تارا فایل

پاورپوینت بررسی معماری تحلیل خانه اپرای سیدنی


بررسی معماری تحلیل خانه اپرای سیدنی

معمار
طراحی و ساخت این بنا در سال ۱۹۷۳ توسط معمار دانمارکی به نام یورن اوتزن به پایان رسید و توسط ملکه الیزابت دوم رونمایی شد. یورن اوتزن در سال ۲۰۰۳ به خاطر همین شاهکار خود برنده جایزه ی معماری پریتزکر شد. این جایزه برابر با جایزه ی نوبل در رشته ی معماری است. این بنای کم نظیر، به صورت یکی از آثار تاریخی درآمده و در ژوئن سال ۲۰۰۷ نام آن در زمره ی آثار هنری ارزشمند در لیست بناهای تاریخی سازمان میراث فرهنگی جهانی ثبت شد.

مساحت- موقعیت
خانه اپرای سیدنی خانه اپرای سیدنی با مساحتی معادل 5798 هکتار، در کشور استرالیا در شهر ساحلی سیدنی در ایالت نیوسات ولز واقع شده است. ارتفاع خانه اپرای سیدنی 67 متر از سطح دریا می باشد. ساخت این ساختمان در سال 1959 آغاز و در 20 اکتبر سال 1973 به طور کاملا رسمی توسط ملکه الیزابت دوم افتتاح شد.

ریزفضاها
این سالن عمارتی زیبا، بلند و صدف مانند است که روی پیش رفتگی ای در آب قرار گرفته و با بندر شهر سیدنی بسیار هماهنگی دارد. خانه ی اپرا شامل پنج سالن تئاتر، پنج سالن تمرین نمایش، دو سالن اصلی، چهار رستوران، شش بار و تعداد زیادی فروشگاه است.

ایده طرح
این ساختمان نه تنها بندر استرالیا را مزین کرده، بلکه به کل خط آسمان شهرسیدنی زیبایی بخشیده است. ایده ی اوتزن این بود که ساختمانی بسازد که آینه ی تمام نمای بادبان های کشتی ها، امواج اقیانوس و نماد واضحی از صدف های دریایی باشد. ساختمان اپرای سیدنی به دلیل آکوستیک قوی آن که امواج صوتی را در کمتر از 2 ثانیه مستهلک می کند شهرت دارد.

بررسی سقف
این ساختمان از یک سو تداعی کننده ی صدف های بندر سیدنی است و از سوی دیگر طرحی بدیع برای یک مجموعه ی عظیم از سالن های اجتماعات برای برگزاری انواع گردهمایی ها، مراسم هنری و جشنواره های تئاتر و موسیقی می باشد. سقف متشکل از قوس های نامنظم که در اولین نگاه امواج آرام و درخشان سواحل سیدنی را تداعی می کند و اکنون نماد شهر سیدنی و قاره ی استرالیا بشمار می رود و می توان آن را «چشم قاره ی استرالیا به سوی جهان خارج» توصیف کرد.

بررسی پوسته ها
تمامی قوس های متشکل از پوسته های بتنی از نمای ورودی به بندر سیدنی کاملا شبیه به چشم هایی است که به سوی جهان خارج گشوده شده است. برای امکان ساخت چنین سقفی، اوتزن مجموعه ای از محاسبات سخت و پیچیده ی سازه ای را برای پوسته ی سقف و قطعات پوششی آن انجام داد که در نتیجه فرم پوسته ها به شکل سطوحی مشتق از هندسه ی یک کره به شعاع 75 متر تعیین شد. تالار اپرا، سالن نمایش و کنسرت و نیم طبقه ها همه زیر پوشش سقف پوسته ای به بلندی 60 متر سازماندهی شد.

مصالح سقف
پوشش سقف های کروی شکل بنا از کاشی های گرانیتی ساخت کشور سوئد است که شامل دو رنگ سفید براق و کرم مات در حدود یک میلیون و پنجاه و شش هزار قطعه است.

بررسی فضای داخلی
فضاهای داخلی بنا نیز بتنی اجرا شده که توسط چوب های تخته چند لایه که از مصالح بومی می باشد جهت زیبایی و آکوستیک شدن پوشیده شده است. یکی از ویژگی های این بنا استفاده از مصالح بومی است. ماده ی اصلی ساخت بنا بتن است. از چوب همان منطقه برای آکوستیک کردن بنا استفاده شده است.

ساختمان دارای دیوار های شیشه ای است و حدود 6235 متر مربع شیشه در آن بکار رفته است.

ویژگی بنا
دیوار های سالن کنسرت و سایر سالن های اپرا توسط تخته چند لایی پوشانده شده است. پله ها و کف هم توسط چوب سخت تیره پوشانده شده است. سقف سالن تئاتر و سینما را به جهت تمرکز بیننده ها بر روی سن و پرده مشکی رنگ آمیزی کردند.

طراحی معماری پوسته حلزونی شکل خانه اپرای سیدنی، از یک میلیون و پنجاه و شش هزار قطعه سنگ گرانیت سوئدی ساخته شده است. طراحی سازه بام این بنا از 2194 قطعه بتن که هر قطعه تقریبا وزنی معادل 15 تن دارد ساخته و همچنین برای پوشاندن این سطح بتنی از یک میلیون کاشی سوئدی استفاده شده است.

جهت آمفی تئاتر اصلی به سمت جنوب است و دارای چند صحنه نمایش جداگانه است. جایگاه عبور تماشاچی ها بسیار وسیع و دارای پلکان است و گاهی عرض این گذرگاه ها به ۱۰۰ متر هم می رسد و هر شخص را به سمت سکوی مورد نظر هدایت می کند.

بررسی سالن اصلی
اصلی ترین سالن اپراکنسرت هال است که ۲۶۷۰ صندلی دارد و بزرگ ترین ارگ مکانیکی دنیا که دارای ۱۲۰۰ لوله است در این بنا واقع شده است. ساخت ارگ ۱۰ سال و تنظیم آن ۲ سال به طول انجامیده است. ارتفاع زیاد سقف کنسرت هال باعث فقدان بازتاب زود هنگام صدا بر روی صحنه می شود که جهت رفع این مشکل ۱۸ حلقه پلی کربنات را به سقف آویزان کردند که به بازتاب صدا کمک می کند.

بررسی ورودی- تهویه
پلکان ورودی بنا هم فضای انعطاف پذیری است که از این فضا می توان برای اجرای وقایع اجتماعی و فضای باز بزرگ استفاده کرد. سرسرای بزرگ شمالی و سالن پذیرش دید مناسبی به اقیانوس دارند که برای مراسم عروسی و یادبود و… استفاده می شود.
 نکته بسیار جالب این است که تمام سن ها قابل چرخش هستند. در این بنا از ۶۴۵ کیلومتر سیم استفاده شده است. مصرف برق آن معادل تامین برق شهری ۲۵ هزارنفری است که توسط ۱۲۰ بخش توزیع تامین می شود.
۲۶ دستگاه تهویه مطبوع دارد که بیش از ۲۸۵۰۰ مترمکعب هوا را با سرعت ۱۹.۵ کیلومتر در ساعت در داخل کانال ها می دمد.

بررسی قوس ها
تمامی قوس های متشکل از پوسته های بتنی از نمای ورودی به بندر سیدنی کاملا شبیه به چشم هایی است که به سوی جهان خارج گشوده شده است. برای امکان ساخت چنین سقفی، اوتزن مجموعه ای از محاسبات سخت و پیچیده ی سازه ای را برای پوسته ی سقف و قطعات پوششی آن انجام داد که در نتیجه فرم پوسته ها به شکل سطوحی مشتق از هندسه ی یک کره به شعاع ۷۵ متر تعیین شد. تالار اپرا، سالن نمایش و کنسرت و نیم طبقه ها همه زیر پوشش سقف پوسته ای به بلندی ۶۰ متر سازماندهی شد.
فضاهای داخلی بنا نیز بتنی اجرا شده که توسط چوب های تخته چند لایه که از مصالح بومی است جهت زیبایی و آکوستیک شدن پوشیده شده است. یکی از ویژگی های این بنا استفاده از مصالح بومی است. ماده ی اصلی ساخت بنا بتن است. از چوب همان منطقه برای آکوستیک کردن بنا استفاده شده است. ساختمان دارای دیوارهای شیشه ای است و حدود ۶۲۳۵ مترمربع شیشه در آن بکار رفته است

نورپردازی
اهداف نورپردازی حرفه ای برای ساختمان ها در شب می تواند از هدف ساده و اولیه دیده شدن در شب آغاز شده و تا سطح برنامه ریزی های کلان برای درآمدزایی شهرها و کشورها پیش رود. هر نوع نورپردازی حرفه ای می تواند اهداف متعالی زیباشناختی را دنبال کند و به منظور هویت بخشی نه تنها در ساختمان، بلکه در منطقه شهری اطراف خود و یا حتی شهر به طور کلان به کار رود. امروزه شهرداری ها و کشورها به منظور جذب توریست و همچنین جذب سرمایه گذاری همواره در پی نورپردازی هر چه بهتر بناهایی هستند که با تحمیل هزینه هایی گزاف بر درآمد دولت ها ساخته شده اند و باید با برنامه ریزی های دقیق به منبع جدیدی برای درآمدزایی تبدیل شوند. نورپردازی خانه اپرای سیدنی با مشکلات زیادی همراه بود اما در نهایت با ساخت ماکت های بی شمار و آزمون خطا به نتیجه مطلوب دست یافت.

نکات جالب در مورد خانه اپرای سیدنی
مسابقه طراحی سالن اپرای سیدنی در سال ۱۹۵۵ برگزار شد و جایزه برنده مسابقه طراحی ۵۰۰۰ پوند بود.
در سال ۱۹۵۶ طرح یورن اوتزان دانمارکی که معمار گمنامی بود از میان ۲۳۲ اثر دیگر انتخاب شد. او در آن هنگام فقط ۳۸ سال داشت و یک معمار نسبتا جوان بود.
قبل از ساخت اپرا محل مناسبی در سیدنی برای اجراها وجود نداشت.
برآورد هزینه ساخت خانه اپرای سیدنی ۷ میلیون دلار بود اما ساخت خانه اپرای سیدنی ۱۴ سال به طول انجامید و هزینه نهایی ساخت آن نیز ۱۴ برابر برآورد اولیه معادل ۱۰۲ میلیون دلار شد.
 اوتزان در سال ۱۹۶۳ به سیدنی نقل مکان کرد اما در سال ۱۹۶۶ و پس از تغییر دولت، استرالیا را ترک کرد. پس از خروج اوتزان از استرالیا، تغییرات زیادی در طراحی داخلی ساختمان صورت گرفت.
از اوتزان در افتتاحیه بنای خانه اپرای سیدنی دعوت نشد.
اوتزان در سال ۱۹۹۹ دوباره همکاری خود را با خانه اپرای سیدنی به عنوان مشاور طراحی از سر گرفت، اما تنها یک اتاق در این بنا کاملا مطابق سلیقه او طراحی شد.
در ساخت خانه اپرای سیدنی ده هزار کارگر همکاری داشتند.
بالاترین نقطه خانه اپرای سیدنی ۶۷ متر از سطح دریا ارتفاع دارد که برابر با ارتفاع یک ساختمان ۲۲ طبقه است.
خانه اپرای سیدنی تنها بنایی است که اپرایی در مورد آن نوشته شده است؛ نام این اپرا the eight wonder  است.
خانه اپرای سیدنی در سال ۲۰۰۷ در لیست میراث جهانی یونسکو قرار گرفت.
در این بنا از ۶۴۵ کیلومتر سیم استفاده شده است. مصرف برق آن معادل تامین برق شهری ۲۵ هزارنفری است که توسط ۱۲۰ بخش توزیع تامین می شود.

https://www.chidaneh.com/blog/post/35322
https://www.kojaro.com/2016/8/4/120988/sydney-opera-house/
https://www.soroorstudio.com/article/%D8%B7%D8%B1%D8%A7%D8%AD%DB%8C-%D9%85%D8%B9%D9%85%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%A7%D9%BE%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%B3%DB%8C%D8%AF%D9%86%DB%8C/94
https://www.arel.ir/fa/News-View-6116.html


تعداد صفحات : 31 | فرمت فایل : ppt

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود