. همزمان با ظهور اسلام، در بین النهرین حدود 100 دِیر وجود داشت و پس از اسلام تعداد آنها بیشتر شد. بسیاری از متون و منابع اسلامی از آبادانی دِیرها خبر داده اند.
در دِیرها که اغلب بر قله ها و ارتفاعات بنا میشد، از گذریان و گدایان پذیرایی میکردند. از این رو میتوان آن را گونه ای از مسافرخانه های اولیه دانست.
یکی از انواع دِیرها، دِیر گچین است. با استناد به توصیفاتی که در سفرنامه های گردشگران خارجی آمده است، قدمت کاروانسرای دیرگچین به زمان اردشیر بابکان یعنی حدود ۱۸۰۰ سال پیش میرسد…
5
دیر گچین (استان قم، ایران)

خانقاه

خانقاه محل زندگی و تجمع صوفیان است و در کل، اقامتگاهی است که در آن چندین خانه وجود دارد و جمع آن را خوانک یا خانکاهات میگفتند.
خانقاه ها با توجه به ابعاد و اهمیت و موقعیت و مکان، فضاهای مختلفی داشتند. در کل هر خانقاه معمولی این فضاها را داشت: یک حیاط مرکزی و رواق های طولانی در دو طرف آن، محلی برای ورود مسافران، حجره هایی برای مقیمان، تالارهایی برای انجام اعمال گروهی از قبیل سماع و نیایش، و همچنین محلی برای انبار آذوقه، آشپزخانه، و سایر فضاهای فرعی پیوسته به آن که در آنجا برای صوفیان مقیم و مسافران غذا و نوشیدنی فراهم بود. البته همه ی خانقاه ها چنین فضاهای گسترده ای نداشتند و ارزش خانقاه، به شیخ وابسته بود.
شیخ ابوالحسن خَرقانی خانقاه را چنین توصیف کرده است: «خانقاه خانه ای است که آن را خانه ی شیخ گوییم… و در این خانه بیش از بیست کس نگنجد.»
دُوَیره: «دُوَیره» در زبان عربی به معنی سرای و خانه است. واژه ی دویره در معانی مختلفی به کار رفته است؛ از جمله در سفرنامه ی ابن بَطوطه به اتاقی واقع در مدرسه و بخشی از یک دِیر مسیحی گفته شده است. احتمالا صوفیان در ابتدا اماکن خویش را دُوَیره میخواندند؛ یعنی خانه ی کوچک یا خانَک. شاید از نیمه ی دوم قرن پنجم به بعد، این خانک به خانکاه تغییر یافته و تدریجا خانکاه یا خانقاه جای دُوَیره را گرفته باشند.
7
بقعه ی هارونیه (خانقاه دوره ایلخانی) (توس، ایران)

ساباط

این واژه که تقریبا به همه ی زبانهای خاوری و آدابی و ایرانی و عربی وارد شده و در گویش های ایران بویژه فارسی و ریشه کهن دارد، جزء اول آن (سا) به معنای آسایش و جزء دوم آن پسوند (بات/باط) نمودار ساختمان و بنا و آبادانی عمارت است و روی هم رفته به جای آسایشگاه و استراحتگاه امروز بکار میرفته است.
ساباط به کلیه ی بناهایی که به منظور آسودن بپا می شده چه در شهر و چه در بیرون از آن اطلاق میشده است. لازم به یادآوری است که در بعضی متون به معنای کوچه های باریک و سرپوشیده در بافت قدیمی مسکونی شهرها و محله ها هم بیان شده است.
ساباط را به طور خاص برای بنای سرپوشیده کوچکی بکار می برند که بر روی جاده های بیرون شهر و یا کنار آنها ساخته شده که دارای چند تختگاه و یک آب انبار و گاهی یک یا دو اتاق کوچک که شب ها جهت رفع خستگی و اندکی آسودن پس از پیمودن راه نه چندان دور، آن را مورد استفاده قرار می دادند. در راه اصفهان به یزد و میان یزد و اردکان و نایین خوشبختانه دو دستگاه از این ساباط به جا مانده و آب انباری پر از آب خنک دارد و پناهگاه خوبی برای مسافران این راه دور و دراز و خشک و بیابانی خواهد بود. این نکته را باید یادآوری نمود که قهوه خانه های سرراهی کوچک هم اکنون جایگزین ساباط های زمان قدیم گردیده است.
9
نمونه ای از ساباط در کشورهای عربی

دَسکَره

دَسکَره نام مکانی است در جنوب خانَقین و شرق بَعقوبِه که آثاری از خسروان دارد. ابن واضح یعقوبی در البلدان آن را توصیف کرده و از بناهای پرشکوه به جا مانده از پادشاهان پارس در آنجا سخن گفته است.
خارج از شهرهای بزرگ پیش از اسلام و آغاز آن دَسکَره هایی وجود داشته که پادشاهان و امرا برای خوشگذرانی و گذراندن اوقات فراغت و شکار برای خود می ساختند که چند دستگاه آن ها هم اکنون به چشم می خورد اما کاربری آنها تغییر کرده است؛ مثلا دَسکَره های جبلیه کرمان (گنبد گبران) و زنگیان یزد که بعدها به آرامگاه و مصلی تبدیل شده است. اکثر دَسکَره ها به علت خشک شدن باغ و پردیسی که دور آنها بوده، متروکه مانده و در نهایت از بین رفته اند؛ بنابراین از طرح و ترکیب فضاهای آن اطلاعاتی در دسترس نیست.
در مجاورت خانقاه ها و پیوسته به آنها علاوه بر مسجد بناهایی بنام دارالسیاده – دارالعربا – دارالضیافه و غیره وجود داشته و بیشتر مسافران و رهگذران غریب و درویش و مسکین که راه به جایی نداشتند و یا اموالشان توسط راهزنان به سرقت می رفت و دست خالی بودند در اینگونه اماکن مسکن می گزیدند و پذیرایی می شدند. (دارالضیافه اصفهان خیابان کمال)
11
دَسکَره گوریه (ایلام)

رباط

رباط در لغت یعنی کاروانسرا و جایی که در کنار راه برای استراحت و آسایش و نزول قافله و کاروان سازند و چند اتاق، طویله و… داشته باشد. رباط در لغت عرب در اصل به معنی محلی برای بستن حیوانات آمده است، اما روایاتی که درباره ی آن وجود دارد، آن را به صورتی دیگر تبدیل کرده و احتمالا همین منشا رباط سازی و رباط نشینی شده است.
نقشه ی ساختمان رباط شباهت بسیاری به ساختمان کاروانسرا دارد و شاید معماری کاروانسرا تکامل یافته ی رباط باشد. جدا کردن معماری رباط و کاروانسرا از یکدیگر کمی دشوار است؛ زیرا در موارد بسیاری این دو واژه مترادف هم به کار رفته و هر دو بر یک نوع بنا، که همان جای کاروان باشد، دلالت میکنند.
در کل، رباط بنایی است چهارگوشه با دیوارهای محیطی بلند و بی روزن، و دارای صحنی در مرکز که با یک یا چند ورودی به بیرون راه دارد. در کنار صحن حجره هایی برای اقامت قرار دارد و در گوشه ها یا در پشت ردیف حجره ها، فضاهایی برای نگهداری احشام و حیوانات. در برخی موارد در کنار صحن ایوان هایی قرار دارد و در گوشه های بیرونی بنا، برج هایی برای دیده بانی و استحکام بنا شده اند. آب رباط متناسب با اوضاع اقلیمی و موقعیت، با قنات، چاه، آب انبار یا جمع آوری آب باران تامین میشده است.
13
رباط شرف (استان خراسان رضوی)

کاروانسرا

کاروانسرا مرکب از دو جزء «کاروان» و «سرا» و به معنای سرای کاروان است و عمارتی که کاروان در آن اقامت کند. تا قبل از صفویان، به بنایی در درون شهر کاروانسرا میگفتند که مسافران و قافله های تجاری را در خود جای میداد و معمولا در کنار بازارها و مراکز شهری ساخته میشد و تاسیسات و دکان هایی هم به آن متصل بود.
کاروانسرا با عناوین دیگری مانند «تیم» و «خان» نیز شناخته شده است و هر سه واژه بر یک نوع بنا دلالت میکنند. در متون تاریخی پیش از دوران صفویه، به کاروانسرای درون شهری «کاروانسرا» میگفتند و این نوع بنا در بیرون شهر را «رباط» میخواندند.
کاروانسرا در ساده ترین تعریف، بنایی است که کاروانی را در خود جای میدهد. کاروانسرا بیش از دیگر اقسام بناها در معماری اسلامی تابع اصول و قاعده است. کاروانسرا مانند پل برای حفظ رونق تجاری و اقتصادی از بناهای ضروری محسوب میشد. مسافت زیاد بین مراکز بازرگانی، موانعی چون عبور از دشت های تهی از آبادی، خطرهای پی در پی و تهدید راهزنان ایجاب میکرد که مکان های امنی برای نزول و استراحت مسافران وجود داشته باشد.
15
کاروانسرای مادر شاه (استان اصفهان)

مسافرخانه / Inn

مسافرخانه ها معمولاً ساختمان هایی هستند که تخت در اختیار مسافران قرار می دهند. کلیه امکانات بهداشتی و خدماتی آنها خارج از اتاق و به صورت مشترک استفاده می شود.
یکی از بهترین نکات در مورد مسافرخانه ها این است که دارای یک فضای مشترک برای انجام معاشرت اجتماعی و آشنایی گردشگران با یکدیگر هستند.
مسافرخانه ها در واقع نوع ابتدایی هتل های امروزی هستند و در مقایسه با هتل بسیار کوچک ترند. مسافرخانه ها می توانند کسب و کار خانوادگی باشند که کارکنان آن اعضای همان خانواده هستند و هر کدام مدیریت بخشی از این اقامتگاه را به عهده می گیرند.
مهمترین تفاوت هتل با مسافرخانه در این است که حمام، سرویس بهداشتی و آشپزخانه (برخی مسافرخانه ها ممکن است نداشته باشند) در مسافرخانه مشترک است و وعده های غذایی در آن سرو نمی شود.
در بین انواع اقامتگاه مسافرخانه ها خدمات بسیار پایینی به مسافران ارائه می دهند.
ممکن است در مرکز یا هر قسمت دیگری از شهر باشند. هزینه اقامت در مسافرخانه بسیار پایین است.
17
Paia Inn (Paia, United States)

مهمانسرا / مهمانپذیر

این نوع اقامتگاه ها نسبت به هتل ها دارای امکانات کمتری هستند، و اغلب خدمات آنان ارائه ی اتاق برای خواب، بدون امکانات اقامتی مناسب می باشد. در واقع مهمانسراها نوعی خوابگاه نیز به شمار می آیند. مهمانسراها در خارج شهر، کنار جاده ها و حتی در داخل شهر نیز حضور دارند. این اقامتگاه ها نیز همانند هتل ها میتوانند بر مبنای میزان پاکیزگی، کیفیت غذا، نوع پذیرایی و خدمات از یک تا چهار ستاره داشته باشند.
در تعریف مهمانسرا باید گفت که مهمانسراها در واقع تغییر شکل یافته مسافرخانه های قدیمی هستند که نسبت به هتل ها از امکانات کمتری برخوردارند و پرسنل آن ساعت کاری محدودتری نسبت به هتل ها دارند. گاه خانه های شخصی به اقامتگاه تبدیل شده اند و گاه مهمانسراها غیر اختصاصی هستند که نسبت به نوع قبل خود از خدمات و امکانات بیشتری برخوردار هستند. کلیه امکانات بهداشتی خارج از اتاق و به صورت مشترک قابل استفاده است. اما مهمانپذیرها که این روزها در سطح شهرها وجود دارند در مراکز شهرها که رفت و آمد بیشتری صورت می گیرد ساخته می شوند تا جوابگوی نیاز مشتریان و هزینه های رفت و آمد آن ها باشند. ایده ساخت اولین مهمانپذیرها در ایران خانواده هایی بودند که اتاق یا واحد خود را به مسافران اجاره می دادند.
آشپزخانه در مهمانپذیرها به صورت مشترک مورد استفاده قرار می گیرد. امکانات و وسایل پخت و پز در اختیار مسافران قرار می گیرد. معمولا اتاق های مهمانپذیرها را بدون سرویس بهداشتی می شناسند که در بیرون از محوطه به صورت مشترک مورد استفاده قرار می گیرد اما برخی از مهمانپذیرها دارای حمام و سرویس بهداشتی در هر اتاق هستند. ارائه پک بهداشتی یکی از خدمات مهمانپذیرها به مسافران است.

19
مهمانپذیر رضا (تهران)

زائرسرا

زائرسَرا نوعی مکان اقامتی است که بیشتر در نزدیکی امامزاده ها و اماکن مذهبی بنا می شود. شهرهای مذهبی مانند مشهد و قم دارای تعداد زیادی زائرسرا هستند. زائرسراها ممکن است همانند هتل دارای اتاق ها و سوئیت های مجزا باشند، اما معمولاً چون مورد استفاده گروهی کاروانهای زیارتی قرار می گیرند دارای خوابگاه های گروهی با تختخواب یا بدون تختخواب هستند.
زائرسراها گاهی وابسته به ادارات و سازمان های خاصی هستند.
معمولا زائرسراها فقط امکانات خواب و آشپزخانه ی مشترک دارند و میتوانند کاملا از یکدیگر متفاوت باشند.
21
زائر سرای بیت الجواد (مشهد)

خانه عالم

خانه عالِم نوعی فضای اقامتی و عمومی است که در روستاهای ایران ساخته می شود. خانه های عالم مکان هایی هستند که در هر روستا برای استقرار روحانیون مذهبی و مبلغان دینی ساخته می شوند. این فضاها علاوه برداشتن امکانات اقامتی برای مبلغان، دارای دفتر کار و محل ملاقات عمومی هم هستند.
سازمان تبلیغات اسلامی نهادی است که ساخت و اداره خانه های عالم را بر عهده دارد.
23
خانه عالم (نطنز)

اقامتگاه بوم گردی/ Ecolodge

بوم گردی ها خانه های محلی هستند که به اقامتگاه تبدیل شده اند و شما با اقامت در آن با آداب و رسوم و سبک زندگی سنتی مردم آن آشنا می شوید. اقامتگاه های بوم گردی بیشتر توسط اهالی محلی اداره می شود.
بوم گردی ها در هر اقلیم و منطقه ای سبک متفاوتی دارند مثلا بوم گردی ها در شمال ایران کلبه های چوبی در وسط جنگل هستند، در قشم خانه های روستایی، در کرمان خانه های کاه گلی و کپری.
به تعداد روزهایی که در بوم گردی ساکن هستید زندگی محلی را تجربه می کنید، با صنایع دستی آن منطقه آشنا می شوید و آداب و رسوم محلی ها را از نزدیک می شناسید. در بوم گردی ها فقط غذاهای محلی سرو می شود که خود محلی ها آن را درست می کنند.
امروزه در هر استان و منطقه ایران، اقامتگاه های بوم گردی متعددی را خواهید یافت که تجربه ی اقامت در آن می تواند سفرتان را به یکی از خاطره سازترین سفرها تبدیل کند. از جمله این اقامتگاه ها می توان به کپرها، خانه های صخره ای، سیاه چادرها، خانه‎ها و کاروانسراهای قدیمی، کمپ های طبیعی و حتی دهکده های روستایی اشاره کرد.
25
اقامتگاه بوم گردی کپری (قلعه گنج)

هتل / Hotel

هتل Hotel از واژه فرانسوی Hôtel گرفته شده، که به ساختمانی می گویند که بازدید کننده زیادی داشته باشد. این واژه خود برگرفته ازHôtel به معنای مهمان است. اما با ورود این واژه به زبان انگلیسی و گستردگی آن در دیگر زبان ها، معنای کاربردی هتل دگرگون شده است.

هتل ها رایج ترین محل اقامت هستند که با توجه به نوع کاربردشان، انواع مختلف دارند و خدمات مختلفی را ارائه می کنند.
درجه و تعداد ستاره های یک هتل که از 1 تا 5 ستاره درجه بندی می شود، به عوامل زیادی بستگی دارد و معمولا قوانین رتبه بندی در هر کشوری متفاوت است.
هتل ها معمولا مناسب کسانی هستند که دو نفری یا به تعداد زوج سفر میکنند، چون در صورتی که تنها سفر کنند، مجبورند هزینه ی یک اتاق را به ازای دو نفر پرداخت کنند.
27

28
– لاندری
– سالن ورزشی
– استخر و ورزش های آبی
– رستوران و کافی شاپ
– فروشگاه و غرفه صنایع دستی
– سالن کنفرانس، همایش و اتاق برگزاری جلسات
– کتابخانه و فضای مطالعه و کار
– سالن آرایش و زیبایی برای مردان و زنان
– پارک کودک
– سالن سینما
– درمانگاه
– آتلیه عکاسی
– آژانس مسافرتی
– اتاق نگهداری از کودک
– کافی نت و گیم نت
– شعبه ی بانک
– درمانگاه
– تالار
– و…

امکانات هتل ها

بوتیک هتل / Boutique Hotel

بوتیک هتل به آن دسته از هتل ها گفته می شود که به خاطر خاص بودن سبک هنری و معماری خود شهرت دارند. آن ها معمولاً کوچک تر از هتل ها بوده و علاوه بر توجه به لوکس بودن و زیبایی بنا، به چیدمان هنری کار دقت شده است. هدف اصلی از ساخت بنا، به تماشا گذاشتن آن برای بازدید کنندگان بوده است.
برای این که یک هتل در رده بوتیک هتل ها قرار بگیرد بایستی که تعداد اتاق های آن از ۱۰۰ اتاق تجاوز نکند و این شرط لازم برای ارائه سرویس به نحو احسن است. این به معنای این نیست که این هتل ها باید دارای وسعت بسیار کمی باشند، چنانچه تعداد اتاق های یک استراحتگاه کمتر از ۱۰ باشد در رده مهمانسراها یا صرفا محلی برای خواب به همراه صبحانه قرار می گیرد.

تفاوت بوتیک هتل با یک هتل معمولی در موارد زیر است:
– تفاوت در دکوراسیون داخلی.
– تفاوت در انتخاب مبلمان به کار رفته در هتل.
– انتخاب متفاوت اشیا و اکسسوری های بکار رفته در تزئینات.
– بهره گیری از مفاهیم اختصاصی در اماکن مختلف.
– تفاوت در تعداد اتاق ها.
– بهره گیری از نوع موسیقی متفاوت با الهام از مفهوم انتخابی.
– امکان اقامت با حیوان خانگی خود.

همچنین الزامی به اینکه بوتیک هتل ارزان تر از هتل عادی باشد نیست.
31

32
بوتیک هتل به واسطه محدود بودن تعداد اتاق ها و طراحی داخلی فوق العاده ای که دارد به راحتی می تواند تجهیزات و امکانات یک هتل پنج ستاره را فراهم آورد و به عنوان یک هتل منحصر به فرد مطرح شود.
از نظر امکانات، مشابه هتل ها هستند. در اینجا امکانات و ویژگی های دیگر این نوع اقامتگاه ها را ذکر میکنیم:
– پذیرایی از مهمانان با انواع و اقسام غذا های محلی
– پذیرای حیوانات خانگی
– وای فای رایگان در تمام اتاق ها
– صبحانه
– مینی بار
– بلیط برای موزه ها و مکان های توریستی منطقه
– ماساژ
– اجاره ی ماشین و دوچرخه
– و…
امکانات بوتیک هتل ها

استراحتگاه / Resort

ریزورت، اقامتگاهی برای تفریح و استراحت در تعطیلات و آخر هفته ها است. کسانی که در شهرها زندگی می کنند و کل هفته را به کارهای روزمره مشغولند همیشه به دنبال راهی می گردند تا آب و هوا عوض کنند و روحیه شان تازه شود؛ برای این افراد رفتن به ریزورت ها بهترین راه حل است. این ریزورت ها کیلومترها دورتر از شلوغی و هیاهوی شهر و در جایی خوش آب و هوا و آرام هستند. در ریزورت می توانید حتی مراسمی مثل جشن تولد بگیرید.
ریزورت ها بزرگ هستند و در آن ها محوطه ای باز با طبیعتی زیبا در اختیار است. در طراحی این ریزورت ها به همه چیز فکر شده؛ هر واحد اقامتی اتاق های خواب، اتاق غذاخوری و آشپزخانه ای مجهز دارد و بسته به این که ریزورت در منطقه گرم و یا سرد باشد امکانات گرمایشی و سرمایشی کافی به کار رفته است.
در ریزروت امکانات زیادی از قبیل امکانات تفریحی و ورزشی تا جایی برای خرید وجود دارد. برخی ریزورت ها حتی امکاناتی برای برگزاری جلسات رسمی هم دارند. پارک، استخر، باغ و زمین بازی از چشم اندازها و امکانات همیشگی محوطه ریزورت ها هستند.
انواع ریزورت: ساحلی- تپه ای- اسکی- مخصوص آخر هفته
35
Taj Holiday Village Resort (India)

هتل فرودگاهی / Airport Hotel

هتل فرودگاهی به هتل هایی می گویند که در اطراف فرودگاه بین المللی هستند و به مسافران و خدمه پرواز خدمات ارائه می دهند.
این نوع هتل ها با وجود نزدیکی به فرودگاه های بین المللی برای مسافران و خدمه پرواز بسیار مناسب برای شرایط زیر هستند:
– پرواز هایی که توقف طولانی دارند.
– پروازهایی که کاملا کنسل شده اند.
– پروازهایی که چند ساعت به تعویق افتاده است.
– فرار از ترافیک شهری برای زودتر رسیدن به فرودگاه و البته جا نماندن از پرواز.
– اقامت کاری در هتل جهت صرفه جویی در وقت و هزینه.
– و…

در هتل های فرودگاهی جهان امکاناتی از قبیل صبحانه، ناهار، شام، استخر، ماساژ، ترانسفر فرودگاهی و غیره وجود دارد. با توجه به نوع اقامت کوتاه مدت مسافران در این هتل ها، هزینه ی اقامت به صورت ساعتی محاسبه می شود. اما باید بدانید که هزینه اقامت بصورت روزانه نیز محاسبه می شود.
37

هتل نووتل (فرودگاه بین المللی امام خمینی)
هتل ایبیس (فرودگاه بین المللی امام خمینی)
NH Vienna Airport (Austria)

هتل آپارتمان / Apartment Hotel

هتل آپارتمان ها دارای واحد و سوئیت مجزا و مستقل هستند که همانند سوئیت و اتاقهای یک هتل به مسافران اجاره داده می شوند. هال این سوئیت ها بصورت مبله و دارای امکانات استاندارد لازم برای خواب، نظافت، سرگرمی و آشپزی هستند.
این هتل ها، آپارتمان هایی هستند که از هتل ها امکانات کمتری دارند، دنج تر و شخصی تر هستند و برای اقامت های طولانی مناسب تر و به صرفه تر می باشند.

تفاوت هتل ها و هتل آپارتمان ها بنا بر امکانات رفاهی و خدمات آنها است که تفاوت عمده هتل آپارتمان با هتل، در وجود امکانات آشپزی در اتاق یا آپارتمان مورد اقامت میباشد. هتل آپارتمان ها امکاناتی مانند رستوران را ندارند و شما می توانید در آشپزخانه آپارتمانتان آشپزی کنید.

40

Palazzo Scanderbeg (Rome, Italy)
هتل آپارتمان طوبی (تهران، ایران)
Aparthotel Stare Miasto (Kraków, Poland)
Palihouse Santa Monica) Los Angeles, USA)

هاستل / Hostel

هاستل که در ایران بیش تر به نام مهمان پذیر جوانان جا افتاده است، اقامتگاهی است که مهمانان آن گروه های گردشگر هستند که در سالن ها و اتاق های بزرگ اقامت دارند.
هاستل یک فضای اشتراکی است که هر تخت آن به یک نفر اجاره داده میشود. البته میتوان یک اتاق یک یا دو نفره را هم به تنهایی اجاره کرد. در هاستل ها آشپزخانه، سرویس بهداشتی و حمام خارج از اتاق ها قرار دارند و معمولا یک فضای اشتراکی برای نشستن، تبادل نظر و آشنایی مسافران با یکدیگر در نظر گرفته میشود.
معمولا آشپزخانه ی هاستل ها همه ی وسایل مورد نیاز برای پخت یا گرم کردن غذا را در اختیار مسافران قرار میدهند که همین موضوع میتواند باعث کم شدن هزینه ها در طول سفر شود.
هاستل ها مناسب کسانی هستند که یا بودجه ی سفرشان کم است و یا تنها سفر میکنند و میخواهند فقط هزینه ی یک تخت را پرداخت کنند. بنابراین بیشتر انتخاب گردشگران جوان و کوله گردها هستند.
معمولا همه ی هاستل ها اینترنت رایگان دارند و در بعضی از آنها میتوان تخت را با صبحانه یا بدون صبحانه رزرو کرد.
43
HI Hostel Zagreb (Zagreb, Croatia)

خوابگاه / Dormitory

خوابگاه نوعی از اقامتگاه است که در آن تخت را در یک اتاق گروهی رزرو میکنند. معمولا خوابگاه ها تابع جنسیت هستند و دخترانه یا پسرانه بودن آنها مشخص است. هر اتاق نیز ظرفیت تخت مشخصی دارد.
معمولا این نوع رزروها هزینه کمی دارند.
خوابگاه معمولا برای اقامت گروه بزرگی از افراد مرتبط با هم یا هم صنف طراحی می شود. خوابگاه ها در دانشگاه ها، کالج ها، مدرسه های شبانه روزی رواج بیشتری دارند. پادگان های نظامی، مجتمع های ورزشی، ادارات و شرکت های بزرگ نیز به طور معمول دارای امکانات اقامتی و خوابگاهی هستند.
خوابگاه دانشجویی با مدیریت دانشگاه و برای اسکان دانشجویان کار می کند. دانشجویان متقاضی سکونت در خوابگاه، در طول تحصیل به صورت فردی یا گروهی، تمام یا بخشی از دوران تحصیلی خود را در خوابگاه می گذرانند. خوابگاه های دانشجویی برای اقامت دانشجویان در محیط دانشگاه یا در بیرون از محیط دانشگاه طراحی و ساخته می شوند. اتاق های خوابگاه های دانشجویی می تواند انفرادی یا گروهی باشد.
45
Hygeinic Airport Dormitory (Mumbai, India)

هتل پانسیون / Hotel Pension

هتل پانسیون مکانی است که در شهر واقع شده و تعدادی اتاق، سالن غذاخوری (به اندازه ای که بتواند غذای ساکنان اتاقها را تامین نماید)، کتابخانه و سالن مطالعه و اتاق تلویزیون در آن پیش بینی و آماده شده است. پانسیون معمولا اتاق را به صورت ماهانه و یا سالانه اجاره داده و مشتریان دیگری را از خارج هتل برای صرف غذا نمی پذیرد. بر همین اساس معمولا سالن غذاخوری پانسیون فقط به اندازه احتیاج اتاق ها در نظر گرفته می شود. هزینه اجاره با تعداد تخت های هر واحد تعیین می شود، هرچه تعداد تخت ها بیشتر باشد، هزینه اجاره آن کمتر است. در پانسیون ها مقرارت خاصی وجود دارد و مسافران می بایست در ساعات معیّنی برای صرف صبحانه، نهار و شام سر میز حاضر شوند و تا ساعت مشخصی نیز درب ورودی پانسیون باز است.
47

Hotel Pension Anna (Washington, USA)
پانسون رز (تهران، ایران)
Hotel-Pension Funk (Berlin, Germany)
Hotel-Pension Haus Andrea) Niederkrüchten, Germany)

هتل کپسولی / Capsule Hotel

هتل های کپسولی که ایده ی آنها اولین بار در ژاپن اجرا شد، به شکل محفظه هایی کوچک از جنس پلاستیک یا فایبرگلاس هستند که تنها به اندازه ی یک نفر جا دارند و مثل لانه ی زنبور عسل روی هم چیده شده اند.
هر کدام از این کپسول ها مجهز به امکاناتی مانند تلویزیون هستند و برای اقامت های یک شبه و ارزان مناسب میباشند.
نمونه هایی از این نوع هتل ها را در سنگاپور و چین نیز میتوان مشاهده کرد.
امکانات آنها شامل سیستم تهویه هوا، نشیمن، غذاخوری، سرویس بهداشتی، اینترنت رایگان در تمام اتاق ها، کمد اختصاصی برای هر نفر و… میشود.
50
Capsule Hotel Hakodate (Hakodate, Japan)

مانسیون/ Mansion

مانسیون ها خانه ها و کاخ های مجللی هستند که برای اقامت ثروتمندان استفاده می شوند. این اقامتگاه ها دارای سبک معماری تاریخی هستند و به صورت مجلل مبله شده اند و خدمات نیز از بالاترین کیفیت ها برخوردار است.
از نظر امکانات این نوع هتل ها نیز امکانات و تجهیزات زیادی دارند از قبیل لاندری، رستوران، تالار، بار، استخر و…
هزینه ی اجاره ی اتاق ها به دلیل مجلل بودن کاخ ها زیاد است.
52
Castle Hotel & Spa (New York, USA)

پنت هاوس / Penthouse

واحدهای آپارتمانی که در آخرین طبقه ساختمانی مرتفع قرار دارند پنت هاوس نامیده می شوند. این واحدها نیز همچون مانسیون ها با هزینه های بالا و امکانات بسیار برای اقامت موقت اجاره داده می شوند.
54

متل / Motel

کلمه ی مُتل اولین بار در سال 1925 به کار رفت و ترکیبی از دو کلمه موتور و هتل می باشد.
متل ها، ساختمان هایی هستند که برای اقامت بین راه طراحی شدند و پارکینگ هایی برای اتومبیل و موتور دارند و اغلب در مناطق کوهستانی، جنگلی یا ساحلی یافت می شوند. متل ها برخی امکانات رفاهی هتل را در اختیار مسافران قرار می دهند.
تفاوت متل با هتل در ورودی آن است.
هتل ها یک ساختمان یکپارچه با یک ورودی هستند و اتاق های آن در طبقات مختلف قرار گرفته است اما متل ها نهایتا دو طبقه هستند و هر اتاق ورودی مجزایی دارد که رانندگان به راحتی بتوانند به ماشین های خود دسترسی داشته باشند.

در هر اتاق یک متل، علاوه بر سرویس بهداشتی، تلویزیون، یخچال و امکانات تهیه ی چای و قهوه وجود دارد.
معمولا در اطراف متل ها، سوپرمارکت، رستوران و پمپ بنزین وجود دارد تا مسافران بتوانند نیازهای خود را برطرف کنند.
56

Blue Swallow Motel (Tucumcari, USA)
Max Motel (Hinterzhof, Germany)
Motel 24h Cologne) Cologne , Germany)
Nocleg EM (Oleśnica, Poland)

ویلا / Villa

ویلاها اقامتگاه های کوتاه مدتی هستند که معمولا در خارج از شهر و یا در باغ ها قرار دارند و دارای حیاط و استخر یا محوطه ی باز هستند.
اتاق ها و ویلای اجاره در ایران بیشتر مناطق توریستی همانند استان شمالی (مازندران و گیلان) یا شهرهای زیارتی همانند مشهد قرار دارند که برخی از ساکنین بومی، اتاقها و یا ویلاهای خود را به مسافران اجاره می دهند. این اتاق ها و یا ویلاها نیز بر اساس بودجه و هزینه ای که می خواهید بدهید حداقل و حداکثر امکانات رفاهی را در اختیارتان می گذارند. ویلاها بخاطر مسافرت های دسته جمعی یا گروهی ارزانتر از هتل هستند. البته قیمت ویلا بسته به فصل و ایام در ایران متغییر است.

پِلاژ: پِلاژها در واقع ویلاها و یا اتاقک هایی هستند که عموما در کنار سواحل دریا قرار گرفته اند و دارای سطوح مختلف امکانات می باشند.
59

(چادگان، ایران)
(محمود آباد، ایران)
Casa no Tempo) Alentejo, Portugal)
Villa Alegria) Algarve, Portugal)

آپارتمان / Apartment

آپارتمان ها اقامتگاه هایی هستند که معمولا به خانواده ها و گروه های دوستانه اجاره داده می شود. این اقامتگاه ها در واقع ساختمان هایی با چند واحد مستقل هستند که با لوازم منزل به صورت روزانه اجاره داده می شوند.
62

کاروان / Caravan

کاروان ها نوعی اتاقک هستند که به یک وسیله ی نقلیه مانند ماشین یا موتور متصل میشوند و در داخل خود امکاناتی برای خواب، آشپزی، حمام و سرویس بهداشتی دارند.
کاروان ها نوعی تامین کننده ی انرژی دارند که میتواند صفحات خورشیدی یا ژنراتور باشد و بسته به سلیقه ی مالک آن، میتواند تجهیزات مختلفی داشته باشد.
این کاروان ها به راحتی قابل جابجایی هستند و در کشورهای اروپایی محل هایی برای پارک و استقرار آن ها در نظر گرفته شده است.
64

اقامت در خانه افراد محلی/ Home Stay

اگر به دنبال شناخت بیشتر فرهنگ مردم محلی هستید و دلتان می خواهد در مورد زندگی مردم منطقه خاص بیشتر بدانید، اقامت در خانه آنها یک روش عالی برای غرق شدن در زندگیشان و درک بیشتر آن منطقه و مردمانش است.
با اینکه این نوع اقامت امکان آشنایی با گردشگران دیگر را برایتان فراهم نمی آورد، نقطه دید بسیار عالی برای مشاهده زندگی مردم و آشنایی با آنها ارائه می کند. هیچ چیز بهتر از خوردن یک غذای خانگی گرم و خوش طعم بعد از یک روز طولانی گشت و گذار و بازدید از نقاط دیدنی نیست. اینکه چه تجربه ای از اقامت با مردم محلی داشته باشید، به اینکه چگونه و تا چه حد با آنها ارتباط برقرار می کنید و آنها چه چیزهایی را به شما ارائه می کنند، بستگی دارد.
ممکن است تنها صبحانه و جای خواب شما را فراهم بیاورند و یا امکان دارد کاری کنند که شما بطور کامل در زندگی خانوادگی آنها غرق شوید و سبک زندگی و فرهنگ آنها را با گوش و خون خود لمس کنید. نکته مثبت دیگر اینگونه اقامت این است که بهترین روش برای یاد گرفتن زبان محلی محسوب می شود.
66
Sanzui (Taiki, Japan)

تخت و صبحانه / Bed & Breakfast

هتل های «بد اند برکفست» به معنای «تخت و صبحانه» از جمله اقامتگاه هایی هستند که می توانید با قیمتی کمی پایین تر از هتل ها در آن ها اقامت داشته باشید. اغلب افرادی وجود دارند که خانه های خود را به هتل های «بد اند برکفست» یاB&B تبدیل می کنند و در خانه های خود را به روی گردشگران باز می کنند تا بتوانند یک یا دو شب اقامتی راحت داشته باشند. این هتل ها اغلب متعلق به یک خانواده هستند که برای میهمانان جای خواب و صبحانه آماده می کنند. هتل های بد اند برکفست معمولاً بین ۱۰ تا ۱۲ اتاق دارند.
B&B ها گرم و کوچک و خانوادگی هستند و قیمت های معقولی دارند. با اینکه B&B ها معمولا از لوازم رفاهی یک هتل برخوردار نیستند، مثل لابی های فانتزی، رستوران ها و تلفن برای هر اتاق؛ اما در عوض آنها خدمات دیگری ارائه می کنند، مثلا میزبانتان بعد از ظهر از شما می خواهد با او چای بنوشید یا در پایان روز در کنار شومینه استراحت کنید.
با اینکه این اقامتگاه ها، اقامتگاه تخت و صبحانه نامیده می شوند ولی فقط برخی از آنها صبحانه سرو می کنند. این اقامتگاه ها در کشورهای مختلف نام های مختلفی دارند اما یک چیز در مورد همه ی آنها مشترک است، آنها نیاز شما را به اقامتگاهی مقرون به صرفه را برطرف می کنند با این حال حریم خصوصی شما را مثل هتل ها حفظ می کنند در حالی که شما به زندگی روزانه ی مردمی که برای تجربه ی زندگیشان به کشورشان سفر کرده اید، نزدیک تر هستید.
68
Tanaya B&B (Bali, Indonesia)

آسایشگاه / Nursing home

آسایشگاه مکانی است که برای اقامت کوتاه مدت یا بلند مدت افرادی که نیاز به مراقبت دارند طراحی شده است. آسایشگاه ها معمولا دارای پرستار، پزشک و امکانات بهداشتی و پزشکی هستند.

آسایشگاه سالمندان:
این گونه آسایشگاه ها برای سکونت افراد سالخورده طراحی شده اند. بسته به میزان توانایی مالی، پیرمردان و پیرزنان می توانند در خوابگاه های گروهی، اتاقهای چند نفره یا اتاق ها و سوئیت های اختصاصی زندگی کنند. معمولا فعالیت های گروهی و تفریحی برای ساکنان آسایشگاه ها در نظر گرفته می شود. به این آسایشگاه ها، خانه سالمندان نیز گفته می شود.

آسایشگاه معلولین جسمی:
مکانی است برای نگهداری معلولینی که دارای مشکلات حرکتی هستند.

آسایشگاه معلولین ذهنی:
مکانی است برای نگهداری معلولینی که دارای مشکلات ذهنی هستند.

آسایشگاه روانی:
افراد دارای بیماری های روانی در این گونه مراکز نگهداری می شوند.
70
Jonesboro Nursing and Rehabilitation Center (USA)

ریوکان / Ryokan

ریوکان یا مسافرخانه ی ژاپنی، نوعی مکان مسکونی اجاره ای است که ساختار ژاپنی دارد و معمولاً برای مدت کوتاه به افراد اجاره داده می شود. ریوکان ها عموما در مناطق سیاحتی یا اطراف چشمه های آبگرم ساخته می شوند اما ریوکان هایی نیز در اطراف ایستگاه های قطار شهرهای بزرگ، برای مسافران کاری یا تحصیلی وجود دارد.
یک ریوکان معمولی دارای یک سالن ورودی نسبتا بزرگ است، با نیمکت ها و صندلی هایی که مهمانان می توانند در آن بنشینند و صحبت کنند. یک ریوکان مدرن اغلب یک تلویزیون در سالن نیز دارد. اتاق های مهمان با استفاده از روش های سنتی ژاپنی ساخته می شوند: کفپوش تاتامی است و درها، کشویی هستند. حتی اگر مسافرخانه از درهای لولایی برای امنیت استفاده می کند، معمولاً به یک ورودی کوچک باز می شود که مهمانان می توانند قبل از رفتن به کف تاتامی، کفش های خود را در بیاورند، که با یک در کشویی از هم جدا می شود. بسیاری از اتاق های ریوکان دارای ایوان یا بالکن هستند که با درهای کشویی نیز راه اندازی شده اند.
72
Tamatsukuri Onsen (Japan)

کاناپه گردی/ Couchsurfing

خدمات میزبانی در کوچ سرفینگ کاملا رایگان است. در این روش میزبان تنها فضای مناسب را برای مسافر فراهم می کند و وظیفه ای در قبال تامین سایر هزینه های مسافر ندارد. مسافر نیز نباید درخواستی بیش از یک جای گرم و نرم داشته باشد.
کلمه (couch surfing) به معنای کاناپه گردی است. با این شعار حتی اگر یک کاناپه خالی هم داشته باشید، می توانید آن را در اختیار افرادی که ارزان قیمت سفر می کنند، قرار بدهید. هدف اصلی این نوع سفر بر روی کاهش هزینه ها تمرکز دارد. یک دست رختخواب، یک تختخواب و یا یک کاناپه راحت، همه اینها برای شروع آشنایی با یک مسافر غریبه قابل اعتماد کافی است.
پذیرش مهمان خارجیِ غریبه در ایران قوانین و مقررات خاص خودش را دارد. این قوانین شامل گرفتن مجوزات لازم از سازمان های مربوطه است که حتی از قبل از انقلاب اسلامی نیز وجود داشتند. در ضمن اپلیکیشن و وبسایت کوچ سرفینگ نیز در ایران فیلتر هستند.
اما نکته ای که وجود دارد این است که ایرانیان از دیرباز به یک خصلت شناخته می شدند، آن هم مهمان نوازی است. در خاطرات اکثر افرادی که به شدت اهل سفر هستند، حتما خاطره ای مبنی بر مهمان شدنشان در خانه افراد محلی به خصوص روستاییان خونگرم وجود دارد. بنابراین میتوان گفت که سنت کوچ سرفینگ یک جورایی در عقبه تاریخی ایرانیان از دیرباز ریشه دوانده است.
74

خانه ییلاقی / Cottages

خانه های ییلاقی یا روستایی، اقامتگاه های فصلی هستند که در روستاها و در ارتفاعات قرار دارند و معمولا در فصل های خاصی از سال در آن اقامت میکنند و امکانات زیادی ندارند.
76
Magpie Cottage (North Wales, UK)

کمپ و چادر / Camp

به مجموعه ای از چادرهای مسافرتی که در کنار یکدیگر برپا شده اند، کمپ میگویند.
کمپ ها معمولا در دل طبیعت و به منظور تجربه ای متفاوت ایجاد میشوند.
برای کمپینگ به تجهیزات مناسب طبیعت گردی نیاز است و به این منظور باید چادرهای مناسب، کیسه خواب ها و امکانات مورد نیاز را تهیه کرد.
78

مجتمع توریستی / Tourist complex

مجتمع های توریستی به مجموعه ای از تاسیسات اقامتی، پذیرایی، تفریحی، تفرجگاهی، ورزشی گفته می شود که دارای امکانات متنوع بوده و مسافران ضمن اقامت در آنها می توانند از خدمات جانبی دیگری که در آنها وجود دارد استفاده کنند.
80
Smrčevo brdo (Montenegro)

کلبه چوبی / Chalet

شَله به کلبه های چوبی ای گفته میشود که معمولا در کوهستان ها ساخته میشوند و از اولین نمونه های آن میتوان به شَله های رشته کوه های آلپ اشاره کرد.
شَله ها مناسب کسانی هستند که در زمستان ها برای اسکی یا در فصل های دیگر برای کوهنوردی و طبیعت گردی به کوهستان ها سفر میکنند.
از نمونه شَله های ایران میتوان به کلبه هایی در نزدیکی پیست اسکی شمشک و دیزین اشاره کرد.
82
Chalet )Swiss Alps(

لاج / Lodge

این نوع اقامتگاه ها خانه های کوچک روستایی هستند که در تعطیلات توسط ورزشکاران مانند کوهنوردان یا در مناطق شکار آزاد توسط شکارچیان اجاره و مورد استفاده قرار میگیرند.

84
Floating Lodge (Naburn, North Yorkshire, England(

یورت / Yurt

یورت ها یکی از انواع اقامتگاه های بوم گردی هستند که بیشتر در صربستان، مغولستان و ترکیه محبوبند. این اقامتگاه ها در اصل چادرهایی دایره ای هستند که از جنس پوست حیوانات ساخته شده اند و لوازم و امکانات مناسبی هم دارند.

این چادرها مشابه سیاه چادرها هستند که با توجه به منطقه و نوع پوست مورد استفاده تفاوت هایی با یکدیگر دارند.
86

هتل های خاص/ Exotic Hotels

هتل ها هنوز هم مهمترین نوع اقامتگاه ها هستند. جدای از هتل های معمول که معرفی کردیم هتل های خاصی نیز وجود دارند که با توجه به سبک ساختمان هتل و یا موقعیت جغرافیایی و حتی نوع امکانات و خدمات رفاهی طبقه بندی می شوند. در این میان می توان به هتل غار، هتل ساحلی یا هتل جزیره ای، هتل یخی، اکو هتل و هتل بیزینس اشاره کرد.
در ادامه، نمونه هایی از این نوع هتل ها را مشاهده خواهید کرد.
88
Gamirasu Cave Hotel (Cappadocia, Turkey(
هتل غار:
هتل غارها در غارهای طبیعی و در دل کوه ها قرار دارند و اتاقهای آن ها در زیر زمین یا در دل صخره ها قرار دارد. اکثر این هتل ها در ترکیه و قبرس هستند و نمونه موفق داخلی آن نیز در کندوان است که در دل سنگ ها جای گرفته است.

89
هتل جزیره:
هتل جزیره یا هتل های ساحلی ساختمان هایی هستند که به صورت جزیره ای بر روی آب ساخته شده اند و فضای خصوصی فوق العاده را در اختیار مسافران قرار می دهند. هتلی در کیش وجود دارد که یکی از نمونه های داخلی این نوع اقامتگاه هاست.
هتل ترنج (کیش، ایران)
هتل یخی:
هتل های یخی هم هتل های موقتی ای هستند که از یخ و برف ساخته شده اند و در مناطقی با دمای زیر صفر قرار دارند.
Ice Hotel (Sweden(

90
اکو هتل:
اکو هتل ها، اقامتگاه هایی دوستدار محیط زیست اند که به منظور ارتقای گردشگری سبز ایجاد شده اند. این اقامتگاه ها از محصولات ارگانیک در تهیه غذا استفاده می کنند و بازیافت و استفاده از منابع انرژی تجدید پذیر جز ویژگی اصلی آن هاست.
هتل بیزنسی:
هتل های بیزنسی نیز اقامتگاه هایی هستند که برای مدیران، صاحبان کسب و کار و کارمندانشان ساخته شده اند. این اقامتگاه ها در معمولا در نزدیکی مناطق تجاری و بازار های اصلی قرار دارند امکاناتی نظیر اتاق کنفرانس، سالن اجلاس و اینترنت پرسرعت ارائه می شود.
Manhattan Business Hotel (USA(
Ecohotel Piedemonte (Colombia(

91
خانه گنبدی/ Dome:
خانه های گنبدی اتاق هایی در دل طبیعت هستند که سقفشان شیشه ای و به شکل گنبد است و از داخل آنها میتوان آسمان و ستاره ها را تماشا کرد.هدف از ساختن خانه های گنبدی، هماهنگی با طبیعت، تجربه ی تماشای آسمان پرستاره، تجربه ی تماشای شفق قطبی و… است و معمولا توسط برخی از هتل های لوکس ساخته میشوند.
ایگلو / Igloo:
ایگلوها مشابه خانه اسکیموها هستند و بیشتر در فضاهای کوهستانی و برفی مورد استفاده قرار می گیرند. این خانه ها پناهگاه های موقتی هستند که به شکل گنبدی و گاهی اوقات از جنس شیشه ساخته شده اند و برای علاقمندان به طبیعت مناسب است.
Manhattan Business Hotel (USA(
Dome )Guangzhou, China(

92
هتل زیر آب:
هتل های زیر آب با فراهم کردن شرایطی تفاوت، به مسافرها این امکان را می دهند تا تجربه بی نظیری را در میان ماهی ها و موجودات دریایی در دنیای زیر آب تجربه کنند.
هتل درختی:
در حالی که اغلب هتل های جهان از معماری مدرن و در قلب شهرهای پر جمعیت ساخته می شوند هتل های درختی می تواند برای ماجراجویان تجربه متفاوتی محسوب شود.
InterContinental Shanghai Wonderland (China(
هتل قَلِک (مازندران، ایران)


تعداد صفحات : 92 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود