تارا فایل

پاورپوینت بیوگرافی مهندس هوشنگ سیحون و آثارش


بیوگرافی مهندس هوشنگ سیحون و آثارش

هوشنگ سیحون در تاریخ 1 شهریور 1299 در تهران در خانواده ای آشنا به هنر و موسیقی به دنیا امد.
پس از تحصیل در دانشکده هنر های زیبای تهران برای ادامه تحصیل به پاریس دعوت شد و در سال 1949 مدرک دکترای خود را از دانشکده هنر های زیبای پاریس(بوزار)دریافت کرد.
دانشکده هنر های زیبای تهران
دانشکده هنر های زیبای پاریس(بوزار)

او در بازگشت به ایران در سن 25 سالگی بنای آرامگاه ابو علی سینا را طراحی کرد.سیحون در طول سالهای فعالیت خود عضو شورای ملی باستان شناسی،شورای عالی شهرسازی،شورای مرکزی دانشگاه های ایران و کمیته بین المللی ایکوموس(وابسته به یونسکو پیش از انقلاب)بوده و به مدت15سال مسئولیت مرمت بناهای تاریخی ایران را به عهده داشته است.

از میان پروژه های طراحی و ساخته شده وی میتوان به آرامگاه بزرگانی چون خیام،کمال الملک،بو علی سینا،نادر شاه افشار،کلنل محمد تقی خان پسیان،آرامگاه فردوسی و ده ها مقبره و آرامگاه دیگر اشاره کرد.
آرامگاه کمال الملک

آرامگاه پسیان

وی همچنین ساختمان بانک سپه در میدان توپخانه تهران،ساختمان سازمان نقشه برداری کشور،سینما آسیا،کارخانه کانادا درای(زمزم فعلی)،کارخانه یخ سازی کوروس اخوان،مجتمع آموزشی یاغچی آباد،اتلیه معماری خود و چندین بنا و حدود 150 پروژه مسکونی خصوصی دیگر را طراحی کرده است.
سینما آسیا
سازمان نقشه برداری کشور

ویژگی کار این معمار را باید در نحوه استفاده از مصالح دید . او نخستین معمار ایرانی بود که آهن و سیمان را به طور عیان در ساختمان به کار برد . وضوح ساخت و شهامت در بیان بی پرده آن که با بانک سپه و اداره پست آغاز شد در خانه ها نیز شکل خاص خود را یافت .
بانک سپه

نحوه برخورد با معماری:
منطق
حقیقت نمایی
توجه به احتیاجات پروژه
دوری از تزیینات اضافه
توجه به مصالح
در نظر گرفتن امکانات موجود

نقاشی و طراحی های سیحون:
او در نقاشی نیز صاحب سبک بود و در سال ۱۹۷۲ میلادی (۱۳۵۱ شمسی) به همراه نقاشانی صاحب نام از جمله پیکاسو و سالوادور دالی در نمایشگاهی در ماساچوست شرکت کرد و با کارهای پر پیچ و تاب خطی اش توجه همه منتقدین را به خود جلب کرد. خطوط نقاشی های او هیچگاه همدیگر را قطع نمی کنند. هنوز کسی نیست که طرحی مانند نقاشی های او خلق کند.

کروکی از فشم در نزدیکی تهران سال ۴۹ شمسی

طراحی از پارک لایت هوس در ونکوور کانادا، قلم و مرکب، مجموعه خصوصی –  ۷۶ در ۱۰۲ سانتی متر

کروکی نمایی از برج ایفل و رودخانه کنارش در پاریس سال ۸۲ میلادی

نقاشی مدرن در سال ۱۹۹۵ توسط هوشنگ سیحون

آثار هوشنگ سیحون:
آرامگاه بوعلی سینا
آرامگاه عمر خیام
آرامگاه نادرشاه افشار
خانه ییلاقی سیحون
و…

آرامگاه بو علی سینا
هوشنگ سیحون در سن 25 سالگی بنای یاد بودی بر آرامگاه بوعلی سینا طراحی .کرد

بنای اولیه در زمان قاجاریه ساخته شد اما طرح و نقشه فعلی توسط مهندس هوشنگ سیحون به سبک معماری قرنی که بو علی سینا در آن می زیست از روی قدیمی ترین بنای تاریخ دار اسلامی یعنی برج گنبد قابوس اقتباس شده.
آرامگاه بو علی سینا
برج گنبد قابوس

بنای آرامگاه تلفیقی از دو سبک معماری ایران باستان و ایران بعد از اسلام است

طراح ساختمان نشان داده است که ابن سینا یک فیلسوف و متفکر بزرگ اسلامی است که بنای افکارش بر علوم و اطلاعاتی که ازملل قدیمه رسیده، قرار .دارد

بنای یاد بود بوعلی سینا از دو بخش آرامگاه و برج یاد بود تشکیل شده است 

بخش ارامگاه به مساحت ۶۱۰ متر مربع ، ساختمانی تمام بسته و پوشیده از سنگ خارا است که کتابخانه ،موزه و فضای اصلی آرامگاه (اتاق مقبره) را در خود جای می دهدو برج یاد بود دقیقا بر فراز مزار قرار دارد.

این ساختمان به واسطه احاطه شدن با احجام خاکریزی شده اطراف و بسته بودن جداره های بیرونی ، و ضخامت و سنگینی دیوارهای داخلی همچون بناهای زیرزمینی می نماید.

آرامگاه عمر خیام در سال 1335 مهندس هوشنگ سیحون به همراه حسین جودت آرامگاه عمر خیام را از مکان قبلی که خرابه مانندی بیش نبود به مکان فعلی انتقال داد که پروسه ی ساخت این ارامگاه تا سال 1341 ادامه یافت.

مقبره خیام از لحاظ خلاقیت و ساخت و معماری یکی از مهمترین ساختمان های زمان خود است. ارتفاع آن ۲۲ متر و استخوان بندی اش بتنی با هسته ی فلزی است.
آرامگاه محروق
اجزاء مثلثی شکل اطراف مقبره شکل خیمه را تداعی می کنند  واین اشاره به نام خیام است

 سیحون: مقبره نمی خواستم بسازم؛ می خواستم شخصیت آن .فرد را با معماری بسازم

آرامگاه نادرشاه افشار
آرامگاه نادرشاه بنایی است در مجموعه باغ موزه نادری در شهر مشهد که به یادبود نادرشاه افشار در سال ۱۳۴۲ خورشیدی توسط هوشنگ سیحون طراحی و ساخته شده است.

خانه ییلاقی سیحون
کلبه ییلاقی هوشنگ سیحون در کلوکان، نزدیک تهران، به سال ۱۳۵۳ ساخته شده است.خانه کوچکی با زیباترین ترکیب معماری و طبیعت که در سینه کوه و با کمترین تغییرات در آن ساخته شده است.
منزل ییلاقی سیحون تداعی کننده خانه آبشار رایت است.

عمده ترین مصالح مورد استفاده در این بنا، سنگ، چوب و فولاد به عنوان جزیی از سازه این بنا که به عنوان تیر بر روی ستونهای حجیم سنگی قرار گرفته است.   

ساختمان با هماهنگی خاصی با کوه طراحی و ساخته شده است. بخش عمده ی این هماهنگی در فضای نشیمن خودنمایی می کند. بخشی از جداره فضای نشیمن با سنگ های کوه تلفیق شده و حس فضای ارگانیک و طبیعت گرایی را در نظر بیننده تقویت می نماید.


تعداد صفحات : 31 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود