تارا فایل

پاورپوینت بررسی و تحلیل خانه مشا دماوند


به نام خدا
بررسی و تحلیل ویلای مشا دماوند
1

فهرست:

مقدمه ………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. 3
مشخصات پروژه ……………………………………………………………………………………………………………………………………. 4
چالش های پروژه و راه حل معمار………………………………………………………………………………………………………… 5
بنا و طبیعت ……………………………………………………………………………………………………………………………………….. 10
منابع ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………. 12

2

مقدمه:
در فرم خانه مشا، یک گروه سه تایی از احجام که روی هم چیده شده اند. این ویلای واقع شده بر روی دامنه ی کوه در نزدیکی تهران را شکل می دهند. هر کدام از این احجام سه گانه به سمت مناظر مختلف چرخیده اند. این خانه توسط گروه معماری موج نو طراحی شده است. این گروه معماری، خانه ی “مشا” را برای یک مهندس سازه و خانواده اش در یک سایت شیب دار و رو به رشته کوه البرز طراحی کرده است.

3

مشخصات پروژه:

پروژه: خانه مشا

مکان: ایران، تهران، دماوند، مشا

مساحت: 260 متر مربع

سال: 95-94

دفتر مشاور: گروه معماری موج نو

معماران: لیدا الماسیان ، شاهین حیدری

معماران همکار: مریم امان پور

اعضای تیم: شیدا قطبی، سهیلا زاهدی، ایلناز عشایری، الناز شکروی، فاطمه هنربخش

طراح سازه: یعقوب عابد پور

4

چالش های پروژه و راه حل معمار:
برای بهره مندی هر چه بیشتر از مناظری که سایت ویلا را احاطه کرده است، معمار سه بلوک یک طبقه با جداره های شیشه ای در نظر گرفته است که مناظر طبیعی زیبای اطراف، قله ی کوه و دشت مشا در زیر سایت را قاب می کند.
بلوک های بتنی به صورت نا منظم روی هم قرار گرفته اند که کنسول هایی را ایجاد می کنند ( یک تکنیک سازه ای محبوب ) که حس تعلیق را به وجود می آورد.
هر سه بلوک به رنگ سفید درآمده اند تا متمایز با ساختمان های مجاور باشد و به صورتی شاخص در محیط اطراف بدرخشد. بنا بر گفته ی معماران هدف اصلی ، تلاش برای ایجاد یک حس “خلوص” در محیط طبیعی سایت بود.
این احجام مجموعا 260 مترمربع مساحت دارند. فضاهای داخلی ، شامل دو اتاق خواب بزرگ، یک استخر سرپوشیده و سونا با استفاده از الوارهای چوب در معماری داخلی است.
معمار پروژه می گوید: “توپوگرافی سایت و شیب تند و محدوده ی بین کوه ها با چشم انداز به دشت مسطح مشا، الهام بخش ما بود و ما را بر آن داشت تا حس تعلیق و چشم اندازی وسیع برای همه ی فضاها به وجود آوریم.”

5

میزان شیب بالای سایت، به خوبی حس تعلیق و شناور بودن را برای هر باکس پدید می آورد. به دلیل شیب زیاد و قرارگیری نامنظم باکس ها روی هم، سقف هر طبقه به عنوان تراس طبقه ی بعدی محسوب می شود که به حداکثر رساندن فضای باز در یک طرح نسبتا کوچک کمک می کند.
انتهای بلوک ها زاویه دار است که تراس را از عناصر نامطلوب حفظ می کند.
جبهه ی رو به دشت طبقات، دارای پنجره های سر تا سری و قدی است که چشم اندازهای مختلف پانوراما از مناظر طبیعی اطراف فراهم می کند.
پنجره ها در این ساختمان نقشی بیش از فقط یک بازشو یا عنصر سازه ای ایفا می کنند. اینجا پنجره ها مانند یک پرده ی شفاف بین داخل و خارج است که فضاهای داخلی را از مناظر طبیعی و نور دلچسب طبیعی اشباع می کند.
ورودی اصلی به ویلا در طبقه ی بالا در نظر گرفته شده است ، جایی که یک جاده دسترسی در میان تپه اجرا می شود ( بالای سایت پروژه) اما همچنین می توان از طریق مسیر پلکانی از سطح پایین تر تا سطح بالاتر نیز به آن دسترسی داشت.
در راستای هدف اصلی معماران پروژه ، که ادغام هر چه بیشتر طبیعت با زندگی انسان بود ، طراحان را بر آن داشت که فضاهای زندگی و کاربری ها را به صورت عمودی و با اشغال کمتر زمین برای ساخت و ساز توزیع کنند و بخش بیشتری از زمین را به محوطه سازی اختصاص دهند.
6

7

به لحاظ جایگیری فضاها ، دو اتاق خواب سوئیت در کنار سالن ورودی واقع شده اند، پارکینگ در طبقه ی بالا قرار دارد و پذیرایی، آشپزخانه و غذاخوری همگی در طبقه ی زیرین جای گرفته اند.
استخرکه در پای باکس پله چرخیده است در پشت نمای شیشه ای با کوچکترین حجم در کنار فضای سونا و بار قرار دارد.
راه پله ی استوانه ای شکل که از چوب کمرنگ ساخته شده است در محل تقاطع سه حجم قرار دارد که سه طبقه ی خانه را به هم متصل می کند به علاوه همانند یک وید عمل می کند که دارای دید به هر سه طبقه است و ارتباط بصری بین طبقات ایجاد می کند.

8

به لحاظ معماری داخلی، در فضاها از چوب کمرنگ استفاده شده و جداره ها به رنگ سفید روشن درآمده است.
برای حفظ خلوص فرم بنا، ساختمان با یک پوسته ی سفید منفرد پوشیده شد که باعث شد حجم بنا در دامنه ی کوه متمایز و درخشان به نظر برسد.

9

بنا و طبیعت:
با توجه به موقعیت خاص منطقه و به منظور بهره گیری بیشتر از چشم انداز طبیعت اطراف، حجم طراحی شده برای این پروژه، یک حجم متقاطع در راستای طولی است بطوریکه به شکل سه جعبه معلق، با چرخشی خاص نسبت به یکدیگر قرار گرفته اند. در این حالت فضاهایی اضافه تولید می شود که سقف هر حجم معلق، تراسی برای حجم معلق بالایی محسوب می شود.همچنین به منظور ایجاد چشم اندازی بهتر به مناظر اطراف از پنجره های سراسری از سقف تا کف استفاده شده است، بطوریکه فراتر از یک پنجره هستند و مانند تابلوهای زنده ای می باشند که درون و بیرون بنا را در هم آمیخته اند.

10

تیم معماری در مطالعات اولیه خود به بررسی توپولوژی ویلاهای منطقه پرداخته است. با توجه به نتایج حاصل از این بررسی ویلاهای موجود در منطقه روی زمین کشیده شده و بخش عمده ای از مساخت زمین را استفاده کرده اند. در واقع ویلاهای موجود در بافت منطقه، به صورت عمودی گسترش نیافته اند. تیپولوژی موجود در بافت منطقه، پتانسیل های بالقوه سایت را نادیده گرفته اند و ساختمان های شهری را در ذهن مخاطب القا می کنند. اما در طراحی پلان خانه مشا و فرم آن این نقص برطرف شده است.
یکپارچگی درون و برون، احساس لذت، تعلیق، آزادی و آرامش در فضای درون و بیرون بنا از اهداف تیم معماری خانه مشا بوده است. آنها به دنبال از بین بردن مرزهای بین درون و بیرون خانه بودند. سه مکعب در محور طولی سایت بر روی یکدیگر قرار گرفته اند. نقطه مشترک بین این سه مکعب، پله های مرکزی بنا است. این نوع طراحی به همه نیازهای پروژه با ساختاری نو پاسخ داده است.
در فرم خانه مشا، یک گروه سه تایی از احجام که روی هم چیده شده اند. این ویلای واقع شده بر روی دامنه ی کوه در نزدیکی تهران را شکل می دهند. هر کدام از این احجام سه گانه به سمت مناظر مختلف چرخیده اند. این خانه توسط گروه معماری موج نو طراحی شده است. این گروه معماری، خانه ی “مشا” را برای یک مهندس سازه و خانواده اش در یک سایت شیب دار و رو به رشته کوه البرز طراحی کرده است.
11

منابع:
https://pooyano.com/mosha-house-new-wave-architecture-irregularly-stacked-boxes-cantilever-tehran-iran/

https://www.chidaneh.com/blog/post/53278

https://or30.net/

12


تعداد صفحات : 11 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود