تارا فایل

پاورپوینت بررسی انواع هنر و معماری معاصر


انواع هنر و معماری معاصر
1

هنر چیست؟
هنر یا Art طیف وسیعی از فعالیت های انسانی را در بر می گیرد ، فعالیت هایی که در آن یک یا چند اثر خلق می شود و اثرات آن صمعی ، بصری ، یا قابل لمس هستند. آثار هنری توسط مهارت های انسانی مثل تخیل یا بر اساس یک سری قواعد و قوانین فنی خلق می شوند. هنر وقتی تبدیل به یک اثر می شود ارزشمند می شود و با توجه به احساس زیبایی شناسی که در انسان وجود دارد ناخودآگاه توسط انسان ها مورد قدردانی و توجه قرار می گیرد.
هنر چیزی است که از زمان های بسیار قدیم همیشه همراه انسان ها بوده است و شما نمونه های بسیار زیادی از اثرات هنری که توسط انسان ها حتی در زمان غارنشینی به وجود آمده اند را می توانید مشاهده کنید.

2

هنر، ابزاری است که به منظور بیان ایده ها و تصورات واقعی، غیر واقعی یا ناشناخته، خارج از چارچوب ها و قواعد معمول مورد استفاده قرار می گیرد. تعریف های ارائه شده برای هنر، به مرور زمان تغییر می کنند. فارغ از تمام این تعریف ها، شکل های مختلف هنر، بخش جدایی ناپذیر زندگی انسان ها را تشکیل می دهند. . جلوه های هنر معمولا تحت تاثیر گذر زمان قرار می گیرند. از این رو، هیچ تعریفی از هنر وجود ندارد که مورد تایید همه باشد. هنر، ابزاری است که به منظور بیان ایده ها و تصورات واقعی، غیر واقعی یا ناشناخته، خارج از چارچوب ها و قواعد معمول مورد استفاده قرار می گیرد. تعریف های ارائه شده برای هنر، به مرور زمان تغییر می کنند. فارغ از تمام این تعریف ها، شکل های مختلف هنر، بخش جدایی ناپذیر زندگی انسان ها را تشکیل می دهند. نگاره های درون غارهای تاریخی، به عنوان قدیمی ترین شکل هنر در نظر گرفته می شوند.

3

تاریخچه هنر به چه زمانی باز می گردد؟
بحث های زیادی در زمینه سرآغاز هنر و خالق اولین اثر هنری وجود دارد. به عنوان مثال، قدمت سنگ نگاره های «غار شُوِه» در کشور فرانسه، بیش از 30 هزار سال است. برخی از افراد، این نگاره ها را به عنوان شروع تاریخ هنر در نظر می گیرند. باستان شناسان با مطالعه بر روی «غار بلومبوس» در کشور آفریقای جنوبی، آثاری از حکاکی بر روی یک سنگ را پیدا کردند که قدمت آن به بیش از 70 هزار سال پیش باز می گردد. به عقیده برخی دیگر، این سنگ، اولین اثر هنری است.
به دلیل نسبی بودن تعریف هنر، حتی تیشه های مُشتی (نوعی از سلاح های باستانی) را می توان به عنوان آثار هنری محسوب کرد. بر اساس این استدلال می توان نتیجه گرفت که قدمت هنر به شروع تاریخ بشر باز می گردد. به عبارت دیگر، مفهوم هنر، مانند بسیاری از مفاهیم و فعالیت های انسانی، در طبیعت ما نهادینه شده است.

4

انواع هنر چه هستند؟
بر اساس ساده ترین و قدیمی ترین دسته بندی، آثار هنری در یکی از سه گروه هنرهای ادبی (شعر، نثر، رمان)، هنرهای نمایشی (تئاتر، رقص، موسیقی) و هنرهای تجسمی (نقاشی، عکاسی، مجسمه سازی و غیره) قرار می گیرند. البته تقسیم بندی هنر نیز مانند تعریف آن، ثابت نیست و از گذر زمان تاثیر می پذیرد. با این وجود، هفت هنر مشترک در دنیا وجود دارند که با عنوان «هنرهای هفتگانه جهانی» شناخته می شوند. در بخش بعدی، به معرفی این هنرها و ویژگی های آن ها می پردازیم.
هنرهای زیبا :
تقسیم بندی های هنر متنوع است؛ یکی از آن ها در حالت کلی آثار هنری را به دو دسته هنرهای زیبا و هنرهای کاربردی تقسیم می کند:
هنرهای کاربردی : منظور از هنرهای مفید هنرهایی است که نخست کارکرد و سودمندی آن ها اهمیت دارد و هدف از خلقشان کاربردشان بوده است. مانند: طراحی خودرو – طراحی صنعتی – معماری .
هنرهای زیبا : منظور از هنرهای زیبا هنرهایی است که تنها به دلیل زیبا بودنشان خلق شده اند. به عبارتی " نه به خاطر چیزی دیگر ؛ بلکه به خاطر خودشان به وجود آمده اند " . مانند: نقاشی – موسیقی – رقص – مجسمه سازی.

5

هنرهای هفتگانه جهانی چه هستند ؟
نقاشی، مجسمه سازی، ادبیات، موسیقی، تئاتر، معماری و سینما، هنرهای هفتگانه جهانی هستند. هر یک از این شکل های هنر در یکی از دسته های هنرهای تجسمی، ادبی و نمایشی قرار می گیرند. با وجود شکل های متعدد هنر، هنرهای هفتگانه جهانی از محبوبیت و شهرت بسیار بیشتری برخوردار هستند. به علاوه، برخی از آن ها (مانند تئاتر و سینما)، از ترکیب هنرهای دیگر تشکیل می شوند. در بخش های بعدی، تعریف، تاریخچه، کاربردها، انواع و آثار برجسته هنرهای هفتگانه را مورد بررسی قرار می دهیم.
نقاشی: یکی از قدیمی ترین هنرهای هفتگانه جهانی:
هنگام بحث در مورد هنر و فرم های مختلف آن، نقاشی، اولین هنری است که به ذهن اکثر افراد می رسد. البته این موضوع تعجبی ندارد؛ چراکه در اکثر کشورها، اصول اولیه این هنر به کودکان و نوجوانان آموزش داده می شود.

6

مجسمه سازی: نمادگرایی در هنرهای هفتگانه جهانی
مجسمه سازی، به عنوان یکی دیگر از هنرهای هفتگانه جهانی، در گروه هنرهای تجسمی و هنرهای زیبا قرار می گیرد. محصول این هنر (مجسمه)، جنبه های اجتماعی، فرهنگی و مذهبی یک جامعه را به نمایش می گذارد. به همین دلیل، مجسمه سازی، معمولا به عنوان یک هنر عمومی شناخته می شود. حجم و فضا، المان های اصلی در خلق این هنر هستند.

7

ادبیات: قدرت قلم در هنرهای هفتگانه جهانی:
ادبیات، هنر قصه گویی است. این هنر، از مفهوم برقراری ارتباط توسط زبان و کلمات سرچشمه می گیرد. آثار ادبی، نوشته و خوانده می شوند. نویسنده این آثار، با کنار هم قرار دادن کلمات، احساسات خواننده را تحت تاثیر قرار می دهد. ادبیات گستره بسیار وسیعی دارد. با این وجود، ارزش های ادبیات در ایجاد فرم های زیبا (ساختار آهنگین کلمات) و محتوای تاثیرگذار نهفته است.
موسیقی: یکی از محبوب ترین هنرهای هفتگانه جهانی:
موسیقی، یکی از هنرهای هفتگانه جهانی در گروه هنرهای نمایشی است. این هنر، با استفاده از المان هایی نظیر ملودی، هارمونی، ضرب و طنین، باعث تنظیم صداها و ارتعاشات شنیداری زیبا می شود. موسیقی، از هنرهای نمایشی فراگیر در تمام فرهنگ ها به شمار می رود. این هنر، حتی در آداب و رسوم مذهبی نیز جای دارد. تنوع بسیار زیاد سبک های موسیقی، این هنر را به محبوب ترین و رایج ترین هنر در میان اقشار مختلف تبدیل کرده است.

8

تئاتر: نمایش زنده ترکیبی از هنرهای هفتگانه جهانی:
تئاتر، یکی از انواع هنرهای هفتگانه جهانی و تلفیقی از هنرهای تجسمی و هنرهای نمایشی است. تقریبا تمام تئاترها، به صورت زنده اجرا می شوند. نحوه اجرا در این هنر به گونه ای است که تماشاگران را به طور احساسی با داستان نمایش درگیر می کند. المان های هنری و هنرمندان متعددی دست به دست هم می دهند تا یک اثر نمایشی خلق شود.
معماری: طراحی سازه در هنرهای هفتگانه جهانی
معماری، از جمله هنرهای هفتگانه جهانی است که هر روز با آن مواجه می شویم و بدون توجه کافی از کنار آن عبور می کنیم. معماری، هنر طراحی و ساخت است. مفهوم ساخت در این هنر، تفاوت های متعددی با مفهوم ساخت در حوزه های دیگر مهندسی نظیر عمران دارد. عمده فعالیت های معماری، بر روی ظاهر سازه متمرکز می شود. محاسبات سازه و تایید عملی بودن اجرای طرح های معماری، وظیفه مهندس عمران است. به همین دلیل، در برخی از مواقع، اهداف معمار و مهندس در مقابل یکدیگر قرار می گیرند.

9

هنر معاصر
یکی از پاسخ ها به پرسش «هنر معاصر چیست؟»، آن را به عنوان یک دوره تاریخی جدید طبقه بندی می کند که پس از فروریختن دیوار برلین و ورود به عصر جهانی سازی شکل گرفته است. این عصر که با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی همراه بود مختصاتی را دربر می گیرد که با فرهنگ دیجیتال و اقتصاد نئولیبرالیسم نیز پیوند خورده است. نقطه شروع دقیق این ژانر هنوز مورد بحث است. با این حال، بسیاری از مورخان هنر اواخر دهه 1960 یا اوایل دهه 1970 (پایان هنر مدرن یا مدرنیسم) را تخمین مناسبی می دانند.
هنر معاصر به طور مداوم در حال پیشرفت است و هنرمندان بیشتری از فناوری جدید برای ارتقای خلاقیت خود استفاده می کنند. این موضوع شامل هنر تولید شده با کد هم می شود که می تواند همه چیز را، از قطعات انتزاعی گرفته تا پرتره های بُرداری آینده نگر تولید کند. با ادامه پیشرفت ها در زمینه ی هوش مصنوعی، برخی از هنرمندان از این فناوری برای ایجاد پرتره های فراواقعی استفاده می کنند که مرز بین واقعیت و تخیل را مورد بررسی قرار می دهد.

10

آشنایی با سبک های هنر معاصر:
1. هنر انتزاعی
منشا هنر انتزاعی اشیا غیرطبیعی، مانند الگوهای هندسی، اشکال و قالب ها است. این نوع هنر بر اساس مناظر و چهره ها ساخته شده و سادگی، معنویت و خلوص را به تصویر می کشد. در هنر انتزاعی همه چیز در مورد رنگ ها، خطوط، بافت ها، الگوها، ترکیب ها و فرایندهاست. به همین دلیل است که هنر انتزاعی به عنوان هنر غیر عینی یا هنر انضمامی شناخته می شود که معمولاً کارهای غیر بازنمایی را در بر می گیرد.
بیش از یک قرن است که هنر انتزاعی برای الهام بخشیدن به بینندگان ظهور کرده است. یکی از بهترین ویژگی های هنر انتزاعی این است که تفسیر آن آزاد است. تمام آنچه شما برای تفسیر به آن نیاز دارید داشتن ذهنی باز و کنجکاو است که مایل به کشف آثار هنری باشد.

11

2. هنر تصویری: هنر مدرنی را توصیف می کند که انسان با استفاده از تصویر مسئله واقعی را به تصویر می کشد. هدف نهایی این نوع هنر ارائه نمایشی واقع گرایانه از زندگی با استفاده از خصوصیات توهمی است.
3. هنر هندسی: همان طور که از نامش پیداست، هنر هندسی نشان دهنده اشکال، زاویه ها، خطوط، نقاط و عناصر مختلف است که کاملاً از هندسه الهام گرفته شده است. این سبک هنری معاصر از طیف وسیعی از اشکال هندسی مانند دایره، مربع، مثلث و مستطیل برای ساخت اشکال و اشیا پیچیده استفاده می کند.
4. هنر مینیمالیستی: مینیمالیسم نوعی هنر انتزاعی است که از اشکال هندسی مختلف مانند مربع و مستطیل استفاده می کند. ایده اصلی استفاده از این نوع هنر برای به تصویر کشیدن واقعیت، بدون هیچ گونه تقلید استفاده می شود.
5. هنر زندگی: یکی از انواع اساسی هنر غربی است که نشان دهنده نقاشی های بی جان و مجسمه های مرده است.
6. تایپوگرافی: تایپوگرافی نوعی سبک هنری معاصر است که برای تنظیم متن و انتقال مناسب پیام از حروف چاپی موجود و مدرن استفاده می کند.
7. پاپ آرت: پاپ آرت یکی از مشهورترین تحولات هنری است که در واکنش به فرهنگ های تجاری، رسانه های جمعی و مصرف گرایی ظاهر شد.

12

8. هنر سورئالیست: سوررئالیسم یک جنبش هنری و فلسفی است که بین جنگ جهانی اول و دوم در اروپا شکوفا شد. هنر سورئالیسم عمدتاً معطوف به کشف مفاهیم غیرمنطقی و ناخودآگاه است.
9. هنر مجسمه سازی: هنر مجسمه سازی هنری سه بعدی است که توسط چهار فرایند اساسی ساخته شده است.
نتیجه گیری
هنر در اصل یک واژه کلی برای اشاره به حس و انگیزه و انجام یک حرکت خلاق است که از همین انگیزه خلاقیت تمامی تلاشهای انسانی سرچشمه می گیرد به گونه ای که هیچ هنرمند معاصری یک شیوه کار ندارد. در هنر معاصر وضعیت، پایدار و مانا نیست، بلکه تغییر می کند و گذراست.

13

معماری معاصر
معماری معاصر (Contemporary architecture ) اصطلاحی است که به سبک کنونی معماری جهان نسبت داده می شود. سبک معماری معاصر بر ارتباط فضای بیرونی و درونی برای ایجاد حس وسیع بودن در بیننده تاکید دارد و در عین حال با منطقه ساخت اثر نیز تناسب ایجاد می شود. در معماری معاصر بیشتر معماران بر بازده انر ژی در خانه و جلوگیری از هدر رفت آن به واسطه متریال های مبتکرانه تاکید دارند. معماری به سبک معاصر به جای پایبندی به یک سبک واحد یا مجموعه ای از استانداردها، تمام ویژگی ها و انتخاب های سبکی را در برمی گیرد که بافرهنگ امروزی و ارزش های قرن بیست و یکم هم سو هستند.
برای مثال، بسیاری از عناصر سازگار با محیط زیست را در ساختمان های برجسته و معماری مسکونی مشاهده خواهید کرد، زیرا پایداری یکی از مهم ترین موضوعات قرن بیست و یکم است. یکی دیگر از موضوعات رایجی که در معماری معاصر خواهید یافت، جهانی شدن و ارتباط است؛ روحیه یگانگی و ارتباط بی پایانی که در بسیاری از معماری های امروزی نمایان می شود. عناصر فرهنگی کلاسیک به نفع مفاهیم طراحی انتزاعی کنار گذاشته می شوند.
به طور کلی تصور می شود که دوران معماری معاصر مدتی پس از دوره مدرن تقریباً نیمه اول قرن 20 و دوران پسامدرن آغاز شده است که واکنشی به آن بود که از دهه 1960 شروع شد و تا دهه 90 ادامه داشت. بنابراین ، ممکن است از ساختمانهای اواخر قرن 20 تا کنون به عنوان آثار معماری معاصر یاد شود.

14

معماران معاصر دیگر محدود به اشکال خطی نیستند؛ زیرا آنها از مواد ابتکاری و روش های ساخت نوآورانه استفاده می کنند. این شامل توانایی طراحی منحنی های تولید شده توسط رایانه، یا استفاده از فناوری برش لیزری و چاپ سه بعدی برای ساخت فرم های چالش برانگیز، دقیق و بی سابقه است. رندرهای رایانه ای با جزئیات بیش از حد واقع گرایانه ، چشم اندازهایی از آینده را به ذهن متبادر می کنند. آنچه که زمانی غیرممکن و آینده نگرانه و کاملا مفهومی به نظر می رسید، اکنون به عنوان نسل جدیدی از ساختمان ها که ظاهراً از منطق ، جاذبه و سرپیچی از حد و مرز پیروی می کنند، قابل دستیابی است.
پایداری از ویژگی های مهم معماری معاصر است؛ استفاده از مواد بازیافتی و طبیعی و توجه به سیستم های ساختمانی کنترل کننده آب و دمای سازگار با محیط زیست که یکپارچگی آن را بیشتر می کند. این امر با توجه به شرایط اضطراری تغییر آب و هوا که تا حدی نتیجه آسیب محیطی ناشی از ساختمان هاست، ضروری است، به طوری که در ایالات متحده آمریکا ساختمان ها مسئول انتشار ۳۹ درصد دی اکسید کربن هستند.
برخی از معماران برجسته معاصر قرن بیست و یکم عبارتند از: فرانک گری ، ژان نوول ، تادائو آندو ، شیگرو بان ، سانتیاگو کالاتراوا و زاها حدید ، که در 65 سالگی در سال 2016 درگذشت اما هنوز هم کار شرکت او در حال ساخت است.

15

ویژگی های معماری امروزی (معاصر)
معاصر معماری معاصر برای همه آزاد است ، اما در اینجا برخی از عناصر اصلی وجود دارد که ممکن است به شما کمک کند یک ساختمان معاصر را در طبیعت شناسایی کنید :
خطوط منحنی
فرم های گرد شده
حجم های نامتعارف
عدم تقارن , اشکال بصورت آزاد
فن آوری یکپارچه خانه هوشمند
فرم های گرد شده
پلان هایی با زمین گسترده
پنجره های بزرگ و فراوان
دیوار و بام های سرسبز
ادغام با چشم انداز اطراف
روشنایی LED قابل تنظیم یکپارچه

16

طراحی پایدار در سبک معاصر
یکی از نگرانی های بزرگ قرن بیست و یکم مصرف انرژی است. برخی از بزرگ ترین دلایل مصرف انرژی سیستم های گرمایش و سرمایش هستند؛ بنابراین، متوجه خواهید شد که اکثر خانه های معاصر دارای عناصر طراحی پایدار هستند که به کاهش هزینه های انرژی کمک می کند. عناصر طراحی کم مصرف عبارت اند از:
طراحی غیرفعال خورشیدی: شامل استفاده از قرارگیری پنجره ها و برآمدگی های سقف برای خنک نگه داشتن ساختمان در تابستان و گرم تر نگه داشتن در زمستان است.
پنجره های دوجداره: با نصب این نوع پنجره خانه های امروزی بهتر عایق می شوند و نیازی به اتکا به سیستم گرمایش و سرمایش ندارند.
سقف های خنک: با استفاده از مواد بازتابنده یا رنگ روشن روی سطح سقف، می توان نور خورشید را منعکس کرد و خانه را خنک تر نگه داشت. مصالح سرد سقف شامل؛ کاشی، تخته سنگ و خاک رس است. یکی دیگر از روند معاصر نصب پوشش گیاهی در صورت داشتن سقف مسطح می باشد.
پانل های خورشیدی: امروزه خانه های بیشتری با پنل های خورشیدی ساخته می شوند تا ساختمان بتواند به طور جزئی یا کامل به یک منبع انرژی تجدیدپذیر متکی باشد.
محوطه سازی پایدار: با کاشت درختان و درختچه ها در اطراف خانه، می توان سایه ایجاد کرد و فضای بیرونی و داخلی خانه را در تابستان خنک نگه داشت.

17

ویژگی های طبیعی ساختمان سازی جدید:
یکی دیگر از عناصر کلیدی معماری معاصر استفاده از ویژگی های طبیعی است. این تم مکمل بسیاری از عناصر رایج دیگری می باشد که در معماری قرن بیست و یکم خواهید یافت. مردم بیشتر بر محیط زیست تمرکز دارند و از ادغام عناصر طبیعت در محل زندگی و محل کار خود استقبال فراوانی می کنند. از نظر معماری، امروزه به جای مصالح ساختمانی پلاستیکی یا مصنوعی، میل به مصالح طبیعی مانند؛ سنگ، الوار، مرمر و شیشه بیشتر است. سازندگان از کف پوش گرفته تا میز و شومینه، مواد طبیعی مختلف را ترکیب می کنند تا محیطی آرام، طبیعی و مدرن را ایجاد کنند که در معماری و طراحی داخلی معاصر بسیار آرزو شده است. مردم ترجیح می دهند از ویژگی های آب هم در محوطه سازی در فضای باز و هم به عنوان عناصر داخلی استفاده کنند. حوضچه های فضای باز، دیوارهای فواره و فواره های داخلی اغلب برای ایجاد نقاط کانونی طبیعی منحصربه فرد استفاده می شوند. علاوه بر استفاده از پنجره های بزرگ برای ورود نور طبیعی بیشتر و نمایان کردن فضای سبز و باغ در بیرون، مردم ترجیح می دهند فضای سبز بیشتری را در داخل خانه قرار دهند. این بسیار فراتر از گیاهان داخلی است و شامل دیوارهای سبز، قفسه های پر از گیاهان به همراه کتاب و وسایل تزئینی و حتی هنر سبز می شود. نورپردازی برای برجسته کردن فضای سبز داخلی و ویژگی های منحصربه فرد مانند طاقچه ها استفاده می شود، و گوشه های با نور مناسب نقاط اصلی برای گیاهان سبزتر هستند.
18

مشکلات سبک معماری معاصر چیست؟
این نوع معماری با اینکه در ایجاد آرامش بسیار خوب عمل می کند اما آنچه هنوز در مورد بناهای طراحی شده با سبک معماری معاصر وجود دارد، مصرف بالای انرژی آنهاست. با اینکه هدف معماری معاصر حفاظت از محیط زیست است اما به دلیل ماهیت طراحی این خانه ها معمولا از وسایل بزرگ برقی و موارد این چنین که مصرفی انرژی بالایی دارند استفاده می شود که این موضوع را می توان به عنوان یکی از مشکلات سبک معماری معاصر در نظر گرفت.
مورد دیگری که درباره این سبک معماری وجود دارد این است که در این سبک معماری معمولا از پنجره های بزرگ استفاده می شود که خواه ناخواه باعث بالاتر رفتن مصرف انرژی می شوند که باید برای این موضوع نیز تمهیدات فراوانی اندیشیده شود.

19

ارتباط هنر معاصر و معماری معاصر:
معماری و هنر همواره در طول تاریخ پا به پای هم و تاثیر پذیر از هم حضور داشته اند. پلاسما می گوید : معماری به واقعیت عملی و اجتماعی ساختمان سازی گره خورده است . معماری ، ساختمان سازی نیست ، معماری از همان عناصر معنوی و والایی که در شعر و موسیقی و نقاشی و ادبیات وجود دارد تشکیل شده است .
معماری و هنر گرد هم می آیند تا هر یک با بهره گیری از نقاط قوت و عملکرد مربوط به خود ، بنا های تاثیرگذار را ایجاد کنند.
تعاریف زیادی از معماری به عنوان نوعی هنر وجود دارد. در زمینه موضوعات مورد بحث، موضوعاتی که ماهیت هنری را در گسترده ترین و جامع ترین مفهوم در نظر می گیرند.
اگر به علوم، فنون و هنرهای مختلف با دیدی محققانه نگریسته شود، به راحتی می توان رد پای تفکر مدرن را در آن مشاهده کرد، شاید لغت مدرن جزو معدود لغاتی باشد که به رغم پیچیدگی مفهوم، معنایی دیگر چون نوآوری و طرد گذشته را در خود مستتر دارد.
این “معماری ناپایدار” معاصر با ساختمان ها اشاره کننده نشان می دهند که در اشکال غیر متعارف و گاهاً ضد خشکی ایجاد می شوند و باعث تغییر چشم انداز در نقاط مختلف جهان می شوند.

20

موزه های هنری
با وجود احداث انواع متفاوتی از موزه ها در دهه های اخیر همچنان نام موزه پیوندی ناگسستنی با واژه هنر دارد و در تصور بسیاری از مردم موزه ها مکان هایی هستند که در آن ها تنها آثار هنری به نمایش در می آید. مهمترین دلیل چنین تصوری را می توان ریشه های تاریخی این عملکرد دانست، چرا که اولین موزه های جهان موزه کاپیتولاین رم و موزه لوورPARIS همگی موزه های هنری بوده و بخشی از تکامل گالری های هنری قرن هجدهم و نوزدهم محسوب می شوند. در قرن بیستم نیز معروف ترین موزه ها ،موزه های هنری بوده اند که از لحاظ تعداد و میزان استقبال ، قابل مقایسه با دیگر انواع موزه نمی باشند . موزه های هنری را نیز می توان به انواع گوناگونی دسته ببندی نمود موزه های هنری – تاریخی که آثار به نمایش در آمده در آنها غالباً مربوط به قرن های گذشته می باشند . موزه های هنر مدرن که قدمت زیادی نداشته و به آثار هنرمندان معاصر اختصاص دارند .

21

معماری موزه هنرهای معاصر، که به دست کامران دیبا انجام شده، جزء درخشان ترین معماری هایی است که در ایران وجود دارد. این موزه در سال ۱۳۵۶ و در گوشه غربی پارک لاله (محله امیر آباد) تاسیس شد. بیشتر آثاری که در این مکان گردآوری شده اند، شامل آثار هنری «مدرن» از اقصی نقاط جهان هستند و آثاری از ایران، اروپا و آمریکای شمالی در آن به چشم می خورند. شهرتی که این موزه در دنیا دارد، به این دلیل بدست آمده که آثاری از مکاتب مینی مالیسم، کانسپچوالیسم، فوتورئالیسم، پاپ آرت و هنر انتزاعی در این مکان نگهداری می شوند.

22

معماری موزه هنرهای معاصر بر چه اساسی شکل گرفت؟
همزمان با اوج گیری معماری مدرن در اروپا و آمریکا، معمارانی در ایران هم به فکر ایجاد تحول در این رشته افتادند. کامران دیبا، از جمله معماران نوگرایی بود که قدم در پیش گذاشت. این موزه، از جمله تلاش های موفق او برای تثبیت معماری مدرن در ایران است، این بنا از دو ایده ی معماری سنتی ایرانی و مفاهیم فلسفی در کنار هم شکل گرفته است. کامران دیبا به دلیل علاقه شدیدی که به مطالعات فلسفی داشت همواره در آثارش مفاهیم فلسفی را در تار و پود بناهایی که ساخته قرار داده است. در کنار معماری سنتی ایرانی و مفاهیم فلسفی، عناصری هم از معماری مدرن در این بنا به چشم می آیند. از جمله این عناصر فرم خاص گالری ها، ورودی ها و مجسمه هایی است که این موزه را شکل داده اند. نمای بیرونی موزه هنرهای معاصر، با ایده گرفتن از بادگیرهای مناطق کویری ایران ساخته شد. علاوه بر آن هشتی، چهارسو و گذرگاه هم در آنجا کار گذاشته شد تا همگی با هم، روح ایرانی را در وجود این بنا دمیده باشند.
23

منابع:
1- https://naghashi.art/
2- https://archan.ir/architecture/contemporary-architecture/
3- https://archacity.com
4- https://kharidmag.com/
5- https://nikboom.com/blog/what-is-contemporary-architecture/
6- https://clupmemari.com/the-role-of-art-in-architecture/

24


تعداد صفحات : 23 | فرمت فایل : pptx

بلافاصله بعد از پرداخت لینک دانلود فعال می شود