تارا فایل

پاورپوینت بررسی معماری کتابخانه سلطنتی دانمارک


بررسی معماری کتابخانه سلطنتی دانمارک

این کتابخانه در واقع کتابخانه ملی دانمارک، کتابخانه دانشگاهی، و موزه کتاب و نشر دانمارک است. دانشگاه دانمارک در سال ۱۴۸۲ تاسیس شد. در ۲۵ اکتبر ۱۶۵۳ «فردریک سوم» کتابخانه سلطنتی را تاسیس کرد و در سال ۱۶۷۳ این کتابخانه به ساختمان جدیدی منتقل گردید که در حال حاضر سازمان اسناد ملی آن کشور محسوب می گردد. در سال ۱۷۲۸ کتابخانه دانشگاه در آتش سوزی از بین رفت؛ در سال ۱۷۹۳ کتابخانه سلطنتی به روی عموم گشوده شد و در سال ۱۹۴۳ نیز دفتر ریاست کتابخانه ملی در کتابخانه سلطنتی تاسیس گردید. سرانجام در سال ۱۹۰۶ ساختمان کنونی کتابخانه سلطنتی افتتاح شد. این کتابخانه دارای چهار شعبه در نقاط مختلف کپنهاگ است

موقعیت-فعالیت ها و خدمات
از سال ۱۹۹۰ کتابخانه سلطنتی در چهار بخش مهم (بخش کتابخانه ای، بخش کتابخانه دانشگاهی، بخش خدمات عمومی، و بخش موزه فعالیت می کند. به این چهار بخش باید بخش «خدمات عمومی و فناوری» را هم اضافه کرد.
این کتابخانه با همکاری «مرکز خدمات کتابداری دانمارک» امور کتابشناسی ملی را هم بر عهده دارد و از سال ۱۶۹۷ به منزله کتابخانه واسپاری عمل می کند و طبق قانون واسپاری، همه ناشران دانمارک موظف اند ۵ نسخه از انتشارات خود را به این کتابخانه ارسال نمایند

گروه معماری-مساحت-ویژگی بنا
بنای جدید که در سال ۱۹۹۳ طراحی آن به مسابقه گذاشته شده بود سرانجام توسط یکی از معتبرترین دفاتر معماری بومی طراحی گردید. در این طرح علاوه بر بازسازی بنای موجود به زیر بنای ۷ هزار متر مربع بنای جدید با زیربنای ۲۱ هزار متر مربع احداث گردید. معماری بنای جدید در مجاورت ساختمان قدیم که در سال ۱۹۰۶ میلادی طراحی شده است بسیار متفاوت و در عین حال تاثیرگذار به نظر می رسد. ساختمانی سنگین و سیاه رنگ که دیوارهای ان در تمامی جداره ها مایل بوده و کنج های تیز و نماهای صیقلی آن موجب شده است تا لقب الماس سیاه را به خود اختصاص دهد. در مرکز این بنای هفت طبقه که توسط سه پل به ساختمان قدیمی متصل شده است آتریومی عظیم به ارتفاع ۲۴ متر مربع قرار دارد که به شاخصه اصلی طرح می باشد. جداره های این آتریوم موجی شکل از شیشه و کفپوش های طبقات از جنس چوب بوده و درخشش آتریوم بسیار تاثیرگذار است.

تقسیم بندی کتابخانه
این کتابخانه در واقع کتابخانه ملی دانمارک کتابخانه دانشگاهی دانمارک و موزه کتاب و نشر دانمارک است. دانشگاه دانمارک در سال ۱۴۸۲ تاسیس شد. در سال ۱۶۵۳ فردریک سوم کتابخانه سلطنتی را تاسیس کرد و در سال ۱۶۷۳ به ساختمان جدیدی منتقل شد که اکنون سازمان اسناد ملی است. در سال ۱۷۲۸ کتابخانه دانشگاه در آتش سوزی دانمارک از بین رفت. در سال ۱۷۹۳ کتابخانه سلطنتی به روی عموم باز شد. در سال ۱۹۴۳ دفتر ریاست کتابخانه ملی در کتابخانه سلطنتی تاسیس شد. در سال ۱۹۰۶ ساختمان فعلی کتابخانه سلونتی افتتاح شد. از سال ۱۹۹۰ کتابخانه سلطنتی در چهار بخش مهم فعالیت می کند :
۱. بخش کتابخانه ملی ۲. بخش کتابخانه دانشگاه ۳. بخش خدمات عمومی ۴. بخش موزه.

مجموعه کتابخانه
به این چهار بخش باید بخش خدمات عمومی و تکنولوژی را هم اضافه کرد. این کتابخانه از سال ۱۶۹۷ به منزله کتابخانه واسپاری عمل می کند و دارای کامل ترین مجموعه مربوط به دانمارک است، که آثار ترجمه شده از دانمارکی به زبان های دیگر و نسخ خطی، نقشه، عکس، نت موسیقی و امثال آن ها را هم در بر می گیرد. همچنین صاحب مجموعه کاملی از کتابهای مربوط به دانمارک است. این کتابخانه دارای مجموعه ای بالغ بر ۳،۵۰۰،۰۰۰ کتاب و ۱۵۵ هزار نسخه خطی، ۲،۳۸۰،۰۰۰ نت موسیقی، ۱۷۶ هزار میکروفرم، ۶ هزار مواد دیداری و شنیداری، ۲۵۰ هزار نقشه و ۴ هزار جزوه است. دارای چهار شعبه در نقاط مختلف کپنهاگ است. در سال ۱۹۹۰ دارای ۳۰۵ کارمند بوده که ۱۴۳ نفر آن کتابدار متخصص بودند.

ویژگی بنا
در مرکز این بنای هفت طبقه که توسط سه پل به ساختمان قدیمی متصل شده است آتریومی عظیم به ارتفاع ۲۴ متر مربع قرار دارد که به شاخصه اصلی طرح می باشد. جداره های این آتریوم موجی شکل از شیشه و کفپوش های طبقات از جنس چوب بوده و درخشش آتریوم بسیار تاثیرگذار است.

بررسی فضای داخلی
دیواره شیشه ای عظیمی در مقابل این آتریوم رو به اب های دریا وجود دارد که در روز منظری مناسب به بیرون از بنا داشته و در شب هنگام نیز موجب درخشندگی بنا در ساحل و بندرگاه می گردد. فضای داخلی آتریوم به خوبی تداعی گر امواج دریا و قایق های چوبی بندرگاه است. چندین پل معلق فضای آتریوم را شکافته و دو سوی آن را در طبقات مختلف به یکدیگر متصل می کنند. تقریبا تمام روشنایی مورد نیاز فضاهای داخلی در طول روز توسط جداره و سقف شیشه ای این آتریوم برآورده می شود. در جداره های این آتریوم فضاهای جانبی کتابخانه که بسیار متنوع نیز می باشند مکان یابی شده اند. پلکان برقی مراجعین را به سالن کنسرت و تئاتر که گنجایش ۶۰۰ نفر را دارد راهنمایی می کند و در جداره های آتریوم فضاهای تجاری، گالری های نمایش، رستوران و کافه ها قرار گرفته اند سمت دیگر آتریوم ختم می شود به پل اصلی ارتباطی میان دو ساختمان سقف این پل عریض را اثری از نقاش معاصر دانمارک (پر کرکبی) پوشانده است.

ویژگی معماری
در طبقات بالاتر بنا سالن های مطالعه عمومی با ارتفاع سقفی در حدود شش طبقه و چندین نیم طبقه داخلی قرار گرفته اند که روشنایی مورد نیاز آنها نیز از یکسو توسط بازشوهای کوچکی رو به دریا و از سوی دیگر از طریق جداره شیشه ای رو به آتریوم مرکزی تامین می شود. مکعب مستطیلی باریک و مرتفع با اندکی فاصله به عنوان حلقه اتصال میان بنای جدید و قدیمی قرار گرفته است. در این فاصله و در زیر پل های ارتباطی دسترسی سواره عریضی قرار دارد که گویی ساختمان را شکافته است. فضای پیرامون بنا نیز به تدریج تحت تاثیر ساختمان جدید قرار گرفته و با توجه به تنوع کاربری ها به این منطقه و همچنین تعداد زیاد توریست و دانشجویانی که از ساختمان دیده می کنند فضای باز مجموعه به فضایی پویا برای تعاملات اجتماعی در مقیاس شهر تبدیل شده است. بخشی از قسمت اداری، اتاق های جلسات و سالن های مطالعه کوچک در بنایی به نام ماهی با فرمی ارگانیک و متناسب به خطوط بندرگاه قراردارد. این ساختمان نیمه مستقل با ارتفاع دو طبقه و رنگی روشن در مجاورت ساختمان اصلی و در امتداد ساحل گسترده شده است.

ویژگی بنا
معماری بنای جدید در مجاورت ساختمان قدیم که در سال 1906 میلادی طراحی شده است بسیار متفاوت و در عین حال تاثیرگذار به نظر می رسد. ساختمانی سنگین و سیاه رنگ که دیواره های آن در تمامی جداره ها مایل بوده و کنج های تیز و نماهای صیقلی آن موجب شده است تا لقب الماس سیاه را به خود اختصاص دهد. در مرکز این بنای هفت طبقه که توسط سه پل به ساختمان قدیمی متصل شده است آتریومی عظیم به ارتفاع 24 مترمربع قرار دارد که شاخصه اصلی طرح می باشد. جداره های این آتریوم موجی شکل از شیشه و کفپوش های طبقات از جنس چوب بوده و درخشش آتریوم بسیار تاثیرگذار است.

نورگیری
دیواره شیشه ای عظیمی در مقابل این آتریوم رو به آبهای دریا وجود دارد که در روز منظری مناسب به بیرون بنا داشته و در شب هنگام نیز موجب درخشندگی بنا در ساحل و بندرگاه می گردد. در جداره های این آتریوم فضاهای جانبی کتابخانه که بسیار متنوع نیز می باشند مکان یابی شده اند.در جداره های آتریوم فضاهای تجاری، گالری های نمایش، رستوران و کافه ها قرار گرفته اند. در طبقات بالاتر بنا سالن های مطالعه عمومی با ارتفاع سقفی حدود شش طبقه و چندین نیم طبقه داخلی قرار گرفته اند که روشنایی آنها هم از بازشوهای کوچک رو به دریا و هم از جداره های رو به دریا آتریوم می باشد. بخشی از قسمت اداری، اتاق های جلسات و سالن های مطالعه کوچک در بنایی به اسم ماهی با فرم ارگانیک و متناسب به خطوط بندرگاه قرار دارد.این ساختمان نیمه مستقل با ارتفاع دو طبقه و رنگی روشن در مجاورت ساختمان اصلی و در امتداد ساحل گسترده شده است.

https://www.arthut.ir/library/618-danish-royal-library.html
https://library.razavi.ir/aqlibraries/fa/56166/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%B3%D9%84%D8%B7%D9%86%D8%AA%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%85%D8%A7%D8%B1%DA%A9
http://www.newlib.blogfa.com/post/275
https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=6&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwib5q_dtLrmAhUNMewKHWImC74QFjAFegQIBhAB&url=https%3A%2F%2Fwww.kojaro.com%2Fattraction%2F9917-%25DA%25A9%25D8%25AA%25D8%25A7%25D8%25A8%25D8%25AE%25D8%25A7%25D9%2586%25D9%2587-%25D8%25A7%25D9%2584%25D9%2585%25D8%25A7%25D8%25B3-%25D8%25B3%25DB%258C%25D8%25A7%25D9%2587%2F&usg=AOvVaw2iYCtssgbuM4ZOTKl4pU89
https://www.memarfa.com/12928-danish-royal-library.html
https://fa.tierient.com/%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%B3%D9%84%D8%B7%D9%86%D8%AA%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%85%D8%A7%D8%B1%DA%A9/
https://www.archdaily.com/913400/the-royal-library-shl/5c8fda2d284dd14c82000320-the-royal-library-shl-photo?next_project=no


تعداد صفحات : 31 | فرمت فایل : ppt

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود